Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπερματεγχυση μετά από σαλπιγγογραφια

Recommended Posts

Γεια σας,είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθεια σας.με τον σύζυγό μου δεν μπορούμε να πετύχουμε φυσιολογική κύηση λόγω προβληματικού σπέρματος.ο γιατρός μου ζήτησε να κάνω σαλπιγγογραφια και να προχωρήσει σε σπερματεγχυση αν η εξέταση μου βγει καλή.θα ήθελα να μάθω πόσο διάστημα θα πρέπει να περάσει από την εξέταση ως την σπερματεγχυση; μπορεί να γίνει κ τον ίδιο μήνα;σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Καλησπερα και ευχομαι συντομα να μεγαλωσετε την οικογενεια σας.Απ οτι θυμαμαι απο μενα νομιζω οτι απο τον επομενο κυκλο σου μπορεις να κανεις σπερματεγχυση.

Δηλαδή δεν προβλέπεται τον ίδιο μήνα ε;:-(η αναμονή είναι τόσο δύσκολη...Σε ευχαριστω πολύ πάντως που απάντησες, μακάρι να πιάσει η ευχή σου:-D

Καλημερα, η σπερματεγχυση μπορει να γινει τον ιδιο μηνα,αρκει να απεχει 2 με 3 μερες απο τη μερα που εγινε η σαλπιγγογραφια. Εμπιστευσου το γιατρο σου, δεν νομιζω οτι θα προτεινε κατι παρακινδυνευμενο.. Συζητηστε μαζι του. 

Βασικα να συμπληρωσω οτι αναφερομαι σε σπερματεγχυση σε φυσικο κυκλο.. Οχι με τη χορήγηση φαρμακων..Με μια. δευτερη αναγνωση νομιζω οτι εσυ εννοεις στον ιδιο. κυκλο με χρηση ειτε χαπιων ειτε ενεσεων..   σ αυτη την περίπτωση δεν γνωριζω, αλλα νομιζω πως ισχυει οτι σου ειπε κ η κοπελα παραπάνω! 

Διαφημίσεις

Είτε σπερματέγχυση σε φυσικό ή σε κύκλο με φαρμακα, είτε επαφές ελεύθερες στο κύκλο που γινεται η σαλπιγγογραφια δεν συνίστανται. Η ακτινολόγος που θα σου κανει την σαλπιγγογραφια θα  σου εξηγήσει , τουλάχιστον εμενα μου ειπε οτι δεν επιτρεπεται. Καλη τύχη!

Αποτι μου είπε θα πρέπει να πάρουμε και οι δύο φάρμακα.Βασικα θέλει να κάνω τη σαλπιγγογραφια και μετά να πάμε εκεί με τον άντρα μου να μας πει τις λεπτομέρειες.αλλα εγώ ανυπομονώ, γιαυτό σας ρωτάω.Οποτε λογικά δεν πάω με φυσικό κύκλο,άρα περιμένουμε τον Αύγουστο..:-(

Μην αγχωνεσαι,εμπιστευσου τον γιατρο σου.Αυτος γνωριζει καλυτερα,και να θυμασαι οτι καθε γυναικα ειναι διαφορετικη.Μπορει να χρησιμοποιουν καποια πρωτοκολλα(αυτα συνηθως ισχυουν για τις εξωσωματικες)αλλα καθε γυναικα ανταποκρινεται διαφορετικα.Ευχομαι η σαλπιγγογραφια να ειναι καθαρη και ολα να πανε κατ'ευχην.Να εισαι αισιοδοξη.

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας,έκανα χτες τη σαλπιγγογραφια.Η αλήθεια είναι ότι πόνεσε αρκετά,όμως στο Μητέρα όλοι ήταν πολύ καλοί και με βοήθησαν.Μετα είχα αίμα και πόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά το θέμα είναι πως τα αποτελέσματα μου ήταν πολύ ικανοποιητικά.Ανοιχτες σαλπιγγες!!Τη Δευτέρα έχουμε ραντεβού με τον γιατρό να τα συζητήσουμε αναλυτικά.Λογικα με προβληματικό σπέρμα αλλά ανοιχτές σάλπιγγες θα ξεκινήσουμε με σπερματεγχυση... εσείς που ξέρετε,τι λέτε;;;

Διαφημίσεις

On Friday, July 21, 2017 at 3:14 ΜΜ, Xristina1984 είπε:

Καλησπέρα σας,έκανα χτες τη σαλπιγγογραφια.Η αλήθεια είναι ότι πόνεσε αρκετά,όμως στο Μητέρα όλοι ήταν πολύ καλοί και με βοήθησαν.Μετα είχα αίμα και πόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά το θέμα είναι πως τα αποτελέσματα μου ήταν πολύ ικανοποιητικά.Ανοιχτες σαλπιγγες!!Τη Δευτέρα έχουμε ραντεβού με τον γιατρό να τα συζητήσουμε αναλυτικά.Λογικα με προβληματικό σπέρμα αλλά ανοιχτές σάλπιγγες θα ξεκινήσουμε με σπερματεγχυση... εσείς που ξέρετε,τι λέτε;;;

Καταρχην συγχαρητηρια.Αυτο ειναι πολυ θετικο.Ναι θα ξεκινησετε με σπερματεγχυση,το σπερμα φτιαχνεται,αναλυεται.Θα σας το πει και ο γιατρος.Ευχομαι τα καλυτερα.

