Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Sofia είπε:
Να σου πω την αλήθεια... κι εγώ είχα τον ίδιο προβληματισμό... και πάλι η Σοφία μου απάντησε :D

:oops::oops:

Αντιγόνη δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι εννοείς, εμείς έχουμε απαλλαγεί απο τα pumbers μόνο το βράδυ στον ύπνο φοράει..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι της Pambers νομίζω, την διαφήμιζε και στην τηλεόραση. Έχει βγει γι' αυτό το λόγο, για να βοήθησει το παιδί να κόψει την πάνα, επειδή αισθάνεται την υγρασία όταν την κατουράει. Απλά ξέρω ότι αυτή που είναι για κορίτσια έχει σχέδια με την Φραουλίτσα. Υπάρχει και η αντίστοιχη για αγόρια.

Αντιγόνη... όλα σχετικά είναι... κι εμένα λίγο καιρό πριν την κόψει, κάθε βράδυ είχαμε ξεχειλίσματα... τα οποία οφειλόταν εν μέρει και στο πολύ γάλα που πίνει το βράδυ. Τώρα, το βράδυ φυσικά φοράμε πάνα αλλά δεν την κατουράμε τόσο πολύ, και το πρωί που ξυπνάει, έχει κρατήσει και αρκετά τσίσα για να τα κάνει στο γιογιό.

Πάντως ατυχήματα θα υπάρχουν, συνήθως όταν παίζουν και ξεχνιούνται.

Κι η δικιά μου στον παιδικό κατουρήθηκε κανα δυο φορές αλλά δεν τρέχει και τίποτα...

Είδες ΣΟΦΙΑ;;; Έγινα κι εγώ ειδική τώρα!!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Χμ! Θα προσπαθήσω σιγά σιγά να τον αφήσω χωρίς, αλλα για να πω την αλήθεια με αγχώνει λίγο όλη αυτή η διαδικασία.

Προτιμώ να αποφύγουμε λίγες μέρες το έξω, έτσι ώστε αν έχουμε ατύχημα, να είναι μέσα στο σπίτι.

ΣΟΦΙΑ πολύ νωρίς δεν έκοψε ο Δημήτρης την πάνα?? Πως τα καταφέρατε??

IRINI νωμίζω ότι οι διακοπές είναι η καλύτερη περίοδος τελικά…….

:oops:

Sofia είπε:
Είναι της Pambers νομίζω, την διαφήμιζε και στην τηλεόραση. Έχει βγει γι' αυτό το λόγο, για να βοήθησει το παιδί να κόψει την πάνα, επειδή αισθάνεται την υγρασία όταν την κατουράει. Απλά ξέρω ότι αυτή που είναι για κορίτσια έχει σχέδια με την Φραουλίτσα. Υπάρχει και η αντίστοιχη για αγόρια.

Αντιγόνη... όλα σχετικά είναι... κι εμένα λίγο καιρό πριν την κόψει, κάθε βράδυ είχαμε ξεχειλίσματα... τα οποία οφειλόταν εν μέρει και στο πολύ γάλα που πίνει το βράδυ. Τώρα, το βράδυ φυσικά φοράμε πάνα αλλά δεν την κατουράμε τόσο πολύ, και το πρωί που ξυπνάει, έχει κρατήσει και αρκετά τσίσα για να τα κάνει στο γιογιό.

Πάντως ατυχήματα θα υπάρχουν, συνήθως όταν παίζουν και ξεχνιούνται.

Κι η δικιά μου στον παιδικό κατουρήθηκε κανα δυο φορές αλλά δεν τρέχει και τίποτα...

Είδες ΣΟΦΙΑ;;; Έγινα κι εγώ ειδική τώρα!!!!!

Θα πάω στο σούπερ να δω τι υπάρχει για αγοράκια :wink::wink:

mtheo, πρόσεχε... το δικό σου άγχος το μεταδίδεις και στον μικρό...

Το ίδιο έκανα κι εγώ αλλά το έκοψα τελικά...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Οντως την έκοψε πολύ νωρίς!! Μονος τα κατάφερε.. Απλά εμείς τον στηρίξαμε. Πάντως μην αγχώνεστε γιατί το παιδί το καταλαβαίνει.. Καλά είπε η SOFIA και να κατουρηθεί 1-2 φορές δεν έγινε απολύτως τίποτα.. Καμμιά φορά το δικό μας άγχος τα φρενάρει...

