Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ !!!

aglaia

Recommended Posts

Thanx, thanx!!! Θα τα φτιαξω οπωσδηποτε μεσα στην εβδομαδα. Ντροπης πραμα, νοικοκυρα γυναικα κ να μην εχω φτιαξει ποτε μελομακάρονα! ΘΑ σας πω για τα αποτελέσματα!

GwASp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα μελομακάρονα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!!! Μόλις επιστρέψω από το ραντεβού με το γυναικολόγο θα τα φτιάξω ( Αν δεν μου βάλει περιορισμούς....)!!!

Να ρωτησω κατι?

θελω να κανω τα μελομακαρονα αλλα δεν βρισκω το αλευρι "μαννα".

Μπορω να το βρω στην Αθηνα?

Τι αλλο αλευρι μπορω να χρησιμοποιησω?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!

Να ρωτησω κατι?

θελω να κανω τα μελομακαρονα αλλα δεν βρισκω το αλευρι "μαννα".

Μπορω να το βρω στην Αθηνα?

Τι αλλο αλευρι μπορω να χρησιμοποιησω?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!

το αλεύρι "μάνα" είναι για όλες τις χρήσεις

μπορείς να το αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε για όλες τις χρήσεις. Το κακό είναι ότι κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί κόσκινα διαφορετικού διαμετρήματος, ή μπορεί το αλεύρι να έχει περισσότερη ή λιγότερη υγρασία. Ελπίζω οι διαφορές να μην είναι τόσο σημαντικές που να χρειάζεται αλλαγή στην ποσότητα.

Τη συνταγή την έχω σταντάρει με αυτό το αλεύρι και δεν έχω αποκλείσεις.

Διαφημίσεις

τη συνταγή την ξαναέγραψα και ζήτησα από τον αντμιν να τη μεταφέρει εδώ, χάθηκε μια διευκρίνηση στη μεταφορά και η διαδικασία από το σιρόπι Β δεν είναι κατανοητή.

Συγνώμη :oops:

Δυο ερωτήσεις:

1. Πόσο καρύδι;

2.Πειράζει να τα ψήσω το μεσημέρι και να τα σιροπιάσω το βράδυ;;

1. το ποσο καρυδι ειναι σχετικο νομιζω....αγλαια μηπως εχεις μετρησει και αυτο???

2.δεν πειραζει καθολου... τα σιροπιαζεις οποτε θες..δεν παθαινουν τπτ... :wink:

tqj2p3.png vvtJp3.png

Δυο ερωτήσεις:

1. Πόσο καρύδι;

2.Πειράζει να τα ψήσω το μεσημέρι και να τα σιροπιάσω το βράδυ;;

1. το ποσο καρυδι ειναι σχετικο νομιζω....αγλαια μηπως εχεις μετρησει και αυτο???

2.δεν πειραζει καθολου... τα σιροπιαζεις οποτε θες..δεν παθαινουν τπτ... :wink:

Ευχαριστώ!!

Τώρα τα ψήνω και με κοψμό μέγεθος μου βγήκαν 38 κομμάτια! γιατί τόσα λίγα;;

Διαφημίσεις

200-300γρ

εξαρτάται από το πόσο θα κολλήσει πάνω στα μελομακάρονα και από το πόσο είναι χοντροτιμμένα (τα προτιμώ έτσι κι όχι σκόνη)

Κάτι που δεν έχω αναφέρει:

αφού αφήσετε τα μελομακάρονα 1-2 μέρες να μελώσουν, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη

διατηρούνται άψογα και δεν έχετε τη δικαιολογία ότι πρέπει να τα φάτε τώρα που είναι φρέσκα! :lol:

Τώρα τα ψήνω και με κοψμό μέγεθος μου βγήκαν 38 κομμάτια! γιατί τόσα λίγα;;

Βγαίνουν περίπου 70 όταν η ποσότητα της ζύμης είναι 15-16 ml (μετρημένη στο κουτάλι μεζούρα που έχω στην αρχή της σελίδας). Τα δικά σου πρέπει να είναι περίπου 27 ml ζύμης το καθένα.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Τι εννοείς όταν λες φλυτζάνι; του τσαγιου ή μεγαλύτερο; γιατί τα μελομακάρονα σαν μέγεθος είναι κανονικά δεν βγήκαν τεράστια.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Τι εννοείς όταν λες φλυτζάνι; του τσαγιου ή μεγαλύτερο; γιατί τα μελομακάρονα σαν μέγεθος είναι κανονικά δεν βγήκαν τεράστια.

στην πρώτη σελίδα έχω βάλει ένα φλιτζάνι μεζούρα το οποίο διεθνώς χωράει 240 ml.