20 ώρες πρίν, Xristina1984 είπε:

Αύριο έχουμε ραντεβού.Μετραω τις ώρες μία μία.Ανυπομονω πολύ.Ξερεις μήπως τι ποσοστα επιτυχίας έχει η σπερματεγχυση;;

Ακριβως τα ποσοστα δεν ξερω,γνωριζω ομως οτι εχουν επιτυχια.Εμενα γνωστες μου που εκαναν εμειναν με την πρωτη.Ευχομαι το ιδιο και για σενα.Περιμενω νεα σου.

Καλησπέρα σας,πήγαμε σήμερα στον γυναικολόγο.Βασει εξετάσεων είπε πως θα πάμε σε σπερματεγχυση σαν πρώτη προσπάθεια.Ο άντρας μου θα ξεκινήσει χάπι για δύο μήνες να δυναμώσει το σπέρμα του και μέσα Σεπτεμβρίου θα κάνουμε τη σπερματεγχυση.Η αλήθεια είναι πως αν δεν πετύχει σκεφτόμαστε να πάνε σε εξωσωματική για να μην παιδευομαστε.Αλλα ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά...

Ξέχασα,μας είπε πως το ποσοστό είναι 20% μεγαλύτερο από το να προσπαθεί ένα ζευγάρι μόνο του φυσιολογικα.Και επειδή είμαι ακόμα 33 θεωρεί πως θα πάει καλά...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα.Την Πέμπτη έκανα την πρώτη σπερματεγχυση.Ομως σήμερα έχω πόνους χαμηλά σαν προετοιμασία περιόδου.Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ κ να περιμένουμε τέλος του μήνα για να δούμε τι έγινε.Εχει καμία αντίστοιχη περίπτωση; Φοβάμαι μήπως δεν πέτυχε τελικά..

• 2 εβδομάδες μετά...
On Sunday, September 24, 2017 at 7:13 ΜΜ, Xristina1984 είπε:

Κορίτσια δυστυχώς αδιαθετησα.απετυχε η σπερματεγχυση..

Λυπαμαι πολυ,μην στεναχωριεσαι αν και ειναι δυσκολο το ξερω.Η επομενη θα ειναι και η τυχερη.

Ξεκινήσαμε ήδη διαδικασία για εξωσωματική.ο γιατρός είπε ότι με τη σπερματεγχυση μάλλον θα παιδευομαστε άδικα.κανω ήδη ενέσεις κ περιμένω ξάνα από την αρχή...

Γεια σας κορίτσια,ισχύει πως μετά απο σαλπιγγογραφία,αν δείξει πως όλα είναι καλά,είναι πιο εύκολο να μείνεις έγκυος με φυσικό τρόπο? Ο γιατρός μου είπε να κάνω αλλά εγώ φοβάμαι....

Καλησπέρα.Ναι,έτσι μου είπαν κ εμένα ο γυναικολόγος και οι γιατροί στο μαιευτήριο που έκανα την εξέταση.Θεωρητικα,αν οι σάλπιγγες είναι διαπερατές,το υγρό που περνάει τις" καθαρίζει" από πιθανά μικροεμποδιακια που θα βρει στο δρόμο του.Οποτε ο δρόμος είναι ανοιχτός για μια καλή προσπάθεια..

• 1 month later...

καλησπέρα σας,

εγώ έκανα εχτές το απόγευμα σαλπιγγογραφια με υπέρηχο, ήταν λίγο "βουλωμένες" αλλά με το υγρό τις βοηθήσαμε και άνοιξαν και ευτυχώς τώρα είμαι μια χαρά. Πόνεσα αρκετά αλλά ήταν για λίγα λεπτά και μετά ένιωθα καλά,χωρίς περαιτέρω ενοχλήσεις. Ο γιατρός είπε ότι το επόμενο πεντάμηνο είναι πιο εύκολο να πιάσω μωράκι! ίσως κάνω και σπερματέγχυση ,θα δείξει! πάντως η εξέταση που έκανα ήταν πιο ανώδυνη μου είπαν απο την κλασική σαλπιγγογραφία ,δεν προκαλεί αλλεργίες και δεν παίρνουμε ακτινοβολία. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...