Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φύλαξη ρούχων νεογέννητου

Recommended Posts

Δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα μέσω της αναζήτησης, οπότε ανοίγω καινούργιο.

Ενόψει της ετοιμασίας της ντουλάπας του μωρού, μου προέκυψαν κάποιες πρακτικές απορίες, πέραν των καθαρά υγειονομικών που θα μου λύσει ο παιδίατρος.

Τα ρούχα του μωρού (μαζί με όλα τα λευκά είδη, σεντονάκια, πετσέτες κλπ) θα μπουν σε ντουλάπα τύπου κουτί, υπάρχουν άδεια ράφια και ενδεχομένως να καταφέρω να κάνω χώρο και σε συρτάρια. Για τα δικά μας ρούχα συνήθως βάζω σαν βάση κάποιο ελαφρά αρωματισμένο χαρτί, αλλά για το μωρό σκέφτομαι ένα καθαρό σεντόνι, πλυμένο με παιδικό απορρυπαντικό και σιδερωμένο, όπως ακριβώς θα είναι όλα τα ρουχαλάκια του. Σήμερα μου μπήκε η ιδέα για την προφύλαξη από σκόρους και άλλα ζωύφια. Στα δικά μας ρούχα βάζω αυτά τα αρωματικά πάνινα φακελάκια που μυρίζουν λεβάντα ή κάτι άλλο, της aroxol ή της soupline. Για τα ρούχα του μωρού όμως, τι να βάλω; Αποξηραμένα άνθη λεβάντας σε τούλι επιτρέπονται; 

Διαφημίσεις

πρίν από 41 λεπτά , Έσπερος είπε:

Δεν βρήκα κάποιο σχετικό θέμα μέσω της αναζήτησης, οπότε ανοίγω καινούργιο.

Ενόψει της ετοιμασίας της ντουλάπας του μωρού, μου προέκυψαν κάποιες πρακτικές απορίες, πέραν των καθαρά υγειονομικών που θα μου λύσει ο παιδίατρος.

Τα ρούχα του μωρού (μαζί με όλα τα λευκά είδη, σεντονάκια, πετσέτες κλπ) θα μπουν σε ντουλάπα τύπου κουτί, υπάρχουν άδεια ράφια και ενδεχομένως να καταφέρω να κάνω χώρο και σε συρτάρια. Για τα δικά μας ρούχα συνήθως βάζω σαν βάση κάποιο ελαφρά αρωματισμένο χαρτί, αλλά για το μωρό σκέφτομαι ένα καθαρό σεντόνι, πλυμένο με παιδικό απορρυπαντικό και σιδερωμένο, όπως ακριβώς θα είναι όλα τα ρουχαλάκια του. Σήμερα μου μπήκε η ιδέα για την προφύλαξη από σκόρους και άλλα ζωύφια. Στα δικά μας ρούχα βάζω αυτά τα αρωματικά πάνινα φακελάκια που μυρίζουν λεβάντα ή κάτι άλλο, της aroxol ή της soupline. Για τα ρούχα του μωρού όμως, τι να βάλω; Αποξηραμένα άνθη λεβάντας σε τούλι επιτρέπονται; 

Καλημερα Εσπερος! Εγω στα ρουχαλακια του μωρου δεν εβαλα τιποτσ τετοιο.. Μιας κ πλενουμε τα ρουχαλακια με ειδικο σαπουν αοσμο κ υποαλλεργικο θα σου προτεινα να μη τα βαλεις καπου που μπορει να παρουν μυρωδια γιατι μπορει αν ενοχλει το μωρακι σου οταν ερθει με το καλο!!!Η μαμα μου οταν γεννηθηκα εγω εβαζε σαπουνια χεριων στα συρταρια για πιο ηπια μυρωδια απο λεβαντα η ναφθαλινη τοτε (διοτι δεν υπηρχαν αυτα τα ετοιμα που αναφερεις) αλλα εγω εβγαλα αλλεργια κ σε αυτα κ στα απορρυπαντικα ρουχων οποτε επλενε μονο με πρασινο σαπουνι τα δικα μου. Μεγαλωνοντας εκει γυρω στα 6 μου χρονια εφυγε αυτη η αλλεργια κ ειμαι πλεον στο πρασινο σαπουνι!!!! :)

29 minutes ago, balletina said:

Καλημερα Εσπερος! Εγω στα ρουχαλακια του μωρου δεν εβαλα τιποτσ τετοιο.. Μιας κ πλενουμε τα ρουχαλακια με ειδικο σαπουν αοσμο κ υποαλλεργικο θα σου προτεινα να μη τα βαλεις καπου που μπορει να παρουν μυρωδια γιατι μπορει αν ενοχλει το μωρακι σου οταν ερθει με το καλο!!!Η μαμα μου οταν γεννηθηκα εγω εβαζε σαπουνια χεριων στα συρταρια για πιο ηπια μυρωδια απο λεβαντα η ναφθαλινη τοτε (διοτι δεν υπηρχαν αυτα τα ετοιμα που αναφερεις) αλλα εγω εβγαλα αλλεργια κ σε αυτα κ στα απορρυπαντικα ρουχων οποτε επλενε μονο με πρασινο σαπουνι τα δικα μου. Μεγαλωνοντας εκει γυρω στα 6 μου χρονια εφυγε αυτη η αλλεργια κ ειμαι πλεον στο πρασινο σαπουνι!!!! :)

Συμφωνώ μην βάλεις τίποτε. Τα βρεφικά ρουχάκια θα τα πλένεις με υποαλλεργικό, μην βάλεις τίποτε με αρωματικά χαρτιά κλπ σε συρτάρια, το μωρό να έχει τον δικό του χώρο πάντως για ρούχα κλπ

Μία σημείωση για την ναφθαλίνη, για όσα κορίτσια δεν το ξέρουν, ούτε για πλάκα, γιατί μπορεί ένα μωράκι, όπως ο ένας μου γιος να έχει έλλειψη ενζύμου.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Αρωματικό του εμπορίου δεν θα βάλω τίποτα, ούτε χαρτιά, ούτε φακελάκια, για τη φυσική λεβάντα αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται. Η ντουλάπα και τα συρτάρια φυσικά είναι τελείως απομονωμένα από τα δικά μας, οπότε δεν θα ανακατευτούν μυρωδιές κλπ. 

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Έσπερος είπε:

Αρωματικό του εμπορίου δεν θα βάλω τίποτα, ούτε χαρτιά, ούτε φακελάκια, για τη φυσική λεβάντα αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται. Η ντουλάπα και τα συρτάρια φυσικά είναι τελείως απομονωμένα από τα δικά μας, οπότε δεν θα ανακατευτούν μυρωδιές κλπ. 

Καλυτερα τιποτα εσπερος μου!!! Κ η λεβαντα βγαζει μυρωδια!!

πρίν από 12 λεπτά , Deena είπε:

Δεν βρίσκω λόγο να βάλεις κάτι τέτοιο στα ρούχα του μωρού. Συνεχώς θα "ανακυκλώνονται" με πλυσίματα, πώς θα πιάσουν σκόρο?

Σωστό κι αυτό! Δεν το είχα σκεφτεί. Κι η μαμά μου γελούσε όταν τη ρώτησα. 

Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, αλλά μια που συζητάμε για ρούχα, μετά από μελέτη για το τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται και τις διάφορες απόψεις που έχω συναντήσει, έκανα μια πρόχειρη λίστα για τα πρώτα ψώνια. Περιμένω από τις έμπειρες να με διορθώσετε: 

- 10-12 φορμάκια εσώρουχα. Έχω ήδη 6 μακρυμάνικα (κάποιοι βιάστηκαν να κάνουν δώρα μην τυχόν και εξαντληθούν όλα τα αποθέματα της αγοράς!), τα υπόλοιπα να τα πάρω κοντομάνικα καλύτερα; 

- 6 φορμάκια ρούχα. Σκέφτηκα τα δύο από αυτά να είναι φλις για πιο ζεστά. Ή να πάρω 6 βαμβακερά και 2 φλις έξτρα; 

- 2 ζακετάκια

- φορμάκια πιτζαμάκια: χρειάζονται ή να πάρω περισσότερα από αυτά που είναι και ρούχα; 

- φόρμα εξόδου μας πήραν ήδη δώρο (είπαμε, κάποιοι βιάζονται), δεν είμαι πεπεισμένη για τη χρησιμότητά της 

- 2 μπουρνουζάκια ή καλύτερα 3; 

- καλτσάκια 3-4 ζευγάρια, αφού τα ποδαράκια θα είναι μέσα στο φορμάκι; 

- σκουφάκι και γαντάκια χρειάζεται πάνω από 1; 

Για σεντόνια και κουβέρτες, όπως έλεγα σε άλλο θέμα, έχω καταμπερδευτεί, περιμένω να μιλήσω με παιδίατρο. 

