Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

45 ημερων προβληματα υπνου...

lidia1212

Recommended Posts

Το μωρο μου ειναι 45 ημερων.θηλασα μονο δυο εβδομαδες και επειτα τρωει γαλα σκονη.εχουμε μεγαλο προβλημα με τον υπνο καθως τα βραδια μας ειναι απελπιστικα πια...δε κοιμομαστε ποτε συνεχομενα πανω απο μια ωρα περιπου το πολυ δυο...ξρκιναει σαν γκρινια που εξελισσεται σε κλαμα.τη μερα συνηθως κοιμαται καποια 2ωρα.βοηθεια μανουλες...θα πεσω κατω απο την αυπνια...

Διαφημίσεις

να σου ζησει το μικρο σου...μαλλον ειστε στην φαση των κολικων...θα κανεις υπομονη,μαγικη συνταγη δεν υπαρχει...

σιγουρεψε οτι τρωει επαρκη ποσοτητα γαλακτος σε καθε γευμα...το λεω μηπως και ο λογος που ξυπναει τοσο συχνα,ειναι το γεγονος οτι πειναει...παντα στο μπιμπερο πρεπει να μενει λιγο γαλα...αν το κατεβαζει ολο,τοτε πειναει ...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

να σου ζησει το μικρο σου...μαλλον ειστε στην φαση των κολικων...θα κανεις υπομονη,μαγικη συνταγη δεν υπαρχει...

σιγουρεψε οτι τρωει επαρκη ποσοτητα γαλακτος σε καθε γευμα...το λεω μηπως και ο λογος που ξυπναει τοσο συχνα,ειναι το γεγονος οτι πειναει...παντα στο μπιμπερο πρεπει να μενει λιγο γαλα...αν το κατεβαζει ολο,τοτε πειναει ...

Συμφωνώ - δεν υπάρχει μαγική συνταγή και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μην πεινάει.

Εμένα το 2ο παιδί μου ήταν νυχτοπούλι κ δεν είχε κολικούς. ένας λόγος ήταν - άργησα να το καταλάβω - ότι δεν χόρταινε, γιατί ήθελε περισσότερη ποσότητα γάλακτος από αυτήν που είχα συνηθίσει στο πρώτο παιδί.

Όμως πιστεύω ότι - δυστυχώς - είναι κ στο παιδί ή να είναι του νυχτερινού ύπνου ή όχι.

Το παιδί μου έστρωσε στον ύπνο σχεδόν όταν χρόνισε.

Κοριτσάκι μου, καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι.

Επειδή είσαι πρωτομάνα, να σε προετοιμάσω, ότι μπορεί να αργήσει ΠΟΛΥ το στρώσιμο του ύπνου. Μην καταρρεύσεις από τώρα, γιατί ενδέχεται να έχεις πάρα πολλούς μήνες μπροστά σου...

Το παιδάκι σου είναι ακόμα πολύ μικρό.

Ενδεικτικά να σου αναφέρω τη δική μου πείρα. 1ο παιδί, λιγόφαγο, δεν ξυπνούσε για φαγητό, αλλά για αγκαλιές και νανουρίσματα 3 - 100 φορές κάθε νύχτα μέχρι να φτάσει 18 μηνών. 2ο παιδί, φαγανό πολύ, ξυπνάει 1 - 5 φορές (ανάλογα τη φάση του) για να φάει και είναι ήδη 11 μηνών κι εγώ δούλευα και δουλεύω κανονικά.

Υπομονή και που θα πάει, θα έρθει η μέρα που θα τα ξυπνάμε με το ζόρι για να πάνε σχολείο.....

