Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο θηλασμός μου

Recommended Posts

Το έτοιμο γάλα είναι καλό το βράδυ γιατί η μαμά μπορεί να κουτουλάει αλλά κάνεις το γάλα και σε 10 λεπτά το μωρό έχει φάει.

Να σου ζήσει! :)

Αφού σε βόλεψε έκανες πολύ καλά που ακολούθησες αυτή τη μέθοδο ταΐσματος.

Όμως για τις περισσότερες μητέρες που θέλουν να θηλάσουν αποκλειστικά, η συστηματική αντικατάσταση ενός βραδυνού γεύματος μπορεί να σημαίνει συνολική μείωση της παραγωγής σε λιγότερο από 3 24ωρα και κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό.

Αν η μητέρα δεν ενδιαφέρεται για αποκλειστικό θηλασμό ούτε για τη διάρκεια του θηλασμού, κάνει όποιο συνδυασμό επιθυμεί.

θηλασμός μπορεί να πάρει και μια ώρα...

Αυτό ισχύει για το πρώτο διάστημα των 5-6 εβδομάδων μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, αργότερα όμως ο θηλασμός είναι πιο σύντομος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μεχρι να ξυπνησεις το βραδυ,να ετοιμασεις το γαλα και το μωρο να κλαιει φανταζομαι τον εχεις χασει εντελως τον υπνο σου....Εγω τυολαχιστον αυτο θα παθαινα :roll: Με το θηλασμο δεν εχεις ουτε αγχος,τρεξιμο να προλαβεις και το μωρο να κλαιει και να σπαραζει...Σε 10 δευτερα εχει αυτο που θελει,παντα ετοιμο! :wink::)

ΥΓ:Δεν διαρκει ο θηλασμος μια ωρα συνηθως και ας μην τρομαζουμε τις μελλουσες μανουλες! :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png

ο παιδιατρος μου είπε ότι το παιδί στα πρώτα 4 λεπτά που είναι στο στήθος έχει χορτάσει και έχει φάει αυτό που θέλει.

Επανέρχομαι σε αυτό γιατί οι περισσότεροι λένε για 10 λεπτά από το κάθε στήθος άρα τουλάχιστον 20, αυτό το 4 έχει ξεφύγει πολύ....

Θυμήθηκα ότι κάπου το είχα διαβάσει και το έψαξα.

Τον φοβερό αυτό χρόνο των 4 λεπτών τον αναφέρει σε ένα βιβλίο ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Παπαδάτος.

Ο οποίος λέει και άλλα μαργαριτάρια όπως:

Βάλτε στο στήθος το μωρό μετά από 1-2 ώρες (είναι σημαντικό να χαθεί η πρώτη ώρα...)

Επειδή στην αρχή "υποσιτίζονται" θα χάσουν βάρος (πόσες μητέρες θα θυμούνται τα εισαγωγικά;;;, το βάρος που χάνουν είναι κυρίως υγρά και δεν έχει απαραίτητα σχέση με το πόσο και αν τρώνε...)

Το μωρό σας δεν πρέπει να κοιμάται ή να είναι μισοκοιμισμένο την ώρα που τρώει (γιατί;;;)

Τη μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος την παίρνει τα 4-5 πρώτα λεπτά. Μην το αφήνετε στο στήθος περισσότερο από 8-10 λεπτά :shock: (τα περισσότερα νεογέννητα μένουν ώρες στο στήθος...)

Τη συχνότητα των γευμάτων θα την καθορίσει το μωρό σας. Τα περισσότερα ζητάνε 5-6 γεύματα την ημέρα (η μαμά που το διαβάζει σίγουρα πιστεύει ότι το δικό της μωρό που τρώει ανά μία ώρα και μένει 50 λεπτα στο στήθος δεν τρέφεται καλά...)

Για την έλευση του 2ου παιδιού γράφει ως πρώτο:

Προσπαθείτε να μη θηλάζετε το μωρό σας μπορστά στο μεγαλύτερο παιδί :shock::shock::shock::shock::shock:

Ξέρετε γιατί; Γιατί τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια, εκπαιδεύονται σε αυτή την ηλικία και πρέπει να βλέπουν μόνο το μπουκάλι για να μην ξέρουν καν πώς μεγαλώνουν τα μωρά!!!

Το βιβλίο αυτό που έγραψε ο κ. Κωνσταντίος Παπαδάτος διανεμήθηκε δωρεάν στις μητέρες μαζί με τα pampers που αγόρασαν από τα σούπερ μάρκετ....

