Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οριοθέτηση "μαμάδων"

mama_3

Recommended Posts

Ισχύει και για τους άντρες αυτό; Δηλαδή αν ένας άντρας έχει άθλιες σχέσεις με τη σύζυγο και γκρινιάζει για τα πάντα, και εκεί η πρώτη συμβουλή είναι να φτιάξει την εμφάνισή του;

Όχι βέβαια!!! Φταίει η σύζυγος που τον παραμελεί (και δεν του φτιάχνει και υγειινές τροφές)!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Ισχύει και για τους άντρες αυτό; Δηλαδή αν ένας άντρας έχει άθλιες σχέσεις με τη σύζυγο και γκρινιάζει για τα πάντα, και εκεί η πρώτη συμβουλή είναι να φτιάξει την εμφάνισή του;

Καλό θα ήταν να μιλάμε με επιχειρήματα και όχι ειρωνείες. Εκτός εάν μας αρέσουν να χρησιμοποιούμε ειρωνείες γιατί δεν έχουμε επιχειρήματα.

Όταν μία γυναίκα παραμελεί την εικόνα της, τότε επηρεάζεται η ψυχολογία της. Δείτε εδώ πόσα θέματα έχουν ανοιχτεί από κοπέλες που μετά την γέννα πήραν κιλά και επηρεάστηκαν ψυχολογικά και ψάχνουν τρόπους να τα χάσουν για να ξανααρέσουν στον εαυτό τους. Γιατί η εικόνα μας το βασικό είναι να αρέσει σε εμάς, όταν είμαστε καλά με τον ευατό μας είμαστε καλά και με τους άλλους.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Όχι βέβαια!!! Φταίει η σύζυγος που τον παραμελεί (και δεν του φτιάχνει και υγειινές τροφές)!!!

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δεχτείτε ότι υπάρχουν πραγματικά ευτυχισμένες οικογένειες. Δύσκολο αλλά το καταλαβαίνω.

Και ευτυχισμένη οικογένεια δεν σημαίνει ότι κάποιος σώνει και καλά πρέπει να καταπιέζεται κάποιος ή ο ένας ή ο άλλος. Ανθρωποι με θετική ενέργεια που αγαπούν και τον εαυτό τους και τους άλλους που σέβονται και τον εαυτό τους και τους άλλους μόνο καλά μπορεί να περνάνε.

Εγώ πιστεύω ότι πάει ανάποδα. Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά, παραμελείς την εμφάνισή σου. Φυσικά αυτό σε παέι παρακάτω και γίνεται φαύλος κύκλος, αλλά η ουσία, ο πυρήνας του πόνου δεν είναι εκεί.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Νομίζω ότι είσαι λίγο σκληρή με τις μανούλες.

Ρίξε μια ματιά τριγύρω έστω τις πεθερές που κυκλοφορούν και μετά έλα να μου πεις ότι είμαι σκληρή με τις μανούλες...:mrgreen:

Οι περισσότερες θεωρούν τα παιδιά κτήμα τους, που μπορούν να τα εκβιάζουν ψυχολογικά μια ζωή και που μπορούν να καθορίζουν τις επιλογές τους ή να πειραματίζονται με αυτά, ενώ μια άλλη μεγάλη κατηγορία τα βλέπει εμπόδιο...

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα πολύ ωραίο θέμα στο φόρουμ για τις κατηγορίες-φυλές των μαμάδων, αλλά δεν μπορώ να το βρω...

Διαφημίσεις

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δεχτείτε ότι υπάρχουν πραγματικά ευτυχισμένες οικογένειες. Δύσκολο αλλά το καταλαβαίνω.

Και ευτυχισμένη οικογένεια δεν σημαίνει ότι κάποιος σώνει και καλά πρέπει να καταπιέζεται κάποιος ή ο ένας ή ο άλλος. Ανθρωποι με θετική ενέργεια που αγαπούν και τον εαυτό τους και τους άλλους που σέβονται και τον εαυτό τους και τους άλλους μόνο καλά μπορεί να περνάνε.

