Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πείσματα από τωρα?

Recommended Posts

Εμένα η δικιά μου όταν δεν την αφήνω να κάνει κάτι μουγκρίζει!Χαχαχα!Εδώ και 2 μήνες περίπου έχει καλτσομάνια!Αν δεν κρατάει ένα καλτσάκι της στο χέρι δεν μπορεί να κοιμηθεί! :shock: Τώρα σκέφτομαι να της δίνω και τις 2 κάλτσες του ζευγαριού,γιατί μονίμως χάνω τα ζευγάρια!Ευτυχώς που έχουμε πολλές! :D

494345g7fjalcu98.jpg

Διαφημίσεις

Το πείσμα το αντιμετωπίσουμε και εμείς που είμαστε μόλις 7 μηνών. Σίγουρα δεν συμβαίνει μονο σε εμάς αλλα κατα κάποιο περίεργο τρόπο ο μικρός αφήνει τα παιχνίδια του για να παίξει με ότι "απαγορεύτεται". Με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης... με τα γυαλιά μου και γενικά με ότι βρει γύρω του. Μόλις το πάρω απο τα χέρια του, η πρώτη του αντίδραση είναι να τσιρίξει και να φωνάξει, να τεντωθεί τσατισμένος και όλες αυτές οι εκδηλώσεις πείσματος.... Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μόλις του δώσω κάτι άλλο στο χέρι αμέσως ξεχνιέται... και έτσι η εκδήλωση πείσματος λήγει αισίως.... χωρίς πολλά παρατράγουδα.

Σαν να περιγραφω τον δικο μου!!!! :lol::lol::lol::lol:

Εκεινο εμενα που του εχει γινει εμμονη ιδεα ειναι η κρεμα συγκαματος.Εχω την πενατεν σε βαζακι και μολις βρει ευκαιρια την αρπαζει!Ειναι το μονο που δεν τον αφηνω καθολου να παιρνει γιατι συνηθως ειναι λιγο πασαλειμμενη με κρεμα και εχει τρελαθει!!! :lol::lol: Τα υπολοιπα λιγο τον αφηνω για να του φευγει η ιδεα!

και οι δυο σας περιγραψατε τον κωνσταντινο μου με μονη διαφορα την μαρκα της κρεμας!!!!1χαχα

Και η δικιά μου!Καθώς και τα μωρομάντηλα.Είτε τα έχω στο κουτί,είτε στη συσκευασία! :D

H δικια μου θέλει ενα οποιοδήποτε μαλακό πανακι για να κοιμηθεί (συνήθως αυτο που έχω για το γαλα της)!!!το αστείο είναι ότι εδω και 1 μήνα πίνει μόνη της το γαλα και αν τη δεις το πρωι με το 300 αρι γαλα στο χερι να προσπαθει να σηκώσει το μπιμπερό αλλα ταυτόχρονα να χαιδευει με το αλλο χερι το πανάκι της...Αθλο κάνει!!!

τωρα για τα ξεσπάσματα έχω παρατηρήσει και εγω ότι όταν είμαι ήρεμη και αυτή σταματαει τα πείσματα.Θέλει πολύ υπομονη...όταν τη χανω τότε είναι και αυτή πεισματαρα και δεν βγαζουμε ακρη!!!παντως όσο και αν με ποναει ορισμενες φορες, δεν υποκύπτω ειδικά σε πείσματα του τυπου πεφτω στο πατωμα ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΤΩΡΑ...την αφηνω και χτυπιέται στο πάτωμα και αφου δε βλεπει φως σε 1' εχει σηκωθει και ασχολείται με κάτι αλλο...μεγάλη θεατρίνα!!!! :D:D:D:D

ΥΓ. Πλεον τα ξεσπάσματα αυτα είναι πάρα πολύ λίγα.

• 2 months later...

Επαναφερω το θεμα γιατι το παιδι μου πλέον εχει χασει ελεγχο...

Αμα δεν του κανεις αυτο που θελει, αρχιζει να σουφρωνει τη μουριτσα με υφος προειδοποιητικο, "κοιτα με θα κλαψω" και ξεσπαει σε κλαμματα, τσιριζει και χτυπιεται... Και οταν λεμε χτυπιεται δεν εννοω σαν το χταποδι στο πατωμα αλλα χτυπαει το κεφαλι του με το χερι του..

