Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

3 minutes ago, ninaki80 said:

προφανως η μαμα ηρθε προ εκπληξεως δηλαδη αλλα περιμενε απο την συγκεκριμενη κ αλλα ηρθαν. κ τωρα δεν γινετε να το παρει πισω ειναι πολυ βαρυ. 

το θεμα ειναι πως ευγενικα θα παρει αυτο που θελει χωρις να την διωξει απο νονα. 

εγω την λυση δευτερου νονου την βρισκω λογικη λες οτι εμφανιστηκε ξαφνικα κ επιμενει ο αντρας μου  κ ξεμπερδευεις τι να σου πει εκει αμα μπαινει στη μεση ο αντρας της.??? 

λοιπον κοριτσια μας παντρεψαν δυο! η φιλη μου και ο φιλος του!! σκεφτηκα αυτο ακριβως για τον φιλο του αλλα και ο φιλος του δεν θελει συγκουμπαρο γιατι λεει τα εχει με μια κοπελα που θα παντρευτουν αργοτερα και οτι μην εχει θεμα με την γυναικα του αργοτερα και μ@λ@κιες!!το αλλο ατομο που ειναι πραγματικα φυσιολογικο και θελει να βαφτισει και με 15 νονους ακομα δεν εχει θεμαα ειναι παλι απο την μερια μου!! βρεθηκα οντως προεκπληξεως γιατι την ξερω χρονια και ποτε δεν μου ειχε δωσει τετοια δειγματα !!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , ninaki80 είπε:

προφανως η μαμα ηρθε προ εκπληξεως δηλαδη αλλα περιμενε απο την συγκεκριμενη κ αλλα ηρθαν. κ τωρα δεν γινετε να το παρει πισω ειναι πολυ βαρυ. 

το θεμα ειναι πως ευγενικα θα παρει αυτο που θελει χωρις να την διωξει απο νονα. 

εγω την λυση δευτερου νονου την βρισκω λογικη λες οτι εμφανιστηκε ξαφνικα κ επιμενει ο αντρας μου  κ ξεμπερδευεις τι να σου πει εκει αμα μπαινει στη μεση ο αντρας της.??? 

Συμφωνω, αλλά αν όντως κουβαλάει τρέλα μπορεί να πει δεν δέχομαι δεύτερο νονό και αποχωρώ από το θέμα βάπτιση. Μετά έτσι και αλλιώς θα χαλάσουν οι οποίες σχέσεις. Και αν δεχτεί  πρέπει να κάνει πίσω και να συνεργαστεί αρμονικά με τον άλλο νονό. Θα το κάνει; Η θα λέει πάμε λαϊκή ή στο κινέζικο στον άνθρωπο που δεν φταίει.

Σκέφτομαι το εξής, αν όντως ήταν οικονομικό το θέμα ίσως δεχόταν τον δεύτερο νονό με την έννοια ότι κάποια έξοδα θα μοιραζόντουσαν και θα μπορούσε αξιοπρεπώς και διακρίτικα να βγει ασπροπροσωπη.

Η εικόνα που έχω είναι ότι επιπόλαια είπε το ναι για την βάπτιση και θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει με όποιον αρπακολλατζιδικο τρόπο λες και είναι πάρτυ γενεθλίων! Δεν έχει καταλάβει η κοπέλα και θέλει να μπείτε στο καλούπι της μη δεχόμενη τίποτα!

3 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Συμφωνω, αλλά αν όντως κουβαλάει τρέλα μπορεί να πει δεν δέχομαι δεύτερο νονό και αποχωρώ από το θέμα βάπτιση. Μετά έτσι και αλλιώς θα χαλάσουν οι οποίες σχέσεις. Και αν δεχτεί  πρέπει να κάνει πίσω και να συνεργαστεί αρμονικά με τον άλλο νονό. Θα το κάνει; Η θα λέει πάμε λαϊκή ή στο κινέζικο στον άνθρωπο που δεν φταίει.

Σκέφτομαι το εξής, αν όντως ήταν οικονομικό το θέμα ίσως δεχόταν τον δεύτερο νονό με την έννοια ότι κάποια έξοδα θα μοιραζόντουσαν και θα μπορούσε αξιοπρεπώς και διακρίτικα να βγει ασπροπροσωπη.

Η εικόνα που έχω είναι ότι επιπόλαια είπε το ναι για την βάπτιση και θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει με όποιον αρπακολλατζιδικο τρόπο λες και είναι πάρτυ γενεθλίων! Δεν έχει καταλάβει η κοπέλα και θέλει να μπείτε στο καλούπι της μη δεχόμενη τίποτα!

