Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρώμα ματιών μωρού

Recommended Posts

εν τω μεταξυ, αν πατε στο λινκ που εβαλα, λεει και τι χρωμα ματια θα βγουν του παιδιου. (οχι οτι τα πιστευω, ετσι απλα πιο πολυ σαν παιχνιδακι :D)

Αληθεια ειναι ραννια μου ειναι βασισμενο σε κανονες βιολογιας απο τα γονιδια.

παντως στα δικα μου επεσε μεσα.μητερα ματια και γιαγια πρασινα

πατερας ματια καστανα παππουδες καστανα ε και τα 2 εχουν καστανα ματια.και η μπεμπα κατα κει θα παει στανταρ:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 181
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τοτε μαλλον θα πρεπει να περιμενω αρκετο καιρο ακομα.

εγω εχω πρασινα (πολυ ανοικτα), ο αντρας μου εχει πρασινα, αλλα οχι ανοικτα...πιο κλασικα. Με βαση το site ειναι 99% να του βγουν πρασινα.

Ο μπεμπης (θηλαζει αλλα τρωει και φρουτα, ειναι 8 μηνων σχεδον) στον ηλιο τα λες κααααααααααπως πρασινα....καθαρα πρασινα δε τα λες!

Συγγνώμη αλλά αυτη η απάντηση μόνο επιστημονική δεν μου φαίνεται. :roll:

Είναι αλήθεια ότι το χρώμα των ματιών μας καθορίζεται από την ποσότητα της μελανίνης στην ίριδα, αλλά αυτό καθορίζεται γενετικά και όχι ανάλογα με την έκθεσή μας στον ήλιο. Με την ίδια λογική οι έγχρωμοι άνθρωποι έχουν περισσότερη μελανίνη στο δέρμα τους. Μήπως αν αφήσω το μωρό μου στον ήλιο, μου γίνει μαυράκι; :lol:

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.Το χρωμα των ματιων,μαλλιων οπως και πολλων αλλων στην εμφανιση κ οχι μονο ενος ανθρωπου καθοριζεται γενετικα.

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Η μικρούλα μου κοντεύει να χρονίσει. Γεννήθηκε με γκριζογάλανα ματάκια, κατά τον 6ο μήνα άνοιξαν περισσότερο και έγιναν καταγάλανα :shock: και τώρα είναι γαλαζοπράσινα. Στον ήλιο γίνονται περισσότερο πράσινα, αλλά μέσα στο σπίτι γίνονται πιο γαλανά.

Εγώ έχω καστανά μάτια, ο μπαμπάς της πράσινα.

Η πεθερά μου έχει γαλαζοπράσινα, ο πεθερός μου καστανά και η κουνιάδα μου καταπράσινα.

Η μητέρα μου έχει καστανά, ο πατέρας μου καστανοπράσινα όπως και ο αδερφός μου.

Τώρα τί θα γίνει τελικά, δεν το γνωρίζω. Βλέπω όμως ότι αλλάζουν συνέχεια.

Όσο για το χρώμα των μαλλιών..... η μικρούλα μου γεννήθηκε με κατάμαυρα μαλλιά και φρύδια. Στην πορεία άλλαξαν και τελικά τώρα έχει γίνει ξανθοκάστανη (όπως εγώ) με μπουκλίτσες. Δηλαδή καμία απολύτως σχέση.......

Α, ξέχασα να πω πώς ο παππούς μου και τα αδέρφια του όπως και κάποια από τα ανίψια είχαν όλοι καταγάλανα μάτια (του ουρανού). Επίσης και από το σόι του άντρα μου ο παππούς ήταν γαλανομάτης όπως και κάποια παιδιά του.

Άραγε τα γονίδια να παίζουν ρόλο;

aYVcp2.png

λοιπον επειδη ρωτησα τον γιατρο μου εδωσε επιστημονικη απάντηση και μονο αυτη κρατάω πια....

ο γιος μου γεννηθηκε με γαλάζια ματια τον μαρτιο.μου ειπε ο γιατρος οτι μεχρι 1 ετους καθοριζετε το χρώμα αλλά εχει σημασια ποσο το βγαζεις στον ήλιο.Το σωμα μας εχει μελανινη κ τα ματια...οπότε οσο περισσοτερο στον ηλιο ειναι το μωρο τοσο περισσότερο σκουραίνουν....