Φυσικά εκδότης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη ΝΕΣΤΛΕ

Η ΝΕΣΤΛΕ πλήρωσε τον παιδίατρο να γράψει ένα βιβλίο για χάρη της και αυτός το έκανε τηρώντας κάθε επιστημονική δεοντολογία...

:?

το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν γιατροί που ενημερώνονται για το θηλασμό από τα βιβλία που εκδίδει η ΝΕΣΤΛΕ...

:?

Πω πω Αγλαία.... τα νεύρα μου! :evil:

Και γενικά τα νεύρα μου , όσο σκέφτομαι πόσοι καλοθελητές (???) ή ανεγκέφαλοι υπάρχουν.... :evil:

Να πω και εγώ τι αποκόμισα απο την δική μου εμπειρία, να συμβάλλω για να μην τρομάζουμε και τις μελλουσες και καινουριες μανούλες που θέλουν να θηλάσουν:

Όταν έμεινα έγκυος και αφού αποφάσισα ότι όσο και να ανησυχώ για την υγεία του μωρού, δεν ωφελεί, είπα ότι θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου για να γεννηθεί και να παραμείνει υγιές και αυτό σήμαινε:

Θα προσέξω τι τρώω και τι κάνω, θα προσπαθήσω πάση θυσία να γεννήσω φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο αν μπορώ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θέλω να θηλάσω το παιδί μου. Ειδικά για το τελευταίο ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη. Και έτσι από τον 5 μήνα κιόλας, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ.... Από το ιντερνετ, απο την La Leche, απο γνωστές που θήλασαν, από ξένα φόρουμ θηλασμού....

Ετσι όταν ήρθε η ώρα να γεννήσω στο "σεσημασμένο" ΙΑΣΩ με τη βοήθεια του ιατρού μου που είναι της παλαιας σχολής και κατά των κατά βούληση καισαρικών γέννησα φυσιολογικά (βέβαια, πάλι ήταν παρεμβατική η "βοήθεια" στον τοκετο: και την οκυτοκινη μου την εφαγα και μου σπάσαν τα νερα και εμπαιναν κάθε τρεις και λίγο να δουν τη διαστολή) χωρίς επισκληρίδιο και ζήτησα αποκλειστικό θηλασμο, με ζήλο...Είχα βάλει και τον άντρα μου να το λέει σε όλες στον θάλαμο.

Βέβαια αυτοι τον χαβά τους....

...επειδή όμως εγω ήμουν πολύ ενημερωμένη, δεν μπορουσαν πλεον εύκολα να με σαμποταρουν.... Προσπάθησαν να επέμβουν αλλά είδαν την αποφασιστικότητά μου και με άφησαν στην ησυχία μου!...

Το χαρτάκι που μου έδωσε η παιδίατρος τη μέρα που φεύγαμε απο το μαιευτήριο με το γάλα που έπρεπε να δώσω στη Μάγια αν δεν χορταίνει, το εσκισα επιδεικτικά μπροστά της....

Θηλάζω μέχρι και σήμερα και στην ερώτηση αν θα συνεχίσω, απαντώ δεν ξέρω.... θα συνεχίσω όσο θέλει η Μάγια και εγώ!

Στην τελική, αυτό που θέλω να πω στις μέλλουσες μαμάδες κυρίως είναι ότι:

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Αν θέλετε να θηλάσετε, ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα, και τότε όσοι καλοθελητές και ηλίθιοι και να σας περιτριγυρίζουν , δεν θα μπορέσουν να σας βλάψουν και τελικά θα καταφέρετε να θηλάσετε και να ζήσετε αυτόν τον ιδιαίτερο μαγικό δεσμό με το αγγελουδάκι σας!

(απο τη στιγμή που είστε και διαβάζετε parents, είστε σε πολύ σωστό δρόμο! :wink: )

Αυτά!

