Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προγραμμα ομοιοπαθητικου εμβολιασμου αντί κανονικου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανουλες!

Έχω δίδυμα ενός έτους θηλάζουμε αποκλειστικά και δεν έχουμε κάνει ακόμα εμβόλια. Κανω ομοιοπαθητική και η ομοιοπαθητικος μου είχε κάνει κουβέντα πριν γεννήσω για το πρόγραμμα ομοιοπαθητικου εμβολιασμού. Καθώς είναι πολλές οι παρενέργειες άμεσες αλλά και οι μακροπρόθεσμες από τις τοξικές χημικές των εμβολίων σκεφτόμαστε είτε να κάνουμε μονο τα απολύτως απαραίτητα ( που αφορούν ανίατες ασθενειες) είτε να μην κάνουμε καθόλου. Παρακαλώ θα ήθελα οποιαδήποτε σχετική εμπειρία γιατί σήμερα πήγαμε στο παιδίατρο , όπου είναι και ομοιοπαθητικος τρομάρα του και μόλις του εξέθεσα τα ερωτήματα μου η απάντηση του αποστομοτικη.. """είσαι στον κόσμο σου!!!""

Επεξεργάστηκαν by Ισμήνη15
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα. Αν έχεις facebook, θα σου πρότεινα να μπεις στην ομαδα "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ".Είναι ομάδα που προσφέρει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο πληροφορίες για τα εμβόλια. Συμμετέχουν επαγγελματίες υγείας που έχουν την υπομονή, τη διάθεση και τις γνώσεις να βοηθήσουν όσους έχουν μπερδευτεί από τον κυκεώνα της παραπληροφόρησης και της κινδυνολογίας των κάθε λογής ¨εναλλακτικών".

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να πω μια γνωμη... (Μπορεί να σου φανει αφελης, μη επιστημονικο και ουγκ).

Εμεις κανουμε ολα τα εμβολια κανονικα και στην ωρα τους (εκτος απο το ροτα). Στην αρχη κι εγω ημουν ετοιμη να λιποθυμισω απο το αγχος μου, τι θα γινει, τι θα παθει κτλ. Τελικα ομως, νομιζω πρεπει να νιωθουμε ευγνωμοσυνη για την προοδο της επιστημης και αυτη τη δυνατοτητα να προστατευομαστε απο καποιες ασθενειες. Οπως επισης ενιωσα ευγνωμοσυνη που ειχα τα αντισωματα για την ερυθρα στην εγκυμοσυνη κ δεν κινδυνευε το εμβρυο. Σε χωρες του 3ου κοσμου η θνησιμοτητα στα παιδια οφειλεται ως ενα βαθμο και στην ελλειψη εμβολιων. Ενα στοιχειο του πολιτισμου μας ειναι οτι συνειδητα δεν ''επιτρεπουμε'' τη φυσικη επιλογη. Δηλαδη, το να μεινεις ανεμβολιαστος σημαινει οτι μενεις μονος σου, με τις δυναμεις σου να παλεψεις πχ εναν ιο. Μπορει να κερδισεις, μπορει ομως και να χασεις...Και στην κοινωνια μας δε θελουμε μονο τα παιδια που ειναι τοσο δυνατοι οργανισμοι, αλλα ολα τα παιδια!

Ο θηλασμος ειναι βαλσαμο, αλλα δεν κανει τον ανθρωπο ρομποκοπ, αλωβητο.

Αν ειχα ενα παιδι που ειχε καποιο προβλημα, δε θα το βοηθουσα με τα οπλα μου δινει η επιστημη; Δε θα το αφηνα να τα βγαλει περα μονο του. Οταν βγαινουμε στον ηλιο, δε βαζουμε αντιηλιακο; Το αντιηλιακο ομως εχει και πολλα χημικα συστατικα και σιγουρα εχει επιδρασεις. Ομως το ζυγιζουμε: οι επιπτωσεις στο δερμα απο τα parabens ειναι λιγοτερο σημαντικες απο το να προστατευτουμε απο την ακτινοβολια.

Το αλλο που σκεφτομουν ειναι πως οοοολοι εμεις, γενιες και γενιες και εκατομμυρια κοσμος καναμε αυτα τα εμβολια, τι παθαμε; Ισα ισα, εξαφανιστηκαν και καποιες ασθενειες.

Επιστημονικες απαντησεις υπαρχουν επισης, αλλα επειδη δεν ειμαι γιατρος, δε θα τις παραθεσω!

Περαν αυτων, υπαρχει και η κοινωνικη διασταση του ζητηματος, τα ξερεις, για την ανοσια, που χρειαζεται πανω απο καποιο ποσοστο του πληθυσμου για να επιτευχθει κτλ.

Αυτα τα λιγα!

 

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι μια μαμα που το ένα μου παιδι παρουσιασε καποιο πρόβλημα μετα από εμβολιασμο.Οταν ηταν 20 μηνων μετα από ένα εμβολιο αρχισε επιληπτικες κρισεις.Εκτοτε(πανε πλεον 5 χρονια) το παιδι είναι με θεραπεια.παροτι οι κρισεις εχουν σταματησει και τοπαιδι είναι μια χαρα ωστόσο παιρνει καθημερινα καποιο φαρμακο.Εννοειται δεν τον ξαναεμβολιασα.Αρα δε σου μιλαω ουτε θεωρητικα ουτε εκ του ασφαλους.Τα εμβολια είναι μια ιστορια πολύ περιεργη.Σαφως και είναι επίτευγμα της ιατρικης η ανακαλυψη των εμβολιων.Απο την άλλη υπαρχουν κι περιπτώσεις που τα εμβολια εχουν δημιουργησει προβλήματα.Το να λεμε ότι κι εμεις που εμβολιαστηκαμε τι παθαμε...είναι το λιγοτερο αφελες.Γιατι ναι καποιοι από εμας δυστυχως παθαμε.

