Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αφαίρεση χολής ύστερα απο εγκυμοσυνη & απώλεια βάρους

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας διηγηθώ την ιστορία μου σχετικά με μια περιπέτεια υγείας μου, η οποία προέκυψε 3 μήνες αφού γέννησα το δεύτερο παιδάκι μου. Ύστερα απο πολλούς πόνους στο στέρνο, στην πλάτη και την κοιλιά οι γιατροί διέγνωσαν πως ειχα πολυ λάσπη και πέτρα στην χολη, οποτε οπως καταλαβαίνετε έπρεπε να γίνει επέμβαση. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν ξέρει κανένας ύστερα απο τέτοια επέμβαση θα μπορέσω να χάσω τα κιλα εγκυμοσύνης που ακόμα εχω; Μου εχει καρφωθεί στο μυαλό πως πλέον χωρίς χολη ούτε θα χάσω τα παραπανίσια κιλα της εγκυμοσύνης αλλα κι οτι όταν θα τρώω κατι αμέσως θα παχαίνω. Παρακαλώ αν κάποια εχει παρόμοια εμπειρία ας την μοιραστεί μαζί μου.....

σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

Μετά από επέμβαση χολής είναι απαραίτητο να κανεις διατροφή πολύ προσεκτική, χωρίς καθόλου λίπη. Το ίδιο θα έπρεπε να κανεις ήδη από τώρα, αφού ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα όποτε οποιοδήποτε λιπαρό φαγητό αυξάνει τις πιθανότητες για νέα κρίση. 

Για την ιστορία αφαίρεσα την χολή μου 2 μήνες αφού γεννησα, μου είχαν μείνει σε εκείνη την φάση 4-5 κιλα από την εγκυμοσύνη, τα οποια έχασα μέσα σε 10 μέρες περίπου εν μέσω δυο νοσηλειών, της επέμβασης και αυστηρής άλιπης διατροφής.

Τους πρώτους μήνες μετά την επέμβαση, ακόμα και αφού πάρεις το πράσινο φως να αρχίσεις να τρως κανονικά, τα πολύ λιπαρά φαγητά να ξέρεις ότι θα σε πειράζουν (κατά κανόνα στο έντερο) όποτε εκ των πραγμάτων θα τα τρως με μέτρο.

Αν ολίγοις, μάλλον η όλη περιπέτεια θα σε βοηθηςει να χάσεις κιλά:):):)

Γρηγορα περαστικα και να χαίρεσαι το μωρό σου!

Το πρόβλημα στη χολή και πριν και μετά την επέμβαση θέλει πολύ προσεκτική διατροφή, οπότε δεν καταλαβαίνω την ανησυχία. Θα έπρεπε ήδη να έχεις οδηγίες για τη διατροφή σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...