Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ....

Recommended Posts

Συγνωμη που επεμβαινω, δεν επεμβαινω σχεδον ποτε, απο το site μονο ενημερωνομαι, αλλα αν δεν το πω, θα σκασω.. Κι εγω αρχιτεκτονας ειμαι και ελευθερη επαγγελματιας και εχω ενα μωρο, 10 μηνων, που θηλαζει, οχι πως εχει σημασια, αλλα το λεω ως λεπτομερεια. Ε, για να παω στο γραφειο η στην πολεοδομια, το αφηνω στο σταθμο, πως να το κανουμε, αλλο η δουλεια, αλλο η οικογενεια, δυστυχως... λυπαμαι που δε συμμεριζομαι τη γνωμη σας, κοριτσια, αλλα το βλεπω τραγικο να πρεπει να παραχωρησω τη σειρα μου στην πολεοδομια ή στην τραπεζα σε μια μητερα που εμφανιζεται με το σλινγκ, για επαγγελματικους σκοπούς.

Το τόπικ το άνοιξε μια μητέρα που το μωρό της είναι δεν είναι δύο εβδομάδων. Ειδικά το συγκεκριμένο μωρό δεν μπορεί να μείνει σε σταθμό, είναι επικίνδυνο για την υγεία του, ακόμη και η πιο ασήμαντη ίωση για ένα άλλο μωρό για ένα ασαράντηστο μωρό σημαίνει νοσηλεία γιατί είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση.

Αν σου φαίνεται τραγικο να παραχωρήσεις τη σειρά σου μην την παραχωρείς, όμως για το συγκεκριμένο μωρό είναι πραγματικά τραγικό να μείνει σε σταθμό.

Αν τα αρχιτεκτονικα γραφεια δουλευουν με μωρα 10 ημερων σε καθημερινη βαση, δεν ειναι να αναρωτιεται κανεις για το επιπεδο της αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα...

Αλήθεια, αυτό νομίζεις ότι φταίει για το επίπεδο της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα;

Πριν 4 χρόνια έψαχνα σπίτι...

Ένας από τους μεσίτες αφού με γύρισε στου κόσμου τα γιαπιά και είδα του κόσμου τα αίσχη και άρχισα να του λέω ότι δεν είναι δυνατό να με κουβαλάει να βλέπω τέτοια πράγματα, με πηγαίνει περιχαρής σε ένα συγκρότημα όλο ντιζανιά και φιγούρα απέξω και στην πινακίδα ήταν μοστραρισμένα δύο ονόματα αρχιτεκτόνων για τα οποία ο μεσίτης ήταν πολύ περήφανος (σταθερός συνεργάτης με τον εργολάβο).

Από τον εξωτερικό χώρο (αγιάζι, βοριάς...) μπαίνουμε κατευθείαν σε χώρο που οριακά χωρούσε μια τραπεζαρία (αν είχε καθήμενους η πόρτα έβρισκε στις καρέκλες) και παραπέρα χωρούσε επίσης οριακά ένα σαλόνι μικρών διαστάσεων.

Χώρος για να κρεμάσεις ένα παλτό δεν υπήρχε, δεν έμπαινε πουθενά κρεμάστρα ή ντουλάπα, δεν χωρούσε με τίποτα. Για παπούτσια ούτε να το συζητησουμε....

Για να πάρεις τη σκάλα να ανέβεις στον όροφο έπρεπε να διασχίσεις το σαλόνι και ισως να πηδήξεις πάνω από τα έπιπλα...

Η κουζίνα ήταν ένας χώρος που είχε μήκος 240 εκ. Χωρούσε την κουζίνα και το ψυγείο (120) και περίσσευαν άλλα 120 για πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη και πάγκο. Αν βάλουμε 45 εκ το πλυντήριο με τα πιάτα να στραγγίζουν επάνω και 60 εκ. το νεροχύτη μένουν 15 εκατοστά πάγκου που δεν χωρούν ούτε για να ακουμπήσεις πάνω τα κουτιά από το ντιλίβερι...

Απέναντι από την ηλεκτρική κουζίνα και σε απόσταση 120 εκ υπήρχε πόρτα που οδηγούσε σε WC!!! Το φαΐ μαζί με το χέ...μο!!! :shock:

Αλήθεια πιστεύεις οτι είναι δυνατόν ένα τέτοιο σπίτι μπορεί να σχεδιαστηκε από κάποια μαμά που δουλεύει με το μωρό δίπλα της;

Ή μήπως σχεδιάστηκε από δυο αρχιτεκτόνισες που δεν άνοιξαν ποτέ το Neufert για να γνωρίζουν τις ελάχιστες απαραίτηες διαστάσεις για να χωρούν κάποια πράγματα, δεν πηραν ποτέ ένα μέτρο στα χέρια τους να μάθουν τις διαστάσεις από τα πιο στοιχειώδη πράγματα που χρειάζεται ένα σπίτι;

Αναζήτησε την ποιότητα της αρχιτεκτονικής πρώτα στο χαμηλό επίπεδο σπουδών (έχω κάνει 3,5 χρόνια στην Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ. και μπορώ να συγκρίνω γιατί έχω περάσει από άλλα δύο τμήματα του Α.Π.Θ.), μετά στην έλλειψη προδιαγραφών και όχι στις μητέρες που σχεδιάζουν με τα μωρά δίπλα τους.