Ο γιος μου ειναι πια 19,5 μηνων κ εχει γαλάζια ματια όπως οταν γεννηθηκε....Δεν τον εβγαζα στον ηλιο καθόλου κ τα ματάκια του παρεμειναν με το αρχικο τους χρώμα.Να σημειωσω εγω κ ο συζηγος εχουμε πράσινα!!!

Βολτιτσες πηγαιναμε καθε μερα απο οταν γεννηθηκε αλλά καπελάκια κ γυαλάκια από οταν ηταν μωρακι...γιατι ειναι κ καταξανθος οπότε ενα περισσότερο!

Επίσης τον ειχα ρωτησει οταν ηταν 6 μηνων απλά μου φαινοταν περιεργο τα ματια του...

Συγγνωμη αλλα γελασα πολυ οταν το διαβασα.Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση κατι τετοιο.Ειναι καθαρα θεμα DNA το οποιο βεβαια "μεταλλασεται" με τα χρονια.Δηλαδη αν εγω ειμαι καταξανθη γαλανοματα μενω πχ Γερμανια και μετακομισω στην Αφρικη(σου βαζω ακραιο παραδειγμα για να καταλαβεις)μετα απο αρκετες γενιες μπορει τα χρωματα των απογονων μου να σκουρυνουν προσπαθωντας να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα και στη μεγαλυτερη εκθεση στον ηλιο.Μου φανηκε πολυ απλοικη η εξηγηση που δοθηκε απο τον παιδιατρο σου.

Τα γυαλια ηλιου σε παιδια κατω των 2 ετων ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.Τα ματια του μωρου απο τη στιγμη της γεννησης του και μεχρι περιπου τα 2ετη προσαρμοζονται.Η οραση ενος βρεφους στη γεννηση ειναι παρα πολυ ασθενης και μερα με την ημερα ανακταται.Αν βαλεις γυαλια ηλιου σε ενα μωρο εμποδιζεις την ομαλη προσαρμογη των ματιων στο ηλιακο φως με αποτελεσμα οταν βρεθει χωρις γυαλια να κινδυνευει να υποστει βλαβη.

Λογια του οπτικου (ο οποιος δεν ειχε να κερδισει κατι μαλλον το αντιθετο) που πηγα για να αγορασω γυαλια ηλιου για τον 10 μηνων τοτε γιο μου νομιζοντας πως θα προστατεψω τα γαλανα ματακια του.Ρωτωντας μετα τον παιδιατρο μου,μου το επιβεβαιωσε και εκεινος.

ΥΓ. ο γιος μου γεννηθηκε με γαλανα ματια,μενουμε σε παραθαλασσιο μερος οποτε ειμασταν τουλαχιστον 3 ωρες καθε μερα στη θαλασσα κατω απο τον ηλιο με καπελο βεβαια,και τα ματια του παραμενουν το ιδιο μπλε.

..μαμα τωρα ξερω..

μα τι κακο εχουν τα καστανα;;;

πλακα κανω.

και μενα ο γιος μου οταν γεννηθηκε ειχε ενα γκριζοπρασινο χρωμα στα ματια.

μετα εγιναν γαλαζια.

τωρα ειναι μια πρασινα μια μπλε.

εχω μπερδευτει οπως καταλαβατε.

στην οικογενεια ειμαστε ολοι καστανοματηδες,η μαμα μου εχει γκριζοπρασινα-το πρασινο μολις που φαινεται,

κι ενας προπαππους μου,ειχε γαλανα.

τωρα τι να πω.

θα δουμε,αλλωστε ειναι μολις 5 μηνων.

πιστευω αν αρχισει τις στερεες τροφες θα δειξουν κανονικα

ε;

O άντρας μου είναι καστανός,εγώ το ίδιο, παπουδογιαγιάδες και από τις δυο πλευρές καστανοί.Γεννιέται το κοριτσάκι μας με γκρι ματάκια..γίνονται γαλανά και περιμένουμε πότε θα αλλάξουν..είμαστε 15 μηνών και γαλανές!προφανός πήρε από τον δικό μου παππού που ήταν καταγάλονος!! Γονίδια ε? Σύμφωνα με το άρθρο που παρέθεσε η Ράννια είχε 2% πιθανότητες να βγει γαλανή!