 

Όπως καταλαβαίνεις όταν ηρθε η στιγμη να εμβολιασω το δευτερο παιδι μου δεν ηξερα τι να κανω.Τελικα το εμβολιασα...με μια μικρη καθυστερηση και χωρις βιασυνη μη και χασουμε καμια δοση.Ουτε τρεχω να κανω κάθε εμβολιο που βγαινει.Οποια αποφαση και να παρεις ενεχει καποιο ρισκο..και δυστυχως είναι μια αποφαση που πρεπει να την παρεις μονη σου.

 

Ειλικρινα θα σου πω ότι τρεμω συνεχως μη μου χτυπησει πουθενα ο μεγαλος που είναι ανεμβολιαστος και κολλησει κανεναν τετανο.Απο την άλλη τρεμω και να τον εμβολιασω.

 

Το παιδι σου είναι ηδη ενός ετους..θα επρεπε ηδη να εχει εμβολιαστεί για καποιες ασθενειες κι εσυ το εχεις αφησει ανεμβολιαστο.Πρεπει να παρεις μια αποφαση οριστικη και να δεις τι θακανεις.Εγω παρα τα οσα εχω περασει θα σου προτινα να εμβολιάσεις το παιδι σου.Σιγα σιγα ,ένα εμβολιο τη φορα,τα σημαντικα εμβολια να γινουν.

 

Αν καποιος σου εχει πει ότι επειδή εχεις θηλασει ένα χρονο είναι το παιδι σου καλυμμενο προφανως δεν ξερει τι του γινεται.Κι εγω θηλασα τα παιδια μου πολύ πανω από ένα χρονο...αλιμονο όμως αν λεμε ότι ο θηλασμος είναι η λυση για τα παντα.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου και εγώ θήλασα 26 μήνες. τα εμβόλια τα έκανα καθυστερημένα όπως αναφέρει η KINE  και αναπληρώνω ακόμα κάποια τώρα στα 4,5.  Η παιδίατρος μου (δουλεύει και σε δημόσιο νοσοκομείο) δεν μου είπε ποτέ ότι διακινδυνεύω τη ζωή κάποιου , ή του παιδιού μου ,που έκανα τα εμβόλια κάποιων σημαντικών ασθενειών (πχ το mmr) , στα 3,5 αντί στα 2.   Με αυτά που έχω διαβάσει πιστεύω ότι κάποια εμβόλια θα ήταν καλό να γίνονται σε πιό ώριμο νευρικό σύστημα. 

ΟΜΩΣ ζω σε προάστειο της αθήνας.  Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση , το να μένεις εντός αθήνας για παράδειγμα, με το να μένεις εκτός. υπάρχουν εμβολια που δεν είναι καν στο προτεινόμενο σύστημα εμβολιασμού που θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι σε όλες τις μητέρες εκτός αθήνας  - είναι το εμβολιο  (σε σταγόνες) κάποιου εντερο ιού, δεν θυμάμαι πως το λένε... του ροταιού? .

Που, εάν είσαι εκτός ή μακριά από νοσοκομείο, κινδυνεύει με θάνατο το βρέφος επειδή ακριβώς δεν θα προλάβεις να αναγνωρίσεις σε ένα δωδεκάωρο ενδεχόμενη επικινδυνότητα του εντεροιού αυτού.  Που εγώ στην Αθήνα, είμαι 30΄ώρα από νοσοκομείο, οπότε όποια υποψία έχω το πάω αμέσως.

Όσες δηλαδή είσαστε σε νησιά, εάν εγώ ζούσα σε νησί, θα τα είχα κάνει σίγουρα νωρίτερα τα εμβόλια, και θα είχα πάρει και αυτό που ΔΕΝ το καλύπτει το σύστημα κ πρεπει να το πληρώσεις εσύ μόνος σου. 

 

Όπως και να έχει, τα εμβόλια ΕΧΟΥΝ παρενέργειες. Δεν είναι μαγικά ραβδάκια. Δεν μπορεί κανένας να σου εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει παρενέργεια και για αυτό το λόγο θεωρώ εντελώς λανθασμένο να κατηγορούνται οι γονείς που έχουν αυτό το φόβο!!  

Αντιθέτως οι ειδικοί είναι αυτοι που πρέπει να σταματήσουν να ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ  να κάνουν την δουλειά τους!

ο παιδίατρός σου θα έπρεπε να σου πει, ή να σου δώσει φυλλάδιο  (δική του ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ είναι!) για να σου εξηγήσει ποιό εμβόλιο κάνει τι, 

και γιατί προτείνει να το κάνεις πότε.

Βαριέται λοιπόν και σου λέει ότι είσαι στον κόσμο σου, αντί να σε ενημερώσει όπως οφείλει. 

Δεν είναι ΟΛΑ τα εμβόλια αυτά που είναι απολύτως αναγκαία, αλλά έχει να κάνι και με το πού ζεις,  και σε τι εκτίθεσαι, αυτό που κρίνει την αναγκαιότητα.

Το εθνικό πρόγραμμα είναι ένα μέσο όρο αυτών που θεωρούν ότι είναι βέλτιστο να γίνουν. 

  

Κάποια έγραψε ότι είναι υποχρεωτικό. Εγώ ξέρω ότι είναι ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ! Τα ελέγχουν όταν πάς σχολείο, και πάλι δεν είναι ακριβώς υποχρεωτικό, παρακαλώ να μιλήσει κάποια κάποιος δικηγόρος, γιατί όλα τα άλλα είναι παραπληροφόρηση!!!!  Το ότι είναι προτεινόμενο πάλι, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό ή δεν είναι απαραίτητο να γίνουν, . ... είναι νομικό το θέμα! 

 

Εγώ λοιπόν λέω να ξαναπάρεις το γιατρό, να του πεις, ότι φοβάσαι , και έχεις λόγο να φοβάσαι , αλλά ότι θέλεις να σου εξηγήσει το κάθε εμβόλιο γιατί πιστεύει οτι να το κάνεις. 