Οι θησαυροί μου:

Είχα διαβάσει για τα "σημάδια" που δείχνουν ότι το παιδάκι είναι έτοιμο να μάθει σε γιο γιο. Ένα από αυτά ήτανε όταν το παιδί παύει να κάνει πολλά (ή και καθόλου) τσίσα το βράδυ. (Γιατί μπορεί δηλαδή να τα ελέγχει).

Διαφημίσεις

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και αυτό δεν είναι υπόδειξη ή παράκληση είναι ΔΙΑΤΑΓΗ!!!! :evil::lol:

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

αυτό που είπατε με τα βραδυνά τσίσα δεν ισχύει! ... κάποια παιδιά κάνουν για αρκετό καιρό ακόμα το βράδυ τσίσα πάνω τους...

επικεντρωθείτε στο τί συμβαίνει όταν το παιδί είναι ξύπνιο.

ναι, είναι καλό να μήν το μπερδεύετε αλλά είναι και καλό να το ρωτάτε εάν θέλει να φορέσει πάνα. (όταν είναι κουρασμένο, όταν όλη τη μέρα δεν την φορούσε).....

δηλαδή να το επιλέγει το ίδιο. με τον ίδιο τρόπο, μιά μέρα θα επιλέξει να μην την βάλει, γιατί θα έχει συνηθίσει την ελευθερία κινήσεων που έχει χωρίς πάνα.

και να κατουρηθεί πάνω του, εσείς είσαστε αυτοί που θα το κάνετε να νιώσει ότι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! ...

κάντε σαν να λερώθηκε απο νερό. μην λέτε κατουρήθηκες?

πείτε

"βράχηκες? δεν πειράζει, έλα να αλλάξουμε!"

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

και ο Ιωακείμ έχει σημαντική βελτίωση με την πάνα. Στο σπίτι την έχουμε κόψει τελείως. Μόνο το βράδυ την φοράει πιά. Στον σταθμό όμως τον στέλνω με πάνα γιατί η δασκάλα του δεν πολυθέλει, λόγω των ατυχημάτων. Απλά της είπα να τον βάζει συχνά στην τουαλέτα, ώστε να εξοικειωθεί και σιγά σιγά να την κόψει την πάνα. Δεν θέλω ούτε να τσακωθώ μαζί της, ούτε να πιέσω την κατάσταση, γιατί σίγουρα θα έχει ατυχήματα.

Οταν βγαίνουμε έξω του φοράω σλιπάκι και κρατιέται μέχρι να γυρίσουμε σπίτι (στη 1-1,5 ώρα).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Εμεις δυστυχως ακομα δεν εχουμε καταφερει να την κοψουμε!

Παρολο που την αφηνω ορισμενες ωρες χωρις πανα αυτη δεν εχει πει ποτε οτι θελει τσισα και να παει στο γιογιο, απλα τα κανει πανω της και μετα ερχετε και μου το λεει για να την αλλαξω.Δεν την εχω μαλωσει ποτε αλλα ο αντρας μου γκρινιαζει που λερωνεται!Πιστευει οτι θα την κοψει απο μονη της την πανα.Απλα μια ωραια πρωια δεν θα θελει να της την φορεσω!!!Τι να πω????και κυριως τι να κανω????? :?:?:?:?

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Εμείς θα ξεκινήσουμε πρόγραμμα για να βγάλουμε την πάνα , θα το είχα ξεκινήσει νωρίτερα αλλά δεν με πολύ βοηθάνε στο κέντρο ημέρας που τον στέλνω τα πρωίνά αλλά τώρα που ζέστανε θα τους ζορίσω πολύ... :twisted:

ξεκινάει με το να το πηγαίνεις στο γιογιο ή την μεγάλη τουαλέτα με το ειδικό καπάκι κάθε τέταρτο στην αρχή και να τους λές ότι εδώ κάνουμε τσίσα και κακά και ελέγχουμε κάθε τόσο αν η πάνα βρακάκι είναι καθαρή και το επιβραβεύουμε , αν τα κάνει έστω και καταλάθος στην τουαλέτα κάνουμε πάρτυ :lol: και αν λερωθεί το αλλάζουμε δίχως πολλές φωνές αλλά όχι έτσι ώστε να του προκαλεί ευχαρίστηση δηλ το πλένουμε με χλιαρό νερό ή κρύο για να είναι λίγο δυσαρεστη η όλη διαδίκασία ή το βάζουμε μαζί μας να μας βοηθήσει να σκουπίσουμε τα τσίσα απότο πάτωμα με πανί ή την σφουγγαρίστρα!