Συγγνωμη αλλα γελασα πολυ οταν το διαβασα.Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση κατι τετοιο.Ειναι καθαρα θεμα DNA το οποιο βεβαια "μεταλλασεται" με τα χρονια.Δηλαδη αν εγω ειμαι καταξανθη γαλανοματα μενω πχ Γερμανια και μετακομισω στην Αφρικη(σου βαζω ακραιο παραδειγμα για να καταλαβεις)μετα απο αρκετες γενιες μπορει τα χρωματα των απογονων μου να σκουρυνουν προσπαθωντας να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα και στη μεγαλυτερη εκθεση στον ηλιο.Μου φανηκε πολυ απλοικη η εξηγηση που δοθηκε απο τον παιδιατρο σου.

Τα γυαλια ηλιου σε παιδια κατω των 2 ετων ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.Τα ματια του μωρου απο τη στιγμη της γεννησης του και μεχρι περιπου τα 2ετη προσαρμοζονται.Η οραση ενος βρεφους στη γεννηση ειναι παρα πολυ ασθενης και μερα με την ημερα ανακταται.Αν βαλεις γυαλια ηλιου σε ενα μωρο εμποδιζεις την ομαλη προσαρμογη των ματιων στο ηλιακο φως με αποτελεσμα οταν βρεθει χωρις γυαλια να κινδυνευει να υποστει βλαβη.

Λογια του οπτικου (ο οποιος δεν ειχε να κερδισει κατι μαλλον το αντιθετο) που πηγα για να αγορασω γυαλια ηλιου για τον 10 μηνων τοτε γιο μου νομιζοντας πως θα προστατεψω τα γαλανα ματακια του.Ρωτωντας μετα τον παιδιατρο μου,μου το επιβεβαιωσε και εκεινος.

ΥΓ. ο γιος μου γεννηθηκε με γαλανα ματια,μενουμε σε παραθαλασσιο μερος οποτε ειμασταν τουλαχιστον 3 ωρες καθε μερα στη θαλασσα κατω απο τον ηλιο με καπελο βεβαια,και τα ματια του παραμενουν το ιδιο μπλε.

εχεις δικιο το ηξερα κ εγω αυτο για τα γυαλια ηλιου!οντως δεν κανει να φορανε τα μωρα!εμενα μου το ειχε πει ο παιδιατρος οταν ηταν να παμε μια φορα ελλαδα για 45 μερες που η ραφαελα ηταν 10 μηνων.χωρις να τον ρωτησω μαλιστα μου το ειπε απο μονος του επειδη ξερει ειπε οτι στην ελλαδα εχει πολυ ηλιο να μη βαλω γυαλια στο μωρο γιαυτο τολογο.τωρα δε ξερω αν θα πειραζε αν της εβαζα γυαλια για λιγες μερες...παντως δε το εκανα:P

Διαφημίσεις

O άντρας μου είναι καστανός,εγώ το ίδιο, παπουδογιαγιάδες και από τις δυο πλευρές καστανοί.Γεννιέται το κοριτσάκι μας με γκρι ματάκια..γίνονται γαλανά και περιμένουμε πότε θα αλλάξουν..είμαστε 15 μηνών και γαλανές!προφανός πήρε από τον δικό μου παππού που ήταν καταγάλονος!! Γονίδια ε? Σύμφωνα με το άρθρο που παρέθεσε η Ράννια είχε 2% πιθανότητες να βγει γαλανή!

:D:D:D

Kριμα που δεν βρηκα το σημειο με το 2% . Κορνιζα θα το βαζα στην πορτα :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ο πιτσιποπάκος είναι 17,5 μηνών και τα ματάκια του είναι γαλάζο-μπλέ έντονο. Από τότε που γεννήθηκε είχε την ίδαια απόχρωση. Ο γιατρός μου είχε πει ότι στον 8ο μήνα σταθεροποιήται το χρώμα.