λεφτά δεν θα πάρει από το ραντεβού ??? ε?????  :?  

 

κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει η @kine για την ομοιοπαθητική. χρησιμοποιώ ομοιοπαθητικά σκευάσματα ώς πρόληψη ή θεραπεία συμπτωμάτων που δεν φαίνονται να χρειάζονται άλλη φαρμακευτική κάλυψη, ενώ όταν δώ ότι τα πράγματα σκουραίνουν, θα πάρω αυτό που θα χρειαστεί από γιατρό. 

έχω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις λανθασμένων διαγνώσεων σε μένα από γιατρούς, οπότε πάντα εάν αμφιβάλω, δεν αναβάλλω, απλώς παίρνω και άλλες γνώμες μέχρι να μου εξηγήσουν και να βρώ λύση. 

 

Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με ομοιοπαθητικούς γιατρούς που βαφτίζουν σκευάσματα ομοιοπαθητικά ως εμβόλια, θεωρώ ότι παραπληροφορούν 100% και ότι θα έπρεπε να υπαρξουν νομικές κινήσεις που να εμποδίζουν το να ονομάζει κάποιος κάτι "εμβόλιο" με τέτοιο αυθαίρετο τρόπο.

Γνωρίζω ότι οι φαρμακευτικές είναι βιομηχανίες κερδοσκοπικές, όμως δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε και να λέμε ότι δεν κάνουν τίποτα. -Σώζουν  κόσμο, και βγάζουν χρήματα, με επιστημονικά ελεγχόμενο τρόπο που φυσικά έχει παρενέργειες. Όμως υπάρχουν στατιστικές, υπάρχουν έλεγχοι που κρίνουν αποτελεσματικά αυτά τα σκευάσματα στην πρόληψη κάποιων ασθενειών. 

 

Δεν συμφωνώ (με την αποτελεσματικότητα) του επιχειρήματος της "κοινωνικής" προσφοράς  του να εμβολιάσεις το παιδί σου ... καμία μάνα δεν θα ξεπέρναγε τον φόβο του να βλάψει το παιδί της, με το να βοηθήσει την κοινωνία (τα άλλα παιδιά ή τις έγκυες). Πιό κοντά της έχει το παιδί της και φοβάται για αυτό, και μετά θα νοιαστεί για τους υπολοίπους. 

Βλέπω συχνά να επαναλαμβάνεται ως επιχείρημα για να πείσει τις μητέρες να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αλλά νομίζω ότι πάει άπατο. 

Ναι μπορεί να είναι εγωκεντρικό να φοβάται κάποιος μόνο για το παιδί του, όμως εάν μια μητέρα είναι καταβεβλημένη από αυτό το φόβο, δεν θα της τον απομακρύνεις, λέγοντάς της,  "γίνε πιο αλτρουίστρια".... 

 

Το θέμα είναι επιστημονικό, όχι συναισθηματικό. Πρέπει να ζητάνε οι μητέρες την ενημέρωση εάν δεν μπορούν οι ίδιες να αναζητήσουν σωστές πηγές ενημέρωσης (με βιβλιογραφία, από ανθρώπους ειδικευμένους στις λοιμώξεις/ασθένεις. Πρέπει οι παιδίατροι να την παρέχουν. 

 

Να πω ότι έχω ακούσει από 2 γιατρούς , ενεργούς για περιστατικά παρενεργειών μετά από εμβόλιο, σε παιδιά. Δεν είναι μύθος, υπάρχει, δεν είναι παράλογο να το σκέφτεται κάποιος. 

Τι στο καλό, όταν κάνουν όλοι την αυχενική, με τις στατιστικές πάλι κρίνουν, και αποφασίζουν. Έτσι και εδώ. Ενημερώνεσαι για τις στατιστικές (και για τα πιθανά αρνητικά των δύο εκβάσεων)  και προχωράς. 

Δεν κρίνω κατάλληλο κάποιο ομοιοπαθητικό γιατρό (όχι παιδίατρο) να αντικαταστήσει τις οδηγίες παιδιάτρου. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πρίν, Niki81 είπε:

Ειμαι μια μαμα που το ένα μου παιδι παρουσιασε καποιο πρόβλημα μετα από εμβολιασμο.Οταν ηταν 20 μηνων μετα από ένα εμβολιο αρχισε επιληπτικες κρισεις.Εκτοτε(πανε πλεον 5 χρονια) το παιδι είναι με θεραπεια.παροτι οι κρισεις εχουν σταματησει και τοπαιδι είναι μια χαρα ωστόσο παιρνει καθημερινα καποιο φαρμακο.Εννοειται δεν τον ξαναεμβολιασα.Αρα δε σου μιλαω ουτε θεωρητικα ουτε εκ του ασφαλους.Τα εμβολια είναι μια ιστορια πολύ περιεργη.Σαφως και είναι επίτευγμα της ιατρικης η ανακαλυψη των εμβολιων.Απο την άλλη υπαρχουν κι περιπτώσεις που τα εμβολια εχουν δημιουργησει προβλήματα.Το να λεμε ότι κι εμεις που εμβολιαστηκαμε τι παθαμε...είναι το λιγοτερο αφελες.Γιατι ναι καποιοι από εμας δυστυχως παθαμε.

 

Όπως καταλαβαίνεις όταν ηρθε η στιγμη να εμβολιασω το δευτερο παιδι μου δεν ηξερα τι να κανω.Τελικα το εμβολιασα...με μια μικρη καθυστερηση και χωρις βιασυνη μη και χασουμε καμια δοση.Ουτε τρεχω να κανω κάθε εμβολιο που βγαινει.Οποια αποφαση και να παρεις ενεχει καποιο ρισκο..και δυστυχως είναι μια αποφαση που πρεπει να την παρεις μονη σου.

 

Ειλικρινα θα σου πω ότι τρεμω συνεχως μη μου χτυπησει πουθενα ο μεγαλος που είναι ανεμβολιαστος και κολλησει κανεναν τετανο.Απο την άλλη τρεμω και να τον εμβολιασω.

