Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & CO-SLEEPING

lydia31

Recommended Posts

Απο τοτε που γεννήθηκε ο γιος μου, απο την πρωτη μερα στο μαιευτήριο δλδ, κοιμαται μαζι μου στο ίδιο κρεβατι.

Τώρα κοντευει 2 μηνων και κανουμε το ίδιο. Ο λογος ειναι βασικα οτι τον θηλαζω απο΄κλειστικα, αυτο σημαινει οτι το βραδυ θελει σιγουρα 4 φορες να φαει, οποτε καταλαβαινετε τί θα γινοταν αν θα επρεπε να σηκωνομαι συν ποσες ακομα για να τον ηρεμω και να τον αλλαζω.

Το θεμα ειναι το εξης: σε οσους το λεω οτι κοιμαται μαζι μου, μου λενε οτι θα τον καλομαθω στην μυρωδια μου κλπ, και οταν θα πρεπει να παει στο κρεβατι του θα εχω δραματα. Ουτε ενας δεν μου εχει πει το αντιθετο και ειναι ολοι γονεις.

εγω ομως δεν θελω να τον βαλω απο τωρα στην κουνια του, παροτι ειναι στο δωματιο μας και αυτη...

ηδη ειμαι κουρελι απο τα ξενυχτια, το συνεχες ξυπνημα ειναι σαν βασανιστηριο...και θηλαζει το πολυ καθε 2 ωρες.

οταν τον βαζω στην κουνια του στην διαρκεια της μερας, πχ οταν ψιλοκοιμαται, μετα απο λιγο ξυπναει και σπαραζει. δεν σταματαει με τπτ.

εσεις αντιμετωπισατε τετοιο προβλημα οταν τα βαλατε στα δικα τους κρεβατια, ή τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οπως μου τα περιγραφουν οι φιλοι και γνωστοι μου?

Ενα εχω να σου πω εγω...

Που το εχουν βρει γραμμενο τοσο μικρο μωρο να αποχωριζεται τη μητερα του και τη μυρωδια της?

Κατα τη δικη μου προσωπικη αποψη, ειναι τελειως αφυσικο ενα μωρο να βρισκεται μακρια απο τη μαμα του.

Επισης κατα τη δικη μου αποψη τα πιο ανεξαρτητα και αυτονομα παιδια γινονται αυτα που δεν πιεστηκαν ποτε σε θεματα πρωτης αναγκης (φαγητο, υπνος, τουαλετα) και ικανοποιουντο πληρως αυτες τους οι αναγκες.

Εχω την αποψη οτι οσο περισσοτερο "διωχνεις" ενα μωρο απο τη μαμα του, τοσο περισσοτερο αναγκη νιωθει να την εχει.

Σε καθε περιπτωση, πιστευω οτι πρεπει να ακολουθησεις το δικο σου προσωπικο ενστικτο και τις αναγκες του δικου σου μωρου, να μη δινεις αναφορα σε κανεναν τι κανεις και που κοιμαται το παιδι σου και να μην ακους κανεναν αλλον σε αυτα τα θεματα. Ουτε κι εμενα:P

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απο τοτε που γεννήθηκε ο γιος μου, απο την πρωτη μερα στο μαιευτήριο δλδ, κοιμαται μαζι μου στο ίδιο κρεβατι.

Τώρα κοντευει 2 μηνων και κανουμε το ίδιο. Ο λογος ειναι βασικα οτι τον θηλαζω απο΄κλειστικα, αυτο σημαινει οτι το βραδυ θελει σιγουρα 4 φορες να φαει, οποτε καταλαβαινετε τί θα γινοταν αν θα επρεπε να σηκωνομαι συν ποσες ακομα για να τον ηρεμω και να τον αλλαζω.

Το θεμα ειναι το εξης: σε οσους το λεω οτι κοιμαται μαζι μου, μου λενε οτι θα τον καλομαθω στην μυρωδια μου κλπ, και οταν θα πρεπει να παει στο κρεβατι του θα εχω δραματα. Ουτε ενας δεν μου εχει πει το αντιθετο και ειναι ολοι γονεις.

εγω ομως δεν θελω να τον βαλω απο τωρα στην κουνια του, παροτι ειναι στο δωματιο μας και αυτη...