Επίσης μου είχε παι οπωσδήποτε να φοράει το καλοκαίρι γυαλιά ηλίου (αγορασμένα από μαγαζί με οπτικά) γιατί τα ανοιχτόχρωμα μάτια θέλουν προστασία.

Όσον αφορά τα μαλλάκια του όταν γεννήθηκε ήταν κατάμαυρα και πεταχτά...θύμιζε αχινό...όμως σιγά-σιγά ξανθύναν και τώρα είναι κατάξανθος.

Για την ιστορία κανένας σε κανένα σόι δεν ήταν γαλανομάτης...όλοι είμαστε καστανοί:roll: και σε μαλλιά και σε μάτια...από που πήρε δεν ξέρουμε:mrgreen: πάντως όμορφος είναι και λέμε να τον κρατήσουμε:cool:

Εγώ είμαι καστανόξανθη με καστανοπράσινα μάτια και ο άντρας μου ξανθός και γαλανομάτης.

Όταν γεννήθηκε το πρώτο μας, είχε πολύ και μαύρο μαλλί και γκριζογάλανα μάτια. Μέχρι να σαραντίσει, τα μαλλιά είχανε πέσει και τα καινούρια ήταν κατάξανθα. Τα μάτια άλλαξαν στους 6 μήνες περίπου και γίνανε καστανά.

Ο δεύτερος, όπως βγήκε, έμεινε. Σαντρέ μαλλί και καταγάλανο μάτι, δεν άλλαξε καθόλου!

Γενικά πάντως αν βλέπεις τα μάτια να έχουν γκρι μέσα, συνήθως σκουραίνουν στην πορεία. Μόνο τα καταγάλανα είναι σίγουρο ότι θα μείνουν ανοικτά, αν και μερικές φορές κι αυτά πρασινίζουν, όπως της βαφτισιμιάς μου.

ευχαριστώ πάρα πολύ κοπέλες μου για τις απαντήσεις... η αλήθεια είναι πως το μικράκι μου έχει καταγάλανα ματάκια ακόμα και είναι 4 μηνών....όμως όσες μανούλες το δουν μου λένε πως θα μείνουν γιατί δεν είναι το γαλανό των νεογέννητων... δεν ξέρω θέλω και εγώ να μείνουν γιατί γαλανά ματάκια είχε η γιαγιά μου η μακαρίτισσα και απο τα 7 παιδιά της, 16 εγγόνια και 14 δισέγγονα , κανένας δεν πήρε τα μάτια της , και επειδη την αγαπούσα πολύ και μόνο εγώ έχω το όνομα της , θα ήθελα να βλέπω στο γιο μου τα μάτια της!

Θα δείξει.......

Επίσης να συμπληρώσω ότι το χρώμα που έχουν οι γονείς δεν έχει πολύ σημασία γιατί η κληρονομικότητα πάει 8 γεννεές πίσω! Εμείς με τους παπούδες μας που έχουμε δεί ξέρουμε για τις 3 γεννεές (14 άτομα),για τις άλλες 5 δεν ξέρουμε τίποτα. Αν σκεφτείτε πόσος κόσμος είναι στις 8 γεννεές πίσω... και όλοι αυτοί κάτι δίνουν στο παιδάκι! Είναι μαγικό :)

Αν είναι έτσι τότε ο μπεμπης μου δεν θα πάρει τα καστανα μάτια μας (και εγώ και ο μπαμπας) θα πάρει τα γαλανά μάτια των προ προ προ προ προ παππουδων του..

Ξέρετε αν αυτο ισχύει και στα μαλλακια????

Διαφημίσεις

Μην το γελας Στελινουλα και ο δικος μου γιος εχει μπλε ματια σταθερα απο οταν γεννηθηκε και δεν τα εχουμε εμεις. Τα ειχαν οι αδερφες της γιαγιας μου ουτε καν η γιαγια μου και δεν εχουν αλλαξει ακομα μεχρι τωρα που ειναι 20 μηνων.

