Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κινητά τηλέφωνα γιατρών του δημοσίου - ποιά είναι η άποψή σας;

Να επιτρέπεται ανταλλαγή κινητών τηλεφώνων γιατρών του δημοσίου  

11

1. 1. Να επιτρέπεται ανταλλαγή κινητών τηλεφώνων γιατρών του δημοσίου

• Να επιτρέπεται (να μπορούν να ρωτάνε και να λαμβάνουν τα μέλη κινητά γιατρών δημοσίου)
      3
    • Δεν ξέρω/Θεωρώ και τα δύο σωστά
      2
    • Να μην επιτρέπεται (να μην εγκρίνονται από εδώ και πέρα ερωτήσεις ή απαντήσεις που αφορούν κινητά γιατρών δημοσίου)
      6

Recommended Posts

Γειά σας αγαπητά μέλη. 

Εδώ και αρκετά χρόνια μέσω αυτής της ιστοσελίδας ανταλάσσονται τηλέφωνα (κινητά) γιατρών του δημοσίου από τα μέλη του φόρουμ. 

Οι γιατροί αυτοί κανονικά είναι προσβάσιμοι μέσω ραντεβού τα οποία κλείνονται από τις τηλεφωνικές γραμμές, άλλες υπηρεσίες ή τα νοσοκομεία.

Κάποιες φορές εάν τα μέλη έχουν το κινητό τηλέφωνο του γιατρού, μπορούν να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα ένα ραντεβού ενδεχομένως παρακάμπτοντας τις ενδεδειγμένες μεθόδους, ή και όχι , όπου απλώς κάνουν μια ερώτηση και τους παραπέμπει ο γιατρός στο να κλείσουν το ραντεβού τους κανονικά μέσω του συστήματος. 

Στα πλαίσια πιθανών αλλαγών σχετικά με αυτά τα τηλέφωνα (αλλαγή κανόνα του φόρουμ) θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε τις απόψεις σας - το θέμα θα κλειδώσει εντός 30 ημερών.

Ερωτήματα που θα μπορούσατε να απαντήσετε είναι

α) θεωρείτε σωστή την ανταλλαγή κινητών τηλεφώνων γιατρών του δημοσίου, σε συστηματική μορφή όπως μέσω ενός φόρουμ ή social media ;

β) θεωρείτε ότι αυτή η ανταλλαγή είναι θεμιτή

γ) θεωρείτε ότι αυτή η ανταλλαγή προκαλεί ανισότητες μεταξύ αυτών που αποκτούν εμμέσως το κινητό τηλέφωνο ενός γιατρού και όσους δεν έχουν ευκολία στην πρόσβαση στο διαδίκτυο?

δ) θεωρείτε ότι προκύπτουν και άλλα θέματα μέσα από αυτή την ανταλλαγή, αν ναι, ποιά;

και φυσικά ότι άλλο θέλετε.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι δημόσιοι λειτουργοί και δεν διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο, τα κινητά τους τηλέφωνα είναι ιδιωτικά (μη επαγγελματικά δηλαδή) και  η διάθεσή τους ίσως να είναι και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Κοινώς κανένας δεν θα έπρεπε αυτόκλητα, χωρίς ο ίδιος ο γιατρός να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του σε αυτό, να ενοχλήσει στο ιδιωτικό του τηλέφωνο έναν γιατρό, ακόμα και αν αφορά θέμα υγείας. Γι'αυτό υπάρχουν οι γραμματείες και οι γιατροί εφημερίας. Τυχαίνει και γνωρίζω γιατρό δημοσίου που μου είπε ρητά ότι δεν θέλει να αναφέρεται το όνομά του σε φόρουμ, ούτε το κινητό του τηλέφωνο να μοιράζεται μεταξύ αγνώστων καθώς επειδή είναι σχετικά "περιζήτητος" και το τηλέφωνό του γνωστό, είχαν φτάσει να τον ενοχλούν άγνωστοι σε άσχετες ώρες, καταπατώντας εντελώς την έννοια του προσωπικού του χρόνου. Έφτασε στο σημείο να αλλάξει αριθμό για αυτόν τον λόγο.

