Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εγώ πάλι, γίνομαι ψιλογελοία...

Ξεκινάω να κάνω τον σταυρό μου, που εκ των πραγμάτων το δεξί χέρι έρχεται μόνο του, οπότε βρίσκω το δεξί ή τ'αριστερό...

Διαφημίσεις

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Η μικρη μου ειναι 20 μηνων τωρα και τη βλεπω οτι οταν πιανει το μολυβι γραφει κυριως με το αριστερο. Κανεις στην οικογενεια βεβαια δεν ειναι αριστεροχειρ, οποτε δε ξερω αν το εχει κληρονομησει απο καπου. Βεβαια τη βλεπω οτι δεν ειναι και 100% σιγουρη, δηλαδη καμια φορα χρησιμοποιει το δεξι. Εμενα δε με πειραζει τι θα κανει, ας γινει κ αριστεροχειρ, απλα επειδη τη βλεπω οτι δεν ειναι ξεκαθαρη και μου εχουν πει οτι μεχρι τα 2μιση περιπου παιζει τι θα κανει τελικα, δε ξερω τι πρεπει να κανω. Προς το παρον την αφηνω τελειως ελευθερη να κανει οτι θελει, αλλα μηπως θα επρεπε διακριτικα να δοκιμασω μηπως χρησιμοποιησει το δεξι τελικα?

Εδώ αριστερόχειρ!!!! Δεν είναι δύσκολη η ζωή μου απλά σύνθετη. Στα σκεύη που έχω πρόβλημα είναι το μπρίκι και το ψαλίδι. Κατα τ΄άλλα έχω προσαρμοσθεί σε όλες τις δουλειές τις οποίες κάνω με το αριστερό εκτός απο το ποντίκι που έχω μάθει να το χειρίζομαι με το δεξί.

υΠΆΡΧΟΥΝ ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

• 3 months later...

Κι εγώ είμαι αριστερόχειρας. Δεν είχα ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα. Συνήθως ούτε καν το "θυμάμαι" ότι είμαι, με την έννοια ότι δεν μου προκαλεί κανένα πρόβλημα. Τα γράμματά μου είναι μια χαρά. Εκτός από το γράψιμο, τις υπόλοιπες δραστηριότητες τις κάνω με όποιο χέρι μου βγει αυθόρμητα, δε σκέφτομαι ποτέ από πριν με ποιο χέρι θα τις κάνω. Τελικά χρησιμοποιώ και τα 2, σε διαφορετικά πράγματα.

Αφήστε τα παιδιά σας ελεύθερα, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα! Απλώς στο θέμα της γραφής, πρέπει σιγά σιγά να επιμείνετε να κρατάνε το χέρι τους κάτω από τη γραμμή για να βλέπουν τι γράφουν. Αυτό απλά ίσως χρειαστεί λίγο πειραματισμό παραπάνω. Δεν είναι όμως και πάλι πρόβλημα. Αν σας παρηγορεί αυτό, εγώ έμαθα να γράφω νωρίτερα από τους συμμαθητές μου, χαίρομαι που οι γονείς μου δε με καταπίεσαν ούτε με τρόμαξαν.

Να συμπληρώσω ότι οι καταπιεσμένοι αριστερόχειρες συχνά καταλήγουν να αντιπαθούν το σχολείο και τη διαδικασία της μάθησης και τη συνδέουν με καταπίεση.

Διαφημίσεις

Προς το παρον την αφηνω τελειως ελευθερη να κανει οτι θελει, αλλα μηπως θα επρεπε διακριτικα να δοκιμασω μηπως χρησιμοποιησει το δεξι τελικα?

Εσυ ξέρεις καλύτερα, αλλά γιατί να δοκιμάσεις μήπως χρησιμοποιήσει το δεξί;

καλησπερα!σαν ...καταπιεσμενη αριστεροχειρας θα σου λεγα να μην αλλαξεις χερι στο παιδι.Εμενα η γιαγια μου αποφασισε στη δευτερα δημοτικου να με κανει δεξιοχειρα (καφρος η γιαγια) με αποτελεσμα να αποκτησω ενα ωραιοτατο μπερδεμα....για να μην πολυλογω,χρησιμοποιω κ τα 2 χερια πια.Και οι ειδικοι λενε να μην "αλλαζουμε" χερι στο παιδι.

Σαν αριστεροχειρας κι εγω δεν αντιμετωπιζω προβλημα στην καθημερινοτητα μου. Χειριζομαι και το δεξι μου χερι εξισου καλα. Εκτος απο τα βασικα. Δηλαδη το φαγητο και το γραψιμο. Ουτε στο σχολειο ειχα προβλημα. Μονο που επρεπε παντα να καθομαι απο αριστερα! :D (απο μεσα μου ευχομαι και η κορη μου να ειναι αριστεροχειρας για να μου μοιαζει!:P)

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

Εδώ δεξιόχειρας με παιδί... μάλλον αριστερόχειρα, μιας και πιάνει μολύβι, πιρούνι κλπ με το αριστερό χέρι.

