Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτη Εγκυμοσύνη και νεος γιατρος

Recommended Posts

Καλημέρα σας κορίτσια

Διανυω λοιπόν την πρωτη μου εγκυμοσύνη και ψαχνοντας γιατρό διαλεξα εναν που έχει κανει 3 γέννες της θείας μου.

Σαν πρωτη λοιπον εγκυμοσύνη λογικό να έχω πολλές απορίες και ίσως να μην ξέρω και τι πρεπει να ρωτησω.

Τωρα ειμαι 7 εβδομαδων.Στην πρωτη επίσκεψη μου έκανε κολπικό υπέρηχο και μιας που ειχα 2 χρόνια να κάνω μου έκανε και Παπ τεστ.Δεν με ζύγισε,Μου έδωσε να πινω φολικό οξυ.Τον ρωτησα αν κάποια τροφή απαγορεύεται με ρωτάει σαν τι?και εγώ έχω αδυναμία στην μαγιονέζα μου ειπε αν θέλω να γίνω χοντρή να την φάω.Και μου έγραψε και τις πρωτες γενικές εξετασεις

Πριν φύγω ρωτησε το αγόρι μου για το επαφές και είπε μονο "όχι αγριαδες" απο οτι διαβάζω ομως δεν κανει και να τελειώνει μέσα κατι που δεν ξέραμε..Τέλος επίσκεψης 80ευρω μαζί με το Παπ.Μας είπε οτι κάθε επίσκεψη θα κοστίζει 30 ευρώ.

Ραντεβού λέει την αλλη εβδομαδα παλι.Πηγαινουμε..Κολπικό υπέρηχο παλι βλέπουμε το φασολάκια.."Καρδουλα?" λέμε λέει αν είχατε ερθει 2 μέρες αργοτερα θα την ειχατε ακούσει.Οι εξετασεις ειχαν χαθει και μου λεει θα σας παρω τηλ αν υπαρχει κατι...30 ευρω...

Εχοντας τις πληρωσει περιμενα να τις βρούμε..Βλέποντας τα αποτελεσματα στο σπιτι δεν υπάρχει πουθενα τεστ παπ και ουτε μου έκανε θέμα για αυτό έστω οτι είναι όλα καλά.

Οποτε ψάχνω γιατρό..Είμαι παρολογη?

PS.Συγνώμη για το μεγαλο ποστ αλλά δεν έχω που αλλου να πω τις ανησυχίες μου.

Διαφημίσεις

Δεν είναι θέμα παραλόγου η μη. Ο γυναικολόγος είναι κάτι πολύ προσωπικό για την γυναίκα και έχει κάθε δικαίωμα αν δεν την ενέπνευσε σε κάτι να φύγει.

Τι εννοείς είχαν χαθεί οι εξετάσεις???? Έχασε τις εξετάσεις;;;;; Αυτό είναι ανευθυνότητα

Για το θέμα της καρδιάς δεν φταίει...μπορούσε να σας πει ελάτε μετά από 3 μέρες δωρεάν να την ακούσουμε.

Ως προς το χρηματικό κάποιοι που στο τέλος κάνουν γέννα δεν χρεώνουν επισκέψεις ,κάποιοι χρεώνουν...

Εσύ ότι νιωθεις,αν είσαι έστω και λίγο προβληματισμένη άλλαξε τον χθες. Ότι γέννησε η θεία σου δεν σημαίνει ότι θα ταιριάξει και σε σένα!