παντως με την συμπεριφορα που δειχνει τι να πω εγω θα προτιμουσα να μην ειναι η μονη νονα του παιδιου κ ας παρεξηγιοταν. αν ειναι καλη φιλη οντως δεν θα παρεξηγηθει αν ειναι παραξενη ας παρεξηγηθει κ ας χαλασουν οι σχεσεις. 

3 ώρες πρίν, sweety** είπε:

λοιπον κοριτσια μας παντρεψαν δυο! η φιλη μου και ο φιλος του!! σκεφτηκα αυτο ακριβως για τον φιλο του αλλα και ο φιλος του δεν θελει συγκουμπαρο γιατι λεει τα εχει με μια κοπελα που θα παντρευτουν αργοτερα και οτι μην εχει θεμα με την γυναικα του αργοτερα και μ@λ@κιες!!το αλλο ατομο που ειναι πραγματικα φυσιολογικο και θελει να βαφτισει και με 15 νονους ακομα δεν εχει θεμαα ειναι παλι απο την μερια μου!! βρεθηκα οντως προεκπληξεως γιατι την ξερω χρονια και ποτε δεν μου ειχε δωσει τετοια δειγματα !!!

χα χα χα θα στο βαφτισουμε εμεις!!!! 

τι να πω βρε κοπελα μου πετυχες διαννα!!! ψαξε ολο κ καποιον αλλο θα βρητε. 

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

Δυστυχώς σε τέτοια περιστατικά βγαίνουν τα κουσουρια...και ίσως γίνονται για κάποιο λόγο!  Απ τα λεγόμενα πάντως δεν προτίθεται να δεχτεί ευχάριστα άλλο νονό οπότε με τον ένα ή άλλο τρόπο θα κάνει ζήτημα...

@sweety** πρόκειται για την ίδια φίλη που μιλάμε; 

1 minute ago, Dust pink said:

Δυστυχώς σε τέτοια περιστατικά βγαίνουν τα κουσουρια...και ίσως γίνονται για κάποιο λόγο!  Απ τα λεγόμενα πάντως δεν προτίθεται να δεχτεί ευχάριστα άλλο νονό οπότε με τον ένα ή άλλο τρόπο θα κάνει ζήτημα...

@sweety** πρόκειται για την ίδια φίλη που μιλάμε; 

ναι αυτη που μας παντρεψε!!

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, sweety** είπε:

καλησπερα σας!!το καλοκαιρι προκειται να βαφτισω το μωρακι μου!με την μελλουσα νονα του μωρου ειμαστε πολλα χρονια φιλες οποτε και της προτεινα να βαφτισει το παιδι η οποια δεχτηκε χωρις κανεναν ενδιασμο και φυσικα χαρηκα πολυ!!βεβαια στην συνεχεια εχουν βγει καποια προβληματα που δεν περιμενα!το θεμα ειναι οικονομικο!!οπως το εχω εγω στο μυαλο μου οταν βαφτισεις ενα παιδακι θα χαλασεις και καποια χρηματα να του παρεις ενα ωραιο και καλο ρουχαλακι να φορεσει οσο να ναι η βαφτιση του ειναι,ποτε δεν της ζητησα να χαλασει ομως πολλα χρηματα!

κοιταζω τα πιοο οικονομικα πακετα (εννοειται οτι μειωνονται και οι επιλογεσ αλλα δεν εχω προβλημα) δεν της κανουν!!δεν ειπα να παει να χαλασει 1000 ευρω αλλα οχι και να του παρει και ρουχαλακια απο την λαικη... ισως καποιες με πειτε παραλογη γιατι τα πραγματα ειναι δυσκολα στις μερες μας και ξερω οτι το οικονομικο κομματι ειναι πολυ δυσκολο για αυτο και δεν της ανακοινωσα οτι "βαφτιζεις το καλοκαιρι" αλλα την ρωτησα!!και αν ηταν πχ οτι θελει να δωσει μεγαλυτερη  αξια στο σταυρο για αυτο και τα ρουχαλακια απο την λαικη να πω καπως οκ.αλλα και ο σταυροσ μια απο τα ιδια(οχι απο την λαικη γιατι φανταζομαι οτ δεν θα βρει) αλλα σε κατι παρομοιο!δεν περιμενα οτι θα συμβει κατι τετοιο και ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση διοτι ειμαστε πολλα χρονια φιλες και φυσικα δεν θελω να τσακωθουμε αλλα δεν ξερω πως να το χειριστω!! καποια γνωμη;;;