ηδη ειμαι κουρελι απο τα ξενυχτια, το συνεχες ξυπνημα ειναι σαν βασανιστηριο...και θηλαζει το πολυ καθε 2 ωρες.

οταν τον βαζω στην κουνια του στην διαρκεια της μερας, πχ οταν ψιλοκοιμαται, μετα απο λιγο ξυπναει και σπαραζει. δεν σταματαει με τπτ.

εσεις αντιμετωπισατε τετοιο προβλημα οταν τα βαλατε στα δικα τους κρεβατια, ή τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οπως μου τα περιγραφουν οι φιλοι και γνωστοι μου?

Μην στεναχωριέσαι κι εμένα τα ίδια μου λέγανε ΟΛΟΙ, αλλά εγώ τον έπαιρνα μαζί μου στο κρεβάττι και για λίγο καιρό κοιμόμασταν μαζί, και ο άντρας μου επειδή δεν χωρούσαμε πήγαινε σε άλλο κρεβάττι. Αυτά στην αρχή τώρα (απο τον 4ο μήνα περίπου) κοιμάται στην κούνια του κι αν κάποια βράδια ξυπνήσει τον παίρνω στο κρεβάτι για να θηλάσω ξεκούραστα και μετά τον ξαναβάζω στην κούνια του και συνεχίζει τον ύπνο του.

καλα που υπαρχουν και αλλοι σαν εμενα!! εμενα ο πριγκηπάς μου ειναι 5 μηνων και φυσικά κοιμάται μαζί μας! filoudaki μην αγχωνεσαι καθολου!! εγω έχω κολλησει την κούνια του με το κρεβάτι μας και κοιμάται εκεί από τις 9 μέχρι τις 11 που ζητάει ξανά να φάει. μετά τον θηλάζω ξαπλωμένη στο κρεβάτι μας, κοιμάμαι και εγώ και όταν κάποια στιγμή ξυπνήσω τον βάζω στο δικό του..βέβαια μη γελιέσαι, είναι η ώρα να ξαναφάει και πάλι στο κρεβάτι μας! ούτε ξέρω πόσες φορές τρώει.

όταν θέλει να αλλάξει στήθος γκρινιάζει λίγο και τον αλλάζω πλευρά!

όλοι λένε ότι πρέπει να φύγει γιατί κακομαθαίνει!!πες τα kassiani υπάρχει φόρμουλα για το ποτε θα κοιμηθει μονο του?

εγω ευχαριστιεμαι τωρα τον υπνο μου και μετα βλεπουμε!:lol:

το καλυτερο που μου ειπε φιλη (δεν θηλασε καθολου): εγω 3 μηνων το εβγαλα απο το δωματιο γιατι ο γιατρος της ειπε οτι ειναι η καλυτερη περιοδος (?????????). και οτι το αρνητικο του θηλασμου ειναι οτι χανεις τον υπνο σου το βραδυ!! ενω αυτη ξυπναει μονο 1 φορα!!!:evil:

ZnrKp2.png

Εχω κι εγω κολημενη την κουνια στο κρεββατι μας κοντρα στον τοιχο. Προχθες το μεσημερι ξυπνησε και εκλαιγε και πηγαινοντας στην κρεββατοκαμαρα τον βρηκα να εχει φυγει απο την κουνια και να εχει ερθει στο δικο μας κρεββατι. Οταν μπουσουλησει δεν ειναι επικινδυνο να προχωρησει κι αλλο και να πεσει απο την αλλη πλευρα? :confused:

lcWup3.png

καλα που υπαρχουν και αλλοι σαν εμενα!! εμενα ο πριγκηπάς μου ειναι 5 μηνων και φυσικά κοιμάται μαζί μας! filoudaki μην αγχωνεσαι καθολου!! εγω έχω κολλησει την κούνια του με το κρεβάτι μας και κοιμάται εκεί από τις 9 μέχρι τις 11 που ζητάει ξανά να φάει. μετά τον θηλάζω ξαπλωμένη στο κρεβάτι μας, κοιμάμαι και εγώ και όταν κάποια στιγμή ξυπνήσω τον βάζω στο δικό του..βέβαια μη γελιέσαι, είναι η ώρα να ξαναφάει και πάλι στο κρεβάτι μας! ούτε ξέρω πόσες φορές τρώει.

όταν θέλει να αλλάξει στήθος γκρινιάζει λίγο και τον αλλάζω πλευρά!

