Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είμαι έγκυος σε κορίτσι και απογοητεύτηκα

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας, ξέρω ότι αυτό που θα σας εκμυστηρευτώ είναι κατακριτέο ωστόσο θέλω την συμβουλή σας! Έχω ένα αγοράκι τριών ετών και είμαι έγκυος στο δεύτερο μωρό το οποίο είναι κοριτσάκι. Για πολλούς λόγους Αδάμ ήθελα να κάνω δεύτερο παιδάκι αλλά άρχισα να το σκέφτομαι όταν ο σύζυγος μου άρχισε να το θέλει ώστε το πρώτο μας παιδάκι να έχει παρεούλα. Ήθελα οπωσδήποτε να είναι αγοράκι ώστε να παίζουν και να έχει το ένα το άλλο. Τελικά μάθαμε σίγουρα πως είναι κοριτσάκι και από τότε δεν είμαι καθόλου καλά! Νιώθω ότι δεν θα έχει τελικά παρεούλα το αγοράκι μου και ότι δεν θα τα καταφέρω με το κοριτσάκι μιας και ποτε δεν τα πήγαινα καλά με τις γυναίκες. Επίσης φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσω να την αγαπήσω και ότι θα είμαστε δυστυχισμένοι. Ντρέπομαι που το λέω αλλά αν μπορούσα να πάρω τον χρόνο πίσω δεν θα εμένα έγκυος, Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας. 

Διαφημίσεις

Ως παιδί έπαιζα περισσοτερο με τον δυο χρονια μικροτερο ξάδερφο μου παρα με την 6 χρονια μικροτερη αδερφη μου. Αντιστοιχα κ η αδερφη μου επαιζε με τον μικροτερο ξάδερφο. Τα δικα σου θα ειναι σχετικα κοντα και λογικα θα παιζουν. Οταν πανε σχολείο μπορει να προτιμήσουν φιλους τους του ίδιου φυλου αλλα αυτο ειναι μελλοντικό και θα εχουν και διαφορετικα προγραμματα ετσι κι αλλιως. Ως ενηλικες παλι ισως εχουν καποια κοινα ενδιαφεροντα πχ συναυλίες ή σινεμά ή ενα άθλημα, ισως εχουν κ κοινές παρεες, ισως κ οχι. Αλλα και του ίδιου φυλου να ηταν θα μπορουσε να συμβει αυτο. 

Πράγματι θα συμφωνήσω με την κοπέλα από πάνω ότι πρέπει να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο είναι κρίμα και άδικο να νιώθεις έτσι!!! Εγώ σαν παιδάκι προτιμούσα να παίζω με τα ξαδερδακια μου που ήταν αγοράκια παρά με τα κοριτσακια που είχαμε στην γειτονιά μας!! Επίσης όταν διαβάζω κάτι τέτοιο ειλικρινά θέλω να βάλω τις φωνές!! Είμαι μια κοπέλα 24 χρόνων με 2 αποβολες και δεν θα μπορούσα να διανοηθω ότι θα έλεγα κάτι τέτοιο!!! Να ευχαριστείς τον Θεό για αυτό το θαύμα γιατί περί θαύματος πρόκειται!! Τώρα όλα τα άλλα νομίζω ότι με έναν ψυχολόγο θα το φτιάξεις και δεν θα έχεις τέτοιες σκέψεις!!! 