Πως σου ήρθε αυτό? αυτό κατάλαβες????

Albert Einstein

Εγώ πιστεύω ότι πάει ανάποδα. Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά, παραμελείς την εμφάνισή σου. Φυσικά αυτό σε παέι παρακάτω και γίνεται φαύλος κύκλος, αλλά η ουσία, ο πυρήνας του πόνου δεν είναι εκεί.

Σίγουρα δεν είναι εκεί αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς δεν συμφωνείς; αλλιώς μένουμε στα ίδια και απλώς γκρινιάζουμε!

Σίγουρα δεν είναι εκεί αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς δεν συμφωνείς; αλλιώς μένουμε στα ίδια και απλώς γκρινιάζουμε!

Βρε κοπέλα μου, ειλικρινά τωρα, σε μακαρίζω για το πόσο ασύλληπτα προστατευμένη πρέπει να έχεις ζήσει (δεν το λέω ειρωνικά αυτό, πραγματικα το θεωρώ ευλογία) αλλα πρόσεξε πώς κρίνεις λίγο τον κόσμο και τι λες, γιατί κάποια λιγότερο τυχερή από εσένα, μπορεί να τους ακουστούν πολύ σκληρά τα λογια σου. Σαν τη Μαρία Αντουανέτα και το παντεσπάνι ένα πράγμα

Ρίξε μια ματιά τριγύρω έστω τις πεθερές που κυκλοφορούν και μετά έλα να μου πεις ότι είμαι σκληρή με τις μανούλες...:mrgreen:

Οι περισσότερες θεωρούν τα παιδιά κτήμα τους, που μπορούν να τα εκβιάζουν ψυχολογικά μια ζωή και που μπορούν να καθορίζουν τις επιλογές τους ή να πειραματίζονται με αυτά, ενώ μια άλλη μεγάλη κατηγορία τα βλέπει εμπόδιο...

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα πολύ ωραίο θέμα στο φόρουμ για τις κατηγορίες-φυλές των μαμάδων, αλλά δεν μπορώ να το βρω...

Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολική. Εμένα προσωπικά η πεθερά μου, μου φέρεται όπως και η μητέρα μου. Και η μητέρα μου επίσης τον σύζυγο τον έχει σαν παιδί της. Αλλά και οι 2 είναι πολύ διακριτικοί άνθρωποι. Τώρα αν μια μητέρα αισθάνεται ότι το παιδί της "κακοπερνάει" μπορεί να βγάλει άσχημη συμπεριφορά. Αλλά και εσύ αν το παιδί σου έβλεπες ότι δεν περνάει καλά, θα σφύριζες αδιάφορα. Ολες οι περιπτώσεις υπάρχουν γύρω μας, το βασικό όπως είπα είναι ότι κάθε μητέρα αγαπά το παιδί της και κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο.

Διαφημίσεις

Όποιο βήμα και αν κάνεις για να αλλάξεις την κατάσταση είναι καλό. Το καλύτερο είναι να χτυπήσεις την αιτία του προβλήματος, και θα έρθουν και τα άλλα.

Επίσης, δεν είμαστε χοντρές, κακορίζικες που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και εξαγγέλουν συμφορές από τον καναπέ τους. Απλά έχουμε το θάρρος να βλέπουμε την πραγματικότητα, την καλή και την στραβή. Μόνο έτσι πας μπροστά και η ευτυχία είναι στέρεη και αληθινή.

