Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

5 μέρες καθόλου κακακια (θηλάζει αποκλειστικά, γιατρός σύστησε κίντερτε)

Recommended Posts

Καλησπερα σας! Εχω εναν μικρούλι δυόμισι μηνων τον οποίο και θυλαζω αποκλειστικά! Έχει κοντα έναν μηνα που άρχισαν να αλλαζουν οι συνήθειες του στα κακακια του. Ενω τα εκανε καθε μερα απο 2-3 φορες ξαφνικα εκανε 3-4 μερες να ενεργηθει! Ρωτησα τον γιατρο και μου ειπε οτι συνηθίζεται και να του δινω κιντερτε για να τα κανει. Σημερα κλεινει 5 μερες που δεν εχει ενεργηθει, του εδωσα 50ml κιντερτε, εχουν περασει 7 ωρες κι ακομα τιποτα! Να ανησυχησω τι να κανω; Δείχνει να σφιγγεται και βγαζει κλανιτσες βρωμερες!

Παράθεση

edit admin

υπάρχει και αυτό το θέμα  συζήτησης που περιέχει πολλές δημοσιεύσεις 400+ απαντήσεις:

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, Stella new είπε:

Καλησπερα σας! Εχω εναν μικρούλι δυόμισι μηνων τον οποίο και θυλαζω αποκλειστικά! Έχει κοντα έναν μηνα που άρχισαν να αλλαζουν οι συνήθειες του στα κακακια του. Ενω τα εκανε καθε μερα απο 2-3 φορες ξαφνικα εκανε 3-4 μερες να ενεργηθει! Ρωτησα τον γιατρο και μου ειπε οτι συνηθίζεται και να του δινω κιντερτε για να τα κανει. Σημερα κλεινει 5 μερες που δεν εχει ενεργηθει, του εδωσα 50ml κιντερτε, εχουν περασει 7 ωρες κι ακομα τιποτα! Να ανησυχησω τι να κανω; Δείχνει να σφιγγεται και βγαζει κλανιτσες βρωμερες!

Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν θηλαζεις αποκλειστικά είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνει κ 1 εβδομάδα μέχρι να ενεργηθει ή κ 10 μέρες αν δεν κάνω λάθος. Δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τπτ. Αυτό συμβαίνει επειδή το μητρικό γάλα αφομοιώνεται καλύτερα απ τον οργανισμό. Τώρα γι αυτό που λες ότι σφιγγεται δεν έχω ακούσει ποτέ τα θηλαζοντα μωρά να έχουν δυσκοιλιότητα, πιστεύω ή έχει κολικους ή κάτι από αυτά που τρως να το ενοχλεί! Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αλλεργία??

@Stella new Δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις εφόσον σιτίζεται κανονικά και είσαι σε επαφή με τον παιδίατρο. Έχεις αλλάξει κάτι στη διατροφή σου; 

Συνήθως βοηθούν οι φράουλες για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αλλά θα πρέπει να βρεις βιολογικές, διότι οι απλές έχουν πολλά φάρμακα. 

Ρώτα τον παιδίατρο εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΒΡΕΦΙΚΟ κλύσμα σε περίπτωση που φτάσετε τις 7 ημέρες αλλά δεν έχει ενεργηθεί ακόμα. 

Κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα... Τα "τσάγια" δε λειτούργησαν κι έβαλα μερικές φορές υπόθετα γλυκερίνης. Έτσι μετά από κάποιο διάστημα κατάλαβα ότι έτσι λειτουργεί ο οργανισμός του μωρού και το άφησα χωρίς να κάνω τπτ... 

Η νέα γιατρός (που άλλαξα) μου είπε πως εάν το παιδί δε δείχνει σημάδια ενόχλησης, να το αφήσω. Να τονίσω πως κι εμένα θήλαζε αποκλειστικά κι έκανε 11 μέρες να κάνει κακάκια.