Καλημέρα

Θα συμφωνήσω εν μέρει με την Έρικα και τα όσα έγραψε... το να θηλάσω και για εμένα ήταν σίγουρα μονόδρομος... είχε προηγηθεί και στην οικογένεια ένα ανηψάκι το οποίο και η αδερφή μου το θήλασε με υπομονή και επιμονή, και ήταν για μένα το πιο ζωντανό παράδειγμα - υπόδειγμα! Τον αποκλειστικό θηλασμό τον ξεκίνησα απο την αρχή στο μαιευτήριο (αν και είμαι σίγουρη πως στα ιδιωτικά όσες έχουμε γεννήσει, ακόμα και όταν ζητάμε αποκλειστικά θηλασμό, κάτι τους δίνουν στους θαλάμους. Πώς γίνεται δηλαδή τη νύχτα να μου φέρνουν το μωρό κάθε μισή ώρα και το πρωί που όλως τυχαίως είχε καθαριότητα στα δωμάτια να κάνουν και τρεις ώρες να το φέρουν;; Δεν πεινούσε τότε το παιδί;;;;; :!: ) και ας χρειάστηκε για να γεννήσω να κάνω καισαρική. Δε βρήκα, όπως έχω ξαναπεί, στον περίγυρο την υποστήριξη που ήθελα πάνω απ' όλα όμως είχα την υποστήριξη του άνδρα μου, της παιδιάτρου και το πείσμα μου που με βοήθησαν. Και συνέχισα μέχρι που ήρθε φυσιολογικά το τέλος κάπου στο 10ο μήνα... χωρίς πίεση και χάπια...

Όσον αφορά τη γέννα... Δε θα το έλεγα πως ήμουν προσανατολισμένη πώς θέλω να γεννήσω. Μάλλον έλεγα πως όπως έρθουν τα πράγματα. Δε θα έλεγα πως ήμουν φουλ του φυσιολογικού τοκετού, αν ερχόταν βέβαια καλώς να ερχόταν... δε θα επέλεγα την καισαρική. Η καισαρική προέκυψε. Έκανα μεγάλο παιδί, το οποίο δεν είχε έρθει αρκετά χαμηλά για να γεννήσω φυσιολογικά και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να γεννήσω με εμβρυουλκούς και άλλα τέτοια μέσα και κόπους-πόνους ωρών...Σε κάθε περίπτωση βέβαια (είτε φυσιολογικού είτε καισαρικής) θα έλεγα πως η επισκληρίδιος θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές... μεγάλη ανακάλυψη! :D

Το μόνο κακό με την καισαρική ήταν πως αργείς να φας στο μαιευτήριο... (όλο με κάτι τσάγια την έβγαζα στην αρχή και πεινούσααααα!!!!) :D

Διαφημίσεις

Το χαρτάκι που μου έδωσε η παιδίατρος τη μέρα που φεύγαμε απο το μαιευτήριο με το γάλα που έπρεπε να δώσω στη Μάγια αν δεν χορταίνει, το εσκισα επιδεικτικά μπροστά της....

Δεν ξέρω αν σου έτυχε, πάντως εμένα και οι δύο παιδίατροι του μαιευτηρίου που με επισκέφθηκαν για να μου πούν την πορεία του μικρού, μου έδωσαν χαρτάκια με όλα τα βασικά που θα έπρεπε να προμηθευτώ και αμφότερα είχαν προτυπωμένη τη μάρκα του γάλακτος που θα "έπρεπε" να αγοράσω. :evil:

Αυτό και μόνο, νομίζω, λέει πολλά...

Εμένα με έκανε έξω φρενών :twisted: :twisted: και μου ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επιθυμία να θηλάσω αποκλειστικά.

Υ.Γ. Το γάλα το αγόρασα (ο φόβος και η αβεβαιότητα της πρωτάρας, βλέπεις), αλλά ακόμα βρίσκεται κλειστό στο ντουλάπι (σαν το μπαμπούλα στη ντουλάπα :D ).

fUvDp2.png

Και μένα ήταν χαρτί συνταγολογίου της με προτυπωμένη τη συνταγή με τη συγκεκριμένη μάρκα γάλακτος (ούτε καν θυμάμαι ή ξέρω μάρκα)...

Πολύ εκνευριστικό, για αυτό και την εσκισα!

... να σημειώσω για την δική μου ιστορία ότι εννοείται ότι αν και είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και τους το υπενθυμίζαμε σε κάθε ευκαιρία, το μωρό το ταίζανε σίγουρα (μου το φέρνανε κάθε 3 ώρες και όχι όταν έκλαιγε... προφανώς από το μπούκωμα δεν εκλαιγε...πραγματικά την κόρη μου τις μέρες στο μαιαυτήριο δεν την άκουσα ούτε μία φορά να κλαίει!!!!) , αλλά με την επιμονή μου (και προφανώς επειδή είχα καλή παραγωγή) καταφέραμε και εδραιώσαμε το θηλασμό μας!

