Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τρελλά πράγματα - ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου

Recommended Posts

Δεν είμαι ειδικός σε θέματα εμπορικού δικαιου ή ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά σύμφωνα με τα όσα ξέρω, τα παρακάτω σχόλια με βρίσκουν σύμφωνη. είναι από το άρθρο/λινκ που έχω βάλει πιο κάτω. όλη την συνέντευξη τη βλέπετε εκεί. πιο κάτω δικό μου σχολιο

ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου

"Σε ευρύτερο επίπεδο η λογική της υποχρεωτικής διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από κρατική πλατφόρμα είναι εξωφρενική για οργανωμένη δυτική κοινωνία."

"Δυστυχώς, θεωρώ πρώτον το 10% υπέρογκο ποσοστό και δεύτερον ούτως ή άλλως ένα ακόμα χαράτσι, σε βαθμό που σκέφτομαι μήπως τελικά όλο αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμα κόλπο να βγάλουμε στο τσάκα - τσάκα ζεστό χρήμα."

"Δεν αφορά κανένα που θα ξοδέψει ένα super market ή μία αυτοκινητοβιομηχανία τα χρήματα της και με ποιο τρόπο, πέραν των μετόχων τους και των μελών της διοικήσεις τους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσπαθεί να θέσει σε πρώτη φάση τη τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη υπό κρατική ομηρία. Αν τώρα ο κρατικός έλεγχος σημαίνει και διαφάνεια αυτό είναι μία άλλη συζήτηση."

http://www.koolnews.gr/extras/ti-einai-i-ilektroniki-platforma-diathesis-diafimistikoy-hronoy-dyo-eidikoi-exigoyn-sto

το δικό μου σχόλιο:

Απο πλευράς μου θεωρώ ότι και μόνο η ιδέα αυτή είναι εξωφρενική και απορώ πώς δόθηκε τόση ενέργεια στο να βγεί και νομοσχέδιο προς διαβούλευση. Τραγικό!

Δεν είναι κάτι που με επηρεάζει, δεν έχω συμφέρον απο αυτό αλλά έχω γνώσεις για το πως λειτουργεί η διαφήμιση.

Κάθε εταιρεία επιλέγει που θα δώσει χρηματικά ποσά σε τι κανάλι, ραδιο, τηλ, ιντερνετ κλπ.

Έτσι και αλλιώς το κράτος φορολογεί αυτή τη συναλλαγή και τα έσοδα.

Τι δουλειά έχει ένας κρατικός φορέας να διαχειρίζεται τις καμπάνιες που τρέχουν συγκεκριμένα στην τηλεόραση ιδιωτική/δημόσια....???? και να ζητάει και το 10%? !!

πως ειναι δυνατόν να μην συμβουλεύτηκαν κάποιον που να ξέρει τι σημαίνει διαφημιση, και έβγαλαν τετοια πρόταση προς διαβούλευση! :roll::roll::roll::roll:

όπως γράφει στο άρθρο, άλλο έλεγχος, και άλλο ομηρία.

Είναι ιδιαίτερη λέξη η ομηρία, αλλά στην ουσία τεχνικώς αυτό εννοούν, δεν είναι υπερβολή.

Το σωστό θα ήταν να δημιουργήσουν τέτοιο σύστημα για τα δημόσια κανάλια

(έλεγχος τι χρήματα μπαίνουν από που στα δημόσια κανάλια/πως διαχειριζονται, με διαφανεια προς τα έξω) ,

αλλά και την διαφημιστική δαπάνη που κάνει το δημόσιο προς τον ιδιωτικό τομέα.

Άλλα αντί άλλων! !!!! !! μα όταν το διάβασα γέλασα λέω δε μπορεί... ...τόσο tragic? ...

pullinghairout.png

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Δεν λειτουργεί το λινκ που έβαλες.

Σε κάθε περίπτωση, τους τελευταίους μήνες ο κόσμος είτε έχει προβατοποιηθεί είτε έχει κουραστεί από τα επανειλημμένα διλήμματα / εκλογές / ανακατωσούρα, που έχει αφήσει τα πράγματα να κυλάνε και βρίσκουν χώρο φανατικοί ή άλλες ομάδες πίεσης που κανείς δεν ξέρει την αξιοπιστία τους, να περνάνε διάφορα.

