Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμνιοπαρακέντηση που κανατε;;

Recommended Posts

Μου κάνει εντύπωση που ανεφερεστε στην αμνιοκεντιση. Ο γιατρός μου μου είπε ότι πλέον υπάρχουν νέες μέθοδοι που εντοπίζουν στο αίμα την μητέρας το DNA του παιδιού κ από εκεί μπορούν με μεγαλυτερη μάλιστα σιγουριά να δουν αν έχει κάποιο πρόβλημα το μωράκι... Για την ίδια μέθοδο μου μίλησε και μια φίλη μου στο δημοσιο που είναι ψυχολόγος κ ασχολειτε αποκλειστικά με παιδάκια που γεννήθηκαν με κπ πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται η μέθοδος αυτή είναι αίμα από τη μητέρα. 

Προσωπικά δε την έκανα γιατί δε χρειάστηκε αλλά ο Γιατρός μου είπε ότι συνεργάζεται με Γερμανία αλλά κ στη Κύπρο πλέον γίνεται αυτή η εξέταση. 

Μου κάνει εντύπωση που ακόμη χρησιμοποιείτε η αμνιοκεντιση για το σκοπό αυτό.

Διαφημίσεις

@Mariacy τα αιματολογικά τεστ στα οποία αναφέρεσαι, που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια, δεν είναι διαγνωστικά αλλά προγνωστικά. Δίνουν πιθανότητες. Μεγαλύτερες από ότι η Α επιπέδου αλλά και πάλι πιθανότητες. Έχουν αρκετά μεγάλη ακρίβεια αλλά διαφορετικά ποσοστά ακριβείας μεταξύ συνδρόμων και τέστ. Παραμένει γεγονός ότι οι μόνες εξετάσεις που σου δίνουν διάγνωση είναι η αμνιοπαρακέντηση και η λήψη τροφοβλάστη. Άρα αν θέλεις να ξέρεις σίγουρα, κάνεις ένα από τα δύο τελευταία (νωρίτερα τροφοβλάστη, αργότερα αμνιοπαρακέντηση)

Πρακτικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αιματολογικό τέστ δε δίνει σαφές αποτέλεσμα και έτσι πρέπει να κάνεις διαγνωστικό τεστ για να ξέρεις με σαφήνεια αν κάτι πάει στραβά.

Το τι θα επιλέξει μία γυναίκα να κάνει είναι καθαρά θέμα προσωπικό, με τη κατεύθυνση φυσικά του γιατρού που την παρακολουθεί και που της έχει εξηγήσει τι σημαίνει το κάθε ένα.

Δυστυχώς πολλοί γιατροί και μικροβιολόγοι τα παρουσιάζουν σαν ισότιμα, ενώ δεν είναι.

Σίγουρα όμως είναι μία επιλογή για την μητέρα που φοβάται τις παρεμβάσεις και στην περίπτωση χρωμοσωμικής ανωμαλίας δεν θα άλλαζε η απόφασή της να συνεχίσει την κύηση. Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει καν στο έξοδο (που δε το λες και λίγο) να κάνει ένα τέτοιο τεστ αν δεν την επηρεάζει το αποτέλεσμα, αλλά τέλος πάντων. 

αν μιλατε για το νιπτ,ελεγχει μονο 3 συνδρομα ενω η αμνιο 520.η αποφαση εινια πολυ συσκολη και ψυχοφθορα ..πολυ φοβηθηκα ,αν και σαν διαδικασια ηταν τιποτα ..

