Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποβολή 4χρονου από ιδιωτικό παιδικό σταθμό

Recommended Posts

Παιδαγωγός : αυτός που είναι ικανός στο να ασκεί αγωγή, ευεργετική επίδραση στην ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των νέων

Δεν θα πω τίποτα άλλο απλά θα δεν θα το άφηνα έτσι . Το παιδί μας το υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους και μην ξεχνάμε την ηλικία 4 ΕΤΩΝ . ΕΛΕΟΣ! :evil::evil:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδαγωγός : αυτός που είναι ικανός στο να ασκεί αγωγή, ευεργετική επίδραση στην ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των νέων

Δεν θα πω τίποτα άλλο απλά θα δεν θα το άφηνα έτσι . Το παιδί μας το υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους και μην ξεχνάμε την ηλικία 4 ΕΤΩΝ . ΕΛΕΟΣ! :evil::evil:

Σωτηρία, έχεις επισημάνει τα πιο σημαντικά: τον ρόλο της δασκάλας και την ηλικία του παιδιού!!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Οι εκπαιδευτικοί, δυστυχώς, δεν είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι ώστε να μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά όλες τις συμπεριφορές ή τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν σε μια σχολική τάξη. Χρειάζεται εμπειρία, επιμόρφωση, ευελιξία και ικανότητα να χειριστείς θέματα κατάλληλα και προσωπικό ενδιαφέρον. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να μπορούν να τα χειριστούν όλα αποτελεσματικά.

Η διευθύντρια στην προκειμένη περίπτωση είναι εκπαιδευτικός;

Κατά τη γνώμη μου το σχολείο λειτούργησε ως επιχείρηση και εξάντλησε όλη την αυστηρότητα και τη "δυσκαμψία". Πιθανόν να φοβήθηκε παρόμοιες συμπεριφορές του παιδιού εις βάρος άλλων παιδιών και κατ' επέκταση παράπονα γονέων, ή να φοβήθηκαν μίμηση της πράξης από άλλα παιδάκια (σκέψεις κάνω), οπότε επέλεξε την "εύκολη" λύση.

Εντύπωση κάνει ωστόσο η αυτόματη απομάκρυνση, την οποία, αν ποτέ θα περίμενε κανείς, θα την περίμενε μετά από επαναλαμβανόμενα ίσως παρόμοια προβλήματα, χειρισμό του θέματος αρχικά με άλλους τρόπους, συζήτηση με τους γονείς, παραπομπή σε ειδικό κτλ

Γιατί το παιδί είχε προβλήματα συμπεριφοράς μόνο στο σχολείο;

Συζήτησες μήπως μαζί του για το τι συμβαίνει εκεί, τι το ενοχλεί και συμπεριφέρεται έτσι; Η άσχημη συμπεριφορά του ήταν μόνο απέναντι στο εκπαιδευτικό προσωπικό ή και στα άλλα παιδάκια; Δηλαδή ένα παιδί που δε δίνει κανένα δείγμα γραφής στο σπίτι, στο σχολείο μπουνίζει τη δασκάλα γιατί δε θέλει να βάλει αντηλιακό; Δεν είναι λίγο περίεργο;

Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνει παιδικό σταθμό; Μήπως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσεις έναν άλλο παιδικό σταθμό και αν δεις ότι συνεχίζεται το θέμα, τότε ίσως πρέπει να πάρεις τη γνώμη ενός ειδικού.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Είμαι εκπαιδευτικός , αυτό που ζω φέτος μετά απο 9 χρόνια εμπειρίας στο χώρο δεν το έχω ξαναζήσει η ακούσει. Το πεντάχρονο όταν εκνευριζεται μου λέει γαμω το μ..... Της μάνας σου, έρχονται οι άλλες μαμάδες και τις φωνάζει γκόμενες και αλλα διαφορά. Η μαμά του λέει οτι στο σπίτι δεν χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις κι οτι τις μαθαίνει στο σχολείο..... Ειλικρινά το παιδάκι δεν υπάρχει , όρια απο το σπίτι μηδέν!!! Αν ειχα την δυνατότητα θα το απέβαλα, αλλα επειδη δεν την έχω προσπαθώ να φύγω με μετάθεση.... Όσο παιδαγωγός κι αν είμαι δεν θα αντέξω άλλο ενα χρόνο μαζί του... Έτσι όπως το κάνανε να το χαίρονται.... Αν δεν υπάρχει κοινή γραμμή σπιτιού σχολείου και οι γονείς έχουν μονο απαιτήσεις σ και οι δάσκαλοι δεν είναι θεοί.

