Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

10 μηνών μωρό ξαφνικά δε τρώει μεσημεριανό

mariazt

Recommended Posts

1 hour ago, xaroumenh mama είπε:

Παντζάρι μπορείς να τις κάνεις εισαγωγή εννοείτε αυτό ... Αλλά γιατί δοκιμάζεις απαραίτητα μόνο τις γλυκές γεύσεις δεν αρέσουν σε όλα τα μωρά . . Αν δοκίμαζες κολοκυθάκια πατατουλα φασολάκια και άλλες γεύσεις που δεν είναι τόσο γλυκές ;; Το νερό αποταν ξεκινήσαμε τις στερεές τροφές οι παιδίατρος μας είχε πει να μη το βράζουμε να του δίνουμε κανονικά από τη βρύση τώρα κάθε παιδίατρος ακολουθεί διαφορετικό πλάνο αλλά πιστεύω στην ηλικία που είστε ότι δε χρειαζετε βράσιμο ..!!!

Δοκιμάζω γλυκές γεύσεις γιατί εφόσον τρελαίνεται για φρουτοκρεμα, κρέμα και γιαούρτι με φρούτα υποθέτω ότι προς τα εκεί προσανατολίζεται. Θα δοκιμάσω και πατημένες πατάτες και κολοκυθάκια μήπως και.

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, mariazt είπε:

Της έδωσα γλυκοπατάτες και καρότο πατημένα με το πηρούνι αλλά πάλι τίποτα δυστυχώς. Θα δοκιμάσω μπιφτεκακια μήπως και της αρέσουν και θα συνεχίσω να προσπαθώ. Να ρωτήσω, η πεθερά μου μου πρότεινε να της βάλω παντζάρι που έχει γλυκιά γεύση, η γιατρός όμως δε μας έχει πει ακόμα συγκεκριμένα για παντζάρι, κάνει στους 10 μήνες ή να περιμένω κι άλλο; Επίσης το νερό που πίνει προέχει ακόμα να της το βράζω; Εγω ακόμα το βράζω αλλά λέω μήπως πέρασε πλέον αυτή η φάση και να της δίνω από τη βρύση. 

Το νερό γιατί να της το βράζεις;;; Εμφιαλωμένο ή φίλτρου θα δίνεις στο ποτηράκι της. Για το γάλα της μπορείς να βράζεις (αν δεν θηλάζεις) για να διαλυθεί η σκόνη. Παντζάρι από τον 6ο είχαμε βάλει. Καποιοι παιδίατροι το βάζουν αργότερα, όπως νιώθεις εσύ και όπως ακολουθείς τον γιατρό σου...δεν τρέχει κάτι για ένα μήνα καθυστέρηση! Αν το παιδάκι έχει προτίμηση σε φρούτα και γιαούρτι πάρε το μεσημεριανό πιο χαλαρά...όσο φάει δηλαδή και δώσε έμφαση στα άλλα που τρώει περισσότερο και είναι θρεπτικά! Ρώτησε τον γιατρό σου και για τυρί.

Παντζάρια Εμείς είχαμε βάλει απο την αρχή,εντάσσεται στα λαχανικά οπότε μπορείς να το βάλεις.Αφού έχει κάνει εισαγωγή στις στερεες δεν υπάρχει λόγος να βράζεις το νερό.Απο τη στιγμή που ταιζεις με πιρούνι ξεχνάς την αποστείρωση.Ζυμαρικά δεν έχετε βάλει;Δοκίμασε κιμά (με ντομάτα) με αστεράκι ή κοτόπουλο κοκκινιστό με αστεράκι,αλλιώς Κάνε μπιφτέκια αλλά να μην ειναι στεγνά για να "κατεβαίνουν" με λίγο λάδι κ λεμόνι.

12 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Παντζάρια Εμείς είχαμε βάλει απο την αρχή,εντάσσεται στα λαχανικά οπότε μπορείς να το βάλεις.Αφού έχει κάνει εισαγωγή στις στερεες δεν υπάρχει λόγος να βράζεις το νερό.Απο τη στιγμή που ταιζεις με πιρούνι ξεχνάς την αποστείρωση.Ζυμαρικά δεν έχετε βάλει;Δοκίμασε κιμά (με ντομάτα) με αστεράκι ή κοτόπουλο κοκκινιστό με αστεράκι,αλλιώς Κάνε μπιφτέκια αλλά να μην ειναι στεγνά για να "κατεβαίνουν" με λίγο λάδι κ λεμόνι.