Έχεις μέλλον ακόμα. Ξέρω παιδί που χρόνισε και ακόμα δεν κοιμάται καλά. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να αναγκάσεις το βρεφάκι να ακολουθήσει το πρόγραμμά σου. Ζήτα βοήθεια, κοιμήσου όταν κοιμάται, προσπάθησε να αναπληρώνεις όταν το φροντίζει κάποιος άλλος και κάνε υπομονή.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Καταρχην σας ευχαριστώ πολυ ολες τις γλυκιες μανουλες!το γαλα του το πινει αφηνοντας λιγο παντα.ομως μετα απο λιγο δειχνει οντως να πειναει.τοτε γιατι αφηνει?δοκιμασα να δωσω λιγο μετα απο ενα τεταρτο περιπου κ το ηπιε ξανα.αρα οντως δε του φτανει;τοτε γιατι δε το πινει ολο στην πρωτη δοση;επισης η παιδιατρος μου ειπε σταθερα 120ml.να του δινω απο μονη μου παραπανω;ασε που βγαζει σχεδον παντα λιγο γαλατακι(το οποιο ειναι και αντιαναγωγικο να προσθεσω).αυτο δε σημαινει οτι χορτασε;εχω μπερδευτει... περα απο το φαγητο που πραγματικα δε ξερω αν ειναι αυτος ο λογος της βραδινης μας απελπισιας, σκεφτηκα μήπως υπαρχουν αλλοι τροποι να κοιμαται κ δεν τους γνωριζω η κανω κατι λαθος...

Το σταματάς να ρευτεί; Αν θέλει να ρευτεί ειναι λογικό να σταματάει αλλά σε λίγο να πεινάει. Επίσης, ο δικός μου γιατρός όταν του είπα ότι πηγαίνω βάσει του κουτιού του γάλακτος μου είπε "Δίαιτα του κάνεις; Αυτά είναι απολύτως σχετικά. Θα πίνει όσο θέλει".

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

45 ημερών μωρό πρέπει να ξυπνάει έτσι και αλλιώς για να φάει και αλλαγή πάνας κάθε 3 ώρες το αργότερο εάν δεν έχει ξυπνήσει από μόνο πιο νωρίς.

Επίσης για εμάς τις μαμάδες είναι και λίγο λιγότερος αυτός ο χρόνος διότι αποστείρωση /προετοιμασία γάλακτος και αγκαλιά για ρέψιμο ... μειώνει το '' 3 ωρο μας''.

Το μωρό όταν πίνει γάλα κάπου στην μέση ή όταν σταματά απο μόνο του θέλει απαραίτητα ρέψιμο να φύγει ο αέρας.Ο αέρας είναι ρέψιμο και γουλίτσες!Μετά συνεχίζει με το υπόλοιπο. Δεν πρέπει να πίνει το τελείωμα με τις φουσκάλες γιατι έχει πολύ αέρα και μετά πάλι ρέψιμο που συνοδεύεται με γουλίτσες. Όταν το τρώει όλο... απλά ήρθε η ώρα να αυξήσετε την ποσότητα.H φτιάξε αλλα 30 ml εκείνη την στιγμή.Συνήθως ο παιδίατρος τα λέει αυτά.

Η συνέχεια.... είναι απλά ενας μικρός επαναλαμβανόμενος δύσκολος κύκλος.Οταν τελειώνεις (νομίζεις) ξαναρχίζεις για τον επόμενο γύρο.

Καταλαβαίνω την κούραση αλλα αυτό είναι.Δεν υπάρχει συνταγή 45 ημερών μωράκι να μιλάμε να κοιμηθεί πιο πολύ.Εκτός εαν κοιμάται με δική του επιλογή αλλα και πάλι δεν επιτρέπετε μετά απο 3 μιση 4 ωρες να μην το ταισεις -αλλάξεις. Είναι πάρα πολύ μικρό ακόμη...

Πάντως δεν βρίσκω κάτι μη λογικό και ιδιαίτερο στην περίπτωση σου που να θέλεις βοήθεια ως προς το μωρό.Εσύ πρέπει να αλλάξεις λίγο και να αυξήσεις τις αντοχές σου.

Εαν νομίζεις οτι δεν τα καταφέρνεις ζήτα βοήθεια μόνο απο τον παιδίατρο αρχικά για το μωρό.Δεν μπορεί να μην ξέρεις ακόμη 45 μέερς μετά τι είναι ρέψιμο και τι οι γουλιές που βγάζει μετά το γάλα.Πάντως όχι οτι χόρτασε. Οσό για ξεκούραση τι να πω εαν δεν μπορείς ζήτα απο κάποιον δικό σου βοήθεια.

