Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Παραθέτω εδώ κάποιες δημοσιεύσεις από την συζήτηση που κάναμε σε άλλο thread προκειμένου να υπάρχουν σε ξεχωριστό θέμα και να βοηθηθούν οι γονείς με αριστερόχειρα παιδιά.

Ας συνεχίσουμε τη συζήτηση εδώ

 

Λοιπόν τα φώτα σας παρακαλώ!

Ο γιός μου (α' δημοτικού) αφήνει μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στα γράμματα όταν γράφει την αντιγραφή του. Δηλαδή γράφει Ε Τ Σ Ι. Σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί να αφήσει μικρότερα ... είναι αριστερόχειρας και έτσι όπως γράφει δεν βλέπει πόσο διάστημα αφήνει!

Κανένα κολπάκι?????

 

Θυμαμαι πως ολοι οι αριστεροχειρες συμμαθητες μου γυριζαν τα τετραδια τους σχεδον αναποδα..

 

Δεν ξέρω αν η επιστήμη εξελήχθηκε τόσο ώστε να ασχοληθεί με το τεράστιο θέμα των αριστερόχειρων, αλλά εγώ που είμαι ξέρω, ότι ο κάθε ένας βρίσκει τον δικό του τρόπο.

 

Εγώ αρχικά γύριζα το τετράδιο πλάγια και μετά από πολλή καταπίεση με κατάφεραν να φέρνω το μολύβι κάτω από τη γραμμή ώστε να βλέπω τι γράφω.

 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχω πάντα κολλημένο το χέρι στο σώμα μου (αγκώνας), να κουράζομαι απίστευτα και να σκύβω.

 

Τα παιδιά μου είναι δεξιόχειρες έτσι δεν θα έχω αυτό το πρόβλημα, πάντως η ζωή μας σε απλά καθημερινά πράγματα είναι αρκετά δύσκολη.

 

 

Δε θελω να κανω διαφημιση αλλα σε αυτο το καταστημα πουλανε προιοντα για αριστεροχειρες. Πολυ χρησιμα ειναι τα αντικειμενα γραφής , οι χαρακες, τα ψαλιδια και τα βοηθηματα γραφης για αριστεροχειρα παιδακια.

 

http://www.aristeroxeiras.gr/el/

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ωραίο θέμα !!! Σίγουρα αφορά πολύ κόσμο :D:D

 

 

 

 

Ένας στους 10 ανθρώπους είναι αριστερόχειρας, ενώ οι άνδρες έχουν μιάμιση φορά περισσότερες πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες από ότι οι γυναίκες. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τα αίτια της αριστεροχειρίας. Αυτή που μάλλον επικρατεί είναι εκείνη που λέει πως είναι θέμα γονιδίων. Ο λόγος δηλαδή που κάποιοι από εμάς είναι αριστερόχειρες ενώ κάποιοι άλλοι δεξιόχειρες είναι ο ίδιος για τον οποίο κάποιοι από εμάς έχουν πράσινα μάτια ενώ κάποιοι άλλοι καστανά.

 

Τι κάνουν όμως οι αριστερόχειρες που τους ξεχωρίζει από τους δεξιόχειρες; Μεταξύ άλλων, τους ξεχωρίζει η προτίμησή τους να χρησιμοποιούν το αριστερό χέρι για διάφορες δραστηριότητες (να πιάνουν, να δείχνουν, να πετούν πράγματα κλπ). Για δραστηριότητες που απαιτείται ιδιαίτερη "επιδεξιότητα" (αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προήλθε αυτή η λέξη;) ένας αριστερόχειρας προτιμά να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι γιατί του έρχεται πιο βολικό, πιο φυσικό. Το ίδιο ισχύει και με άλλα μέλη του σώματος. Έτσι έχουμε ποδοσφαιριστές που προτιμούν να σουτάρουν με το αριστερό πόδι, ενώ κάποιοι δείχνουν προτίμηση στη χρήση του αριστερού ματιού σε τηλεσκόπια, φωτογραφικές μηχανές κλπ.