Ξέρω ότι δεν είναι σίγουρο από τώρα, αλλά, φυσικά, δεν θα το πιέσω για τίποτα.

Απλά, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν προβλήματα... λειτουργικά για τους αριστερόχειρες, π.χ. ψαλίδι, μπρίκι κλπ.

Θα τα έχω στα υπόψιν αν το παιδί μου κατασταλάξει...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

κι εγώ φανατική αριστερόχειρας. Για τα γράμματά μου μπορώ να περηφανευτώ ότι είναι άψογα, όπως επίσης μπορώ να πω ότι για να γράψω γυρνάω το τετράδιο όλο προς τα πλάγια, όμως αυτό ποτέ δεν με δυσκόλεψε. Όσο για τη δυσκολία με ψαλίδια, μπρίκια κλπ. μπορώ να πω ότι μια αγαρμποσύνη με διακρίνει , όμως τι να κάνουμε , κλίσεις και ιδιαιτερότητες είναι αυτές....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπορω να καταλαβω στους (παλιοτερους βεβαια)το κολλημα με το δεξι χερι.Το καλο χερι οπως λεει και η μαμα μου.Εγω αριστεροχειρας (το δεξι τελειως κουλο ενα πραμα),ακουω τη μαμα μου να λεει οτι μου κρατουσε το αριστερο για να πιασω με το δεξι.Ποτε μου δεν καταλαβα το λογο.Ας ειναι καλα τα παιδακια μου κι ας γραφουν με οποιο βολευοντε....

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

εγω κοριτσια ειμαι αριστεροχειρας στα παντα κι οπως βλεπω κι ο γιος μου.ακουσα ομως καπου πως οι ανθρωποι που γραφουν με το αριστερο πεθαινουν πιο γρηγορα απο τους δεξιοχειρες και στεναχωριεμαι για το παιδακι μου....και να ταν 1-2 χρονια παει κι ερχεται αλλα ακουσα κατι για 11 χρονια.εχει ακουσει καμια κατι?επιρεαζεται και κουραζεται η καρδια λενε

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Η μικρη μου ειναι 20 μηνων τωρα και τη βλεπω οτι οταν πιανει το μολυβι γραφει κυριως με το αριστερο. Κανεις στην οικογενεια βεβαια δεν ειναι αριστεροχειρ, οποτε δε ξερω αν το εχει κληρονομησει απο καπου. Βεβαια τη βλεπω οτι δεν ειναι και 100% σιγουρη, δηλαδη καμια φορα χρησιμοποιει το δεξι. Εμενα δε με πειραζει τι θα κανει, ας γινει κ αριστεροχειρ, απλα επειδη τη βλεπω οτι δεν ειναι ξεκαθαρη και μου εχουν πει οτι μεχρι τα 2μιση περιπου παιζει τι θα κανει τελικα, δε ξερω τι πρεπει να κανω. Προς το παρον την αφηνω τελειως ελευθερη να κανει οτι θελει, αλλα μηπως θα επρεπε διακριτικα να δοκιμασω μηπως χρησιμοποιησει το δεξι τελικα?

Γιατί να το κάνεις αυτό; Αν είναι δυνατό το 2009 να έχουμε τέτοιες αντιλήψεις!

Αστο το παιδάκι να αποφασίσει αυτό τι θέλει!!!!

Δηλαδή και όταν μεγαλώσει θα αποφασίζεις εσύ για αύτό;

Δεν έχεις ακούσει ποτέ ότι αν πάς να αλλάξεις χέρι σε αριστερόχειρα, μπορεί να φτάσει ακόμη και σε επίπεδα δυσλεξίας;

εγω κοριτσια ειμαι αριστεροχειρας στα παντα κι οπως βλεπω κι ο γιος μου.ακουσα ομως καπου πως οι ανθρωποι που γραφουν με το αριστερο πεθαινουν πιο γρηγορα απο τους δεξιοχειρες και στεναχωριεμαι για το παιδακι μου....και να ταν 1-2 χρονια παει κι ερχεται αλλα ακουσα κατι για 11 χρονια.εχει ακουσει καμια κατι?επιρεαζεται και κουραζεται η καρδια λενε

Από τη στιγμή που θα γεννηθούμε το μόνο σίγουρο στη ζωή μας είναι ότι θα πεθάνουμε.

Μπορεί να πεθάνεις εσύ ή το παιδί σου, ή εγώ ή όποιος άλλος, σε ένα λεπτό, σε μία μέρα, σε μία βδομάδα!