Είμαι εκπαιδευτικός , αυτό που ζω φέτος μετά απο 9 χρόνια εμπειρίας στο χώρο δεν το έχω ξαναζήσει η ακούσει. Το πεντάχρονο όταν εκνευριζεται μου λέει γαμω το μ..... Της μάνας σου, έρχονται οι άλλες μαμάδες και τις φωνάζει γκόμενες και αλλα διαφορά. Η μαμά του λέει οτι στο σπίτι δεν χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις κι οτι τις μαθαίνει στο σχολείο..... Ειλικρινά το παιδάκι δεν υπάρχει , όρια απο το σπίτι μηδέν!!! Αν ειχα την δυνατότητα θα το απέβαλα, αλλα επειδη δεν την έχω προσπαθώ να φύγω με μετάθεση.... Όσο παιδαγωγός κι αν είμαι δεν θα αντέξω άλλο ενα χρόνο μαζί του... Έτσι όπως το κάνανε να το χαίρονται.... Αν δεν υπάρχει κοινή γραμμή σπιτιού σχολείου και οι γονείς έχουν μονο απαιτήσεις σ και οι δάσκαλοι δεν είναι θεοί.

Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτήν την έκφραση αντίθετα προσβάλλομαι σαν μαμά. Εχεις δίκιο να κουράζεσαι με δυσμενείς συμπεριφορές παιδιών, έχεις δίκιο να σε στενοχωρεί και να σε κομπλεξάρει πολλές φορές λόγια παιδιών στην προκειμένη το συγκεκριμένο παιδάκι , αλλά δεν έχεις δίκιο στο να μην κάνεις το έργο σου σαν ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ. Ο ρόλος σου είναι σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον δεν υπάρχει βοήθεια ειδικού να πλησιάσεις εσύ το παιδί στα δικά του μέτρα και στην δική του αγκαλιά και να μην περιμένεις το παιδί να έλθει απο μόνο του. Το νοιώθω οτι θα το έχεις κάνει αλλα οχι με αποτέλεσμα. ΑΥτο σημαίνει ότι ίσως και εσύ κάπου έχασες την μπάλα και τα παράτησες εύκολα. Δεν θα μιλήσω για την ευθύνη του γονέα... είναι δεδομένη και εμφανή. Αλλα απο την στιγμή που βλέπεις το επίπεδο αυτών των ανθρώπων μέσα απο το παιδί φρόντισε ΕΣΥ να τον ΄΄ανεβάσεις ΄΄σε ορόφους και να μην τον αφήσεις στο υπόγειο.

ΥΓ: Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την δουλειά σου ,την αγάπη σου για τα παιδιά και τις γνώσεις σου. Απλά καμια φορά όταν έχουμε να κάνουμε με κάπως δύσκολα παιδιά χάνουμε και εμείς την ψυχραιμία μας και δεν έχουμε την απαραίτητη υπομονή και θέληση να το παλέψουμε. ;)