Πάνες, μικρά πετσετάκια, σελτεδάκια κλπ, θα πάρω μπόλικα να βρίσκονται, δεν έχω άγχος ότι θα πάνε χαμένα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , Έσπερος είπε:

Δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, αλλά μια που συζητάμε για ρούχα, μετά από μελέτη για το τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται και τις διάφορες απόψεις που έχω συναντήσει, έκανα μια πρόχειρη λίστα για τα πρώτα ψώνια. Περιμένω από τις έμπειρες να με διορθώσετε: 

- 10-12 φορμάκια εσώρουχα. Έχω ήδη 6 μακρυμάνικα (κάποιοι βιάστηκαν να κάνουν δώρα μην τυχόν και εξαντληθούν όλα τα αποθέματα της αγοράς!), τα υπόλοιπα να τα πάρω κοντομάνικα καλύτερα; 

- 6 φορμάκια ρούχα. Σκέφτηκα τα δύο από αυτά να είναι φλις για πιο ζεστά. Ή να πάρω 6 βαμβακερά και 2 φλις έξτρα; 

- 2 ζακετάκια

- φορμάκια πιτζαμάκια: χρειάζονται ή να πάρω περισσότερα από αυτά που είναι και ρούχα; 

- φόρμα εξόδου μας πήραν ήδη δώρο (είπαμε, κάποιοι βιάζονται), δεν είμαι πεπεισμένη για τη χρησιμότητά της 

Για σεντόνια και κουβέρτες, όπως έλεγα σε άλλο θέμα, έχω καταμπερδευτεί, περιμένω να μιλήσω με παιδίατρο. 

Πάνες, μικρά πετσετάκια, σελτεδάκια κλπ, θα πάρω μπόλικα να βρίσκονται, δεν έχω άγχος ότι θα πάνε χαμένα. 

Καλα τα εχεις σκεφτει!! Εγω θα σου προτεινα κοντομανικα τα εσωτερικα .Αλλα αυτο ειναι δικη μου συνηθεια κ βολεψε τη μικρη μου!! Ειχε πολυ ζ2στη το σπιτι με το καλοριφερ κ το τζακι. 2 σκουφακια παρε για να εχεις καβατζα οταν πλενεις το αλλο.να τα παρεις ολα βαμβακερα οποτε θα σου ελεγα οχι φλις!! Οσο για τη φορμα εξοδου ειναι το πιο τζαμπα 50αρι που εδωσα ποτε!!! :P μονο οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο της τη φορεσα αλλα κ παλι μεσα στο αμαξι εβγαλε τη μπεμπελη η μικρη!!!!

2 hours ago, Έσπερος said:

- 2 ζακετάκια

θα σου πω τι φοραμαι εμεις, εχουμε μια 12αδα εσωρουχα μακρομανηκα, καμια 6 φορμακια βελουτε, εχουμε και βαμβακερα αλλα δεν τα φοραμαι, 5-6 ζακετες (φοριουνται και μεσα στο σπιτι πανω απο το φορμακι, 3 μπουρνουζια, 6 καλτσες (φοραμαι και μεσα απο το φορμακι), σκουφακια, μπουφανακι, φορμες εξοδου, υπνοσακο.