 

Το παιδι σου είναι ηδη ενός ετους..θα επρεπε ηδη να εχει εμβολιαστεί για καποιες ασθενειες κι εσυ το εχεις αφησει ανεμβολιαστο.Πρεπει να παρεις μια αποφαση οριστικη και να δεις τι θακανεις.Εγω παρα τα οσα εχω περασει θα σου προτινα να εμβολιάσεις το παιδι σου.Σιγα σιγα ,ένα εμβολιο τη φορα,τα σημαντικα εμβολια να γινουν.

 

Αν καποιος σου εχει πει ότι επειδή εχεις θηλασει ένα χρονο είναι το παιδι σου καλυμμενο προφανως δεν ξερει τι του γινεται.Κι εγω θηλασα τα παιδια μου πολύ πανω από ένα χρονο...αλιμονο όμως αν λεμε ότι ο θηλασμος είναι η λυση για τα παντα.

 

Νικη ειναι φοβερο και ευχομαι να το ξεπερασει τελειως το παιδι σου  χωρις τη βοηθεια φαρμακου.

 

Οι  γιατροι εχουν παραδεχτει οτι οφειλετε στο εμβολιο? Σε ρωταω γιατι σε μια αλλη περιπτωση που ηξερα, εμφανισε το βρεφος την  ιδια παιδικη ασθενεια, τις  επομενες  ημερες   του εμβολιου, με νοσηλεια σε εντατικη και  οι γιατροι αρνηθηκαν  οτι οφειλετε σε αυτο.  Οι γονεις ομως δεν πειστηκαν. 

 

Σιγουρα  η δικη σας περιπτωση ειναι διαφορετικη γιατι δεν προκειται για παιδικη ασθενεια. 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εχει χυθει πολυ μελανι για το θεμα αυτο, και στην Ελλαδα αλλα και σε πολλες αναπτυγμενες χωρες. Ειναι, νομιζω ενα συνολο ζητηματων που προσεγγιζονται με τον ενα ή τον αλλο τροπο, λογικο ειναι να υπαρχει αντιπαραθεση. Κανεις δεν αμφισβητεί οτι υπαρχουν παρενεργειες, δινονται και στατιστικα στο φυλαδιο οδηγιων.

Οταν εγραψα ομως κοινωνικη διασταση, δεν εννοουσα κοινωνικη προσφορα...Για παραδειγμα, μια φιλη μου πριν παει το παιδι της στο παιδικο, ζητησε να της διαβεβαιωσουν οτι ολα τα παιδια ειναι εμβολιασμενα, γιατι δεν ηθελε να εκθεσει το δικο της παιδι σε κινδυνο (Αν και στην ουσια, σ' αυτη την περιπτωση κινδυνευει το ανεμβολιαστο κι οχι το εμβολιασμενο). Αρα, ο χ νιωθει πως προστατευει το παιδι του με το να μην το εμβολιασει, ο ψ με το να μην ερχεται σε επαφη, οσο ειναι δυνατον, με μη εμβολιασμενα παιδια. Με την εννοια αυτη, ο εμβολιασμος δεν ειναι μια ατομικη επιλογη, καθισταται κοινωνικη, αφου λειτουργουμε σε κοινωνικο συνολο..

Τα ορια λοιπον της ατομικης επιλογης συμπλεκονται με αυτα των κοινωνικων επιταγων και οσο κι αν, μερικες επιλογες μας φαινονται προχωρημενες, "μπροστα" και εναλλακτικές, η κοινωνια στο συνολο της εχει αλλη γνωμη και θεσμους που κατοχυρωνουν τις νορμες.

Και σε τελικη αναλυση, αυτα για την πλειοψηφια των γονιων, που πεθαινουν στη δουλεια για να εχουν ασφαλιση και να εξασφαλισουν ενα μινιμουμ υγειας στα παιδια τους, και για μια κοινωνια που παιδια μενουν ανεμβολιαστα εξαιτιας οικονομικων δυσκολιων ή προσφυγοπουλα εκτιθενται εξαιτιας των συνθηκων διαβιωσης σε ενα σωρο ασθενειες, ειναι ψιλα γραμματα.

Ps: η παιδιατρος μου ειπε οτι για καποιες ασθενειες, που θεωρουσαμε πως ειχαν εξαφανιστει, δεν υπαρχουν φαρμακα...Δε θυμαμαι για ποια....

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οντως κοινωνικο. Μπορει μια μαμα να μην θελει να εμβολιαστει το παιδι της, αλλα το ανεμβολιαστο παιδι ειναι ασφαλες επειδη ολοι οι αλλοι ειναι εμβολιασμενοι. Αν σταματουσαμε ολοι να κανουμε τα εμβολια, θα επανερχονταν ασθενειες που εχουν εκλειψει, κατι που εχει συμβει ηδη σε χωρες που αυξηθηκε το αντιεμβολιαστικο κινημα. Φυσικα, ειναι επιλογη του καθενος τι βαζει στο σωμα του (η του παιδιου του), αλλα ειναι λιγο εγωιστικο να εισαι υγιεις "εις βαρος" των αλλων.

Επισης, στα εμβολια (για της εποχιακης γριπης δεν ειμαι σιγουρη) δεν τιθεται θεμα κερδους. Οι φαρμακοβιομηχανιες ειναι οντως απ'τις πιο κερδοφορες, αλλα αν υπηρχε περιπτωση κερδους δεν θα τα πληρωναν τα ταμεια, οπως γινεται για παραδειγμα για τις χημειοθεραπειες του καρκινου που πληρωνεις μεγαλα ποσα για να τις κανεις.