όλοι λένε ότι πρέπει να φύγει γιατί κακομαθαίνει!!πες τα kassiani υπάρχει φόρμουλα για το ποτε θα κοιμηθει μονο του?

εγω ευχαριστιεμαι τωρα τον υπνο μου και μετα βλεπουμε!:lol:

το καλυτερο που μου ειπε φιλη (δεν θηλασε καθολου): εγω 3 μηνων το εβγαλα απο το δωματιο γιατι ο γιατρος της ειπε οτι ειναι η καλυτερη περιοδος (?????????). και οτι το αρνητικο του θηλασμου ειναι οτι χανεις τον υπνο σου το βραδυ!! ενω αυτη ξυπναει μονο 1 φορα!!!:evil:

Υπαρχει φορμουλα, υπαρχουν και διαφοροι μεθοδοι που πολλες εχουν δοκιμαστει και στο αουσβιτς. Απολυτη πειθαρχια. Εγγυημενη επιτυχια.

Εγω ξερω οτι στις φυλες που επικρατει το cosleeping ανα τον κοσμο, οχι μονο δεν εχουν θεμα να κακομαθαινει το παιδι, οχι μονο δεν γινεται μαμοθρεφτο, αλλα μιλαμε για μερη οπου απο ηλικια 3 ετων τα παιδια συμμετεχουν κανονικοτατα σε ολες τις δουλειες του σπιτιου, εχουν ευθυνες κλπ.

Οσο πιο πολυ απομακρυνεις το παιδι απο τον φυσικο του χωρο σε τοσο μικρη ηλικια (δηλ τη μαμα του), τοσο πιο προσκολλημενο σε αυτην γινεται.

Ειναι απλο. Ο,τι σου λειπει, αυτο αποζητας συνεχεια.

Αυτο με το θηλασμο και τον υπνο το βραδυ δεν εννοω να το καταλαβω βεβαια.

Αλλα μπορει να ειμαι και χαζη...

Δηλαδη ειναι πιο βολικο να σηκωνεσαι μεσα στην αγρια νυχτα, με το ενα ματι κλειστο και να προσπαθεις εκεινη την ωρα να βρασεις ή να ζεστανεις ή να κρυωσεις μπουκαλια, να εχεις αποστειρωσει και στο μεταξυ το μωρο να ουρλιαζει νυχτιατικο περιμενοντας το γαλα να ετοιμαστει?

Η να θελεις να πας μια βολτα και να εισαι υποχρεωμενη να κουβαλας βαλιτσα με συμπραγκαλα για να το ταισεις?

Ειναι βεβαια οπως βολευεται ο καθενας.

Αυτα παντως με τους γιατρους εγω δεν τα πολυπιστευω παντα.

Εχω διαπιστωσει οτι πολλες (αλλα πολλες) για να κανουν αυτο που θελουνε και να το δικαιολογησουν επαρκως, λενε οτι τους το ειπε ο γιατρος.

Δε θα ξεχασω κοπελα στο Βολο που μου ελεγε οτι δηθεν ο παιδιατρος της ειπε οτι ειναι κακο το μωρο να θηλαζει και να πινει και συμπληρωμα και αρα καλυτερα να εκοβε τελειως με χαπι απο την πρωτη κιολας ημερα της γεννησης το μητρικο γαλα :confused:

Δηλαδη της λεω υπεθεσε χωρις καν να εχεις γεννησει οτι δε θα εχεις αρκετο γαλα και θα θελει συμπληρωμα και αρα καλυτερα να πιει μονο ξενο???

Ευτυχως που δεν του εκανα καμμια καταγγελια του ανθρωπου στον ιατρικο συλλογο.

Οπως διαπιστωσα στη συνεχεια, η κυρια δεν ηθελε να θηλασει καθολου ουτε μιση μερα το παιδι της γιατι πιστευε (η αμορφωτη) οτι ο θηλασμος θα κανει το στηθος της να πεσει και να της χαλασει τη σιλουετα.

Βρηκε λοιπον αυτη τη λυση, να ισχυριζεται στον αντρα της (για να μην την παρει με τις πετρες) οτι ολα τα ελεγε ο γιατρος.