On 1/6/2019 at 1:03 ΠΜ, Πεγκούλα είπε:

Κορίτσια γεια σας, ξέρω ότι αυτό που θα σας εκμυστηρευτώ είναι κατακριτέο ωστόσο θέλω την συμβουλή σας! Έχω ένα αγοράκι τριών ετών και είμαι έγκυος στο δεύτερο μωρό το οποίο είναι κοριτσάκι. Για πολλούς λόγους Αδάμ ήθελα να κάνω δεύτερο παιδάκι αλλά άρχισα να το σκέφτομαι όταν ο σύζυγος μου άρχισε να το θέλει ώστε το πρώτο μας παιδάκι να έχει παρεούλα. Ήθελα οπωσδήποτε να είναι αγοράκι ώστε να παίζουν και να έχει το ένα το άλλο. Τελικά μάθαμε σίγουρα πως είναι κοριτσάκι και από τότε δεν είμαι καθόλου καλά! Νιώθω ότι δεν θα έχει τελικά παρεούλα το αγοράκι μου και ότι δεν θα τα καταφέρω με το κοριτσάκι μιας και ποτε δεν τα πήγαινα καλά με τις γυναίκες. Επίσης φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσω να την αγαπήσω και ότι θα είμαστε δυστυχισμένοι. Ντρέπομαι που το λέω αλλά αν μπορούσα να πάρω τον χρόνο πίσω δεν θα εμένα έγκυος, Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας. 

Ο γιός σου είναι πρωτότοκος και σκέφτεσαι "το δεύτερο θα το αγαπάω το ίδιο" και βέβαια θα το αγαπάς το ίδιο...και εγώ το σκέφτηκα αυτό αν θα είναι το ίδιο και στο δεύτερο παιδί!

Πάντα ήθελα αγόρια, τα πήγαινα καλύτερα με τα αγόρια και νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα να έχω κορίτσι με τίποτα... αλλά έκανα κορίτσι.

Το συναίσθημα που έχω για την ΚΟΡΗ μου την πρωτότοκη δεν μπορώ να στο περιγράψω...είναι ένα άλλο δέσιμο με την Μάνα...μόνο που την σκέφτομαι το συναίσθημα με κατακλύζει...!

Είναι ευλογία για μια μητέρα να έχει κορίτσι και πραγματικά το εύχομαι σε όλες τις μανούλες να έχουν κορίτσι.

Όπως είπανε και τα κορίτσια πιο πάνω μερικές φορές κάνουμε περισσότερο παρέα με τα αγόρια και αυτό ισχύει και για μένα.

Άσε που θα είναι ο προστάτης μεγάλος αδελφός.

Θα την αγαπήσεις τόσο πολύ σαν να ήταν αυτή η πρωτότοκη και θα με θυμηθείς!

Μίλα σε ειδικό και όλα καλά θα πάνε! 

Διαφημίσεις

13 ώρες πρίν, Owl_1 είπε:

Πράγματι θα συμφωνήσω με την κοπέλα από πάνω ότι πρέπει να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο είναι κρίμα και άδικο να νιώθεις έτσι!!! Εγώ σαν παιδάκι προτιμούσα να παίζω με τα ξαδερδακια μου που ήταν αγοράκια παρά με τα κοριτσακια που είχαμε στην γειτονιά μας!! Επίσης όταν διαβάζω κάτι τέτοιο ειλικρινά θέλω να βάλω τις φωνές!! Είμαι μια κοπέλα 24 χρόνων με 2 αποβολες και δεν θα μπορούσα να διανοηθω ότι θα έλεγα κάτι τέτοιο!!! Να ευχαριστείς τον Θεό για αυτό το θαύμα γιατί περί θαύματος πρόκειται!! Τώρα όλα τα άλλα νομίζω ότι με έναν ψυχολόγο θα το φτιάξεις και δεν θα έχεις τέτοιες σκέψεις!!! 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Όταν το διάβασα θύμωσα πάρα πολύ!!! Τα τελευταία τρία χρόνια έχω παλέψει πάρα πολύ για δεύτερο παιδάκι και ακόμα δεν τα έχω καταφέρει... Με δύο εκτοπες κτήσεις, μια παλινδρομη και δύο αποτυχημένες εξωσωματικες στο ενδιάμεσο τρελαίνομαι όταν ακούω τέτοια... Παρόλα αυτά ξέρω πάρα πολλά αδερφάκια του αντιθέτου φύλου που παίζουν τέλεια μαζί. Τα ανίψια μου που είναι 3 αγόρια συνεχώς πλακώνονται. Πεγκουλα καταλαβαίνω να έχεις καποια προτίμηση για το φυλο αλλα αυτο που λες οτι να γυριζες το χρόνο πισω είναι πολύ βαρύ. Μπορεί να εκπλαγείς από το πόσο καλά θα πάνε όλα άλλα μάλλον θα χρειαστεί να μιλήσεις με κάποιον ειδικό καθώς η περίοδος της εγκυμοσύνης πολλές φορές είναι από μόνη της δύσκολη καθώς οι ορμόνες κάνουν πάρτι! Σου εύχομαι πραγματικά να δεις αλλιώς τα πράγματα και με το καλό να υποδεχθεις το νέο μέλος της οικογένειας!