Ειμαι, μα πολυ απογοητευμενη...

Απογοητεύσαι για λάθος λόγους...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 133
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το τόπικ το άνοιξε μια μητέρα που το μωρό της είναι δεν είναι δύο εβδομάδων. Ειδικά το συγκεκριμένο μωρό δεν μπορεί να μείνει σε σταθμό, είναι επικίνδυνο για την υγεία του, ακόμη και η πιο ασήμαντη ίωση για ένα άλλο μωρό για ένα ασαράντηστο μωρό σημαίνει νοσηλεία γιατί είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση.

Αν σου φαίνεται τραγικο να παραχωρήσεις τη σειρά σου μην την παραχωρείς, όμως για το συγκεκριμένο μωρό είναι πραγματικά τραγικό να μείνει σε σταθμό.

Χωρις σχολια, προκειται για μεμονωμενη περιπτωση, απλως σχολιασα οτι το ιδιο προβλημα εχει μια τεραστια κατηγορια μητερων και δε θεωρω πως σε αυτο το τοπικ βρεθηκε καμια λυση, το αντιθετο.

Αν τα αρχιτεκτονικα γραφεια δουλευουν με μωρα 10 ημερων σε καθημερινη βαση, δεν ειναι να αναρωτιεται κανεις για το επιπεδο της αρχιτεκτονικης στην Ελλαδα...

Αλήθεια, αυτό νομίζεις ότι φταίει για το επίπεδο της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα;

Πριν 4 χρόνια έψαχνα σπίτι...

Ένας από τους μεσίτες αφού με γύρισε στου κόσμου τα γιαπιά και είδα του κόσμου τα αίσχη και άρχισα να του λέω ότι δεν είναι δυνατό να με κουβαλάει να βλέπω τέτοια πράγματα, με πηγαίνει περιχαρής σε ένα συγκρότημα όλο ντιζανιά και φιγούρα απέξω και στην πινακίδα ήταν μοστραρισμένα δύο ονόματα αρχιτεκτόνων για τα οποία ο μεσίτης ήταν πολύ περήφανος (σταθερός συνεργάτης με τον εργολάβο).

Από τον εξωτερικό χώρο (αγιάζι, βοριάς...) μπαίνουμε κατευθείαν σε χώρο που οριακά χωρούσε μια τραπεζαρία (αν είχε καθήμενους η πόρτα έβρισκε στις καρέκλες) και παραπέρα χωρούσε επίσης οριακά ένα σαλόνι μικρών διαστάσεων.

Χώρος για να κρεμάσεις ένα παλτό δεν υπήρχε, δεν έμπαινε πουθενά κρεμάστρα ή ντουλάπα, δεν χωρούσε με τίποτα. Για παπούτσια ούτε να το συζητησουμε....

Για να πάρεις τη σκάλα να ανέβεις στον όροφο έπρεπε να διασχίσεις το σαλόνι και ισως να πηδήξεις πάνω από τα έπιπλα...

Η κουζίνα ήταν ένας χώρος που είχε μήκος 240 εκ. Χωρούσε την κουζίνα και το ψυγείο (120) και περίσσευαν άλλα 120 για πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη και πάγκο. Αν βάλουμε 45 εκ το πλυντήριο με τα πιάτα να στραγγίζουν επάνω και 60 εκ. το νεροχύτη μένουν 15 εκατοστά πάγκου που δεν χωρούν ούτε για να ακουμπήσεις πάνω τα κουτιά από το ντιλίβερι...

Απέναντι από την ηλεκτρική κουζίνα και σε απόσταση 120 εκ υπήρχε πόρτα που οδηγούσε σε WC!!! Το φαΐ μαζί με το χέ...μο!!! :shock:

Αλήθεια πιστεύεις οτι είναι δυνατόν ένα τέτοιο σπίτι μπορεί να σχεδιαστηκε από κάποια μαμά που δουλεύει με το μωρό δίπλα της;

Ή μήπως σχεδιάστηκε από δυο αρχιτεκτόνισες που δεν άνοιξαν ποτέ το Neufert για να γνωρίζουν τις ελάχιστες απαραίτηες διαστάσεις για να χωρούν κάποια πράγματα, δεν πηραν ποτέ ένα μέτρο στα χέρια τους να μάθουν τις διαστάσεις από τα πιο στοιχειώδη πράγματα που χρειάζεται ένα σπίτι;

Αναζήτησε την ποιότητα της αρχιτεκτονικής πρώτα στο χαμηλό επίπεδο σπουδών (έχω κάνει 3,5 χρόνια στην Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ. και μπορώ να συγκρίνω γιατί έχω περάσει από άλλα δύο τμήματα του Α.Π.Θ.), μετά στην έλλειψη προδιαγραφών και όχι στις μητέρες που σχεδιάζουν με τα μωρά δίπλα τους.