Albert Einstein

Βρε κοπέλα μου, ειλικρινά τωρα, σε μακαρίζω για το πόσο ασύλληπτα προστατευμένη πρέπει να έχεις ζήσει (δεν το λέω ειρωνικά αυτό, πραγματικα το θεωρώ ευλογία) αλλα πρόσεξε πώς κρίνεις λίγο τον κόσμο και τι λες, γιατί κάποια λιγότερο τυχερή από εσένα, μπορεί να τους ακουστούν πολύ σκληρά τα λογια σου. Σαν τη Μαρία Αντουανέτα και το παντεσπάνι ένα πράγμα

Κάνεις λάθος, δεν είμαι ασύλληπτα προστατευμένη. Μεγάλωσα όμως σε ένα περιβάλλον που είχαν αγάπη οι γονείς μου μεταξύ τους, με έμαθαν να σέβομαι τον ευατό μου και τους άλλους. Όταν παντρεύτηκα ήμουν τυχερή ή έκανα σωστή επιλογή συζύγου (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) αλλά και η οικογένεια του συζύγου είναι άνθρωποι αγαπημένοι, με σεβασμό προς τα παιδιά τους. Αξίες και αρχές που μεγαλώνουμε και τα δικά μας παιδιά και κατά συνέπεια και αυτοί τα εγγόνια τους.

Δηλαδή στενοχωριέμαι όταν βλέπω εδώ να ανοίγονται θέματα για τις γιαγιάδες που σε μεγάλη ηλικία βοηθάνε τα παιδιά τους και αυτά αντί να τους το αναγνωρίζουν να τις κάνουν βούκινο στο ιντερνετ. Δεν δείχνει σεβασμό αυτό, δείχνει απίστευτη κατινιά ορισμένων γυναικών.

Μερικές αγαπούν πιο πολύ τον εαυτό τους... Εκεί έγκειται η διαφωνία μας...

Χμμμ δεν ξέρω, μπορεί και να ισχύει. Προσωπικά πιστεύω πως μόλις γίνεις μανούλα αγαπάς πιο πολύ το παιδί σου από τον εαυτό σου. Για να το λες όμως μπορεί να έχεις γνωρίσει τέτοια άτομα.

Χμμμ δεν ξέρω, μπορεί και να ισχύει. Προσωπικά πιστεύω πως μόλις γίνεις μανούλα αγαπάς πιο πολύ το παιδί σου από τον εαυτό σου. Για να το λες όμως μπορεί να έχεις γνωρίσει τέτοια άτομα.

ναι... αλλά δεν θέλω να τις κράξω στο ίντερνετ...:P

Διαφημίσεις

Ή μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτό πού το πας???

Πουλχερία μαζέψου γιατί σε βλέπω απενεργοποιημένη πάλι...

Να και το πρώτο δείγμα έλλειψης σεβασμού από μανούλα σε μανούλα...

Albert Einstein

Κάνεις λάθος, δεν είμαι ασύλληπτα προστατευμένη. Μεγάλωσα όμως σε ένα περιβάλλον που είχαν αγάπη οι γονείς μου μεταξύ τους, με έμαθαν να σέβομαι τον ευατό μου και τους άλλους. Όταν παντρεύτηκα ήμουν τυχερή ή έκανα σωστή επιλογή συζύγου (δεν ξέρω αν το λέω σωστά) αλλά και η οικογένεια του συζύγου είναι άνθρωποι αγαπημένοι, με σεβασμό προς τα παιδιά τους. Αξίες και αρχές που μεγαλώνουμε και τα δικά μας παιδιά και κατά συνέπεια και αυτοί τα εγγόνια τους.

Δηλαδή στενοχωριέμαι όταν βλέπω εδώ να ανοίγονται θέματα για τις γιαγιάδες που σε μεγάλη ηλικία βοηθάνε τα παιδιά τους και αυτά αντί να τους το αναγνωρίζουν να τις κάνουν βούκινο στο ιντερνετ. Δεν δείχνει σεβασμό αυτό, δείχνει απίστευτη κατινιά ορισμένων γυναικών.