 

Το να είναι κανείς αριστερόχειρας σημαίνει πως ο δεξιός λοβός του εγκεφάλου του "υπερισχύει" έναντι του αριστερού. Και αυτό γιατί το σώμα μας δέχεται εντολές από τον εγκέφαλο "χιαστί", δηλαδή η δεξιά πλευρά του σώματος από το αριστερό ημισφαίριο ενώ η αριστερή πλευρά του σώματος από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προτίμηση προς το αριστερό χέρι έχει έμμεσες επιπτώσεις στη ζωή ενός ατόμου. Οι αριστερόχειρες συχνά υπερ-αντιπροσωπεύονται σε περιοχές δραστηριοτήτων που εξαρτώνται από ικανότητες οι οποίες εξυπηρετούνται από το δεξί ημισφαίριο, όπως η αρχιτεκτονική, η εφαρμοσμένη μηχανική, η μουσική, οι πλαστικές τέχνες κ.α. Αυτό ίσως βασίζεται στο γεγονός ότι το αριστερό ημισφαίριο έχει ένα χαρακτήρα ακουστικο-λεκτικό ενώ το δεξί οπτικό. Το ότι υπάρχουν περισσότεροι δεξιόχειρες από ότι αριστερόχειρες οφείλεται απλά στο ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου υπερισχύει πιο συχνά από ότι το δεξί. Αυτό το φαινόμενο δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την αμφισβήτηση που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν για τους αριστερόχειρες. Πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι η θεωρία που ήθελε τους αριστερόχειρες να ζουν λιγότερα χρόνια από τους άλλους ανθρώπους όπως και διάφοροι μύθοι θρησκευτικής και μη προέλευσης, δεν έχουν καμία επιστημονική υπόσταση και χρησιμεύουν μόνο ως παραδείγματα μη επιστημονικής έρευνας και μισαλλόδοξης φαντασίας.

 

Σε παλαιότερες κοινωνίες οι αριστερόχειρες πιέζονταν από πολύ μικρή ηλικία για να πάψουν να χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι με τρόπους που σήμερα μόνο πολιτισμένους δεν θα τους χαρακτήριζε κανείς. Αυτό βέβαια σήμαινε πολύ σκληρή προσπάθεια από την πλευρά των παιδιών αλλά και των γονιών τους και στις περισσότερες περιπτώσεις είχε αρνητικά αποτελέσματα. Το παιδί ένοιωθε μη αποδεκτό από την οικογένεια και το σχολείο (αφού αντιμετώπιζε μεγαλύτερη δυσκολία στο να γράψει με το δεξί χέρι από τους συμμαθητές του) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ευτυχώς τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει.

 

Οι διάφορες δεισιδαιμονίες που σχετίζονταν με τους αριστερόχειρες στο παρελθόν έχουν εκλείψει, τουλάχιστον στις δυτικές χώρες. Στους αριστερόχειρες αποδίδονται διάφορα χαρακτηριστικά όπως ισχυρή μνήμη, κατασκευαστική ικανότητα, πρακτική σκέψη, καλλιτεχνική φύση κλπ. Αυτά έχοντας επιστημονική - ή έστω στατιστική - βάση και όντας θετικά έχουν βοηθήσει σημαντικά μέσα από τα χρόνια στην απόπεριθωριοποίηση της αριστεροχειρίας. Ωστόσο εξακολουθούν να είναι αρκετά ώστε να προσδίδουν στους αριστερόχειρες μια ξεχωριστή ταυτότητα: αυτή του ξεχωριστού ανθρώπου.