Διαφημίσεις

Ρωτα αν εννοούσε βρεφικό χαμομήλι, οχι κιντερντε . Ειναι σε όμοια συσκευασία και μου έχει τύχει και μενα να μου πει κιντερντε κ να εννοεί το χαμομήλι . Το χαμομήλι βοηθάει. Επίσης καλύτερα βρεφικά υποθετα, αλλα όχι κατα κόρον απλα σε περίπτωση ανάγκης για να αποσυμφορηθεί το παιδί, τα κλυσματα λέγεται οτι μπορει να προκαλέσουν τρωσεις στο έντερο. 

Οπως είπαν κ κάποιες κοπέλες παραπάνω θεωρείται φυσιολογικό για τα θηλάζοντα μωρά. Το γάλα απορροφάται πλήρως κ δεν έχουν κενώσεις. Εμάς η παιδίατρος καποια στιγμή μας είχε δώσει ένα περιθώριο κάποιων ημερών σίγουρα 7 ημέρες+. Αρκεί να βλέπεις πως δε ζορίζεται κ το μωρό. Επίσης δε σημαίνει πως θα συμβαίνει συνέχεια αυτό.Δεν γνωρίζω αν σχετίζεται το γεγονός με αλλεργίες ή κάτι άλλο.

Εγώ θα πρότεινα να τροποποιήσεις την διατροφή σου κατόπιν επικοινωνίας με παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού. Κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δεις ότι στην Αθήνα τουλάχιστον υπάρχουν πιστοποιημένες σύμβουλοι θηλασμού και μάλιστα παιδίατροι. Επίσης να ξέρεις ότι και διάρροια να εμφανίσει το μωρό, την δική σου διατροφή πρέπει να αλλάξεις και να κόψεις πλήρως ό,τι πιθανόν προκαλεί διάρροια. Υποθέτω ότι κατά ανάλογο τρόπο, αλλάζοντας την δική σου διατροφή θα βοηθήσεις και το μωρό. Μίλα όμως έστω τηλεφωνικά με παιδίατρο εξειδικευμένη σε θέματα θηλασμού. 

• 1 month later...

Και σε εμάς συνέβη το ίδιο. Ενώ έκανε κακά κάθε μέρα μπορεί και 2-3 φορές στις 6 μισή βδομαδες έκανε 4 μερες να κάνει. Ο Παιδιατρος μας είπε μετά την εβδομάδα ανησυχούμε η αν το παιδί κλαίει. Πλέον κάνει 4-5 μερες να κάνει κακά και κάνει δυο μερες σερί. Δηλαδή κάνει πχ Σάββατο και Κυριακή και μετά θα ξανακάνει Παρασκευή η και Σάββατο, εφόσον είναι υδάτωδη μαλακα- δεν ζορίζεται να τα κάνει και δεν παρατηρώ τίποτα περίεργο συνεχίζουμε χωρίς να του δίνουμε τίποτα. Επισης πολλές και βρωμερές κλανιες κάνει την ημέρα που θα τα κάνει. Το κακό είναι ότι την 1η μέρα που θα αδειάσει το σύστημα γίνεται ΣΚΑΤΟΘΥΕΛΛΑ μέσα στην πάνα. 

Εμένα είχε μέχρι κ 13 μέρες να τα κανει αλλά είχα ενημερωθεί.αν το παιδί δεν δείχνει δυσφορία κ η κοιλιά του δεν είναι σκληρή τότε δεν χρειάζεται τπτ.

Νομίζω όσα θηλάζουν αποκλειστικά δεν κάνουν δυσκοιλιότητα.

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Καλησπέρα σας, είμαι νέα μανούλα και θηλάζω αποκλειστικά. Το μωρό μου ειναι τώρα 3 μηνών, παίρνει βάρος κανονικά, αλλά τον τελευταίο μήνα έχουμε πρόβλημα δυσκοιλιοτητας. Αφοδευει τον τελευταίο μήνα κάθε 7 μέρες με την χρήση υποθέτου γλυκερίνης.. Αυτήν την φορά την άφησα να δω τι θα κάνει. Είναι η 8η μέρα και ακόμα τίποτα.. Το έχετε αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το πρόβλημα;; 

2 ώρες πρίν, mariamaria81 είπε:

Καλησπέρα σας, είμαι νέα μανούλα και θηλάζω αποκλειστικά. Το μωρό μου ειναι τώρα 3 μηνών, παίρνει βάρος κανονικά, αλλά τον τελευταίο μήνα έχουμε πρόβλημα δυσκοιλιοτητας. Αφοδευει τον τελευταίο μήνα κάθε 7 μέρες με την χρήση υποθέτου γλυκερίνης.. Αυτήν την φορά την άφησα να δω τι θα κάνει. Είναι η 8η μέρα και ακόμα τίποτα.. Το έχετε αντιμετωπίσει ποτέ αυτό το πρόβλημα;; 

αν θυλαζεις αποκλειστικα συνηθως δεν υπαρχει δυσκιλιοτητα. τα κακα τπυ ειναι σκληρα η απλως δεν τα κανει? το μητρικο γαλα αφομοιωνετε κ μπορει να κανει κ 10 μερες να τα κανει. δεν ειναι λυση να βαζεις συνεχεια υποθετα γιατι θα κανεις ζημια θα χασει το μωρο το αντανακλαστικο της αφοδευσης. 

καλητερα να ρωτησεις παιδογαστρεντερολογο. 

παντως επειδη μεγαλωνει ισως δεν.του φτανει πια το γαλα σου κ για να το αφομειωνει ολο κ χρειαζετε περισσοτερες μερες .  

8 ώρες πρίν, mariamaria81 είπε:

Καλημερα!!! Εγω αντιμετωπισα το ίδιο πρόβλημα με τη μπεμπα μου!! Ανεξάρτητα από την διατροφή μ, το μωρο είναι δυσκοιλιο!!! Εγω δεν μετραω μερες, απλα αν περάσουν 4 μερες και δω οτι ζοριζεται και εχει γκρινια, τότε μόνο της βαζω υποθετο γλυκερινης... Η παιδιατρος μ ειπε πως θα "στρωσει"  όταν ξεκινήσει στερεες... Παντως, η αλήθεια είναι ότι εγω ειμαι πεπεισμενη πως την ενοχλει το γαλα μου, αφού όταν κάποια στιγμή αναγκάστηκα να της δωσω φόρμουλα οι κενωσεις της επανηλθαν σε καθημερινή βάση, ενω πλέον που της δινω συμπληρωμα, ανάλογα με το ποσο ξενο θα πιει, θα χρειαστεί να της βαλω παλι υποθετο ή θα ενεργηθει μονη της στις 3-4 μέρες... Εννοείται βεβαια πως δεν έκοψα και δεν σκοπεύω να κοψω το θηλασμο για αυτο το λόγο! 

12 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

αν θυλαζεις αποκλειστικα συνηθως δεν υπαρχει δυσκιλιοτητα. τα κακα τπυ ειναι σκληρα η απλως δεν τα κανει? το μητρικο γαλα αφομοιωνετε κ μπορει να κανει κ 10 μερες να τα κανει. δεν ειναι λυση να βαζεις συνεχεια υποθετα γιατι θα κανεις ζημια θα χασει το μωρο το αντανακλαστικο της αφοδευσης. 

καλητερα να ρωτησεις παιδογαστρεντερολογο. 

παντως επειδη μεγαλωνει ισως δεν.του φτανει πια το γαλα σου κ για να το αφομειωνει ολο κ χρειαζετε περισσοτερες μερες .  

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η μικρή μου ζορίζεται και απλά δεν τα κάνει. Οταν ενεργειται είναι κανονικά ρευστά, μουσταρδι. Ο παιδίατρος μου είπε ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά κι ότι θα περάσει από μόνο του όταν μπουν οι στερεές τροφές 

Μέχρι τότε μου είπε να το αντιμετωπίζω με υποθετα.. Επίσης μου είπε ότι αν του έδινα ξένο θα αντιμετωπιζοταν αυτό το πρόβλημα. Με συμβούλευσε όμως να συνεχίσω να θηλάζω κανονικά και να κάνω απλά υπομονή.. Το πρόβλημα αυτό δεν το θεωρεί ακριβώς δυσκοιλιοτητα αλλά δυσχεσία.. 