Τελικά την θεωρία την έχω εμπεδώσει αλλά στην πράξη θα τα βρώ μπαστούνια για να δούμε! Εχουμε και τις εικονες μας εμείς γιατί δεν μιλάμε αλλά σε γενικές γραμμές για τα δικά σας παιδιά θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Οπως μας είπε σημερα και η γιατρός στο Παίδων θα είναι τελικά μια εύκολη υπόθεση και για μας όμως απλά θα πάρει λίγο καιρό παραπάνω, γιατί το παιδί είναι ελαφριάς μορφή ο αυτισμός του! :wink::lol:

Renia μου και όμως, γίνεται και έτσι μιά χαρά...

το έχω δεί με τα μάτια μου και η μητέρα ρώταγε το κοριτσάκι, χαλαρά κάθε μέρα. ίδια απάντηση.

μέχρι μιά μέρα είπε ότι δεν την θέλει.

Σε δύο μέρες είχε μόνο ένα ατύχημα, και αυτό ήταν.

πολύ καλά νέα angela,..... μια χαρά θα τα καταφέρει και ο Νεκτάριος!!!!!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Anglela πολύ ωραία τα νέα σας! Πετάς ε;;; :D:D

Ο Ιωακείμ πριν απο 2-3 μήνες είχε κάτι ατυχήματα όταν δεν φόραγε πάνα και ήταν ξεβρακωτος (αρνείται να φορέσει στο σπίτι σλιπάκι). Τώρα δεν έχει ατυχήματα. Οπότε είναι θέμα χρόνου...

Γνωρίζω κοριτσάκι 3,5 ετών που ακόμη δεν την έβγαλε την πάνα, κυρίως επειδή αρνείται, όχι επειδή δεν μπορεί να συγκρατηθεί.

Πρέπει να τους κάνει κάτι κλίκ για να μην τα κάνουν πάνω τους. Πάντως ο δικός μου αν φοράει πάνα, ΠΟΤΕ δεν λέει ότι θέλει να κάνει τσίσα, μόνο τα κακά λεει. Βολεύονται και λίγο οπότε το αφήνουν...

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

εμείς πάλι, όταν την βάζω στο γιογιο και τσισα κάνει και ενίοτε κακά (σφιγγεται το μωράκι μου , αλλά αμα δεν έχει,,,). Οταν όμως την αφήνω γυμνη, κατουράει το συμπαν, ή κρύβεται και κατουράει ή τρέχει σε όλο το σπιτι και οριοθετει τον χωρο της το σκυλακι μου χιχιχιιι. Μάλιστα προτε ςέκανε κακα στον καναπε, τον ίδιο καναπε που ποτε μα ποτε δνε έγραψε με στυλο! Γνωστικά ξέρει ότι κακα και τσισα κανουμε στο γιογιο, αλλά... Και έχιε δείξει έντονο ενδιαφερον να παει στην λεκανη. Μάλιστα στην γιαγια της σκαρφάλωσε το θηρίο πανω στην λεκάνη, πιανόταν μόνη της (σιγα μη μας αφήσει να την βοηθήσουμε) και σφιγγόταν δύο ώρες *κακα γιοκ όμως). Δεν αγχώνομαι, γιατι είναι μικρή ακόμα, αλλά η κατάσταση είναι άβολη..ειδικά και λόγω του γεγονότος ότι δε μπορω να καθαρίζω συνέχεια λόγω της κόπωσης που νοιώθω.

Χτες ήθελε να κατσει το καημένο στο γιογιο κι άλλο - είχε ήδη κάνει πουπου στο γιογιο 2 φορές- και της έλεγα, {όχι όχι κάνε κακά στην πάνα}, τέτοια παρανοια δηλαδη

Τι στο καλό να κάνω, εκτός απο υπομονή;;;;

Αυτες οι πανες που νοιωθουν τα τσισακια τους, είναι μαρκας παμπερς;; Δεν είναι άβολες για τα νιανιαρα;;;; Σε ποια σουπερ μαρκετ τα βρισκουμε;;; εχουν απ εξω φραουλες;;;;;;;

Ναι, της πάμπερς είναι. Και έχουν απ' 'εξω (αυτές που είναι για τα κορίτσια) το παιδικό την Φραουλίτσα (μια βλακεία που δείχνει κάθε Σ/Κ πρωί στον Alter).

Προσοχή όμως... όταν της τις φόρεσα της δικιάς μου λίγο πρώιμα, πριν αποφασίσει να κόψει μόνη της τα τσίσα... καρφί δεν της κάηκε αν τα ένιωθε στην πάνα ή όχι....

Εγώ απλά μετά τις χρησιμοποίησα σαν κανονικά βρακάκια (και καλά!!) για να μην τα κατουρήσει όταν είμασταν έξω από το σπίτι...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...