Με εχει ανησυχησει παρα πολυ αυτο που κανει, γιατι το κανει και σε αλλες φασεις, πχ το κανει για πλακα και γελαει.. Η χτυπαει αντικειμενα στο κεφαλι του πχ σημερα ειχε μια μαρακα και χορευαμε το ακαντου και αρχισε να την χτυπαει στο κεφαλι του μεχρι που πονεσε και την αφησε κατω... Επισης πολλες φορες την ωρα που παμε για υπνο, το βρισκει αστειο να χτυπαει το κεφαλι του στο ξυλο του κρεβατιου...

Αικατερινη μαλλον θελω τη βοηθεια σου σε αυτο.. Μου κανει πολυ εντυπωση γιατι εχω ξαναδει παιδια να προκαλουν πονο στον εαυτο τους απο τα νευρα τους, αλλα οχι και για να γελασουν...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εχω διαβασει dora, οτι τα παιδια συνηθηζουν να κοπανανε το κεφαλι τους στα καγκελα της κουνιας τους η καπου αλλου γιατι ετσι λεει ελευθερωνουν ενεργεια. Τα παιδια ως γνωστον εχουν παρα πολυ ενεργεια μεσα τους. Προσπαθησε να τον κανεις να την ελευθερωνει με αλλο τροπο πριν τον βαλες στην κουνια του πχ βαλε τον να χοροπηδαει στο κρεβατι σου για λιγο (αν αυτο δε σε ενοχλει) κρατωντας τον βεβαια. Ετσι κανω εγω στον δικο μου.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

Χρυσα η αληθεια ειναι οτι ειναι ενα πολυ ενεργητικο παιδι.. Αυτο το κανει πολυ εντονα τελευταια που με τις παλιοαρρωστιες τον εχουμε κλεισει στο σπιτι.. Ειναι ενα παιδι που εχει συνηθισει να πηγαινει καθημερινα στον παιδοτοπο οποτε φαντασου να το κλεισεις μεσα.. Ισως να οφηλεται σε αυτο....

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora, σε καταλαβαινω. Εμεις τον εχουμε κλεισμενο μεσα 5 μερες λογω καιρου γιατι ειχαμε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες (-50!!). Να εβλεπες πως εκανε. Μεχρι που προσπαθουσε να πιασει το πομολο της πορτας να ανοιξει για να βγει!!

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Και σε μας κοριτσια τα ιδια κανει ο ζουζουνος θα κλεισουμε αισιως τους 11 σε 1 βδομαδα , του αλλαζουμε πανα με κλαματα και τσιριδες και αντε εντα3ει οταν εχει κανει τσισακια , στα κακακια ομως πασαλιβομαστε ολοι μαζι γιατι για να τον αλλαξεις πλεον θελει 2 , παντα με τον αντρα μου τον αλλαζουμε , ενας τον κραταει και αλλος τον καθαριζει . Επειτα αμα του παρουμε το τηλεκοντρολ τσιριζει επισης, αμα δεν τον αφησουμε να παει στο αγαπημενο του απαγορευμενο μερος το γραφειο μου με το PC και με τα πολλα καλωδια τζιριζει επισης . Του αρεσει πολυ το μπανιο και μαθαμε και κλεινουμε τα ματακια τωρα για να μην μπει νερακι , επισης τρελαινεται απο χαρα να ειναι γυμνουλης και αμα τολμησουμε και τον ντυσουμε τζιριζει καθως και οταν του βαζουμε το μπουφαν του λες και τον σφαζουμε . ΑΑΑ παπουτσακια ενοειτε ουτε λογος να δω τωρα τι θα κανουμε που θα αρχησει να περπαταει εχουμε μια ελπιδα μηπως καταλαβει τη χρησιμοτητα τους .

