Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πονος στο θηλασμο (4μηνών)

Recommended Posts

Καλα, εμενα μου ειχαν πει να του δωσω ξενο γιατι ηταν χοντρουλης, γιατι το γαλα μου λεει ηταν πολυ παχυντικο, για να μη γινει παχυσαρκος. Χαχαχαχαχχ. Μην κολλας, απλα κοιτα την καμπυλη. Και θηλαζε σε καθε ουχ γκουχ και θα γινει φουσκα! Στη μυκητιαση παντως οφελει παρα πολυ η παντελης ελλειψη σουτιεν.

Διαφημίσεις

πρίν από 40 λεπτά , xarouli είπε:

Καλα, εμενα μου ειχαν πει να του δωσω ξενο γιατι ηταν χοντρουλης, γιατι το γαλα μου λεει ηταν πολυ παχυντικο, για να μη γινει παχυσαρκος. Χαχαχαχαχχ. Μην κολλας, απλα κοιτα την καμπυλη. Και θηλαζε σε καθε ουχ γκουχ και θα γινει φουσκα! Στη μυκητιαση παντως οφελει παρα πολυ η παντελης ελλειψη σουτιεν.

Αληθεια??? Πρωτη φορα το ακουω ..αχ θεε μ σε λιγο θα ακουμε οτι το ξενο ειναι καλυτερο απο το μητρικο εε ελεος δλδ και τι εκανες του εδωσες ξενο?? 

Δυστυχως ειμαι λιγο απογοητευμενη κοριτσια!!!νιωθω οτι δεν τα καταφερνω με τον θηλασμο και προσπαθω τοσο πολυ!!δεν μου ηταν απο την αρχη ευκολη υποθεση ο θηλασμος και περασα πολλα προβληματα!!!ισως συμβουλευτηκα λαθος ανθρωπους και τωρα εχασα την μπαλα!!!τελοσπαντων μην σας κουραζω αλλο..να ειστε ολες καλα και να χαιρεστε τα μωρουλια σας!!!οτι χρειαστω θα σας ξαναστειλω γιατι μου δινετε κουραγιο!!!!φιλια πολλα

4 ώρες πρίν, Παγωνα είπε:

Δυστυχως ειμαι λιγο απογοητευμενη κοριτσια!!!νιωθω οτι δεν τα καταφερνω με τον θηλασμο και προσπαθω τοσο πολυ!!δεν μου ηταν απο την αρχη ευκολη υποθεση ο θηλασμος και περασα πολλα προβληματα!!!ισως συμβουλευτηκα λαθος ανθρωπους και τωρα εχασα την μπαλα!!!τελοσπαντων μην σας κουραζω αλλο..να ειστε ολες καλα και να χαιρεστε τα μωρουλια σας!!!οτι χρειαστω θα σας ξαναστειλω γιατι μου δινετε κουραγιο!!!!φιλια πολλα

Σε όλη την περίοδο του θηλασμού θα περάσεις απογοητεύσεις κ κούραση κ αμφιβολίες αν έχεις γάλα κ αν κάνεις καλά που θηλάζεις κ αλλά τέτοια. Αρκεί απλά να κοιτάξεις το πρόσωπο του μωρού σου όταν πίνει το γάλα του από σενα, τη γαλήνη κ την ευχαρίστηση κ την ηρεμία του κ θα πάρεις όλες τις απαντήσεις. Έκανες την αρχή με τη σύμβουλο, συνέχισε κ όλα θα πάνε καλά. Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Αν δε σε καλυπτει ο παιδίατρος σου, αλλαξε, μπορεις να βρεις μια λίστα εδώ που εμπεριέχει παιδιάτρους που είναι και σύμβουλοι θηλασμού http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/08/ibclc.html . Επίσης ο γυναικόλογος σου ισως μπορεσει να σε βοηθησει . Ο θηλασμός δεν πρεπει να ποναει. Γνώμη μου για την περιπτωση σου σε όποιον απευθυνθείς να έχει και την ιατρική ιδιότητα (γιατί υπάρχουν πολλοί σύμβουλοι που δεν είναι γιατροι, είναι μαίες κλπ) . Περαστικά και να σου ζήσει.

