Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα πρωτα μας γενεθλια

Recommended Posts

Κορίτσια Καλησπέρα σε ενα λιγοτερο απο ενα μηνα θα κανω τα πρωτα μας γενέθλια σε παιδότοπο, θλεω να κανω για τα παιδάκια αυτες τις σακούλες με τα γλυκα που βαζουν μεσα.. τι βαζετε μεσα δενε εχω ιδεα..

Διαφημίσεις

Ότι θες βάζεις. Εγώ όσες φορές έφτιαξα δωράκια για τους μικρούς μας καλεσμένους έβαζα ένα συμβολικό δωράκι (που συνήθως ταίριαζε με το θέμα των γενεθλίων), σοκολατάκια, καραμελίτσες, γλυφιτζουράκια και μπισκότα με ζαχαρόπαστα που φτιάχνω η ίδια. Επειδή ίσως είναι και οι καλεσμένοι σας στην ηλικία σας, μπορείς να τα κάνεις όσο πιο υγιεινά γίνεται. Σοκολατίτσες βιολογικές ή υγείας, γλυφιτζούρια χωρίς ζάχαρη (εγώ βρίσκω στο φαρμακείο), βρεφικά μπισκότα ή μιράντα (έχει σε πακετάκια των 6 μπισκότων)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Καλησπέρα!! Να σου ζήσει κιολας! Μπορεις να βάλεις και ενα μικρο παιχνιδάκι με 1-2? αν θες! Εχει πολλα .. Σφραγιδουλες, κοκκαλακια , μαρκαδορους , σφυρίχτρες , φούσκες ! Αλλα η ιδέα με τα μπισκοτακια ειναι πολυ ωραια! Αν εχεις χρονο να τα φτιάξεις!

• 4 years later...

Κορίτσια καλησπέρα! Σε λίγο έχουμε τα πρώτα μας γενέθλια και σκεφτόμουν τι δώρο να πάρουμε εμείς στο μωρό μας. Κάτι που θα του αρέσει και θα το ευχαριστηθεί και γι λίγο πιο μετά. Μπορείτε να μου δώσετε μερικές ιδέες ; Να αναφέρω ότι τραπεζάκι δραστηριοτήτων έχουμε , ξύλινο ποδηλατάκι εσωτερικού χώρου έχουμε , στράτα περπατούρα έχουμε ... κάτι άλλο ; Τι λέτε ; 

Just now, Super.mum είπε:

Κορίτσια καλησπέρα! Σε λίγο έχουμε τα πρώτα μας γενέθλια και σκεφτόμουν τι δώρο να πάρουμε εμείς στο μωρό μας. Κάτι που θα του αρέσει και θα το ευχαριστηθεί και γι λίγο πιο μετά. Μπορείτε να μου δώσετε μερικές ιδέες ; Να αναφέρω ότι τραπεζάκι δραστηριοτήτων έχουμε , ξύλινο ποδηλατάκι εσωτερικού χώρου έχουμε , στράτα περπατούρα έχουμε ... κάτι άλλο ; Τι λέτε ; 

Ποδήλατο τρίκυκλο από αυτά που αντικαθιστούν το καρότσι;

Playmobil - παιδική σειρά

Ξύλινο κουνιστό αλογάκι

Fisher price - οτιδήποτε ανάλογα με τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε (πχ υδρόγειος σφαίρα - τους αρέσει πολύ)

Βασικά ότι και να πάρετε, δεν θα καταλάβει κάτι ή δεν θα το θυμάται... επομένως αν δεν χρειάζεστε κάτι συγκεκριμένο, δεν υπάρχει λόγος να είναι ακριβό το δώρο.

• Like 3
  • Thanks 1

Διαφημίσεις

Να τα εκατοστησει! Να το χαιρεστε! 

Στα πρώτα γενέθλια του μικρού μου έλαβε δώρο ένα τρένο που γίνεται και στράτα ή βάζεις και το υπόλοιπο βαγόνι που έχει κάθισμα και κάθεται το παιδί, πατάει τα κουμπάκια, παίζει με τα παιχνίδια και το "οδηγάει". Επίσης,  ένα αυτοκίνητο που το καβάλα, στρίβει το τιμόνι και το προχωράει. Αυτά τα παίζει μέχρι και σημερα που είναι τρισιμιση.