Καλησπέρα κι από εμένα, θα μου επιτρέψεις να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα. Πρίν 2 χρόνια έγινα και εγώ νονά και η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση,όταν το προτείναμε με τον άντρα μου στους γονείς ξεραμε πάνω από όλα πως το σημαντικότερο είναι να σταθούμε κοντά στο παιδί όσο μπορούμε για το υπόλοιπο της ζωής μας, το χρέος του νονού δεν είναι τα οικονομικά, τα χαρτζιλίκια και μια λαμπάδα το πάσχα, φυσικά και αυτά γίνονται ανάλογα με τη τσέπη του καθενός, η πρώτη και κύρια υποχρέωση το νονού είναι να καθοδηγήσει όσο πιο σωστά μπορεί αυτή τη ψυχούλα σχετικά με Τον Θεό και επίσης το σπίτι του νονού να είναι για το παιδί δεύτερο σπίτι του, το πρώτα κριτήρια σου λοιπόν θα πρέπει να είναι αυτά, εαν η κοπέλα πληρεί αυτά τα κριτήρια τότε με μια καθαρή και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ σας όσον αφορά τα υπόλοιπα πιστεύω πως θα τα βρείτε.

Μήπως δεν θέλει 2ο νονο για οικονομικούς λόγους πάλι; Πχ, αν ο άλλος νονος θέλει σταυρό με 700 ευρώ αυτόματα σήμαινει ότι θα πρέπει να βάλει αυτη 350. Μετά δεν θα έχει να κάνει μόνο με τη μαμά αλλά και με άλλο νονό! Άρα....σου λέει μόνη μου και ότι γουστάρω θα πάρω!  

Καλύτερα να έλεγε ότι θα ήθελε πολύ αλλά δεν μπορεί να αναλάβει μια αξιοπρεπή βάφτιση. Το θέμα δεν είναι δικό σου και αυτό πρέπει να της δώσεις να καταλάβει . 

Μπορείς να της πεις ότι την έχεις σε μεγάλη εκτίμηση αλλά φανταζοσουν κάπως αλλιώς τη βάφτιση του παιδιού. Αν μπορεί να ακολουθήσει αυτά που θες ή να ψάξετε για άλλο νονό χωρίς να σε παρεξηγήσει. Αν δεν βγάλεις άκρη στο κάτω κάτω, παίξε μετά εσύ το ρόλο της παράξενης και της περίεργης. Κ ας μην ισχύει.... το ξέρεις μόνο εσύ....

Επεξεργάστηκαν by gkmpl

1 hour ago, Dust pink said:

Να ρωτήσω... Στο κομμάτι των εξόδων του γάμου πως ήταν; Σου είχε δείξει κάποια δείγματα?

στο γαμο παλι κοιταξαμε οτι οικονομικο υπαρχει αλλα εκει δεν ειχαμε να κανουμε πχ με καποιο κοσμημα που θα ειναι διαχρονικο..τι ειναι οι λαμπαδεσ και τα στεφανα οκ δεν ασχοληθηκα και πολυ!! αν και επρεπε να εχω καταλαβει απο εκει!

1 minute ago, sweety** said:

στο γαμο παλι κοιταξαμε οτι οικονομικο υπαρχει αλλα εκει δεν ειχαμε να κανουμε πχ με καποιο κοσμημα που θα ειναι διαχρονικο,δεν μπου περασε ποτε απο το μυαλο οτι θα ηθελε να αγορασει απο την λαικη πχ!!!..τι ειναι οι λαμπαδεσ και τα στεφανα οκ δεν ασχοληθηκα και πολυ!! αν και επρεπε να εχω καταλαβει απο εκει!

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Lenia16 είπε:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν αγαπάς έναν άνθρωπο κ τον θέλεις για νονο του παιδιού σου δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει ποσο θα κάνουν τα ρούχα που θα πάρει αλλά η θέληση του να το βαφτίσει. Μου φαίνεται ιδιαιτέρως περίεργο να διαβάζω ότι για έναν άνθρωπο που βγάζει 700 ευρώ το μήνα κ χωρίς να ξέρουμε τι άλλες υποχρεώσεις έχει, έχουμε την απαίτηση να ξοδέψει πάνω από ένα μηνιατικο για να κάνουμε εμείς το κομμάτι μας. Αν σε απασχολει περισσότερο το ποσό θα κοστίζουν τα βαφτιστικά που θα τα βλέπεις μια στο τόσο στις φωτογραφίες από το να ενώσεις τη ζωή του παιδιού σου με αυτη την τόσο καλή φιλη σου όπως λες, καλύτερα για την κοπέλα να της ξεκαθαρίσεις ότι δε σε καλύπτουν οι επιλογές της γιατί φαντάζεσαι κάπως αλλιώς τη βάφτιση κ ότι θα βρεις άλλο νονό που θα σου κάνει τα γούστα. Όσο για τα ψυχολογικά της που διάβασα... ελεος!