Στην πορεια διαπιστωσα οτι αυτο ειναι συστημα που ακολουθουν και οι γυναικολογοι και οι παιδιατροι για να διευκολυνουν τις πελατισσες τους εναντι των συζυγων.

Δεν εχω τιποτα με οποια προσπαθησε να θηλασει και δεν τα καταφερε για τον οποιον λογο.

Με αυτες ομως που δεν προσπαθησαν καν για λογους σαν τον παραπανω, δε θελω να εχω καμμια σχεση.

Εχω κι εγω κολημενη την κουνια στο κρεββατι μας κοντρα στον τοιχο. Προχθες το μεσημερι ξυπνησε και εκλαιγε και πηγαινοντας στην κρεββατοκαμαρα τον βρηκα να εχει φυγει απο την κουνια και να εχει ερθει στο δικο μας κρεββατι. Οταν μπουσουλησει δεν ειναι επικινδυνο να προχωρησει κι αλλο και να πεσει απο την αλλη πλευρα? :confused:

Δε θελω να σε αγχωσω, αλλα οπου και να το βαλεις, για καποιο περιεργο λογο, στανταρ καποια στιγμη θα πεσει:D

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια μια χαζη ερωτηση...την ξαπλωτη θεση που λετε για θηλασμο.....και και σας παιρνει ο υπνος....μετα πως ρευεται το παιδι αφου λετε οτι πολλες φορες δε παιρνετε χαμπαρι οτι τρωει???και απο πια ηλικια το θηλαζεις ξαπλωτα???δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα ηθελα απλα να ειμαι ξαπλωμενη το βραδυ γιατι με πιανει η μεση μου καθιστη πολλες φορες αλλα φοβαμαι μη με παρει ο υπνος ετσι και δε ρευτει η μικρη κλπ κλπ κλπ

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

κοριτσια μια χαζη ερωτηση...την ξαπλωτη θεση που λετε για θηλασμο.....και και σας παιρνει ο υπνος....μετα πως ρευεται το παιδι αφου λετε οτι πολλες φορες δε παιρνετε χαμπαρι οτι τρωει???και απο πια ηλικια το θηλαζεις ξαπλωτα???δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα ηθελα απλα να ειμαι ξαπλωμενη το βραδυ γιατι με πιανει η μεση μου καθιστη πολλες φορες αλλα φοβαμαι μη με παρει ο υπνος ετσι και δε ρευτει η μικρη κλπ κλπ κλπ

Εγω ξαπλωμενη θηλαζω σχεδον απο τοτε που γεννησα.

Εαν το μωρο θελει να ρευτει, δε θα κοιμηθει σε βεβαιω. Θα κλαιει μεχρι να το σηκωσεις να ρευτει.

Αλλα δε ρευονται ολα τα μωρα ουτε ολες τις ωρες.

Η κορη μου δε ρευοταν ποτε και ο γιος μου τη νυχτα θηλαζει κοιμισμενος και ουτε λογος για ρεψιμο.

Φυσικα πρεπει να ακολουθουνται καποιοι κανονες ασφαλειας στο cosleeping.

Να του φορεσω κρανος δηλαδη? :lol:

Γελας, αλλα τι ειχα παθει κι εγω...

Επειδη ηξερα οτι τα μωρα πεφτουν απο κουνιες, κρεβατια κλπ, ελεγα σε εμενα δε θα συμβει, το ξερω και θα προσεξω.

Ε την πρωτη φορα που επεσε, επεσε μπροστα στα ματια μου:confused:

k9Tap3.png

εγω το βραδυ δεν το σηκωνω ποτε για ρεψιμο.. το πρωι ρευεται κανονικα, το βραδυ δεν ζηταει ποτε..και απο την αρχη που τον θηλαζα καθισμενη, δεν το εβαλα ποτε να ρευτει..προσπαθησα μια δυο φορες αλλα αργουσε πολυ και εγω νυσταζα και εκει σταματησα!!

ξαπλωτη θηλασα απο τον τριτο μηνα. μπορεις παρα πολυ ανετα απο την αρχη φανταζομαι.εγω ειχα μεγαλο και βαρυ στηθος (φαντασου τωρα με τον θηλασμο!!) και το παιδι δεν εβρισκε ευκολα τη θηλη!ε,τωρα που μεγαλωσε δεν υπαρχει κανενα προβλημα. δε το αφηνει με τιποτα!