Δηλαδη ειναι φυσιολογικο να ξυπνα καθε μια ωρα για να φαει ενω ηδη εχει φαει,εχει ρευτει και εχει βγαλει και γουλιτσες.φυσικα και γνωριζω μετα απο 45 μερες τι ειναι οι γουλιτσες και αν πρεπει να ρευτει.δεν μιλαμε για τα αυτονοητα.ευχαριστω οπως και να χει.

Καταρχην σας ευχαριστώ πολυ ολες τις γλυκιες μανουλες!το γαλα του το πινει αφηνοντας λιγο παντα.ομως μετα απο λιγο δειχνει οντως να πειναει.τοτε γιατι αφηνει?δοκιμασα να δωσω λιγο μετα απο ενα τεταρτο περιπου κ το ηπιε ξανα.αρα οντως δε του φτανει;τοτε γιατι δε το πινει ολο στην πρωτη δοση;επισης η παιδιατρος μου ειπε σταθερα 120ml.να του δινω απο μονη μου παραπανω;ασε που βγαζει σχεδον παντα λιγο γαλατακι(το οποιο ειναι και αντιαναγωγικο να προσθεσω).αυτο δε σημαινει οτι χορτασε;εχω μπερδευτει... περα απο το φαγητο που πραγματικα δε ξερω αν ειναι αυτος ο λογος της βραδινης μας απελπισιας, σκεφτηκα μήπως υπαρχουν αλλοι τροποι να κοιμαται κ δεν τους γνωριζω η κανω κατι λαθος...

Μανουλα γλυκια,κρατα γερα!

Να σου ζησει ματια μου!Να ειναι γερο και ευλογημενο!Να ζει μονο ομορφες στιγμες!

Κοριτσι μου,το μωρο σου ειναι πολυ μικρο ακομη!Περναει,και θα περασει περιεργες φασεις γκρινιας και κλαματος,χωρις εσυ να ξερεις τον ''εμφανη'' λογο,πραγμα που ισως να σε στρεσαρει!Ομως,να θυμασαι πως ολα ειναι λογικα και φυσιολογικα!Το μωρο σου μεγαλωνει και αυτο και μονο ειναι αρκετο να του προκαλεσει στρες!Λοιπον,εαν αφηνει γαλα και βλεπεις πως μετα απο λιγο κλαιει γιατι πειναει,και ειδικα εαν βαζει και τα χερακια του στο στομα,να εισαι σιγουρη πως περναει καποιο ειδος κολικων!Το ιδιο ειχα περασει με την μπεμπουλα μου!Μην του δινεις αλλο γαλα,γιατι θα το γεμισει το στομαχακι του και θα δυσανασχετει περισσοτερο!

Οταν του δινεις μετα απο λιγο γαλα,ηρεμει?

Ρευεται κατευθειαν?

Λες οτι πινει ειδικο γαλα για αναγωγες!Το κρεβατακι του ειναι λιγακι υπερυψωμένο?Διότι,πιθανόν να γυρνάει γάλα πίσω και να το ενοχλεί!

Όπως σου είπαν και τα κορίτσια,δεν υπάρχει μυστική συνταγή!

Εγώ θα σου πώ,πολλές αγκαλιές!Να το κάνεις βολτίτσα μέσα στο σπίτι!

Και να κάνεις κουράγιο!Καταλαβαίνω πως είσαι πολυυυυυυυυυυυυ κουρασμένη,όμως σε λίγους μήνες όλα αυτά θα είναι παρελθόν!

Να θυμάσαι πως είσαι ευλογημένη γιατί έχεις ένα παιδακι το οποιο θα αρχισει σε λιγο καιρο να σου χαμογελαει και εκει θα ευχεσαι να ειχες αλλα 10 παιδια!

Να μπαινεις να μας τα λες,να ξεσκας!