Τον κιμά με τη ντομάτα στο τηγάνι; Της έχω δώσει ζυμαρικά αστεράκι εδώ και αρκετό καιρό, πιο πριν αλεσμένα, αυτες τις μέρες της τα έδωσα σκέτα αφήνοντάς τα στο τραπεζάκι της, της έδωσα και κανα δυο στο στόμα αλλά τα έφτυνε χαχα, μάλλον θέλει λιγο καιρο να συνηθίσει.

On 11/6/2018 at 11:04 ΠΜ, mariazt είπε:

Τον κιμά με τη ντομάτα στο τηγάνι; Της έχω δώσει ζυμαρικά αστεράκι εδώ και αρκετό καιρό, πιο πριν αλεσμένα, αυτες τις μέρες της τα έδωσα σκέτα αφήνοντάς τα στο τραπεζάκι της, της έδωσα και κανα δυο στο στόμα αλλά τα έφτυνε χαχα, μάλλον θέλει λιγο καιρο να συνηθίσει.

Οπως κανεις τα μακαρονια με κιμα,σε ενα κατσαρολακι κρεμμυδι,φρεσκια ντοματα,εγω βαζω μια κουταλια της σουπας λαδι στην αρχη και μπαχαρικα.Αν δε θες βαλε το λαδι στο τελος ωμο γτ τωρα οι ντοματες ειναι ζουμερες.Επισης εγω φτιαχνω και σουτζουκακια.

Χεχε μπορει!!!Αν τα δινεις σκετα ραντισε τα με λιγο φρεσκο λαδι για να κατεβαινουν ευκολα

Διαφημίσεις

εγω εχω καθιερωσει πλεον αντι για τσιγαρισμα να τα αχνιζω,πχ κιμα η λαχανικα,δλδ με λιγο νερακι κρεμμυδι-καροτο-κιμα μετα ντοματα κ αν θελουν κ αλλο νερο.κ γενικα προτιμαμε ψητα κ οχι τηγανι

επισης μεσα στην σαλτσα η τα μπιφτεκια τριβω πολλα λαχανικα

Εγώ αντιμετωπίζω το εξής θέμα...όταν της βάλω στο τραπεζάκι ίνες κρέατος ,λίγη πατάτα ή καρότο . Τραχανα και αστρακι τα τρωει ετσι. Τα πιανει με τα χέρια και ούτε που τα βάζει στο στόμα τα πετάει η τα κάνει σβόλους στα χέρια...δεν μπαίνει σε διαδικασία να φάει. Τώρα ήταν και αρρωστη με τον λαιμό οπότε πισωγυρισμα στις σούπες αλεσμένες γιατί δεν μπορούσε να καταπιεί. Ότι κόβει είναι με ούλα γιατί δεν έχει ακόμη δόντια...

πρίν από 32 λεπτά , Dust pink είπε:

Εγώ αντιμετωπίζω το εξής θέμα...όταν της βάλω στο τραπεζάκι ίνες κρέατος ,λίγη πατάτα ή καρότο . Τραχανα και αστρακι τα τρωει ετσι. Τα πιανει με τα χέρια και ούτε που τα βάζει στο στόμα τα πετάει η τα κάνει σβόλους στα χέρια...δεν μπαίνει σε διαδικασία να φάει. Τώρα ήταν και αρρωστη με τον λαιμό οπότε πισωγυρισμα στις σούπες αλεσμένες γιατί δεν μπορούσε να καταπιεί. Ότι κόβει είναι με ούλα γιατί δεν έχει ακόμη δόντια...

Αν κατάλαβα καλά έτρωγε σε κομμάτια πατάτες και κρέας και τώρα τελευταία δεν τα δοκιμάζει καν ή είναι οι πρώτες επαφές αυτές με μη αλεσμενα? 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Αν κατάλαβα καλά έτρωγε σε κομμάτια πατάτες και κρέας και τώρα τελευταία δεν τα δοκιμάζει καν ή είναι οι πρώτες επαφές αυτές με μη αλεσμενα? 