Μεγάλη του αγάπη σε αυτή την ηλικία ήταν ή ρόδα που την κυλουσε και έκανε θόρυβο όπως γυρνούσε. Πλειμομπιλς όπως αναφέρθηκαν είναι παιχνίδια που θα τα παιζει για πολλά χρόνια αργότερα όπως και τα τουβλάκια. 

Μια πισίνα μικρη τώρα το καλοκαίρι ίσως σας φανεί καλή ιδέα με παιχνίδια, κουβαδάκι, ποτιστηρι κτλ.

Εγώ πλέον(γιατί τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα) θεωρώ εξαιρετικό χρήσιμο δώρο τα πάνινα βιβλία δραστηριοτήτων(quiet books). Αν ενδιαφέρεσαι και δεις στο διαδίκτυο θα βρεις δραστηριότητες που ξεκινάν από ενός έτους και καλύπτουν μερικά προσχολικα χρόνια. 

• Thanks 1

Τουβλάκια κατάλληλα από 12 μηνών και πάνω.Απο δω και πέρα θα του αρέσει να παίζει μ αυτά.Εμενα παίξανε και τα δύο μεγάλα πάρα πολύ και η μικρή  που είναι τωρα 18 μηνών ασχολείται πάρα πολύ μ αυτά,παρόλο που δεν παίζει και πολύ με παιχνίδια.Αυτα όμως της αρέσουν.Οπως επισης και η σειρά playmobil 123.Και τέλος κάτι μουσικά χάλια για μωρά ειναι πολύ ωραία ιδέα.

• Like 1
  • Thanks 1

3 ώρες πρίν, annoulen είπε:

σκυλάκι κουκλάκι που μιλάει της fisher price

ή για την θάλασσα κάτι σε φουσκωτό βαρκάκι με κάποιο σχέδιο ή πισινούλα

Ευχαριστώ πολύ , Τα έχουμε όλα αυτά 

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Να τα εκατοστησει! Να το χαιρεστε! 

Στα πρώτα γενέθλια του μικρού μου έλαβε δώρο ένα τρένο που γίνεται και στράτα ή βάζεις και το υπόλοιπο βαγόνι που έχει κάθισμα και κάθεται το παιδί, πατάει τα κουμπάκια, παίζει με τα παιχνίδια και το "οδηγάει". Επίσης,  ένα αυτοκίνητο που το καβάλα, στρίβει το τιμόνι και το προχωράει. Αυτά τα παίζει μέχρι και σημερα που είναι τρισιμιση.

Μεγάλη του αγάπη σε αυτή την ηλικία ήταν ή ρόδα που την κυλουσε και έκανε θόρυβο όπως γυρνούσε. Πλειμομπιλς όπως αναφέρθηκαν είναι παιχνίδια που θα τα παιζει για πολλά χρόνια αργότερα όπως και τα τουβλάκια. 

Μια πισίνα μικρη τώρα το καλοκαίρι ίσως σας φανεί καλή ιδέα με παιχνίδια, κουβαδάκι, ποτιστηρι κτλ.

Εγώ πλέον(γιατί τα ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα) θεωρώ εξαιρετικό χρήσιμο δώρο τα πάνινα βιβλία δραστηριοτήτων(quiet books). Αν ενδιαφέρεσαι και δεις στο διαδίκτυο θα βρεις δραστηριότητες που ξεκινάν από ενός έτους και καλύπτουν μερικά προσχολικα χρόνια. 

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση! Μάλλον τελικά θα του πάρουμε διαφορά playmobil και τουβλάκια. Αυτό που λες για το αυτοκινητάκι που οδηγάει .. δηλαδή μπενει μέσα κ μπορεί κ το οδηγάει μόνο του ; Έχω δει κάποια που είναι τηλεκατευθυνόμενα .. λες να του άρεσε κάτι τέτοιο ; Δηλαδή θα μπορώ εγώ με ένα τηλεχειριστήριο να το οδειγαω κ αυτός να είναι μέσα 

2 ώρες πρίν, Thean είπε:

Τουβλάκια κατάλληλα από 12 μηνών και πάνω.Απο δω και πέρα θα του αρέσει να παίζει μ αυτά.Εμενα παίξανε και τα δύο μεγάλα πάρα πολύ και η μικρή  που είναι τωρα 18 μηνών ασχολείται πάρα πολύ μ αυτά,παρόλο που δεν παίζει και πολύ με παιχνίδια.Αυτα όμως της αρέσουν.Οπως επισης και η σειρά playmobil 123.Και τέλος κάτι μουσικά χάλια για μωρά ειναι πολύ ωραία ιδέα.