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

- 2 ζακετάκια

12 φορμακια εσωρουχα ειναι μια χαρα για μεσα στο σπιτι δε χρειαζετε μακρυμανικο εαν υπαρχει σταθερη θερμοκρασια κοντομανικο και το φορμακι του ειναι μια χαρα ισως στα πολλα κρυα κ ενα ζακετακι.. τωρα εξω δε ξερω τι θερμοκρασιες εχετε στη περιοχη που μενεις το χειμωνα, εμας εδω ο χειμωνας μας δεν ειναι πολυ κρυος κοντομακικο ζυπουνακι με φορμακι μια ζακετουλα και κουβερτουλα για εξω κ ηταν μια χαρα  και στα πολλα κρυα σκουφακι ..σε τετοιες ηλικιες μεχρι 6 μηνων εμνεα δε με βολεψαν ουτε τα μπουφαν ουτε οι φορμες εξοδου καθολου ...τωρα για φορμακια ρουχα παρε να εχεις αρκετα γιατι συγουρα θα λερωνετε μπορει να χρειαστει να το αλλαξεις και δυο και τρεις φορες μεσα στη μερα και τωρα το χειμωνα κιολας εαν δεν εχεις στεγνωτηριο τα ρουχα δε στεγνωνουν γρηγορα.. προσεξε τα νουμερα μονο για τις πρωτες μερες μη τα παρεις μεγαλα πολυ (με τη λογικη οτι τα μωρα μεγαλωνουν γρηγορα ) γιατι εαν το μωρακι ειναι αδυνατο θα του ειναι μεγαλα του και δε θα το κρατανε ζεστο (εγω την πατησα ετσι..) και μετα θα βλεπεις την αναπτυξη του και θα κρινεις τι νουμερα θα ειναι καλα πανω του..!!!ειδικα φορμακια για το βραδυ σε τετοιες ηλικιες δε χρησιμοποιησα καθολου οτι φορουσε τη μερα που κοιμοταν φορουσε κ το βραδυ ετσι και αλιως τα βρεφακια κοιμουνται αρκετα ολη την ημερα.... μπουρνουζακια 3 με 4 θεωρω πως ειναι μια χαρα καλτσακια δε χρησιμοποιησα καθολου αρα δυο με τρια ειναι μια χαρα για να υπαρχουν  !! και ζακετακια θεωρω πως 3 με 4 ειναι μια χαρα....

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

- 2 ζακετάκια

Πιο πολύ εξαρτάται από τα γούστα τα δικά σου. Εγώ προσωπικα:

- δε βρηκα ποτέ καμία χρήση για μακρυμανικα φανελάκια σε κανένα παιδί. Κοντομάνικα θα λερώναμε 1-3 τη μέρα, ανάλογα το μωρο

- μακριά φορμάκια για εμένα = πυτζαμάκια. Βελουτέ και άλλα "καλά" άντε να βάλανε μία μέρα, να βγουν φωτογραφία τα παιδιά μου. Τέτοια βαμβακερά, όσα και φανελάκια.  

- Τα φλις ειναι ουσιαστικά υπνόσακοι και μπαίνουν αντι για κουβέρτα. Εχουν νοημα μετά από κάποιους μήνες, που το μωρό κάθεται και στέκεται, για νεογέννητο θα είναι απλά μπελάς. Κουβέρτες αγκαλιάς ή υπνόσακος τύπου σακούλας είναι απείρως βολικότερα.

- φόρμα εξόδου, αν εννοείς ολόσωμο μπουφάν, είναι πολύ χρήσιμο για βόλτες το χειμώνα, είτε σε καρότσι, είτε σε μάρσιπο. Αχρηστο για πορτ μπεμπε φαντάζομαι, αλλά δεν είχα ποτέ.

- μπουρνουζάκια, εξαρτάται από το πόσο συχνά πλένεις. Επειδή κρατάνε και 2 και 3 χρόνια και μπορεί να κάναμε και μπάνιο πολλές φορές τη μέρα, είχαμε πολύ περισσότερα.

- καλτσάκια δεν κατάλαβα ποτέ γιατί αγοράζει ο κόσμος χειμώνα, μόνο φθινόπωρο ή άνοιξη με κοντό φορμάκι έχει νόημα, και πάλι παίζεται.

- σκουφάκι ένα είναι χρήσιμο, γάντια δε θα αγόραζα, τι να τα κάνει; Η σε κουβερτα θα είναι τα χερια ή μέσα στο μπουφάν.

- για χειμώνα, θα έλεγα αρκετά κατωσέντονα και αρκετες κουβερτες αγκαλιές, κατά προτίμηση με πλέξη με τρύπες (εχουν πολλά καταστήματα βρεφικών) ώστε να είναι ασφαλείς και το κεφάλι να βάλει αργότερα μέσα. Αργότερα βλεπετε τι άλλο θα χρειαστείτες αλλά στο πρώτο δίμηνο σίγουρα τίποτε άλλο. Αν προτιμάτε, υπνόσακοι τύπου σάκος είναι βολικοί από την αρχή, αλλά σαφώς πιο ακριβοί από κουβερτούλα.

Α, αν πάρεις ζακετάκια, μπουφανάκια κλπ εννοείται απαγορεύονται τα κουμπιά. Η μάλλον θα έπρεπε να εννοείται, αλλά είναι τραγικό πόσα καταστήματα πουλάνε μωρουδιακά με "χαριτωμένα" κουμπάκια!