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζείς και εσύ και το παιδί σου την κάθε μέρα, σαν να είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου (βλ Αγ. Ιωάννης της Κλίμακας).

Για το πότε θα πεθάνετε, άσε το Θεό να ασχοληθεί. Εσύ και το παιδί σου απλά να είστε έτοιμοι να πεθάνετε όποτε συμβεί.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο .... γιατί να πεθαίνει πιο γρήγορα ο αριστερόχειρας? δηλαδή όταν γράφεις με το αριστερό και όχι με το δεξί καταβάλλεις περισσότερη προσπάθεια και κουράζεις την καρδιά σου? εφόσον η δραστηριότητα αυτή έρχεται αυθόρμητα δεν νομίζω ότι επηρεάζει τον οργανισμό σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η γιαγιά μου είναι αριστερόχειρας και είναι αισίως 80 και κρατιέται άψογα να φανταστείς μου κρατάει και τον μικρό μου(επίσης αριστερόχειρας).Ελπίζω αυτό να σε ανακουφίζει κάπως.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Η γιαγιά μου είναι αριστερόχειρας και είναι αισίως 80 και κρατιέται άψογα να φανταστείς μου κρατάει και τον μικρό μου(επίσης αριστερόχειρας).Ελπίζω αυτό να σε ανακουφίζει κάπως.

ναι αρκετα.σε ευχαριστω.μακαρι να φτασουμε ολοι τα χρονια της..να τη χαιρεσαι κι αυτην και τον γιο σου

Αγορακια μου σας λατρευω!!

ο παππους μου αριστερόχειρας, έφτασε τα 93. Μέχρι τα 87 πήγαινε κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο στο πατρικό του, και καλλιεργούσε και το μποστάνι. Πέθανε από εγκεφαλικό, όχι από καρδιά και ήταν και περίπου 40 χρόνια διαβητικός.

• 3 weeks later...
Εγώ ακόμα και σήμερα στα 28 μου εξακολουθω να πιανω το στυλο με λαθος τροπο.Απ'οσο μου εχει πει η μαμα μου ειχε παιδευτει παρα πολυ κι αυτή και η δασκαλα μου να με μαθουν να κραταω το μολυβι σωστα αλλα ποτε δεν το εκανα.Ωστόσο μια χαρα τα πηγα στο σχολείο,απο τις καλυτερες μαθητριες όμοίως και στο πανεπιστήμιο.Νομίζω το μονο προβλημα ήταν οτι έκανα και κάνω ψιλοχάλια γράμματα κι επισης ειχα φάει μια ψιλοκοροιδια απόσους με βλεπαν να γράφω ετσι αλλα ποτε δεν κατορθωσα να κρατησω με σωστο τροπο το μολυβι.Προσπαθουσα αλλα δεν μπορουσα.Ειχε συνηθησει το χερι μου στο λαθος τροπο και δε με βολευε διαφορετικα.

Να ρωτησω και κατι παρόμοιο?Τι γίνεται με τα παιδακια που πιανουν το μολύβι με το αριστερο χεράκι?Βλέπω το ανηψάκι μου το οποίο ειναι 4 ακόμα και οποτε καθόμαστε να ζωγραφίσουμε ολο με το αριστερό κρατάει τους μαρκαδόρους του.Του λέω συνεχώς οτι το σωστό ειναι να τα κρατάει με το δεξί αλλα σπάνια το κάνει ...σα να τον βολεύει το αριστερό περισσότερο.Κανονικά όμως θα πρέπει αν τον μάθουμε να συνηθίσει με το δεξί έτσι δεν είναι?Η να μην το πίεσουμε ακόμα μιας και ειναι μικρός?

Ε οχι βεβαια!! δηλαδη αν το παιδι ειναι αριστεροχειρας πρεπει σωνει και καλα να το αναγκασετε να γραφει με το δεξι??

ο αντρας μου ειναι αριστεροχειρας και θυμαμαται τραγικες εποχες που τον εδερναν για να γραφει με το δεξι. Κι εμενα η μικρη μου που ειναι 14 μηνων ότι πιανει , το πιανει με το αριστερο. Κι αν της δωσεις στυλο που κανει πως γραφει παλι με το αριστερο. Καλυτερα!! λενε οτι οι αριστεροχειρες ειναι πιο εξυπνοι!!1 :-D

Ε οχι βεβαια!! δηλαδη αν το παιδι ειναι αριστεροχειρας πρεπει σωνει και καλα να το αναγκασετε να γραφει με το δεξι??