Από τη στιγμή που δεν εμεινες ευχαριστημένη εννοείται να αλλαξεις γιατρό τώρα που είναι νωρίς κ να βρεις καποίον που θα νιώθεις ασφάλεια κ ότι δεν είσαι γι αυτόν μόνο πορτοφόλι! Το ότι σ είπε έλα πάλι σε μία εβδομάδα κ δώσε αλλά 30 ευρώ δεν μ αρέσε αφού ούτε καν ακουσατε καρδουλα, θα μπορούσε να σ πει για λίγο αργότερα. Όσον αφορά την διατροφή θα έπρεπε να σε ενημερώσει πχ το κρέας να είναι καλά ψημένο, τα λαχανικά να είναι καλά πλυμένα κ να αποφεύγεις μαρούλι κ τέτοια απ εξω κλπ! Τώρα για το τεστ παπ θα πρέπει να πάρεις τηλ μήπως τότε δεν είχαν βγει ακόμα τα αποτελέσματα απ το εργαστήριο. Εγώ έκανα πριν 2 εβδομάδες κ μου είπε να πάρω τηλ σε 10 μέρες.. Για μένα ο σωστός γιατρός πρέπει σε κάθε  επίσκεψη εκτός από υπέρηχο να σε ζυγίζει κ να σε παίρνει κ πίεση.. Όπως κ να γράφει εξετάσεις αίματος! Εύχομαι να έχεις μία τελειομηνη κύηση!!

Συγχαρητήρια  για την εγκυμοσύνη σου, εύχομαι όλα να πάνε τέλεια! 

Παράλογη δεν είσαι, για μένα ήταν  φάουλ που χάθηκε το τεστ παπ γιατί είναι σήμαντικο να ξέρεις αν τυχόν υπάρχει κάτι που χρήζει αντιμετώπισης. 

Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα γιατρών που δεν λένε πολλά. Μου είχε τύχει κι εμένα στο παρελθόν.Και ο τωρινός μου γιατρός ενώ είναι λεπτολόγος δε λέει πολλά. Εκει λοιπον σημειώνεις τις απορίες σου και τις ρωτάς στις επισκέψεις.Ακομη και αν κάτι απαγορεύεται. Για τη μαγιονέζα που ανέφερες έπρεπε να σου πει ότι αν είναι φρέσκια με ώμο αυγό απαγορεύεται δια ροπάλου. Του εμπορίου τρώω κι εγώ λίγη που και που γιατί έχει αυγά σε σκόνη. Αν κάτι σε απασχολήσει, κάποιο πονάκι κλπ παίρνε τον τηλέφωνο. 

Αν πάλι κάτι δε σου κολλάει φυσικά και να αλλάξεις γιατρό γιατι ειναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που θα φέρει το παιδάκι σου στον κόσμο. 

Υ. Γ τώρα για τις επαφές τι να πω το "όχι αγριαδες" μου φαίνεται ανευθυνη απάντηση. Στη θέση σου θα το έβαζα προσωρινά σε παύση το θέμα μέχρι να "δέσει" το μωράκι και να έχεις μια σαφή απάντηση για το αν κάνει ή όχι. Εμένα για παράδειγμα 2 διαφορετικοι γιατροί μου το απαγόρευσαν και στις 2 εγκυμοσύνες. 

12 ώρες πρίν, Dalibr είπε:

Καλημέρα σας κορίτσια

Διανυω λοιπόν την πρωτη μου εγκυμοσύνη και ψαχνοντας γιατρό διαλεξα εναν που έχει κανει 3 γέννες της θείας μου.

Σαν πρωτη λοιπον εγκυμοσύνη λογικό να έχω πολλές απορίες και ίσως να μην ξέρω και τι πρεπει να ρωτησω.

Τωρα ειμαι 7 εβδομαδων.Στην πρωτη επίσκεψη μου έκανε κολπικό υπέρηχο και μιας που ειχα 2 χρόνια να κάνω μου έκανε και Παπ τεστ.Δεν με ζύγισε,Μου έδωσε να πινω φολικό οξυ.Τον ρωτησα αν κάποια τροφή απαγορεύεται με ρωτάει σαν τι?και εγώ έχω αδυναμία στην μαγιονέζα μου ειπε αν θέλω να γίνω χοντρή να την φάω.Και μου έγραψε και τις πρωτες γενικές εξετασεις

Πριν φύγω ρωτησε το αγόρι μου για το επαφές και είπε μονο "όχι αγριαδες" απο οτι διαβάζω ομως δεν κανει και να τελειώνει μέσα κατι που δεν ξέραμε..Τέλος επίσκεψης 80ευρω μαζί με το Παπ.Μας είπε οτι κάθε επίσκεψη θα κοστίζει 30 ευρώ.

