Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακούω Αποψεις (ανησυχώ μην είμαι έγκυος!) -τελικά όλα οκ.


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Προβληματίζομαι με ενα θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας πάνω σε αυτό. 

Είμαι 23 και αυτή τη περίοδο είμαι επί πτυχίω. Μένω με τους δικούς μου ακομα και αυτό το μήνα έχουν πάει όλα στραβά. Σήμερα είναι η 9 μέρα καθυστέρησης της περιόδου μου και έχω τρομοκρατηθεί. Ενημερωτικά έχω κάνει πρόσφατα  εξετάσεις για να διαπιστώσω αν έχω γυναικολογικά προβήματα και βγήκαν καθαρές. Παρόλα αυτα έχω υποθυρεοειδισμό και λιγο ανεβασμένη HDL. Αυτά έχω ως δεδομένα. Με τον φίλο μου κοιμήθηκα 1 μερα αφού μου τελείωσε η περίοδος μου και ήταν όλα προσεγμένα. Την 6 μέρα καθυστέρησης εκανα 2 τεστ εγκυμοσύνης (Ενα Pred...or early και express που διέθετε και τα 2 βγήκαν καθαρά αρνητικά. Παρόλα αυτά δεν έχει έρθει ακόμα η περίοδος μου, που συνήθως είναι σταθερη όλο το χρόνο πλην του καλοκαιριού λογω της θάλασσας και αυτό συμβαίνει χρονια. Τι κάνω τωρα? Με όλα αυτά που διαβάζω στο ιντερνετ έχω τρομοκρατηθεί. Πρέπει να ξανακάνω τεστ? Να παω σε γιατρό? Να περιμένω? Τι? 

Θα εκτιμούσα σοβαρές απαντησεις μόνο και ευχαριστώ προκαταβολικα.

 

PS. Επειδή είμαι φοιτήτρια δεν διαθέτω πολλα χρήματα, ούτε θελω να κάνω κινήσεις που μπορει να μάθει η οικογένεια μου επομενως δεν υπαρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω βιβλιάριο υγέιας 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μπορείς να κάνεις μια β χοριακη χωρίς βιβλιάριο, είναι σχετικά φθηνή εξέταση αίματος, αν θυμαμαι καλά γύρω στα 12 ευρώ, εξαρταται βέβαια και που θα την κάνεις αλλά δε νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά. Δεν πιστευω ότι είσαι έγκυος αλλά θα σου φύγει απτό μυαλό. Όσο για την καθυστέρηση, αν γενικά έχεις σταθερό κύκλο και έχεις κάνει υπέρηχο και ορμονολογικές εξετάσεις προσφατα τότε λογικά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θεμα, συμβαίνει πολλές φορές ειδικά το καλοκαίρι να αποσταθεροποιειται ο κυκλος. Αλλιώς ίσως πρέπει να το ελέγξεις περαιτέρω και να συζητήσεις με το γιατρό σου αν χρειάζεται να κάνεις κάποια θεραπεία. Εφόσον σε παρακολουθεί κάποιος γυναικολογος καλύτερα να απευθυνθείς σε αυτόν για όποια απορία έχεις και όχι στο ίντερνετ που μόνο σε αγχώνει! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Θα μπορούσες να πας σ'έναν μικροβιολόγο και να κάνεις μια εξέταση αίματος (β-χοριακή). Κοστίζει πάνω κάτω όσο ένα τεστ απο το φαρμακείο νομίζω, αν την κανεις μόνη σου. Αν σου τη γράψει γυναικολόγος ή ενδοκρινολογος είναι απειροελάχιστη η συμμετοχή. Το βιβλιάριο δν νομίζω πως το χρησιμοποιείς κάπως εξάλλου, με το αμκα σου γράφουν συνταγές αλλά όπως κ να χει είναι προσιτό το κόστος. Με την εξέταση αυτή θα σαι σίγουρη. Για τα θέματα υγειας που ανέφερες δν γνωρίζω όμως επειδή είναι ορμονικά μπορεί και να ευθύνονται για την ανωμαλία της περιόδου σου. Ακόμα κι αν το τεστ βγει αρνητικό και δεν είσαι έγκυος θα πρέπει να σε δει πάλι κάποιος ειδικός (γυναικολόγος-ενδοκρινολογος) και να σε καθοδηγήσει αντίστοιχα. Μην αγχώνεσαι. Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα εγκυμοσύνης αφού είπες ότι προσέξατε στη μία επαφή που είχατε και αφού έχουν βγει  2 τεστ αρνητικά με 6 μέρες καθυστέρηση. Τα τεστ αυτά έχουν μεγάλη ακρίβεια, ειδικά με τόση καθυστέρηση. Τώρα βέβαια αν σε τρώει η αγωνία κάνε όπως σου είπαν και οι  άλλες μια β - χοριακή. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ με αυτά που γράφεις, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι έγκυος. Όσο μικρός και αν είναι ο κύκλος σου, η πρώτη μέρα αφού τελείωσε η περίοδος είναι δύσκολο να είναι γόνιμη, συν το ότι έλαβες προφυλάξεις. Μπορεί η καθυστέρηση να οφείλεται σε άγχος που έχεις πχ. με τη σχολή σου. Συμβαίνει καμιά φορά να διαταράσσεται ο κύκλος μας χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ορμονολογικό ή άλλο πρόβλημα. Εάν έχεις πολλή αγωνία και σε αποσπά από άλλα θέματα της καθημερινότητάς σου, θα έλεγα και εγώ να κάνεις μια β-χοριακή που δείχνει 100% εάν είσαι ή όχι, για να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς στις άλλες δραστηριότητές σου. Όπως γράφουν και τα κορίτσια παραπάνω το κόστος είναι γύρω στα 12 ευρώ και την κάνεις σε όλα τα μικροβιολογικά χωρίς βιβλιάριο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...