Ειναι αδυνατον να γινει κουβεντα για την ελληνικη αρχιτεκτονικη και μαλιστα υπο αυτες τις συνθηκες, σε ενα φορουμ με θεμα το θηλασμο.

Σπουδασα αρχιτεκτονικη στην Ελλαδα και στο εξωτερικο, δουλευω εδω και 5 χρονια και θα μου επιτρεψεις να θεωρω τον εαυτο μου ποι ειδικο απο εσενα στο θεμα.

Περιληπτικα, δεν αμφιβαλλω γιαοσα λες, ουτε διαφωνω. Ειναι ομως ασχετα με το θεμα. Αν ενας αρχιτεκτονας, ανεξαρτητως φυλου, κανει κακη αρχιτεκονικη, θα κανει ακομα χειροτερη με το μωρο απο διπλα να τον αποσπα., λυπαμαι.

Ειμαι, μα πολυ απογοητευμενη...

Απογοητεύσαι για λάθος λόγους...

Η απαντηση απλως με απογοητευει περισσοτερο.

Ουτε ενα επιχειρημα.

Κριμα.

Εκανα τις αναλογες παραπομπες, οπου ειχα τις ενστασεις μου. Τα υπολοιπα ειναι απλα, κουβεντα να γινεται.

Λυπαμαι.

Περιληπτικα, δεν αμφιβαλλω γιαοσα λες, ουτε διαφωνω. Ειναι ομως ασχετα με το θεμα. .

Fouska, εσύ συσχέτισες το επίπεδο της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με τα μωρά που είναι δίπλα στις μητέρες τους που δουλεύουν, και τώρα λες ότι όσα γράφω είναι άσχετα με το θέμα; Είναι η μόνη αιτία που έγραψες... Είναι δυνατόν να συσχετίζεις το επίπεδο της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με την παρουσία ή την απουσία ενός μωρού σε κάποιο γραφείο;

(είπαμε ότι με τη στατιστική μπορείς να συσχετίσεις διάφορα αλλά υπάρχουν και όρια...)

Πιστεύω ότι η κακή αρχιτεκτονική δεν έχει καμία σχέση με τα μωρά που είναι ή δεν είναι δίπλα σε κάποιον που δουλεύει. Μπορεί αυτός που δουλεύει να είναι λιγότερο παραγωγικός, να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει κάτι αλλά όχι να κάνει την καλή αρχιτεκτονική κακή ή το αντίστροφο.

Αν ενας αρχιτεκτονας, ανεξαρτητως φυλου, κανει κακη αρχιτεκονικη, θα κανει ακομα χειροτερη με το μωρο απο διπλα να τον αποσπα

Αν κάνει κακή αρχιτεκτονική δεν πρόκειται να βελτιωθεί αν δεν έχει το μωρό δίπλα του.

Ένας αρχιτέκτονας όταν δουλεύει αποσπάται από το συνάδελφο που μιλάει στο τηλέφωνο με το μπετατζή, που βρίζει το ξυλουργό, που παραγγέλνει φωτιστικά, που δεν μπορεί να συννενοηθεί με τον πλακατζή, που κάνει κουβεντούλα με το φίλο ή τη φίλη αλλά αυτά δεν είναι αιτία για κακή αρχιτεκτονική και είναι ειδικά υπεύθυνη για την κακή αρχιτεκτονική μόνο η απόσπαση του μωρού προς τη μαμά; Έχει κάποια λογική αυτό που λες;

(συγγνωμη για την παρεμβαση..

ντοινγκ!!! :shock:

Αν ενας αρχιτεκτονας, ανεξαρτητως φυλου, κανει κακη αρχιτεκονικη, θα κανει ακομα χειροτερη με το μωρο απο διπλα να τον αποσπα

και ξανα ντοινγκ!!!

:shock:

παντως τα -αθλια-απαισια-γκριζα-κακασχημα-οικτρα- κτιρια του '60 (της χουντας) δεν τα εφτιαξε καμια γλυκυτατη μανουλα...)

Λενα να χαιρεσαι το φαγανούλι σου!!

(συγγνωμη για την παρεμβαση..

ντοινγκ!!! :shock:

και ξανα ντοινγκ!!!

παντως τα -αθλια-απαισια-γκριζα-κακασχημα-οικτρα- κτιρια του '60 (της χουντας) δεν τα εφτιαξε καμια γλυκυτατη μανουλα...)

ντοινγκ

ψαχνεσαι να βριστουμε;

Αλλιως εχει να προσθεσει κατι η επικοδομητικη σου περεμβαση;

Διαφημίσεις

Περιληπτικα, δεν αμφιβαλλω γιαοσα λες, ουτε διαφωνω. Ειναι ομως ασχετα με το θεμα. .

