Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΑΣΩ

emanuela

Recommended Posts

Γεννησα πριν 8 μήνες περίπου. Ζήτησα rooming in κι έτσι είχα το μωρό μαζί μου. Το πλένουν, το αλλάζουν εκείνες!

Την ώρα του επισκεπτηρίου το απόγευμα τα βλέπει ο παιδίατρος κι έτσι τα παίρνουν! Αλλά όποτε θες τους λες να στο πάρουν και να στο φέρουν μετά για να θηλάσει!

Ευχαριστώ πολύ! Ίσως θα είναι δύσκολα το πρώτο βράδυ (θα είμαι με καισαρική πάλι) αλλά από την ώρα που θα βγάλουν τους ορούς είναι καλύτερο να το έχω κοντά μου, τα λυπάμαι έτσι όπως σκούζουν στο θάλαμο μέσα....

• 4 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 319
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συνέβη κάτι εχθές σε μια φίλη που γέννησε το Σάββατο στο Ιασώ, το οποίο με προβλημάτισε αρκετά, για να το θέσω κομψά... Εμφανίστηκε μια παιδίατρος, στον καθημερινό γύρο, την οποία δεν είχαν ξαναδεί μέχρι τότε, έριξε μια ματιά στο βρέφος και είπε ότι θα πρέπει να κάνει εξέταση για down διότι "έχει σκιστά μάτια". Και έφυγε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Η κοπέλα, όπως καταλαβαίνετε, τρομοκρατήθηκε και έχει ταραχτεί πάρα πολύ. Ήταν δε και μόνη της στο μαιευτήριο, είναι από επαρχία, και όταν αργότερα ήρθε ο άντρας της τη βρήκε να κλαίει με λυγμούς. Τους ανακοίνωσαν ότι η εξέταση κοστίζει 350 ευρώ και βγαίνει σε 15 μέρες! Όταν διαμαρτυρήθηκαν, τους πρότειναν να τη βγάλουν σε 2 μέρες, αύριο δηλαδή που παίρνουν εξιτήριο, αλλά με 470 ευρώ!

Πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Η κοπέλα είχε κάνει τον προγεννητικό έλεγχο με τους υπερήχους και τις διαφάνειες κλπ., δεν υπήρξε κάποιο θέμα.

Και το άλλο είναι ότι, ενώ είχε ζητήσει να φέρνουν το μωρό για θηλασμό κάθε 2ώρες, την ίδια μέρα άργησαν να το φέρουν, και όταν τελικά το ζήτησε, το μωρό δεν έτρωγε, διότι -όπως αποκαλύφθηκε- το είχαν ήδη μπουκώσει με γάλα! Εκείνη όμως νόμισε, μετά από όλα αυτά, πως το παιδί δεν τρώει επειδή έχει το πρόβλημα του down! Καταλαβαίνετε πώς θα είναι τώρα ψυχολογικά... Ελπίζω να μην αποκτήσει και πρόβλημα με το θηλασμό.

Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας! :confused:

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Συνέβη κάτι εχθές σε μια φίλη που γέννησε το Σάββατο στο Ιασώ, το οποίο με προβλημάτισε αρκετά, για να το θέσω κομψά... Εμφανίστηκε μια παιδίατρος, στον καθημερινό γύρο, την οποία δεν είχαν ξαναδεί μέχρι τότε, έριξε μια ματιά στο βρέφος και είπε ότι θα πρέπει να κάνει εξέταση για down διότι "έχει σκιστά μάτια". Και έφυγε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Η κοπέλα, όπως καταλαβαίνετε, τρομοκρατήθηκε και έχει ταραχτεί πάρα πολύ. Ήταν δε και μόνη της στο μαιευτήριο, είναι από επαρχία, και όταν αργότερα ήρθε ο άντρας της τη βρήκε να κλαίει με λυγμούς. Τους ανακοίνωσαν ότι η εξέταση κοστίζει 350 ευρώ και βγαίνει σε 15 μέρες! Όταν διαμαρτυρήθηκαν, τους πρότειναν να τη βγάλουν σε 2 μέρες, αύριο δηλαδή που παίρνουν εξιτήριο, αλλά με 470 ευρώ!

Πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Η κοπέλα είχε κάνει τον προγεννητικό έλεγχο με τους υπερήχους και τις διαφάνειες κλπ., δεν υπήρξε κάποιο θέμα.

Και το άλλο είναι ότι, ενώ είχε ζητήσει να φέρνουν το μωρό για θηλασμό κάθε 2ώρες, την ίδια μέρα άργησαν να το φέρουν, και όταν τελικά το ζήτησε, το μωρό δεν έτρωγε, διότι -όπως αποκαλύφθηκε- το είχαν ήδη μπουκώσει με γάλα! Εκείνη όμως νόμισε, μετά από όλα αυτά, πως το παιδί δεν τρώει επειδή έχει το πρόβλημα του down! Καταλαβαίνετε πώς θα είναι τώρα ψυχολογικά... Ελπίζω να μην αποκτήσει και πρόβλημα με το θηλασμό.

Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας! :confused:

Απαράδεκτη αντιμετώπιση και απίστευτο πόσο χρημάτων! :shock:

Να ζητήσει να έχει το μωρο μαζι της στο δωμάτιο!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

δυστυχώς εχω γεννήσει δυο φορές στο ιασω λόγο γιατρού. δεν αξιζουν τα λεφτά που παίρνουν με τίποτα.Σου κ'ανουν χάρη να σ εξυπηρετήσουν!!!!!! και σου κανουν ενα σορό εξετάσεις για να στα παιρνουν χωρίς λογο τισ περισσότερες\ φορες.μεχρι και τα απςματικα μαντιλακια που μου εφεραν 20 στον αριθμο τα χρέωσαν 15 ευρωωωωω!

Διαφημίσεις

Προφανώς, αυτά που αναφέρω μπορούν να θεωρηθούν δυσφήμιση. Εγώ πάλι, το να δεσμεύομαι να μιλήσω για οτιδήποτε παρόμοιο σε ένα δημόσιο φόρουμ το νιώθω σαν λογοκρισία. Μερικές φορές είμαστε ανίσχυροι κι ευάλωτοι σε κάποιες καταστάσεις, όπως αυτή μιας λεχώνας σε ένα μαιευτήριο πχ., και από τα ελάχιστα όπλα για να προστατευτούμε είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Οι νόμοι ίσως υπάρχουν για να προστατεύουν από την κακόβουλη δυσφήμιση, και καλά κάνουν, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

ναι αμα εχω κάτι να πω θα το πω χέστηκα για την δυσφήμιση! και οταν μιλάω για προσωπική εμπειρία δικής μου ή κολλητής μου ας μου κάνουν μήνυση και θα δεις ποιος δικαιώνεται στο δικαστήριο. Το μάθανε τώρα να φοβίζουν και καλά τον κόσμο....ρε τώρα το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω θα τους πάρει όλους ο δίαολος οποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του.

Απλά να μιλάτε με στοιχεία. Έρχεται παιδιάτρος και λέει παπαρια; το ονομα του αμέσως, μαία; το ίδιο Ζητάτε ονόματα και ας διανοηθούν να σας κάνουν κάτι, τους ξεσκίζετε μετά

• 1 month later...

βρε κοριτσια γραψτε καμια προσφατη εμπειρια απο το ιασω να δουμε αν θα απογοητευτουμε ή θα ευχαριστηθούμε...

Λενε οτι εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα . Αληθευει??

Όλα είναι μια ιδέα...