ZnrKp2.png

απο ποτε κινουντα τα παιδια και μπορουν να πεσουν? εγω τον κοιμιζω ανετα στο κρεβατι το διπλο (τον ακουμπαω στη μεση) και φευγω..οταν ακουω καμια φωνη, παω να τσεκαρω. λετε να το βρω κατω καμια φορα??

οσο για τους γιατρους.. και εγω πιστευω οτι πολλα τα τροποποιουν λιγο οι μαναδες μονες για να μην θηλασουν. η φιλη μου αυτη δεν θηλασε γιατι της ειπε η μαια στο μαιευτηριο οτι εχει πολυ ευαισθητο δερμα και δεν θα κλεινουν οι πληγες!!βεβαια, αργοτερα παραδεχτηκε οτι δεν αντεχε τους πονους απο τις πληγες..τωρα τι ισχυει τι οχι..ο καθενας επιλεγει το καλυτερο για το παιδι του!!

παντως χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι που σκεφτονται σαν και εμενα γιατι απο τις φιλες μου καμια δεν θηλαζει (ή δινουν και συμπληρωμα) και νιωθω σαν εξωγηινος! εμενα μαρεσει να εχω το παιδι κολλημενο στο στηθος!

ZnrKp2.png

Διαφημίσεις

Οταν μπουσουλησει δεν ειναι επικινδυνο να προχωρησει κι αλλο και να πεσει απο την αλλη πλευρα? :confused:

Ναι είναι! Εγώ 2 φορές τον πρόλαβα στο τσακ, την ώρα που κοιμόμουν κατηφόρισε, πέρασε πάνω απ' τα πόδια μου και τον πέτυχα να είναι έτοιμος να φουντάρει... Γι' αυτό και από τότε τον βάζω στην κούνια του, όπως έγραψα και παραπάνω.

Τώρα για τους γιατρούς, νομίζω ότι μπερδεύουν πολλές φορές το επιστημονικό με το εμπειρικό. Δηλαδή, σου παρουσιάζουν την προσωπική τους (συνήθως) εμπειρία με τα παιδιά τους (που ούτε καν μ' ενδιαφέρει σαν πελάτη) και στην παρουσιάζουν σαν επιστημονική γνώση. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση νομίζω... ας την αφήσουμε καλύτερα.

Για τις μαμάδες που δεν θήλασαν, είναι δικαίωμά τους. Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει για το παιδί του. Με ενοχλεί μόνο η εμμονή με την οποία υποστηρίζουν κάποια πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και πολλές φορές έχουν σαν στόχο να σε κάνουν να αιστανθείς ότι εσύ κάνεις λάθος που θηλάζεις και αυτές το σωστό...

και απο πια ηλικια το θηλαζεις ξαπλωτα???δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα ηθελα απλα να ειμαι ξαπλωμενη το βραδυ γιατι με πιανει η μεση μου καθιστη πολλες φορες αλλα φοβαμαι μη με παρει ο υπνος ετσι και δε ρευτει η μικρη κλπ κλπ κλπ

Το πρωτο βραδυ στο μαιευτηριο η μαια με εβαλε να θηλασω ξαπλωτη... Αρα μπορεις απο την αρχη. Απο κει και περα εγω αργησα να το επαναλαβω γιατι φοβομουν μηπως με παρει ο υπνος και την πλακωσω. Μεχρι που πηγε να με παρει ο υπνος καθιστη στην πολυθρονα και φοβηθηκα οτι θα μου πεσει το παιδι απο τα χερια! Τωρα πια...του δινουμε και καταλαβαινει:-D

Με το πρώτο μου μωρό φοβόμουνα να θηλάζω ξαπλωμένη μήπως και πιέσω το στήθος μου και μειωθεί η παραγωγή??. Με το δεύτερο βολεύτηκα τόσο πολύ ξαπλωμένη που το έδωσα και κατάλαβε. Δεν με παίρνει ο ύπνος εύκολα αλλά σίγουρα με χαλάρωνε. Πάντως δεν ρεύονταν οπότε δεν τα έβαζα να ρευτούν.

απο ποτε κινουντα τα παιδια και μπορουν να πεσουν? εγω τον κοιμιζω ανετα στο κρεβατι το διπλο (τον ακουμπαω στη μεση) και φευγω..οταν ακουω καμια φωνη, παω να τσεκαρω. λετε να το βρω κατω καμια φορα??