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Κορίτσια ένα update ήθελα να κάνω. Όπως είχα γράψει παλαιότερα έκανα αμνιοπαρακεντηση το 2015 σε ιδιώτη καθώς φοβόμουν πολύ κ δεν είχα το θάρρος να την κάνω είτε στο Αλεξάνδρα είτε στο Έλενα στην Αθήνα όπου είχα κλείσει ραντεβού. Είμαι ξανά έγκυος κ εχθές έκανα αμνιοπαρακεντηση λόγω ηλικίας. Η επιλογή αποκλειστικά δική μ. Δεν έκανα καν αυχένικη διαφάνεια. Αυτή τη φορά όμως καθώς έμπειρη είχα κλείσει εγκαίρως κ με πολλή δυσκολία ραντεβού στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη. Όλα πήγαν τέλεια. Ο ιατρός άψογος. Μου έκανε κ β επιπέδου πριν κ θα μου ξανακάνει σε ένα μήνα. Πλήρωσα 350 ευρώ για το μοριακό καριοτυπο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την αμνιοπαρακεντηση. Μια πολύ απλή διαδικασία κατά τη γνώμη μου. Ελπίζω οι εμπειρίες μου να βοηθήσουν στο μέλλον κ άλλες κοπέλες που δικαίως δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση αυτή. Τώρα είμαι χαλαρά σπίτι, έχω επιστρέψει στη ρουτίνα μ απλά αποφεύγω τα βάρη (τη κόρη μ). Καλή επιτυχία σε όλες. 

• 3 εβδομάδες μετά...
On 15/10/2016 at 5:32 AM, aigokeraki said:

Καλημερα!

Εχοντας μια καλη αυχενικη και για τα τρια συνδρομα, μια καλη papp-a εκτος απο το συνδρομο 13 που δεν ειχε τοσο καλο ποσοστο, ενα nipd test (το νεο αιματολογικο μη επεμβατικο τεστ που ανιχνευει τα 3 πιο σημαντικα συνδρομα, με πιο σιγουρα αποτελεσματα ομως μονο για το συνδρομο 21), προσανατολιζομαι για πραγματοποιηση αμνιοπαρακεντησης μιας και η ηλικια μου ειναι κοντα στα 38.

Β επιπεδου θα κανω μεθαυριο, ειμαι ηδη στην 21η εβδομαδα.

Προερχομαι απο εξωσωματικη και συζητωντας αυτο το ζητημα με τον εξωσωματικο μου (βεβαια χωρις να εχουμε ακομα τη β επιπεδου στα χερια μας η οποια επισης θα μα δειξει πολλα) μου ανεφερε οτι λογω ηλικιας και μονο θα θελε να την κανω και μαλιστα κοντα στην 24η εβδομαδα.

Ο γυναικολογος ο οποιος θα με ξεγεννησει ειναι πιο χαλαρος και κατα τη γνωμη του δε χρειαζεται να μπω στη διαδικασια αμνιο.

Ειμαι σε διλημμα, βεβαια περιμενω και τη β επιπεδου πρωτα.

Αναρωτιεμαι επισης αν προχωρησω σε αυτη τη διαδικασια που να κανω μια τετοια επεμβαση....

Θεωρειτε οτι τα κεντρα εξωσωματικης ειναι καλυτερα σαν επιλογη; Η αληθεια ειναι οτι νιωθω μεγαλη σιγουρια να κανω την αμνιοπαρακεντηση εκει.

Και για να λυθει η απορια, μιλαω για το κεντρο Γενεσις Αθηνων.

Συγγνωμη για το μεγαλο ποστ, θα θελα ομως τις γνωμες σας για το που κανατε αυτη την επεμβαση, που μεινατε ευχαριστημενες και που οχι καθως και για το τι πρεπει να προσεξω κατα τη διαδικασια της αλλα και μετα στην αναρρωση.

Σας ευχαριστω!!

Καλησπέρα και απο εμένα, 

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις καλά αποτελέσματα και απο την β' επιπέδου. 