πρίν από 5 λεπτά , mariamaria81 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η μικρή μου ζορίζεται και απλά δεν τα κάνει. Οταν ενεργειται είναι κανονικά ρευστά, μουσταρδι. Ο παιδίατρος μου είπε ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά κι ότι θα περάσει από μόνο του όταν μπουν οι στερεές τροφές 

Μέχρι τότε μου είπε να το αντιμετωπίζω με υποθετα.. Επίσης μου είπε ότι αν του έδινα ξένο θα αντιμετωπιζοταν αυτό το πρόβλημα. Με συμβούλευσε όμως να συνεχίσω να θηλάζω κανονικά και να κάνω απλά υπομονή.. Το πρόβλημα αυτό δεν το θεωρεί ακριβώς δυσκοιλιοτητα αλλά δυσχεσία.. 

σου επιτρεπει να δωσεις χαμομυλι. γιατι εμενα οταν ξεκινησα τις τροφες μου επετρεψε να δωσω χαμομυλι κ εκανε τρομερη δουλεια. 

δεν το δινω σκετο.το ανακατευω πχ στο φρουτακι του για να το πιει. αλλοι γιατροι δινουν ομως χαμομυλη κ πιο νωρις γιαυτο

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Καλημερα!!! Εγω αντιμετωπισα το ίδιο πρόβλημα με τη μπεμπα μου!! Ανεξάρτητα από την διατροφή μ, το μωρο είναι δυσκοιλιο!!! Εγω δεν μετραω μερες, απλα αν περάσουν 4 μερες και δω οτι ζοριζεται και εχει γκρινια, τότε μόνο της βαζω υποθετο γλυκερινης... Η παιδιατρος μ ειπε πως θα "στρωσει"  όταν ξεκινήσει στερεες... Παντως, η αλήθεια είναι ότι εγω ειμαι πεπεισμενη πως την ενοχλει το γαλα μου, αφού όταν κάποια στιγμή αναγκάστηκα να της δωσω φόρμουλα οι κενωσεις της επανηλθαν σε καθημερινή βάση, ενω πλέον που της δινω συμπληρωμα, ανάλογα με το ποσο ξενο θα πιει, θα χρειαστεί να της βαλω παλι υποθετο ή θα ενεργηθει μονη της στις 3-4 μέρες... Εννοείται βεβαια πως δεν έκοψα και δεν σκοπεύω να κοψω το θηλασμο για αυτο το λόγο! 

Καλησπέρα anemoni. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κι εμένα ουσιαστικά αυτό μου είπε. Να κάνω υπομονή μέχρι τις στερεές τροφές και να φτιάξω την διατροφή μου. Κι εγω δεν θα σταματήσω να την θηλάζω όπως μου τόνισε βέβαια κι ο γιατρός.. Τι περνάνε κι αυτά τα γλυκούλια..

πρίν από 5 λεπτά , ninaki80 είπε:

σου επιτρεπει να δωσεις χαμομυλι. γιατι εμενα οταν ξεκινησα τις τροφες μου επετρεψε να δωσω χαμομυλι κ εκανε τρομερη δουλεια. 

δεν το δινω σκετο.το ανακατευω πχ στο φρουτακι του για να το πιει. αλλοι γιατροι δινουν ομως χαμομυλη κ πιο νωρις γιαυτο

Δεν μου επιτρέπει να της δώσω χαμομήλι ακόμα.. Μου είπε μετά τον πέμπτο μήνα μαζί με τις στερεές τροφές.. Τι να πω.. Ελπίζω να μην την βγάλουμε με υποθετα όλο αυτό το διάστημα.. 

15 ώρες πρίν, mariamaria81 είπε:

Αν και στα δύο μου παιδιά παραδόξως ο θηλασμός λειτούργησε ακριβώς ανάποδα, δηλ. τους δημιουργούσε ευκοίλια, είχα δει στο μαιευτήριο μια μαμά η οποία την δυσκοίλια του μωρού την αντιμετώπισε τρώγοντας σταφίδες. 

Επίσης εντελώς πληροφοριακά στο λέω αν στο μέλλον αποφασίσεις να δώσεις ξένο γάλα, μην δώσεις almiron γιατί δημιουργεί δυσκοίλια σύμφωνα με την παιδίατρο μου. 