4 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Αν δε σε καλυπτει ο παιδίατρος σου, αλλαξε, μπορεις να βρεις μια λίστα εδώ που εμπεριέχει παιδιάτρους που είναι και σύμβουλοι θηλασμού http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/08/ibclc.html . Επίσης ο γυναικόλογος σου ισως μπορεσει να σε βοηθησει . Ο θηλασμός δεν πρεπει να ποναει. Γνώμη μου για την περιπτωση σου σε όποιον απευθυνθείς να έχει και την ιατρική ιδιότητα (γιατί υπάρχουν πολλοί σύμβουλοι που δεν είναι γιατροι, είναι μαίες κλπ) . Περαστικά και να σου ζήσει.

Και εμενα στην αρχη με πονουσε πολυ ο θηλασμος και ημουν συνεχεια με πληγες στην θυλη .και αναγκαστικα εβαζα ειδικες κρεμες γτ δεν αντεχα τον πονο ..αλλα εμεις ειχαμε θεμα και με τον χαλινο..δεν ξερω τι εφτεξε τελικα αλλα δυστηχως θυλασα μονο 3 μηνες και υστερα μαθαμε οτι ειχαμε και αλλεργια στο γαλα ..αλλα θελω να πω οτι απο την πρωτη στιγμη δεν μπορουσα γτ πονουσα πολυ ειχα πεσει και σε περιπτωσει που οι μαιες ηταν αστα να πανε .....

21 ώρες πρίν, Aggeliki21 είπε:

Και εμενα στην αρχη με πονουσε πολυ ο θηλασμος και ημουν συνεχεια με πληγες στην θυλη .και αναγκαστικα εβαζα ειδικες κρεμες γτ δεν αντεχα τον πονο ..αλλα εμεις ειχαμε θεμα και με τον χαλινο..δεν ξερω τι εφτεξε τελικα αλλα δυστηχως θυλασα μονο 3 μηνες και υστερα μαθαμε οτι ειχαμε και αλλεργια στο γαλα ..αλλα θελω να πω οτι απο την πρωτη στιγμη δεν μπορουσα γτ πονουσα πολυ ειχα πεσει και σε περιπτωσει που οι μαιες ηταν αστα να πανε .....

Δ τον κοψατε το χαλινο;

21 ώρες πρίν, Aggeliki21 είπε:

Η αλλεργια στο γάλα δεν είναι αντένδειξη για θηλασμό, ίσα ίσα, είναι αντένδειξη για ξένο γάλα. 

Διαφημίσεις

εμένα με πόναγε τόσο που κλώτσαγα το κρεβάτι, τις πρώτες δυο εβδομάδες. Ο σύζυγος είχε σοκαριστεί, και ήταν συνέχεια έτοιμος να μου πει, μήπως να κάνουμε τίποτε άλλο, φοβόταν που με έβλεπε να πονάω κλπ. 

όλα αυτά έγιναν επειδή την πρώτη και δεύτερη/τρίτη  μέρα μεχρι να ερθει η συμβουλος σπιτι, δεν είχε πιασει καλά τη θηλή, δεν άνοιγε καλά το στόμα και δεν έμπαινε κανονικά μέσα, οπότε έκλεινε στοματάκι και πίεζε την θηλέα άλω αντί να θηλάζει. Δεν μου είχε δείξει κανείς την τεχνική για το πως να κάνεις το μωρό να ανοίξει καλά το στόμα του για να μπορέσει να θηλάσει σωστά. Αυτό ήταν που δεν κατάφερνα, να το κάνω να ανοίξει στόμα!

Έπαιρνα για καμια εβδομάδα νουροφέν (επιτρέπεται) και τότε ήταν πιο υποφερτό. 

ευτυχώς πέρασε, και όπως το αντιλήφθηκα , ήταν σαν μια εσωτερική μελανιά, του σημείου εκείνου (εσωτερικά το στήθος μέσα στην θηλέα άλω. Φρικτός πόνος, που ήθελε πολύ δύναμη για να πεις, αφήνω το μωρό να πιάσει και θα τα καταφέρω να πιάσει σωστά. 

Γιατί κάθε φορά που δεν έπιανε σωστά το στήθος είχε πόνο. 

Αυτό είναι αυτό που λένε ο θηλασμός κανονικά όταν γίνεται σωστά, ΔΕΝ πονάει. 

Όταν πονάς, κάτι έχει πάει στραβά. 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ πρέπει να έρχεται η πιστοποιημένη συμβουλος στο μαιευτήριο. Δεν φτάνει μαία, ή κάποιο άλλο άτομο όχι αποκλειστικά για τον θηλασμό. 