Ραντεβού λέει την αλλη εβδομαδα παλι.Πηγαινουμε..Κολπικό υπέρηχο παλι βλέπουμε το φασολάκια.."Καρδουλα?" λέμε λέει αν είχατε ερθει 2 μέρες αργοτερα θα την ειχατε ακούσει.Οι εξετασεις ειχαν χαθει και μου λεει θα σας παρω τηλ αν υπαρχει κατι...30 ευρω...

Εχοντας τις πληρωσει περιμενα να τις βρούμε..Βλέποντας τα αποτελεσματα στο σπιτι δεν υπάρχει πουθενα τεστ παπ και ουτε μου έκανε θέμα για αυτό έστω οτι είναι όλα καλά.

Οποτε ψάχνω γιατρό..Είμαι παρολογη?

PS.Συγνώμη για το μεγαλο ποστ αλλά δεν έχω που αλλου να πω τις ανησυχίες μου.

Το οτι δεν σου απαγορευει τροφες, και σου λεει να μην παχυνεις, ουτε σου απαγορευει το επαφές, δεν τον κανει κακο γιατρο, απλα ειναι μια καλη ευκαρια να παψεις να εμπιστευεσαι το διαδικτυο σε θεματα υγειας ;)

Ουτε για τον υπερηχο να μην ακουσεις καρδια αν ειναι νωρις ειναι περιεργο τοσο νωρις, και τα 50 εξτρα ευρω απο την επισκεψη για να στειλει το παπ τεστ ειναι επισης πολυ νορμαλ.

Τωρα αν γενικα δε σου αρεσει σαν ανθρωπος η γιατρος, ειναι λογικο να ψαξεις για αλλον. Αρκει το κριτηριο να μην ειναι να συμφωνει με οσα διαβαζεις στο διαδικτυο, γιατι τοτε μαλλον θα ειναι στην κατηγορια "κομπογιαννιτης" :)

Παντως ο γιατρος σαφως και πρεπει να σου πηγαινει κιολας, αν υπαρχει επιλογη.

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Το οτι δεν σου απαγορευει τροφες, και σου λεει να μην παχυνεις, ουτε σου απαγορευει το επαφές, δεν τον κανει κακο γιατρο, απλα ειναι μια καλη ευκαρια να παψεις να εμπιστευεσαι το διαδικτυο σε θεματα υγειας ;)

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα διατροφής εγκυμοσύνης που πρέπει να τα ξέρει η κοπέλα,μιας και είναι πρώτη της εγκυμοσύνη. 

Δεν είναι παραπληροφορηση του ίντερνετ το ότι ώμο αυγό(μαγιονεζα) δεν κανει λόγω σαλμονελας όπως επίσης κακοψημενο κρέας, σαλάτες που δεν ξέρεις αν πλυθηκαν καλά, οστρακοειδή, αλκοόλ και καφές σε μεγάλες ποσότητες. Βέβαια, έγκειται στην ιδιοσυγκρασια και ενδιαφέρον για προφύλαξη της κάθε κοπέλας το τι θα κάνει,απλά κάποια βασικά πρέπει να τα πει ο γυναικολόγος ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ψάχνει στο ίντερνετ. 

19 ώρες πρίν, MARMAT είπε:

Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα διατροφής εγκυμοσύνης που πρέπει να τα ξέρει η κοπέλα,μιας και είναι πρώτη της εγκυμοσύνη. 

