Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Α, και για το μολύβι μου είχε πει, όταν του δείχνω κάτι, να το πιάνω με το χέρι που βολεύει εμένα και το παιδί θα βρει το δρόμο του, ανάλογα με το τι το βολεύει αυτό.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ερωτήσεις τώρα....:

- Από πότε φαίνεται η προτίμηση ενός παιδιού στο ένα ή στο άλλο χέρι; Υπάρχει περίπτωση να είναι τυχαίες αυτές οι παρατηρήσεις και να δω κάποια αλλαγή στα επόμενα χρόνια. (Τα παιδιά έχουν μια κατοπτρική αντίληψη τον πρώτο καιρό απ' όσο έχω παρατηρήσει... να είναι κάτι τέτοιο; )

- (Ένα μικρό προβληματισμό για το πώς θα γράφει στην περίπτωση που είναι αριστερόχειρας... εννοώ, στο πώς να τη βοηθήσω εγώ που είμαι δεξιόχειρας, στα πρώτα βήματα που ίσως χρειαστεί να πιάσουμε λίγο μαζί το μολύβι... Δε θα μπλέξουν τα χέρια μας; .... ή δε χρειάζεται καν να πιάσουμε μαζί το μολύβι??)

- Γενικά σκεφτόμουν να μη δώσω καν σημασία στις προτιμήσεις αυτές. Ό,τι θέλει ο καθένας κάνει. Έτσι δεν είναι;

φαινεται η προτιμηση γιατι υπαρχει ηδη το πιο δυνατο ημισφαιριο αλλα ακομα δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα. ενδεχεται να ναι κ τα 2 χερια δυνατα.

ασε το παιδακι να δειχνει την προτιμηση του ,κ να επιμεινεις δεν θα γινει κατι ...το πολυ πολυ να αγχωθει αρα δεν υπαρχει λογος..

υπαρχει η περιπτωση να ειναι αλλο το δυνατο ματι αλλο το χερι κτλ. σπανιζει βεβαια αλλα συμβαινει. αν θες δωστου να κανει δουλειες με το δεξι κ αν ειναι αυτο το χερακι του θε το βρει κ με το γραψιμο.

πολλες φορες ακομα κ μετο ν τροπο που αγκαλιαζει η μανα το παιδι,προσπαθωντας να κανουμε εμεις τις δουλεις μας με το χερι που μας βολευει,το κραταμε ετσι ωστε ελευθερο μενει το ενα απο τα δυο χερακια του αρα εξεσκει αυτο. στην περιπτωση που ειναι ισοδυναμα τα χερια εξασκει το ενα χερι το παιδακι

Δε με νοιάζει αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.... μόνο στο γράψιμο απλώς αναρωτιέμαι.. ΑΝ γράφει με το αριστερό.... εγώ θα μπερδευτώ με το πώς να το βοηθάω... (αλλά ... εε τόσα κάναμε μέχρι εδώ... δε θα κολλήσουμε πιστεύω εκεί).... ;)

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας! :)

Φυσικά αν κάποιος έχει να πει κάτι ακόμα... θα ήθελα πολύ να το ακούσω...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

γεια σας! ο γιος μου απο μικρος εδειχνε μια ιδιαιτερη προτιμηση στο αριστερο χερι. τον αφησα να πειραματιστει και με τα 2. Ξερω οτι το κανουν τα παιδακια και καποια στιγμη καταληγουν. τελικα διαλεξε το αριστερο. τον Ιανουαριο εκλεισε τα 3 και τρωει γραφει κτλ με το αριστερο.υπαρχει κανενας τροπος να το αλλαξω?απλα πιστευω οτι πολλα πραγματα θα του ειναι δυσκολο. δε ξερω μου φαινετε παραξενο γενικα..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ως ζερβοκουτάλα, σε διαβεβαιώ ότι ναι, οι αριστερόχειρες ζουν ανάμεσα μας, :mrgreen::mrgreen: και όχι, δεν είναι καθόλου παράξενο (για μας τους ζερβοχέρηδες, για σας δεν ξέρω:cool:). Θα έλεγα να μην κάνεις τίποτα απολύτως. Τίποτα δεν (μου) είναι δύσκολο.