Προσωπικα, ημουν πολυ επιφυλακτικη με το θεμα των εμβολιων, αλλα μετα απο συζητηση με τον παιδιατρο, οπου μου επιχειρηματολογησε τα υπερ και τα κατα αποφασισα να του τα κανω. Μονο της ανεμευλογιας ειπα να περιμενω μεχρι τα 9-10 χρ μηπως την κολλησει και αν οχι θα του το κανω. Επισης, αυτο που αναφερθηκε απο την @kine για τον εμβολιασμο μετα τον χρονο, ειναι πολυ καλη ιδεα...αν το ειχα ανακαλυψει νωριτερα ισως το εφαρμοζα. Βεβαια, οσο μεγαλυτερο ειναι το παιδι τοσο πιο δυσαρεστη θα ειναι η εμπειρια της εξετασης και του εμβολιου.

Πριν αποφασισεις τι θα κανεις σκεψου πολυ, ζυγισε τα, ξαναμιλα με τον παιδιατρο, αλλα νομιζω το μικροτερο ρισκο ειναι να τους κανεις τα εμβολια παρα να τα αφησεις ανεμβολιαστα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Και ενα αρκετα συγκεντρωτικό κείμενο:

https://clinicalpharmacist.gr/2014/10/29/anti-vaxxers_revolt/

 

Ο Διαμαντής Κλημεντίδης είναι από τους πρωτεργάτες της σελίδας που ανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας 

θα θέλαμε να σας αναδείξουμε αυτά τα δυο λινκ. 

Ειδικά στο δεύτερο υπάρχει ανάλυση του νομικού θέματος από τον πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης (ημ. 2015)

 

 

 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, summer wine said:

 

Νικη ειναι φοβερο και ευχομαι να το ξεπερασει τελειως το παιδι σου  χωρις τη βοηθεια φαρμακου.

 

Οι  γιατροι εχουν παραδεχτει οτι οφειλετε στο εμβολιο? Σε ρωταω γιατι σε μια αλλη περιπτωση που ηξερα, εμφανισε το βρεφος την  ιδια παιδικη ασθενεια, τις  επομενες  ημερες   του εμβολιου, με νοσηλεια σε εντατικη και  οι γιατροι αρνηθηκαν  οτι οφειλετε σε αυτο.  Οι γονεις ομως δεν πειστηκαν. 

 

Σιγουρα  η δικη σας περιπτωση ειναι διαφορετικη γιατι δεν προκειται για παιδικη ασθενεια. 

 

Σ ευχαριστω!!

Εννοείται κανενας γιατρος στα ισα δεν πρόκειται να κατηγορησει κανενα εμβολιο.Ωστοσο ουτε κι εγω πειθομαι.Γιατι τη μια μερα ειχα ένα παιδι υγιες στα χερια μου και την επομενη ένα παιδι που παθαινε κρισεις κάθε μια ωρα.Να πω ότι εκανε μια κριση να πω οκ ετυχε αλλα να εχει φτασει το μωρο κάθε μια ωρα να κανει κριση και να μου λενε δε φταιει το εμβολιο δεν πειθομαι.Ασε που το εψαξα και βρηκα κι άλλες περιπτώσεις στο εξωτερικο που ανεφεραν το ιδιο πραγμα,Οι γιατροι ναι μεν ελεγαν δε φταιει το εμβολιο αλλα συστηναν να μην τον εμβολιασουμε παλι.Ο παιδίατρος μας που κι αυτος στην αρχη μου ειπε τυχαιο είναι...όταν του ζηταω να του κανει πχ το εμβολιο της μυνιγγιτιδας αρνειται.Η παιδονευρολογος του παιδιου μου λεει σα γιατρος σου λεω να συνεχισεις τον εμβολιασμο αλλα σα μαμα εγω δε θα ξαναεμβολιαζα το παιδι αν ηταν δικο μου.Καταλαβαινεις λοιπον.

 

Οσο για την παιδικη ασθενεια...από ποτε η επιληψια είναι παιδικη ασθενεια?Ναι κι εμας μας μιλησαν για καποιου είδους παιδικη επιληψια που θα περασει καθως το παιδι μεγαλωνει και ωριμαζει ο εγκέφαλος του.Στην αρχη μου ειπαν γυρω στα 4-5 θα περασει.Το παιδι εχει παει ηδη 6 ετων και οι εξετασεις του εξακολουθουν να μη βγαινουν καλες.Τωρα μου λενε θα περασει στα 11 χωρις όμως να μπορουν να μου εγγυηθουν κατι τετοιο.Αρα για ποια παιδικη ασθενεια μιλαμε?Ευχομαι πραγματικα να ξεμπλέξουμε στην παιδικη ηλικια από ολο αυτό.Τωρα σκεψου το παιδι εχει ν ακανει καποια κριση πανω από 2 χρονια.και παλι όμως κάθε φορα που τον αφηνω καπου μονο του μεσα μου τρεμω μη γινει κατι.και παροτι δεν τον περιορίζω...και αθλήματα στον στελνω και σε camp τον παω τωρα αλλα δεν παυω να είμαι μεσα στο αγχος.Που να είναι και ενηλικας ,να βγαινει να ξενυχτάει η να παει ζησει μονος του κι εγω πισω να τρεμω μη παθει κατι.Δεν είναι δυστυχως ευκολο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Επισης, αυτο που αναφερθηκε απο την @kine για τον εμβολιασμο μετα τον χρονο, ειναι πολυ καλη ιδεα...αν το ειχα ανακαλυψει νωριτερα ισως το εφαρμοζα. Βεβαια, οσο μεγαλυτερο ειναι το παιδι τοσο πιο δυσαρεστη θα ειναι η εμπειρια της εξετασης και του εμβολιου.

 

Το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει κάποιο λόγο που έχει φτιαχτεί όπως είναι συν ότι φυσικά και γίνονται τροποποιήσεις αν υπάρχει λόγος, με συμβουλή παιδίατρου.

Αλλά το να αφήσεις ένα μωρό ανεμβολίαστο για ένα χρόνο, σημαίνει ότι το μωρό αυτό θα πρέπει να ζήσει σε γυάλα. Να μην έρχονται οι γονείς από τη δουλειά όπου μπορεί να έχουν εκτεθεί σε οτιδήποτε, να μη χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην έρχονται επισκέπτες στο σπίτι, να μην πηγαίνουν τα αδερφάκια στο σχολείο ...