 

Παρόλο που η αριστεροχειρία έχει πάψει να θεωρείται ελάττωμα. Ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να εξυπηρετεί κυρίως την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή τους δεξιόχειρες. Αυτό ισχύει για πάρα πολλά αντικείμενα γύρω μας, από τα απλά (ψαλίδια-μαχαίρια) ως τα τεχνολογικά εξελιγμένα (δημόσια καρτοτηλέφωνα). Αυτός είναι και ο λόγος που οι αριστερόχειρες συχνά θεωρούνται "αδέξιοι" (και δικαίως, αν το δει κανείς ετυμολογικά!). Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι οι αριστερόχειρες πρέπει πάντα να προσαρμόζονται σε έναν κόσμο σχεδιασμένο για δεξιόχειρες.

 

Η αριστεροχειρία δεν είναι αναπηρία και δεν αποτελεί περιορισμό! Αντίθετα, είναι μια ιδιαιτερότητα η οποία αν συνδυαστεί με άλλες κλίσεις και ταλέντα μπορεί να βοηθήσει ώστε πραγματικά να αναδειχθεί ένας άνθρωπος. Οι διάσημοι τενίστες John McEnroe και Bjorn Borg αποτελούν την απόδειξη.

 

http://www.aristeroxeiras.gr/aristeroxeiria.php

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Η Χριστιάννα ειναι αριστερόχειρας, αυτο που έκανε ήταν να γυρνάει το τετράδιο της πλάγια οκ στις πρωτες τάξεις του δημοτικου τα γράμματά της δεν ήταν και τοσο καλά, αλλα σιγα σιγά έφτιαξαν και δεν έχει πλεον κανενα πρόβλημα στο γράψιμο τωρα ειναι Β Γυμνασιου!!!! Μην τα πιέζεται και μην τους το τονίζεται, γιατι αγχώνονται!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα είναι και οι δύο αριστερόχειρες!... Δεν τους τόνισα ποτέ, δεν τα πίεσα ποτέ... αλλά ψάχνομαι γιατί τα γράμματα είναι.... συνταγή ιατρού! :wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ είμαι τρίτη γενιά αριστερόχειρας. η γιαγιά μου έγραφε με το δεξί και έκανε όλα τα άλλα με το αριστερο, η μαμά μου γράφει και με τα δύο χέρια (αλλάζει χέρι στη μέση της γραμμής παρανοϊκο!), εγώ γράφω μόνο με το αριστερό. Μία δασκάλα στο δημοτικό ήθελε να μου το αλλάξει αλλά δεν της περασε :D. Γενικά είναι ωραίο να διαφέρεις λίγο...το μόνο που μου έχει μείνει είναι να τρώω πάντα με μαχαιροπήρουνο, γιατί ο μπαμπάς μου έλεγε "δεν μπορώ να βλέπω το δεξί σου χέρι σαν κουλό όταν τρως!" τόσο μυαλό είχε :cool:

ssttaa

Link to comment
Share on other sites

Ο άντρας μου είναι αριστερόχειρας, όπως ήταν κι ο παππούς του. Τα γράμματά του είναι λίγο χειρότερα από συνταγή γιατρού :lol:

 

Η μητέρα μου είναι "καταπιεσμένη" αριστερόχειρας. Κάνει τις περισσότερες δουλειές με το αριστερό αλλά γράφει με το δεξί. Θυμάται πως όταν πήγε σχολείο, είχε φάει το ξύλο της χρονιάς της για να μάθει να γράφει με το "καλό" χέρι :roll:

 

Για να δούμε ο πιτσιρίκος μου τι προτιμήσεις θα έχει!!!

Link to comment
Share on other sites

Κι εμενα τα 2 απο τα τρια παιδια μου γραφουν με το αριστερο.

Το μονο προβλημα σε σχεση με τον αλλο μου γιο που γραφει με το δεξι ειναι οτι κανουν λιγο χειροτερα γραμματα.Βεβαια περασαμε κι εμεις σταδια που τα γραμματα τους ηταν απαραδεκτα,αλλα με λιγο παραπανω αντιγραφη-σιγα σιγα το διορθωσαμε.

Link to comment
Share on other sites

εντυπωσιαστικα απο τις ετυμολογίες των λεγεων α-δεξιος, επι-δεξιος κ.λ.π.

