Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σαρανταποδαρούσες στο σπίτι - πώς τις αντιμετωπίζουμε

Recommended Posts

Βρήκα στο δωματιο μου σαρανταποδαρούσα σχετικά μεγάλου μεγέθους και μάλιστα ψηλά σε ράφι, ευτυχώς ακουσα το θορυβο που εκανε ανάμεσα στα χαρτιά που έχω στο ράφι (εγώ ηξερα εντωμεταξυ οτι δεν σκαρφαλωνουν τοσο ψηλα αλλά διαψεύστηκα, το πώς ανέβηκε στο ράφι ύψους 2μ. απο το εδαφος δεν μπορω να το ξερω). Καθε καλοκαιρι εχουμε το ιδιο θεμα, στανταρ θα βρουμε καπου μεσα στο σπιτι. δεν ειναι βεβαια και καθημερινο φαινομενο αλλά πώς θα γινει να το εξαλειψουμε? Πριν 1 χρονο την ωρα που κοιμόμουν ειχε χωθει μία μεσα στις κουβερτες και με τσίμπησε και έτρεχα βραδυάτικα στο νοσοκομειο να μου κανουν κορτιζονη. Απο τοτε και μονο που θα δω σαρανταποδαρουσα με πιανει πανικός. :shock: Ειμαστε σε μονοκατοικια και εχουμε πυκνη βλαστηση γυρω απο το σπιτι οποτε υποψιαζομαι οτι σκαρφαλωνουν απο τα δεντρα. Υπαρχει καποιος τροπος να μην μπαινουν μεσα στο σπιτι ή τρόποι απολυμανσης/ψεκασματος κτλ?

Διαφημίσεις

Σιτες οχι δεν εχουμε και είναι ετσι κατασκευασμένα τα κουφώματα στις μπαλκονόπορτες που δύσκολα μπορούν πλέον να τοποθετηθούν. καλά στην αυλή εχει αρκετες ετσι κι αλλιως αλλά μεσα στο σπιτι ειναι σοκ. Ηξερα οτι δεν σκαρφαλωνουν αλλά μετα απο αυτο που ειδα εχω παθει σοκ.

καλα εμεις εχουμε και σιτες και το σπιτι γεματο σας λεω.βρισκω 3 με 4 την ημερα μεσα σπιτι.εξω χαμος.εξω εριξα και τεζα αλλα τιποτα.τι να κανω που εχουμε καταντησει ζωολογικος κηπος?

7Ggjp2.png

Είναι απαισιες και πιο σιχαμερες κι από κατσαριδες και το κακό ότι τσιμπανε κιόλας. Αν μπλεχτει σε ρούχα η σε στρώματα τσιμπαει. Και δεν σκοτώνονται καθόλου εύκολα, είναι σαν λαστιχο και όσο κι αν τις κοπανας δεν παθαινουν τιποτα και τρέχουν σαν τρελες. Οι γάτες μας δεν τις κυνηγανε καν, σε αντίθεση με σαύρες φίδια και αλλα ζωυφια. Και με αροξολ να τις ψεκαζεις δεν παθαινουν τίποτα, είναι πολύ ανθεκτικες οι ατιμες. Πώς θα απαλλαγουμε δεν ξέρω.

Διαφημίσεις

Eχεις δοκιμασει μπλε οινονευμα? Εμεις ριχναμε στο παλιο μας σπιτι στις κατσαριδες. Ειχαμε κατι τεραστιες σαν τερατα. Μονο με το οινοπνευμα πεθαιναν. Βεβαια αυτο ειναι για εκεινη τη στιγμη. Για μονιμη λυση δεν ξερω.

Μεγάλωσα κι εγώ σε μονοκατοικία και ξέρω το πρόβλημα. Διαπιστώσαμε ότι χειροτέρεψαν τα πράγματα όταν είχαμε αναρριχώμενο φυτό στον εξωτερικό τοίχο. Αφού το κόψαμε, σπάνια βρίσκουμε σαρανταποδαρούσες μέσα στο σπίτι. Ήταν όμορφο, αλλά δεν πήγαινε άλλο.

Η μαμά μου τις σκοτώνει με οινόπνευμα.

και εγω στην πεντελη μενω που ειναι σαν εξοχη εχω και εγω τεραστιο προβλημα μεχρι και απο την τρυπα υης μπανιερας μπηκε την ωρα που εκανα μπανιο και κοντεψα να σπασω το ποδι μου προσπαθωντας να βγω εξω με τα νερα απο την μπανιερα...εχω τρελαθει και εγω τουλαχοστον 3 -5 την εβδομαδα σκοτωνω με αεροχολ.....δε ξερω τι αλλο να κανω.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είναι ένα κοινό πρόβλημα σε σπίτια που βρίσκονται στην ύπαιθρο επειδή είμαστε κοντά στη φύση. Εμείς διαπιστώσαμε ότι μπαίνουν όχι από τα παράθυρα ή σίτες, αλλά από την αποχέτευση. Δηλαδή, αν κλείνετε τα σιφόνια στα μπάνια σας με ειδικό καπάκι και τις τρύπες στις μπανιέρες, θα μειωθεί κατά πολύ το πρόβλημα, από κει ανεβαίνουν, θέλουν υγρασία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πάντως, δεν είναι και τόσο φρικτές όπως περιγράφετε, με παντόφλα και ψυχραιμία σκοτώνονται μια χαρά! :P

793cp3.png

παντως και εμας απο τα συφωνθα εμπαιναν στο εξοχικο. Εχω βρει μια στον νηπτιρα στις 6 το πρωι. Αρχισαμε να τα καπακονουμε και περιοριστικαν. Επησεις ενα βραδυ που ειχα φλομωσε το μπανιο με κατσαριδοκτονο (κινηγιναρας μια τεραστια αραχνη) ηταν πιο σαβλακωμενη και η σαρανατποδαρουσα - και την πατησα πιο ευκολα

Κοριτσια ευχαριστω για τις απαντήσεις τα διαβασα ολα προσεκτικά. Μαλλον θα πρεπει να κλείσουμε τα σιφωνια καθως και να βαλουμε αεροστόπ κατω απο καθε μπαλκονοπορτα γιατι γυρω απο τα μπαλκονια υπάρχει πυκνή βλάστηση, Συνηθως το φθινόπωρο-χειμωνα εξαλείφεται το προβλημα, λογω κρυου/ πτωσης των φύλλων ή αυτες ψοφάνε? δεν ξερω τι. Παντως τις προαλλες που κατεβασα τη χειμωνιατικη κουβερτα βρηκα μεσα μια (ευτυχως ψοφια). Ειχε μπει μεσα και την ειχα ανεβασει κι αυτην πανω. Δεν υπαρχει αυτό το πραγμα!! Ελπιζω τωρα που αλλαζει και ο καιρος και θα κλεισουμε και τα σιφωνια να μετριαστει το θεμα..

βρε μπας και λετε εκεινα τα τερατα με τα μακρια ποδια που τρεχουν σαν τρελες που με περπατησε και επαθα υστερια?

ναι αυτες ειναι. Δες εδω https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1

(θα εβαζα εικονα αλλα ουτε σε εικονα δεν θελω να τις βλεπω!) :twisted:

Διαφημίσεις

Θα κλεισουμε τα σιφωνια δεν υπαρχει αλλη λυση, συμφωνω ο,τι πιο σιχαμερο, εμενα με ειχε στειλει στο νοσοκομειο για κορτιζονη οταν με τσιμπησε ενω κοιμομουν ασε..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...