Εγω παντως και παλι δεν εχω καταλαβει ακριβως(ξανθια ειμαι...),στην 2η εκδοχη,τα αφηνουμε 10 λεπτα και μετα τα γυριζουμε αναποδα και τα αφηνουμε ποσο?Άλλα 10;Ή για πολλες ωρες;

Κι αν υποτεθει οτι κανουμε το μπελαλιδικο σιροπιασμα,τα βουταμε στο καυτο σιροπι για ενα λεπτο,και μετα συνεχιζουμε την διαδικασια οπως στην τεμπελικη εκδοχη :lol: ;

Διαφημίσεις

Αντε και μια ακομη ερωτηση (τι το θελες βρε αγλαία μου, ξινό στο βγαλαμε). Το λαδι (ελαιολαδο θα βαλω) το χτυπαμε καθολου ή ενα απλο ανακατεμα με τα μυρωδικά?

GwASp3.png

Απλα ανακατεψα εγω!Παντως εχει τρομερη μυρωδια η ζυμη!

Πότε θα τα κανεις;

σημερα θα παρω τα υλικα κ αναλογα τα κεφια, θα δω αν τα ξεκινησω σημερα ή αυριο.

Οσο για το λαδι ρωατω γιατι το ελαιολαδο εχει εντονη μυρουδια. Ειναι και απο το χωριο μου... Δεν θα παρω αυτο το μυτιληνης.

ΜΕ το σιροπι τι εκανες τελικα? Τα αφησες απο 10 λεπτα σε καθε πλευρα? Βγηκαν μαλακα? Εγω τα θελω λάσπη!

GwASp3.png

Μωρε κι εγω λασπη τα ηθελα αλλά δεν βγηκαν και τοσο...αλλά μπερδεψα τις οδηγιες της Αγλαιας στην 2η εκδοχη του σιροπιου και δεν τα αφησα 10 λεπτα.Τα αναποδοσυρισα 3 λεπτα για 3 φορες και μετα τα αφησα να σταθουν ολο το βραδυ αναποδα.

Τελικα αυτο το σιροπι που δεν ειχαν πιει το εριξα στην πιατελα,και αυτα που ειναι κατω κατω εχουν λασπωσει,τα πανω ειναι λιγο μπισκοτε...

Κι εγω ειχα ελαιολαδο δικο μας αλλά ειναι πολυ φρεσκο και το φοβηθηκα ακομη...και εβαλα καλαμποκελαιο!

Εσεις εχετε ελιες;Ποσο καιρο αφηνετε το λαδι να σταθει πριν το καταναλωσετε;

Κι εγω ειχα ελαιολαδο δικο μας αλλά ειναι πολυ φρεσκο και το φοβηθηκα ακομη...και εβαλα καλαμποκελαιο!

Εσεις εχετε ελιες;Ποσο καιρο αφηνετε το λαδι να σταθει πριν το καταναλωσετε;

Το σκεφτοαμαι αυτο με την μυρουδια. Δε τα παω καλα με τα σπορελαια αλλα οσες φορες εκανα κεικ με ελαιολαδο εχει μια μυρωδια μετα.

Τις ελιες τις εχουν οι γονεις μου κ αυτοι αναλαμβανουν την ολη διαδικασια. Εμεις απλα καταναλωνουμε :oops: . Απο οσο ξερω παντως δεν το αφηνουν, το θελουν φρεσκο (μπορει ομως να λεω κ βλακειες). Αλλωστε αυτο δε λεει κ ο λαος: "παλιο κρασι κ φρεσκο λαδι"? Εσεις ποσο το αφηνετε?

GwASp3.png

Δεν μιλαμε να μεινει πολυ καιρο.Δε ξερουμε ποσο να το αφησουμε,για ενα μικρο διαστημα παντως εχουμε ακουσει.Θα το ψαξω!

Ρωτα τους παντως οταν μπορεσεις και μου λες!Θενκς!

maryp μου τρέχουν τα σάλια !!! :lol::lol::lol:

Τέλεια τα βρίσκω τα μελομακαρονά σου !!!

Ακόμα δεν έχω κάνει και οφείλω να ομολογήσω

πως με ξεσήκωσες και αύριο με βλέπω να τα φτιάχνω !!!

Και του χρόνου να είστε καλά να ξανακάνετε !!!!

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

Και του χρόνου να 'μαστε καλά!

:D

hpim2274qf2.jpg

Καλά δε θα το σχολιάσω!!!! Τι έφτιαξες κορίτσι μου;! :D ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αποτέλεσμα!

Έφτιαξα κι εγώ πριν 5 μέρες τα δικά μας.... τώρα δεν έμεινε ψίχουλο. Αλλά maryp είδα και τα δικά σου... και μου τρέχουν τα σάλια :P:P:P:P

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ευχαριστώ κορίτσια! Είμαι σίγουρη ότι και τα δικά σας θα είναι τέλεια!

Απλά ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή της Αγλαϊας (και βάλτε και τα μικρά να ανακατέψουν και να ζυμώσουν με τα χεράκια τους, θα βγούνε σούπερ τα μελομακάρονα έτσι :wink: )

καλές γιορτές να 'χουμε!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...