Τι να πω κάποιες γυναίκες έχουν φοβερή τύχη και ικανότητα μαγική και δεν χρειάζονται κανέναν! 

Αλλά όλες οι άλλες που είχαμε προβλήματα χρειαζόμαστε βοήθεια αμέσως αλλιώς εύκολα χάνεται το παιχνίδι. 

πρίν από 45 λεπτά , vicky86 είπε:

Δ τον κοψατε το χαλινο;

Σε πολυ μεγαλη ηλικια οταν εκλεισε 1 χρονον ..λογου λαθος γιατρον που επισκεφτικα και κανενας δν μ εδωσε σωστη επιλογη ...και παει λεγοντας ...

πρίν από 23 λεπτά , belleblue είπε:

εμένα με πόναγε τόσο που κλώτσαγα το κρεβάτι, τις πρώτες δυο εβδομάδες. Ο σύζυγος είχε σοκαριστεί, και ήταν συνέχεια έτοιμος να μου πει, μήπως να κάνουμε τίποτε άλλο, φοβόταν που με έβλεπε να πονάω κλπ. 

όλα αυτά έγιναν επειδή την πρώτη και δεύτερη/τρίτη  μέρα μεχρι να ερθει η συμβουλος σπιτι, δεν είχε πιασει καλά τη θηλή, δεν άνοιγε καλά το στόμα και δεν έμπαινε κανονικά μέσα, οπότε έκλεινε στοματάκι και πίεζε την θηλέα άλω αντί να θηλάζει. Δεν μου είχε δείξει κανείς την τεχνική για το πως να κάνεις το μωρό να ανοίξει καλά το στόμα του για να μπορέσει να θηλάσει σωστά. Αυτό ήταν που δεν κατάφερνα, να το κάνω να ανοίξει στόμα!

Έπαιρνα για καμια εβδομάδα νουροφέν (επιτρέπεται) και τότε ήταν πιο υποφερτό. 

ευτυχώς πέρασε, και όπως το αντιλήφθηκα , ήταν σαν μια εσωτερική μελανιά, του σημείου εκείνου (εσωτερικά το στήθος μέσα στην θηλέα άλω. Φρικτός πόνος, που ήθελε πολύ δύναμη για να πεις, αφήνω το μωρό να πιάσει και θα τα καταφέρω να πιάσει σωστά. 

Γιατί κάθε φορά που δεν έπιανε σωστά το στήθος είχε πόνο. 

Αυτό είναι αυτό που λένε ο θηλασμός κανονικά όταν γίνεται σωστά, ΔΕΝ πονάει. 

Όταν πονάς, κάτι έχει πάει στραβά. 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ πρέπει να έρχεται η πιστοποιημένη συμβουλος στο μαιευτήριο. Δεν φτάνει μαία, ή κάποιο άλλο άτομο όχι αποκλειστικά για τον θηλασμό. 

Τι να πω κάποιες γυναίκες έχουν φοβερή τύχη και ικανότητα μαγική και δεν χρειάζονται κανέναν! 

Αλλά όλες οι άλλες που είχαμε προβλήματα χρειαζόμαστε βοήθεια αμέσως αλλιώς εύκολα χάνεται το παιχνίδι. 

Ακριβως ειχα και εγω τα ιδια και ολα τα δικα μ προσωπα απορουσαν γτ ολο αυτο..τωρα παει ..να δουμε την δευτερη φορα οπου θα παω οπου χρειαζετε αρκει να θηλαζω ...αργκ... ναι ειχαμε αλλεργια στο ξενο αλλα για καποιους χ@@@@ λογους αφησαμε τον θηλασμο ..και πηγαμε στο ξενο ..και μετα σε ειδικο γαλα ..που στιζει ο κουκος αηδονι και οσο θυμαμαι τους λογους ολα αυτα τα λαθη που εκανα με πιανουν τα νευρα η τυψεις το κλαμα ..και μονο στην ιδιε οτι μπορει να ξανα γινουν με πιανει πανικος ..και αυτος ειναι ενας λογος που ηρθα στο φορουμ μπας και ανοιξουν τα ματια μ και ενημερωθο...