Ήταν η πρώτη επαφή πριν λίγες μέρες δεν έτρωγε απλώς τα έπαιζε στο χέρι  και  μετά από  κάποια  ώρα  την  τάιζα  πατημένα  με πιρούνι. Έπειτα αρρώστησε και μέχρι τώρα επιστρέψαμε στα αλεσμένα. Ελπίζω να επανέλθει ομαλά στα πατημένα σε λίγες μέρες!

πρίν από 16 λεπτά , Dust pink είπε:

Ήταν η πρώτη επαφή πριν λίγες μέρες δεν έτρωγε απλώς τα έπαιζε στο χέρι  και  μετά από  κάποια  ώρα  την  τάιζα  πατημένα  με πιρούνι. Έπειτα αρρώστησε και μέχρι τώρα επιστρέψαμε στα αλεσμένα. Ελπίζω να επανέλθει ομαλά στα πατημένα σε λίγες μέρες!

Μην το σκέφτεσαι καθόλου τότε. Νομίζω πως όλα τα παιδάκια στην αρχή παίζουν με την τροφη τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον δικό μου να ασχολείται για ωρα με δυο φασολάκια, μία πατάτα και ένα καρότο! Όλα κατέληξαν στο πάτωμα βέβαια!

Στην αρχη του έδινα έτσι κομμάτια πριν το γεύμα και με τον καιρό τα δοκίμαζε. Αργότερα του εβγαζα μία ποσότητα στον δίσκο και τον ταιζα και εγώ ταυτόχρονα. 

Παντως μην προβληματίζεσαι με  αυτό τους  το "παιχνίδι". Είναι ο τρόπος τους να εξοικειωθούν με την νέα μορφή φαγητού και τον νέο τρόπο ταισματος και μασήματος. Όταν καταλάβει πως μπορεί να φάει μόνη της θα ενθουσιαστεί θα δεις!

Διαφημίσεις

Προς το παρόν δυστυχώς τα ίδια..γενικά μόλις βλέπει κουτάλι γυρνάει το κεφάλι, αν όμως δοκιμάσει έστω λίγο και δει ότι είναι φρουτόκρεμα ή γιαούρτι θα φάει κανονικά, αν γευτεί φαγητό δε θα θέλει με τίποτα. Δοκίμασα πάλι αστεράκι να της αφήσω στο τραπέζι, απλά το έπαιζε, δοκίμασα να της βάλω ένα στο στόμα με το χέρι, το έφτυσε, δοκίμασα πατημένη πατάτα και καρότο, πάλι τα έπαιζε κι όταν της έδωσα λίγο στο στόμα δεν ήθελε. Θα συνεχίσω να προσπαθώ απλά φοβάμαι τις επιπτώσεις στο βάρος της μια που είναι δυο εβδομάδες έτσι και το ότι δεν παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το κρέας και τα λαχανικά..ελπίζω να αρχίσω να βλέπω αποτελέσματα σιγά σιγά. 

On 13/6/2018 at 9:26 ΜΜ, mariazt είπε:

Προς το παρόν δυστυχώς τα ίδια..γενικά μόλις βλέπει κουτάλι γυρνάει το κεφάλι, αν όμως δοκιμάσει έστω λίγο και δει ότι είναι φρουτόκρεμα ή γιαούρτι θα φάει κανονικά, αν γευτεί φαγητό δε θα θέλει με τίποτα. Δοκίμασα πάλι αστεράκι να της αφήσω στο τραπέζι, απλά το έπαιζε, δοκίμασα να της βάλω ένα στο στόμα με το χέρι, το έφτυσε, δοκίμασα πατημένη πατάτα και καρότο, πάλι τα έπαιζε κι όταν της έδωσα λίγο στο στόμα δεν ήθελε. Θα συνεχίσω να προσπαθώ απλά φοβάμαι τις επιπτώσεις στο βάρος της μια που είναι δυο εβδομάδες έτσι και το ότι δεν παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το κρέας και τα λαχανικά..ελπίζω να αρχίσω να βλέπω αποτελέσματα σιγά σιγά. 