Και εγώ είχα ένα ανάλογο περιστατικό με μία παιδίατρο του ΙΑΣΩ. Γέννησα τέλη Φλεβάρη και μια μέρα πριν βγώ με καλεί η παιδίατρος (δεν θυμάμαι το όνομά της) και μου λέει ότι πρέπει να κάνουν στο μωρό επείγον ένα υπερηχογράφημα εγκεφάλου. Οπώς καταλαβαίνετε μου ήρθε μαυρίλα, κόντεψα να λιποθυμήσω. Ημουν ήδη 4 ημέρες μέσα και όλα ήταν φυσιολογικά και ξαφνικά να μου λέει κάτι τέτοιο. Απαίτησα εξηγήσεις και δεν μου τις έδινε!!! Απλά ότι ήταν εντολή των νεογνολόγων. Ετσι όπως μου το είπε, θεώρησα ότι κάτι μου έκρυβαν, ότι κάτι κακό συμβαίνει στο παιδί μου! Πήρα τηλ τον γιατρό μου σε υστερική κατάσταση και εκείνος με καθησύχασε ότι θα αναλάμβανε αυτός το θέμα. Πέρασα μια δράμα νύχτα, κλαίγοντας και το πρωί ήρθε ο γιατρός μου και μου είπε ότι μπορούσα να φύγω, δεν χρειαζόταν τίποτα να κάνω στο παιδί, έχαιρε άκρας υγείας. Τον ρώτησα προς τι τότε όλο αυτό το σκηνικό και κατάλαβα ότι όλο αυτό έγινε για τα λεφτά! Να με χρεώσουν και άλλο.Δεν με νοιάζει να θεωρηθεί δυσφήμιση, εγώ ρώταγα εξηγήσεις από την παιδίατρο και δεν μου τις έδινε, ούτε καν με καθησύχασε, ντροπή τους.

Επίσης και για να κάνουν μια εξέταση στο παιδί ήθελαν να τους την πληρώσω από πριν και όχι μετά! Αλλο κουφό και αυτό, δεν κατάλαβα τον λόγο. Αφού έτσι και αλλιώς στο τέλος θα πλήρωνα όλο τον λογαριασμό.

Από άποψη προσωπικού κάποιες ήταν όντως για τα μπάζα, λες και σου έκαναν χάρη που σε εξυπηρετούσαν αλλά κάποιες ήταν μάλαμα. Εγώ είχα κλείσει σε τρίκλινο οικονομικό και ήταν τόσο στενό που δεν χωρούσαμε να περάσουμε καλά καλά, γιατί και οι άλλες δυό κοπέλες είχαν τα μωρά τους μέσα.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά τα θυμήθηκα και φούντωσα πάλι.

βρε κοριτσια γραψτε καμια προσφατη εμπειρια απο το ιασω να δουμε αν θα απογοητευτουμε ή θα ευχαριστηθούμε...

γεννησα τον γεναρη στο ΙΑΣΩ κ εγω εχω να πω τα καλυτερα!! τι να πω ισως; ειναι κ θεμα γιατρου!! εμενα μολις ακουγαν το ονομα του γιατρου μου με ειχαν στα ωπα ωπα! ισως παλι να μου φανηκε! τελος παντων εμενα οι παροχες τους με ικανοποιησαν,οι μαιες ηταν παντα εκει οποτε κ να τις ζητουσα(κ μεσα στην νυχτα που δεν υπαρχει τοσο προσωπικο), με βοηθησαν με τον θηλασμο.καποια στιγμη κατεβασα πολυ γαλα κ μου φαιρνανε συνεχεια το μωρο κ εκεινη την μερα μια μαια ηταν πανω απο το κεφαλι μου κυριολεκτικα κ χωρις υπερβολες 8ωρες!!!:shock::-D:grin: οτι αλλο θελεις ρωτα με!!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΕΚΕΙ ΛΟΓΩ ΓΙΑΤΡΟΥ..

ΣΤΟΝ ΟΡΟΦΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ!

ΕΙΧΑ ΛΙΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΗΛΗ,ΑΝΕΒΑΣΑ ΠΥΡΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΣΡΗΘΟΣ ΜΟΥ Κ ΟΥΤΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ.ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕΣ.

ΕΙΧΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ,ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΑΝ,ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ Κ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΚΑΝ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΜΕ!!

ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣ Κ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΕΣ....

ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΡΟΦΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΝΑΛΟΓΑ..

ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΩΡΟ,ΕΜΦΥΣΗΜΑ Κ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ Κ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΩ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ...

• 1 month later...

Θα γεννήσω και εγώ στο Ιασω κορίτσια και ήθελα την βοήθεια σας.Επειδή είμαι απίστευτα φοβιτσιαρα είπαμε μήπως το πρώτο βραδύ μείνει και ο άντρας μου ώστε να με βοηθάει.Δεν ξέρω όμως κατά ποσό επιτρέπεται αυτό.Θα είμαι σε τρίκλινο δωμάτιο.Έχει καμία σας ανάλογη εμπειρία?

Kάτια με το καλό το μωράκι σας. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται να διανυκτερεύσει ο σύζυγος μέσα στο δωμάτιο, εκτός εάν δεν έχεις συγκατοίκους.

Βέβαια μπορεί να μείνει μέχρι αργά το βράδυ.

Γέννησα στο Ιασώ τον Μάρτιο και η αλήθεια ήταν πως δεν έμεινα τόσο ευχαριστημένη όσο πριν δύο χρόνια στην πρώτη μου γέννα.

Εγώ δεν χρειάστηκα ιδιαίτερα τις μαίες επιδή ήξερα για τον θηλασμό αλλά έβλεπα πως αντιμετώπιζαν τις άλλες κοπέλες που τις φώναζαν για βοήθεια.

Είναι όμως και θέμα ορόφου όπως είπε η κοπέλα παραπάνω.

Το βράδυ δεν επιτρέπεται να μείνει κανείς στο δωμάτιο απλά μπορεί ο άντρας σου να μείνει λίγο παραπάνω πέραν του επισκεπτηρίου εάν και οι άλλες κοπέλες συμφωνούν, βέβαια σίγουρα κάποια στιγμή θα τον διώξουν γιατί περνάνε για νοσηλεία κ.λ.π.

Στο κατάλληλο θέμα!!! απαράδεκτοι στο θέμα του θηλασμού. Γέννησα εκεί πέρυσι τον Μάιο. Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και 2 φορές σε μία μέρα έφεραν το παιδί ταϊσμένο κ όταν έκανα φασαρία μου είπαν ότι ήταν εντολή της μαίας του γιατρού μου (την οποία δεν είχα δει ποτέ!!) επειδή το μωρό γεννήθηκε 2700 κ τη δεύτερη μέρα πήγε 2530!!!!:confused::confused::confused:

Φυσικά όταν μίλησα με το γιατρό μου, τη μαία του κλπ μου είπαν ότι έγινε λανθασμένη συνεννόηση!! Φυσικά όταν ζητούσες βοήθεια να μπει το μωρό σωστά στο στήθος έπιαναν θηλή κ μωρό εκνευρισμένα χωρίς να ρίξουν ούτε ματιά, ούτε κουβέντα απλά το σπρωχναν στο στήθος κ έφευγαν!!! ΑΓΓΑΡΕΙΑ!!! Μόνο μία προϊσταμένη έχω να πω ότι ήταν εξαιρετική, ήρθε στο δωμάτιο αφού είχα σηκώσει το ΙΑΣΩ στον αέρα κ είχα ήδη τσακωθεί με μία μαία η οποία ήρθε στο δωμάτιο κ μου έκανε παρατήρηση που δεν δέχομαι το μπουκάλι στο μωρό γιατί χάνει βάρος κ εγώ επιμένω να θηλάσω ενώ δεν έχει κατέβει ακόμα το γάλα μου και διευθέτησε το θέμα αμέσως!!! Συγχύστηκα πάλι που τα θυμήθηκα!!! Και δεν είναι δυσφήμιση... είναι προσωπική εμπειρία!