Διαφημίσεις

11 hours ago, Δωρα said:

θα σου πω τι φοραμαι εμεις, εχουμε μια 12αδα εσωρουχα μακρομανηκα, καμια 6 φορμακια βελουτε, εχουμε και βαμβακερα αλλα δεν τα φοραμαι, 5-6 ζακετες (φοριουνται και μεσα στο σπιτι πανω απο το φορμακι, 3 μπουρνουζια, 6 καλτσες (φοραμαι και μεσα απο το φορμακι), σκουφακια, μπουφανακι, φορμες εξοδου, υπνοσακο.

φυσικα εχει σχεση και η θερμοκρασια που εχετε στο σπιτι, εμεις το κραταμε 19-21 και εξω στα πολυ κρια θα πιασουμε και μειον το χειμονα... συν η δικια μου ειναι και λιγο κρυουλαρα....

1 ώρα πρίν, Δωρα είπε:

φυσικα εχει σχεση και η θερμοκρασια που εχετε στο σπιτι, εμεις το κραταμε 19-21 και εξω στα πολυ κρια θα πιασουμε και μειον το χειμονα... συν η δικια μου ειναι και λιγο κρυουλαρα....

Εντάξει εμείς στο νησί δεν έχουμε τόσα κρύα, ούτε χιόνια, ούτε μείον. Η υγρασία είναι ένα πρόβλημα αλλά μέσα στο σπίτι το αντιμετωπίζουμε, και ο βοριάς που φέρνει ψύχρα ακόμα και την άνοιξη ή το φθινόπωρο τα βραδάκια. 

Κι εγώ όμως είμαι κρυουλιάρα, οι κάλτσες είναι το τελευταίο ρούχο που βγάζω όταν αρχίζει η θερινή σεζόν και το πρώτο που βάζω το φθινόπωρο, και  παλιότερα μέσα από τα ρούχα ήθελα οπωσδήποτε κοντομάνικο φανελάκι, με το τιραντάκι κρύωνα. Οπότε μένει να διαπιστώσω αν το μωρό θα μοιάσει σ' εμένα να κρυώνει, ή στον μπαμπά του να μη θέλει πολλά ρούχα!

15 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

- 2 ζακετάκια

Θα επικεντρωθείς στα απαραίτητα του πρώτου (άντε δεύτερου) μήνα. Η φόρμα εξόδου δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη, αλλά αφού στην έκαναν δώρο, καλοδεχούμενη! 

Οπότε χρειάζεσαι μπόλικα φορμάκια και πυζαμάκια. Ήδη βλέπω έχεις αρκετά πράγματα. Αν προκύψει ανάγκη για κάτι άλλο το αγοράζεις τότε στοχευμένα. Δεν έχει νόημα να στοκάρεις από τώρα που δεν ξέρεις και πόσα κιλά θα είναι το μωρό. Σκέψου ότι θα σου έρθουν και άλλα δώρα (καλά κάνουν και στα φέρνουν νωρίς by the way!).

Μπουρνουζάκια, δύο είναι υπερ αρκετά...

Ποιο είναι το μπέρδεμα με τα σεντονάκια και τα κουβερτάκια;

πρίν από 12 λεπτά , erin0000 είπε:

Θα επικεντρωθείς στα απαραίτητα του πρώτου (άντε δεύτερου) μήνα. Η φόρμα εξόδου δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη, αλλά αφού στην έκαναν δώρο, καλοδεχούμενη! 

Οπότε χρειάζεσαι μπόλικα φορμάκια και πυζαμάκια. Ήδη βλέπω έχεις αρκετά πράγματα. Αν προκύψει ανάγκη για κάτι άλλο το αγοράζεις τότε στοχευμένα. Δεν έχει νόημα να στοκάρεις από τώρα που δεν ξέρεις και πόσα κιλά θα είναι το μωρό. Σκέψου ότι θα σου έρθουν και άλλα δώρα (καλά κάνουν και στα φέρνουν νωρίς by the way!).

Μπουρνουζάκια, δύο είναι υπερ αρκετά...

Ποιο είναι το μπέρδεμα με τα σεντονάκια και τα κουβερτάκια;

Αν οι κουβέρτες και τα σεντόνια είναι επικίνδυνα, αν είναι ασφαλέστερος ο υπνόσακος κλπ. 

Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να πάρεις πολλές πετσετες σώματος. Κατουράνε στην αλλαγή της πανας κ κάνουν συνέχεια υδαρη κακά οπότε θα έχεις ατυχήματα κ λόγω χειμώνα θα αργούν να στεγνώσουν.

