Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ....

Recommended Posts

εμένα μου άρεσε η Πολεοδομία όταν πήγαινα για το σπίτι μου :D και να φανταστείτε ότι είναι από τις πιο "δύσκολες". Η δε καλύτερή μου ήταν όταν προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν ότι οι δουλειές γίνονται μόνο με τους γνωστούς μηχανικούς της περιοχής :D

Βέβαια έχω το χούι σε όλες τις δουλειές μου να πηγαίνω πρωί-πρωί. Ξημερώματα αν γίνεται. Πόσο σπάζομαι όταν η ώρα κοινού ξεκινά στις 10 δε λέγεται :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 133
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμένα μου άρεσε η Πολεοδομία όταν πήγαινα για το σπίτι μου :D και να φανταστείτε ότι είναι από τις πιο "δύσκολες". Η δε καλύτερή μου ήταν όταν προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν ότι οι δουλειές γίνονται μόνο με τους γνωστούς μηχανικούς της περιοχής :D

Γι αυτό είναι από τις πιο "δύσκολες" γιατί δουλεύουν με τους "δικούς" μηχανικούς..... Για όλους τους άλλους τα πράγματα είναι δύσκολα...

Εκτός και αν....

Όλες έτσι είναι!

Ποια είναι αυτή η Πολεοδομία αν επιτρέπεται????

Παντως κοριτσια μια και μετα τον θηλασμο και μετα τον καυγα :lol: λεμε για πολεοδομιες,εχω να σας πω οτι στην Βεροια ειναι πολυ πιο ηρεμα τα πραγματα,χωρις ουρες και χωρις ολα αυτα που περιγραφεται.Κλεινουν και ραντεβου για διορθωσεις στο φακελο,ειναι γενικα πολυ καλα σε σχεση με αυτα που διαβαζω για τις πολεοδομιες της πρωτευουσας!Αντε ελατε κατα δω !!

Η μαμα μου και η αδερφη μου ειναι του συναφιου,γι αυτο τα ξερω! :wink:

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Εγώ έχω πάει!!! Βγήκα και έκατσα σε ένα παγκάκι και έκλεγα από τα νεύρα μου, αυτό σας λέω μόνο!

την επόμενη φορά μη κάτσεις σε παγκάκι..έλα σπίτι για καφέ, δύο βήματα είμαι από εκεί :lol::lol:

• 11 months later...

Θα ηθελα να ρωτησω πως να κανω προγραμμα αντλησεων.

ποσα μλ θα πρεπει να εχω αντλημενα?

ποτε ειναι καλυτερα να αντλω?

ποσα γευματα υπολογιζω για την ηλικια της και το βαρος της?

θελω να γυρισω στην δουλεια μου. ειμαι ελευθερη επαγγελματιας και υπολογιζω να πηγαινω 3-4 ωρες το πρωι και ισως κανα 2ωρο καποια απογευματα.

εχω ηδη το swing της μεντελα.

Επισης, θα ηθελα μετα το 6μηνο να φτιαχνω τις κρεμες με το γαλα μου. Να κρατησω γαλα απο τωρα? να αντλω τοτε παραλληλα ?

Α. εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39

Β. φύλο του βρέφους : Θήλυ

Γ. τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) χωρις επισκληρηδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: 14,7 και την επομενη μερα 11,4

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. για ικτερο μπηκε κατω απο λαμπες για ενα 24ωρο

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8-8 3200γρ

11-8 3070γρ

25-8 3500γρ

17-9 4500γρ

13-10 5400γρ

11-11 6050γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : σε ολα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Swing, medela

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). 6 σχεδον μετα απο καθε θηλασμο (ή ενδιαμεσα). μονο την νυχτα σταματησε να ουρει, αλλα το πρωι που ξυπναει ειναι διπλα βρεγμενη η πανα της.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη. τις τελευταιες εβδομαδες κοιμαται στις 10 και ξυπναει στις 5. την πρωτη φορα πρηστηκε το στηθος μου και ξυπνησα στις 3 απο πρηξιμο και εβγαλα με το θηλαστρο. οταν, μετα το εμβολιο ξυπνησε στις 3 και μετα στις 6 την ειδα να εχει χορταινει και στα 2 γευματα χωρις προβλημα.