Εμένα πάλι κορίτσια (για το Ιασώ μιλάω και εγώ) μου τον έφερναν μπορεί και κάθε μισάωρο... ειδικά το βράδυ... βέβαια στην περίπτωσή μου (πιθανότατα και λόγω καισαρικής) ο θηλασμός καθυστέρησε να εδραιωθεί (μου πήρε πάνω από 15 μέρες για να πω πως έχω γάλα) χωρίς ωστόσω να το βάλω κάτω... άσε που άκουγα και ένα κάρο μπούρδες ότι όσες γεννούν με καισαρική δε μπορούν να θηλάσουν... το είδα στην πράξη ότι πρόκειται για ράδιο αρβύλα...

...και φυσικά και εμένα μου έδωσαν φεύγοντας το προτυπωμένο χαρτάκι με το επιπλέον επιχείρημα "... γεννήσατε μεγάλο παιδάκι, δε θα το φτάσει το γάλα σας...." Αλλά όπως μπήκε από το αυτί η συμβουλή της συγκεκριμένης παιδιάτρου.... βγήκε! :D

Εχοντας διαβασει αρκετά ποστ στο φόρουμ παρατήρησα συχνά τη φράση ''κανε το και αχρείαστο να είναι" λ.χ. για τα εμβόλια που δεν είναι υποχρεωτικά,για τα βλαστοκύτταρα, πανακριβα ιδιωτικά μαιευτήρια. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να προσφέρουμε στα παιδιά μας κατί που έχει πάρα πολύ μικρές πιθανότητες να φανεί χρησιμο, ενώ όταν πρόκειται για το θέμα του θηλασμού είναι τόσο δύσκολο να θυσιάσουμε τον ύπνο μας, την άνεση μας τον πρωτο μήνα μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός. Μου φαίνεται αρκετά οξύμορο το γεγονός οτι ενώ με τόση ευκολία θυσιάζουμε χρήματα, δυσκολευόμαστε να να θυσιάσουμε την άνεση μας. Σε καμία περίπτωση δεν εχω σκοπό να κριτικάρω τις μητέρες που επιλέγουν συνειδητά να μην θηλάσουν απλά δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτή την επιλογή.

Ilonka

Δυστυχώς παίζει πολύ παραπληροφόρηση στο θέμα του θηλασμού... το οποίο αποπροσανατολίζει πολλές μητέρες. Ότι δεν έχουν όλες γάλα, ότι ο θηλασμός είναι δύσκολος, ότι ποτέ το γάλα σου δε φτάνει και ένα σωρό αλλα...Δεν ξέρω τις ηλικίες όλων σας (αν και πάνω κάτω όλες εντός μιας 10ετίας είμαστε) όμως η γενιά μας (στην πλειοψηφία της) μεγάλωσε με ξένο γάλα. Ήταν η περίοδος εκείνη που έγινε το μπαμ με τα γάλατα και άρχισαν να περνάνε οι βιομηχανίες στη γυναίκα πως το έτοιμο γάλα είναι καλύτερο... σκέψου ότι αυτές οι γυναίκες είναι σήμερα γιαγιάδες (και μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν γιαγιάδες που ανακατεύονται στο τι θα φάει το εγγόνι) οι οποίες παίζουν το ρόλο τους και πιπιλίζουν τα αυτιά της κόρης, νύφης κτλ... Επαναλαμβάνω πως δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις κάτι τέτοιο... όμως ισχύει. Και εκεί αν η νέα μητέρα δεν ορθώσει το ανάστημά της και αν δε μπει στη διαδικασία να φιλτράρει όσα ακούει, πέφτει στην παγίδα...

Για να μην πούμε και για το ρόλο της διαφήμισης, των παιδιάτρων κτλ κτλ... που κάθε άλλο παρά βοηθούν...