Η καημένη αριστερόχειρας γιαγιά μου είχε την ατυχία να γεννηθεί το 1922 και να την αναγκάσουν να γράφει με το δεξί. Έκτοτε, κάνει όλα τα υπόλοιπα με το αριστερό χέρι εκτός από το γράψιμο. Ο δε γραφικός της χαρακτήρας είναι εφάμιλλος γιατρού.

Διαφημίσεις

Δεν χρειαζεται να αλλαξεις τιποτα. Το παιδι σου εχει ηδη αποφασισει τι τον βολευει και πως νιωθει ανετα να χρησιμοποιει τα χερια του. Ποιος ο λογος να τον καταπιεσεις???? Αυτο πο για σενα ειναι παραξενο γιαυτον ειναι φυσιολογικο.

να προλάβεις τι;η αδερφη μου ειναι αρειστεροχειρας.ολα μπορει και τα κανει μια χαρα.η γιαγια μου ελεγε στη μαμα μου να της δενει το αριστερο χερι στη καρεκλα για να μαθει να χρησιμοποιει το δεξι:shock::evil:.

ολα αυτα ειναι παραλογα για τη δικη μου λογικη.

α!!!το μονο που δεν εκανε ποτε ηταν να σιδερωσει γιατι ελεγε δε βολευοταν:?;)

sorry αλλα τι προκαταληψη ειναι αυτη???? το γνωριζεισ οτι οι αριστεροχειρες θεωρουνται πιο εξυπνοι???εγω παντωσ ειμαι δεξιοχειρασ για να μην με περασετε για ψωνιο...:P:p ασε το παιδι να εκφραστει οπως θελει

supermama δύσκολο και παράξενο θα είναι για το παιδάκι σου αν προσπαθήσεις να του το αλλάξεις....και τι πειράζει που είναι αριστερόχειρας?? εγώ πιστεύω πως οποιαδήποτε κίνηση απο μέρους σου, για να καταφέρεις το αντίθετο απο τη φύση του παιδιού, θα είναι μάταιη και άσχημη σαν εμπειρία για το ίδιο.

gNrhp2.png

ωραία δικαιολογία:mrgreen: ευτυχώς που δεν την έχει χρησιμοποιήσει ο άντρας μου μεχρι στιγμής όταν χρειάζεται να σιδερώσει:mrgreen: (αριστερόχειρ ο ίδιος)

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Γιατι να αλλαξεις χερι στο παιδι?

Και τα δυο μου παιδια ειναι αριστεροχειρα και δεν αντιμετωπιζουν δυσκολιες.

Θεωρω παραβιαση της φυσης να επεμβεις. Θα μπορουσες εσυ να γραψεις με το αριστερο?

υπαρχουν ακομη ανθρωποι με αυτη την προκαταληψη?α.π.ι.σ.τ.ε.υ.τ.ο!!κι εγω αριστεροχιρ ειμαι κι εχω φαει και ξυλο για να μαθω να γραφω με το δεξι κατι που δεν εγινε ποτε δεν ζοριζομαι σε κατι αν και πολλα πραγματα ειναι φτιαγμενα για δεξιοχειρες.ομως εψαξες το γτ το παιδι σου ειναι αριστεροχιρ?να σου πω,οι ανθρωποι που χρησημοποιουν το δεξι δουλευουν με το αριστερο ημισφαιρειο του εγκεφαλου τους και το αντιθετο οι αριστεροχιρ,και οι αριστεροχειρες μαλιστα περνουν και καποια σημεια περισσοτερα απο το δεξιο ημισφαιρειο δηλ. ειμαστε και ποιο εξυπνοι και δεν κανω πλακα ρωτα εναν νευρολογο να δεις τι θα σου πει.ας το παιδι σου και να εισαι περιφανη γι αυτη την ιδιαιτεροτητα του,που πλεον τινει να μην ειναι γτ βλεπω ολο και περισσοτερους ανθρωπους αριστεροχειρες σε σχεση με το οταν ημουν εγω παιδι.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

ειχα συμμαθητη που η μαμα του του εδενε με επιδεσμο το χερι για να γραφει με το δεξι..