Επισης, συντομευτηκε ο χρονος του καθε γευματος. Ξεκινησα με θηλασμο και απο τα 2 στηθη σε καθε γευμα αλλα στις 10 μερες περιπου το αλλαξα σε γευμα και στηθος.

απο την αρχη ετρεχε το γαλα (εβαζα πετσετες εκει που κοιμομουν) αλλα τωρα τρεχει μονο οταν ειναι η ωρα της να φαει (πλεον κανει 2ωρα-3ωρα αναμεσσα στα γευματα εκτος του βραδυνου).

Elisabeth th έχεις δοκιμάσει να αντλήσεις με το θήλαστρο που έχεις και πόσο γάλα έβγαλες ?? οι ώρες που θα λείπεις το πρωί (3-4 ώρες) δεν είναι πολλές και θα μπορούσες να αφήνεις για αρχή ενα μπουκάλι με 150ml να δεις πόσο γάλα θα πιεί και μετά βλέπεις. Γενικά θα πρέπει να κάνεις πρόβες απουσίας για να δεις τι ποσότητα μπορείς να αντλήσεις και πόσο γάλα χρειάζεται το μωρό. Νομίζω πως με το πρόγραμμα θηλασμός πριν φύγεις, ένα γεύμα με το μπουκάλι, θηλασμός όταν γυρνάς θα είστε μια χαρά. Τις αντλήσεις μπορείς να τις κάνεις μισή ώρα μετά τον θηλασμό και έτσι δεν θα επηρεαστεί η ροή σου για το επόμενο γεύμα του μωρού. Κάνε μια δοκιμή πρώτα μας λες τα αποτελέσματα και βλέπουμε..

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα!!!

ολο το ανεβαλλα να αρχισω προγραμμα αντλησεων αλλα εφτασε η ωρα.

σημερα δοκιμαστικα, καναμε το εξης:

το βραδυ κοιμηθηκε 10,30-11 (συνηθως κοιμαται νωριτερα αλλα ημασταν στην πεθερα μου)

κατα την διαρκεια της νυχτας δεν ξυπνησε (!!!!!)

κανονικα ξυπναει μια μονο φορα για 5-7 λεπτα και θηλαζει ενω κοιμαται καπου αναμεσα στις 3 με 5 το ξημερωμα.

το πρωι ξυπνησε στις 8 παρα και 8-8,30 θηλαζε.

8,30 ωρα εβγαλα με το θηλαστρο απο το αλλο στηθος 150μλ (προς μεγαλη μου εκπληξη).

την αφησαμε 10 η ωρα στην πεθερα μου.

απο εκεινη την ωρα επαιξε, στις 11,30 κοιμηθηκε και στις 12,30 εφαγε τα 150 μλ.

την πηρα στις 1,30 και οταν ηρθαμε σπιτι στις 2 παρα αποκοιμηθηκε.

να σημειωσω οτι παιρνει και πιπιλα οποτε ισως να ξεγελιεται.

παντως πηγε εξαιρετικα, και τωρα περιμενω να ξυπνησει για να φαει.

τωρα που θηλασε απο το ενα στηθος και αντλησα απο το αλλο,

οταν ξυπνησει απο που θα την ταισω? απο εκεινο που αντλησα ή απο το πρωτο????

Διαφημίσεις

Όποιο νιώθεις πιο “βαρύ” αν υπάρχει τέτοιο θέμα ....

μπράβο σας...

Ευχαριστουμε!!!

τωρα που μεγαλωσε τραβαει καλα, και καποιες φορες θελει και απο το αλλο.

παρολαυτα σταματησα να τα νιωθω πολυ βαρια οπως στις αρχες.