Διαφημίσεις

Ενα παιδι που προκαλει προβληματα συνηθως εχει προβληματα. Εχεις δικιο να σοκαρεσαι με τη συμπεριφορα αυτη, ομως εσυ εκανες απλα μια υποδειξη στους γονεις και τερμα; Θελω να πω, απο τη στιγμη που μπαινεις στο χωρο της εκπαιδευσης, συναντας καθε λογης χαρακτηρα. Τα παιδια συνηθως αντανακλουν τις συμπεριφορες του περιβαλλοντος τους. Ο ρολος του εκπαιδευτικου ποιος ειναι; Να χαρακτηρισει και να αποχωρησει επειδη ειναι δυσκολη περιπτωση η να αποβαλει το παιδι; Αν το παιδι εχει προβληματικη συμπεριφορα θα τη μεταφερει παντου, οσα περιβαλλοντα κι αν αλλαξει. Η δυσκολη πορεια ειναι να συνεργαστουν ολοι μαζι για την προοδο του παιδιου (αν οι γονεις δεν αντιλαμβανονται το προβλημα η δεν συνεργαζονται, υποθετω θα υπαρχουν κι αλλοι τροποι πιεσης τους). Παντως στο συγκεκριμενο θεμα η μητερα ειπε οτι το παιδι ειχε κακη συμπεριφορα μονο στο σχολειο, και εμενα αυτο μου λεει πολλα.

Επισης υπαρχουν πολλοι τροποι να πεισεις ενα τετραχρονο να βαλει αντηλιακη απο το να του τη βαλεις με το ζορι.Αρκει βεβαια να ξερεις τον τροπο η τουλαχιστο να θελεις να μαθεις.

Το πεντάχρονο όταν εκνευριζεται μου λέει γαμω το μ..... Της μάνας σου, έρχονται οι άλλες μαμάδες και τις φωνάζει γκόμενες και αλλα διαφορά. Η μαμά του λέει οτι στο σπίτι δεν χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις κι οτι τις μαθαίνει στο σχολείο.....

Και φυσικά η μαμά του συγκεκριμένου παιδιού λέει ψέματα. Δεν αποκτά λεξιλόγιο μπαρόβιου - για να μην πω κάτι χειρότερο - ένα 5χρονο που δεν έχει ακούσει τέτοιες κουβέντες στο σπίτι του, μόνο και μόνο γιατί τις άκουσε στο σχολείο. Κι ακόμα κι αν είναι έτσι, όταν τις μεταφέρει στο σπίτι ο πιτσιρικάς, δεν του λέει κανείς τίποτα? Καλύπτει το βλαστάρι της η κυρία, απλά. Δικαίωμά της. Όμως, τα δικαιώματά της σταματούν εκεί που αρχίζουν των υπολοίπων, σωστά? Αυτό δεν ισχύει για όλους μας? Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Τα πρώτα όρια στη συμπεριφορά ενός παιδιού μπαίνουν μέσα στην οικογένεια. Εννοείται ότι δουλειά της δασκάλας είναι να το οριοθετήσει μέσα στην τάξη. Όμως, ειλικρινά, πόσο εύκολο πιστεύετε ότι είναι αυτό με ένα παιδί που δεν έχει μάθει τα στοιχειώδη όσο αφορά τη συμπεριφορά του προς τους άλλους? Μην ξεχνάτε ότι η δασκάλα έχει άλλα 25 παιδάκια στην τάξη. Θα πρέπει να απασχολείται full time με το συγκεκριμένο παιδί και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει κάτι όταν οι γονείς δεν συνεργάζονται. Και οι γονείς του συγκεκριμένου δεν συνεργάζονται, νομίζω είναι εμφανές. Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση δεν θα έλεγε ψέματα η μαμά του. Άρα λοιπόν, τα υπόλοιπα 25 παιδάκια θα πρέπει να παραμεληθούν. Γιατί? Και μην βιαστείτε να μου απαντήσετε, σκεφτείτε μόνο 1 ή 2 τέτοια παιδάκια συμμαθητές με τα παιδιά σας. Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν το θέλει. Ιδανικά, όλοι νοιαζόμαστε για τον πλησίον. Αλλά αν είναι να θιχτεί/υποβαθμιστεί το περιβάλλον ή η εκπαίδευση του παιδιού μας, νομίζω πως αλλάζει λίγο το πράγμα.

