Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

επαναφερω το θεμα μπας και βοηθησει καποιος γνωστης.... Εχω παραγγειλει και ενα βιβλιο να διαβασω αλλα μεχρι τοτε, πειτε μου κι εσεις αν ξερετε...

η κορη μου ειναι 3... και ειναι αριστεροχειρας όπως και ο μπαμπας της...

αυτο που με μπερδευει με αυτην την κοπελα ειναι η εμμονη της να γραφει ή να κανει πως διαβαζει πάντα αριστεροστροφα. Ξεκιναει απο το τελος της σελιδας, προς τα μπροστα. Της εμαθα να γραφει το Μ (απο το Μαριελα και ξεκιναει απο δεξια προς τα αριστερα. Το κουλουρακι το κανει αριστεροστροφα. Γενικα όμως ειναι πολυ καλή. Ζωγραφιζει παιδακια με ποδια χερια ματια κτλ κτλ.. (ενω τα υπολοιπα παιδακια στο σταθμο στην ηλικια της κανουν μουτζουρες και ακαταλαβιστικα..) Ξερει και κανει το τετραγωνο και τον κυκλο και πολλα άλλα... ¨ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΦΟΡΑ...

η απορια μου ειναι η εξης: φταιει που ειναι αριστερή ή μηπως αυτο ειναι κατι άλλο? δυσλεκτισμός ας πουμε? ξερει καποιος να με βοηθησει?

μα σαφώς το παιδάκι τα κάνει όλα με ανάποδη φορά, για να μπορεί να βλέπει τι κάνει! ;) πηγαίνοντας το χέρι προς τα δεξιά, δεν βλέπει τι γράφει, ενώ κάνοντας κίνηση προς τα αριστερά μπορεί.

γι' αυτό οι αριστερόχειρες άραβες είναι ευτυχισμένοι χεχε

ΥΓ. κι εγώ αριστερόχειρας είμαι

ΥΓ. κι ένα μίνι σπασικλομάθημα :) με αφορμή το ποστ μιας κοπέλας που είπε ότι η προκατάληψη στην Ελλάδα έχει να κάνει με τους κομουνιστές. Δεν είναι έτσι, σε πολλές κουλτούρες ό,τι έχει να κάνει με τη δεξιά πλευρά θεωρείται καλό, ενώ αντίθετα το αριστερό θεωρείται κακό. π.χ. στην Καινή Διαθήκη δεν αναφέρει αρχικά τη φράση εκ δεξιών του πατρός, αλλά εξ ευωνύμων (το ευ έχει την έννοια του καλού). Δείτε κι από εδώ ένα κομμάτι:

Υπάρχουν αρκετοί λαϊκοί όροι που χρησιμοποιούνται για να υποδηλώσουν ένα αριστερόχειρα, όπως «ζερβοχέρης /-έρα / -έρικο», «ζερβός» (και «ζερβής»), κ.ά.. ("southpaw" στα αμερικανικά αγγλικά). Μερικοί από αυτούς είναι απλώς ουδέτερες λέξεις της καθομιλουμένης, αλλά οι περισσότεροι είναι μειωτικοί ή και προσβλητικοί, είτε ως συνδηλώσεις, είτε ετυμολογικά. Π.χ. η παραπάνω λέξη ζερβός[22] από το ετυμολογείται«ζαρβός» και αυτό από το «ζαβός» = στρεβλός, λοξός, ανάποδος, ανάπηρος, ιδιότροπος. Σε πιο λόγια γλώσσα, τα πράγματα δεν διαφέρουν: οι λόγιες αγγλικές λέξεις sinistral και sinistrality, συνώνυμες των «αριστερόχειρας» (left-handed) και «αριστεροχειρία» (left-handedness), προέρχονται από τη λατινική sinestra = αριστερός, από την οποία ετυμολογείται και η αγγλική λέξη sinister = δυσοίωνος, μοχθηρός, απαίσιος, απειλητικός. Στην εραλδική, sinister = αριστερός και bar sinister = ένδειξη νόθου καταγωγής επί ασπίδων, εμβλημάτων κλπ

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

επαναφερω το θεμα μπας και βοηθησει καποιος γνωστης.... Εχω παραγγειλει και ενα βιβλιο να διαβασω αλλα μεχρι τοτε, πειτε μου κι εσεις αν ξερετε...

η κορη μου ειναι 3... και ειναι αριστεροχειρας όπως και ο μπαμπας της...