Συνηθως απο πεντε μηνων αρχιζουν να κινουνται πολυ. Το θεμα ειναι οτι ολα συμβαινουν μια μερα ξαφνικα, δε σε προειδοιποιουν:)

Για τις μαμάδες που δεν θήλασαν, είναι δικαίωμά τους. Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει για το παιδί του. Με ενοχλεί μόνο η εμμονή με την οποία υποστηρίζουν κάποια πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και πολλές φορές έχουν σαν στόχο να σε κάνουν να αιστανθείς ότι εσύ κάνεις λάθος που θηλάζεις και αυτές το σωστό...

Το να προσπαθησει μια γυναικα να θηλασει και να μην τα καταφερει ειτε γιατι δεν ειχε την καταλληλη βοηθεια ή υποστηριξη ειτε γιατι δεν αντεξε τον πονο ή την οποια ταλαιπωρια, μπορω να το καταλαβω.

Ουτε ολοι οι ανθρωποι εχουμε τις ιδιες αντοχες ουτε την ιδια υπομονη.

Αλλα κατα τη γνωμη μου το να μην προσπαθησει καν καποια επειδη βαριεται η επειδη δε θελει δηθεν να χαλασει το στηθος της, αυτο καθολου δε μου φαινεται οτι ειναι δικαιωμα της.

Το γαλα που ερχεται με τη γεννα δεν ανηκει στη μητερα, ανηκει στο μωρο.

Δεν ειναι δικο μου για να αποφασισω αν θα το δωσω. Ειναι δικο του και ειμαι κατ' αρχην υποχρεωμενη να προσπαθησω εστω και λιγο εστω οσο μπορω να του το δωσω.

k9Tap3.png

σημερα τον προλαβα στο τσακ πριν πεσει απο τον καναπε! πηγα να βαλω νερο και με τον που γυρισα τον βλεπω να εχει γυρισει ολο το σωμα του και να γελαει!! αρχιζουν τα γλεντια!!

ZnrKp2.png

Διαφημίσεις

αυτό με τον καναπέ το είχα πάθει κι εγώ! Καλή αρχή! Τώρα που ξεκίνησε δεν πρόκειται να σταματήσει....:-D

Το να προσπαθησει μια γυναικα να θηλασει και να μην τα καταφερει ειτε γιατι δεν ειχε την καταλληλη βοηθεια ή υποστηριξη ειτε γιατι δεν αντεξε τον πονο ή την οποια ταλαιπωρια, μπορω να το καταλαβω.

Ουτε ολοι οι ανθρωποι εχουμε τις ιδιες αντοχες ουτε την ιδια υπομονη.

Αλλα κατα τη γνωμη μου το να μην προσπαθησει καν καποια επειδη βαριεται η επειδη δε θελει δηθεν να χαλασει το στηθος της, αυτο καθολου δε μου φαινεται οτι ειναι δικαιωμα της.

Το γαλα που ερχεται με τη γεννα δεν ανηκει στη μητερα, ανηκει στο μωρο.

Δεν ειναι δικο μου για να αποφασισω αν θα το δωσω. Ειναι δικο του και ειμαι κατ' αρχην υποχρεωμενη να προσπαθησω εστω και λιγο εστω οσο μπορω να του το δωσω.

Δεν έχεις άδικο καθόλου... Συμφωνώ μαζί σου, γιατί κι εγώ περισσότερο το θεωρούσα υποχρέωσή μου απέναντι στο μωρό μου. Δεν το απολαμβάνω ιδιαίτερα σαν γυναίκα, αλλά σαν μαμά είναι για μένα ο μόνος τρόπος να πιει γάλα το παιδί μου. Απλά, μετά απ' όσα έχω ακούσει έχω αποφασίσει να μην προσπαθήσω να πείσω κανέναν πια, εκτός κι αν ζητάει την γνώμη μου ή την προσωπική μου εμπειρία.

παντως ειναι τοσο ωραιο να σε ξυπναει το βραδυ και να απλωνει τα χερια του για γαλα:-P. ειναι πολλες φορες πολυ κουραστικο, αλλα αξιζει καθε στιγμη αυτο που κανουμε!!:-P. οντως ειναι δικο του το γαλα (μαρεσε αυτο)!!!