Και ο δικός μου γαλανομάτης τα πήρα από...πουθενά οπότε έχεις ελπίδες:-D

Πάντως τα μωράκια που έχουν μπλε μάτια συνήθως στις μικρές ηλικίες έχουν και ανοιχτόχρωμα μαλλάκια;)

Εγώ περίμενα να βγει με μπουκλάκια όπως τα δικά μου μαλλιά αλλά ούτε αυτό μου πήρε...θα ήταν σαν αγγελάκι. Όμως σκέφτομαι ότι οι άντρες είναι καλύτερα να έχουν ίσια μαλλιά οπότε παρηγοριέμαι:rolleyes:

εμενα ο νικολας γεννηθηκε με πολυ σκουρα μαλλια,και με εντονο βαθυ μπλε χρωμα ματιων....τωρα πια εχει ενα πρασινο-χακι χρωμα ματιων και ειναι ξανθος!!!

το χρωμα των ματιων του ξεκαθαρισε μετα τον χρονο παντως.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Ο πιτσιποπάκος είναι 17,5 μηνών και τα ματάκια του είναι γαλάζο-μπλέ έντονο. Από τότε που γεννήθηκε είχε την ίδαια απόχρωση. Ο γιατρός μου είχε πει ότι στον 8ο μήνα σταθεροποιήται το χρώμα.

Επίσης μου είχε παι οπωσδήποτε να φοράει το καλοκαίρι γυαλιά ηλίου (αγορασμένα από μαγαζί με οπτικά) γιατί τα ανοιχτόχρωμα μάτια θέλουν προστασία.

Όσον αφορά τα μαλλάκια του όταν γεννήθηκε ήταν κατάμαυρα και πεταχτά...θύμιζε αχινό...όμως σιγά-σιγά ξανθύναν και τώρα είναι κατάξανθος.

Για την ιστορία κανένας σε κανένα σόι δεν ήταν γαλανομάτης...όλοι είμαστε καστανοί:roll: και σε μαλλιά και σε μάτια...από που πήρε δεν ξέρουμε:mrgreen: πάντως όμορφος είναι και λέμε να τον κρατήσουμε:cool:

Ειναι λαθος αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου για τα ανοιχτοχρωμα ματια και γυαλια.Ενα καπελακι ειναι αρκετο.Ψαξτο λιγο:cool:

Δες κι εδω αν θελεις ειναι τοπικ ακριβως για το θεμα αυτο http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19488

..μαμα τωρα ξερω..

ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ,ΑΛΛΑ ΜΠΑΑΑΑΑ!ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 8,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΥΡΟ.ΜΕΤΑ ΜΑΥΡΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ΄ΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΔΙ.ΣΤΟ ΦΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ.ΛΕΤΕ ΝΆΛΛΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ?ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ?ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 9 months later...

οπως ολες ξερουμε τα περισσοτερα, αν οχι ολα, τα μωρακια γενιουνται με γαλαζια ματια. ποτε ομως αλαζουν χρωμα? η κορη μου στο μηνα ειχε ηδη καστανα ματια, ο μπεμπης ειναι 2,5 μηνων και τα ματακια του ειναι στο φως της μερας γκριζογαλανα και τη νυχτα ειναι καπως σαν να εχουν ολα τα χρωματα μαζι δηλαδη γυρω γυρω γκρι, μετα γαλαζιο, πιο μεσα πρασινο και πιο μεσα γυρω απ την κορη καφε. ειναι τοσο ομορφα!

στα δικα σας μωρακια ποτε αλλαξαν χρωμα?

Η μεγαλη μου κορη ειχε σχ απ την αρχη καστανα ματακια

Η δευτερη ειχε πρασινα σκουρα με αρκετες πιτσιλιες καφε και ακομα εχει τα ιδια

Η τριτη ειχε πρασινα ανοιχτα ματια(καθαρα) μεχρι 5 χρονων. μετα σιγα σιγα εχουν και λιγο καφε ....πλεον αλλες φορες φαινονται πρασινα και αλλες καστανα

Ξερω κοριτσακι που μεχρι 2 χρ ειχε γαλανα ματια (χωρις σκιες ) και η μαμα της το ιδιο..και η μικρη στα 4-5 πλεον ειχε λαδι ματια (πιτσιλωτα με καφε)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...