Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΑΣΩ

emanuela

Recommended Posts

Για τα βλαστοκύτταρα λέει χρεώνουν 200 ευρώ. Έμαθα ότι δεν είναι και τόσο νόμιμη αυτή η χρέωση μιάς και το κουτί τους το πας, και ο γιατρός σου είναι αυτός που τα παίρνει. το μαιευτήριο σε αυτή την περίπτωση δεν εμπλέκεται πουθενά, εξού και παράνομη η χρέωση.

Όσον αφορά σερβιέτες κλπ. εγώ που θα κάνω καισαρική, τί να τις κάνω τις σερβιέτες?

Αφήστε που στο τηλέφωνο έχουν ύφος 1.000 καρδιναλίων!! λές και θα τους δώσω 4.000 χωρίς να ξέρω τι και πώς!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ. ΟΠΟΤΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΟΥ!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ! ΤΟ ΙΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΧΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ!!!!!

ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑ ΑΠΤΗΝ ΚΑΛΗ!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 319
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσον αφορά σερβιέτες κλπ. εγώ που θα κάνω καισαρική, τί να τις κάνω τις σερβιετες;

Δεν εχει σημασια αν θα κανεις καισαρική. Αιμα θα εχεις ουτως η αλλως αφου η μητρα σου θα αποβαλλει αιμα. Κι εγω καισαρική εκανα και φυσικα ειχα αιμα για πολλες μερες απο κατω, μεχρι να αποβληθει το αιμα απο τη μητρα. (παντως εγω χρησιμοποιησα σερβιετες που χρησιμοποιω και στην περιοδο, αν και ειχα παρει κι αυτες τις πολυ μεγαλες που ομως τελικα δεν τις χρειαστηκα)

Να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια: εσείς που πήρατε δικά σας πράγματα στο μαιευτήριο, ενημερώσατε το μαιευτήριο να μη σας δώσουν αναλγητικά, σερβιέτες, κλπ? Ή σας τα έδωσαν και τα επιστρέψατε στο τέλος πριν πληρώσετε? Ειλικρινά θα το κάνω και εγώ αυτή τη φορά, θα πάρω ό,τι μπορώ να σκεφτώ. Όχι για την τσιγκουνιά, αλλά γιατί υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του 'δε βαριέσαι μωρέ' και του 'με πιάνουν μ#$%κα'!!!

Να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια: εσείς που πήρατε δικά σας πράγματα στο μαιευτήριο, ενημερώσατε το μαιευτήριο να μη σας δώσουν αναλγητικά, σερβιέτες, κλπ? Ή σας τα έδωσαν και τα επιστρέψατε στο τέλος πριν πληρώσετε? Ειλικρινά θα το κάνω και εγώ αυτή τη φορά, θα πάρω ό,τι μπορώ να σκεφτώ. Όχι για την τσιγκουνιά, αλλά γιατί υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ του 'δε βαριέσαι μωρέ' και του 'με πιάνουν μ#$%κα'!!!

εγω προσωπικα γεννησα στο ιασω και τα ειχα προμηθευτει ολα απο πριν οταν μπηκα στο δωματιο φωναξα μια μαια και της ειπα να τα παρουν ολα σερβιετες κλπ...δεν τα πηραν βεβαια με χρεωσαν κανονικα κι ετσι πηρα τις σερβιετες (τεραστιες)και τις εδωσα στην γιαγια μου για την ακρατεια..σε γενικες γραμμες εμεινα ευχαριστημενη απο το ιασω αν και την δευτερη φορα θα προτιμησω να γεννησω σε καποιο νοσοκομειο που το μωρο μου θα ειναι διπλα μου και ΒΑΣΙΚΟ θα με βοηθησουν να θηλασω...

my baby was my reborn...