Κοινώς, αμα δεν ψαχτείς, αν δε διαβάσεις ένα σωστο βιβλίο, αν στην τελική δεν ακούσεις δυο σωστά πράγματα... να πως δε θηλάζεις....΄

Διαφημίσεις

... να σημειώσω για την δική μου ιστορία ότι εννοείται ότι αν και είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και τους το υπενθυμίζαμε σε κάθε ευκαιρία, το μωρό το ταίζανε σίγουρα (μου το φέρνανε κάθε 3 ώρες και όχι όταν έκλαιγε... προφανώς από το μπούκωμα δεν εκλαιγε...πραγματικά την κόρη μου τις μέρες στο μαιαυτήριο δεν την άκουσα ούτε μία φορά να κλαίει!!!!) , αλλά με την επιμονή μου (και προφανώς επειδή είχα καλή παραγωγή) καταφέραμε και εδραιώσαμε το θηλασμό μας!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα ταϊζουνε.Όταν γέννησα τη 1μησι μέρα ήμουνα σε μονόκλινο λόγο πληρότητας και είδα πώς έτρωγε το παιδί. Αφού πήγα στο 4κλινο ξαφνικά άρχισε να πεινάει μαζί με όλα τα άλλα :shock: Από βοήθεια δε οι κοπελίτσες άλλο τίποτα.Ας είναι καλά η μαία μου που ερχόταν 3 φορές τη μέρα και βοηθούσε.

... βρε κορίτσια... δεν αντιλέγω κάτι τους δίνανε... το έγραψα και πριν, πάντως δε μπορώ να πω πως τα έφερναν ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα που είχαν το μικτό σύστημα... εμένα πολλές φορές δεν προλάβαινε να φύγει και επέστρεφε. Μήπως σε εσάς ήρθε πιο γρήγορα το γάλα και όντως δεν πεινούσε συχνά το παιδάκι σας; (Απο την άλλη σκέφτομαι ότι ήταν και θρεφτάρι το δικό μου, ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που όλη την ώρα ήταν πάνω μου...) :D

(Απο την άλλη σκέφτομαι ότι ήταν και θρεφτάρι το δικό μου, ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που όλη την ώρα ήταν πάνω μου...)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μπα, annastasia μου νομίζω ότι ήσουν απλά τυχερή,και μένα η Μάγια μεγάλο μωράκι γεννήθηκε (3750)! Ήμουν σε τρίκλινο και οι άλλες δύο κοπέλες θήλαζαν μικτά (έδιναν και συμπλήρωμα αν και η πρόθεσή τους ήταν να θηλάσουν.....περιττό να πω ότι σε 2μήνες μετά είχαν σταματήσει το θηλασμό) και τα μωράκια μας τα φέρνανε την ίδια ώρα. Και σε αυτές και σε μένα "την περίεργη που έχει λυσσάξει με το θηλασμό, κρατάει το βιβλίο της la leche παραμάσχαλα και έχει βάλει τον άντρα της να μας λέει να φέρνουμε το μωρό όποτε κλαίει"... :lol::lol::lol:

Μου φαίνεται ότι έπεσες σε καλή περίπτωση!

Να σας πω την εμπειρία μου από το Λητώ.

Δεν είχα ιδέα περί θηλασμού (αν και γιατρος :oops: ). Η μαμα μου γέννησε με καισαρική και δεν με θήλασε παρά μόνο 15 μέρες γιατί "δεν είχε γάλα". Όταν μπήκα στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης άρχισα να ψάχνω για τοκετους κλπ και σιγά σιγά άρχισα να διαβάζω και περί θηλασμού. Τότε βρέθηκα κατά τύχη καθαρά στο thilasmos.gr και εκεί πήρα πολλές πληροφορίες. Είχα τουλάχιστον καταλάβει το "Όποτε θέλει και όσο θέλει". Είχα και πείσμα γιατί ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά και να θηλάσω και να το πετύχω!.

Πολλά πολλά δεν ήξερα όμως. Όταν πήγα στο Λητώ για πρόκληση ο τοκετός ξεκίνησε κανονικά μετά το κλύσμα που μου κάνανε :shock: (άλλη κ...φαρδία πιστεύω)!

Έκανα επισκληρίδιο γιατί δεν άντεχα τους πόνους με ΤΙΠΟΤΑ. Γέννησα σχετικά εύκολα μπορώ να πω, ήξερα και τι έπρεπε να κάνω, πως να σπρώχνω. Το μωρό ο γιατρός μου το έβγαλε από την κοιλιά μου και μου το έδωσε αμέσως (το έριξε σχεδόν) πάνω μου. Παρόλο που ήξερα ότι έπρεπε να θηλάσω εγώ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ! Σαν ζομπι την κρατούσα μόνο στην αγκαλιά μου και την έσφιγγα και έκλαιγα από χαρά.