Fouska, εσύ συσχέτισες το επίπεδο της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με τα μωρά που είναι δίπλα στις μητέρες τους που δουλεύουν, και τώρα λες ότι όσα γράφω είναι άσχετα με το θέμα; Είναι η μόνη αιτία που έγραψες... Είναι δυνατόν να συσχετίζεις το επίπεδο της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα με την παρουσία ή την απουσία ενός μωρού σε κάποιο γραφείο;

(είπαμε ότι με τη στατιστική μπορείς να συσχετίσεις διάφορα αλλά υπάρχουν και όρια...)

Πιστεύω ότι η κακή αρχιτεκτονική δεν έχει καμία σχέση με τα μωρά που είναι ή δεν είναι δίπλα σε κάποιον που δουλεύει. Μπορεί αυτός που δουλεύει να είναι λιγότερο παραγωγικός, να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει κάτι αλλά όχι να κάνει την καλή αρχιτεκτονική κακή ή το αντίστροφο.

Αν κάνει κακή αρχιτεκτονική δεν πρόκειται να βελτιωθεί αν δεν έχει το μωρό δίπλα του.

Ένας αρχιτέκτονας όταν δουλεύει αποσπάται από το συνάδελφο που μιλάει στο τηλέφωνο με το μπετατζή, που βρίζει το ξυλουργό, που παραγγέλνει φωτιστικά, που δεν μπορεί να συννενοηθεί με τον πλακατζή, που κάνει κουβεντούλα με το φίλο ή τη φίλη αλλά αυτά δεν είναι αιτία για κακή αρχιτεκτονική και είναι ειδικά υπεύθυνη για την κακή αρχιτεκτονική μόνο η απόσπαση του μωρού προς τη μαμά; Έχει κάποια λογική αυτό που λες;

Δεν καταλαβαινετε, ή δε θελετε να καταλαβετε, ή δεν εξηγειτε καλα. Βλεπετε το δεντρο και χανετε το δασος.

Εγω ηθελα να σχολιασω κατι συγκεκριμενο και αυτο και εκανα. Δεν εχω προθεση να δωσω επεκτασεις. Αν δεν εγινα κατανοητη, λυπαμαι.

Ειχα τη προθεση να εξηγησω τη θεση μου στις συναδελφους που εμφανιζονται με το σλινγκ στην πολεοδομια. Για το επιπεδο της αρχιτεκτονικης, παω και μιλαω σε αλλο φορουμ. Χαριτολογωντας μιλησα για το επιπεδο της αρχιτεκτονικης και τη συνυπαρξη βρεφων. Δε νομιζω πως αξιζα τετοια επιθεση και ντροπη σας. Αυτο που θεωρω ασχετο ειναι η πληρης περιγραφη της κατοψης ενος διαμερισματος του οποιου τοσο εσεις οσο κι εγω αγνοουμε τις συνθηκες σχεδιασμου. Μπορει και να το σχεδιασε μια μανα με ενα βρεφος αγκαλια, που το ξερετε; Και εν πασει περιπτωσει, τι σχεση εχει;

Ασχετο επισης και το λογιδριο περι μπετατζηδων κλπ. Το μονο που ειπα ειναι πως με ενα βρεφος απο διπλα, δουλεια δε γινεται. Δεν ειμαι δα και η μονη που το λεει. Δεν εχω ουτε το χρονο, ουτε τη διαθεση να εκνευριστω με κανεναν. Θα συνεχισω να μην παραχωρω τη σειρα μου στην πολεοδομια και θα εξηγω για ποιο λογο και αυτο ειναι ολο. Λυπαμαι μονο για τα μωρα, για τις μητερες, καθολου. Με δυο λογια, δε με πεισατε, το αντιθετο.

Παντως, το συγκεκριμενο φορουμ σε οτι ξεφευγει απο θεματα θηλασμου, βλεπω ως ξεφευγει γενικοτερα.

Κριμα.

Το μονο που ειπα ειναι πως με ενα βρεφος απο διπλα, δουλεια δε γινεται.

φουσκα, συγγνώμη αλλά εδώ είσαι οφσάιντ.. Μιλάμε για ένα βρέφος ημερών όχι ένα μωρό που μπουσουλάει, τρέχει, πειράζει πράγματα. Το βρέφος σε αυτην την ηλικία είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος. Η μαμά ούτως ή άλλως δεν μπορεί να είναι καθηλωμένη. Με το σλινγκ μπορεί να μελετήσει, να μαγειρέψει, να φροντίζει τα μεγαλύτερα παιδιά της, να κάνει εξωτερικές δουλειες, βόλτες και όλα αυτά ενώ θηλάζει.. Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι!!!

lazy.gif

Το μονο που ειπα ειναι πως με ενα βρεφος απο διπλα, δουλεια δε γινεται.