Και να κοιμασαι οταν κοιμαται!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου. Σου ευχομαι οπως επιθυμεις να το δεις. Ειμαστε στην ιδια ηλικια και εμεις..

Να σου γραψω και εγω την αποψη μου μιας και ειναι και το δευτερο τωρα.

Οχι δεν ειναι φυσιλογικο να ξυπναει καθε μια ωρα και να πειναει.

Δεν πειναει. Σε ξεγελαει.

Ειναι μια παγιδα που ευκολα πεφτουμε ολες οι μητερες.

Θελει να ρευτει και και το πιο πιθανο ειναι οτι του ερχονται γουλιες στο στομα . Εκει ειναι που την παταμε και νομιζουμε οτι πειναει.

Και το φορτωνουμε γαλα χωρις να θελει με αποτελεσμα να δημιουργουνται ολα αυτα τα προβληματα. Του χαλαμε το στομαχι.

Το πρωτο παιδι δεν το θηλασα και μου το ειχαν κρατησει στην μοναδα παρακολουθησης για αρκετες ημερες αφου ειχα φυγει . Οι νοσοκομες εκει ηταν πολυ αυστηρες με το προγραμμα. Σκεφτειτε οτι εαν δεν ειχαν προγραμμα ολα αυτα τα μωρακια τι θα εκαναν.:rolleyes:

Οι συμβουλες τους σε εμας τις μητερες ηταν το ιδιο. Αυστηρο προγραμμα .

Επισης δεν σταματαμε ποτε το παιδι για ρεψιμο . Ειναι λαθος και αφου ρευτει δεν συνεχιζουμε το γαλα. .

Τον πηρα σπιτι στρατιωτακι.Προσπαθουσαμε να τηρουσουμε επακριβως το προγραμμα, γιατι ηταν λιγο προωρος και ειμαστε ακομα πιο προσεκτικοι ολοι . Και ολα πηγαιναν ρολοι. Επισης και η παιδιατρος ηταν πολυ αυστηρη με αυτο. Ποτε φαγητο νωριτερα απο 2.50 ωρες και οχι αργοτερα απο 4 ωρες.

Ξεκινησαν οι κολικοι, ειχε αναγωγες και ειχαμε και εμεις πονακια σαν και αυτα που περιγραφεις. . Δεν του εδινα ομως γαλα. Του εβαζα πιπιλα σε εκεινη τη φαση . Δεν ταλαπαιρωθηκαμε ιδιαιτερα με κολικους και μεσα σε 40 ημερες , το αργοτερο διμηνο κοιμοταν το βραδυ πολλες ωρες .

Τωρα στο δευτερο παιδι. Ειμαστε την ιδια ηλικια. Το θηλαζω αποκλειστικα. Αλλη παιδιατρος σε αυτο το παιδι Αυστηρο προγραμμα και στο θηλασμο, εκτος απο την αρχη που θελουμε να εχουμε γαλα . Μετα το φαγητο δειχνει να θελει και αλλο μεχρι να ρευτει. Μετα ηρεμει. Πονακια εχει.

Το βραδυ που και που χτυπαει κατι 6ωρα .

Βαλε και πιπιλα να το ξεγελας. Θα σε βοηθησει πολυ.

Να συμπληρωσω επειδη δεν ειχα δει το μηνυμα της Μαρία_thess , συμφωνω μαζι της.

Του δινω αυτα τα 120ml απο τα οποια καποιες φορες αφηνει λιγο και προσπαθω να το κραταω ανα τριωρο περιπου.στη μια μιαμιση ωρα ξυπναει ομως και κανει σαν τρελος με την πιπιλα και με τα χερια στο στομα.τις περισσοτερες φορες ρευεται γρηγορα οταν τρωει,καποιες αργει.ομως για να ξυπναει τοσο συντομα μεσα στη νυχτα σκεφτομαι οτι κατι τον ενοχλει αφου ηδη εχει φαει πριν μια ωρα ειναι καθαρος κ εχει ρευτει.γι αυτο απευθυνομαι σε εσας τις ειτε πιο εμπειρες ειτε σαν εμενα πρωταρες μανουλες!:confused: και φυσικα δεν ειναι μονο η δικη μας κουραση αλλα το μωρο που φαινεται κατι να θελει αλλα δε μπορω να καταλαβω τι...