Ευχαριστώ IOKASTH, ακούγονται χαζές απορίες, αλλά πραγματικά με προβληματίζει!! Απ'ό,τι λες όμως, πα΄λι δεν κατάφερες να μην πληρώσεις.. Τι εμπόριο το έχουν καταντήσει... Είναι τόσο ιερή στιγμή & την εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ IOKASTH, ακούγονται χαζές απορίες, αλλά πραγματικά με προβληματίζει!! Απ'ό,τι λες όμως, πα΄λι δεν κατάφερες να μην πληρώσεις.. Τι εμπόριο το έχουν καταντήσει... Είναι τόσο ιερή στιγμή & την εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο!!

kαθολου χαζες...τουναντιον πρεπει να δωσουμε να καταλαβουν στα ιδιωτικα μαιευτηρια οτι δεν ειμαστε μονο μια τσεπη...

my baby was my reborn...

Στο χερι μας ειναι να αντιδρασουμε μπας και παρουν το μηνυμα τα ιδιωτικα μαιευτηρια οτι εχουν καταντησει αηδια με το θεμα της εκμεταλλευσης κι οτι στην τελική δεν αποτελουν τη μονη λυση. Υπαρχουν και τα δημοσια που ολοενα βελτιωνουν την ποιοτητα των υπηρεσιων τους!

Πάντως αν κανουμε μια σούμα απο όλο το φορουμ νομίζω ότι το ΙΑΣΩ ως επι το πλείστον είναι το ακριβότερο μαιευτήριο της Ελλάδος και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο....αλλά άμα ακους κοπέλες να λένε εμενα εκεί ειναι ο γιατρός μου και δεν μπορώ να αλλάξω θα συνεχίσουν να πίνουν το αίμα των οικογενειών. Τι να πω οποιανού περισσεύουν ας τα σκάσει, πάντως εμένα η γιατρός μου εκεί ειναι, τα λεφτά τα έχω αλλά αρνούμαι να παίζουν με την νοημοσύνη μου και ετσι θα πάω σε δημοσιο....κι αν έξω απο δω κάτι μου τύχει πιο ασφαλής θα ειμαι στο δημόσιο παρά στο ΙΑΣΩ.

Ας τους πει κάποιος ότι το έχουν παραξεφτιλίσει το θέμα όμως!

Πάντως αν κανουμε μια σούμα απο όλο το φορουμ νομίζω ότι το ΙΑΣΩ ως επι το πλείστον είναι το ακριβότερο μαιευτήριο της Ελλάδος και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο....αλλά άμα ακους κοπέλες να λένε εμενα εκεί ειναι ο γιατρός μου και δεν μπορώ να αλλάξω θα συνεχίσουν να πίνουν το αίμα των οικογενειών. Τι να πω οποιανού περισσεύουν ας τα σκάσει, πάντως εμένα η γιατρός μου εκεί ειναι, τα λεφτά τα έχω αλλά αρνούμαι να παίζουν με την νοημοσύνη μου και ετσι θα πάω σε δημοσιο....κι αν έξω απο δω κάτι μου τύχει πιο ασφαλής θα ειμαι στο δημόσιο παρά στο ΙΑΣΩ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!κι ας γεννησα εκει...τωρα που ξερω δεν νομιζω θα παω εκει στο επομενο ,πρωτα ο θεος..

my baby was my reborn...

Εγω παλι ...νιωθω πιο ασφαλης στο Ιασω που θεωρειτε ενα απ τα καλυτερα μαιευτηρια στην Ευρωπη παρα στα δημοσιο....

Επεισης ειχα ασφαλεια τοκετου οποτε δεν εδωσα τιποτα....εαν λοιπον επρεπε να χρεωθω για να γεννησω ΟΧΙ δεν θα τα εδινα....αλλα αλλο το ενα κι αλλο αν ενα νοσοκομειο περα απο τα βασικα προσφερει και ξενοδοχειακες υπηρεσιες :wink:

Διαφημίσεις

Εγω παλι ...νιωθω πιο ασφαλης στο Ιασω που θεωρειτε ενα απ τα καλυτερα μαιευτηρια στην Ευρωπη παρα στα δημοσιο....