Αγγελικη προσωπικη εμπειρια δ εχω,ο ανηψιος μου ειχε χαλινο κ γοπ,κ καποιες φιλες γοπ κ αλλεργια

Δ ειμαι στο χωρο υγειας,δ ειμαι συμβουλος, οποτε διαβασε κ ενημερωσου.πολυ κατατοπιστικο το βιβλιο της πατσουρου

Αν μπορεις πανε σε μαθηματα θηλασμου απο πιστοποιημενη συμβουλο,γινονται κ στα νοσοκομεια κ στα μανας κ παιδιου του ικα ανα περιοχες.μπορεις να πας κ σε συναντησεις συμβουλων lll.

Μπορεις να δεις στο YouTube σωστες στασεις θηλασμου,πως να πιανει το μωρο σωστα τη θηλαια αλω,πως να κανεις μαλαξεις

Θα ελεγξετε το χαλινο απο την στιγμη που θα γεννηθει,θα βρεις παιδιατρο πιστοποιημενο συμβουλο θηλασμου,κ αν το κρινει απαραιτητο μπορεις να κανεις αποχη απο τη στιγμη της γεννας κ να εισαγετε σιγα σιγα τις τροφες,μια κ εχει αλλεργια το πρωτο

Αν εχεις αγχος για το βαρος του μωρου μπορες να αγορασεις η να νοικιασεις ζυγαρια

Αν χρειαστεις θηλαστρο το πρωτο διμηνο θα νοικιασεις νοσοκομειακο

Ειναι πολυ πιο απλο να θηλασεις απευθειας απο το να αντλεις,ισως δυσκολευτεις αν εχει αλλεργια με αποχη,αλλα αυτο θα ισχυει κ για αντλησεις

Πιστευω με σωστη ενημερωση,απο τα σωστα ατομα,κ υποστηριξη,δ θα σε πιασει πανικος κ θα τα πατε μια χαρα

Δ υπαρχει λογος να σκεφτεσαι τα λαθη που γιναν την πρωτη φορα,να μην κλαις,κ να μην εχεις τυψεις.δυστυχως επεσες σε ειδικους που δ γνωριζαν κ δ στηριζαν το θηλασμο

Αν υπαρχει  θεμα αλλεργιας νομιζω ενας παιδοαλλεργιολογος θα ηταν καλυτερα να σας δει

Γενικα για τον πονο ειναι καποιες συγκεκριμενες καταστασεις

Για παραδειγμα να μην πιανει σωστα το μωρο

Η λογω χαλινου να μην μπορει να πιασει σωστα κ να σε πληγωνει

Να εχεις φραγμενο πορο απο γαλα

Αν πονας κ ενδιαμεσα στους θηλασμους σαν γυαλια,ειναι καντιντιαση πιθανον

Γενικοτερα μια μικρη ενοχληση τις πρωτες 2-3μερες ειναι αναμενομενη μεχρι να σκληραγωγηθουν οι θηλες

Οπως επισης καποιες γυναικες εχουν εντονο το ανακλαστικο οταν κατεβαινει το γαλα,κ νιωθουν πονο

Οποτε καθε φορα πρεπει να διαποστωσουμε αρχικα τον λογο που ποναμε ετσι ωστε να διορθωσουμε καποιο λαθος αν γινεται.καθε περιπτωση απαιτει ειδικη μεταχειριση

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Αυτα ακριβως θα κανω...την πρωτη φορα δεν ειχα υποστιρηξη απο πουθενα και να φανταστεις δεν ηξερα οτι χρειαζομουν συμβουλο θυλασμου γτ θεωρουσα οτι δεν ειναι απαραιτητος ...το πρωτο ειχε χαλινο και αυτο ηταν αιτια για τον θυλασμο...και οταν πηγα σε 100 γιατρους και ο καθεναςν ελεγε τα δικα τ ..που αυτι ηταν και η αιτια πογ δν ετρωγε και αρχισε πολυ να φαει με το που καναμε την επεμβαση μετα απο μια εμδομαδα ξεκινησε να τρωει ...δεν ξερω γτ μαλλον επειδη ημουν μικρη και τους αφηνα να μ μηλανε οπους θελουν η δν με περνανε στα σοβαρα ...μολις 20 χρονον τοτε ...οσο για την αλλεργια εχουμε ιατρικι παρακουλουθηση...και αυτο εξετειας του παιδιατρου απο λαθος γνωματευση και δικο μ λαθος που ακουγα τους αλλους που ελεγα ελα μωρε δν εχι τπτ και παει λεγοντας που αυτο ειναι και δικο μ λαθος γτ δν πηγενα σε αλλο παιδιατρο και ακουγα ασχετους ...και οταν νοσηλευτηκα την πρωτη φορα απο τοτε εχω δει πανω απο 100 παιδιατρους παιδοχειρουργους και αλλους ...