αυτο που με μπερδευει με αυτην την κοπελα ειναι η εμμονη της να γραφει ή να κανει πως διαβαζει πάντα αριστεροστροφα. Ξεκιναει απο το τελος της σελιδας, προς τα μπροστα. Της εμαθα να γραφει το Μ (απο το Μαριελα και ξεκιναει απο δεξια προς τα αριστερα. Το κουλουρακι το κανει αριστεροστροφα. Γενικα όμως ειναι πολυ καλή. Ζωγραφιζει παιδακια με ποδια χερια ματια κτλ κτλ.. (ενω τα υπολοιπα παιδακια στο σταθμο στην ηλικια της κανουν μουτζουρες και ακαταλαβιστικα..) Ξερει και κανει το τετραγωνο και τον κυκλο και πολλα άλλα... ¨ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΦΟΡΑ...

η απορια μου ειναι η εξης: φταιει που ειναι αριστερή ή μηπως αυτο ειναι κατι άλλο? δυσλεκτισμός ας πουμε? ξερει καποιος να με βοηθησει?

Είμαι αριστερόχειρας. Δεν γράφω ανάποδα, γράφω κανονικά όπως και οι δεξιόχειρες. Αλλά είμαι ...σπάνια.:lol::lol::lol:

Οι περισσότεροι αριστερόχειρες γράφουν ανάποδα και με το τετράδιο ανάποδα.... Ακόμα και εμένα μου φαίνετε ...ανάποδο :lol: και απορώ πως το μπορούν. Το έχω δοκιμάσει και δεν τα κατάφερα...:lol:

Ελεος. Τι γράφω? Και είμαι και αριστερόχειρ... :rolleyes:

Παράλογο???? Άρα λογικό....:lol::lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

μα σαφώς το παιδάκι τα κάνει όλα με ανάποδη φορά, για να μπορεί να βλέπει τι κάνει! ;) πηγαίνοντας το χέρι προς τα δεξιά, δεν βλέπει τι γράφει, ενώ κάνοντας κίνηση προς τα αριστερά μπορεί.

γι' αυτό οι αριστερόχειρες άραβες είναι ευτυχισμένοι χεχε

ΥΓ. κι εγώ αριστερόχειρας είμαι

Και γράφεις ανάποδα ωρέ???:lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Και γράφεις ανάποδα ωρέ???:lol:

εγώ όχι, αλλά ξέρω ανθρώπους που το κάνουν, γράφουν μεν από αριστερά στα δεξιά στο τετράδιο, όπως οι νορμάλ :P δεξιόχειρες, αλλά γράφουν τα γράμματα με αντίθετη φορά. Είναι τι βολεύει τον καθένα...

Διαφημίσεις

Πότε καταλαβαίνουμε αν το παιδί είναι αριστερόχειρας;

Η κόρη μου κλωτσάσει με το αριστερό πόδι 8/10 φορές.Μπορεί να φανεί από τόσο νωρίς;

Αυτο ηθελα και εγω να ρωτησω...απο ποτε καταλαβαινουμε αν ειναι αριστεροχειρες;;;εμενα ο μικρος τρωει πολλες φορες με το αριστερο,,,τρωει βεβαια και με το δεξι αλλα τις περισσοτερες με το αριστερο.....μια φορα που μπηκε η πεθερα μου και τον ειδε μου ειπε...μην του μαθαινεις να τρωει με το αριστερο..και εγω της ειπα οτι δεν μαθαινω τιποτα στο παιδι...με οτι νιωθει ανετα και βολικα με εκεινο τρωει...την ρωτησα γιατι δεν κανει και μου ειπε απλα οτι δεν ειναι καλο...μου κρυβει κατι;;;:rolleyes::rolleyes::rolleyes:υπαρχει κατι κακο με αυτο και δεν το ξερω;;:rolleyes::rolleyes::evil:

Κατοπτρική Γραφή

Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της αριστεροχειρίας και της κατοπτρικής γραφής, κατά την οποία τα γράμματα γράφονται σε αντίστροφη μορφή και η γραφή αρχίζει από το δεξί μέρος της σελίδας και προχωράει προς το αριστερό. Ο Δρ Μακ Ντόναλντ Κρίτσλεϊ στο βιβλιάριό του Κατοπτρική Γραφή (Mirror-Writing) εξηγεί: «Με τον όρο κατοπτρική γραφή . . . εννοείται το είδος γραφής που κινείται προς την αντίθετη από την κανονική κατεύθυνση και στο οποίο το κάθε γράμμα είναι επίσης αντιστραμμένο. Συνεπώς, αυτή η γραφή είναι δυσανάγνωστη ώσπου να τη δούμε μέσα από έναν καθρέφτη· ένα γνώριμο παράδειγμα κατοπτρικής γραφής φαίνεται στα ίχνη μελάνης που αποτυπώνονται πάνω σ’ ένα στυπόχαρτο».