φουσκα, συγγνώμη αλλά εδώ είσαι οφσάιντ.. Μιλάμε για ένα βρέφος ημερών όχι ένα μωρό που μπουσουλάει, τρέχει, πειράζει πράγματα. Το βρέφος σε αυτην την ηλικία είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος. Η μαμά ούτως ή άλλως δεν μπορεί να είναι καθηλωμένη. Με το σλινγκ μπορεί να μελετήσει, να μαγειρέψει, να φροντίζει τα μεγαλύτερα παιδιά της, να κάνει εξωτερικές δουλειες, βόλτες και όλα αυτά ενώ θηλάζει.. Και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι!!!

Τι να σου πω, ο καθενας μιλαει απο την εμπειρια του... Το δικο μου μωρο δε θα με αφηνε να δουλεψω. οπως και να εχει, οπως ειπα πολλες φορες, δε μιλησα για τη συγκεκριμενη μητερα με το μωρο 15 ημερων, αλλα γενικα. Αν μια μητερα νομιζει πως μπορει να δουλεψει με το μωρο στο σλινγκ, ελευθερα. Εγω ειπα μονο πως δεν της παραχωρω τη σειρα μου στην πολεοδομια και εξηγησα γιατι. Ετσι, και μονο ετσι, είναι όλοι ευχαριστημένοι κι εγω επισης. Πληροφοριακα παντως, κανενα μωρο δε μενει για παντα 15 ημερων. Τι να πω, εμενα το δικο μου, οχι να δουλεψω, ουτε ενα ντους δε με αφηνε να κανω 15 ημερων. Μακαρι στα επομενα παιδια μου να ειμαι πιο τυχερη, εκτος κι αν φταιω εγω.

Ουτε εμενα με σκεφτεται η συναδελφς με το σλινγκ κι αν ξαναδω καμια να μου παιρνει τη σειρα, θα τη δαγκωσω!

Ειχα τη προθεση να εξηγησω τη θεση μου στις συναδελφους που εμφανιζονται με το σλινγκ στην πολεοδομια.

Δε νομιζω πως αξιζα τετοια επιθεση και ντροπη σας

Για να καταλάβω, ποιος επιτέθηκε σε ποιον; Κανείς εδώ μέσα δεν είχε τόσο επιθετική συμπεριφορά όσο εσύ, κανείς δεν ετοιμάστηκε να δαγκώσει επειδή δεν του προσφέρουν τη σειρά του.

Μήπως θα ήταν καλό να ξαναδιαβάσεις λίγο τα όσα έγραψες και να σκεφτείς ποιος ξεκίνησε την επίθεση και πώς συνέχισε να επιτήθετε;

Όσα είπες θα μπορούσες να τα πεις χωρίς τραγωδίες, πολύ πιο ευγενικά και λιγότερο επιθετικά.

Δεν έχει κάθε μητέρα τη δυνατότητα να αφήνει το μωρό της στο σταθμό ή στη νταντά γιατί μπορεί να δουλεύει πολύ λιγότερες ώρες και να έχει πολύ χαμηλότερα εισοδήματα από εσένα ή γιατί θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία του μωρού της να παραμείνει στο σταθμό, είτε γιατί το μωρό είναι 15 ημερών είτε περισσότερο.

Μέχρι τώρα δεν έχει απαγορευτεί η είσοδο των μωρών σε καμία δημόσια υπηρεσία και σε καμία τράπεζα. Όσο λοιπόν δεν απαγορεύεται θα προσπαθεί η κάθε μητέρα να πορευτεί όσο καλύτερα μπορεί, κάποιες θα τα κουβαλούν μαζί τους γιατί αυτό θεωρούν καλύτερο για τις ίδιες και τα παιδιά τους και κάποιες θα προτιμούν να τα αφήνουν σε κάποια νταντά ή στο σταθμό γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Μέχρι τώρα δεν έχει απαγορευτεί η είσοδο των μωρών σε καμία δημόσια υπηρεσία και σε καμία τράπεζα. Όσο λοιπόν δεν απαγορεύεται θα προσπαθεί η κάθε μητέρα να πορευτεί όσο καλύτερα μπορεί, κάποιες θα τα κουβαλούν μαζί τους γιατί αυτό θεωρούν καλύτερο για τις ίδιες και τα παιδιά τους και κάποιες θα προτιμούν να τα αφήνουν σε κάποια νταντά ή στο σταθμό γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

θα συμφωνήσω και θα προσθέσω τα εξής:

στα σουπερμάρκετ υπάρχουν ταμεία εξπρές, έτσι ώστε όσοι έχουν μέχρι 10 πράγματα στο καλάθι τους να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν και αντίστοιχα γκισέ-εξπρές στις δημόσιες υπηρεσίες, για να εξυπηρετούνται οι μανάδες που δεν εχουν να αφήσουν κάπου το παιδί τους πιο γρήγορα? Ή μήπως τα υλικά αγαθά είναι πιο σημαντικά?

έντιτ: και μια άλλη απορία: παραχωρούμε ευχαρίστως τη θέση μας σε εγκυμονούσα, σε άτομο με ειδικές ανάγκες, σε ηλικιωμένο....αλλά όχι σε μητέρα με το παιδί της?