Διαφημίσεις

Γέννησα στο Ιασώ τον Φεβρουάριο. Για το θέμα του να μείνει ο άντρας στο δωμάτιο τη νύχτα, κι εγώ τον χρειαζόμουν την πρώτη νύχτα κι έμεινε στο δωμάτιο μέχρι αργά, αφού ρώτησα και την άλλη κοπέλα (ήμουν σε τρίκλινο), αλλά αργότερα κι επειδή περνάνε και οι νοσηλευτριες απο τα δωμάτια, βγήκε και κοιμήθηκε στο σαλόνι στους καναπέδες (όλος ο κόσμος κοιμάται εκεί).

Όσο για το θηλασμό, εγώ δεν θήλασα γιατι το μωρό μου ήταν θερμοκοιτίδα, αλλά εβλεπα πως συμπεριφερόντουσαν στις άλλες κοπέλες και είδα πως τις βοηθούσαν πολύ και μάλιστα έκαναν και σεμινάριο θηλασμού το οποίο παρακολούθησα.

MOPDp3.png?EvtKw4ir

με το καλο,ειδα οτι γεννας αυριο

Xc60p3.png ghL0p3.png

Στο κατάλληλο θέμα!!! απαράδεκτοι στο θέμα του θηλασμού. Γέννησα εκεί πέρυσι τον Μάιο. Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και 2 φορές σε μία μέρα έφεραν το παιδί ταϊσμένο κ όταν έκανα φασαρία μου είπαν ότι ήταν εντολή της μαίας του γιατρού μου (την οποία δεν είχα δει ποτέ!!) επειδή το μωρό γεννήθηκε 2700 κ τη δεύτερη μέρα πήγε 2530!!!!:confused::confused::confused:

Φυσικά όταν μίλησα με το γιατρό μου, τη μαία του κλπ μου είπαν ότι έγινε λανθασμένη συνεννόηση!! Φυσικά όταν ζητούσες βοήθεια να μπει το μωρό σωστά στο στήθος έπιαναν θηλή κ μωρό εκνευρισμένα χωρίς να ρίξουν ούτε ματιά, ούτε κουβέντα απλά το σπρωχναν στο στήθος κ έφευγαν!!! ΑΓΓΑΡΕΙΑ!!! Μόνο μία προϊσταμένη έχω να πω ότι ήταν εξαιρετική, ήρθε στο δωμάτιο αφού είχα σηκώσει το ΙΑΣΩ στον αέρα κ είχα ήδη τσακωθεί με μία μαία η οποία ήρθε στο δωμάτιο κ μου έκανε παρατήρηση που δεν δέχομαι το μπουκάλι στο μωρό γιατί χάνει βάρος κ εγώ επιμένω να θηλάσω ενώ δεν έχει κατέβει ακόμα το γάλα μου και διευθέτησε το θέμα αμέσως!!! Συγχύστηκα πάλι που τα θυμήθηκα!!! Και δεν είναι δυσφήμιση... είναι προσωπική εμπειρία!

το μωρο ουτως η' αλλως θα εχανε βαρος..δεν ευθυνεται καμια μαια η΄γιατρος η' εσυ γι'αυτο!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

με το καλο,ειδα οτι γεννας αυριο

ευχαριστω. Για να δουμε ποιες θα ειναι τελικα και οι δικες μου εντυπωσεις... ελπιζω να εχω ομορφα πραγματα να γραψω...;)

Όλα είναι μια ιδέα...

το μωρο ουτως η' αλλως θα εχανε βαρος..δεν ευθυνεται καμια μαια η΄γιατρος η' εσυ γι'αυτο!!

Ακριβώς.. ο παιδίατρος είχε πει πως όλα ήταν οκ κ ήταν στο 10% που χάνουν φυσιολογικά τα βρέφη το πρώτο 24ωρο!

Γέννησα στις 4 Ιουλίου στο Ιασώ. Έμεινα κατευχαριστημένη και σαφώς θα το προτιμήσω αν κάνω δεύτερο παιδάκι.