Just now, Maya14 είπε:

Είχα βγάλει και εγώ όταν ήμουν παιδί και θυμάμαι με ειχαν πάει οι γονεις μου στο νοσοκομείο και μου κάνανε πάρα πολλες εξετάσεις (αιματολογικές, ακτίνες, κλπ). Τελικά είχα λοιμώδη μονοπυρήνωση. Και σαν ενήλικας πάλι πρηστηκε ένας αδένας στον τράχηλο (περιοχή κάτω απο το σαγόνι) και πάλι με πλάκωσαν πάλι στις εξετάσεις και τελικά ήταν αντανακλαστικός αδένας που προέκυψε μετά απο σφράγισμα. Το παιδί έχει κάνει εργαστηριακές εξετάσεις ; 

On 2/6/2019 at 6:50 ΠΜ, Tomanny είπε:

Ο γιός σου είναι πρωτότοκος και σκέφτεσαι "το δεύτερο θα το αγαπάω το ίδιο" και βέβαια θα το αγαπάς το ίδιο...και εγώ το σκέφτηκα αυτό αν θα είναι το ίδιο και στο δεύτερο παιδί!

Πάντα ήθελα αγόρια, τα πήγαινα καλύτερα με τα αγόρια και νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα να έχω κορίτσι με τίποτα... αλλά έκανα κορίτσι.

Το συναίσθημα που έχω για την ΚΟΡΗ μου την πρωτότοκη δεν μπορώ να στο περιγράψω...είναι ένα άλλο δέσιμο με την Μάνα...μόνο που την σκέφτομαι το συναίσθημα με κατακλύζει...!

Είναι ευλογία για μια μητέρα να έχει κορίτσι και πραγματικά το εύχομαι σε όλες τις μανούλες να έχουν κορίτσι.

Όπως είπανε και τα κορίτσια πιο πάνω μερικές φορές κάνουμε περισσότερο παρέα με τα αγόρια και αυτό ισχύει και για μένα.

Άσε που θα είναι ο προστάτης μεγάλος αδελφός.

Θα την αγαπήσεις τόσο πολύ σαν να ήταν αυτή η πρωτότοκη και θα με θυμηθείς!

Μίλα σε ειδικό και όλα καλά θα πάνε! 

Δεν μπορείς να φανταστείς ποσο με συγκινεις, αλήθεια! Σ’ευχαριστω για τα τόσο όμορφα λόγια σου! Με βοήθησες πολύ σε ευχαριστώ!!

On 2/6/2019 at 11:54 ΠΜ, MagdaP είπε:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Όταν το διάβασα θύμωσα πάρα πολύ!!! Τα τελευταία τρία χρόνια έχω παλέψει πάρα πολύ για δεύτερο παιδάκι και ακόμα δεν τα έχω καταφέρει... Με δύο εκτοπες κτήσεις, μια παλινδρομη και δύο αποτυχημένες εξωσωματικες στο ενδιάμεσο τρελαίνομαι όταν ακούω τέτοια... 