Επεισης ειχα ασφαλεια τοκετου οποτε δεν εδωσα τιποτα....εαν λοιπον επρεπε να χρεωθω για να γεννησω ΟΧΙ δεν θα τα εδινα....αλλα αλλο το ενα κι αλλο αν ενα νοσοκομειο περα απο τα βασικα προσφερει και ξενοδοχειακες υπηρεσιες :wink:

Νομίζω ότι όλες θα θέλαμε να γεννήσουμε σε ένα τόσο ωραίο και καθαρό περιβάλλον και να μην πληρώσουμε μια :)

Το θέμα όμως της ασφάλειας ειναι για τις δύσκολες περιπτώσεις που μακρυά απο εμας σπάνια πιστεύω συμβαίνουν (πχ προεκλαμψία κτλ) ή αν χρειαστεί το μωράκι θερμοκοιτίδα ή κάτι παρόμοιο την έχεις βάψει στο ΙΑΣΩ. Νομίζω οτι ειναι 600€ την ημέρα και λίγα σου λέω....και εννοείται ότι στα πολύ σοβαρά περιστατικά πακέτο και στο Αλεξάνδρας....

Είσαι τυχερή που είχες κάνει αυτήν την ασφάλεια πάντως εννοείται ότι κι εγω θα πήγαινα αν ήταν τζάμπα αλλά για να τα σκάσω έτσι με τίποτα!

Νομίζω ότι όλες θα θέλαμε να γεννήσουμε σε ένα τόσο ωραίο και καθαρό περιβάλλον και να μην πληρώσουμε μια :)

Το θέμα όμως της ασφάλειας ειναι για τις δύσκολες περιπτώσεις που μακρυά απο εμας σπάνια πιστεύω συμβαίνουν (πχ προεκλαμψία κτλ) ή αν χρειαστεί το μωράκι θερμοκοιτίδα ή κάτι παρόμοιο την έχεις βάψει στο ΙΑΣΩ. Νομίζω οτι ειναι 600€ την ημέρα και λίγα σου λέω....και εννοείται ότι στα πολύ σοβαρά περιστατικά πακέτο και στο Αλεξάνδρας....

Είσαι τυχερή που είχες κάνει αυτήν την ασφάλεια πάντως εννοείται ότι κι εγω θα πήγαινα αν ήταν τζάμπα αλλά για να τα σκάσω έτσι με τίποτα!

Τη θερμοκοιτίδα την πληρώνουν ΟΛΑ τα ταμεία μέχρι τελευταίας δεκάρας να ξέρεις, τα έξοδα του τοκετού είναι το μεγάλο πρόβλημα στα ιδιωτικά μαιευτήρια

maraki,

γέννησα στο Ιασώ.

Δεν είδα πουθενά κρυφές χρεώσεις. Ζήτησα 6κλινο, δεν είχαν και μου έδωσαν 3κλινο. Πλήρωσα ότι έγραφε το χαρτί που μου έδωσαν πριν και 70 ευρώ επιπλέον για τη διαφορά 6κλινο - 3κλινο.

Συνολικά πλήρωσα 1945 ευρώ, για φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο.

Και μια purelan (για τις θηλές) που ζήτησα, μου τη χρέωσαν όσο την αγόρασα από το φαρμακείο.

Φυσικά, το βράδυ, υπάρχει μια μαία και 2 νοσοκόμες στον όροφο, αν χρειαστείς κάτι θέλεις υπομονή, απαράδεκτο για τις χρεώσεις τους.