Συν ότι κάποια εμβόλια έχουν περισσότερες παρενέργειες όσο μεγαλώνει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την καθυστερηση εμβολιασμών:

 

https://www.scientificamerican.com/article/delaying-vaccines-increases-risks-with-no-added-benefits/

 

"The new study, published in the May 19 Pediatrics, found that administering the MMR shot or the less frequently used MMRV one (which includes the varicella, or chickenpox, vaccine) later, between 16 and 23 months, doubles the child’s risk of developing a fever-caused, or febrile, seizure as a reaction to the vaccine."

 

"When you choose to spread out the vaccines, you’re making something up that hasn’t been tested. You don’t know how well that schedule will work "

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πρίν, Scratée είπε:

Ο εμβολιασμός πέρα από το χρόνο είναι πραγματικά ΚΑΚΗ ιδέα. Αφήνεις ακάλυπτο ένα παιδί, στην πιο ευαίσθητη περίοδο ολόκληρης της ζωής του. Φοβάσαι την έκθεση στους παθογόνους παράγοντες (αντιγόνα) που περιέχει το εμβόλιο, ενώ το παιδί, τη στιγμή που βάζει την μπουνίτσα στο στόμα, έχοντας μόλις πιάσει το σεντονάκι του, το καρότσι του, την μπλούζα του μπαμπά, δέχεται ταυτόχρονη επίθεση από χιλιάδες τέτοιους.

H βασικη διαφορα ειναι οτι το να βαζει το παιδι στο στομα χερια, αντικειμενα κλπ ειναι μια κινηση που εχει εξελιχθει ετσι ωστε στην καταλληλη ηλικια να αναπτυξει με φυσικη διαδικασια σταδιακα το ανοσοποιητικο του, δεν μπαινουν οι παθογονοι παραγοντες ενδομυικα οπως στο εμβολιο, δηλαδη δεν ειναι τοσο επιθετικοι. Δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε, το ενα ειναι φυσικη ανοσια και δεν ειναι κατι για το οποιο πρεπει να ανησυχουμε γιατι ειναι στη φυση του ανθρωπου, ενω το αλλο ειναι τεχνητη ανοσια, ειναι κατι που δημιουργησε ο ανθρωπος σχετικα προσφατα, γι'αυτο και δεν εχει τελειοποιηθει ακομη (βλεπε παρενεργειες).

Να διευκρινισω οτι δεν εννοω να κανει τις δοσεις πιο αραιες απλα να ξεκινησει λιγο αργοτερα. Προσωπικα, ισως να μην ξεκινουσα τα εμβολια 1 χρονων για τον λογο που εγραψα. Γιατι αν ξεκινησουν 2 μηνων, μεχρι τα 1,5 εχουν σχεδον τελειωσει οι συχνοι εμβολιασμοι, ενω αν ξεκινησεις στο ετος που ηδη το παιδι καταλαβαινει στην τριτη επισκεψη δεν θα θελει να μπει μεσα και θα ταλαιπωρηθει περισσοτερο.Δεν ειμαι κατα των εμβολιων, απλα δεν ειχα ξαναακουσει για ξεκινημα εμβολιων στον χρονο και μου φανηκε ενδιαφερουσα ιδεα, χωρις να κατσω να το ψαξω. Δεν ειπα οτι δεν θα τα εκανα καθολου, αλλα μια καθυστερηση 10 μηνων δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικη. Εννοειται οτι συνυπολογιζεις και τους παραγοντες που αναφερθηκαν απο την @ΑΡΓΚ.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Scratée said:

 

Περαστικά στο παιδάκι σου, μέσα από την καρδιά μου.

 

Φυσικά και ΔΕΝ μπορεί να αποδειχτεί ότι το εμβόλιο έφταιγε. Δυστυχώς, η επιληψία, τις περισσότερες φορές, συμβαίνει αναπάντεχα σε ένα υγιές, κατά τα άλλα, παιδί. Συνέπεσε με το εμβόλιο η έναρξη, στη δική σας περίπτωση. Καταλαβαίνω ότι, από συναισθηματικής πλευράς, αμέσως το φταίξιμο έπεσε στο εμβόλιο. Αν το παιδί είχε εκτεθεί σε κάτι άλλο καινούριο, ας πούμε έτρωγε πατατάκια για πρώτη φορά, άραγε θα ενοχοποιούσε κανείς το τεχνητό άρωμα ή τα συντηρητικά από τα πατατάκια; 

 

Δεν ξέρω για ποιο λόγο οι επαγγελματίες υγείας που σε παρακολουθούν συστήνουν να μην εμβολιάσεις το παιδί, με τα εμβόλια που είναι ΗΔΗ στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών (δε μιλώ για το Bexsero). Οι πληθυσμικές ομάδες για τις οποίες συστήνεται, διεθνώς, να μην πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, είναι πολύ συγκεκριμένες. Για να σου λέει η παιδονευρολόγος ότι, από ιατρικής πλευράς, δεν έχετε λόγο να μην εμβολιάζετε το παιδί, προφανώς δεν ανήκει σε αυτές. Κατά τα άλλα, θα ήταν σκόπιμο ο εξειδικευμένος γιατρός να αφήσει κατά μέρος τους συναισθηματισμούς. Στο κάτω-κάτω, όλοι μπορούμε να επικαλεστούμε το συναίσθημα, λέγοντας ότι, τώρα το καλοκαίρι που θα πλακώνσουν Ιταλοί και Γερμανοί τουρίστες, με επιδημία ιλαράς να μαίνεται στις χώρες αυτές, ουαί και αλίμονο στα ανεμβολίαστα παιδιά, που κινδυνεύουν με βαριά εγκεφαλίτιδα, αν κολλήσουν...