Συνήθως αποφεύγω να απαντάω σε τέτοια ποστ γιατί μπορεί να μιλήσω πολύ άσχημα και δεν θέλω!! Αλλά ειλικρινά όταν σου έρχονται εύκολα όλα δεν μπορείς να καταλάβεις τι πόνος υπάρχει εκεί έξω για την απόκτηση ενός παιδιού!! Να προσεύχεσαι να είναι γερό όχι να μιλήσουμε για το φύλλο!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Η θέληση για το δεύτερο παιδάκι σου θα σου δώσει την δύναμη να μην το βάλεις κάτω και να συνεχίσεις ξανά κ ξανά μέχρι να το καταφέρεις!! Είναι λογικό να απελπίζεσαι να πέφτεις να νιώθεις ότι δεν έχεις άλλες αντοχές εκεί ακριβώς είναι που θα πεις ότι θα πας κόντρα και θα το καταφέρεις!!! Σου εύχομαι ολόψυχα ένα γερό παιδάκι κοπέλα μου!! Ηρέμησε και ξεκινά πάλι από την αρχή!!

12 ώρες πρίν, Owl_1 είπε:

Συνήθως αποφεύγω να απαντάω σε τέτοια ποστ γιατί μπορεί να μιλήσω πολύ άσχημα και δεν θέλω!! Αλλά ειλικρινά όταν σου έρχονται εύκολα όλα δεν μπορείς να καταλάβεις τι πόνος υπάρχει εκεί έξω για την απόκτηση ενός παιδιού!! Να προσεύχεσαι να είναι γερό όχι να μιλήσουμε για το φύλλο!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Η θέληση για το δεύτερο παιδάκι σου θα σου δώσει την δύναμη να μην το βάλεις κάτω και να συνεχίσεις ξανά κ ξανά μέχρι να το καταφέρεις!! Είναι λογικό να απελπίζεσαι να πέφτεις να νιώθεις ότι δεν έχεις άλλες αντοχές εκεί ακριβώς είναι που θα πεις ότι θα πας κόντρα και θα το καταφέρεις!!! Σου εύχομαι ολόψυχα ένα γερό παιδάκι κοπέλα μου!! Ηρέμησε και ξεκινά πάλι από την αρχή!!

Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!!! Πλέον είμαι 40 χρονών και τα περιθώρια στενεύουν, όμως δεν το βάζω κάτω, αν και ομολογώ ότι μετά την τελευταία μου περιπέτεια από την οποία δεν έχω αναρρώσει πλήρως (έκτοπη κύηση) μου πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσω... Όμως θα το παλέψω!

Σου εύχομαι να γίνεις γρήγορα μανούλα! Είσαι πολύ μικρή και θα τα καταφέρεις!!!

Διαφημίσεις

@Πεγκούλα Ένα θα σου πω. Η μαμά μου όταν ήταν έγκυος στον μικρό αδερφό μου, έκλαιγε στην αγκαλια της γιαγιας μου με λυγμούς και ελεγε  "νιωθω ασχημα γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να το αγαπήσω όπως το κοριτσάκι μου το πρωτο (εμενα δηλαδή)" . Το έλεγε και το πιστευε ειλικρινά.  Η γιαγιά μου της ΄έλεγε "η αγάπη δεν μοιράζεται με τα παιδιά, πολλαπλασιάζεται". Λοιπον και μάντεψε, γέννησε τον αδερφό μου και ήταν έρωτας απο το πρωτο λεπτό! Ευχομαι να πάνε όλα μια χαρά και να καλοδεχτείς το γλυκό σου κοριτσάκι στην αγκαλιά σου. Όλα τα άλλα είναι ενδόμυχοι φόβοι και ενοχές που μπορεί να προκύπτουν απο κάποιες καταστάσεις που εζησες στο παρελθον. Το κάθε μωρό που έρχεται όμως είναι ένα καινούριο πλάσμα, που δεν έχεις προηγούμενα μαζί του, ένας άγραφος πίνακας, που το μόνο που έχει ανάγκη είναι να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

On 3/6/2019 at 8:37 ΜΜ, Owl_1 είπε:

Ποσο καλη ψυχη..κ ποσο καλη καρδια μπορει να εχεισ..