Τις κρυφές χρεώσεις δε νομιζω ότι μπορούμε εμέις να τις ελέγξουμε... Αυτά που σου χρέωνουν σαν χειρουργικό υλικό, πως μπορεις να το διασταυρώσεις??? Αν χρησιμοπόίησαν Χ αριθμό από γαζες, σωληνακια κλπ η Ψ ή ποσα υπόθετα σου έβαλαν?? Όπως και εξετάσεις που κάνουν στο μωρό κλπ... ¨Οταν δεις το τιμολογίο είναι η λιστα του Σιντλερ, που να ξερεις τι είναι το καθένα εκει μέσα... Αν έχει κανεις την υπομόνη να κάτσειςνα το ψάξει ενα ένα ίσως να έβρισκε μια άκρη, αλλά είναι αδύνατον...

Εδώ μια απόξεση έκανα πριν ένα μήνα (που δεν είναι και γεννα, ούτε και νοσηλέυτηκα) που κράτησε μισή ώρα με το ζόρι και χρέωναν 1300 Ευρώ (μαζι με εξεταση του εμβρύου + γιατρος) αν ήθελες φουλ αποδείξεις... Εγώ βέβαια πλήρωσα 680 χωρις απόδειξη...

Στη γέννα πλήρωσα 2100 για το ΙΑΣΩ (φυσιολογικος τοκετος με επισκληρίδιο) το 2006..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

Ενώ στο δημόσιο, μπαίνεις σε μονίκλινο, και αν δεν υπάρχει σε δίκλινο το πολύ για μία μέρα και μετά σε μονόκλινο, έχεις το παιδί μαζί σου, σε μαθαίνουν να το θηλάζεις, να το αλλάζεις, να το φροντίζεις γενικά, και έχεις όλο το βράδυ 5-6 νοσοκόμες στο διπλανό δωμάτιο έτοιμες να τρέξουν... (εννοείται πάνες, σεβιέττες, φάρμακα όλα δωρεάν). Πάντα μιλάω για τη δική μου εμπειρία, μην παρεξηγηθώ....

Τη θερμοκοιτίδα την πληρώνουν ΟΛΑ τα ταμεία μέχρι τελευταίας δεκάρας να ξέρεις, τα έξοδα του τοκετού είναι το μεγάλο πρόβλημα στα ιδιωτικά μαιευτήρια

Είναι σίγουρο αυτό που λες; Εμάς μας είπαν από την κλινική (όχι το ΙΑΣΩ), ότι παρ' όλο που υπάρχει ΜΕΘ, τα περισσότερα τα στέλνουν στα νοσοκομεία, γιατί δεν θέλουν οι γονείς να πληρώσουν εξτρά τη θερμοκοιτίδα. Αν όμως καλύπτεται από τα ταμεία, είναι πολύ καλό.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Christie,

το υλικό που σου χρεώνουν δεν ξέρουν και αυτοί αν το έχουν χρησιμοποιήσει ή έχουν χρησιμοποιήσει παραπάνω.

Ξέρουν εξετάσεις, ορούς και φάρμακα.

Ότι είναι ακριβό το Ιασώ, δεν το συζητάμε θεωρείται δεδομένο, αλλά δε νομίζω ότι είναι ......κρυφοί κλέφτες, σου λένε ότι θα σε κλέψουν, αν σκεφτείς ότι στο Διαβαλκανικό με τα ίδια χρήματα μια φίλη μου πήρε μονόκλινο.....

Τις θερμοκοιτίδες τις καλύπτουν μεν τα ταμεία πρέπει όμως πρώτα εσυ να πληρώσεις το κουστούμι και μετά ενας θεός ξέρει πότε θα πάρεις τα χρήματα του πίσω....σημαντική σημείωση.

yogini, απ'όσο ξέρω το ΙΚΑ καλύπτει όλο το ποσό στο 100% αλλά τα προκαταβάλεις & έπειτα τα παίρνεις όλα πίσω . Το ταμείο Δημοσίου καλύπτει το 75% του ποσου της θερμοκοιτίδας & εσύ απλά πληώνεις τη διαφορά. Όντως οι θερμοκοιτίδες πληρώνονται με τη μέρα και έχουν κατηγορίες βάσει της σοβαρότητας του προβλήματος του μωρού. Η Α' κατηγορία χρεώνεται 600Ε ημερησίως, ενώ οι κατηγορίες Β' και Γ' από 350Ε την ημέρα.