Δεν είναι παραπληροφορηση του ίντερνετ το ότι ώμο αυγό(μαγιονεζα) δεν κανει λόγω σαλμονελας όπως επίσης κακοψημενο κρέας, σαλάτες που δεν ξέρεις αν πλυθηκαν καλά, οστρακοειδή, αλκοόλ και καφές σε μεγάλες ποσότητες. Βέβαια, έγκειται στην ιδιοσυγκρασια και ενδιαφέρον για προφύλαξη της κάθε κοπέλας το τι θα κάνει,απλά κάποια βασικά πρέπει να τα πει ο γυναικολόγος ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ψάχνει στο ίντερνετ. 

Νομίζω ότι τα περισσότερα πράγματα έχουν πολύ περισσοτερο να κάνουν με γενικότερη υγιεινή, δηλαδή ένας εχινόκοκκος από άπλυτη σαλάτα ειλικρινά δε θα είναι πιο ανώδυνος σε περίοδο μη εγκυμοσύνης. Κάποια άλλα,όπως η μαγιονέζα, για τους περισσότερους από εμάς έρχονται σε βαζάκι και δεν τίθεται θέμα ωμού αυγού. Aπό εκεί και πέρα, προσωπικά σε θέματα υγείας θα εμπιστευόμουν περισσότερο έναν συστημένο γιατρό, παρά αγνώστους στο ιντερνετ, τους γείτονες, διάφορα forum κλπ κλπ.

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Νομίζω ότι τα περισσότερα πράγματα έχουν πολύ περισσοτερο να κάνουν με γενικότερη υγιεινή, δηλαδή ένας εχινόκοκκος από άπλυτη σαλάτα ειλικρινά δε θα είναι πιο ανώδυνος σε περίοδο μη εγκυμοσύνης. Κάποια άλλα,όπως η μαγιονέζα, για τους περισσότερους από εμάς έρχονται σε βαζάκι και δεν τίθεται θέμα ωμού αυγού. Aπό εκεί και πέρα, προσωπικά σε θέματα υγείας θα εμπιστευόμουν περισσότερο έναν συστημένο γιατρό, παρά αγνώστους στο ιντερνετ, τους γείτονες, διάφορα forum κλπ κλπ.

Το ίδιο λέμε, ότι ο πιστοποιημενος γιατρός της δεν της διευκρινίζει κάποιες διατροφικές προφυλαξεις που θα πρέπει ενδεχομένως να πάρει. Δεν είπε η θεματοθετρια πως άρχισε να ρωτάει τη γειτονιά ούτε φίλους και γνωστούς,ουτε στο φόρουμ μπήκε να ρωτήσει τι να τρώει, απλά εξέθεσε τους προβληματισμούς της για το αν ο γιατρός της ταιριάζει. Θεωρώ πως οι όποιες απαντήσεις στο φόρουμ δίνονται καλοπροαιρετα και συμβουλευτικα κι όχι με σκοπό παραπληροφορησης, αλλιώς δε θα ειμασταν εδώ. 

3 ώρες πρίν, MARMAT είπε:

Το ίδιο λέμε, ότι ο πιστοποιημενος γιατρός της δεν της διευκρινίζει κάποιες διατροφικές προφυλαξεις που θα πρέπει ενδεχομένως να πάρει. Δεν είπε η θεματοθετρια πως άρχισε να ρωτάει τη γειτονιά ούτε φίλους και γνωστούς,ουτε στο φόρουμ μπήκε να ρωτήσει τι να τρώει, απλά εξέθεσε τους προβληματισμούς της για το αν ο γιατρός της ταιριάζει. Θεωρώ πως οι όποιες απαντήσεις στο φόρουμ δίνονται καλοπροαιρετα και συμβουλευτικα κι όχι με σκοπό παραπληροφορησης, αλλιώς δε θα ειμασταν εδώ. 