ο αντρας μου ειναι αριστεροχειρας και θυμαμαται τραγικες εποχες που τον εδερναν για να γραφει με το δεξι. Κι εμενα η μικρη μου που ειναι 14 μηνων ότι πιανει , το πιανει με το αριστερο. Κι αν της δωσεις στυλο που κανει πως γραφει παλι με το αριστερο. Καλυτερα!! λενε οτι οι αριστεροχειρες ειναι πιο εξυπνοι!!1 :-D

Έχεις δίκιο,σ'ευχαριστώ.Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να πιεστεί.Εξάλλου ας ειναι καλά και χαρούμενος...κι ας γράφει με το αριστερό!!!

Να ρωτησω και κατι παρόμοιο?Τι γίνεται με τα παιδακια που πιανουν το μολύβι με το αριστερο χεράκι?Βλέπω το ανηψάκι μου το οποίο ειναι 4 ακόμα και οποτε καθόμαστε να ζωγραφίσουμε ολο με το αριστερό κρατάει τους μαρκαδόρους του.Του λέω συνεχώς οτι το σωστό ειναι να τα κρατάει με το δεξί αλλα σπάνια το κάνει ...σα να τον βολεύει το αριστερό περισσότερο.Κανονικά όμως θα πρέπει αν τον μάθουμε να συνηθίσει με το δεξί έτσι δεν είναι?Η να μην το πίεσουμε ακόμα μιας και ειναι μικρός?

MHN το κανεις!οτι χειροτερο ειναι να τον πιεσεις.ισως το παιδι ειναι αριστεροχειρας. το αφηνεις να επιλεξει κ αν δεν ειναι καποια στιγμη το δυνατο του χερι θα υπερισχυσει.φαντασου να σε βαζανε εσενα να γραψεις με το ζορι με το αριστερο πως θα ενιωθες;στον αριστεροχειρα σημαινει οτι παιρνει τις πληροφοριες απο το δεξι ημισφαιριο του εγκεφαλου.στο σχολειο δεν πιεζουμε κανενα παιδι. υπαρχει η περιπτωση απλα να πειραματιζεται η να ειναι εξισου δυνατα κ τα 2 αλλα ειναι πιο σπανιο

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη γιαγιά μου να με πιέζει να γράψω με το δεξί , ενώ εγώ προτιμούσα το αριστερό! Τελικά γράφω με το δεξί.

Έχω παρατηρήσει ότι ο γιος μου έχει κλίση στο να πιάνει πράγματα με το αριστερό και φαντάζομαι ότι όταν θα έρθει ο καιρός να γράψει , το αριστερό του χεράκι θα τον βολεύει. Δεν σκοπεύω να τον πιέσω καθόλου,

έχω δει ένα ντοκυμαντέρ στο ΣΚΑΙ , στο οποίο έλεγε ότι ενώ μέχρι μερικά χρόνια πριν πιστεύανε οι επιστήμονες ότι στην ηλικία των 4 ετών γίνεται "η επιλογή" στο δεξιόχειρας-αριστερόχειρας , πρόσφατα σε έρευνα αποκαλύφθηκε ότι η "προτίμηση" του παιδιού ξεκινάει από την κοιλιά , ανάλογα με το χεράκι που βάζει στο στόμα του όντας έμβρυο!!!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

αν υποθεσουμε οτι το μωρο δεν εχει ακομη προτιμηση σε χερι,τοτε ακομη κ οταν το κραταμε αγκαλια κ αφηνουμε εξω μονο το ενα χερακι,το παιδι εξασκει αυτο το χερι για να πιασει πραγματα. ακομα κ αυτο σε καποιες περιπτωσεις επηρεαζει

Καλά είναι δυνατό το 2009 να υπάρχει ακόμη η αντίληψη που διαβάζω ότι το αριστερό χέρι μπορεί να είναι κακό; Αν είναι δυνατό!

Νόμιζα ότι πλέον η Ελλάδα είχε βάλει πίσω τέτοιες καταπιεστικές αντιλήψεις!

Τι θα πάθει το παιδί να μάθει να γάφει με το αριστερό αν αυτό θέλει; ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Έλεος ρε παιδιά!

Δεν είμαστε ανάπηροι ούτε τέρατα οι αριστερόχειρες! Άνθρωποι είμαστε και εμείς! Το 10% των ΑΝΘΡΩΠΩΝ είναι αριστερόχειρες. Αν το μωρό ειναι αριστερόχειρας, μια χαρά άνθρωπος θα παραμείνει!

Επίσης το αν θα γίνει αριστερόχειρας ή όχι, είναι κληρονομικό και όχι επίκτητο χαρακτηριστικό. Το να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κληρονομική καταβολή, με επιβολή, είναι απλά έγκλημα, αλλά δυστυχώς δεν θεωρείται σωματική κακοποίηση αυτή η επιβολή και δεν τιμωρείται