Εγώ είχα καλά αποτελέσματα στην αυχενική και 3 ευρήματα στην β' επιπέδου την οποία έκανα πρίν λίγες εβδομάδες. Κατά την διάρκεια αυτής ο γιατρός μας ενημέρωσε για 3 ευρήματα τα οποία οδήγησαν σε αμνιο. Ο δικός μου γιατρός είναι στο Αλεξάνδρας και εγώ ως τώρα σχεδόν όλες μου τις εξετάσεις τις έχω κάνει στο ΡΕΑ. Δεν πρόφθασα να ρωτήσω τιμές στο ΡΕΑ για την άμνιο (δεν ήξερα καν οτι κάνουν) και ρώτησα τον γιατρό μου αν έχει κάποιο κέντρο να μου συστησει.Επίσης μου είπε οτι το κόστος στο συγκεκριμενο εργαστήριο στο οποίο γίνεται η λήψη (είναι παράρτημα του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα) είναι 20ευρω για την λήψη και 350ευρω για να σταλουν σε ιδιωτικό κέντρο για να γίνει η ανάλυση καθώς βιαζόμασταν να τα παρουμε. Αλλιώς η λύση ήταν να πάνε στο Νοσοκομείο όπου θα έκαναν περίπου 3 εβδομάδες. Το ραντεβού κλείστηκε άμεσα και ο γιατρός (Πάνος Αντσακλής) ήταν πολύ ευχάριστος και γρήγορος. Σε 10' είχα τελειώσει. Τα πρώτα αποτελέσματα τα πήρα την επόμενη ημέρα. Αργότερα έμαθα απο μια γνωστή  μου που θα έκανε και εκείνη αμνιο ότι στο ΡΕΑ παίρνουν 600ευρω. Προφανώς η ανάλυση γίνεται στο ΡΕΑ αλλά και πάλι θεώρησα πολλά τα λεφτά. Της μίλησα για το κέντρο που πήγα εγώ και τελικά έκλεισε εκεί κι εκείνη. 

Καλό μεσημέρι και εύχομαι να είναι όλα καλα.!

Καλημέρα κορίτσια,

Είχα κάνει μια ανάρτηση το καλοκαίρι σχετικά με την αμνιοπαρακέντηση, τότε ήμουν πολύ αγχωμένη για τη διαδικασία αυτή και δεν ήθελα να την κάνω. Έψαχνα εναλλακτικές με τις καινούριες εξετάσεις αίματος που έχουν βγει, ήμουν πολύ αρνητική κλπ. Περιμένω τον μπέμπη μου σε 2 εβδομάδες το πολύ και ήθελα απλά να κάνω ένα update: δεν θα άλλαζα την απόφαση να κάνω αμνιοπαρακάντηση με τίποτα. Με τις γνώσεις που έχω τώρα, καμία άλλη εξέταση δεν υποκαθιστά την αμνιοπαρακέντηση και επίσης όντως οι πιθανότητες κάτι να μην πάει καλά είναι απειροελάχιστες (είναι τόσο μικρές που έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβεί κάτι άλλο στη ζωή μας παρά αυτό). Μετά είσαστε ήρεμες. Εμένα για παράδειγμα σε μετέπειτα εξετάσεις μου έβγαλε ότι είχα υψηλό αμνιακό υγρό και ότι το μωρό είχε δύο άσπρα μπαλάκια ασβεστίου στην καρδούλα του. Επειδή όμως είχαμε κάνει την αμνιοπαρακέντηση ξέραμε ότι όλα πάνε καλά και ότι δεν υπάρχει κάποιο γεννετικό πρόβλημα. Όντως πιο μετά το αμνιακό επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα (δεν είχα ζάχαρο αλλά πρόσεξα τη διατροφή μου, όχι γλυκά κλπ). Είναι πολύ σημαντική & αναντικατάστατη εξέταση. Πολλά φιλιά σε όλες και, άσχετα με την δική μου γνώμη, ό,τι και να επιλέξετε τελικά για αυτό το θέμα θα είναι το σωστό για εσάς απλά να έχετε τους σωστούς ανθρώπους να σας συμβουλεύουν! xxx:)

• 6 months later...