Από κει και πέρα η επικοινωνία με γιατρό δημοσίου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που συστήνεται (δηλαδή μέσω της γραμματείας του νοσοκομείου),  

α. καταπατά τα δικαιώματα των υπολοίπων, καταστρατηγώντας την έννοια της σειράς και των προγραμματισμένων ραντεβού

β. αποτελεί "σκαλοπάτι" για άλλου τύπου συμφωνίες μεταξύ γιατρού και ασθενή, όπου ο πρώτος απαιτεί έξτρα αμοιβή για την ειδική μεταχείριση

Θεωρω οτι οταν ένας γιατρός ειναι μη διαθέσιμος εχει την ευκαιρία να θέσει τα όρια του.

Για παράδειγμα χρειάστηκα εναν υπέρηχο απο γιατρο δημοσίου νοσοκομείου για να περάσω  στην  επιτροπή της εξωσωματικής το κινητό του το πήρα απο την κουμπαρα μου. Τον κάλεσα και του ειπα και ποιος μου εδωσε το τηλέφωνο του και πολυ απλα αρνήθηκε να μου τον κανει. Επι λέξη μου ειπε εφ οσον επιλέγετε ιδιώτη να τον κάνετε εκεί τον υπέρηχο. Αναρωτιέμαι θα έπρεπε να κλείσω ραντεβού μαζι του και να την φάω κατάμουτρα την πόρτα;

Επισης ειδική μεταχείριση μπορει να εχεις ακόμα κι αν πας by the book καθως χτίζεις μια σχέση με τον γιατρο σου ακόμα κι αν ειναι του δημοσίου. Αυτην την στιγμή εχω γιατρο στο δημόσιο που εχω το κινητό του και το μειλ του και αν χρειαστώ κατι έκτακτο θα μου πει πετάξου να σε δω. Δεν θεωρω οτι παίρνω την σειρά απο άλλους ασθενείς. Επισης αν μου ζητήσει κάποιος άγνωστος απο το φόρουμ το κινητό του δεν θα το δώσω θα προστατέψω απο μονη μου αυτόν τον γιατρο.

Αντιθέτως απο αλλο γιατρο του δημοσίου που εχω πάει και φεύγοντας δίνει και κάρτα με το κινητό του προφανώς και θα το δώσω σε όποιον μου το ζητήσει γιατι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του ως διαθέσιμο απο την στιγμή που μοιράζει κάρτες.

16 ώρες πρίν, Κάντι είπε:

Για παράδειγμα χρειάστηκα εναν υπέρηχο απο γιατρο δημοσίου νοσοκομείου για να περάσω  στην  επιτροπή της εξωσωματικής το κινητό του το πήρα απο την κουμπαρα μου. Τον κάλεσα και του ειπα και ποιος μου εδωσε το τηλέφωνο του και πολυ απλα αρνήθηκε να μου τον κανει. Επι λέξη μου ειπε εφ οσον επιλέγετε ιδιώτη να τον κάνετε εκεί τον υπέρηχο. Αναρωτιέμαι θα έπρεπε να κλείσω ραντεβού μαζι του και να την φάω κατάμουτρα την πόρτα;

Βασικά το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι η κουμπάρα σου θεώρησε ok να δώσει το ιδιωτικό τηλέφωνο ενός γιατρού χωρίς να τον έχει ρωτήσει αν το επιτρέπει και εσύ στη συνέχεια θεώρησες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τον καλέσεις χωρίς να έχεις βεβαιώσει ότι έχει δώσει τη συγκαταθέση του σε αυτό. Θα μπορούσες ωστόσο να πάρεις απευθείας στη γραμματεία του νοσοκομείου και να κλείσεις ένα ραντεβού για υπέρηχο, με οποιονδήποτε γιατρό, ακόμα και εφημερείας. Αυτό δεν μπορεί να στο αρνηθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο.