Και για να μην σας κουράζω, η θεματοθέτρια ανέφερε ένα περιστατικό. Έτσι όπως το διαβάζω μου φαίνεται ανεπίτρεπτο. Ακόμα κι αν έπρεπε να απομακρυνθεί το παιδί από το συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο. Σίγουρα θα απευθυνόμουν σε έναν παιδοψυχολόγο προκειμένου να με καθοδηγήσει στο πως να αντιμετωπίσω την συγκεκριμένη κατάσταση. Από κει και πέρα, για τα υπόλοιπα υπάρχει και η νομική οδός. Ένας καλός δικηγόρος, εννοώ κάποιος που δεν θα σε σπρώξει σε μια ανούσια δικαστική διαμάχη, θα σε καθοδηγήσει στο πως πρέπει να κινηθείς. Ψυχραιμία χρειάζεται, κυρίως για το παιδί.

Λυπάμαι πολυ που οι μανούλες το είδατε έτσι το θέμα. Δεν ξέρω τι θα κάνατε αν ηταν συμμαθητής του παιδιού σας και σας ερχόταν κάθε μερα τα παιδάκια σας με καινούργιες συνήθειες και λεξιλόγιο. Είμαι σίγουρη οτι θα πιάνανε την δασκάλα και θα την ρωτούσατε τι κάνει και πως επιτρέπει αυτήν την κατάσταση?

Θα πω κάτι και ελπίζω όλες να χαρείτε, τα παιδιά είναι ο καθρέφτης του σπιτιού τους.

Και όσον αφορά την θέματοθετρία συγνώμη που καταχράστηκα το θέμα της. Αλλα έχω μια απορία αφού ο μικρός δεν δέχεται να του βάζουν άλλοι αντιηλιακό , για ποιον λόγο υπήρχε αντιηλιακή κρέμα στην τσάντα του???

Και γενικώς όταν δούλευα σε ιδιωτικό οι διευθύντριες δεν έχαναν με τίποτα πελάτες, μήπως υπάρχει και κάτι άλλο? υπήρχαν παιδιά με προβληματικές συμπεριφορές και αναγκαζόμασταν να λέμε οτι ηταν ολα καλά.

Λυπάμαι πολυ που οι μανούλες το είδατε έτσι το θέμα. Δεν ξέρω τι θα κάνατε αν ηταν συμμαθητής του παιδιού σας και σας ερχόταν κάθε μερα τα παιδάκια σας με καινούργιες συνήθειες και λεξιλόγιο.

Δυστυχως στο τμημα του γιου μου υπαρχει ενα κοριτσακι-θηλυκος Πασσαρης (!), μαλιστα ειναι κορη εκπαιδευτικου. Η δασκαλα μετα απο διαμαρτυριες των γονεων προσπαθει να πεισει οτι το κοριτσακι ειναι παρεξηγημενη προσωπικοτητα (που αν σας πω περιστατικα, το παιδι που περιγραφεις ειναι Αρσακειας μπροστα του). Θελω να πω, συνηθως τετοια παιδια εχουν συμπεριφορες-αποτελεσματα αστοχιων του περιβαλλοντος τους, οικογενειακου τε και σχολικου.

Είμαι σίγουρη οτι θα πιάνανε την δασκάλα και θα την ρωτούσατε τι κάνει και πως επιτρέπει αυτήν την κατάσταση?

Eννοειται! Η δασκαλα φερει και αυτη την ευθυνη της διαχειρισης μιας τετοιας καταστασης. Προσωπικα θα ηθελα μια δασκαλα που θα εκανε ο,τι μπορουσε για να βελτιωσει τα πραγματα κι οχι να ζηταει να απαλλαχτει με τον ενα η τον αλλο τροπο.

Θα πω κάτι και ελπίζω όλες να χαρείτε, τα παιδιά είναι ο καθρέφτης του σπιτιού τους.

Τα ιδια λεμε!

Και όσον αφορά την θέματοθετρία συγνώμη που καταχράστηκα το θέμα της. Αλλα έχω μια απορία αφού ο μικρός δεν δέχεται να του βάζουν άλλοι αντιηλιακό , για ποιον λόγο υπήρχε αντιηλιακή κρέμα στην τσάντα του???

Και γενικώς όταν δούλευα σε ιδιωτικό οι διευθύντριες δεν έχαναν με τίποτα πελάτες, μήπως υπάρχει και κάτι άλλο? υπήρχαν παιδιά με προβληματικές συμπεριφορές και αναγκαζόμασταν να λέμε οτι ηταν ολα καλά.