Δεν το κρυβω κουραζομαι για να τον ντυσω αρκετες φορες, ομως ρε παιδια ειναι τοσο γλυκας ακομα και οταν τζιριζει και θυμωνει και μην μου πειτε δεν ειναι παρα πολυ αστειο απο ενα τοσο μικρο πλασματακι να βλεπεις τα θελω του και να απορηπτει εστω και τοσο εντονα αυτα που δεν του αρεσουνε ??? ειναι γλυκα τα ατιμα , ζωη και υγεια να εχουνε ολα τα παιδακια του κοσμου και εμεις να ειμαστε γερες δυνατες να τα βλεπουμε να τα μεγαλονουμε με αγαπη και υπομονη

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=2852&highlight=#2852

δες εδώ τα πόστ της oh mamy

και εδώ και εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=539&highlight=head+banging

μη σε ανησυχεί. πολλά παιδιά το εμφανίζουν, το έχω δεί αρκετές φορές. φεύγει γρήγορα όταν έχεις αυτή την αντιμετώπιση που γράφουν.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

o μπεμπης ειναι σχεδον 7μηνων και εχει ξεκινησει απο πολυ νωρις τα πεισματα.

1.δεν θελει σε καμμια περιπτωση να τον ντυνουμε δινουμε μαχη καθε φορα

2.δεν θελει να του βαζουνε πανα τεντωνει τα ποδια και τσιριζει..

3.στην μεση του φαγητου αν δεν κανω γρηγορα γρυλιζει(μοτερακι θα βαλω στο τελος)...

4.αν τον αφησουμε ενα δευτερολεπτο μονο του ουρλιαζει λες και τον σφαζουν,τεντωνεται,χτυπιεται σαν μεγαλος ανθρωπος..

με λιγα λογια αχ τι με περιμενει...

my baby was my reborn...

Και εμας πεισματα κανει διαφορα κατα καιρους,οποτε το θυμαται.

Αυτο που εχει ξεκινησει τωρα τελευταια ειναι να ονοματιζει ολα τα παιχνιδια

της πως ειναι δικα της.

Και μολις καποιος της το παιρνει απο το χερι να λεει "Νινα" (απο το

Κατερινα) και αμα το κραταει

καποιος πιο πολυ να κλαιει και να σκυβει στον καναπε με το κεφαλι και

να κλαιει με το ζορι...

Ειναι απιστευτα τα καθαρματακια... :D

..sine qua non..

και η δικη μου απο 8 μηνων και μετα αν δεν επερνε αυτο που ηθελε στα χερια τεντωνε τα ποδια και εκλαιγε. τωρα το κανει σπανια αλλα εχουμε αλλα. χτυπαει το κεφαλι στην κουνια και τρωει το χρωμα με τα δοντια της. την εχει χαλασει γυρω γυρω :( τι να κανω? επισης οτι κραταει στα χερια το χτυπαει στο κεφαλι της. :? αλλα απ' οτι διαβασα δεν ειμαστε οι μονοι :P

Το πείσμα το αντιμετωπίσουμε και εμείς που είμαστε μόλις 7 μηνών. Σίγουρα δεν συμβαίνει μονο σε εμάς αλλα κατα κάποιο περίεργο τρόπο ο μικρός αφήνει τα παιχνίδια του για να παίξει με ότι "απαγορεύτεται". Με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης... με τα γυαλιά μου και γενικά με ότι βρει γύρω του. Μόλις το πάρω απο τα χέρια του, η πρώτη του αντίδραση είναι να τσιρίξει και να φωνάξει, να τεντωθεί τσατισμένος και όλες αυτές οι εκδηλώσεις πείσματος.... Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μόλις του δώσω κάτι άλλο στο χέρι αμέσως ξεχνιέται... και έτσι η εκδήλωση πείσματος λήγει αισίως.... χωρίς πολλά παρατράγουδα.

κι εμας ετσι ακριβως! εχει μαθει βεβαια απο την πεθερα μου που τον κραταει τα πρωινα και για να σταματησει να φωναζει του κανει ολα τα χατηρια.....αλλα σε γενικες γραμμες κι εμας ξεχνιεται οταν του δωσουμε κατι αλλο ή αγνοησουμε τις φωνες του και μετα συνεχιζει με αλλο παιχνιδι

• 3 χρόνια μετά...

ο μικρος μου ειναι 8 μηνων και εχω το εξης προβλημα,θελει να γινεται συνεχεια το δικο του(πχ να αρπαξει οτι εχει βαλει στο ματι) αν δεν τον αφησω να κανει αυτο που θελει ουρλιαζει και γενικα εχει πολλα νευρα!!!! τι μπορω να κανω για να το κοψουμε αυτο??ολη μερα εχω πονοκεφαλο απο τις φωνες του....