Μετά την πήρανε... :(

Μου την φέρανε στο δωμάτιο 4 ώρες μετά την γέννα και την θήλασα. Αμφιβάλλω αν ήταν νηστικιά ως εκείνη την ώρα γιατί δεν ήθελε να πολυφάει. Ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό βέβαια αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν. Το δωμάτιο μου (1κλινο) ήταν δίπλα στο θάλαμο νεογνών και τα άκουγα (λίγο βέβαια) να κλαίνε και γινόταν χορωδία. Από το μπαλκόνι κοιτούσαμε με τον άντρα μου να βρούμε πιο ήταν το δικό μας αλλά ήταν λίγο δύσκολο :D:D

Μου την φέρνανε κάθε 3 και 4 και 5 ώρες. Μερικές φορές κοιμότανε και άλλες ήταν ξύπνια. Ευτυχώς η μικρή μου ήταν ορεξάτη και τουλάχιστον έπιανε καλά το στήθος. Αποκλείεται όμως να μην την ταίζανε καθόλου.

Μια φορά (τη 2η νύχτα) το μωρό έκλαιγε παρόλο που την άλλαζα στήθος συνέχεια για κανα 3ωρό και μπαίνει μια μαία ή ότι ήταν και μου λέει αν συνεχίσεις έτσι θα πληγώσεις το στήθος σου και θα την πάρω τώρα να της δώσω συμπλήρωμα (!!!!!). Εγώ έμεινα κάγκελο δεν ήξερα τί να της πω και της το έδωσα (!!!!!). Το μωρό μου το ξαναφέρανε στις 6 και κοιμότανε, της βγήκε και γουλίτσα από το ξένο γάλα (γιατί εγώ είχα ακόμα πρωτόγαλα) και δεν έφαγε από εμένα (%^$&%$&^&) και ξαναπείνασε στις 9 το πρωί το μωρό ! Φυσικά εμένα μου κατέβηκε το γάλα την 3η μέρα το βράδυ και από κει και πέρα τουλάχιστον δεν μου ξαναείπαν τίποτα.

Παιδίατροι: Ένας και μοναδικός που ήταν είπε ότι "Ο σωστός θηλασμός είναι 20 λεπτά από το 1 στήθος και όσο θέλει από το άλλο"

Εγώ του είπα" Μα εμένα τρώει τουλάχιστον 45 λεπτά από το καθένα κοιμάται 5 λεπτά και ξυπνάει και αντε από την αρχη.Δηλαδή να την αφήνω 20 λεπτά από το 1 και μετά 3 ώρες από το άλλο;;;;" Απάντηση"Τοτε μάλλον δεν έχετε αρκετό γάλα" τον εγραψα και δεν τον ξαναρώτησα τίποτα περί θηλασμού. Μου έδωσε βέβαια το γνωστό χαρτάκι με το γάλα κλπ όταν φεύγαμε.... :roll:

Μετά όταν μπαίνανε για να την πάρουνε τους έλεγα ότι μόλις τώρα άρχισε να θηλάζει και την κράταγα στο στήθος όσο μπορούσα περισσότερο.

Όταν πήγα σπίτι το μωρό έτρωγε ως γνωστό συνέχεια.... και ευτυχώς μετά από αυτό το ^%&%* ξεκίνημα προχωρήσαμε καλά !!!!!! :D

Την επόμενη φορά τι θα κάνω

1. Θα την θηλάσω ΑΜΕΣΩΣ

2. Θα βρω νοσοκομείο ή κλινική δεν με νοιάζει με συστημα rooming in

3. Δεν θα αφήσω να μου το πάρουν από κοντά μου ΟΣΟ κούραση και να έχω !!!!!!

WLn5p2.png

την επόμενη φορά τι θα κάνω

1. Θα την θηλάσω ΑΜΕΣΩΣ

2. Θα βρω νοσοκομείο ή κλινική δεν με νοιάζει με συστημα rooming in

3. Δεν θα αφήσω να μου το πάρουν από κοντά μου ΟΣΟ κούραση και να έχω !!!!!!

συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω !!!!!!!

και εγώ άρχισα λίγο στραβά στο μαιευτήριο για δύο κυρίως λόγους

1. το μωρό γεννήθηκε πολύ μικρό 2.340 και με είχαν τρομοκρατήσει ότι επείδή είναι μικρό δε μπορεί να πίασει καλά το στήθος και θα μένει νηστικό και δε θα παίρνει βάρος και........ άλλα τραγικά

και2. είχα πολύ γάλα και πόναγε αφόρητα το στήθος μου από τη ΄τρίτη μέρα και μου είπαν ότι το μωρό δε μπορεί να το πίασει καλά και πρέπει να το βγάζω συνέχεια. Αυτό είχε ως αποτέλσμα να είμαι όλη την ώρα με ένα θήλαστο και να μην έχω καμία αντοχή να επιμείνω με το μωρό μου.