μα η κοπελα προσφερθηκε να πληρωσει κ αυτη για να παρουν πραγματα που της αρεσουν δεν την πιεσε να παρει κατι ακριβο. η βαφτιση ειναι κατι που αφορα τους γονεις κυριως  αν η νονα θελει να κανει μονο αυτο που της αρεσει κατι παει στραβα με την ψυχολογια της δεν νομιζεις? ??

εσενα δηλαδη πως θα σου φαινοταν να επεμενε η νονα να παρει πχ κοντομανικα βαφτιστικα το χειμωνα επειδη τα εχει βρει προσφορα  κ να σου ελεγε οτι αν δεν δεχτεις δεν θελει να γινει νονα? θα θεωρουσες οτι ειναι νορμαλ συμπεριφορα να επιμενει τοσο πολυ? 

ε καπως ετσι ειναι κ τωρα αφου δεν της αρεσουν της μαμας αυτα που διαλεγει τι να πει παρε κ μπιτζαμες αλλα εγω σε αγαπαω κ δεν με νοιαζει... 

16 minutes ago, Lenia16 said:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν αγαπάς έναν άνθρωπο κ τον θέλεις για νονο του παιδιού σου δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει ποσο θα κάνουν τα ρούχα που θα πάρει αλλά η θέληση του να το βαφτίσει. Μου φαίνεται ιδιαιτέρως περίεργο να διαβάζω ότι για έναν άνθρωπο που βγάζει 700 ευρώ το μήνα κ χωρίς να ξέρουμε τι άλλες υποχρεώσεις έχει, έχουμε την απαίτηση να ξοδέψει πάνω από ένα μηνιατικο για να κάνουμε εμείς το κομμάτι μας. Αν σε απασχολει περισσότερο το ποσό θα κοστίζουν τα βαφτιστικά που θα τα βλέπεις μια στο τόσο στις φωτογραφίες από το να ενώσεις τη ζωή του παιδιού σου με αυτη την τόσο καλή φιλη σου όπως λες, καλύτερα για την κοπέλα να της ξεκαθαρίσεις ότι δε σε καλύπτουν οι επιλογές της γιατί φαντάζεσαι κάπως αλλιώς τη βάφτιση κ ότι θα βρεις άλλο νονό που θα σου κάνει τα γούστα. Όσο για τα ψυχολογικά της που διάβασα... ελεος!

δεν νομιζω οτι ζητησακατι περιεργο και ακριβο απλα δεν επιθυμω να ψωνισει απο την λαικη!!επισης δεν εχει καμια αλλη απαιτηση αφου μενει με τους δικους της και το μεταφορικο μεσα πχ που παει στην δουλεια της ειναι των γονιων της!!δεν βοηθαει σε εξοδα του σπιτιου καθως οι γονεις της δεν εχουν οικονομικο προλημα!!εγω την αγαπαω και την θελω για νονα του παιδιου μου ,ομως και αυτη δεν κανει καμια υποχωρηση και ερχομαι σε πολυ δυσκολη θεση!!δεν θα επρεπε να κανει και αυτη κπ υποχωρηση?

Επεξεργάστηκαν by sweety**

η αληθεια ειναι οτι ειναι καπως περιεργη η θεση σου,γτ κανονικα οι νονοι ψωνιζουν οτι θελουν,απο οπου θελουν,κ δινουν οσα θελουν

οποτε απολυτα ευγενικος τροπος να της πεις αυτο που θες δ υπαρχει,πρεπει να μιλησετε ξεκαθαρα

μπορω να φανταστω κ τη δυσαρεστη εκπληξη που νιωθεις αφου εισαστε καλες φιλες

η λυση δευτερου νονου ειναι καλη,αλλα δ μπορεις να την υποχρεωσεις.τουλ ας σε αφησει να πληρωσεις τη διαφορα

το συνολικο μπατζετ που εχει για σταυρο κ ρουχα ειναι 250;τουλ ας παρει μονο εναν σταυρο με 300βρισκεις καλο

προσωπικα κ στις δυο περιπτωσες συζητησα με την νονα τι μας αρεσει κ επιλεξαμε μαζι ρουχα κ σταυρο.η νονα της κορης μου ειναι συγγενης,κ φοιτητρια,οποτε λεφτα δικα της δ εχει.της ζητησα μονο εναν καλο σταυρο να παρει αλλα τελικα πηρε κ σταυρο με 400κ ρουχα με 300

Θα πω και την δικη μου αποψη που συμφωνει επι λεξει με της @Lenia16.