Τι άλλο είναι ότι προτεραιότητα σε μια χώρα σε κρίση είχαν οι απόσταση στις ξαπλώστρες από το κύμα;

Άλλο παράδειγμα είναι ο "διάλογος" για την παιδεία που παιρνει παράξενη τροπή με το να μη δημοσιεύονται οι φάσεις του και στο τέλος θα φορεθεί κάτι παράξενο πάλι, όπως το 2014.

Να εκφράσω εδώ λίγο τον προβληματισμό μου, γιατί στο φόρουμ συμμετέχουν κυρίως μαμάδες που έχουν παιδιά σε προσχολική ηλικία ή που δεν γνωρίζουν ίσως τα θέματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι και αν αποφασιστεί θα επηρεάσει εμάς και τα παιδιά μας αρκετά σύντομα.

Σόρι που βγήκα λιγο οφ τόπικ, αλλά το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται για διάφορα θέματα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά.

Α και αν βγει κάποιος μεμονωμένος μπροστά να αμφισβητήσει το οτιδήποτε φαίνεται ότι υπάρχει κλίκα, αν και όχι τόσο ενεργή πια, που θα κοιτάξει ποιος είναι αυτός ο κάποιος για να πιαστεί να πει ότι δήθεν είναι αναξιόπιστος, άσχετος, γελοίος. Αν δεις τις φάτσες μερικών από αυτούς που κράζουν βέβαια καταλαβαίνεις πολλά.

Οι αξιοπρεπείς και δημιουργικοί άνθρωποι που πηγαίνοντας όπου φυσάει ο άνεμος είχαν πάρει συγκεκριμένη θέση υπέρ συγκεκριμένου σχηματισμού πού είναι σε όλο αυτό το σκηνικό; Λουφάζουν και γίνονται ασπόνδυλα.

διορθωσα το λινκ! το ποσταρα επειδή είναι θέμα τεχνολογίας και αντίθετα με τα φαινόμενα, το φόρουμ το διαβάζουν πολλοι μπαμπάδες αλλά και άτομα που ξέρουν απο τεχνολογία. :wink:

Το ποιοι γράφουν είναι άλλο θέμα :-) σε σχέση με όσους γράφουν η πλειοψηφία του 90% απλώς διαβάζουν και δεν υπάρχει στατιστική για το τι φύλο είναι,...

α- Άκυρο υπήρξε για ένα φεγγάρι όταν μας έκανε μέτρηση η nielsen όπου ήταν 50-50% :wink:

Οπότε δεν βασιζομαστε στο ποσοστό μόνο που γράφει. Όπως και να έχει υπάρχουν και ΠΟΛΛΕΣ μαμάδες της τεχνολογίας :wink:

συμφωνώ μαζί σου, για μένα η μονη εξηγηση ειναι για να εχει ο κοσμος να μιλάει για να αγνοεί τα άλλα που συμβαίνουν. πχ και στο θέμα των τηλεοράσεων είναι το ίδιο εξωφρενικό, και όλοι μιλάνε για αυτό αντί να επαναστατούν για άλλα.

τωρα στο θέμα αυτό, είναι μια κάθετη παρέμβαση στο πως λειτουργούν ιδιωτικές εταιρείες, και για μένα αδύνατο εκ των προτέρων να περάσει.

ή έχεις καπιταλισμό, ή κάτι άλλο. δε γίνεται να έχεις καπιταλισμό και να προσπαθείς να περάσεις μέτρα που ισχύουν σε άλλες καταστάσεις ή πολιτεύματα.

ή είναι σχέδιο για να μιλάει ο κόσμος για αυτά (αφού είναι εξωφρενικό, πουλάει καλά) και να αγνοεί τα άλλα (φόροι συντάξεις μισθοί κλπ)

ή όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το νομοσχέδιο, δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους στη διαφήμιση, δεν ρώτησαν κανέναν, δεν συμβουλεύτηκαν κανένα...... ! δεν υπαρχουν λέξεις!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...