τώρα στο σπίτι τοθηλάζω αποκλειστικά, και αν και χρησιμοποιώ ψευτοθηλές, νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά και σε λίγο θα τις βγάλουμε και αυτές. Επίσης έχουμε κόψει τελείως το μπιμπερό που του έδινα με το δικό μου γάλα που είχα βγάλει με το θήλαστρο κατι που ξεκίνησε από το μαιευτήριο.

Διαφημίσεις

(Απο την άλλη σκέφτομαι ότι ήταν και θρεφτάρι το δικό μου, ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που όλη την ώρα ήταν πάνω μου...)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μπα, annastasia μου νομίζω ότι ήσουν απλά τυχερή,και μένα η Μάγια μεγάλο μωράκι γεννήθηκε (3750)! Ήμουν σε τρίκλινο και οι άλλες δύο κοπέλες θήλαζαν μικτά (έδιναν και συμπλήρωμα αν και η πρόθεσή τους ήταν να θηλάσουν.....περιττό να πω ότι σε 2μήνες μετά είχαν σταματήσει το θηλασμό) και τα μωράκια μας τα φέρνανε την ίδια ώρα. Και σε αυτές και σε μένα "την περίεργη που έχει λυσσάξει με το θηλασμό, κρατάει το βιβλίο της la leche παραμάσχαλα και έχει βάλει τον άντρα της να μας λέει να φέρνουμε το μωρό όποτε κλαίει"... :lol::lol::lol:

Μου φαίνεται ότι έπεσες σε καλή περίπτωση!

Ίσως Erica να έπεσα και στην περίπτωση, δεν ξέρω... να φανταστεις απο το μαιευτήριο έφυγα ήδη ζόμπι απο την αϋπνία... (έκανα πρόβα για το σπίτι :wink: )

Το γουρουνάκι το δικό μας γεννήθηκε 4.250! Με ραντεβου 10 μέρες νωρίτερα της τελικής ημερομηνίας για την καισαρική... Αν σκεφτείς ότι εγώ γεννήθηκα 5 κιλά βέβαια... η κληρονομικότητα συνεχίζεται!

:D

Eδω και 4 μέρες έχω ανεβάσει πυρετό (38ο),βήχας, καταρροή κλπ. Φαρμακα χρησιμοποιώ πολύ σπάνια οπότε και τωρα δεν εχω πάρει τίποτα και περιμένω ποτε θα περάσει η ίωση ή το κρυολόγημα από μόνο του. Το εντυπωσιακό όμως είναι οτι το μωρό μου ειναι περδίκι :lol: (τους εχω κολλήσει όλους στο σπίτι). Εχω μια υποψια οτι το οφειλω στο θηλασμό.

Eδω και 4 μέρες έχω ανεβάσει πυρετό (38ο),βήχας, καταρροή κλπ. Φαρμακα χρησιμοποιώ πολύ σπάνια οπότε και τωρα δεν εχω πάρει τίποτα και περιμένω ποτε θα περάσει η ίωση ή το κρυολόγημα από μόνο του. Το εντυπωσιακό όμως είναι οτι το μωρό μου ειναι περδίκι :lol: (τους εχω κολλήσει όλους στο σπίτι). Εχω μια υποψια οτι το οφειλω στο θηλασμό.

Φυσικά Ilonka μου....

του περνάς πάρα πολλά και χρήσιμα αντισώματα αυτή τη στιγμή... εμένα αυτό μου έτυχε την ημέρα που γύρισα απο το μαιευτήριο που ο μικρούλης ήταν ακόμα ζυμαράκι και δεν κόλλησε τίποτα! Είναι τα "μαγικά" του θηλασμού αυτά!

Περαστικά σου!