μονο το πρωι που κοιμαται για ωρες.

πχ τωρα και τα 2 ειναι το ιδιο γεματα.

μαλλον ομως θα της δωσω πρωτα απο εκεινο που δεν αντλησα και θα συνεχισω με το αλλο...

σε ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον σου !!!

Να είσαι καλά !!!

εγώ πάντως θα έδινα πρώτα αυτό που είχα κάνει την άντληση έτσι από διαίσθηση και επειδή όσο και να βγάλει ένα θήλαστρο πάντα πιστεύω ότι το μωρό μπορεί παραπάνω.... για την ισορροπία και μόνο:)

Κι εγω απο αυτο που εχω αντλησει δινω πρωτα, γιατι πιστευω οτι το θηλαστρο δεν αδειαζει καλα το στηθος οπως κανει το μωρο.

Δες βεβαια και πως νιωθεις εσυ καλυτερα.

k9Tap3.png

Μπηκα απο πειεργεια σε αυτο το τοπικ και διαβασα ολον τον "καβγα" που ειχε λαβει χωρα εναν χρονο πριν...

Οι γυναικες που ειμαστε ελευθερες επαγγελματιες και μαμαδες ειμαστε σιγουρα μια ιδιαιτερη κατηγορια, αφου δεκαδες πραγματα ειναι πολυ δυσκολοτερα για εμας.

Εχω αντιμετωπισει τοσα πολλα στους απειρους μηνες που εχω υπαρξει εγκυος, που τι να πρωτοσχολιασω...

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη δεν ζητουσα ποτε προτεραιοτητα πουθενα πιστευοντας οτι απο μονοι τους οι αλλοι θα φιλοτιμηθουν και θα μου δωσουν.

Δυστυχως ελαχιστες φορες αυτο συνεβαινε.

Αντιθετα ειχα δεχτει πολλες φορες σχολια του τυπου "αφου εισαι εγκυος τι δουλεια εχεις εδω?, που πας εγκυος γυναικα?" και πολλα αλλα τετοια.

Ενα θελω να πω μονο σε αυτο.

Δεν αντιλαμβανεται ΚΑΝΕΙΣ οτι υπαρχουν και γυναικες που ΠΡΕΠΕΙ να δουλεψουν, που δεν εχουν την πολυτελεια να καθισουν στη ζεστη φωλια του σπιτιου τους και απλως να απολαυσουν την εγκυμοσυνη τους βαζοντας τα ποδια τους ψηλα?

Εχουν υποψη τους αυτοι που τα λενε αυτα οτι αφενος μπορει να υπαρχουν βιοποριστικοι λογοι που σε αναγκαζουν να συνεχιζεις.

Εχουν υποψη τους οτι ειδικα στο ελευθερο επαγγελμα δεν μπορεις να σταματησεις, γιατι απλουστατα υπαρχει περιπτωση να μη βρεις επαγγελμα οταν ξαναγυρισεις?

Και θελεις να βρεις επαγγελμα και επειδη μπορει να χρειαζεσαι τα χρηματα για να ζησεις και εσυ και τα παιδια που εκανες, αλλα και επειδη σου αρεσει αυτο που κανεις και θελεις να το συνεχισεις.

Δουλεψα λοιπον και τις 2 φορες μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης με ολες τις δυσκολιες που μπορει να ειχα και με ολες τις δυσκολιες που μου εφερναν οι αλλοι. Οι συνανθρωποι, οι συναδελφοι κλπ.

Θηλαζα λοιπον τον πρωτο καιρο ακατασχετα και φυσικα χωρις προγραμμα.

Ζητησε συνεργατης μου αναβολη σε δικαστηριο για λογαριασμο μου επικαλουμενος τη λοχεια (αυτη που υποτιθεται οτι προστατευεται).

Δυστυχως μονο η λοχεια των δημοσιων υπαλληλων τυγχανει της προστασιας του κρατους και ολων μας.