Δεν το ειχα σκευτει ποτε...

 

Οσο για το θεμα του κοσμου φτιαγμενου για δεξιοχειρες θα συμφωνησω..

Link to comment
Share on other sites

εντυπωσιαστικα απο τις ετυμολογίες των λεγεων α-δεξιος, επι-δεξιος κ.λ.π.

Δεν το ειχα σκευτει ποτε...

 

Οσο για το θεμα του κοσμου φτιαγμενου για δεξιοχειρες θα συμφωνησω..

 

δυστυχώς έτσι είναι...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...
Λοιπόν τα φώτα σας παρακαλώ!

Ο γιός μου (α' δημοτικού) αφήνει μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στα γράμματα όταν γράφει την αντιγραφή του. Δηλαδή γράφει Ε Τ Σ Ι. Σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί να αφήσει μικρότερα ... είναι αριστερόχειρας και έτσι όπως γράφει δεν βλέπει πόσο διάστημα αφήνει!

Κανένα κολπάκι?????

 

Εγώ γράφω με το αριστερό χέρι και κάνω τα πάντα με αυτό εκτός από τον σταυρό μου... Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τη γραφή μου... Γύριζα και γυρίζω λίγο πλάγια τη σελίδα... Και πάντοτε τα γράμματα μου ήταν από τα καλύτερα στην τάξη...

 

Το θέμα είναι όμως εγώ σαν αριστερόχειρη πώς θα βοηθήσω και θα δείξω το σωστό τρόπο γραφής στην δεξιόχειρη κόρη μου;

 

Καλή χρονιά σε όλους!!!

.png .png
Link to comment
Share on other sites

Παντως το τι θα ειναι το παιδι φαινεται απο πολυ μικρη ηλικία.

Ο Χαρης ειναι δεξιοχειρας και το ξερουμε απ΄οταν ηταν 8 μηνων που επιανε το μολυβι με το δεξι..

Ο αντρας μου γραφει και με τα δυο αλλα πιστευω πως κατα βαθος ειναι αριστεροχειρας γιατι ολα τα αλλα τα κανει με το αριστερο.

Μια χαρα γραμματα κανει και με τα δυο χερια.

Τα δικα μου αμα βιαζομαι δεν τα βγαζω ουτε κι εγω.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

H Tωνια μας απο λιγων μηνων αρχισε να δειχνει οτι πιθανον να ειναι αριστεροχειρας.

Ρωτησα τον παιδιατρο κ μου ειπε οτι ειναι πολυ νωρις για να το πουμε με σιγουρια, μιας κ ακομη αναπτυσεται ο εγκεφαλος κ μπορει αυτο να αλλαξει.

Παντα ομως η κορη μας χρησιμοποιει το αριστερο οταν θελει να δειξει κατι να πιασει κατι με δυναμη κλπ.

Ποτε καταλαβατε στα σιγουρα οτι ειναι αριστεροχειρα τα παιδια σας ή εσεις?

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα η κόρη μου που τώρα πάει νήπια μεγάλα από αρκετά μικρή φαινόταν ότι θα γίνει αριστερόχειρας. Πέρισυ στα προνήπια και πιο πριν στον παιδικό έγραφε και με τα δυο χέρια χέρια γρήγορα όμως ξεκαθάρισε και πλέον γράφει- ζωγραφίζει με το αριστερό. Ούτε εγώ ούτε ο άνδρας μου είμαστε αριστερόχειρες ούτε οι γονείς μας ούτε ο μεγάλος μας γιος. Τι να πεις;;Πάντως δεν αγχώνομαι...ελπίζω να μην έχει προβλήματα του χρόνου στην α' δημοτικού......

 Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

hallo! καταπιεσμένη αριστερόχειρας εδώωω! γι αυτό κατέληξα να τρώω με το αριστερο -ε, ποτέ δεν τα κατάφερα :wink: - και να γράφω με το δεξί!

