Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χασατε φιλες από τότε που γινατε μανουλες????

myriam14

Recommended Posts

Αν θέλει λοιπόν να κάθεται σπίτι της και δεν της αρέσει να βγαίνει έχει το δικαίωμα, αλλά ας μας το πει να την αφήσουμε ήσυχη να το κάνει, αφού καλοπερνάει χωρίς φίλους.

Επειδή πιστεύω πολύ στο "πες μου ποιος είναι ο φίλος σου να σου πω ποιος είσαι" πες μας myriam εάν η κοπέλα αυτή έχει άλλη καλή φίλη κι αν τι γνωρίζεις τι άνθρωπος είναι; Επίσης πιστεύω στο "πες μου αν έχεις φίλους να σου πω ποιος είσαι" μήπως δεν έχει καθόλου φίλους;

Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στη φιλία και δεν την έχουν ανάγκη ο ψυχισμός αυτων γενικά έχει θέμα, αυτό έχω δει από τη δίκη μου εμπειρία και αυτό λέει η καλύτερή μου φίλη που είναι ψυχίατρος.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλοι φίλοι.μια γειτονισσα και οι φιλοι-ζευγαρια του συζύγου της.δεν πρόκειται να την ξεκοψω,είναι πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο,όμως κάπου κάπου θα ήθελα να βλέπω ότι το ίδιο της είμαι κι εγώ,εμπρακτως οχι στα λογια!αμοιβαία πράγματα.ακόμη και μοναχική να είναι και σπιτογατα και τεμπελιτσα,ποτέ δεν είναι αργά για να αναθεωρήσει κάποια πράγματα έστω και στο ελάχιστο όταν βλέπει πως έτσι πληγώνει τους ανθρώπους της.ή ζωή πρέπει να μας εξελίσσει και όχι να μένουμε στάσιμοι και βολεμενοι.όσο ψυχαναγκαστικο μπορεί να της φαίνεται όταν αποζητω την παρέα της,άλλο τόσο εγωιστικό και μένα που ακούγεται να μη καταβάλλει έστω και τη παραμικρή προσπάθεια κάπως να το αλλάξει όλο αυτό το σκηνικό.σαν να μου λεει δηλαδή,αυτή ειμαι,αν γουσταρεις,αλλιως τα κουβαδακια σου και σε άλλη παραλία.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είσαι σίγουρη ότι αυτό λέει; Αυτό που σου προκαλεί θυμό; Ή μήπως λέει αυτό μπορώ, αυτό αντέχω ευχαριστώ που το καταλαβαίνεις (μέχρι τώρα).

Δεν την ξέρω την κοπέλα ούτε κι εσένα, μα όταν κρίνουμε τις επιλογές του άλλου με βάση το δικό μας χαρακτήρα και τα δικά μας θέλω, σπάνια καταλήγουμε σε σωστό συμπέρασμα.

Κι αν όντως ο ψυχισμός της έχει θέμα όπως είπε η κοπελα πριν, αυτό την κάνει λιγότερο άξια για φίλη; Δε μιλάω για παρέα χαχαχούχα, μιλάω για φιλία βαθια...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ένα από τα βασικά χαρακτηρισιτκά της φιλίας είναι η αποδοχή. Αν ξέρεις ποιος είναι ο άλλος και τον εκτιμάς, τότε οταν μπορείς παραβλέπεις τις αδυναμίες του και εστιάζεις στα θετικά του όταν εσύ ο ίδιος αντέχεις. Δε δικαιολογείς ούτε ανέχεσαι. Αποδέχεσαι.

Η φίλη σου δεν άλλαξε καθόλου. Οι δικές σου προτεραιότητες και αντοχές άλλαξαν. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ κα ιτο καρπούζι επομένως. Δε χρειάζεται να τσακωθείς. να αναλωθείς σε συζητήσεις. Τίποτα. Ή τη δέχεσαι όπως είναι ή προχωράς χωρις αυτήν καλωσορίζοντας τις σπάνιες φοές που η συναστρία και η ευθυγράμμιση των πλανητών θα ευοδώσει τη συνάντησή σας. Ποιος ο λόγος να πιέζεστε;

Συμφωνώ απολύτως!!!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές δεν υπάρχει περίπτωση να της ρίξω άκυρο,αυτό και μόνο μου αποδεικνύει πως κατά βάθος υποχωρω και την αποδέχομαι...απλούστατα ανοιξα το εν λόγω θέμα για να το μοιραστω και να δω άλλες κοπέλες με αντίστοιχες εμπειρίες πως το διαχειρίστηκαν.αν καταφεραν κατι να αλλαξουν εν παση περιπτωση με κάποιο τροπο.σαφέστατα στη παρούσα φάση την έχω περισσότερη ανάγκη ως παρουσία,αλλά δε βαριέσαι πάντα στις σχέσεις κάποιος μένει λίγο πιο πίσω....

Αφου αποφασισες κ καλα έκανες οτι δε θελεις να τη χάσεις,τότε μπορεις να κανεις το εξής μηπώς κ την ταρακουνησεις λιγο:μην εισαι παντα τοσο διαθεσιμη,δηλ εκει που πας μια φορα την εβδομαδα,πανε να τη δεις μια στις 20μερες .Κοιτα να βρεις αλλες παρεες κ δειξε της οτι δεν ειναι η μονη σου επιλογη.Προτεινε της να πατε μια βολτα εξω για να παρουν τα παιδια αερα κ πες της οτι εσυ θα πας κ χωρις αυτην γιατι το χρειαζεται το παιδι σου.

Το ξερω οτι ειναι δυσκολο να το δεκτεις κ συμφωνω μαζι σου οτι οταν σε μια σχεση μας ενοχλει κατι που μπορει να αλλαξει κ το συζηταμε με τον αλλο αυτος πρεπει να προσπαθει να κανει κατι αν δε θελει να μας χασει,διαφορετικα δειχνει αδιαφορια γιατις αναγκες μας.

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...

αχ...κορίτσια....εγώ έχασα φίλη από πριν παντρευτώ βασικά...αλλά ιδίως μετά....όλο δε μπορεί....δουλεύει πολύ.....δεν της στάθηκα στα δύσκολα....αφού πάντα είχε άλλες να της σταθούν....και φυσικά πάντα είναι επικριτική απέναντί μου...δε θέλω φίλες να μου λένε τι καλή και σωστή που είμαι ...κάθε άλλο...αλλα κακά τα ψέματα...όταν ο άλλος μας το λέει με αγάπη φαίνεται

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...