Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παράβαση Αντικαπνιστικού Νόμου από Θεσμούς.

Recommended Posts

Εννέα πολίτες και πολίτισσες κατέθεσαν χθες αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόσφατη διπλή προκλητική παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου και μάλιστα σε δύο κορυφαίες εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους.

Η αναφορά έγινε κατά των:

Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,

Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,

Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου,

Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη,

Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη και

Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

Η αναφορά κατατέθηκε για λογαριασμό τους από το Ελληνικό Παρατηρητηρίο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)

http://booksjournal.gr/slideshow/item/1774-τιμωρήστε-παυλόπουλο-τσίπρα-καμμένο-κ-λπ-για-κάπνισμα-σε-δημόσιους-χώρους

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Εγώ θα προτιμούσα να υπήρχαν και άλλες τέτοιες κινήσεις αλλά για σοβαρά θέματα... π.χ. για πολιτικούς που διορίζουν στο Δημόσιο από το παράθυρο, για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κλπ.. δεν πιστεύω ότι θα έχει κάποια ανταπόκριση αυτή η κίνηση...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Η παραβίαση επισύρει αυτεπάγγελτη δίωξη. Επειδή αυτή δεν ενεργοποιήθηκε η αναφορά στοχεύει στο να εξαναγκάσει τον εισαγγελέα να την ασκήσει.

Στόχος του όλου κινήματος είναι η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στη πράξη. Ήμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή Χώρα που δεν εφαρμόζει ψηφισμένους Νόμους.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

Η παραβίαση επισύρει αυτεπάγγελτη δίωξη. Επειδή αυτή δεν ενεργοποιήθηκε η αναφορά στοχεύει στο να εξαναγκάσει τον εισαγγελέα να την ασκήσει.

Στόχος του όλου κινήματος είναι η εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στη πράξη. Ήμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή Χώρα που δεν εφαρμόζει ψηφισμένους Νόμους.

Επειδή τον συγκεκριμένο Νόμο δεν τον έχω διαβάσει, τι ακριβώς προβλέπει? δηλ. εάν κάποιος καπνίσει σε μία καφετέρια μπορεί να του γίνει δίωξη από τον εισαγγελέα? και με τι ποινή?

για τους πολιτικούς δεν θα πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας?

ρωτώ γιατί δεν ξέρω...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Ναι όντως,γι'αυτο και η χώρα έχει αυτή την κατάντια!!!

Μπράβο PEA για την καταγγελία ( είσαι κι εσύ απ'ότι είδα ανάμεσα σε αυτούς τους 9 !) ,αν και δυστυχώς δε βλέπω προκοπή!

Τα ίδια Παντελακο μου τα ίδια Πεντελη μου!

Επειδή τον συγκεκριμένο Νόμο δεν τον έχω διαβάσει, τι ακριβώς προβλέπει? δηλ. εάν κάποιος καπνίσει σε μία καφετέρια μπορεί να του γίνει δίωξη από τον εισαγγελέα? και με τι ποινή?

για τους πολιτικούς δεν θα πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας?

ρωτώ γιατί δεν ξέρω...

Δεν τα έγραψα καλά.

Βασικά η ποινική δίωξη είναι για αυτούς που δεν εποπτεύουν την εφαρμογή του Νόμου ως όφειλαν, ακόμα και ΟΤΑΝ ΥΠΟΠΊΠΤΟΥΝ στην αντίληψή τους οι παραβάσεις του αντικαπνιστικού (ο νόμος το έχει οριοθετήσει έτσι)

Αρμόδια όργανα εποπτείας εφαρμογής:

1) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) β΄ βαθμού,

2) η Δημοτική Αστυνομία,

3) οι υπάλληλοι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Επιθεώρησης ΕΟΤ του υπουργείου Πολιτισμού,

4) οι επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας,

5) ο τομέας Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας,

6) οι γιατροί και οδοντίατροι Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ,

7) οι επόπτες δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας

8 ) οι λιμενικές αρχές.

Τα γεγονότα που περιγράφηκαν στην αναφορά είδαν ευρέως το φως της δημοσιότητας.

Ουδείς αντέδρασε (από τους αρμόδιους)

Η αναφορά ζητά

- Επιβολή κατά το νόμο προστίμων στους παραβάτες

- Παρέμβαση εισαγγελέα και ποινική δίωξη κατά των κατά το νόμο υπευθύνων που παρέλειψαν να επιβάλουν κυρώσεις και πρόστιμα

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...