Θα σου απαντήσω γιατί είμαι σε παρόμοια φάση και από κιλά το δικό μου μωρό ανέκαθεν δεν ήταν και σε μεγάλη ανάπτυξη. Πέρασε και εμένα φάση αποστροφής με το κουτάλι και ακόμη συνεχίζει. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα που ήταν άρρωστη. Εγώ κάνω το εξής ,βάζω στο τραπέζι της κομμάτια από λαχανικα και τα επεξεργάζεται, τα πετάει ,τα βάζει λίγο στο στόμα ,τα κάνει μπαλάκια για να εξοικειωθεί (βέβαια όλα γίνονται χάλια ,έχω σιχαθεί τα πλυντήρια και το καθάρισμα μετά) καθώς και ένα κουταλάκι στο χέρι να κρατάει. Ανά στιγμές που ηρεμεί την ταιζω το γεύμα της πατημένο ενώ ταυτόχρονα εκείνη παίζει με την τροφή. Μας παίρνει ώρα ,γινόμαστε όλοι χάλια αλλά δείχνει ότι μέχρι στιγμής λειτουργεί στο μωρό. Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος , με το ένστικτο το κάνω. Το ίδιο συμβαίνει και στην φρουτοκρεμα.

τα δικα μου παντα ειχαν αποστροφη στο κουταλι,πολυ γρηγορα ενταξαμε πηρουνι κ φυσικα με το χερι

τα εχω ξαναγραψει κιολας,ξερεις ποσο κουραστικο μπορει να γινει να ταιζεις ενα μωρο 10μ ενα ενα τα φασολια η τα ρεβυθια;:confused::-D:shock:

εχω ταισει τραχανα με πηρουνι ακομη κ με το χερι(στεγνο σαν πιτα οχι σουπα ευτυχως)

φαση ειναι,θα περασει

Ευχαριστώ κορίτσια, ναι κι εγώ αυτό πιστεύω. Προς το παρόν της τα βάζω στο τραπεζάκι της μπροστά της, γινόμαστε κι εμείς χάλια από πάνω μέχρι κάτω μέχρι να τα επεξεργαστεί. Ακόμα δεν έχει βάλει κάτι στο στόμα της βέβαια αλλά πού θα πάει! Αυτό που έκανα σήμερα είναι στο αλεσμένο φαγητό έβαλα και αβοκάντο που γενικά το λατρεύει και έφαγε καμία 7 κουταλιές οπότε κάτι έγινε! Θα συνεχίσω με τα κομματάκια στο τραπέζι ενώ προσπαθώ να την ταίζω ταυτόχρονα μέχρι να αρχίσει να πειραματίζεται μόνη της.

13 ώρες πρίν, mariazt είπε:

Ευχαριστώ κορίτσια, ναι κι εγώ αυτό πιστεύω. Προς το παρόν της τα βάζω στο τραπεζάκι της μπροστά της, γινόμαστε κι εμείς χάλια από πάνω μέχρι κάτω μέχρι να τα επεξεργαστεί. Ακόμα δεν έχει βάλει κάτι στο στόμα της βέβαια αλλά πού θα πάει! Αυτό που έκανα σήμερα είναι στο αλεσμένο φαγητό έβαλα και αβοκάντο που γενικά το λατρεύει και έφαγε καμία 7 κουταλιές οπότε κάτι έγινε! Θα συνεχίσω με τα κομματάκια στο τραπέζι ενώ προσπαθώ να την ταίζω ταυτόχρονα μέχρι να αρχίσει να πειραματίζεται μόνη της.

Προτεινω να δοκιμασεις αυτο με τα κομματακια που λες αλλα την ωρα που τρωτε κι εσεις. Βαλτη στο τραπεζι μαζι σας, βαλε της τα κομματακια μπροστα και καθιστε κι εσεις να φατε. Ειναι πιθανο να σας μιμηθει. Επισης βαλε στην ακρη του πιατου σου και λιγο απο το δικο της φαγητο γιατι μπορει να θελει να ζηλεψει και να παρει απο σενα. Στην κορη μου παντα πιανει!!