Δακρυζω διαβαζοντασ το γιατι παρολο τον πονο σου κ την πικρα σου δειχνεισ τετοια κατανοηση κ συμπαρασταση...

Ο θεοσ θα στο ανταποδωσει..δεν αφηνει τουσ καλουσ ανθρωπουσ ετσι..κ ειμαι σιγουρη πωσ εχεισ μια πολυ ευγενικη ψυχη!!!

Ευχομαι να ερθει γρηγορα αυτο που περιμενεισ...εσυ..κ οσεσ περιμενετε..

Κοριτσι νομιζω πωσ βρισκεσαι σε συγχιση..πωσ δεν μιλασ εσυ..αλλα οι ορμονεσ σου..

Δεν υπαρχει ουτε μια συο εκατομμυριο να μην την αγαπησεισ....θα την λατρεψεισ!!!

Μαλλον υπεραγαπασ το αγορακι σου κ γι αυτο φοβασαι πωσ θα ναι λιγη η αγαπη σου για το 2ο...

Συζητησε τισ φοβιεσ σου με τον αντρα σου..μιλα κ σε ειδικο αν δεν νιωσεισ καλυτερα..

( εγω ειμαι εγκυοσ στο 2ο..κ αν κ την επιδιωκα την εγκυμοσυνη οταν ηρθε μ επιασε μια φοβια μηπωσ φο 2ο δεν το αγαπαω οσο το 1ο...σκεφτομουν πωσ θα αδικησω το 1ο μου παιδι δινοντασ την προσοχη μου στο 2ο...κ διαφορα αλλα τετοια..τωρα ηρεμησα..αλλα ακομη κατα διαστηματα ανησυχω για διαφορα θεματα .οπωσ βλεπεισ δεν εισαι η μονη που καμμια φορα παραλογιζεται)

Καλημέρα Πεγκουλα και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου.  Αυτό που περνάς έχει επιστημονικό όρο gender disappointment και στο εξωτερικό είναι συχνό, αναγνωρίζεται και δεν κατακρίνεται. Ψάξε στο ίντερνετ πολλά άρθρα γραμμένα από ψυχολόγους και είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσουν. Σου παραθέτω ένα καλό που βρήκα γραμμένο από κλινική ψυχολόγο. Επίσης καταλαβαίνω αυτό που λες γιατί κι εγώ έκανα πάντα περισσότερη παρέα με αγόρια καθώς σπούδασα επίσης σε επιστημονικό κλάδο που κυριαρχούν κυρίως οι άντρες. Αυτό όμως έχει να κάνει με τις κοινωνικές μου συναναστροφές, το παιδί όμως που θα κάνεις θα έχει άλλη σχέση μαζί σου που δεν καθορίζεται από το φυλο. Επίσης αυτό το κοριτσάκι θα το μεγαλώσεις εσύ, εσύ θα διαμορφώσεις μέχρι ένα σημείο τον χαρακτήρα του,  δεν θα είναι κάποια ξένη όπως οι άλλες γυναίκες που λες ότι δεν συναναστρέφεσαι εύκολα.

Όσο και να ανησυχείς τώρα, όταν το πάρεις στην αγκαλιά σου αυτές οι ανησυχίες θα φύγουν (αναφέρεται αυτό και στα άρθρα από ψυχολόγους που σου έλεγα). Μην αισθάνεσαι ενοχές γι'αυτο που νιώθεις. Υπάρχουν λόγοι που αισθάνεσαι έτσι τους οποίους θα βρεις στα άρθρα που σου είπα όπως επίσης και τρόπους για να να το ξεπεράσεις. Η γνώση είναι δύναμη κορίτσι μου. Διάβασε αρκετά και θα βοηθήθεις. Αν παρόλα αυτά αισθάνεσαι άσχημα μπορείς να μιλήσεις κατ' ιδίαν με ψυχολόγο. 