καλε τιποτα να μην κανεις, μια χαρα θα ειναι το παιδακι.

υπαρχουν και μαγαζια που πουλανε αντικειμενα για αριστεροχειρες.

τι προκαταληψεις ειναι αυτες?? επαθα πλακα τωρα!!

668bab1939.png

Τι έγινε παιδιά σήμερα? Όλους μας έπιασε απορία για τους αριστερόχειρες...? :lol: ....

Μια και είχα κι εγώ απορία σε σχετικό θεματάκι σήμερα...

από πότε υποψιάστηκες πως είναι αριστερόχειρας; Τι σου κίνησε την προσοχή; Σε ποια ηλικία (αν θυμάσαι)... και όταν λες προσπάθειες και πειραματισμό για να επιλέξει ... τι του έκανες ακριβώς;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

να προλάβεις τι;η αδερφη μου ειναι αρειστεροχειρας.ολα μπορει και τα κανει μια χαρα.η γιαγια μου ελεγε στη μαμα μου να της δενει το αριστερο χερι στη καρεκλα για να μαθει να χρησιμοποιει το δεξι:shock::evil:.

ολα αυτα ειναι παραλογα για τη δικη μου λογικη.

Βρε ΤΙΓΡΑΚΙ με πέθανε η αδερφή σου με την δικαιολογία :-D:-D:-D πως δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα θα είχα γλυτώσει τόνους ασιδέρωτα:-D:-D

και για να απαντήσω στην supermama φυσικά και προλαβαίνεις καλή μου να.............. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ το παιδί σου δεν είναι ασθενής για να το προλάβεις :mrgreen:

Τι έγινε παιδιά σήμερα? Όλους μας έπιασε απορία για τους αριστερόχειρες...? :lol: ....

από πότε υποψιάστηκες πως είναι αριστερόχειρας; Τι σου κίνησε την προσοχή; Σε ποια ηλικία (αν θυμάσαι)... και όταν λες προσπάθειες και πειραματισμό για να επιλέξει ... τι του έκανες ακριβώς;

κάτι Light για διάβασμα (δεν είδα το θέμα που άνοιξες):P

http://www.babyspace.gr/Article/left-right-handed/186-862.html

http://www.vita.gr/html/ent/226/ent.10226.asp

συμφωνω με τις παραπανω αποψεις και εγω!!!

δε νομιζω οτι πρεπει να το ''αλλαξεις'' αυτο στο παιδι σου,εφοσον ετσι του βγαινει αφησε το ετσι!!

εμενα ειναι η κορη μου αριστεροχηρας,φαινοτανε απο μικρη οτι θα ειναι..

εκανε και κανει τα παντα με το αριστερο (ουτε το σταυρο δεν μπορει με το δεξι,καθε φορα στην εκκλησια της το επισημαινω οτι αυτο γινεται με το δεξι)

και δεν προσπαθησα απο μικρη να την κανω απο αριστεροχηρα,δεξιοχηρα..