Να πω και το άλλο, από τη στιγμή που δεν έχεις ρωτήσει τον γιατρό αν θέλει, πως τον προστατεύεις αν δε δώσεις το τηλέφωνό του σε ένα φόρουμ, αλλά το δώσεις ας πούμε σε μια φίλη;

Επίσης κάνεις μεγάλο λάθος με τις επαγγελματικές κάρτες. Ότι τύπωσε το τηλέφωνό του ένας γιατρός σε μια κάρτα, δε σημαίνει ότι έχεις και το ελεύθερο να μοιράσεις την πληροφορία που περιέχει. Τα στοιχεία μιας επαγγελματικής κάρτας είναι καθαρά για προσωπική χρήση. Και εγώ έχω κάρτα με προσωπικό τηλέφωνο του διευθυντή μεγάλης πολυεθνικής που συνεργάστηκα, σημαίνει ότι έχω το ελεύθερο να το δώσω σε όποιον το ζητήσει, ακόμα και αν είναι για δουλειά; Γι'αυτό έγραψα πριν ότι ίσως αφορά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ειδικά με τη νομοθεσία GDPR τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. 

Γράφεις ότι ένας γιατρός έχει την ευκαιρία να θέσει τα όριά του. Δε θέλω να αναφέρω το όνομα του γιατρού, αλλά πραγματικά αυτός που ανέφερα απυήδησε στα τηλέφωνα. Κάνοντας το λάθος να δώσει το τηλέφωνό του για ιδιωτική χρήση σε κάποιες έγκυες, έγινε viral και έφτασαν να τον καλούν μέχρι και Κυριακές, άγνωστες γυναίκες. Και αυτό γιατί κάποιοι/ες αγνοούν την έννοια της ιδιωτικότητας.

Αλλά όπως και να έχει, οι γιατροί ας προστατευτούν όπως μπορούν. Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε, και ειδικότερα τι κάνουμε σε αυτό το φόρουμ και πως μεταχειριζόμαστε εμείς δεδομένα τρίτων.

6 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Βασικά το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι η κουμπάρα σου θεώρησε ok να δώσει το ιδιωτικό τηλέφωνο ενός γιατρού χωρίς να τον έχει ρωτήσει αν το επιτρέπει και εσύ στη συνέχεια θεώρησες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να τον καλέσεις χωρίς να έχεις βεβαιώσει ότι έχει δώσει τη συγκαταθέση του σε αυτό. Θα μπορούσες ωστόσο να πάρεις απευθείας στη γραμματεία του νοσοκομείου και να κλείσεις ένα ραντεβού για υπέρηχο, με οποιονδήποτε γιατρό, ακόμα και εφημερείας. Αυτό δεν μπορεί να στο αρνηθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο.

Να πω και το άλλο, από τη στιγμή που δεν έχεις ρωτήσει τον γιατρό αν θέλει, πως τον προστατεύεις αν δε δώσεις το τηλέφωνό του σε ένα φόρουμ, αλλά το δώσεις ας πούμε σε μια φίλη;

Επίσης κάνεις μεγάλο λάθος με τις επαγγελματικές κάρτες. Ότι τύπωσε το τηλέφωνό του ένας γιατρός σε μια κάρτα, δε σημαίνει ότι έχεις και το ελεύθερο να μοιράσεις την πληροφορία που περιέχει. Τα στοιχεία μιας επαγγελματικής κάρτας είναι καθαρά για προσωπική χρήση. Και εγώ έχω κάρτα με προσωπικό τηλέφωνο του διευθυντή μεγάλης πολυεθνικής που συνεργάστηκα, σημαίνει ότι έχω το ελεύθερο να το δώσω σε όποιον το ζητήσει, ακόμα και αν είναι για δουλειά; Γι'αυτό έγραψα πριν ότι ίσως αφορά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ειδικά με τη νομοθεσία GDPR τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. 