Προφανώς αυτό είναι βολικό όταν κάποιος κρατάει το στυλό στο αριστερό χέρι, κι έτσι αυτή η συναρπαστική μορφή γραφής γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από αριστερόχειρες. Μια παλιά ιστορία σχετικά μ’ αυτό λέει για ένα στρατιώτη που είχε χάσει το δεξί του χέρι από τραύματα στη μάχη. Όταν άρχισε να γράφει με το αριστερό του χέρι, αυτομάτως άρχισε να γράφει αντίστροφα. Μερικά παιδιά το κάνουν αυτό με ορισμένους χαρακτήρες, όπως το β, το θ, το ε και το 3, όταν μαθαίνουν να γράφουν.

Ίσως ο πιο γνωστός λογοτέχνης σε σχέση με την κατοπτρική γραφή είναι ο Λιούις Κάρολ, ο αριστερόχειρας συγγραφέας του βιβλίου Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Αυτή η γραφή φαίνεται ότι ήταν η έμπνευση για το έργο του Μέσα απ’ τον Καθρέφτη, όπου το καθετί είναι αντίστροφο, ανάποδο ή σαν να φαίνεται μέσα από καθρέφτη.

Η 13η Αυγούστου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα Αριστερόχειρων απο το κλάμπ Αριστερόχειρων της Μεγάλης Βρετανίας και με το χρόνο απέκτησε παγκόσμια εμβέλεια.

Διαβάστε περισσότερα: Το Μαγγανοπήγαδο: Αριστεροχειρία http://tomaganopigado.blogspot.com/2010/06/blog-post_07.html#ixzz1ZBMf7nvv

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Στη βικιπαίδια αναφέρεται ότι η κατοπτρική γραφή εξυπηρετεί τους αριστερόχειρες καθώς το χέρι τους δεν καλύπτει το γραμμένο κείμενο.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Είμαι αριστερόχειρας. Δεν γράφω ανάποδα, γράφω κανονικά όπως και οι δεξιόχειρες. Αλλά είμαι ...σπάνια.:lol::lol::lol:

Οι περισσότεροι αριστερόχειρες γράφουν ανάποδα και με το τετράδιο ανάποδα.... Ακόμα και εμένα μου φαίνετε ...ανάποδο :lol: και απορώ πως το μπορούν. Το έχω δοκιμάσει και δεν τα κατάφερα...:lol:

Ελεος. Τι γράφω? Και είμαι και αριστερόχειρ... :rolleyes:

Παράλογο???? Άρα λογικό....:lol::lol:

Kαι εγώ κανονικά γράφω, και μάλιστα οι άλλοι...εντυπωσιάζονται - είσαι αριστερόχειρας και γράφεις κανονικά; :lol::lol: Θυμάμαι πάντος στο σχολείο που είχαμε κάτι στυλό που έσβηναν και δυστυχώς εμένα δεν με βόλευε, τα χέρια μουτζουρώνονταν (πριν απο κάτι αιώνες όλα αυτά)...

Oι αριστεροχειρες πρεπει και ειναι σωστο να μαθαινουν να γραφουν με τη φορα των αριστερο-χειρων για να κανουν πιο ευαναγνωστα γραμματα, να βλεπουν τι γραφουν, να κανουν πιο γρηγορα κ.λ.π.

Εμεις στο σχολειο δινουμε στα αριστεροχειρα πρωτακια μας βαση γραφης για αριστεροχειρες και πανω εχει τη φορα των γραμματων για αριστεροχειρες. Αν θελετε να δειτε πως ειναι η φορα γραφης αριστεροχειρων εδω:

http://www.aristeroxeiras.gr/product_info.php?products_id=135&osCsid=2fb5d1f8ff6a539cc2381abd491852aa

Επισης υπαρχει τετραδιο πρωτης γραφης για αριστεροχειρες

http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0251470

Διαφημίσεις

Oι αριστεροχειρες πρεπει και ειναι σωστο να μαθαινουν να γραφουν με τη φορα των αριστερο-χειρων για να κανουν πιο ευαναγνωστα γραμματα, να βλεπουν τι γραφουν, να κανουν πιο γρηγορα κ.λ.π.

Εμεις στο σχολειο δινουμε στα αριστεροχειρα πρωτακια μας βαση γραφης για αριστεροχειρες και πανω εχει τη φορα των γραμματων για αριστεροχειρες. Αν θελετε να δειτε πως ειναι η φορα γραφης αριστεροχειρων εδω:

http://www.aristeroxeiras.gr/product_info.php?products_id=135&osCsid=2fb5d1f8ff6a539cc2381abd491852aa

Επισης υπαρχει τετραδιο πρωτης γραφης για αριστεροχειρες

http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0251470

τώρα με έκανες κι ένιωσα λες κι αποφοίτησα από το κρυφό σχολειό! :lol::lol:

Που τέτοια μεγαλεία τον καιρό που πήγαινα σχολείο.