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

Διαφημίσεις

Να τον αγνοείς όταν φωνάζει και να του δίνεις αυτό που θέλει μόνο όταν σταματήσει τις φωνές.Στα δικά μου έχει πιάσει αρκετά. Το κακό είναι πως από ένα σημείο και μετά - ακόμα κι αν εσύ τα κάνεις όλα σωστά - κάποιος θα βρεθεί να κάνει λάθος κι έτσι θα καταλάβει (ή θα θυμηθεί) ότι μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει με φωνές. Από την άλλη μεριά, εγώ είμαι της άποψης ότι με τον καθένα το παιδί μπορεί να έχει διαφορετική συμπεριφορά, δλδ να ξέρει μέχρι πού "το παίρνει" να κάνει πείσματα. Είναι δική σου δουλειά να το μάθεις μέχρι πού "το παίρνει" με εσένα...... και παράλληλα να το μάθεις και σωστή συμπεριφορά, σαν μάνα που είσαι;)

χαχαχααχαχαχ......παρε πολλα παναντολ γιατι θα τον εχεις πολυ καιρο ακομη!!!

Σορυ που γελασα αλλα και εγω ετσι ειμαι στο σπιτι με το μικρο που μου βγηκε τσαουσης....

Θα φτιαξουν μεγαλωνοντας μωρε....ελπιζω....

χμ! καλό θέμα, γιατί κι εμείς σ' αυτή τη φάση είμαστε! Και μάλιστα, ο μικρός είναι 2ος, οπότε η φωνή πάει σύννεφο, γιατί βλέπει και τον μεγάλο που φωνάζει, αλλά είναι και ένας τρόπος για να διεκδικήσει την προσοχή (η οποία φυσικά δεν είναι αμέριστη, λόγο σειράς γέννησης). Λοιπόν, αυτό που κάνω είναι να του λέω (όταν κάτι είναι επικίνδυνο ή σπάει) ότι "το τάδε δεν είναι παιχνίδι και δεν μπορώ να σου το δώσω" και στη συνέχεια προσπαθώ να του αποσπάσω την προσοχή με κάτι άλλο ή τον απομακρύνω από το δωμάτιο.

Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, μερικές φορές τον αφήνω και φωνάζει, αλλά... περίεργο ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...

Πάντως μη νομίζετε... η συνταγή "είναι επικίνδυνο κλπ" δεν πιάνει πάντα. Με τον μεγάλο έπιανε... τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Τέλος πάντων, σιγά σιγά θα το εμπεδώσει! Ίσως με λίγο περισσότερη προσπάθεια!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Η δικιά μου είναι 13 μηνών και αν δεν γίνεται αυτό που θέλει εχουμε τσιρίδες . Επιπλέον πλέον δεν πιάνει καθόλου το οχι . Το αντίθετο μάλιστα . Αν της πω οχι θα πάει εκεί και θα με κοιτάζει ενω κάνει το απαγορευμένο . Επιπλέον θέλει μονη της να χτενιστεί , να φάει , να περπατήσει χωρίς να της πιάνουμε το χεράκι εξω στο δρόμο . Οταν την πιάνουν τα νευρα της φωνάζει , κλαίει , τσιρίζει .

Τι κάνουμε ? Τι λένε οι ειδικοί ?

JJBjp3.png

Κι εμένα ο γιός μου όταν θέλει κάτι και δεν το έχει, τσιρίζει. Εγώ τον αγνοώ ή/και του αποσπώ την προσοχή με κάτι άλλο και μέσα σε 3' σταματάει. Νομίζω είναι η φάση τώρα που διεκδικεί με έντονο τρόπο αυτό που θέλει. Υπομονή, σταθερότητα στο "όχι" και όχι μάλωμα/φωνές γιατί τα παιδάκια έχουν την τάση με τη φωνή να εκνευρίζονται χειρότερα.

Απ' όσο έχω διαβάσει, εντείνεται το φαινόμενο επειδή ακόμη δε μπορούν να συνεννοηθούν. Όταν αρχίζουν να μιλάνε, το φαινόμενο εξασθενεί.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...