https://www.childmags.com.au/how-to-cope-with-gender-disappointment/

Διαφημίσεις

Γεια σου Πεγκουλα! Με το καλο να ερθει το κοριτσακι σου!! Διαβασε αν θελεις αυτα που ελεγα εγω πριν και αφου γεννησα το δευτερο και θα καταλαβεις. Ολα καλα θα πανε. θα το δεις. Τωρα κανε υπομονη να τελειωσει η εγκυμοσυνη σου και ολα θα φτιαξουν. Αν θες στειλε μου μηνυμα να μιλησουμε. 

On 10/6/2019 at 3:08 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Εμενα ο άντρας μου από γοητεύτηκε όταν έμαθε ότι περιμένουμε δεύτερο κορίτσι. Και μάλιστα μου το έδειξε τόσο έντονα που μετά έκλαιγα μισή μερα. Αφού είχα σκεφτεί να τον χωρίσω κιόλας, νόμιζα ότι δε θα την αγαπάει και τέτοια. Ο ανώριμος, που βγήκαμε από υπέρηχο και είχε κάτι μούτρα να ο ελεεινός. Θυμάμαι έφαγε πολυ βρίσιμο εκείνη τη μέρα. Απαρηγόρητη του έλεγα να λέει και δόξα τω θεώ άλλοι δεν μπορούν να κάνουν και μου απαντούσε ο αηδίας ότι απαγορεύεται να έχω αυτό το συναίσθημα? Τώρα που η μικρη ειναι 10 μηνών και κολλάνε και οι δύο σα βδέλλες πάνω του μου λέει θέλει τρίτο και να είναι κορίτσι. Δε θέλει αγόρι. Και το λέει και το ξαναλέει. Κι όταν τις χαζεύει δακρύζει από συγκίνηση που μου ρχεται να βάλω τα γέλια. Κι όταν συζητήσαμε για τρίτο αργότερα λέει ότι θέλει κορίτσι πάλι κι ας βγουν διδυμα κορίτσια. Τώρα βλέπει ταινία μπαρμπι βασίλισσα η μικρή τον παρατάει μετά από λιγο κι αυτός μας λέει κάθεται και τη βλέπει όλη. Του δίνεις μια φάπα? Εγώ άνετα. 

Αλλά καλά να παθει με 3 γυναίκες θα του γίνει ο βίος αβιωτος. Ήδη τον τρέχουν κι εκείνος πάει με χίλια και παίζει με μπαρμπι και κυκλοφορεί με κορδέλες μέσα στο σπίτι που του φοράει η μεγάλη και με αυτοκόλλητα μικρό μου πονυ στο μετρό που δεν έχει πάρει πρέφα. Και με ταπερακι minnie στη δουλειά γιατί δεν έβρισκε το ταπερ του. Καλά να πάθει του το χρωστούσα κι έχει να ΠΑΘΕΙ κι άλλα. Ακόμα δεν εχει δει τίποτα. Χεχε. 

Τα ιδια και ο δικος μ... Εμεις βεβαια έχουμε ενα παιδι, αλλα και αυτος οταν στην αυχενικη μαθαμε πως θα ειναι κοριτσι περασαμε μια αναλογη φαση με την προσθηκη των πεθερικων... Οι οποίοι επαιρναν και ρωταγαν μηπως εχει κανει λαθος ο γιατρος, ότι ειναι σίγουρα αγορι γτ εκανα εμετους και φαινοταν στο προσωπο μου (ελα μ...ι στον τοπο σου δηλαδή) και ειχαμε φτάσει ακομα καισε σκεψεις για χωρισμο δηλαδή (εγω) γτ οποτε ακουγε για αγοτια σε εγκυμοσυνες φροντιζε να τονιζει πως εμεις δεν σταθηκαμε αξιοι για αγορι... Εν τελει, μετα απο κατι καντηλια που τ κατεβασα κι οταν ξεκινησαμε τα ψωνια μετα τη β επιπέδου, πιο σαχλας πεθαινεις! Λιωνει για τν κορη τ... Και εχει πει πως τελικα καλύτερα που καναμε κοριτσι και μακάρι και το 2ο να ναι κοριτσι επισης (βεβαια για αυτο είμαι σίγουρη πως θα αλλάξει γνωμη!!!! Αχχαχαχαχαχαχα) 