κέντημα κάποτε που ήταν στα φόρτε του και με τα δυο, δουλειές έμαθα με το δεξί και αν μου τη δώσει- κουραστώ και με τα δύο! καλό;

ο συζυγος, γράφει με το αριστερό - :shock: - τρώει με το δεξί και πολλά από άλλες δουλειές και με τα δύο!

τα παιδάκια μας: η μεγαλύτερη κάργα δεξί,

η μικρότερη.... απλά αμφίχειρας, κανεις δεν την έχει πιέσει, είναι 4,5 χρονών. αυτά για να δούμε πως θα πάει θέλουμε και πολλά παιδιά!!!!! :roll:

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δύσκολη η ζωή για αριστερόχειρες

 

Τα περισσότερα προϊόντα είναι φτιαγμένα για την ανατομία του δεξιού χεριού

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θόδωρος Νικολάου Καρολίνα Παπακώστα

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

 

 

 

 

Image.ashx?c=11304136&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=232&h=250

Δυσκολεύονται να χειριστούν ένα ψαλίδι ή το ποντίκι του υπολογιστή, να ράψουν ένα κουμπί, να πιάσουν το πιρούνι και το στιλό ή να ανοίξουν μια κονσέρβα με ανοιχτήρι. Δεν είναι όμως αδέξιοι, απλά ο κόσμος είναι κατασκευασμένος για δεξιόχειρες και όχι για αριστερόχειρες.

«Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζω μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητά μου, καθώς προσαρμόζομαι εύκολα. Εκεί όπου δυσκολεύομαι αρκετά είναι με τον χειρισμό του ψαλιδιού, καθώς αναγκάζομαι να το πιάνω με το δεξί μου χέρι. Στο σιδέρωμα, όπως και στο ποντίκι του υπολογιστή, έχω μάθει να χρησιμοποιώ αντί για το αριστερό, το δεξί», λέει στα «ΝΕΑ» η 25χρονη καθηγήτρια Γαλλικών Ολίβια Λασκαρίδη.

 

Σε μια κοινωνία όπου τα πάντα είναι κατασκευασμένα για δεξιόχειρες, κάποιοι άνθρωποι, για τους οποίους η φύση έχει αποφασίσει διαφορετικά, αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Οι αριστερόχειρες, που αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκτός από την «κατάρα» να χρησιμοποιούν το ζερβό τους χέρι, παλαιότερα είχαν να αντιμετωπίσουν και τις προκαταλήψεις. Έτσι, αρκετοί είναι οι γηραιότεροι που έχουν να εξιστορήσουν γεγονότα από την παιδική τους ηλικία, όταν γονείς αλλά και δάσκαλοι έδεναν πισθάγκωνα το αριστερό τους χέρι, ώστε το παιδί να μη βγει... με αριστερά φρονήματα.

 

Η κ. Λασκαρίδη θυμάται χαρακτηριστικά τις πρώτες ημέρες στο σχολείο όπου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιδιά, για λίγο καιρό επέμενε να κάνει τον σταυρό της με το αριστερό της χέρι. Όπως λέει, οι γονείς τηςη μητέρα της χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι στις οικιακές δουλειές, αλλά γράφει με το δεξί- αλλά και οι δάσκαλοι σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης δεν την ενόχλησαν ποτέ, σε αντίθεση με το παιδί ενός γείτονα, που οι γονείς του το έστειλαν ακόμα και σε ψυχολόγο για να καταφέρει τελικά να γράφει και με τα δύο χέρια.

 

Εξειδικευμένα προϊόντα

Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα- όχι όμως στις ποσότητες που θα έπρεπε- τα οποία κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Έτσι, μπορούν έπειτα από έρευνα αγοράς να προμηθευτούν ξύστρες, ανοιχτήρια, τετράδια σπιράλ, ακόμα και πορτοφόλια. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που μικροατυχήματα συνοδεύουν τη χρήση «δεξιών» προϊόντων από έναν αριστερόχειρα, ενώ είναι α ναγκασμένοι να καταπονούν και το σώμα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ατομικά καθίσματα στα πανεπιστήμια, τα οποία είναι κατασκευασμένα μόνο για δεξιόχειρες- ο αριστερόχειρας πρέπει να στρίψει το σώμα του για να γράψει, ενώ αν δίπλα του κάθεται κάποιος δεξιόχειρας η σύγκρουση των χεριών είναι αναπόφευκτη.