πρίν από 27 λεπτά , mariamaria81 είπε:

Καλησπέρα anemoni. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κι εμένα ουσιαστικά αυτό μου είπε. Να κάνω υπομονή μέχρι τις στερεές τροφές και να φτιάξω την διατροφή μου. Κι εγω δεν θα σταματήσω να την θηλάζω όπως μου τόνισε βέβαια κι ο γιατρός.. Τι περνάνε κι αυτά τα γλυκούλια..

Δεν μου επιτρέπει να της δώσω χαμομήλι ακόμα.. Μου είπε μετά τον πέμπτο μήνα μαζί με τις στερεές τροφές.. Τι να πω.. Ελπίζω να μην την βγάλουμε με υποθετα όλο αυτό το διάστημα.. 

φαση ειναι κ θα περασει περνανε διαφορα σταδια κ αυτα. βεβαια κ με τις τροφες στην αρχη υπαρχει θεμα αλλα βεβαια κ πιο καλες λυσεις. 

αν οταν κανει κακα ειναι μαλακα κ οχι σαν μπαλακια δ ειναι δυσκοιλιοτητα. Ο μικρος μου κ με τον θηλασμο κ στις αρχες με τις στερεες εκανε μια φορα στις 5μερες.λιγο ζορι ειχε. Μια φορα εκανε κ ραγαδα. Αλλα δ βαλαμε ποτε υποθετο. Ξερω οτι κ μεχρι 10μερες ειναι λογικο με θηλασμο. Τουλ σε μας η διατροφη δ καλυτερευσε τα πραγματα. Ακομη κ αν προσεχα εγω η το δικο του φαι. Εστρωσε μετα τον χρονο που αρχισε να τρωει κ ποσοτητα

5 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

αν οταν κανει κακα ειναι μαλακα κ οχι σαν μπαλακια δ ειναι δυσκοιλιοτητα. Ο μικρος μου κ με τον θηλασμο κ στις αρχες με τις στερεες εκανε μια φορα στις 5μερες.λιγο ζορι ειχε. Μια φορα εκανε κ ραγαδα. Αλλα δ βαλαμε ποτε υποθετο. Ξερω οτι κ μεχρι 10μερες ειναι λογικο με θηλασμο. Τουλ σε μας η διατροφη δ καλυτερευσε τα πραγματα. Ακομη κ αν προσεχα εγω η το δικο του φαι. Εστρωσε μετα τον χρονο που αρχισε να τρωει κ ποσοτητα

Καλησπέρα Vicky.. Τελικά έκανε κακάκια σήμερα το απόγευμα. Την βοήθησα λίγο βέβαια με μια μπατονετα με λαδάκι και τώρα κοιμάται το γλυκουλι μου. Έβγαλε μεγάλη ποσότητα αλλά ήταν ρευστά και μουσταρδι. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που έχει.. Το θέμα είναι ότι μετά την 6η μέρα αρχίζει και σφίγγεται και κλαίει.. Γι αυτόν τον λόγο αγχώνομαι, αλλιώς το ξέρω ότι πολλά βρεφακια που θηλάζουν αποκλειστικά κάνουν αρκετές μέρες για να αφοδευσουν. Απλά την βλέπω να υποφέρει από ένα σημείο και μετά. Ελπίζω να φτιάξει αυτό και να είναι μια φάση που περνάει το παιδάκι. 

22 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

δεν ειναι λυση να βαζεις συνεχεια υποθετα γιατι θα κανεις ζημια θα χασει το μωρο το αντανακλαστικο της αφοδευσης. 

καλητερα να ρωτησεις παιδογαστρεντερολογο

Θα ήθελα να επισήμανω κ εγώ αυτήν την παράμετρο. Ή παιδίατρος μου θεωρεί τα υπόθετα τελευταία λύση.

On 24/2/2019 at 10:31 ΜΜ, mariamaria81 είπε:

Πιστεύω πως δεν έχετε θέμα δυσκοιλιότητας αλλά αντιμετωπιζετε μία δυσκολία. Προσπάθησε να κάνεις συχνά μασαζ στην κοιλιτσα του μωρού κυκλικές κινήσεις με την φορά του ρολογιού, ασκήσεις σηκώνοντας το ποδαρακια και πιέζοντας ελαφρά την κοιλιτσα. 