ZnrKp2.png

αυτό με τον καναπέ το είχα πάθει κι εγώ! Καλή αρχή! Τώρα που ξεκίνησε δεν πρόκειται να σταματήσει....:-D

Δεν έχεις άδικο καθόλου... Συμφωνώ μαζί σου, γιατί κι εγώ περισσότερο το θεωρούσα υποχρέωσή μου απέναντι στο μωρό μου. Δεν το απολαμβάνω ιδιαίτερα σαν γυναίκα, αλλά σαν μαμά είναι για μένα ο μόνος τρόπος να πιει γάλα το παιδί μου. Απλά, μετά απ' όσα έχω ακούσει έχω αποφασίσει να μην προσπαθήσω να πείσω κανέναν πια, εκτός κι αν ζητάει την γνώμη μου ή την προσωπική μου εμπειρία.

Σε βεβαιω κι εγω δεν εχω την παραμικρη διαθεση να πεισω καποια που δεν θελει.

Αλλωστε με το ζορι δεν γινεται.

Καποια που εκοψε το γαλα και στα δυο της παιδια απο την πρωτη στιγμη που γεννησε, αφου προσπαθησε να μου εξηγησει οτι το ξενο γαλα ειναι καλυτερο και οτι καμμια σχεση δεν εχει ο μητρικος θηλασμος με την ανοσοποιηση του παιδιου (τα παιδια της παρεμπιπτοντως αρρωσταινουν ΣΥΝΕΧΩΣ), ειδε οτι δε με επειθε (μανια ομως να με πεισει...) και τοτε μου ανακοινωσε οτι τελικα ειναι δικαιωμα της να μη θηλασει.

Αυτο λοιπον ηταν το μονο που δεν μπορουσα να δεχθω.

Να πιστευει πραγματικα οτι το ξενο ειναι καλυτερο, μπορω και να το δεχτω.Αυτο εχει μαθει, αυτο (θελει να ) πιστευει.

Αλλα δικαιωμα της δεν ειναι.

Ειναι δικαιωμα του παιδιου να φαει αυτο που ειναι δικο του.

k9Tap3.png

...και τοτε μου ανακοινωσε οτι τελικα ειναι δικαιωμα της να μη θηλασει.

Αυτό πρέπει να είναι ένα 5% των μανάδων. Βλέπω ότι ανεξαρτήτου μόρφωσης, ηλικίας και οικονομικών όλες οι μανάδες θέλουν να θηλάσουν. Αλλά όλα συνηγορούν εναντίον τους και από αυτές τελικά μόνο ένα 5% θα καταφέρει να θηλάσει για αρκετούς μήνες.

Υπάρχει βέβαια και το γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό 50-60% είναι καπνίστριες και περιμένουν τον αποθηλασμό πώς και πώς γιια να καπνίσουν και για να χάσουν και τα κιλά της εγκυμοσύνης (πιστέψτε με το έχω ακούσει άπειρες φορές) . Και σε αυτό βέβαια φταίνε και αυτοί που τις συμβουλεύουν που δεν υποστηρίζουν με θέρμη τα οφέλη του θηλασμού αλλά το βλέπουν μόνο σαν τροφή.

18 κιλα εχω χασει και συνεχιζω...:P

Ποιος ειπε οτι δεν μπορεις να χασεις κιλα οταν θηλαζεις?

Αυτα ειναι δικαιολογιες για να τρωμε (προσωπικα τις εχω χρησιμοποιησει ολες, μ' αρεσει το φαγακι πολυ ,τι να κανω:oops:).

Ο οργανισμος δε χρειαζεται να κρατησει παρα μονο ενα-δυο κιλα παραπανω απο το συνηθισμενο σου βαρος για να εχει αποθεμα λιπους για το θηλασμο.

Στην ουσια δε χρειαζεται ουτε καν αυτο.

Τι να συζητησουμε τωρα, για τις Αφρικανες που ειναι σε αναγκαστικη διαιτα και θηλαζουν μεχρι 5 χρονων?:)

Οσο για το τσιγαρο, ειναι πολυ βλαπτικο ουτως η αλλως, αλλα προκειμενου να μη θηλασεις καθολου, ειναι προτιμοτερο να καπνιζεις μεχρι 5 την ημερα, αποφευγοντας την ωρα κοντα στο θηλασμο.

k9Tap3.png

18 κιλα εχω χασει και συνεχιζω...:P

Ποιος ειπε οτι δεν μπορεις να χασεις κιλα οταν θηλαζεις?