Παιδοαλλεργιολογο αν εχει αλλεργια κ το δευτερο μωρο

Φανταζομαι πλεον εχετε καποιον παιδιατρο με γνωσεις,αν ειδικα μπορεις να βρεις κ πιστοποιημενο ακομη καλυτερα

Κ για το χαλινο παιδοχειρουργο θα ρωτησεις,αλλα αν το δουν στο μαιευτηριο μπορει να κοπει αμεσα χωρις αναισθησια

Θελει να εχεις αυτοπεποιθηση κ αν δ εχεις στηριξη τουλ να μη σε ριχνουν

Για μενα αυτοπεποιθηση αποκτας κ με τη γνωση

Κ δ ειναι κακο να παιρνεις κ δευτερη γνωμη

Ο καθενας στο ειδος του,για το θηλασμο οι συμβουλοι

Διαφημίσεις

Δυστυχως και μενα δεν μου εδειξε κανεις καμια τεχνικη θηλασμου στο μαιευτηριο και υπεφερα 4 μηνες!!!!τετοιο πονο κοριτσια δεν εχω ξαναζησει(και εχω περασει και σοβαρο τροχαιο παλιοτερα). Δεν θα ξεχασω ποτε πως με κοιταγανε οι δικοι μου οταν εκλαιγα με αναφιλητα οταν θηλαζα!!ετρεμα την ωρα που θα πειναγε ο μικρος!! Τελοσπαντων το θεμα ειναι οτι θα επρεπε να υπαρχει σοβαρη υποστηριξη για οσες γυναικες θελουν να θηλασουν απο τα μαιευτηρια!!εγω απογοητευτηκα απο το μητερα σ'αυτο το θεμα!!!

Και κατι ακομα. Καλοι οι συμβουλοι θηλασμου κανουν εξαιρετικη δουλεια αλλα θα επρεπε να ειναι στα μαιευτηρια γιατι δεν εχουν ολοι την οικονομικη ανεση να δωσουν χρηματα και να ερθει σπιτι μετα!! Γιατι οντως ολες οι μαιες δεν ξερουν για τον θηλασμο..εγω ειχα μια φοβερη μαια σε ολα της αλλα στο κομματι θηλασμου υστερουσε...

5 ώρες πρίν, Παγωνα είπε:

Και κατι ακομα. Καλοι οι συμβουλοι θηλασμου κανουν εξαιρετικη δουλεια αλλα θα επρεπε να ειναι στα μαιευτηρια γιατι δεν εχουν ολοι την οικονομικη ανεση να δωσουν χρηματα και να ερθει σπιτι μετα!! Γιατι οντως ολες οι μαιες δεν ξερουν για τον θηλασμο..εγω ειχα μια φοβερη μαια σε ολα της αλλα στο κομματι θηλασμου υστερουσε...

Θα συμφωνησω μαζί σ, όπως διοριζουν μαίες κ νοσηλευτριες θα έπρεπε να υπάρχει κ μία σύμβουλος θηλασμού κ σε κλινικές κ σε νοσοκομεία..

Στα περισσοτερα νοσοκομεια υπαρχει μαια συμβουλος,μαλιστα στη θεσσαλονικη κ πιστοποιημενη.κριμα να μην φροντιζουν για κτ τετοιο κ τα μεγαλα ιδιωτικα

Κοριτσια ενιωθα τοσο ασχημα στο μαιευτηριο με μια δε ξερω και γω τι ηταν που ερχοτανε ταχα μου δηθεν να μου δειξει πως να θηλασω και μου φωναζε που δεν ηξερα πως να βαλω την θηλη μου στο στομα του μωρου!!!στην αρχη ψαρωμενη και φοβισμενη δεν αντιδρουσα γιατι πιστευα οτι ηταν μαια και οτι εγω κανω κατι λαθος!!!μετα ομως εμαθα οτι ηταν αν ειναι δυνατον....βοηθος νοσηλευτριας!!!ερχοτανε δλδ η καθεμια και μου το επαιζε ξερολας με υφακι γεμιζοντας με τυψεις!!!την επομενη φορα αν κανω κι αλλο παιδακι θα παω με αλλον αερα πια....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...