Το προσωπικό από τις κυρίες που καθάριζαν μέχρι τις νοσηλεύτριες και τις μαίες ήταν εξαιρετικές στη δουλειά τους. Και τις τρεις κοπέλες που μέναμε στο δωμάτιο μας βοήθησαν απίστευτα πολύ με το θηλασμό -εμένα ειδικά που είχα θέμα στην αρχή...χάρη σε εκείνες θηλάζω τώρα, και η ανταπόκριση ήταν πάντα άμεση.

Οι παιδίατροι επίσης μας εξηγούσαν τα πάντα, μας συμβούλευαν για αργότερα, γενικά πολύ καλοί.

Στο δικό μου δωμάτιο διανυκτέρευσε τη μία βραδιά η μαμά της μίας κοπέλας επειδή είχε κάνει καισαρική και χρειαζόταν βοήθεια και κάποιο άλλο όταν έφερναν τα μωρά η άλλη κοπέλα φώναζε τον άντρα της που κοιμόταν στο σαλόνι για να βλέπει το μωρό επειδή την επόμενη έπρεπε να πάει σπίτι τους στο άλλο τους παιδάκι. Κανείς δε δημιούργησε θέμα.

Αυτοί που προκαλούσαν προβλήματα ήταν οι επισκέπτες που ενώ οι μαίες και οι νοσηλεύτριες καλούσαν να περιμένουν στο σαλόνι για να μοιραστούν τα μωρά πχ, ο καθένας έκανε του κεφαλιού του και όταν πια οι κοπέλες έφταναν να φωνάζουν τους έλεγαν :"πως τολμάς; Εγώ πληρώνω!". Μιλάμε για κριάρια όρθια, όχι αστεία...:evil:

8OgYp3.png

Εγώ πάντως κ το δεύτερο μωράκι μου στο Ιασώ θα το γεννήσω. Δε μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες εμπειρίες. Εμένα με στήριξαν σε όλα. Κ στο θηλασμό, κ στις ανάγκες μου κ δεν ήταν ποτέ μουτρωμένες. Επίσης άλλαξα 2 φορές όροφο γιατί έκαναν ανακαίνιση στο δωμάτιο μου, κ ήμουν ευχαριστημένη κ στον άλλο όροφο. Επίσης ήταν πολυ τρυφερές με τα μωράκια.

Γεννάς! Κι εγώ δεν πρόλαβα να γράψω και στο είχα υποσχεθεί! Ελπίζω να προλάβω όσο κοιμούνται.

λοιπόν εγώ γενικά έμεινα αρκετά ευχαριστημένη. μου την έδωσαν μόνοι τους να τη θηλάσω όταν γέννησα, σ΄την ανάνηψη επίσης την είχα ΣΥΝΕΧΕΙΑ , μου την πήραν μόνο όταν έπρεπε να με ετοιμάσουν για το δωμάτιο. οι μαίες κατά τον τοκετό και στην ανάνηψη πολύ ευγενικές και παρ όλο που το μαιεευτήριο ήταν φουλ όλοι πάρα πολύ ευγενικοί. Γενικά με το rooming in μια χαρά. τα αρνητικά ήταν 2:

-το επισκεπτήριο είναι τόσο χύμα που δεν πάει άλλο, όποιος γουστάρει μπαίνει ό, τι ώρα γουστάρει και κάθεται όσο θέλει. και 100 άτομα σε ένα δωμάτιο να μαζεύονταν κανείς δε θα κάνει παρατήρηση. γι αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει συννενόηση με τις άλλες κοπέλες του θαλάμου. επισκέπτες έμεναν μέχρι τις 10, κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί τους. γενικά με τα μωρά μέσα θα έπρεπε να υπάρχει ένας στοιχειώδης έλεγχος στους επισκέπτες, έστω μια ανακοίνωση να μην μπαίνουν πχ πάνω από 2 άτομα ταυτόχρονα για κάθε λεχώνα και να σέβονται λίγο την ώρα του θηλασμού.