Επειδή ίσως να παρεξηγηθηκα, όταν διαβάζουμε, ακούμε κλπ κλπ ένα κάρο πληροφορίες για ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο της ζωής μας, είναι πολύ δύσκολο να φιλτράρουμε τι ισχύει και τι όχι. Εγώ π.χ. περίμενα ότι οι έγκυες πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν βιταμίνες, ή να μην πίνουν καφέ ή σταγόνα αλκοόλ ή δεν ξέρω τι άλλο που ούτε θυμάμαι πια, ρώτησα το γιατρό μου, σε μερικά γέλασε ο άνθρωπος, σε άλλα μου εξήγησε την άποψή του, και μπήκαν τα πράγματα σε πολύ πιο νορμάλ πλαίσιο. Δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα πιθανά πρέπει και δεν πρέπει που ακούει μία νέα μαμά, που πραγματικά πιστεύω ότι αν έχει ένα γιατρό στοιχειώδους εμπιστοσύνης, είναι πολύ καλύτερα να τον ακούσει και να κλείσει τα αυτά σε όλα τα υπόλοιπα, παρά να τον αμφισβητήσει γιατί δεν τις επιβεβαίωσε όσα καλοπροαίρετα, αλλά πιθανότατα εντελώς αβάσιμα στην περίπτωσή της, άκουσε από τρίτους.

18 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Επειδή ίσως να παρεξηγηθηκα, όταν διαβάζουμε, ακούμε κλπ κλπ ένα κάρο πληροφορίες για ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο της ζωής μας, είναι πολύ δύσκολο να φιλτράρουμε τι ισχύει και τι όχι. Εγώ π.χ. περίμενα ότι οι έγκυες πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν βιταμίνες, ή να μην πίνουν καφέ ή σταγόνα αλκοόλ ή δεν ξέρω τι άλλο που ούτε θυμάμαι πια, ρώτησα το γιατρό μου, σε μερικά γέλασε ο άνθρωπος, σε άλλα μου εξήγησε την άποψή του, και μπήκαν τα πράγματα σε πολύ πιο νορμάλ πλαίσιο. Δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα πιθανά πρέπει και δεν πρέπει που ακούει μία νέα μαμά, που πραγματικά πιστεύω ότι αν έχει ένα γιατρό στοιχειώδους εμπιστοσύνης, είναι πολύ καλύτερα να τον ακούσει και να κλείσει τα αυτά σε όλα τα υπόλοιπα, παρά να τον αμφισβητήσει γιατί δεν τις επιβεβαίωσε όσα καλοπροαίρετα, αλλά πιθανότατα εντελώς αβάσιμα στην περίπτωσή της, άκουσε από τρίτους.

Καμία παρεξήγηση, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το θέμα είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της είτε ο συγκεκριμένος είτε κάποιος άλλος. Εννοείται δεν χρειάζονται υπερβολές, κάποιοι γιατροί είναι πιο αυστηροί κάποιοι πιο ελαστικοί το θέμα είναι να τον εμπιστεύεται. Εμένα με αφήνει και καφέ να πίνω (με μέτρο) και λίγο κρασάκι που και που, ευτυχώς δηλαδή γιατί είναι το μόνο που θα μου έλειπε! 

Διαφημίσεις

Στο θέμα των τροφών ο γιατρός μπορεί να δώσει μια κατεύθυνση για ισορροπημένη διατροφή. Στο θέμα των βιταμινών και πάλι πρέπει να προτείνει κάποιες βασικές γιατί κατά την διάρκεια της κύησης το έμβρυο απορροφά και πολλές γυναίκες χρειάζονται ενίσχυση κυρίως ασβεστίου ,σιδήρου καθώς και φυλλικό οξύ. Σε ορισμένες περιπτώσεις που ο αιματοκρίτης πέφτει η λήψη βιταμινών κρίνεται απαραίτητη. Καθώς και το ασβεστιο για τα οστά και τα δόντια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...