Αυτα ειναι δικαιολογιες για να τρωμε (προσωπικα τις εχω χρησιμοποιησει ολες, μ' αρεσει το φαγακι πολυ ,τι να κανω:oops:).

Ο οργανισμος δε χρειαζεται να κρατησει παρα μονο ενα-δυο κιλα παραπανω απο το συνηθισμενο σου βαρος για να εχει αποθεμα λιπους για το θηλασμο.

Στην ουσια δε χρειαζεται ουτε καν αυτο.

Τι να συζητησουμε τωρα, για τις Αφρικανες που ειναι σε αναγκαστικη διαιτα και θηλαζουν μεχρι 5 χρονων?:)

Οσο για το τσιγαρο, ειναι πολυ βλαπτικο ουτως η αλλως, αλλα προκειμενου να μη θηλασεις καθολου, ειναι προτιμοτερο να καπνιζεις μεχρι 5 την ημερα, αποφευγοντας την ωρα κοντα στο θηλασμο.

Και όμως πολλές πολλές γυναίκες και ιδίως νέα κορίτσια χρησιμοποιούν το τσιγάρο για να ελέγχουν το βάρος τους και δεν το κόβουν γιατί φοβούνται ότι θα παχύνουν. Αυτό δικαιολογεί κατ' εμέ και τα μεγαλύτερα ποσοστά κοριτσιών που καπνίζουν έναντι των αγοριών.

Επομένως τα 5 τσιγάρα ίσως ικανοποιούν τον εθισμό αλλά θεωρούν ότι δεν φτάνουν στο να τους κόβουν την όρεξη.

Εχει πλακα την νυχτα που ξυπναει ανοιγει τα ματακια και γυρναει να δει αν ειμαι εκει. Και οταν με βλεπει σκαει κατι χαμογελα....:-P "Υπνο , υπνο" του λεω χαμπαρι αυτος , μου δειχνει τα ουλα του. :lol: Μονο με το στηθος αποκοιμιεται να δουμε πως θα το κοψουμε οταν σταματησω το θηλασμο. :rolleyes:

lcWup3.png

και εμενα οταν ανοιγει τα ματια του μονο το φαι μας σωζει! αφου αν γκρινιαξει για να το αλλαξω πλευρο (δεν τρωμε μονο απο το ενα στηθος ολο το βραδυ) και κοιμαμαι..ακουω τον αντρα μου "να τον αλλαξεις πλευρο θελει"..στον υπνο του ετσι.

ο αντρας μου ειναι περηφανος στον κοσμο οτι δεν εχει ξενυχτησει ουτε ενα βραδυ!! και οντως δεν ξυπναει ποτε.. "ο μπεμπης μας κοιμαται συνεχεια". τωρα οτι καθε φορα που τυχον ανοιξει τα ματια του βρισκει τον μπεμπη να μασουλαει στο στηθος μου δεν τον απασχολει καθολου!! τον εχει σωσει ο θηλασμος!

ZnrKp2.png

Κι εγώ τα θήλαζα ξαπλωμένη τη νύχτα από την πρώτη μέρα και γλιτώσαμε το ξενύχτι! Το μόνο πρόβλημα που είχα με τον τελευταίο, επειδή θήλασε 2 χρόνια, όταν τέλειωσε η άδεια ανατροφής, ήταν ότι το πρωί έπρεπε να σηκωθώ από τις 6.30 να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο και να φύγω για το δικό μου. Επειδή αυτός κοιμόταν θηλάζοντας δεν ήθελε να αφήσει το στήθος και έκλαιγε πολύ.

Τώρα στον παιδικό που πηγαίνει, η δασκάλα του θηλάζει το μωρό της (το φέρνει ο άντρας της). Θυμήθηκε τα περασμένα μεγαλεία! Εκεί που τον είχα αγκαλιά μου λέει:Τι είναι ατό;(για το στήθος μου). Είναι ζικό μου; Μπολώ να φάω;Όχι νινί τώλα εγώ;:D (Καταλάβατε φαντάζομαι, να μην τα μεταφράζω!)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...