Διαφημίσεις

On 15/6/2018 at 8:33 ΜΜ, vicky86 είπε:

τα δικα μου παντα ειχαν αποστροφη στο κουταλι,πολυ γρηγορα ενταξαμε πηρουνι κ φυσικα με το χερι

τα εχω ξαναγραψει κιολας,ξερεις ποσο κουραστικο μπορει να γινει να ταιζεις ενα μωρο 10μ ενα ενα τα φασολια η τα ρεβυθια;:confused::-D:shock:

εχω ταισει τραχανα με πηρουνι ακομη κ με το χερι(στεγνο σαν πιτα οχι σουπα ευτυχως)

φαση ειναι,θα περασει

Το ίδιο σχεδόν μοτίβο συμβαίνει και με το αστρακι...ένα- ενα . Αλλά επειδή την βλέπω δεκτική από αύριο λέω να αλλάξει το τροπάριο και να τρώει κουταλια με περισσότερα. Όταν το δοκίμασα τα μισά τα εφτυνε και ταυτόχρονα στο χέρι είναι ένα κολοκυθάκια λιατσα που προσπαθούσε να χώσει στο στόμα...

• 2 χρόνια μετά...

Σε 7 μηνων χωρίς δοντακια και  και ολες τις παραλλαγές στο φαγητό του και πάλι δε τρωει.καποια βοήθεια; έτρωγε μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη.Η απάντηση του γιατρού είναι ότι βγάζει πολλά δόντια μαζί.γιατι όμως τρώει την φρουτοκρεμα,τη κρέμα του κ τα γάλατα πρωι βράδυ; Έχετε κάποια πρόταση;

5 ώρες πρίν, jungle είπε:

Σε 7 μηνων χωρίς δοντακια και  και ολες τις παραλλαγές στο φαγητό του και πάλι δε τρωει.καποια βοήθεια; έτρωγε μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη.Η απάντηση του γιατρού είναι ότι βγάζει πολλά δόντια μαζί.γιατι όμως τρώει την φρουτοκρεμα,τη κρέμα του κ τα γάλατα πρωι βράδυ; Έχετε κάποια πρόταση;

μηπως το μεσημεριανο ειναι ζεστο κ τα φρουτα πιο κρυα;

μετα ειναι κ θεμα γευσης,λογικο να προτιμα τα φρουτα κ την κρεμα τυπου βανιλια

οπως κ το γαλα ως υγρο

υπομονη εφοσον βγαζει δοντια

θα επανελθει

18 ώρες πρίν, jungle είπε:

Τα ίδια περνάμε. Κουράγιο. Δέκα μισή μηνών είναι η δική μου με δύο μόλις δόντια. Πέρασε από τη φάση που λες στους οκτώ μήνες ( είχε γίνει πολύ επιλεκτική στο τι τρώει) και βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση δύο με τρεις εβδομάδες μετά. Έτρωγε κανονικά μέχρι τώρα που ξαναπερναει πάλι την ίδια φάση και δε τρώει παρά μόνο συγκεκριμένα φαγητά. Και μένα τα δόντια μου έχουν πει ότι είναι. Βοηθά πολύ να τρώτε μεσημεριανό στο ίδιο τραπέζι οικογενειακά. Μη δίνεις στο παιδί σημασία. Εσείς τρώτε κανονικά και που και που του προσφέρεις να φάει κι αυτο αν θέλει, αν δε θέλει δεν επιμένεις. Μέχρι στιγμής όσες φορές επέμεινα η δική μου πεισμωνει χειρότερα. Αν δεν φάει, μη το πιέζεις, ξαναδοκιμασε λίγο αργότερα να δώσεις κάτι. Πολλές φορές με έχει βοηθήσει αυτό. Άλλες πάλι όχι, αλλά τι να κάνουμε, κάθε μέρα ούτε εμείς δεν έχουμε την ίδια όρεξη. Εμένα πάλι με τα φρούτα έχει θέμα, το μεσημεριανό το προτιμάει. Επίσης, καθώς μεγαλώνει θα έχει περισσότερη άποψη για το τι τρώει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...