Επελεξες για νονα μια πολυ καλη σου φιλη και απ'οτι φαινεται δεν τα βρισκετε στο οικονομικο κομματι. Η φιλη σου φανταζομαι δεχτηκε με χαρα να γινει νονα του παιδιου σου γιατι εχετε μια στενη σχεση εδω και χρονια και θα την χαροποιουσε να βαφτισει το παιδι σου. Εσυ απο την αλλη θελεις η φιλη σου να βαφτισει το παιδι αλλα απαιτεις να μην ειναι μια "φτηνη" νονα. Μηπως τελικα χανεται το νοημα σε ολη αυτη την οικονομικη διαμαχη; Ποια ειναι η ουσια για σενα; Να δωσεις την ευκαιρια σε ενα κοντινο σου προσωπο να κανει κατι το οποιο θεωρει σημαντικο ή να κανεις μια πολυτελη βαφτιση; Αν ειναι το πρωτο (που απ'οτι φαινεται δεν ειναι), τοτε δεχεσαι αυτα που σου λεει γιατι δινεις σημασια στο μυστηριο και οχι στο μπατζετ του "μυστηριου". Αν ειναι το δευτερο, τοτε αναλαμβανεις τα εξοδα εσυ ή ψαχνεις νονο "χορηγο".

Το να ζητας απο εναν ανθρωπο που παιρνει μισθο 700 ευρω να δωσει μονο για τον σταυρο 500-700 ευρω το θεωρω τουλαχιστον ανηθικο (οπως επισης γενικα το να δινεις 500-700 ευρω για ενα σταυρο, το οποιο δεν συμβαδιζει με τις χριστιανικες αξιες που πρεσβευουν την σεμνοτητα και την κατακριση της φιλαργυριας, αλλα αυτο ειναι μεγαλο θεμα και δεν θα εμβαθυνω σε φιλοσοφικα ζητηματα). 

Οποτε @sweety**, ισως πρεπει να αναλογιστεις: Τι ειναι σημαντικο για σενα; Να ενωθειτε ακομη περισσοτερο με ενα ηδη πολυ κοντινο σου προσωπο ή η αξια των καρατιων ενος σταυρου και αν το φορεμα θα ειναι μακης τσελιος; Αν απαντησεις στον εαυτο σου σε αυτην την απλη ερωτηση εχεις βρει τη λυση του προβληματος σου.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 4 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα πω και την δικη μου αποψη που συμφωνει επι λεξει με της @Lenia16.

Επελεξες για νονα μια πολυ καλη σου φιλη και απ'οτι φαινεται δεν τα βρισκετε στο οικονομικο κομματι. Η φιλη σου φανταζομαι δεχτηκε με χαρα να γινει νονα του παιδιου σου γιατι εχετε μια στενη σχεση εδω και χρονια και θα την χαροποιουσε να βαφτισει το παιδι σου. Εσυ απο την αλλη θελεις η φιλη σου να βαφτισει το παιδι αλλα απαιτεις να μην ειναι μια "φτηνη" νονα. Μηπως τελικα χανεται το νοημα σε ολη αυτη την οικονομικη διαμαχη; Ποια ειναι η ουσια για σενα; Να δωσεις την ευκαιρια σε ενα κοντινο σου προσωπο να κανει κατι το οποιο θεωρει σημαντικο ή να κανεις μια πολυτελη βαφτιση; Αν ειναι το πρωτο (που απ'οτι φαινεται δεν ειναι), τοτε δεχεσαι αυτα που σου λεει γιατι δινεις σημασια στο μυστηριο και οχι στο μπατζετ του "μυστηριου". Αν ειναι το δευτερο, τοτε αναλαμβανεις τα εξοδα εσυ ή ψαχνεις νονο "χορηγο".