Οριστε αλλο ενα δειγμα αστοχης συμπεριφορας!

Απανταω με κοκκινα.

Το ότι είναι σίγουρα ανηκουστο ένα παιδάκι 4 χρόνων να αποβληθει από το σχολείο και μάλιστα με αυτό τον τρόπο δεν το συζητάμε. Από την άλλη όμως εμένα μου κάνει εντύπωση πως ένας ιδιωτικός παιδικός σταθμός, που πληρώνεται κάθε μήνα από έναν γονιο διώχνει με τόση ευκολία έναν πελάτη του χάνοντας ένα σταθερό εισόδημα? Γενικά πριν σχηματισω άποψη θα προτιμούσα να γνωρίζω και τα γεγονότα από την πλευρά του σχολείου. Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, όμως για να είμαστε και ειλικρινείς ένα παιδί 4 χρονων φυσικά και μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν επιτρέπεται να χτυπήσει κανέναν και για κανένα λόγο. Ακόμα και πάρα την θέληση του να του έβαζε αντηλιακό είναι σε θέση να καταλάβει ότι η δασκάλα το έκανε για το καλό του. Επίσης ναι η δασκάλα είναι παιδαγωγος και οφείλει να ξέρει πως να χειριστεί παιδιά με ιδιαίτερες συμπεριφορές, αλλά μην ξεχνάμε ότι εκείνη έχει κάθε μέρα να κάνει με 25 παιδιά που χρειάζονται όλα την ίδια προσοχή. Αν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών που έχουν αυτές τις συμπεριφορές δεν ασχοληθούν με τα παιδιά τους και τα περιμένουν όλα από το σχολείο, τότε τι να σου κάνει και ο δάσκαλος ?

Διαφημίσεις

Λυπάμαι πολυ που οι μανούλες το είδατε έτσι το θέμα. Δεν ξέρω τι θα κάνατε αν ηταν συμμαθητής του παιδιού σας και σας ερχόταν κάθε μερα τα παιδάκια σας με καινούργιες συνήθειες και λεξιλόγιο. Είμαι σίγουρη οτι θα πιάνανε την δασκάλα και θα την ρωτούσατε τι κάνει και πως επιτρέπει αυτήν την κατάσταση?

Το ίδιο πράγμα λέμε απλα δεν το εχεις καταλάβει. Εδω πρέπει να πάρει σοβαρά τον ρόλο της η δασκάλα και όχι να το χειριστεί με αποβολή.

Το ίδιο πράγμα λέμε απλα δεν το εχεις καταλάβει. Εδω πρέπει να πάρει σοβαρά τον ρόλο της η δασκάλα και όχι να το χειριστεί με αποβολή.

Δεν τον απέβαλε η δασκάλα, αλλά η διευθύντρια.

Συμφωνω μαζι σου!!!

Και να το θεσω διαφορετικα, εαν το τετραχρονο χτυπουσε στο ματι το δικο σας τετραχρονο θα γραφατε οτι γραφετε εδω ή θα τρεχατε να κανετε παραπονα στο σχολειο για την απαραδεκτη συμπεριφορα του μικρου?

Ειμαι υπερ της αποψης οτι ενα παιδι δεν πρεπει να εχει επιθετικη συμπεριφορα ουτε στα 2 ουτε στα 4 ουτε στα 14 ουτε ποτε. Εαν στα 4 με τοση ευκολια βουλωνει ματια, εχει γενικα επιθετικη συμπεριφορα στα 6 και στα 8 τι θα κανεις? Σημερα αποβαλανε ενα παιδι απο το σχολειο του γιου μου 12 ετων γιατι κατεβασε το παντελονι και το εσωρουχο ενος 7χρονου. Δεν ηταν η πρωτη φορα που ειχε αυτη την συμπεριφορα αλλα εφτασε ο κομπος στο χτενι. Συμφωνα λοιπον με αυτα που λετε, πρεπει αυριο η μαμα τουπαιδιου να παει στο σχολειο και να κανει μηνυση γιατι εδιωξαν το παιδι.. και μην μου πειτε οτι το ενα ειναι 4 και το αλλο 12!!!!