Να συμπληρωσω οτι τωρα η δευτερη παιδιατρος μου ειπε εαν βλεπω οτι ποναει μπορω στο ενδιαμεσο να του δινω χαμομηλι.

Συζητησε το με τον παιδιατρο μην τυχον και δεν αρκουν τα 120ml.

Αν κρινω απο το δικο μου μωρο ειναι αρκετα. Γιατι 100-120 ml του εχω δωσει δικο μου γαλα. Του εμποριου θα ειναι κατω απο 100ml.

Αλλα ομως εχει να κανει και με το βαρος του μωρου. Τιποτα δεν ειναι απολυτο.

Επισης ψαξτο λιγο για παλινδρομηση που ειναι κατι συνηθισμενο.

Ναι κανει παλινδρομηση γι αυτο κ μας ειπε η παιδιατρος να δινουμε αντιαναγωγικο γαλα.Σας ευχαριστώ και παλι ολες σας!

Κορίτσι μου,το μωρό σου έχει κολικους!Ακριβώς το ίδιο πέρασε και ή δικιά μου!

Ενώ έχει πιει γάλα,φαίνεται σα να πειναει πάλι!Και από τη στιγμή που στο κάνει συγκεκριμένες ωρες,και ειδικά βράδυ!

Κάνε υπομονή!Θα περασει! Σου έχει συστήσει ή παιδίατρος χαμομήλι?

Θα σου προτινα να βαζεις ζεστές κομπρεσες στην κοιλιτσα του!Πριν τον νυχτερινό ύπνο να τον κανείς μπανακι,να χαλαρώνει!

Έχεις ακούσει για τους λευκούς ήχους?Ψάξε στον ίντερνετ,είναι ήχοι που μπορεί να ηρεμούν τα παιδιά!

Εξοπλισμού με υπομονή καλή μου!

Όσο αγχωνεσαι εσύ,τόσο θα στρεσαρεται και το μωρό!

Όλα θα περάσουν καλή μου!

Το κρεβατακι του το έχεις λίγο σηκωμένο?

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

συμφωνώ είναι κολικοί. Και η δικιά μου το ίδιο κάνει. Ρουφάει σαν τρελή την πιπίλα της και τα χέρια της. Στην αρχή νόμιζα ότι πεινούσε. Της έδινα το μπουκάλι και ρουφούσε λίγο και μετά σταματούσε. 'Ωσπου κατάλαβα ότι δεν είναι η πείνα της αλλα η ανησυχία της απο τους κολικούς. Απλά κάποια παιδιά τους κολικούς τους περνάνε με μια ανησυχία και όχι με έντονο κλάμα. Η μικρή μου τα περνάει έτσι. Ο μεγάλος μου τους πέρασε με έντονο κλάμα.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Τον κανω και μπανακι προς το βραδυ του βαζω και μουσικη και θερμοφορα στην κοιλιτσα,τα παντα... ειχα αποκλεισει τους κολικους γιατι δεν κλαιει εντονα κ συνεχομενα.γενικα παντα μετα το φαγητο ειναι πολυ ανησυχος και τη μερα.απλα το βραδυ δεν κοι.αται οπως τη μερα και δε ξερω τι να κανω περα απο υπομονη...

Χωρίς να έχω εμπειρία, νομίζω ότι σε περίπτωση που υφίσταται παλινδρόμηση πρέπει μετά τη σίτιση για κανένα μισάωρο να κρατάς το μωράκι σε ημιόρθια στάση αγκαλίτσα πριν το ακουμπήσεις κοιμισμένο στην κούνια. Για τσέκαρέ το με τον παιδίατρο.