 

 

Επειδή τυχαινει 6 χρονια τωρα να εχω ψαξει πολύ το ολο θεμα...επιτρεψε μου να ξνωριζω 5 πραγματα παραπανω.Μπορεις να κανεις ένα γρηγορο γκουγκλαρισμα για seizures after Dtap και θα βρεις αρκετες περιπτώσεις σας τη δικη μας.το ιδιο το εμβολιο εξαλλου αναφερει τις επιληπτικες κρισεις ως παρενεργεια.οι ευθύνες στο εμβολιο δεν επεσαν λογω συναισθηματικης φορτισης...αλλα λογω κοινης λογικης.και ναι αν το παιδι μου ειχε φαει για πρωτη φορα πατατάκια και στο καπακι αρχιζε να χτυπιέται από σπασμούς και να μη μπορω να το ηρεμησω σαφεστατα θα εψαχνα να δω αν τα πατατάκια παιξαν καποιο ρολο.

 

Προφανως και όλα τα παιδια πριν νοσησουν με το οτιδήποτε είναι υγιη..Δε φτανεις όμως μεσα σε 24 ωρες από το πουθενα να παθαινεις επιληπτικες κρισεις απανωτες.Ειχα το παιδι στα χερια μου και ξερω πολύ καλα πως μετα το εμβολιο σταδιακα αρχισε να κανει καποια περιεργα πραγματα φτανοντας στους επαναλαμβανομενους σπασμούς.Η συναισθηματικη κατασταση η δικη μου η των γιατρων με τους οποιους συνεργάζομαι ουδεμια σχεση εχει .Δεν ξερεις λες γιατι οι γιατροι συνεστησαν να μην εμβολιαστεί το παιδι ξανα.Αυτοι λοιπον προφανως κατι περισσοτερο από εσενα ξερουν για να το συστηνουν.Οι πληθυσμιακες ομαδες για τις οποιες συστήνεται η δεν συστήνεται ο εμβολιασμος είναι παντα βαση πιθανοτήτων.κανενας δε γνωριζει με βεβαιοτητα και κανενας δε μπορει με βεβαιοτητα να σου πει ότι απαξ και το παιδι σου δεν ανηκει στην ομαδα αυτή αρα σιγουρα δε θα παθει τπτ.

 

Και σορρυ κιολας αλλα μου γραφεις καποια πραγματα λες και αφησα το παιδι μου ανεμβολιαστογιατι μετα το DTap  ανεβασε λιγο πυρετο.προφανως δεν κατανοεις τη διαφορα.Εχει νοσηλευτεί ηδη 3 φορες και με πυρετικούς και με απύρετους σπασμούς γιατι μαντεψε...ως δια μαγειας ενώ πριν δεν εκανε ποτε πυρετικούς σπασμούς μια εβδομαδα μετα το εμβολιο κι ενώ είχαμε μολις βγει από το νοσοκομειο αρχισε να κανει και πυρετικούς.Τυχαιο να υποθεσω και αυτό.

 

Τελος χαιρομαι πραγματικα πολύ που εχω διπλα μου 2 γιατρους που μαζι μας καταφεραν να αφησουν στην ακρη την ιατρικη πεποιθηση του ότι τα εμβολια δε φταινε για τπτ...που μπορεσαν να σκεφτουν το ενδεχομενο οντως να εφταιξε το DTap.Που μαζι συζητάμε,ψαχνουμε και καταληγουμε στο τι πρεπει να κανουμε κάθε φορα.

 

 

Προσωπικα στη θεματοθετρια θα πω το εξης.Καλα κανεις και ψάχνεσαι και ψάχνεις και εναλλακτικες μεθόδους και όλα αυατ.καλως μιλας και με ομοιοπαθητικο...κι εγω το εχω κανει.προσπαθησε όμως εσυ να μην επηρεάζεσαι από τα λεγομενα του ομοιοπαθητικου σε σημειο που να στρεφεσαι εναντια στην κλασσικη ιατρικη.Μη χανεις το μετρο κοινως.Η ιατρικη και τα φαρμακα στοχο εχουν να βοηθησουν.Γιατι δυστυχως προκυπτουν καιστραβες καμια φορα στη ζωη.Στη στραβη λοιπον πρεπει να εχεις τα ματια σου ανοιχτα και το μυαλο σου καθαρο για να παρεις τη οποια αποφαση.εχεις τα παιδια στα χερια σου και η ευθυνη για την οποια αποφαση παρεις βαραινει εσενα και το μπαμπα τους.Φροντισε λοιπον να παρεις την οποια αποφαση με καθαρη σκεψη και λογικη και όχι με βαση την οποια απεχθεια του ομοιοπαθητικου για την κλασσικη ιατρικη.

 

Ασχετο αλλα ο ομοιοπαθητικος που ειδε εμαςμου προτινε να δωσω ένα χαπι στο παιδι..ομοιοπαθητικο σκευασμα το οποιο σιαβασα ότι παρασκευάζεται από κακοηθη κυτταρα μαστου.Ε συγγνωμη αλλα δυσκολεύομαι να δωσω κατι τετοιο.

Link to comment
Share on other sites

Οι παρατεταμένοι σπασμοί που συνέβησαν μέσα σε μία εβδομάδα από το DTaP και δεν μπορούν να αποδοθούν αλλού πράγματι ανήκουν στις παθολογικές καταστάσεις όπου αντενδείκνυται να ξαναγίνει το εμβόλιο. Όταν η παιδονευρολόγος σου είπε ότι μπορείς να κάνεις τα εμβόλια, εννοούσε όλα τα υπόλοιπα; (γιατί εκεί μπερδεύτηκα, γι'αυτό σου έγραψα ότι προφανώς δεν ανήκετε στις ομάδες κινδύνου, αφού η παιδονευρολόγος επιτρέπει τον εμβολιασμό) Εξακολουθεί να με ξενίζει, βέβαια, το "σαν μαμά όχι, σα γιατρός ναι". Νομίζω ότι θα μπερδευόμουν περισσότερο, αν ήμουν ασθενής.