Γιατι και για το 7χρονο που του κατεβασαν τα βρακια σημερα κλειθηκε η μανα του στην αρχη της εβδομαδα απο τον σχολικο συμβουλο για την απαραδεκτη συμπεριφορα του.. Και για να σας φυγει η οποιαδηποτε "περιεργεια" το 12 χρονο με το 7χρονο ηταν παρεακι μαζι με αλλα 5 παιδια, η λεγομενη κλικα. Η αντιδραση της δασκαλας? Μεχρι τωρα ηταν χαρουμενη για τα παιδια που εχει στην ταξη της..οχι απλα χαρουμενη, αλλα περηφανη.. ασχετο αν αλλα παιδια υπεφεραν απο την συμπεριφορα τους κατι το οποιο ειχε επισημανθει απο αλλους γονεις αναμεσα και απο εμενα.

Μαλιστα επιασα την συγκεκριμενη μαμα και της ειπα για το ποσο δυσκολη εχει κανει την ζωη και του δικου μου γιου και η γυναικα ετρεμε και εκλαιγε και μου ελεγε οτι δεν ξερει τι να κανει και με τα δυο της παιδια που εχουν μπλεξει στην συγκεκριμενη κλικα του σχολειου.

Λοιπον, δεν ειναι τοσο αθωα ολα..

Περιμενω να δω την εξελιξη της ιστοριας. Ειμαι πολυ περιεργη να μαθω πως χειριστηκε η μαμα του 4χρονου την ιστορια και την μετεπειτα αντιμετωπιση του σχολειου.

Ξαναδιαβάζοντας το ποστ της Κατερίνας θεωρώ οτι υπήρχε ήδη πρόβλημα απο το σχολείο. 1. Το χώρισαν απο τους κολλητούς του, 2. Είπαν στη μαμά οτι ηταν ανεξέλεγκτο και δεν είχε όρια. Άρα είτε η όλη συμπεριφορά υποβαθμίστηκε απο το σχολείο έξ αρχής - ωςτε εφταςε ο κόμπος στο χτενι - είτε απο την μαμά που θεώρησε οτι ολα τα παιδάκια συμπεριφέρονται μ αυτόν τον τροπο.

Και όσον αφορά το γεγονός οτι στο σπίτι το παιδί είναι πολυ ήσυχο, είναι φυσιολογικό αν δεν εχει με ποιον να ζουζούνισει...

Α και επειδή δεν το είπα έξ αρχής είμαι κατα της μόνιμης αποβολής απο το σχολείο. Συμφωνώ όμως οτι την συγκεκριμένη μερα θα έπρεπε να το στείλουν σπίτι για να αντιληφθεί και το παιδί οτι κάποιες συμπεριφορές έχουν συνέπειες.

.διοτι προφανως το μεσο 4χρονο που εχει οριοθετηθει δεν χτυπαει στο ματι την δασκάλα επειδή προσπαθησε να του βαλει αντιηλιακο...
εδώ θα διαφωνήσω απόλυτα.

Όταν κάποιος πιάνει με τρόπο ή σε σημείο που δεν θέλει το παιδί, για οποιοδήποτε λόγο,

(δηλαδή το 4 χρονο δεν εχει καταλαβει την αναγκαιότητα του αντηλιακου, και δεν καταλαβαίνει την εμμονη της δασκαλας να βαλει αντηλιακό- αν δεν θελει να το ακουμπησει καποιος, τέλος, ειναι απαράβατος κανόνας - ποτέ δεν το κανεις με το ζόρι.

αν ο κανόνας ειναι να βαλει αντηλιακο για να βγεί έξω, αλλα δεν θελει το αντηλιακό, μπορεί να μείνει μέσα για 2 λεπτά να το ξανασκεφτεί πχ. ή να συμφωνησει να ειναι στη σκιά, ή να συμφωνήσει να του βαλει άλλ παιδάκι το αντηλιακό ..πιθανότητες υπαρχουν δεκάδες...)