Και εμεις ειμαστε σε αυτη τη φαση που περνας. Ειμαστε 43 ημερων, εχουμε παλινρομηση. Εγω οταν την ταιζω (διακεκομενα για να βγει ο αερας) μετα την κραταω κανα 20 στα χερια να ρευτει ( αρκετες φορες δεν βγαζει αερα, ειναι πολυ δυσκολη στον αερα) και μετα τη βαζω για καμοια ωρα στο ριλαξ. Μετα την βαζω στη κουνια. Οταν ξυπναει μετα απο μια ωρα, υπαρχει πιθανοτητα να ανεβενει το γαλα γιαυτο δεν κοιμαται, προσπαθησε με πιπιλα να ηρεμησει και κρατα το ψηλα μηπως εχει αερα. Επισης εμενα με βοηθησε πολυ οταν την τυλιγω με την πανα σχεδον σαν φασκιωμα (οχι πολυ σφιχτα) και παντα την αφηνω στο πλαι. Ελπιζω να βοηθησα λιγακι :roll::lol:

Δηλαδη ειναι φυσιολογικο να ξυπνα καθε μια ωρα για να φαει ενω ηδη εχει φαει,εχει ρευτει και εχει βγαλει και γουλιτσες.φυσικα και γνωριζω μετα απο 45 μερες τι ειναι οι γουλιτσες και αν πρεπει να ρευτει.δεν μιλαμε για τα αυτονοητα.ευχαριστω οπως και να χει.

Καλησπερα! Να σου ζησει το μωρακι σου!

Εγω θα παραθεσω ενα link που αναφερεται στους κυκλους υπνου των βρεφων:

http://pediatros-thes.gr/άρθρα/κύκλοι-ύπνου-στα-βρέφη-και-στους-ενήλι/

Περα απο αυτο, να ξερεις οτι ειναι απολυτα αναμενομενο το να ξυπναει συνεχως ενα μωρο ουτε 2 μηνων...Νευρολογικα ειναι πολυ ανωριμο ακομα. Γυρω στις ηλικιες 2-3 χρονων τα παιδια ωριμαζουν νευρολογικα και ο υπνος συγκαταλεγεται στην ωριμανση αυτη. Επισης αλλα παιδια κοιμουνται απο πιο μικρα και αλλα απο πιο μεγαλα σε ηλικια.

Ο 8ωρος υπνος, τωρα που γινατε γονεις, ειναι κατι που πρεπει να ξεχασετε (τουλαχιστον τους πρωτους μηνες). Οσο πιο γρηγορα το αποδεχτειτε αυτο, τοσο το καλυτερο για εσας.

Για το γαλα, εγω δεν θα δοκιμαζα πειραματα να του δωσω παραπανω κλπ γιατι το τροποποιημενο γαλα αγελαδας ειναι δυσπεπτο και θα σε βαλει σε αλλα προβληματα. Ακολουθησε πιστα τις οδηγιες του παιδιατρου σε αυτο το θεμα γιατι οταν ενα μωρο σιτιζεται αποκλειστικα με ξενο γαλα, τοτε πρεπει να ακολουθειται το προγραμμα σιτισης. Μονο τα μωρα που θηλαζουν δεν εχουν προγραμμα στην σιτιση και ΔΕΝ πρεπει να εχουν!

Οι κολικοι θα μπορουσαν καλλιστα να υπαρχουν λογω του αγωνα που κανει το στομαχακι του να αφομοιωσει το γαλα και το εντερακι του να διαχειριστει τα αερια. Ζεστα μπανακια, θερμοφορα στην κοιλιτσα, πολλη αγκαλια, μπορεις να του διπλωνεις τα ποδαρακια του στην κοιλιτσα, να τον κρατας μπρουμητα πανω στον μηρο σου με την κοιλιτσα του, χαιδεμα, μουσικουλα, βολτιτσες αγκαλιτσα.

Παντως διαβασε το link γιατι ισως σε κανει να κατανοησεις την φυσιολογια ενος βρεφους και μετα με την γνωση αυτη να ηρεμησεις και εσυ λιγο παραπανω.

Κουραγιο και υπομονη!

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

• 1 year later...