Το ΙΚΕΑ έχει θέσεις πάρκινγκ για αυτοκίνητα που μεταφέρουν όλη την οικογένεια, και είναι κοντά στις εισόδους, ώστε να εξυπηρετείται πιο γρήγορα ο γονέας. Θα μου πείτε το ΙΚΕΑ είναι σουηδικό, άλλη κουλτούρα.

Στο Κάιρο που δούλεψα κάτι φεγγάρια, η αντιμετώπιση της εργαζόμενης μητέρας ήταν κλάσεις ανώτερη από τα ελληνικά δεδομένα. Στη Γερμανία και στην Αγγλία το ίδιο (κι εκεί έχω δουλέψει). Ο σύζυγος μου έχει μεταφέρει τη δική του εμπειρία για χώρες όπως Β.Αμερική και Β.Κορέα.

Και έχω καταλήξει να φασκελώνομαι που έχτισα σπίτι εδώ και δε μπορώ να πάρω εύκολα την απόφαση να φύγω :D

νταξ, είναι και η γιαγιά στη μέση που κρατάει τη μικρή :)

Διαφημίσεις

Ουτε εμενα με σκεφτεται η συναδελφς με το σλινγκ κι αν ξαναδω καμια να μου παιρνει τη σειρα, θα τη δαγκωσω!

Ειχα τη προθεση να εξηγησω τη θεση μου στις συναδελφους που εμφανιζονται με το σλινγκ στην πολεοδομια.

Δε νομιζω πως αξιζα τετοια επιθεση και ντροπη σας

Για να καταλάβω, ποιος επιτέθηκε σε ποιον; Κανείς εδώ μέσα δεν είχε τόσο επιθετική συμπεριφορά όσο εσύ, κανείς δεν ετοιμάστηκε να δαγκώσει επειδή δεν του προσφέρουν τη σειρά του.

Μήπως θα ήταν καλό να ξαναδιαβάσεις λίγο τα όσα έγραψες και να σκεφτείς ποιος ξεκίνησε την επίθεση και πώς συνέχισε να επιτήθετε;

Όσα είπες θα μπορούσες να τα πεις χωρίς τραγωδίες, πολύ πιο ευγενικά και λιγότερο επιθετικά.

Δεν έχει κάθε μητέρα τη δυνατότητα να αφήνει το μωρό της στο σταθμό ή στη νταντά γιατί μπορεί να δουλεύει πολύ λιγότερες ώρες και να έχει πολύ χαμηλότερα εισοδήματα από εσένα ή γιατί θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία του μωρού της να παραμείνει στο σταθμό, είτε γιατί το μωρό είναι 15 ημερών είτε περισσότερο.

Δε θελω να συνεχισω το διαλογο μαζι σας. Ηδη ενημερωσα τη διοικηση του φορουμ σχετικα με εσας και τη συγκεκρμενη δημοσια "συζητηση".

Δεν ημουν καθολου επιθετικη.

Ντροπη σε εσασ και στην κυρια DaF. Με τη συμπεριφορα σας, εσεις χανετε.

Fouska είσαι άδικη. Ξεκίνησες πολύ επιθετικά, έλαβες ευγενικές απαντήσεις και συνεχίζεις επιθετικά. Εξήγησέ μας, τι ακριβώς χάνουν με τη συμπεριφορά τους;

Πραγματικά απορώ όταν βλέπω γυναίκες να συμπεριφέρονται έτσι σε γυναίκες με μωρά ή σε έγκυες.

Το αν και κατά πόσο ένας ενήλικας επιλέγει (ή όχι) να κάνει μια προσωπική υπέρβαση παραχωρώντας π.χ τη σειρά του για λόγους είτε απλής ευγένιας και ανθρωπιάς, είτε βαθιάς και συνειδητής ενσυναίσθησης, έχει να κάνει με την ευρύτητα της συναισθηματικής του νοημοσύνης.

Και ως γνωστόν, καμία μορφή νοημοσύνης δεν εκβιάζεται ή πείθεται για κάτι άλλο, πέρα από αυτό που πρεσβεύει.

Αυτά, ως προς την ουσία της συζήτησης, έτσι όπως αυτή εξελίσσεται κατά τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Και κάτι τελευταίο: το τι προκαλεί ή όχι ντροπή σε μια δημόσια μορφή επικοινωνίας είναι τόσο ξεκάθαρο, αν αναλογιστεί κανείς την εξής ερώτηση:

"Αν διάβαζε το δικό μου παιδί αυτό που μόλις έγραψα, τί γνώμη θα σχημάτιζε για μένα;"

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Αν και δεν γνωρίζω τις ουρές στην Πολεοδομία και ποια διαφορά μπορεί να έχουν από τις άλλες ουρές (σε Τράπεζες, Δημόσια Ταμεία κτλ...) μια μαμά που κουβαλάει το παιδί της (καλώς ή κακώς) θα πρέπει να τύχει προτεραιότητας. Μόνο και μόνο το βάρος που κουβαλάει φτάνει...