και ειδικα όταν με το άτομο αυτό υπάρχει προηγούμενο όπως υποψιαζόμαστε,

είναι πολύ λογικό να γίνει το παιδί βίαιο, και να εκτονωθεί εκρηκτικά, με έναν εντελώς απρόβλεπτο τρόπο. Είναι παιδί, δεν είναι σκεπτόμενος ενήλικας.

Μια δασκάλα με εμπειρία θα πρεπε να το ξέρει αυτό .

και 25 και 35 παιδιά να είχε, εάν είναι ικανή μπορεί να τα βαλει να βαζουν μόνα τους το αντηλιακό τους, (βαζεις στη παλαμη κ το παιδί βαζει το αντηλιακό μονο του κ εσυ βοηθας μετα μονο στις λεπτομέρειες)

σε αυτή την ηλικία.

Η παιδαγωγός πλάθει το χαρακτήρα κ τη συμπεριφορά του παιδιού.

Αυτό τελος παντων θα θέλαμε. Η πραγματικότητα απέχει μίλια,

και οι σπουδές με κανένα τρόπο δεν προετοιμαζουν τις παιδαγωγούς για την πραγματικότητα αυτή, με καλές πρακτικές γνώσεις.

Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδαγωγών μπαινουν στις σχολές τυχαία με αυτο το σύστημα το γελοίο των πανελληνίων, το είχα ακουσει αυτό απο πολλές , σε συνεντεύξεις που μου ερχόντουσαν παλιότερα.

Εμ... ? Το επαγγελμα αυτό όπως και του γιατρού, πρεπει να το αγαπάς! αλλιως δεν το αντέχεις, και όταν δεν το αντέχεις, τότε το παιδί θα το καταλαβει και θα σου καθρεφτίσει ατόφια τα συναισθήματά σου.

Εμένα μου "μυρίζει" ότι υπάρχει καιρό κακή ενέργεια απο πλευράς δασκάλας, και το παιδί ξέσπασε με βάση συσσωρευμένα συναισθήματα.

Ακόμα και ένα παιδί που έχει αρνητική συμπεριφορά γενικότερα (κάτι που δεν εχει περιγραψει η μαμά του παιδιού!!!), ακόμα και απο αυτό πηγαζει καπου ο θυμός του και δεν αντέχει την αρνητική συμπεριφορά των ενηλικων παιδαγωγών. Εκεί είναι συνήθως ο φαύλος κύκλος, και θέλει πολυ υψηλή αντίληψη γνωθι σ΄αυτόν στη δασκάλα, να κατανοήσει τα δικά της συναισθήματα,

και να μπορέσει να τα απομονώσει, με βαθιές ανάσες με τον ίδιο τρόπο που καλείται και μια μητέρα να κρατήσει την ψυχραιμία της όταν της έρχεται να ουρλιάξει ή έχει βίαιες σκέψεις (υπάρχουν, είναι η πραγματικότητα, το θεμα εινα τι κανεις με αυτές).

Ένα παιδί δεν εχει αυτή τη δυνατότητα αυτοελέγχου ακόμα σε αυτή την ηλικία, όταν βιώνει πχ καθημερινά αρνητική συμπεριφορά απο τη δασκάλα που ίσως απο απειρία το στιγματίζει ή βγάζει πάνω στο παιδί το θυμό της για εκείνο,

αντί να μπορέσει να είναι υπεράνω.

κακά τα αστεία, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν τέτοιες δασκάλες, μη νομίζετε οτι το να είσαι διευθυντης καποιου παιδικού στο χαλανδρι σου δίνει περισσότερες δυνατότητες by default να διαχωρίζεις καλά το προσωπικό.

Η ικανότητα είναι που εχει σημασία, όχι το προάστειο.

Αν η διευθύντρια ειχε εμπειρία και πείρα, θα εβαζε όλους μαζι να συζητησουν για να καταλαβει καλυτερα. Το ότι δεν έδωσε τέτοιο χρόνο, το ότι έβαλε το παιδί σε τέτοια θέση,

για μένα δε θα πρεπε να ειναι διευθύντρια παιδικού σταθμού. Όπως είπα και πιο πάνω, ήταν εντελώς αντιπαιδαγωγικό , αντιδεοντολογικό, και σιγουρα το παιδί θα το θυμάται για πάντα.