Καλημέρα κορίτσια, βλεπω ότι έχει κάποια να γράψει καιρό σε αυτό το topic. Έχω έναν μπέμπη 35 ημερών που παρουσιάζει κολικούς (κλαίει συνέχεια, τεντώνεται απότομα σαν τόξο, δεν μπορεί να ηρεμήσει, δεν κοιμάται).

Τον θηλάζω και του δίνω 3 φορές το 24ωρο από 120ml συμπλήρωμα τις τελευταίες δυο εβδομάδες γιατί μου είχε πει ο γιατρός ότι δεν έπαιρνε αρκετό βαρος (έπαιρνε 120gr και ήθελε 150-200gr). Αλλάξαμε έως τώρα 4 γάλατα  τα δυο από αυτά αντί αλλεργικά HC & HA, αλλά κανένα δεν έχει κάνει διαφορα. Ειναι σαν να μην μπορεί να ενεργηθεί, σφίγγεται έχει πολλά αέρια κάνει πριτς με φορυβο. Φταιει μηπως ότι δίνω συμπλήρωμα; Θα λύνονταν το πρόβλημα εάν τον θηλαζα αποκλειστικά; 

επισης από προχθες δεν κοιμάται αρκετά, διάβασα ότι πρέπει να κοιμούνται 15 ώρες την ημέρα. Ο δικός μου δεν το φτάνει, τι να κάνω; Όσο δεν κοιμάται τόσο πιο δύσκολα θα τον πιάσει ο υπνος. Ειναι ανυσηχος, κλαίει συνέχεια κυρίως απογεύματα και βραδια. Κοιμάται μόνο πάνω μου ή κάνω στον μπαμπα του 

πρίν από 42 λεπτά , Elena2015 είπε:

Καλημέρα κορίτσια, βλεπω ότι έχει κάποια να γράψει καιρό σε αυτό το topic. Έχω έναν μπέμπη 35 ημερών που παρουσιάζει κολικούς (κλαίει συνέχεια, τεντώνεται απότομα σαν τόξο, δεν μπορεί να ηρεμήσει, δεν κοιμάται).

Τον θηλάζω και του δίνω 3 φορές το 24ωρο από 120ml συμπλήρωμα τις τελευταίες δυο εβδομάδες γιατί μου είχε πει ο γιατρός ότι δεν έπαιρνε αρκετό βαρος (έπαιρνε 120gr και ήθελε 150-200gr). Αλλάξαμε έως τώρα 4 γάλατα  τα δυο από αυτά αντί αλλεργικά HC & HA, αλλά κανένα δεν έχει κάνει διαφορα. Ειναι σαν να μην μπορεί να ενεργηθεί, σφίγγεται έχει πολλά αέρια κάνει πριτς με φορυβο. Φταιει μηπως ότι δίνω συμπλήρωμα; Θα λύνονταν το πρόβλημα εάν τον θηλαζα αποκλειστικά; 

επισης από προχθες δεν κοιμάται αρκετά, διάβασα ότι πρέπει να κοιμούνται 15 ώρες την ημέρα. Ο δικός μου δεν το φτάνει, τι να κάνω; Όσο δεν κοιμάται τόσο πιο δύσκολα θα τον πιάσει ο υπνος. Ειναι ανυσηχος, κλαίει συνέχεια κυρίως απογεύματα και βραδια. Κοιμάται μόνο πάνω μου ή κάνω στον μπαμπα του 

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Προσπάθησε αν μπορείς να κόψεις το συμπλήρωμα κ να το θηλάζεις συνέχεια ή να αντλείς κ να του δίνεις δικό σου ως συμπλήρωμα γιατί σχεδόν σίγουρα με το μητρικό δε θα κάνει κολικούς. Όσο για τον ύπνο δεν έχω να σου πω κάτι, έτσι είναι στην αρχή, κοιμούνται πάνω σου γιατί νιώθουν ασφαλεια, μετά το δίμηνο στρώνει η κατάσταση. Το 15 ώρες είναι ο μέσος όρος, άλλα κοιμούνται 17 κ άλλα 12. Να τον βάζεις για ύπνο μόλις αρχίσει να δείχνει σημάδια νυστας, αν περιμένεις τον πιανει υπερένταση κ ειναι χειρότερα.