Η γυναικα προεδρος του δικαστηριου ειπε στον συνεργατη μου οτι η λοχεια δεν ειναι ασθενεια και ας δωσει μπουκαλι στο παιδι της και να ερθει:confused:

Αρα το δικο μου το παιδι επειδη εχει την "ατυχια" να εχει μαμα δικηγορο και οχι δημοσια υπαλληλο, δεν πρεπει να θηλασει ή πρεπει εγω να χασω ολους μου τους πελατες και σιγα σιγα τη δουλεια μου.

Για να μη συζητησω για το υποτιμητικο βλεμμα πολλων οταν με βλεπουν εξω με το μικρο μου τωρα μωρο.

Προφανως ολες πρεπει να ειμαστε εξοπλισμενες με μια γιαγια με μια φιλιππινεζα κλπ. Δεν μπορει απλα να μεγαλωνουμε μονες το παιδι μας και να δουλευουμε ταυτοχρονα.

Ετσι ηθελα καπου να τα πω...

k9Tap3.png

Μπηκα απο πειεργεια σε αυτο το τοπικ και διαβασα ολον τον "καβγα" που ειχε λαβει χωρα εναν χρονο πριν...

Οι γυναικες που ειμαστε ελευθερες επαγγελματιες και μαμαδες ειμαστε σιγουρα μια ιδιαιτερη κατηγορια, αφου δεκαδες πραγματα ειναι πολυ δυσκολοτερα για εμας.

Εχω αντιμετωπισει τοσα πολλα στους απειρους μηνες που εχω υπαρξει εγκυος, που τι να πρωτοσχολιασω...

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη δεν ζητουσα ποτε προτεραιοτητα πουθενα πιστευοντας οτι απο μονοι τους οι αλλοι θα φιλοτιμηθουν και θα μου δωσουν.

Δυστυχως ελαχιστες φορες αυτο συνεβαινε.

Αντιθετα ειχα δεχτει πολλες φορες σχολια του τυπου "αφου εισαι εγκυος τι δουλεια εχεις εδω?, που πας εγκυος γυναικα?" και πολλα αλλα τετοια.

Ενα θελω να πω μονο σε αυτο.

Δεν αντιλαμβανεται ΚΑΝΕΙΣ οτι υπαρχουν και γυναικες που ΠΡΕΠΕΙ να δουλεψουν, που δεν εχουν την πολυτελεια να καθισουν στη ζεστη φωλια του σπιτιου τους και απλως να απολαυσουν την εγκυμοσυνη τους βαζοντας τα ποδια τους ψηλα?

Εχουν υποψη τους αυτοι που τα λενε αυτα οτι αφενος μπορει να υπαρχουν βιοποριστικοι λογοι που σε αναγκαζουν να συνεχιζεις.

Εχουν υποψη τους οτι ειδικα στο ελευθερο επαγγελμα δεν μπορεις να σταματησεις, γιατι απλουστατα υπαρχει περιπτωση να μη βρεις επαγγελμα οταν ξαναγυρισεις?

Και θελεις να βρεις επαγγελμα και επειδη μπορει να χρειαζεσαι τα χρηματα για να ζησεις και εσυ και τα παιδια που εκανες, αλλα και επειδη σου αρεσει αυτο που κανεις και θελεις να το συνεχισεις.

Δουλεψα λοιπον και τις 2 φορες μεχρι το τελος της εγκυμοσυνης με ολες τις δυσκολιες που μπορει να ειχα και με ολες τις δυσκολιες που μου εφερναν οι αλλοι. Οι συνανθρωποι, οι συναδελφοι κλπ.

Θηλαζα λοιπον τον πρωτο καιρο ακατασχετα και φυσικα χωρις προγραμμα.

Ζητησε συνεργατης μου αναβολη σε δικαστηριο για λογαριασμο μου επικαλουμενος τη λοχεια (αυτη που υποτιθεται οτι προστατευεται).