Α αυτό για το μουσικό χαλί δεν το είχα σκεφτεί. Ναι ίσως να του αρέσει και κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Δ εχω να προτείνω κτ, γτ σου γινανε πολύ ωραίες προτάσεις. Πχ κ lego dublo

Αντί για μουσικό χαλί μπορείς κ πιανακι υφασμάτινο, γενικα η ηλικία θελει κίνηση, ήχους κ αλληλεπιδραση

Ηλεκτροκινητο αυτοκίνητο πηραμε στην μεγάλη γύρω στα 2,5.ειναι για λιγο πιο μετά. Εκτος απο το να το οδηγάει το παιδι σε μεγαλύτερη ηλικία, υπάρχουν κ με τηλεχειριστήριο για τους γονείς. Τετοιο πηραμε, είναι λίγο ακριβοτερα

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ , Τα έχουμε όλα αυτά 

Ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση! Μάλλον τελικά θα του πάρουμε διαφορά playmobil και τουβλάκια. Αυτό που λες για το αυτοκινητάκι που οδηγάει .. δηλαδή μπενει μέσα κ μπορεί κ το οδηγάει μόνο του ; Έχω δει κάποια που είναι τηλεκατευθυνόμενα .. λες να του άρεσε κάτι τέτοιο ; Δηλαδή θα μπορώ εγώ με ένα τηλεχειριστήριο να το οδειγαω κ αυτός να είναι μέσα 

Α αυτό για το μουσικό χαλί δεν το είχα σκεφτεί. Ναι ίσως να του αρέσει και κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

Το τρένο κ το αυτοκίνητο που λέω παραπανω δεν είναι ηλεκτρονικά, δεν το εξήγησα σωστα, προχωρούν με την κίνηση που κάνει το παιδί με τα πόδια όταν κάθεται. Τα αμαξακια που λες τα έχω δει κι εγώ κ πολύ μου άρεσαν. 

• Thanks 1

Κορίτσια επαναφέρω το θέμα και θέλω να ρωτήσω. Μήπως εχει αγοράσει καμία από εσας αυτό το καρότσι ποδηλατάκι ; Για να του το περνάμε για δώρο στα γενέθλια. Αν το έχει καμία από εσας και το έχει χρησιμοποιήσει τελικά άξιζε τα λεφτά του ; Ενδιαφέρθηκε το μωράκι της καθόλου. Ίσως είναι ακόμα πολύ μικρός για ένα τέτοιο καρότσι ; Είναι βολικό στην βόλτα ; Σας ευχαριστώ 

Έχω δει πάρα πολύ κόσμο που τα έχει οπότε μάλλον είναι βολικά και φαίνονται και γερά (με την έννοια ότι αξίζουν τα λεφτά τους). Προσωπικά μου φαίνονται λίγο περιττό έξοδο (δεν μου αρέσουν και από άποψη αισθητικής αλλά αυτό είναι προσωπικό). Θα κρατούσα το μωρό στο καρότσι όσο περισσότερο γινόταν (που συνήθως κι αυτό έχει κοστίσει πολύ) κ μετά θα έπαιρνα κανονικό ποδηλατακι.

• Thanks 1

Διαφημίσεις

Μας το έφερε η αδερφή μου δώρο στα γενέθλια,Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη,ξερω ομως οτι βολευει πολυ ,το έχει και η ίδια στον γιο της και το χρησιμοποιούνε συνεχώς.και εγώ πιστεύω πως θα το χρησιμοποιήσω πολύ.