-επειδή έμεινα μέσα ΣΚ, το Σάββατο και ακόμα περισσότερο την Κυριακή οι μαίες δεν επαρκούσαν. τους ζητούσα να πάρουν να αλλάξουν το μωρό και μέχρι να την πάρουν και να την ξαναφέρουν είχε τύχει να περάσει και μία ώρα, να τους το έχω πει 2-3 φορές και φυσικά η μικρή να τα έχει ξανακάνει και να πρέπει να την ξαναπάρουν. τους δίνουμε τόσα λεφτά και δεν κοιτάζουν να έχουν επαρκές προσωπικό.

Το φαγητό δε με ενθουσίασε, οι σαλάτες χάλια και γλυκό είχε πολύ σπάνια (σημαντικό για μένα γιατί μετά τη στέρηση του διαβήτη κύησης τα περίμενα πώς και πώς τα γλυκά!), συνήθως το επιδόρπιο ήταν ένα χάλια φρούτο. Ένα σνίτσελ που μας είχαν φέρει ήταν τόσο σκληρό που η κοπέλα δίπλα μου ούτε μια μπουκιά δεν μπόρεσε να φάει.

για το θέμα του θηλασμού τώρα, εμένα η μικρή μου ήταν την πρώτη μέρα στη ΜΕΝΝ Και είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό τον οποίο αν δεν είχα γνωστή μου παιδίατρο μέσα δεν ξέρω αν θα τον πετύχαινα. δηλαδή εμένα με έπαιρναν τηλ όποτε εκλαιγε και κατέβαινα, αλλιώς πήγαινα κάθε 3 ώρες από μόνη μου. αυτό νομίζω ότι κανονικά δεν το πολυκάνουν, αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν τους είχε μιλήσει η γνωστή μου. το βράδυ λοιπόν κατά τις 2 είχα κατέβει να θηλάσω και ήμουν εκεί αρκετή ώρα, το πρώτο 20λεπτο ουσιαστικά την κρατούσα κοιμισμένη, δεν την πίεζα να ξυπνήσει. μετά ξύπνησε και άρχισε να τρώει και όταν είχε περάσει κανένα 40λεπτο που θήλαζε ήρθε μια μαία (Από τις 2 που είχε εκείνη την ώρα στη ΜΕΝΝ) και μου λέει "έλα, αρκετά θήλασες, πήγαινε τώρα" με ευγενικό τρόπο βέβαια. της λέω "γιατί? αφού τρώει ακόμα." και μου είπε χίλιες δυο βλακείες, τη μία μου είπε ότι πρέπει να ξεκουραστώ, είναι και αργά, μετά (επειδή επαναληφθηκε πολλές φορές η σκηνη) μου είπε ότι το μωρό όσο έφαγε έφαγε και τώρα μόνο πιπιλάει , μετά (που τη ρώτησα εγώ μήπως μου τα λέει γιατί θέλουν να κάνουν κάποια εξέταση στο παιδί) μου είπε "ναι, σιγά σιγά θα τα βάλουμε όλα" κάτι ασυναρτησίες. τέλος πάντων το ανέφερα στο γιατρό μου και μου είπε ότι ήταν απαράδεκτο όλο αυτό και μετά μου είπε ότι το ανέφερε κι αυτός με τη σειρά του εκεί που έπρεπε.

γενικώς η εντύπωση που μου έδωσε το ΙΑΣΩ είναι ότι το παλεύουν πραγματικά για το θηλασμό, το διαφημίζουν πάρα πολύ και το τονίζουν ότι είναι υπέρμαχοι, μάλλον γιατί έχουν φάει πολύ θάψιμο τον τελευταίο καιρό και το κακό είχε παραγίνει. απλώς υπάρχουν και κάποιες μαίες που δεν ακολουθούν την "επίσημη γραμμή", είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω αδιαφορίας. εκεί φωνάζεις την προϊσταμένη και λύνεις το πρόβλημά σου.

Άντε βρε, όλα καλά να πάνε και μ ένα γερό μωράκι!! Αυτό είναι το βασικό και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...