Όσο για την ευγενική σου σκέψη NATALIA, δεν ξέρω πού ρώτησες και χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη κλινικές που σκέφτονται ανθρώπινα, αλλά μην αυταπατάστε: γιατί να σε στείλουν δε δημόσιο θερμοκοιτίδα, αφού μπορούν οι ίδιοι να σου πάρουν 1000Ε ή δεν ξέρω & εγώ πόσα???

Έτυχα μπροστά σε γέννα και πήρανε τα παιδάκια και τα στείλαν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο (ήταν πολύ πρόωρα). Όταν μου έκαναν την "επίδειξη" των δωματίων κλπ., ρώτησα αν έχουν ΜΕΘ, στο Γένεσις συγκεκριμένα και μου απάντησαν ότι λειτουργεί εδω και κάποιους μήνες. Και τότε γιατί τα στείλατε έξω ρώτησα. "Γιατί δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να πληρώσουν το ποσό για να νοσηλευτεί το παιδί εδώ." Πάντως αν τα καλύπτει το ΙΚΑ και συμβεί κάτι, τουλάχιστον είναι καθησυχαστικό να είσαι στην ίδια κλινική με το παιδί, παρά να είσαι εσύ εδώ κι αυτό στο νοσοκομείο.

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Ειλικρινά χαίρομαι που σκέφτονται σαν άνθρωποι και όχι σαν να είμαστε ευκαιρία να μας ξεπαραδιάσουν.. Έπειτα είδα πως είσαι στη Θεσαλλονίκη & η χαρά μου κόπηκε... Ξαφνικά όλα έβγαζαν νόημα: όλα γίνονται έτσι ανθρώπινα & με σεβασμό, αλλά όχι στην Αθήνα!!!

Έχεις δίκιο, είναι ο λόγος που δε γέννησα στο ΑΤΤΙΚΟ, δεν έχουν ΜΕΘΝ.. Αν το μωρό χρειαζόταν κάτι, θα είμασταν σε άλλα νοσοκομεία? Φρίκη...

Κάνεις μεγάλο λάθος σε αυτό που γράφεις!Πρώτων το Ιασώ έχει πλήρη ΜΕΝΝ νεογνών και δεν στέλνουν τα μωρά σε δημόσιο η χρέωση είναι 300 στην αυξημένη φροντίδα και 150 στην απλή αλλά τα χρήματα τα παίρνεις όλα από το ταμείο σου μέσω του ΕΚΑΒ η μικρή μου είχε προβλήματα κατά την γέννα και έμεινε μια εβδομάδα εκεί και γνωρίζω καλά μιας και του κλάδου και τους έπριζα κανονικά,οι γιατροί είναι λίγο πρόβλημα εκεί αλλά και στο δημόσιο δεν είναι καλύτερα...Εγώ πάλι στο Αλεξάνδρας δεν στέλνω ούτε εχθρό πόσο μάλλον νεογέννητο!!!

Είναι σίγουρο αυτό που λες; Εμάς μας είπαν από την κλινική (όχι το ΙΑΣΩ), ότι παρ' όλο που υπάρχει ΜΕΘ, τα περισσότερα τα στέλνουν στα νοσοκομεία, γιατί δεν θέλουν οι γονείς να πληρώσουν εξτρά τη θερμοκοιτίδα. Αν όμως καλύπτεται από τα ταμεία, είναι πολύ καλό.

To ξέρω από παιδάκι που έμεινε στη ΜΕΘ 1 μήνα. Τα ταμεία δεν αναρωτιούνται καν πώς και γιατί, υπάρχει ευαισθησία στο θέμα. Ίσως οι γονείς να μην το ξέρουν αυτό και να παίρνουν άλλη απόφαση, πάντως το έχω δει από πρώτο χέρι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...