Εγώ δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα, για το αγόρι, απλώς ξαφνιάστηκα γιατί αγόρια δεν είχαμε πέρα από τα ξαδερφια, ο μπαμπας μου ειναι πολυ ησυχος, οποτε ολη η φάση του αγοριού μου ήταν κάτι ξένο, με ενοχλούν κ τα στερεότυπα ότι αγόρι= αταξία, αθλητικά, ακαταστασία κλπ (από την άλλη είχα το στερεότυπο οτι νωρο = γλυκουλι αρα κοριτσι!!!) και ετσι απο τη β επιπεδου που μαθαμε το φυλο ειχα μια διαθεση αποστασιοποίησης, αρνιόμουν επι της ουσίας ότι είχαμε δει τα τεκμήρια λες κ θα άλλαζε κάτι στην πορεία αν παρίστανα ότι δεν ξερω! κι επειδή η πεθερά μ ήθελε κορίτσι γιατί είχε μεγαλώσει δυο γιούς κ έναν εγγονό, την ίδια περίοδο ήταν έγκυος η συννυφαδα κορίτσι κ ζήλεψα λίγο. Τώρα δεν έχω προτίμηση, βασικά ακόμα δεν θεωρώ ότι έχει κάτι διαφορετικό ο γιος μου από μια Μικρουλα ίδιας ηλικίας (εκτός απο την εντύπωση ότι τα κοριτσάκια κάνουν κάποια πράγματα νωρίτερα) κι ετσι πραγματικα δεν με απασχολει!. σίγουρα όμως πιστεύω ότι νιώθεις μια ασφάλεια με παιδιά  στο ίδιο φύλο γιατί το έχεις δει μια φορά. 

On 4/6/2019 at 6:21 ΜΜ, λουκουμαδάκι είπε:

Νομίζω πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Το ότι δεν θέλατε κατά βάθος δεύτερο παιδί,το ότι υποκύψατε, το ότι το θεωρείτε παιχνίδι για το πρώτο σας, το ότι το φύλο του και μόνο σας φέρνει τόση αναστάτωση, το ότι έχετε προκαταβάλει το μέλλον με τόση στεναχώρια μόνο και μόνο επειδή στο μυαλό σας δεν θα κάνουν παρέα και το κυριότερο για μένα ότι χαρακτηρίζετε ένα αγέννητο μωρό 'γυναίκα' και δυσφορείτε γιατί δεν τα πάτε καλά με το γυναικείο φύλο εν γένει και συνολικά (άρα και με τον εαυτό σας;).. Είναι πολλά τα θέματα και βοηθήστε τον εαυτό σας την οικογένειά σας και φυσικά τα δύο σας παιδιά με το να μιλήσετε με κάποιον ειδικό. Θα είναι δώρο για εσάς την ψυχολογία σας και το μέλλον σας μια τέτοια κίνηση. 

μπράβο, ευχαριστώ! 

Θα ήθελα να συμπληρώσω , ότι μετά από χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο, γιατί κάπως κατάλαβα ότι μεγάλωσα διαφορετικά, έχω φτάσει στην έννοια εσωτερικευμένος μισογυνισμός . 

Η μαμά, από την γέννηση ,όταν βλέπει αρνητικά το γυναικείο φύλο, έτσι θα αντιμετωπίζει και το παιδί της και θα προκαλέσει το να μη μπορέσει εκείνο,  να ταυτιστεί με το γυναικείο φύλο.  