εμενα ειναι και η μαμα μου και ητανε και η γιαγια της μαμας μου και οι 2 ξαδερφες της (οπου ειναι και οι 5 ιωαννες) ειναι τυχαιο??ή κληρομικο??δεν ξερω....:roll:

υπαρχουν ακομη ανθρωποι με αυτη την προκαταληψη?α.π.ι.σ.τ.ε.υ.τ.ο!!κι εγω αριστεροχιρ ειμαι κι εχω φαει και ξυλο για να μαθω να γραφω με το δεξι κατι που δεν εγινε ποτε δεν ζοριζομαι σε κατι αν και πολλα πραγματα ειναι φτιαγμενα για δεξιοχειρες.ομως εψαξες το γτ το παιδι σου ειναι αριστεροχιρ?να σου πω,οι ανθρωποι που χρησημοποιουν το δεξι δουλευουν με το αριστερο ημισφαιρειο του εγκεφαλου τους και το αντιθετο οι αριστεροχιρ,και οι αριστεροχειρες μαλιστα περνουν και καποια σημεια περισσοτερα απο το δεξιο ημισφαιρειο δηλ. ειμαστε και ποιο εξυπνοι και δεν κανω πλακα ρωτα εναν νευρολογο να δεις τι θα σου πει.ας το παιδι σου και να εισαι περιφανη γι αυτη την ιδιαιτεροτητα του,που πλεον τινει να μην ειναι γτ βλεπω ολο και περισσοτερους ανθρωπους αριστεροχειρες σε σχεση με το οταν ημουν εγω παιδι.
συμφωνω και εχω φαει ξυλο απο την δασκαλα μου παρακαλω στην πρωτη δημοτικου φυσικα ποτε δεν αλλαξα χερι επεισησ μου ελεγε οτι το δεξι ειναι του θεου .το ηξερα οτι τιο 80'προσπαθουσαν να αλλαξουν χερι αλλα και το 2010 ελεοσ!

χαλαρωστε παιδια, η ειδικοτητα μου εχει να κανει με το σχετικο θεμα κ γνωριζω πως τα παλια τα χρονια αναγκαζαν τα παιδια να γραφουν με το δεξι λογω ελλειψης γνωσεων τωρα απαγορευεται να υποδειχνει κανεις στο παιδι με ποιο χερι θα γραφει η θα τρωει....

Μην προσπαθήσεις να το κάνεις..

Τα παιδιά παθαίνουν σύγχιση και έχουν βγει μελέτες που αναφέρουν απώλεια μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης γι'αυτά τα παιδιά..

Το είχα ψάξει παλιότερα γιατί είμαι αριστερόχειρας που με ανάγκασαν να γράφω με το δεξί..

Μην παίζετε με τον εγκέφαλο.. Με όλη την καλή πρόθεση.. ;)

Nothing you would take... Everything you gave...

και η μικρη μου δειχνει την προτιμηση της στο αριστερο χερι

δεν θα παθει κατι αν μου βγει αριστεροχειρας

ασε τον οπως ειναι τωρα δεν παθαινει τιποτα μια χαρα βγαινουν και οι αριστεροχειρες!!!!!

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

κι εγώ αριστερόχειρας είμαι και δεν δυσκολεύομαι σε κάτι...

μικρή κι εμένα με μάλωναν οι παπούδες να γράφω με το δεξί,με είχαν πάει και σε γιατρό οι γονείς μου και τους είπε να με αφήσουν ήσυχη.

και η μαμά μου αριστερόχειρας ήταν και την άλλαξαν.

αφήστε το παιδί να διαλέξει τι θέλει...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

γεια σας! ο γιος μου απο μικρος εδειχνε μια ιδιαιτερη προτιμηση στο αριστερο χερι. τον αφησα να πειραματιστει και με τα 2. Ξερω οτι το κανουν τα παιδακια και καποια στιγμη καταληγουν. τελικα διαλεξε το αριστερο. τον Ιανουαριο εκλεισε τα 3 και τρωει γραφει κτλ με το αριστερο.υπαρχει κανενας τροπος να το αλλαξω?απλα πιστευω οτι πολλα πραγματα θα του ειναι δυσκολο. δε ξερω μου φαινετε παραξενο γενικα..