• Like 1

1 hour ago, Elena2015 είπε:

3 φορές από 120 ml είναι τραγικά μεγάλη ποσότητα, σκέψου ότι τα θηλάζοντα πίνουν 60-70 ml σύνολο ανά γεύμα, οπότε κάθε μπουκάλι είναι άλλα 2 γεύματα ! 

Προσπάθησε να θηλάσεις αποκλειστικά, αλλά δώσε τουλάχιστον 10 μέρες από όταν συμβεί αυτό να καθαρίσει ο οργανισμός του.

Αρχισε να μειώνεις το συμπλήρωμα, ξεκίνα με τουλάχιστον 10-12 θηλασμούς τη μέρα, παραπάνω αν θέλει, τουλάχιστον 15 λεπτά ανά στήθος, και τα δύο στήθη, παραπάνω αν θέλει, και άρχισε να μειώνεις το συμπλήρωμα. Για αρχή θα σου έλεγα κάνε το με τη μία 50 ml, γιατί είναι πολύ αυτό που παίρνει και βλέπεις ότι το ενοχλεί, και μετά μείωνε στο μισό κάθε 3-4 μέρες, μεχρι να το κόψει. Μπορεί για ένα διάστημα να τρώει συνεχως, κάθε μία ώρα, μην ανησυχήσεις, είναι αναμενόμενο και καλό.

• Like 2

2 ώρες πρίν, Elena2015 είπε:

Αφού κλαίει συγκεκριμένη ώρα είναι κολικοι. Μπορείς να το βοηθήσει με σταγόνες ρώτα τον παιδίατρο.

Γενικά στους κολικους βοηθά το μητρικό. Γραψε λίγο τις ζυγισεις του και τις πάνες που βρέχει για να έχουμε μία εικόνα. 

Το πόσο πρέπει να κοιμαται ενα μωρό είναι σχετικό. Ίσως ακόμη να μην έχει δημιουργήσει πρόγραμμα. Απλά φρόντιζε να το κοιμιζεις μόλις νυσταξει. Εμένα πχ κοιμόταν κάθε δύο ώρες. Όσο μένουν ξύπνια αντιστέκονται στον ύπνο!

Για τους κολικους πρόσεχε εσύ τι τρως. Απέφευγε τα πράσινα και κάθε φορά που τρως κάτι νέο παρακολουθα αντιδράσεις.

• Like 1

2 ώρες πρίν, Elena2015 είπε:

Aν κοψεις το ξενο γαλα πιθανοτατα να ηρεμησουν λιγο οι κολικοι, αλλα και τα θηλαζοντα κανουν κολικους (μιας που η πιθανοτερη αιτιολογια των κολικων ειναι η υπερβολικη εκθεση σε ερεθισματα που ειναι ανωριμα να διαχειριστουνε ακομη), οποτε απλα περιμενεις να περασει το τριμηνο οποτε και σταματανε. Για τις ωρες υπνου συμφωνω με @Lenia16. Οι 15ωρες ειναι ο μεσος ορος, αλλα κοιμουνται λιγοτερο αλλα περισσοτερο. Αυτο που θα προσεξεις εσυ ειναι να διαβαζεις τα σημαδια υπνου και να τον εχεις αγκαλια. Υφασματινο μαρσιπο αγκαλιας δοκιμασες; Ολα τα μωρα κοιμουνται εκει και βοηθαει και στους κολικους. Απο την δικη μου εμπειρια, ο μικρος μου ειχε κολικους καθε απογευμα και ζοριζοταν οταν ειχε αερια ή εκανε κακακια απο την ημερα που γεννηθηκε. Κοιμοταν μονο αγκαλια τους πρωτους 3-4 μηνες και ειδικα τα βραδια που εκλαιγε τον εσφιγγα λιγο παραπανω στην αγκαλια μου και ηρεμουσε. Επιπλεον, βοηθανε οι λευκοι ηχοι, οπως ο απορροφητηρας.

Δες κι εδω

• Like 1