 

Δύσκολο και επικίνδυνο

«Όλες οι λειτουργίες και ο εξοπλισμός είναι σχεδιασμένα για δεξιόχειρες και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, ένας αριστερόχειρας αδυνατεί να βιδώσει μια βίδα, ενώ ακόμη και στο άνοιγμα του ψυγείου πρέπει να πραγματοποιήσει ολόκληρη στροφή. Βέβαια εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με το αυτοκίνητο, αφού ένας αριστερόχειρας αναγκάζεται να αλλάζει τις ταχύτητες αλλά και να χρησιμοποιεί τα πεντάλ με τα αριστερά άκρα του», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Εργονομίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, κ. Λάμπρος Λάιος. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χρήση εργαλείων που απευθύνονται σε δεξιόχειρες εκτός από το ότι προκαλεί κόπωση αυξάνει και τον κίνδυνο ατυχημάτων.

 

 

Ταχύτερη σκέψη

 

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ομάδα με επικεφαλής τον Νικ Τσέρμπουιν από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας υποστήριξε το 2006 ότι στους αριστερόχειρες οι συνδέσεις ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι ταχύτερες. Το βασικό τους συμπέρασμα λοιπόν ήταν ότι οι αριστερόχειρες είναι πιο «γρήγοροι» στη σκέψη, όταν δέχονται πολλαπλά ερεθίσματα από το περιβάλλον.

 

 

200 χρόνια ερευνών χωρίς αποτέλεσμα

 

Image.ashx?c=11304138&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=200 ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ διάφορες θεωρίες για τον τρόπο καθορισμού του πρωτεύοντος χεριού. Για κάποιους επιστήμονες υπεύθυνες είναι οι ορμόνες στη μήτρα, για άλλους τα γονίδια, ενώ για μια κατηγορία το μυστικό βρίσκεται στο μεσολόβιο, το τμήμα που συνδέει τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Τα τελευταία 200 χρόνια οι επιστήμονες, παρά τις μελέτες που έχουν γίνει, δεν μπορούν να αιτιολογήσουν πειστικά γιατί το ένα από τα δύο χέρια υπερισχύει. Ωστόσο ο Στίβεν Κρίστμαν, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τολέδο στο Οχάιο, επισημαίνει ότι το λάθος είναι μεθοδολογικό: «Εξετάζουμε το ζήτημα με λάθος τρόπο. Δεν έχει σημασία ποιο χέρι κυριαρχεί, αλλά το αν χρησιμοποιούμε αποκλειστικά το ένα μας χέρι ή κάνουμε έστω και λίγες δουλειές και με αυτό που θεωρούμε πιο αδύναμο».

 

Eφημεριδα Τα Νεα

 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σε όλες και όλους[αν και υπάρχουν λίγοι]

Καθόλου δύσκολη η ζωή για Αριστερόχειρες.Εμένα η κόρη μου είναι αριστερή , που μπορεί να το πήρε από κληρονομιά από την κουνιάδα μου, από τα παιδιά της άλλης κουνιάδας και δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα.Όλα τα κάνει τέλεια δεν ζορίζεται πουθενά, είχαμε μια περίπτωση ενός φίλου μας που στο σχολείο ο δάσκαλος το αριστερό χέρι το έδενε και με το ζόρι το μάθαινε να γράψει με το δεξί το αποτέλεσμα τώρα κρατάει μια επιχείρηση και μπορεί να γράφει και με τα δύο.Ε και αυτό καταντά αηδία και τι σε νοιάζει εσένα ρε φίλε πως γράφει το παιδί αφού οι γονείς δεν είχαν πρόβλημα;Άσε που λένε πως είναι και πιο έξυπνα άτομα γεμάτα με πολλές χάρες.Αυτό που το πας;