Γράφεις ότι ένας γιατρός έχει την ευκαιρία να θέσει τα όριά του. Δε θέλω να αναφέρω το όνομα του γιατρού, αλλά πραγματικά αυτός που ανέφερα απυήδησε στα τηλέφωνα. Κάνοντας το λάθος να δώσει το τηλέφωνό του για ιδιωτική χρήση σε κάποιες έγκυες, έγινε viral και έφτασαν να τον καλούν μέχρι και Κυριακές, άγνωστες γυναίκες. Και αυτό γιατί κάποιοι/ες αγνοούν την έννοια της ιδιωτικότητας.

Αλλά όπως και να έχει, οι γιατροί ας προστατευτούν όπως μπορούν. Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε, και ειδικότερα τι κάνουμε σε αυτό το φόρουμ και πως μεταχειριζόμαστε εμείς δεδομένα τρίτων.

Διευκρινιστικά  Ακολούθησα  την διαδικασία που περιγράφεις διοτι χρειαζόμουν γιατρο που να εχει σφραγίδα απο το κεσυ. Η απάντηση που πήρα απο την γραμματεία του Αλεξάνδρα ηταν οτι δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιοι γιατροι έχουν την σφραγίδα. Μετα χρησιμοποίησα το κινητό του γιατρου.

Γενικως αντιλαμβάνομαι οτι διαφωνούμε στον τροπο που βλέπουμε τα πράγματα και δεν ειναι κακό που εχουμε διαφορετική οπτική. Σύμφωνα με τον κανονισμό που αναφέρεις μάλλον τα πράγματα θα οδηγηθούν προς την πορεία που εσυ υποδεικνύεις.

Ομως  ο ασθενής που καλεί τον γιατρο το βράδυ ή την Κυριακή στο ρεπό του, βρίσκεται σε ανάγκη και το να του πει δυο κουβέντες ο γιατρός δεν το θεωρω ζητημα.

Και βιωματικά σου αναφέρω οτι ο μπαμπάς μου ως γιατρός που δούλεψε έξι χρόνια στο δημόσιο και τα υπόλοιπα ως ιδιώτης μια χαρα χτυπούσαν τα τηλέφωνα και στις δυο περιπτώσεις και ειδικά τις εποχές που δεν υπήρχε κινητό για να το κλείσεις, αλλα μόνο σταθερό.

Δεν τον θυμαμαι να διαμαρτύρεται γιατι μάλλον υπήρχε ανθρωπος που τον ειχε ανάγκη.

Ειναι προφανές οτι εχουμε διαφορετικές αναπαραστάσεις.

Διαφημίσεις

Καταλαβαινω την αναγκη των ανθρωπων να επικοινωνησουν με καποιους γιατρους και το επειγον καποιας καταστασης. Το πραγματικα επειγον ομως με το τι θεωρουν οι ασθενεις πολλες φορες επειγον διαφερει. Καλο θα ηταν πριν δωθει καποιο ιδιωτικο τηλεφωνο ενος γιατρου να ρωτηθει ο ιδιος απο τον πελατη αν ειναι ενταξει να δωσει το τηλεφωνο σε μια φιλη ή σε ενα φορουμ.

Οι γιατροι ειναι και αυτοι ανθρωποι που δικαιουνται τον προσωπικο χρονο τους. 

9 ώρες πρίν, Κάντι είπε:

Ομως  ο ασθενής που καλεί τον γιατρο το βράδυ ή την Κυριακή στο ρεπό του, βρίσκεται σε ανάγκη και το να του πει δυο κουβέντες ο γιατρός δεν το θεωρω ζητημα.

Στην πραγματικη αναγκη πηγαινουμε στο νοσοκομειο. Δεν ειναι ενας ο ανθρωπος που θα παρει τηλεφωνο και οι δυο κουβεντες θα γινουν 22 κουβεντες. Αυτο λοιπον αφορα τον καθε γιατρο αν θελει  να το κανει ή οχι. Ειδικα οταν αφορα αγνωστους και οχι ασθενεις που τους παρακολουθει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...