Ilonka

Δυστυχώς παίζει πολύ παραπληροφόρηση στο θέμα του θηλασμού... το οποίο αποπροσανατολίζει πολλές μητέρες. Ότι δεν έχουν όλες γάλα, ότι ο θηλασμός είναι δύσκολος, ότι ποτέ το γάλα σου δε φτάνει και ένα σωρό αλλα...Δεν ξέρω τις ηλικίες όλων σας (αν και πάνω κάτω όλες εντός μιας 10ετίας είμαστε) όμως η γενιά μας (στην πλειοψηφία της) μεγάλωσε με ξένο γάλα. Ήταν η περίοδος εκείνη που έγινε το μπαμ με τα γάλατα και άρχισαν να περνάνε οι βιομηχανίες στη γυναίκα πως το έτοιμο γάλα είναι καλύτερο... σκέψου ότι αυτές οι γυναίκες είναι σήμερα γιαγιάδες (και μη μου πεις ότι δεν υπάρχουν γιαγιάδες που ανακατεύονται στο τι θα φάει το εγγόνι) οι οποίες παίζουν το ρόλο τους και πιπιλίζουν τα αυτιά της κόρης, νύφης κτλ... Επαναλαμβάνω πως δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις κάτι τέτοιο... όμως ισχύει. Και εκεί αν η νέα μητέρα δεν ορθώσει το ανάστημά της και αν δε μπει στη διαδικασία να φιλτράρει όσα ακούει, πέφτει στην παγίδα...

Για να μην πούμε και για το ρόλο της διαφήμισης, των παιδιάτρων κτλ κτλ... που κάθε άλλο παρά βοηθούν...

Κοινώς, αμα δεν ψαχτείς, αν δε διαβάσεις ένα σωστο βιβλίο, αν στην τελική δεν ακούσεις δυο σωστά πράγματα... να πως δε θηλάζεις....΄

Δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λες Αναστασία...

Έχω υποστηρίξει πολλές μητέρες που δεν κατάφεραν να θηλάσουν όπως ήθελαν το πρώτο τους παιδί και δεν επαναπαύτηκαν, στο δεύτερο το έψαξαν περισσότερο και το θήλασαν για χρόνια. Κάποιες τις πρόλαβα μόλις στο 3ο παιδί. Αυτές οι μητέρες σίγουρα θα είχαν θηλάσει και τα προηγούμενα παιδιά τους όμως δεν τα κατάφεραν γιατί είχαν λάθος οδηγίες.

Πέρα από αυτό όμως το θέμα είναι και κοινωνικό. Οι περισσότερες μητέρες δεν έχουν δει ποτέ ένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας. Έγινα μητέρα στα 33 και είχα δει μόνο μία μαμά να θηλάζει τα παιδιά της, όλες οι άλλες είχαν αποθηλάσει πριν σαραντήσουν, οπότε δεν είχα προλάβει να τις δώ. Είναι πολύ εύκολο να πιστέψεις ότι κάτι είναι πολύ δύσκολο ή ακατόρθωτο μια και συμβαίνει τόσο σπάνια.

Επίσης είναι πολύ δύσκολο να θέλεις κάτι που δεν έχεις δει ποτέ, που δεν σου έχει συμβεί ποτέ... Συνήθως απλά κάνουμε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι γύρω μας, νομίζουμε ότι επιλεγουμε αλλά στην πραγματικότητα ακολουθούμε τη μάζα...

σε μια κουβέντα ανέφερε μια γνωστή ότι η νύφη της που σημειωτέον είναι από Ολλανδία ότι θήλαζε το μεγάλο της γιο μέχρι τα 3 και την μικρή κόρη τώρα είναι 20 μηνών και συνεχίζει. σαν απάντηση άκουσα το εξής : "ε,μετά το χρόνο το γάλα δεν είναι καλο ,μπαγιατεύει!". υπάρχει όντως τέτοια παραπληροφορηση που άντε να εξηγήσεις και να πείσεις αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτό που λένε δεν ισχύει! ακούς εκεί μπαγιατεύει! :shock:

Μπαγιατεύει;;;;; :shock::shock::shock:

Καλά' date=' έχω ακούσει διάφορα κουφά, αλλά ότι μπαγιατεύει κιόλας, πρώτη φορά! Μη χειρότερα![/quote']

Κι όμως υπάρχουν και χειρότερα! κάποια μαμά μου είπε ότι το γάλα της με τις ζέστες του καλοκαιριού είχε ξινίσει!!! :shock:

Εγώ έχω ακούσει ότι μετά τον χρόνο αραιώνει και δεν προσφέρει στο παιδί τίποτα :shock::shock::shock: Αν είναι δυνατόν......

Το φοβερό είναι ότι αυτά τα λένε και οι γιατροί...

Πάντως η καλύτερη απάντηση είναι ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον 2 χρόνια ή ότι η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον ένα χρόνο και πέρα από αυτό όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...