Καλημέρα. Όλες πιστεύω ότι έχουμε την αγωνία να κρατήσουμε ένα υγιές μωράκι....Αποφάσισα έπειτα από σκέψη να προχωρήσω σε άμνιο για να είμαι πιο σίγουρη και να μη με "τρώει" άλλο η αγωνία μέχρι να γεννήσω...

Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη ή την εμπειρία σας για κάποιον εξειδικευμένο εμβρυολόγο σε κάποιο μαιευτήριο, όποια από εσάς έχει κάνει την εξέταση αυτή. Δε θα ήθελα να βασιστώ αποκλειστικά και μόνο στη γνώμη του γυναικολόγου ο οποίος μπορεί να είναι ο πιο αρμόδιος για να με παραπέμψει ωστόσο, θεωρώ ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να παρατεθούν απόψεις γυναικών που - πρακτικά - έμειναν ευχαριστημένες. Ευχαριστώ πολύ. 

Καλησπέρα ! Όσες από εσάς κάνατε την αμνιο πού την κάνατε? Σε νοσοκομείο ή σε ιατρείο? Σας την έκανε εξειδικευμένος εμβρυολόγος ή γυναικολόγος? 

Και εγώ θα την κάνω σε 1 μήνα περίπου και προσπαθώ να ενημερωθώ..

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Maonoki είπε:

Καλησπέρα ! Όσες από εσάς κάνατε την αμνιο πού την κάνατε? Σε νοσοκομείο ή σε ιατρείο? Σας την έκανε εξειδικευμένος εμβρυολόγος ή γυναικολόγος? 

Και εγώ θα την κάνω σε 1 μήνα περίπου και προσπαθώ να ενημερωθώ..

Εγώ σε ιατρείο την είχα κάνει σε εξειδικευμένο εμβρυολογο.. Κατά την γνώμη μου μην δεχτείς να σου την κάνει απλός γυναικολόγος που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις γιατί η πιθανότητα αποβολής από μη εξειδικευμένο άτομο μεγαλώνει.. Ακόμα κ περισσότερα να είναι τα χρήματα αξίζει τον κόπο.. Με το καλό σου εύχομαι, να πάνε όλα καλά κ να έχεις μία τελειομηνη κύηση!

1 ώρα πρίν, mama16 είπε:

Εγώ σε ιατρείο την είχα κάνει σε εξειδικευμένο εμβρυολογο.. Κατά την γνώμη μου μην δεχτείς να σου την κάνει απλός γυναικολόγος που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις γιατί η πιθανότητα αποβολής από μη εξειδικευμένο άτομο μεγαλώνει.. Ακόμα κ περισσότερα να είναι τα χρήματα αξίζει τον κόπο.. Με το καλό σου εύχομαι, να πάνε όλα καλά κ να έχεις μία τελειομηνη κύηση!

Συμφωνώ μαζί σου...Μήπως θυμάσαι παρακαλώ τον εμβρυολόγο που στην έκανε και αν είναι Αθήνα?

On 15/10/2016 at 10:09 ΠΜ, Δημητρουλα2367 είπε:

Καλημέρα να σ ευχηθώ με το καλό το μωράκι σου!η ηλικία φυσικά και παίζει ενα μεγάλο ρόλο για την απόφαση της αμνιο,ομως κατα τη δίκη μου γνώμη,πιστεύω πως ο πιο σημαντικός ρόλος να σε παροτρύνει να κανεις κατι τέτοιο θα ήταν τα εύρηματα του πρώτου τρίμηνου.Δηλαδη η αυχενική σου το πως βγήκε ήταν καλη απο οτι λες πιο πανω!Το papp-a τι ποσοστά σου έδωσε;αν κατάλαβα καλα έκανες κ το μη επεμβατικό έλεγχο για τις τρίσωμιες 21-18-13;θα σου πρότεινα να περιμένεις να δεις πως θα βγεις κ η β επιπέδου κ αν απο κει κ πέρα ολα ειναι καλα εγω δεν θα έκανα αμνιο!!