Το να ζητας απο εναν ανθρωπο που παιρνει μισθο 700 ευρω να δωσει μονο για τον σταυρο 500-700 ευρω το θεωρω τουλαχιστον ανηθικο (οπως επισης γενικα το να δινεις 500-700 ευρω για ενα σταυρο, το οποιο δεν συμβαδιζει με τις χριστιανικες αξιες που πρεσβευουν την σεμνοτητα και την κατακριση της φιλαργυριας, αλλα αυτο μεγαλο θεμα και δεν θα εμβαθυνω σε φιλοσοφικα ζητηματα). 

Οποτε @sweety**, ισως πρεπει να αναλογιστεις: Τι ειναι σημαντικο για σενα; Να ενωθειτε ακομη περισσοτερο με ενα ηδη πολυ κοντινο σου προσωπο ή η αξια των καρατιων ενος σταυρου και αν το φορεμα θα ειναι μακης τσελιος; Αν απαντησεις στον εαυτο σου σε αυτην την απλη ερωτηση εχεις βρει τη λυση του προβληματος σου.

βρε κοριτσια η @sweety** προσφερθηκε να βαλει το μεγαλητερο ποσο για να παρουν κατι που να της αρεσει δεν ειπε οτι θελει να τα πληρωσει η κοπελα ολα! η νονα δεν δεχετε τιποτα. 

δεν θελει να παρει τα πιο ακριβα απλα δεν θελει να παρουν πραγματα που να μην της αρεσουν αφου γραφει τις προσφορες κοιταει κ αυτη απλα δεν θελει να παρει απο την λαικη κ σταυρο ψευτικο. 

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι οτι εν μερει συμφωνω με την λενια κ την σεντιρ.οτι στην ουσια ειναι η σχεση κ οχι στα ποσα θα ξοδεψει

για σταυρο σιγουρα δ χρειαζεται να δωσει πανω απο 500€ αλλα δ νομιζω να μπορει να βρει κτ με 150

κ δ ειναι για την αξια του κοσμηματος,αλλα θελεις το παιδι να το φοραει κ σε μεγαλυτερη ηλικια,ακομη εχω τον δικο μου

το οτι δ θελει δευτερο νονο ομως επισης ειναι λογικο.οταν εμαθα την εγκυμοσυνη την πρωτη πολυ καλη μου φιλη μου ζητησε να το βαφτισει,αλλα επρεπε πρωτα να ρωτησω την κουμπαρα που με παντρεψε.η οποια ηθελε να βαφτισει,κ μαλιστα μονη,παρολο που δ της ηταν ευκολο οικονομικα(αν κ με την φιλη κουμπαρεψαμε στο δευτερο)

επισης συνηθως υπαρχει καποιος καιρος που ετοιμαζεις μια βαφτιση,οποτε εχεις χρονο να μαζεψεις καποια χρηματα

κ οσο για τις μετεπειτα απαιτησεις εγω θελω μονο μια λαμπαδα το πασχα κ ας εχει 5€(οπως κ αρχικα στη βαφτιση με εναν σταυρο 300€ θα ημουν οκ)

πρίν από 49 λεπτά , Lenia16 είπε:

Η καλή πρόθεση ενός ανθρώπου είναι ζήτημα αμοιβαίων παραχωρήσεων! Δεν είναι θέμα υλικών αγαθών αλλά αυτονόητων κινήσεων για να τιμηθεί ένας νεοφώτιστος άνθρωπος.

Όπως ο γονιός τιμά με την πρόταση  και το δώρο που παίρνει στο  νονό,έτσι ο νονός όταν αποδέχεται την πρόταση πρέπει να είναι αντάξιος των περιστάσεων. Από κανέναν δεν περισσεύουν και πόσο μάλλον σε ανθρώπους με υποχρεώσεις παιδιών που κάνουν ένα υποτυπώδες κουμάντο για να βγάλουν σε πέρας αυτό που υποσχέθηκαν.

Το έντιμο της Νίνας θα ήταν να κάνει μια ειλικρινή κουβέντα με την μαμά του μωρού και φίλη της έτσι ώστε όλοι να ξέρουν πως θα κινηθούν! 

Η έστω αποδέχομαι τις εναλλακτικές που υπάρχουν (συμμετοχή στα έξοδα, δεύτερος νονό κτλ)

Δεν μιλάω για υπερβολές, όσες έχετε βαπτίσει παιδιά ίσως γνωρίζεται τι τιμές παίζουν...εγώ πάντως σταυρό κάτω από 350€ δεν βρήκα όπως και πακέτο κάτω από 300€...