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

Εδώ αριστερόχειρ!!!! Δεν είναι δύσκολη η ζωή μου απλά σύνθετη. Στα σκεύη που έχω πρόβλημα είναι το μπρίκι και το ψαλίδι. Κατα τ΄άλλα έχω προσαρμοσθεί σε όλες τις δουλειές τις οποίες κάνω με το αριστερό εκτός απο το ποντίκι που έχω μάθει να το χειρίζομαι με το δεξί.

Link to comment
Share on other sites

& εγώ & εγώ...

Το ψαλίδι πολύ άτιμο!

 

Επίσης στο τραπέζι, κυρίως έξω... πρέπει να κάθομαι στην σωστή πλευρά για να μην τρακάρω με τον διπλανό!

 

Λένε όμως ότι οι αριστερόχειρες έχουν μεγαλύτερη αντίληψη των πραγμάτων, λόγω του ότι χρησιμοποιούν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους...

 

Επίσης, πολλοί αριστερόχειρες που πιέστηκαν μικροί να μάθουν "με το καλό το χεράκι", δυσκολεύονται να προσδιορίσουν το δεξιά-αριστερά, ξέρετε σκόρδο-κρεμμύδι...

Link to comment
Share on other sites

Ουουου σας εχω την λύση!υπάρχει μαγαζί στην αθήνα που πουλάει πράγματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ για αριστερόχειρες! Το είδα στην τηλεόραση κ το μόνο που θυμάμαι είναι ένα στυλό το οποίο δεν σε μουτζουρωνεί.τι τραβάτε κ εσείς όμως...

Link to comment
Share on other sites

Ουουου σας εχω την λύση!υπάρχει μαγαζί στην αθήνα που πουλάει πράγματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ για αριστερόχειρες! Το είδα στην τηλεόραση κ το μόνο που θυμάμαι είναι ένα στυλό το οποίο δεν σε μουτζουρωνεί.τι τραβάτε κ εσείς όμως...

ναι, είναι στη Φειδίου

Link to comment
Share on other sites

το ειχα δει το δημοσιευμα των ''νεων'' στην ιστοσελιδα τους,ωστοσο ειχε απο κατω πολλα σχολια αριστεροχειρων που το χαρακτηριζαν καπως υπερβολικο.Μαλλον δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα τελικα! εγω εχω τον αντρα μου που θα ηταν κανονικα αριστεροχειρας αν δεν τον πιεζαν.Εχει μαθει να γραφει με το δεξι,ομως για αλλες δουλειες,π.χ. κοψιμο με μαχαιρι,χρησιμοποιει το αριστερο

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια κι εγω κι εγω ειμαι αλλα δεν αντιμετοπιζω κανενα προβλημα και κανω σχεδον τα παντα με το αριστερο επισης να πω πως ποτε δεν με πιεσαν να αλλαξω χερι οι γονεις μου και δεν ξερω αλλα βλεπω οτι κι ο μικρος μου του ερχεται πιο ευκολα να κανει κατι με το αριστερο λετε να μου μοιαξει;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Link to comment
Share on other sites

Επίσης στο τραπέζι, κυρίως έξω... πρέπει να κάθομαι στην σωστή πλευρά για να μην τρακάρω με τον διπλανό!

 

 

 

Επίσης, πολλοί αριστερόχειρες που πιέστηκαν μικροί να μάθουν "με το καλό το χεράκι", δυσκολεύονται να προσδιορίσουν το δεξιά-αριστερά, ξέρετε σκόρδο-κρεμμύδι...

 

διαβάζεις τη σκέψη μου?? :D

ο άντρας μου πια με έχει μάθει, όταν λέω δεξιά εννοώ αριστερά...

χχαχαχαχαχα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...