Τωρα στη δίκη μου περίπτωση έχοντας ενα υπέροχο ιστορικό:προγεννητικός έλεγχος,κυστικη ίνωση,αυχενική διαφανεία,papp-a τεστ ολα ήταν άψογα!στη β επιπέδου ομως ειχα δυο ευρήματα,υπερηχογενες έντερο κ ηχογενεις εστία στη καρδιά(golf ball)αυτά μαζί με το γιατρο μου κ τον υπέρυχογραφίστη με παρότρυναν να κανω αμνιο!την έκανα λοιπον κ βγήκαν τα αποτελεσματα κ ειναι ολα καθαρά!!!βεβαια έχουν περάσει 10 μερες κ ειμαι ακόμα στο κρεβάτι απο δικό μου φόβο κ μονο!

Α την έκανα στο ΡΕΑ με πιστοποιημένο κ εξιδυκευμενο υπέρυχογραφίστη έμβρυολογο!ολα να πάνε καλα ενα υγιές μωράκι ευχομαι!!

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες! Επειδή κι εγώ μάλλον θα την κάνω και σκέφτομαι το ΡΕΑ μήπως θυμάσαι το όνομα του γιατρού που στην έκανε? Ευχαριστώ ! 

On 24/10/2017 at 6:51 ΜΜ, inakiagapi είπε:

Κορίτσια ένα update ήθελα να κάνω. Όπως είχα γράψει παλαιότερα έκανα αμνιοπαρακεντηση το 2015 σε ιδιώτη καθώς φοβόμουν πολύ κ δεν είχα το θάρρος να την κάνω είτε στο Αλεξάνδρα είτε στο Έλενα στην Αθήνα όπου είχα κλείσει ραντεβού. Είμαι ξανά έγκυος κ εχθές έκανα αμνιοπαρακεντηση λόγω ηλικίας. Η επιλογή αποκλειστικά δική μ. Δεν έκανα καν αυχένικη διαφάνεια. Αυτή τη φορά όμως καθώς έμπειρη είχα κλείσει εγκαίρως κ με πολλή δυσκολία ραντεβού στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη. Όλα πήγαν τέλεια. Ο ιατρός άψογος. Μου έκανε κ β επιπέδου πριν κ θα μου ξανακάνει σε ένα μήνα. Πλήρωσα 350 ευρώ για το μοριακό καριοτυπο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την αμνιοπαρακεντηση. Μια πολύ απλή διαδικασία κατά τη γνώμη μου. Ελπίζω οι εμπειρίες μου να βοηθήσουν στο μέλλον κ άλλες κοπέλες που δικαίως δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση αυτή. Τώρα είμαι χαλαρά σπίτι, έχω επιστρέψει στη ρουτίνα μ απλά αποφεύγω τα βάρη (τη κόρη μ). Καλή επιτυχία σε όλες. 

Μήπως θυμάσαι το όνομα του γιατρού που στην έκανε? Ευχαριστώ ! 

8 ώρες πρίν, Maonoki είπε:

Συμφωνώ μαζί σου...Μήπως θυμάσαι παρακαλώ τον εμβρυολόγο που στην έκανε και αν είναι Αθήνα?

Όχι δυστυχώς είμαι από Λάρισα και μου την έκανε η κ. Σκυφτα Ευδοξια. Είναι εξαιρετική εμβρυολογος κ άνθρωπος αλλά σου πέφτει λίγο μακρυά!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα είμαι έγκυος στην 18η εβδομάδα σε δίδυμη κύηση και πρέπει να κάνω μία παρακέντηση και σκέφτομαι να το κάνω στο Παπαγεωργίου στον κύριο Ζαβλανος..έχει κάποια  εμπειρία με το συγκεκριμένο γιατρό.   Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...