Γιατι να θελεις να το αλλαξεις? Η κορη μου απο μωρο χρησιμοποιουσε περισσοτερο το αριστερο της χερι, ειδικα για οτιδηποτε επρεπε να χρησιμοποιησει περισσοτερη δυναμη (διαφορες κατασκευες παζλ ή προσπαθειες να ανοιξει μαρκαδορους, ταπερς κτλ)... Ποτε δεν σκεφτηκα να την παροτρυνω να αλλαξει χερι... Παντα οταν της προσφερα κατι περιμενα να απλωσει το χερακι της να το παρει... Οταν προσπαθουσε να στησει κυβους τον εναν πανω στον αλλον το εκανε με το αριστερο, προσπαθειες να φαει μονη της τις εκανε με το αριστερο, μαρκαδορο και αργοτερα στυλο επιασε με το αριστερο, παντα ολα με το αριστερο! Τωρα στα τεσσερα, γραφει και τρωει με το αριστερο... (ο γιος μου αντιθετα, απο μωρο επισης εδειξε οτι προτιμα το δεξι χερι του)...

Υπαρχει ενα μαγαζι "αριστεροχειρας" λεγεται (εχει και σαιτ) που εχει ειδη για ανθρωπους που χρησιμοποιουν το αριστερο χερι. Ενταξει, πολλα τα βρισκω υπερβολικα, αυτο ομως που μεχρι ωρας της εχω παρει ειναι ψαλιδι για αριστεροχειρες μιας και το κανονικο ψαλιδι δεν την βολευει τοσο πολυ! Κοβει ομως και με τα δυο, απλα το ψαλιδι που πηρα απο εκει της ειναι ευκολοτερο στην χρηση! Επισης, αυτο που ειδα εκει και ποτε δεν ειχα σκεφτει οτι δυσκολευει εναν αριστεροχειρα ειναι τα μπρικια! Η εσοχη που κανουν για να χυσεις τον καφε πχ στην κουπα προυποθετει χρηση του δεξιου χεριου! Αλλα κι αυτο λυνεται κοριτσακι μου, υπαρχουν μπρικια για αριστεροχειρες πλεον!!!

Αυτο που λιγο με προβληματιζει ειναι στην Πρωτη Δημοτικου, πως θα της δειχνω εγω ως δεξιοχειρας τον τροπο που γραφονται τα γραμματα, αλλα θα το δουμε! Μεχρι ωρας, τα κεφαλαια γραμματα που ξερει, απλα τα εγραφα και εκεινη προσπαθουσε να τα κανει...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

από πότε υποψιάστηκες πως είναι αριστερόχειρας;

Υποψιες ειχα απο οταν ξεκινησε να πιανει αντικειμενα, πεντε ή εξι μηνων... Ολα με το αριστερο τα επιανε και τα εβαζε στο στομα! Το λεγαμε απο τοτε, χωρις φυσικα να το πολυπιστευουμε!!!

Τι σου κίνησε την προσοχή;

Οτι παντα μα παντα απλωνε το αριστερο της χερακι, το δεξι το ειχε σαν βοηθητικο και για λιγο, οσο χρειαζοταν για να πιασει κατι με το αριστερο καλα...

Σε ποια ηλικία (αν θυμάσαι)...

Οταν χρονισε ημουν σιγουρη οτι ειναι αριστεροχειρας! Τα παντα με το αριστερο...

και όταν λες προσπάθειες και πειραματισμό για να επιλέξει ... τι του έκανες ακριβώς;

Δεν εκανα καμμια προσπαθεια να το αλλαξει... Αλλα ακομα κι οταν απο συνηθεια της εδινα κατι απ' ευθειας στο δεξι χερι, εκεινη ειτε απλωνε το αριστερο ή το επαιρνε με το δεξι και μετα αλλαζε χερι...

(πηρα πρωτοβουλια και απαντησα για το δικο μου παιδι, ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα!!!)

LCizp3.pngI0Pwp3.png