πρίν από 1 λεπτό , vicky86 είπε:

η αληθεια ειναι οτι εν μερει συμφωνω με την λενια κ την σεντιρ.οτι στην ουσια ειναι η σχεση κ οχι στα ποσα θα ξοδεψει

για σταυρο σιγουρα δ χρειαζεται να δωσει πανω απο 500€ αλλα δ νομιζω να μπορει να βρει κτ με 150

κ δ ειναι για την αξια του κοσμηματος,αλλα θελεις το παιδι να το φοραει κ σε μεγαλυτερη ηλικια,ακομη εχω τον δικο μου

το οτι δ θελει δευτερο νονο ομως επισης ειναι λογικο.οταν εμαθα την εγκυμοσυνη την πρωτη πολυ καλη μου φιλη μου ζητησε να το βαφτισει,αλλα επρεπε πρωτα να ρωτησω την κουμπαρα που με παντρεψε.η οποια ηθελε να βαφτισει,κ μαλιστα μονη,παρολο που δ της ηταν ευκολο οικονομικα(αν κ με την φιλη κουμπαρεψαμε στο δευτερο)

μπορει να βρει κ με 150 αν ψαξει κ βρει ψευτικο μια χαρα βρισκει. η νονα μπορεις να μου πεις γιατι να εχει προβλημα αφου η μαμα προσφερθηκε να βοηθησει οικονομικα για να παρουν κατι που να αρεσει στην μαμα? 

το θεμα κ η νονα αν ειναι πραγματικη φιλη δεν θα επρεπε να ευχαριστησει κ την μαμα.. ? 

μα εγω δεν ζητησα ποτε συγκεκριμενο ποσο ουτε για σταυρο ουτε για ρουχα!!ζητησα να μην ειναι απο την λαικη κ επισης δεν ειπα οτι θελω σταυρο με 500 ευρω αν καταφερει να βρει κ με 5 ασ τον παρει αρκει να μην χαλασει κ να τον εχει το παιδι οπως λεει κ η @vicky86 τον δικο μου τον εχω ακομα!

πρίν από 20 λεπτά , ninaki80 είπε:

βρε κοριτσια η @sweety** προσφερθηκε να βαλει το μεγαλητερο ποσο για να παρουν κατι που να της αρεσει δεν ειπε οτι θελει να τα πληρωσει η κοπελα ολα! η νονα δεν δεχετε τιποτα. 

δεν θελει να παρει τα πιο ακριβα απλα δεν θελει να παρουν πραγματα που να μην της αρεσουν αφου γραφει τις προσφορες κοιταει κ αυτη απλα δεν θελει να παρει απο την λαικη κ σταυρο ψευτικο. 

Θα επιμεινω : @sweety**Τι ειναι σημαντικο για σενα; Να ενωθειτε ακομη περισσοτερο με ενα ηδη πολυ κοντινο σου προσωπο ή η αξια των καρατιων ενος σταυρου και αν το φορεμα θα ειναι μακης τσελιος; Αν απαντησεις στον εαυτο σου σε αυτην την απλη ερωτηση εχεις βρει τη λυση του προβληματος σου.

Η αποψη μου ειναι οτι αν δινεις πραγματικη αξια στο μυστηριο και θελεις να λεγεσαι "χριστιανος", τοτε ακομη και ξυλινο σταυρο να σου παρει η νονα δεν θα εχεις προβλημα. Η βαφτιση δεν γινεται για να σου μεινουν σουβενιρ τα ρουχα, τα παπουτσια, οι μπομπονιερες και ο σταυρος, αλλα για να επελθει "καθαρση" στην ψυχη του ατομου. Παρ'ολο που δεν ενστερνιζομαι τις θρησκευτικες αντιληψεις τα εχω ψαξει αρκετα και θεωρω οτι εχω μια ολοκληρωμενη προσωπικη αποψη επι του θεματος. Κακα τα ψεματα τοσο ο θρησκευτικος γαμος, οσο και η βαφτιση εχουν μετατραπει σε παρτυ και εχει χαθει η πραγματικη αξια. Ο καθενας βασιζομενος σε αυτα που εχει ζησει και τις αποψεις που εχει σχηματισει μπορει να πραττει οπως θελει. Αλλα αν θελουμε χρυσο σταυρο, συγνωμη αλλα προσβαλλουμε τον ιδιο τον Χριστο και αυτα που υποστηριζει ο χριστιανισμος.  Δεν τα γραφω για να προσβαλλω κανεναν, αλλα για να δειξω την υποκρισια που υπαρχει στο θεμα της θρησκειας αλλα και της προσωπικης πιστης του καθενος.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