Ρώτα τον γιατρό σας αν μπορείς να δίνεις και χαμομήλι μία φορά στις τόσες μέρες. 

Τα υπόθετα δεν είναι μονιμη λύση και κάνουν και το έντερο να "τεμπελιαζει". Δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια περίπτωση όταν θήλαζε ο δικός μου αλλά πλέον δύο χρονών που παρουσίασε φοβερη δυσκοιλιότητα κρατιέμαι για να μην του βάλω υποθετο όταν τον βλέπω να ζοριζεται. Ενώ θέλω να τον βοηθήσω σκέφτομαι πως περισσότερο κακό θα του κάνει ή συνεχόμενη χορήγηση. Έτσι το κρατώ για μεγάλη ανάγκη.   

πρίν από 19 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Θα ήθελα να επισήμανω κ εγώ αυτήν την παράμετρο. Ή παιδίατρος μου θεωρεί τα υπόθετα τελευταία λύση.

Πιστεύω πως δεν έχετε θέμα δυσκοιλιότητας αλλά αντιμετωπιζετε μία δυσκολία. Προσπάθησε να κάνεις συχνά μασαζ στην κοιλιτσα του μωρού κυκλικές κινήσεις με την φορά του ρολογιού, ασκήσεις σηκώνοντας το ποδαρακια και πιέζοντας ελαφρά την κοιλιτσα. 

Ρώτα τον γιατρό σας αν μπορείς να δίνεις και χαμομήλι μία φορά στις τόσες μέρες. 

Τα υπόθετα δεν είναι μονιμη λύση και κάνουν και το έντερο να "τεμπελιαζει". Δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια περίπτωση όταν θήλαζε ο δικός μου αλλά πλέον δύο χρονών που παρουσίασε φοβερη δυσκοιλιότητα κρατιέμαι για να μην του βάλω υποθετο όταν τον βλέπω να ζοριζεται. Ενώ θέλω να τον βοηθήσω σκέφτομαι πως περισσότερο κακό θα του κάνει ή συνεχόμενη χορήγηση. Έτσι το κρατώ για μεγάλη ανάγκη.   

Καλησπερα!!! Το χαμομηλι εχει απαγορευτεί πλεον στα μωρα, μέχρι να κλεισουν τα 2 ετη!!! Εγω της κανω μασαζ στον ποπο με λαδακι και καμια φορα πιάνει!!! 

πρίν από 18 λεπτά , anemoni1989 είπε:

Καλησπερα!!! Το χαμομηλι εχει απαγορευτεί πλεον στα μωρα, μέχρι να κλεισουν τα 2 ετη!!! Εγω της κανω μασαζ στον ποπο με λαδακι και καμια φορα πιάνει!!! 

Δεν το ήξερα. Πριν δύο χρόνια ο ιατρός μου το συνεστησε για τους κολικους, όχι για να αντικαταστήσω γευμα αλλά συμπληρωματικά ως βοήθημα. Γνωρίζω πως δεν  προσφέρει θερμιδικα, όπως κ πως πριν το εξάμηνο τα βρέφη δεν χρειάζεται να πινουν τίποτα πέρα απ το γάλα τους. 

Αλήθεια γιατι έχει απαγορευτεί?

9 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν το ήξερα. Πριν δύο χρόνια ο ιατρός μου το συνεστησε για τους κολικους, όχι για να αντικαταστήσω γευμα αλλά συμπληρωματικά ως βοήθημα. Γνωρίζω πως δεν  προσφέρει θερμιδικα, όπως κ πως πριν το εξάμηνο τα βρέφη δεν χρειάζεται να πινουν τίποτα πέρα απ το γάλα τους. 

Αλήθεια γιατι έχει απαγορευτεί?

Δεν ξέρω πριν 2 χρονια ποιες ηταν οι οδηγίες, παντως ο ΠΟΥ λεει πως δεν πρέπει να δινεται στα νεογνα και βρεφη πριν τη συμπλήρωση 2 χρονων ζωής διότι ευθυνεται για πολλες αλλεργιες... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...