 

 

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

H βασικη διαφορα ειναι οτι το να βαζει το παιδι στο στομα χερια, αντικειμενα κλπ ειναι μια κινηση που εχει εξελιχθει ετσι ωστε στην καταλληλη ηλικια να αναπτυξει με φυσικη διαδικασια σταδιακα το ανοσοποιητικο του, δεν μπαινουν οι παθογονοι παραγοντες ενδομυικα οπως στο εμβολιο, δηλαδη δεν ειναι τοσο επιθετικοι.

 

 Αν και σε πολλά πράγματα προτιμώ σαν άνθρωπος ότι είναι πιο φυσικο (π.χ. μητρικό γάλα αντί ξένο, σπιτικό φαγητό, λιγότερα συντηριτικα κλπ κλπ), μέρος των δαδικασιών της φύσης είναι και η αρρώστεια και ο θάνατος. Αν και ξεφεύγω από αυτό που έγραψες και  πάω λίγο στο γενικότερο θέμα του εμβολιασμού ή των φαρμάκων, δυστυχώς όταν τα πράγματα τα αναλάμβανε η φύση, ένα τεράστειο ποσοστό βρεφών απλά πέθαινε. Μπορεί αυτά που επιβίωναν όντως να είχαν ένα πολύ γερό ανοσοποιητηικό, αλλά η φύση τον πιο αδύναμο απλά δεν τον αφήνει να ζήσει. Η βρεφική θνησιμότητα σε παιδιά κάτω του έτους ήταν στην Αμερική (εκεί βρήκα στοιχεια πιο έυκολα) 10% μόλις 100 χρόνια πριν (σε μωρά που γεννήθηκαν υγιή) και μειώθηκε κατά 90% μέσα στον επόμενο αιώνα! 

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι -κι απορώ και τρομάζω βασικά- με αυτή τη νέα μόδα περί μη εμβολιασμού!! Και δεν αναφέρομαι στη Νίκη φυσικά που είναι ιδιαίτερη περίπτωση (και εύχομαι να έχουν περάσει δια παντώς οι κρίσεις) αλλά σε όοοοολους εμάς τους ψαγμένους γονείς που θεωρούμε ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ πρέπει να περάσει από τα χέρια μας. Μήπως να επαναπροσδιορίσουμε λίγο το ρόλο μας και τις γνώσεις μας? Σίγουρα μπορούμε  να ψάχνουμε τα πάντα και για πάντα για τα παιδιά μας, για την εγκυμοσύνη, το θηλασμό, τη διατροφή, τον ύπνο, τη ψυχολογία, χίλια δυο πράγματα για τα οποία μπορούμε να ψαχνόμαστε, να μορφωνόμαστε και να εξελισσόμαστε ως γονείς και υπεύθυνοι για τις ζωές των παιδιών μας. Μήπως όμως στα ιατρικά θέματα που έχουν μάλιστα τόση σοβαρότητα όπως είναι τα εμβόλια και το κάθε πότε πρέπει να γίνονται, να είμαστε λίγο πιο μαζεμένοι? Πιο ταπεινοί? 

 

Αυτό το μικρό σχόλιο θέλω να κάνω, τα έχει αναλύσει πολύ ωραία η @Macgyver πιο πάνω.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

Ουφφφ...Ειναι πολυ δυσκολο niki82 αυτο που σας συνεβη και σας ευχομαι πραγματικα να το ξεπερασετε.

Με ενα πολυ στενο συγγενικο μου προσωπο που εργαζεται στην υγεια- κι εχει κι εμπειρια και δεν κουβαλαει κ προκαταληψεις,( χωρις ομως να θεωρω τη γνωμη της επιστημονικα αδιαμφισβητη, απλα το ειπε εμπειρικα )οταν της ειπα οτι εχω αγχος μηπως κανει παρενεργειες το εμβολιο, μου ειπε το εξης: Αν κανει παρενεργειες το εμβολιο, σημαινει οτι το παιδι εχει καποιο ζητημα (κι οχι το αντιστροφο). Αν δεν κανει παρενεργεια, σημαινει οτι ειναι υγιες. Και μου εξηγησε τη λογικη: Στα αυτοανοσα που εργαζοταν, θεωρουν οτι ενα ατομο εχει την προδιαθεση για αυτοανοσο και κατι, ενας παραγοντας ή περισσοτεροι τα πυροδοτει. Μου ανεφερε πχ περιπτωση που θεωρησαν οτι αυτοανοσο σε ασθενη πυροδοτηθηκε απο καταναλωση σκευασματων που παιρνουν οι αθλητες για να κανουν μυς και να φουσκωσουν, ελπιζω να καταλαβατε. Θεωρουν δλδ, οχι οτι αυτα τα σκευασματα προκαλουν το χ αυτοανοσο, αλλα η καταναλωση τους ευνοει την εκδηλωση της νοσου.

Απλα, ειναι κριμα αν συμβαινει αυτο και με τα εμβολια...

Αυτα με καθε επιφυλαξη, γιατι ξαναλεω, δεν ειμαι γιατρος και μερικες φορες ειναι επικινδυνο να κανουμε υποθεσεις και να διατυπωνουμε γνωμη, χωρις να εχουμε το απαραιτητο επιστημονικο υποβαθρο.

 

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πρίν, Niki81 είπε:

Ασχετο αλλα ο ομοιοπαθητικος που ειδε εμαςμου προτινε να δωσω ένα χαπι στο παιδι..ομοιοπαθητικο σκευασμα το οποιο σιαβασα ότι παρασκευάζεται από κακοηθη κυτταρα μαστου.Ε συγγνωμη αλλα δυσκολεύομαι να δωσω κατι τετοιο.

 Καλά σοβαρά τώρα; :shock: Κι έχει έγκριση αυτό το πράγμα από τον ΕΟΦ να κυκλοφορεί;

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...