Δυστυχως μονο η λοχεια των δημοσιων υπαλληλων τυγχανει της προστασιας του κρατους και ολων μας.

Η γυναικα προεδρος του δικαστηριου ειπε στον συνεργατη μου οτι η λοχεια δεν ειναι ασθενεια και ας δωσει μπουκαλι στο παιδι της και να ερθει:confused:

Αρα το δικο μου το παιδι επειδη εχει την "ατυχια" να εχει μαμα δικηγορο και οχι δημοσια υπαλληλο, δεν πρεπει να θηλασει ή πρεπει εγω να χασω ολους μου τους πελατες και σιγα σιγα τη δουλεια μου.

Για να μη συζητησω για το υποτιμητικο βλεμμα πολλων οταν με βλεπουν εξω με το μικρο μου τωρα μωρο.

Προφανως ολες πρεπει να ειμαστε εξοπλισμενες με μια γιαγια με μια φιλιππινεζα κλπ. Δεν μπορει απλα να μεγαλωνουμε μονες το παιδι μας και να δουλευουμε ταυτοχρονα.

Ετσι ηθελα καπου να τα πω...

για εμενα μπραβο καλη μου εχεις που λενε τσαγανο .εχω δει αρκετα και εχω ακουσει επισεις πολλα αλλα για εμενα οι γυναικες που δινουν τετοιον αγωνα αξιζουν ενα ΜΠΡΑΒΟ και ενα καλο λογο .

κασσιανν το ποσο σε καταλαβαινω δεν λεγετε......................

40 ημερων κουβαλησα το λεχουδι και πληρωνα προμηθευτες επειτα απο καισαρικη...

αυτο εγινε απειρες φορες ακομα και τωρα που μεγαλωσε τον εχω μαζι μου..

φετος δεν τον εστειλα και παιδικο λογο της γριπης και εγω εγκυος οποτε τον κυνηγαω μεσα στη δουλεια...ειμαι 6 μηνων και εχω βαλει 2 κιλα....φανταζεσαι τρεξιμο πισω απο την δουλεια και πισω απο το παιδι.............

demi καλημερα μπραβο και σε εσενα γιατι πρεπει να εχεις πολυ κουραγιο και τσαγανο για να μπορεις να τα κανεις ολα , και μου την σπανε αφανταστα οι γυναικουλες που λενε ωχ ουτε να παω μεχρι την τουαλετα δεν μπορω . κορτσια για εμενα λιγες τα βγαζουν περα με αυτες τις καταστασεις αφου τα καταφερνεται ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ !!!

κασσιανν το ποσο σε καταλαβαινω δεν λεγετε......................

40 ημερων κουβαλησα το λεχουδι και πληρωνα προμηθευτες επειτα απο καισαρικη...

αυτο εγινε απειρες φορες ακομα και τωρα που μεγαλωσε τον εχω μαζι μου..

φετος δεν τον εστειλα και παιδικο λογο της γριπης και εγω εγκυος οποτε τον κυνηγαω μεσα στη δουλεια...ειμαι 6 μηνων και εχω βαλει 2 κιλα....φανταζεσαι τρεξιμο πισω απο την δουλεια και πισω απο το παιδι.............

Εσυ τουλαχιστον μπορεις να το εχεις μαζι. Εγω στα δικαστηρια τι να το κανω?

Να το αφησω στο φρουρο μεχρι να τελειωσω?:P

Επειδη διαβασα μια κουβεντα παραπανω που ελεγε οτι "αφου μπορεις να δουλευεις με το μωρο σου μαζι, τοτε εγω γιατι να σου δωσω τη σειρα μου στην ουρα?"

Προφανως και δεν μπορω να πιστεψω οτι καποια παιρνει το μωρο της μαζι για να γλιτωσει ουρες...

Προφανως δεν εχει αλλη επιλογη.

k9Tap3.png

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ!ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΣ?" , "ΠΟΤΕ!ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΠΡΗΡΩΣΕΙ?":evil::evil::evil:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...