Nα το πω εντελώς καθαρά: μεγάλωσες σε μία αγαπημένη οικογένεια. Αυτό λέγεται τυχη, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ο άνθρωπος που επέλεξες, το ίδιο. Και αυτό λέγεται τύχη. Σε βοηθούν γονείς και πεθερικά με το σπίτι, με τα οικονομικα, έχεις ακίνητη περιουσία. Και αυτά λέγονται τύχη. Με όλη αυτή τη βοήθεια, συναισθηματική, οικονομική, ψυχολογικη, μεγαλώνεις τα παιδάκια σου, φροντίζεις τον εαυτό σου, πηγαίνεις τις διακοπές σου, συζητάς με τον άντρα σου κόσμια, και έχεις την επιλογή να δουλέψεις ή μη. Ολα αυτά είναι προνόμια. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτά, προς Θεού. Αλλά αναγνώρισέ τα σαν αυτά που είναι: προνόμια που δεν έχουν όλοι. Και σκέψου ότι οι άλλες γυναίκες που δεν ζουν σε αυτό το ανέμελο συννεφάκι, ίσως απλά γεννήθηκαν πιο άτυχες.

Nα το πω εντελώς καθαρά: μεγάλωσες σε μία αγαπημένη οικογένεια. Αυτό λέγεται τυχη, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ο άνθρωπος που επέλεξες, το ίδιο. Και αυτό λέγεται τύχη. Σε βοηθούν γονείς και πεθερικά με το σπίτι, με τα οικονομικα, έχεις ακίνητη περιουσία. Και αυτά λέγονται τύχη. Με όλη αυτή τη βοήθεια, συναισθηματική, οικονομική, ψυχολογικη, μεγαλώνεις τα παιδάκια σου, φροντίζεις τον εαυτό σου, πηγαίνεις τις διακοπές σου, συζητάς με τον άντρα σου κόσμια, και έχεις την επιλογή να δουλέψεις ή μη. Ολα αυτά είναι προνόμια. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτά, προς Θεού. Αλλά αναγνώρισέ τα σαν αυτά που είναι: προνόμια που δεν έχουν όλοι. Και σκέψου ότι οι άλλες γυναίκες που δεν ζουν σε αυτό το ανέμελο συννεφάκι, ίσως απλά γεννήθηκαν πιο άτυχες.

Κατ' αρχάς δεν είμαι χαζή για να χρειάζεται να πεις κάτι καθαρά, το καταλαβαίνω και αλλιώς :D

Θα διαφωνήσω σε κάτι. Δεν είναι όλα τύχη, πολλά είναι επιλογή.

Εξηγώ:

α) Οι γονείς μου δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους για να αφήσουν πράγματα στο παιδί τους. Ξέρω και ανθρώπους τεμπέληδες που έφαγαν τις περιουσίες τους σε τζόγο κλπ και δεν άφησαν τίποτε στα παιδιά τους, εκεί λοιπόν είναι επιλογή όχι τύχη. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπήρξαν και άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά και δεν κατάφεραν λόγω συγκυριών να αφήσουν κάτι

β) Το να αγαπάς και να σέβεσαι τον άλλον είναι μία αξία που σου δίνεται και είναι στο χέρι σου πως θα την "εκμεταλλευτείς"

γ) Διάλεξα τον σύζυγο γιατί είχε τις ίδιες αξίες με εμένα. ¨Οχι γιατί ήταν κούκλος (που ήταν :D) ή είχε τα πολλά λεφτά η άλλα κριτήρια άσχετα με το να κάνεις μία ωραία οικογένεια.

δ) Βλεπω καλοπροαίρετα και όχι κακοπροαίρετα μία συμβουλή που θα μου δώσει η πεθερά μου όπως θα έβλεπα και μίας φίλης μου. Δηλαδή αυτό που θα μου πει εμένα η πεθερά μου, σου φέρνω ένα χαζό παράδειγμα κάνε έτσι ένα φαγητό εγώ το παίρνω ως συμβουλή, το εφαρμόζω και της λέω το αποτέλεσμα. Μία φίλη μου κάτι τέτοιο το βλέπει ότι ανακατεύεται ότι την θεωρεί άχρηστη νοικοκυρά κλπ. Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις άμα μία φίλη σου σου πει κάτι για το παιδί / για το φαγητό κλπ δεν θα δώσεις σημασία, στην πεθερά όμως θα χαλαστείς.

Οπότε δεν ήμουν τόοοοοοοοοσο τυχερή όσο θες να νομίζεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...