Είναι σαν να μπαίνει μια μαμά σε ώρα αιχμής με το καρότσι στο μετρό και να πιάνει πολύ χώρο και να λέμε καλά τέτοια ώρα πού πάει? Γιατί δεν κάθεται σπίτι της?

Νομίζω ότι καλό θα ήταν η νοοτροπία μας να αλλάξει λίγο και να σκεφτόμαστε πιο ανθρώπινα... Και να προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή των άλλων (και κατ'επέκταση) τη δική μας πιο εύκολη....

μια μαμά που κουβαλάει το παιδί της (καλώς ή κακώς) θα πρέπει να τύχει προτεραιότητας.

επίσης και μια έγκυος, κτλ, κτλ. Λιγες φορες έχει συμβεί να είναι η άλλη με την κοιλιά στο στόμα και οι υπόλοιποι να σφυρίζουν αδιάφορα;

Μήπως να κάνω αντιτετανικό, για να είμαι έτοιμη όταν έρθει η ώρα; Μη με δαγκώσει κανείς

Να σας πω κάτι; εγώ ΠΟΤΕ δεν έχω απαιτήσει ούτε καν ΖΗΤΗΣΕΙ να μου παραχωρήσουν τη θέση τους ΠΟΥΘΕΝΑ! Αλλά έχω την κατανόηση για όποια κοπέλα το χρειάζεται να περάσει μπροστά. Χθες πήγα στην Alpha bank και έχω μία κοιλιά από εδώ ως τη γωνία καθότι δίδυμα και είχα και τον γιο μου μαζί που με τραβούσε δεξιά αριστερά στην ουρά, κι όμως ΚΑΝΕΙΣ ακόμη και οι ταμίες δεν είχαν την λεπτότητα να μου πουν να περάσω καθότι έγκυος και μαζί με μωρό, περίμενα ένα τέταρτο όρθια παρόλο που με πονάει η μέση μου και εξυπηρετήθηκα στη σειρά μου. ʼρα πιστεύω ότι ο καθένας πράττει ανάλογα με την παιδεία και τους τρόπους του.

ο καθένας πράττει ανάλογα με την παιδεία και τους τρόπους του.

Είδος προς εξαφάνιση. Δεν είναι όμως μόνο θέμα παιδείας αλλά και να δείξεις και κατανόηση και ανθρωπία που απέναντι σου έχεις έναν άνθρωπο που πιθανώς πονάει ή θα πονέσει αν περιμένει και άλλο γιατί έχει λιγότερες αντοχές ή κουβαλάει αναγκαστικά ένα "βάρος" που δεν έχει που αλλού να το αφήσει.

Να σας πω κάτι; εγώ ΠΟΤΕ δεν έχω απαιτήσει ούτε καν ΖΗΤΗΣΕΙ να μου παραχωρήσουν τη θέση τους ΠΟΥΘΕΝΑ! Αλλά έχω την κατανόηση για όποια κοπέλα το χρειάζεται να περάσει μπροστά. Χθες πήγα στην Alpha bank και έχω μία κοιλιά από εδώ ως τη γωνία καθότι δίδυμα και είχα και τον γιο μου μαζί που με τραβούσε δεξιά αριστερά στην ουρά, κι όμως ΚΑΝΕΙΣ ακόμη και οι ταμίες δεν είχαν την λεπτότητα να μου πουν να περάσω καθότι έγκυος και μαζί με μωρό, περίμενα ένα τέταρτο όρθια παρόλο που με πονάει η μέση μου και εξυπηρετήθηκα στη σειρά μου. ʼρα πιστεύω ότι ο καθένας πράττει ανάλογα με την παιδεία και τους τρόπους του.

Και τι ζητάς στην Τράπεζα μάνα γυναίκα και με τούρλα την κοιλιά?? ΕΕΕΕΕ?

Γιατί βγήκες από το σπίτι σου? Και μπορεί να κλέψεις τον πολύτιμο χρόνο μας????

Εγώ πάντως τις προάλλες έκανα φασαρία στο μετρό γιατί ήταν μια εγκυούλα και ήταν 2 τύποι (και άντρες παρακαλώ) οι οποίοι την είδαν αλλά έκαναν τους κινέζους...

Ε δεν άντεξα, τους ρώτησα μην τυχόν δεν την είδαν, η κοπέλα δεν ήθελε να κάτσει βέβαια αλλά....

Απιστευτο, ετσι;

Εγω το μονο που σχολιασα, το μονο που ειπα αυθορμητα ειναι το εξης: ΟΠΟΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΣΛΙΝΓΚ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΧΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΦΥΣΙΚΑ.

Κατα τα αλλα και τη σειρα μου στο σουπερμαρκετ την παραχωρω, και στο λεωφορειο σηκωνομαι και στο μετρο και βοηθαω στις σκαλες τις μαμαδες με τα καροτσια και ειμαι πολυ θυμωμενη με τις εργασιακες συνθηκες για τη μητερα. ΦΥΣΙΚΑ.