Αυτό είναι ήδη μια προυπόθεση για πολλά χρόνια προβλημάτων. 

Μισογυνισμό δεν έχουν μόνο οι άντρες προς τις γυναίκες.

Συνήθως προέρχεται από την προηγούμενη γενιά  και εάν η ίδια η μαμά έχει επίσης δεχτεί αρνητικά πρότυπα για το γυναικείο φύλο και θετικά για το αρσενικό. 

πχ Το να είσαι γυναικα είναι αρνητικό αδύναμο και μειονέκτημα,  και ανάποδα στο αρσενικό. 

Δυστυχώς χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να καταλάβω τι σημαίνουν όλα αυτά και για να βρώ τον εαυτό μου και να θέλω να είμαι γυναίκα.  

Παράλληλα κάτι που επισης βίωσα είναι όταν η μητέρα βιώνει την εμφάνιση μιας δεύτερης γυναίκας στο σπίτι, ως ανταγωνισμό.  Αν ρώταγα τώρα τη μητερα μου δεν προκειται να απαντούσε θετικά σε αυτό. Δεν το παραδέχεται αυτό κανένας. Το παιδί όμως, το ξέρει ΠΟΛΥ καλά.   Δεν είναι κάτι συνειδητό, είναι όμως ένα αρνητικό συναίσθημα που έχει πολύ βαθειά προέλευση, ...

Εάν αισθάνεσαι τοσο αρνητικά για αυτή την ζωή, μην την φέρεις στην ζωή.  Μην το κάνεις αυτό σε ένα μωρό παιδί που δεν ευθύνεται για το κόσμο στο οποίο γεννιέται, για τις δυσκολίες που ήδη έχει το να είσαι γυναίκα,  εάν με το που γεννηθεί ήδη είναι μη επιθυμητό απλώς επειδή έχει το συγκεκριμένο φύλο. 

Να μη χρειάζεται να αποδείξει κάτι που δεν αποδεικνύεται.

Είναι βαριά αυτά που γράφω αλλά επειδή το έζησα σου λέω την ωμή αλήθεια.  Too many times i have felt I should have never been born!   κάποιες φορές πιο ευκολα τα αγγλικά. 

Επίσης, να σκεφτείς και τι προτυπο δινεις ως μητέρα στο αγόρι σου. 

και εγώ δεν τα πηγαινα καλά με γυναίκες μέχρι που κατάλαβα γιατί .  Ο μισογυνισμός, θα περάσει στο αγόρι σου και θα πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι κάτι κακό και περίεργο και λάθος. 

Ότι και εάν συμβεί στην εγκυμοσύνη σου όπως και να εξελιχθεί ΑΥΤΗ τη στιγμή ήδη επηρεάζεις το αγόρι σου, με το τρόπο που εσύ δεν τα πας καλά με τις γυναίκες και δεν τις θέλεις.  

Αν αγαπάς εσύ το να είσαι γυναικα, αγαπήσεις και εσύ άλλες γυναίκες ως φίλες, ΄τότε θα μπορέσει και εκείνο να αγαπήσει αργότερα το να είναι σύντροφος μιας γυναίκας.

Ακόμα και εάν υπερβάλλω στα παραπάνω,  και μόνο αυτό ελπίζω να σε προβληματίσει, και να σε κάνει να σκεφτείς για όλα αυτά, με σκοπό να αισθανθείς και εσύ καλύτερα ως γυναίκα. 

Δεν τα γράφω για να σε κατακρίνω αλλά για να σου δείξω την πτυχή του πως είναι ένα παιδί που μεγαλώνει με αυτού του είδους την διάκριση, για να μπορέσεις να τα δείς αυτά και να συμβάλεις σε μια επόμενη γενιά απαλλαγμένη από αυτά τα πράγματα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...