γτ δ συμφωνει να καλυψει η μαμα τη διαφορα δ το ξερω,κ ναι θα ηταν μια καλη λυση

η εστω να της πεις,οτι αφου δ θελεις δευτερο νονο,κ το μπατζετ ειναι συγκεκριμενο,παρε μονο εναν σταυρο

πρίν από 2 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα επιμεινω : @sweety**Τι ειναι σημαντικο για σενα; Να ενωθειτε ακομη περισσοτερο με ενα ηδη πολυ κοντινο σου προσωπο ή η αξια των καρατιων ενος σταυρου και αν το φορεμα θα ειναι μακης τσελιος; Αν απαντησεις στον εαυτο σου σε αυτην την απλη ερωτηση εχεις βρει τη λυση του προβληματος σου.

Η αποψη μου ειναι οτι αν δινεις πραγματικη αξια στο μυστηριο και θελεις να λεγεσαι "χριστιανος", τοτε ακομη και ξυλινο σταυρο να σου παρει η νονα δεν θα εχεις προβλημα. Η βαφτιση δεν γινεται για να σου μεινουν σουβενιρ τα ρουχα, τα παπουτσια, οι μπομπονιερες και ο σταυρος, αλλα για να επελθει "καθαρση" στην ψυχη του ατομου. Παρ'ολο που δεν ενστερνιζομαι τις θρησκευτικες αντιληψεις (οχι τις χριστιανικες, αυτα δηλαδη που διεδιδε ο Χριστος) τα εχω ψαξει αρκετα και θεωρω οτι εχω μια ολοκληρωμενη προσωπικη αποψη επι του θεματος. Κακα τα ψεματα τοσο ο θρησκευτικος γαμος, οσο και η βαφτιση εχουν μετατραπει σε παρτυ και εχει χαθει η πραγματικη αξια. Ο καθενας βασιζομενος σε αυτα που εχει ζησει και τις αποψεις που εχει σχηματισει μπορει να πραττει οπως θελει. Αλλα αν θελουμε χρυσο σταυρο, συγνωμη αλλα προσβαλλουμε τον ιδιο τον Χριστο και αυτα που υποστηριζει ο χριστιανισμος.  Δεν τα γραφω για να προσβαλλω κανεναν, αλλα για να δειξω την υποκρισια που υπαρχει στο θεμα της θρησκειας αλλα και της προσωπικης πιστης του καθενος.

μα δεν εχεις καταλαβει δεν θελει μαρκα η sweety ουτε θελει να παρει τα πιο ακριβα. προσφορες κοιταει κ η μαμα του παιδιου απλα δεν θελει να παρει ρουχα απο την λαικη που της προτεινει η νονα κ σταυρο απο ενεχυροδανηστηριο με 100 ευρω. 

πρίν από 8 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Η αποψη μου ειναι οτι αν δινεις πραγματικη αξια στο μυστηριο και θελεις να λεγεσαι "χριστιανος", τοτε ακομη και ξυλινο σταυρο να σου παρει η νονα δεν θα εχεις προβλημα. Η βαφτιση δεν γινεται για να σου μεινουν σουβενιρ τα ρουχα, τα παπουτσια, οι μπομπονιερες και ο σταυρος, αλλα για να επελθει "καθαρση" στην ψυχη του ατομου. Παρ'ολο που δεν ενστερνιζομαι τις θρησκευτικες αντιληψεις τα εχω ψαξει αρκετα και θεωρω οτι εχω μια ολοκληρωμενη προσωπικη αποψη επι του θεματος. Κακα τα ψεματα τοσο ο θρησκευτικος γαμος, οσο και η βαφτιση εχουν μετατραπει σε παρτυ και εχει χαθει η πραγματικη αξια. Ο καθενας βασιζομενος σε αυτα που εχει ζησει και τις αποψεις που εχει σχηματισει μπορει να πραττει οπως θελει. Αλλα αν θελουμε χρυσο σταυρο, συγνωμη αλλα προσβαλλουμε τον ιδιο τον Χριστο και αυτα που υποστηριζει ο χριστιανισμος.  Δεν τα γραφω για να προσβαλλω κανεναν, αλλα για να δειξω την υποκρισια που υπαρχει στο θεμα της θρησκειας αλλα και της προσωπικης πιστης του καθενος.

Συμφωνούμε ότι σε όλα τα μυστήρια έχει χαθεί η ουσία αλλά πραγματικά ποιος το 2018 βαφτίζει το παιδί του με ξύλινο σταυρό και ιμάτιο;; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...