Αν για αυτο το λογο ειμαι απανθρωπη και επιθετικη, ισως, τι να πω.

Κατα τα αλλα απαντησα σε συγκεκριμενες απαντησεις που μου απευθυνονταν και ειμαι και θιγμενη, ειπα απευεθιας απο ποιες κυριες.

ΑΚΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ... ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΕΤΕ.

Οποιος, λεει κατι που αποκλεινει, εστω κι ελαχιστα απο αυτα που υποστηριζει η εδω πλειοψηφια λιντσαρεται παμψηφει. Αν μαλιστα καποια εχει αντιθετη αποψη απο την ημιμαθη σε θεματα αρχιτεκτονικης Αγλαϊα, ακομα χειροτερα. Τι να πω. Δεν ειναι αναγκη με το παραμικρο να ντυνεστε στο χακι. Μπορει να ειναι κι επικοδομητικος ο διαλογος με κανεναν αλλον ανθρωπο εκει εξω. Ενημερωσα τον admin, γιατι αυτο δεν ειναι δημοσια συζητηση, αλλα δικτατορια και ξερω πως εχουν ξανασχολιαστει παρομοια περιστατικα.

Οπως και να εχει, ειμαι εξαιρετικα απογοητευμενη απο το γενικοτερο κλιμα και για αυτο το λογο δε θελω να ξανασυμμετεχω σε καμια κουβεντα με καμια σας. Για τον ιδιο λογο, παρακαλω και να μην ξαναναφερθειτε σε μενα, γιατι δε θελν να ξαναπαντησω. Ελπιζω να μην αναγκαστω να το κανω, γιατι ειναι πολυ ψυχφθορο. Ειναι τελειως ειρωνικο, να συζητατε για ευαισθησια, οι περισσοτερες απο εσας.

iro: Εντελως φιλικα, να διαβαζεις λιγο πιο αμεροληπτα πριν πεις τη γνωμη σου. Εισαι αδικη και πραγματικα με πληγωσαν τα λογια σου.

Αντε γεια.

Ας πω και εγώ την εμπειρία μου για να τονίσω πως υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαία γράμματα. Όσο ήμουν έγκυος από τους πρώτους κι όλας μήνες φαινόμουνα σαν ετοιμόγεννη επειδή είχα τεράστια κοιλιά. Πάντα μου πρόσφεραν θέση, στο μετρό, στα λεοφορεία και στα σούπερ μάρκετ. Άλλες φορές το δεχόμουνα (αν ένιωθα χάλια) άλλες φορές που ήμουν μια χαρά και δεν είχα λόγο να κάτσω αρνιόμουν ευγενικά. Και επειδή είμαι και εγώ μηχανικός στην πολεοδομία έβαζα καρεκλίτσα και καθόμουν στην σειρά μου... Σημ. η διαφορά στην ουρά της πολεοδομίας σε σχέση με την τράπεζα ή το σούπερ μάρκετ είναι τεράστια.Στην πολεοδομία μπορεί να περιμένεις 2 ώρες για να βγει ο προηγούμενος και να περάσει το ωράριο και να ξαναπάς την επόμενη κι ας έχεις και ραντεβού...

Πάντως όσες φορές στεκόμουνα όρθια και μάλιστα στον ένατο μήνα (δούλευα μέχρι της 38 εβδομάδα) και δεν μου παραχωρούσαν θέση στο λεοφορείο ειδικά στεναχωριόμουνα... κι ας ήταν ελάχιστες οι φορές αυτές.....

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

ο καθένας πράττει ανάλογα με την παιδεία και τους τρόπους του.

Είδος προς εξαφάνιση. Δεν είναι όμως μόνο θέμα παιδείας αλλά και να δείξεις και κατανόηση και ανθρωπία που απέναντι σου έχεις έναν άνθρωπο που πιθανώς πονάει ή θα πονέσει αν περιμένει και άλλο γιατί έχει λιγότερες αντοχές ή κουβαλάει αναγκαστικά ένα "βάρος" που δεν έχει που αλλού να το αφήσει.

3 βάρη.... 2 στην κοιλιά και ένα να σε σέρνει γύρω γύρω :lol::lol:

Αγαπητή fouska, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνεις προσωπικά όσα λέχθηκαν για τις εγκύους. Μιλαμε γενικά και δεν μας νοιαζει τι κάνεις στο σουπερ μάρκετ ή στο μετρό (που και εκεί για ..επαγγελματικούς λόγους μπαίνουμε, για να πάμε στη δουλειά μας)

Δικτατορία είναι να καταφεύγεις στον admin-αστυνόμο οταν δεν σου αρέσει μια άποψη. Κανείς δεν σου ζήτησε να φύγεις από τη συζήτηση και μπορείς να γράψεις ότι θέλεις. Όμως καλώς ή κακώς όταν συμμετέχουμε σε μια δημόσια συζήτηση όλοι έχουν το δικαίωμα να διαφωνήσουν με τις απόψεις μας και να τις κρίνουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...