Εγω ακόμα θυμάμαι πως για να βγάλω την καταραμένη τη φωτογραφεία στο νήπιο, χρειάστηκα 1/2 ώρα, γιατί το μολύβι το κράταγα με το αριστερο και η δασκάλα έλεγε στο φωτογράφο "μισο λεπτο" και μου έβαζε το μολύβι στο δεξί. Μόλις έφευγε, εγώ ξανά στο αριστερό, αυτή ξανά στο δεξι και πάει λέγοντας.....

Τελικά η φωτο την έβγαλα με το μολύβι στο δεξί....:rolleyes:

Είναι η μοναδική φορά που το έπιασα με το δεξί βεβαιως βεβαίως....

TbSdp2.png

απλα στο ατιμο το γκουγκλ διαβασα οτι ειναι συχνό φαινομενο οι αριστεροειρες να ειναι δυσλεκτικοι... γιαυτο μου κολλησε.....

Αντε καλέ. Πόσο συχνό? Εγώ δεν είμαι και ξέρω πολλούς αριστερόχειρες που επίσης δεν είναι.

Μην αγχώνεσαι. Περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μην είναι από το να είναι...

TbSdp2.png

• 1 year later...

Μην στενοχωριέσαι, είναι απόλυτα φυσιολογικό για έναν αιστερόχειρα και να γράφει ανάποδα και να τα κάνει όλα ανάποδα. γι αυτό τους λένε γενικώς "ανάποδους". κι εγώ αριστερόχειρας είμαι. Δεν θυμάμαι πως έμαθα να γράφω, απ΄ο, τι θυμάμαι η μητέρα μου δυσκολευτηκε πολυ στο να με βοηθήσει ας πουμε να κρατώ το μολύβι. Δεν μπορούσε να μου δείξει. Μόνη μου έμαθα να γράφω, να ζώ σε έναν κόσμο που όπως τον λένε είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες. Έτσι και με το παιδάκι σου. Σιγά σιγά θα μάθει τι πρέπει να κάνει και πώς. Προς θεού όμως μην τα πιέζετε να κάνουν κάτι με το δεξί

πρώτη μούρη...:cool:

Διαφημίσεις

Και εγώ και μάλλον ο μικρός μου αριστερόχειρες. Ο γιος μου δείχνει σαφή προτίμηση στο αριστερό χέρι και κλωτσάει τη μπάλα μόνο με το αριστερό πόδι. Επειδή, για το συγκεκριμένο θέμα διδάχτηκα στο πανεπιστήμιο να σας πω οτι ισχύουν τα άρθρα που προαναφέρθηκαν. Οι μόνες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αριστερόχειρας είναι ορισμένα προβληματάκια της καθημερινότητας (πχ. αν κάτσει στα αριστερά σου δεξιόχειρας την πάτησες)!!!

cN3ep3.png

Οι μόνες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αριστερόχειρας είναι ορισμένα προβληματάκια της καθημερινότητας (πχ. αν κάτσει στα αριστερά σου δεξιόχειρας την πάτησες)!!!

Όσο την πάτησες εσύ, την πάτησε κι ο δεξιόχειρας :D Αν είναι στενός ο χώρος και χτυπάμε τους αγκώνες μας με τους δεξιόχειρες καθώς τρώμε ή καθώς γράφουμε, συνήθως ζητώ να αλλάξουμε θέσεις και εξηγώ το λόγο. Και οι κόρες μου που είναι μία δεξιόχειρ και μία αριστερόχειρ ξέρουν πώς θα καθίσουν, αν θέλουν να καθίσουν κολλητά στο τραπέζι. Αν δεν πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, δεν σου περνά καν από το μυαλό ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος για δεξιόχειρες ;)

ΥΓ: Ψέμματα, μου πέρασε από το μυαλό: είχα πάρει ένα μάθημα αραβικής ιστορίας και αντέγραφα τα αραβικά ονόματα που έγραφε ο καθηγητής στον πίνακα, και σκεφτόμουν "τι εύκολα που γράφονται τα άτιμα..." δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι συμφοιτητές μου παιδεύονταν, ώσπου συνειδητοποίησα ότι ήταν δεξιόχειρες και προσπαθούσαν να γράψουν από τα αριστερά προς τα δεξιά! Και σκέφτηκα "γιατί μωρέ να μην έχουμε κι εμείς μια γραφή να ξεκινά από δεξιά...".

Edited by pax
προσθήκη

• 11 months later...

Σημερα παρτηρουσα τον μικρο που αποφασισει να γραψει οτι χρησιμοποιουσε και τα δυο χερακια... Στην αρχη μου ειχε δωσει την εντυπωση οτι τον βολευει πιο πολυ το αριστερο. Μετα χρησημοποιησε και το δεξι... Δεν θα επρεπε στα 4μιση να εχει κατασταλαξει?