1 hour ago, Έσπερος said:

Αν οι κουβέρτες και τα σεντόνια είναι επικίνδυνα, αν είναι ασφαλέστερος ο υπνόσακος κλπ. 

Αγαπητή Έσπερος,

Ως έμπειρη μανούλα θα σου δώσω μερικές συμβουλές, που πιστεύω θα σε βοηθήσουν:

1)      Μην αγχώνεσαι για ρουχαλάκια κλπ και δώρα θα σου κάνουν και αν σου λείψει κάτι το αγοράζεις άμεσα αφού θα είσαι Αθήνα.

2)      Ψάξου από τώρα για παιδίατρο, γνώμη μου να μιλήσεις με φίλους / γνωστούς να σου συστήσουν κάποιον που τον εμπιστεύονται

3)      Να ενημερωθείς για τον θηλασμό, υπάρχουν πολλά δωρεάν σεμινάρια, εγώ όταν γέννησα έκαναν και στο μαιευτήριο τώρα δεν ξέρω αν κάνουν ακόμη

4)      Αγόρασε ζυγαριά για να ζυγίζεις το μωρό και να βεβαιώνεσαι ότι τρέφεται σωστά, κάποιοι νοικιάζουν ζυγαριά, νομίζω όμως ότι πιο πολύ συμφέρει να αγοράσεις με το ενδεχόμενο ότι μελλοντικά θα κάνεις και άλλο μωράκι οπότε δεν πάει χαμένη, το πολύ πολύ να την χαρίσεις

5)      Αγόρασε καθισματάκι αυτοκινήτου για να πάρεις το μωρό από το μαιευτήριο, έχω δει το τραγικό να παίρνουν τα μωράκι από το μαιευτήριο με την κουβερτούλα και να μπαίνουν άνετες στο αυτοκίνητο

Άντε με το καλό! :)

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 15 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Αγόρασε καθισματάκι αυτοκινήτου για να πάρεις το μωρό από το μαιευτήριο, έχω δει το τραγικό να παίρνουν τα μωράκι από το μαιευτήριο με την κουβερτούλα και να μπαίνουν άνετες στο αυτοκίνητο

Aσχετό με το θέμα, αλλά έχω δει και το καταπληκτικό με γονείς να φεύγουν από κεντρικο μαιευτήριο της Αθήνας με ΜΗΧΑΝΑΚΙ κρατώντας στο χέρι το καρεκλακι να κρέμεται από έξω. Οι περαστικοί είχαμε μείνει κάγκελο και φωνάζαμε, αλλα δεν πτοήθηκαν και δεν είδα τον τροχονόμο που στεκοταν ακριβώς μπροστά να συγκινείται!

Σας ευχαριστώ όλες για τις πληροφορίες! @zaxaroulini αυτά που λες έχουν δρομολογηθεί ήδη, είναι και τα πιο αντικειμενικά και αυτονόητα. Στα ψώνια φοβάμαι μήπως πιαστώ κορόιδο και ταυτόχρονα κυνηγάω τους παππούδες γιατί αν τους αφήσω θα αγοράσουν όλο το στοκ των βρεφικών ειδών, γι' αυτό δεν θέλω να πάρω ούτε λίγα, ούτε περιττά!

επησης παρε και μερικα μεγαλητερα μεγεθη πρωτων επειδη τα θυλαζουσα μωρα μεγαλωνουν πολυ γρηγορα και δευτερων τις εβδομαδες  μονο για  ψωνια δεν θελεις να πας...κατα την αποψη μου

18 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

- 2 ζακετάκια

Μια χαρα σου ειπαν κ τα κοριτσια

Καλυτερα να παρεις κ κοντομανικα,η κορη μου δ ηθελε μακρυ μανικι με τπτ

Παρολα αυτα επειδη μενουμε βορεια καλτσες βαζαμε κ μεσα απο φορμακια,κ η φορμα εξοδου μας φανηκε χρησιμη

Δ υπαρχει λογος να παρεις χωρια μπυτζαμακια,ολα φορμακια ειναι.οσα κ τα εσωρουχα

Προτιμησα βαμβακερα φορμακια,κ απλα στο κρυο καμια ζακετουλα

Αντι για μπουρνουζακια προτιμω πετσετες,μετα το χρονο η μπουρνουζοπετσετα δ με βολευε στη μεγαλη

Εξαρταται ποσο συχνα θα κανετε μπανιο,ποσο συχνα θα πλενεις,κ αν στεγνωνουν γρηγορα

2σκουφακια για εξω,τα γαντια ειναι περιττα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...