• Thanks 1

Κορίτσια επαναφέρω το θέμα και θέλω να ρωτήσω. Μήπως εχει αγοράσει καμία από εσας αυτό το καρότσι ποδηλατάκι ; Για να του το περνάμε για δώρο στα γενέθλια. Αν το έχει καμία από εσας και το έχει χρησιμοποιήσει τελικά άξιζε τα λεφτά του ; Ενδιαφέρθηκε το μωράκι της καθόλου. Ίσως είναι ακόμα πολύ μικρός για ένα τέτοιο καρότσι ; Είναι βολικό στην βόλτα ; Σας ευχαριστώ 

Πηραμε κ το χρησιμοποιούσαμε από 10μ,παρα πολυ βολικό. Τα παιδιά το λάτρευαν, πολυ περισσότερο από το καροτσι. Κ εγω το προτιμώ, κυρίως από τα ογκώδη χειμερινα

Απλα αν δ εχει σπάστε λαβές ισως να μην βολεύει σε μεταφορά με αυτοκινητο

Ο μικρος ακομη χωράει 3,5χρ που ειναι μινιον

• Thanks 1

Just now, vicky86 είπε:

Πηραμε κ το χρησιμοποιούσαμε από 10μ,παρα πολυ βολικό. Τα παιδιά το λάτρευαν, πολυ περισσότερο από το καροτσι. Κ εγω το προτιμώ, κυρίως από τα ογκώδη χειμερινα

Απλα αν δ εχει σπάστε λαβές ισως να μην βολεύει σε μεταφορά με αυτοκινητο

Ο μικρος ακομη χωράει 3,5χρ που ειναι μινιον

Το σκέφτομαι σαν επιλογή επειδή το καρότσι πλέον δεν το θέλει και πραγματικά δεν κάθεται πουθενά. Δηλαδή στοίχημα να κάτσει 10 λεπτά στην βόλτα που πάμε και να αρχίσει να κάνει ακροβατικά και να προσπαθεί να βγει , να θέλει να βγάλει τα χέρια του από την ζώνη κλπ και για αυτό λέγαμε μήπως του κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο και θα θέλει να κάθεται λίγο παραπάνω στην βόλτα. 

Κ εγώ το είχα πάρει όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν 18 μηνών κ μας βόλεψε πάρα πολύ ο μεγάλος το λάτρεψε.. Είναι πολύ ελαφρύ κ εύκολο το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι να βρεις το κατάλληλο για να χωράει στο αυτοκίνητο (γιατί δε λύνουν τελείως)

• Thanks 1

Κορίτσια και όσο αφορά αυτές τις περπατούσες αμαξάκι που έχουν και λαβή για τον γονιό ; Για απασχόληση έξω στην βεράντα ; Είναι καλή ιδεα ; 

Κορίτσια και όσο αφορά αυτές τις περπατούσες αμαξάκι που έχουν και λαβή για τον γονιό ; Για απασχόληση έξω στην βεράντα ; Είναι καλή ιδεα ; 

Δ ξερω αν εννοούμε το ίδιο. Εμεις είχαμε αυτοκινητάκι που καθόταν πάνω κ το εκανε με τα ποδια.στηριζομενη σε αυτό έκανε η μεγάλη μου τα πρώτα βήματα. Η αλήθεια είναι δ το εβγαζα μπαλκόνι, δ εχουμε τόσο άπλα, κ το θεωρώ πιο ασφαλές μέσα.αλλα έχουμε κ ενα στο χωριο που σε μεγαλύτερη ηλικία το παίζουν ακομη κ τωρα στην αυλη

• Thanks 1

13 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Δ ξερω αν εννοούμε το ίδιο. Εμεις είχαμε αυτοκινητάκι που καθόταν πάνω κ το εκανε με τα ποδια.στηριζομενη σε αυτό έκανε η μεγάλη μου τα πρώτα βήματα. Η αλήθεια είναι δ το εβγαζα μπαλκόνι, δ εχουμε τόσο άπλα, κ το θεωρώ πιο ασφαλές μέσα.αλλα έχουμε κ ενα στο χωριο που σε μεγαλύτερη ηλικία το παίζουν ακομη κ τωρα στην αυλη

Ναι ναι αυτό εννοώ απλά έχει κ βάση χερούλι να το οδηγεί κ ο γονιός αν θέλει. Και αν θες την βγάζεις την βάση και μένει έτσι σκέτο να το οδηγάει το παιδακι