Αν πηγαινα ΣΗΜΕΡΑ διευθύντρια σε παιδικό σταθμό, εγώ, θα θεωρούσα το συμβάν αυτό ως αποτυχία της δασκάλας.

Η δασκάλα θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε άδεια για να μπορέσει να βρεί πάλι το ζέν της, και να μην φέρνει τα παιδιά σε τέτοια κατάσταση, αλλά και για να δει τι έκανε λάθος, για να κάνει ένα παιδί να δώσει μπουνιά στη δασκάλα του, το άτομο που θα πρεπε να αγαπάει πάνω απο όλα, το άτομο που το προετοιμαζει για την αγάπη για γνώση κ μάθηση.

Ξεκάθαρα, η δασκάλα είναι αυτή που (πρέπει να ξέρει να) θέτει τα όρια στο χώρο της με σωστό τρόπο.

Αν δεν μπορεί να θέσει τα όρια με το καλό, και προσπαθεί να τα θέσει με το ζόρι, τό χασε το παιχνίδι.

σε αυτό το περιστατικό μου φαινεται να ειναι απειρη και η δασκαλα και η διευθυντρια.

Αν είναι ο ένας απο τους δυο εμπειρος, μπορεί να καθοδηγήσει. Πχ η διευθυντρια να επαναφέρει μια κατάσταση...

αν δεν είναι όμως εμπειρη ουτε η διευθυντρια , συμβαίνει αυτό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Αν πηγαινα ΣΗΜΕΡΑ διευθύντρια σε παιδικό σταθμό, εγώ, θα θεωρούσα το συμβάν αυτό ως αποτυχία της δασκάλας.

Αν εγώ πήγαινα σήμερα διευθύντρια σε παιδικό σταθμό, θα απεύφευγα τη λέξη "αποτυχία" ενός ανθρώπου (είτε δασκάλα, είτε γονιός, είτε παιδί) για ένα δυσάρεστο συμβάν μικρών διαστάσεων.

μα πως γινεται να λες δυσάρεστο συμβάν μικρών διαστάσεων, το να παει ενα παιδί να ρίξει μπουνιά στη δασκάλα του?>

Δεν σημαίνει ότι το παιδί είναι περίεργο ή βίαιο, αλλά σημαίνει ότι οδηγήθηκε, (απο την δασκάλα) στο να μην μπορεί αλλιώς να εκτονώσει το συναίσθημά του.

Είναι ανήλικο κ 4 ετών και βασίζεται στον ενήλικα δίπλα του, να μπορεί να το καθοδηγήσει στο πως να χειρίζεται τα συναισθήματά του.

Γιατι να ντρεπόμαστε να λέμε την λέξη αποτυχία? δεν είπα την δασκάλα αποτυχία, το συμβάν ήταν αποτυχία, αποτυχημένη πρακτική.

Δεν χαρακτήρίζω κάποιον, νομίζω ίσως μπερδεύτηκες?

Επιτυχημένος χειρισμός , θα ήταν μια διαπραγμάτευση, ασχέτως του αν θα έβαζε το παιδί ή όχι το αντηλιακό.

Αποτυχημένος χειρισμός , είναι όταν το αποτέλεσμα είναι η βία.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αν εγώ πήγαινα σήμερα διευθύντρια σε παιδικό σταθμό, θα απεύφευγα τη λέξη "αποτυχία" ενός ανθρώπου (είτε δασκάλα, είτε γονιός, είτε παιδί) για ένα δυσάρεστο συμβάν μικρών διαστάσεων.

Δυσαρεστο συμβαν μικρων διαστασεων η αποπομπη ενος μικρου παιδιου λες και ειναι ο Πασαρης; Δυσαρεστο συμβαν τεραστιων διαστασεων με ανυπολογιστες συνεπειες σε ανθρωπινες ψυχες ειναι η λειτουργια ενος τετοιου σταθμου... Δυστυχως εχω σχηματισει τη γνωμη οτι αρκετοι ιδιωτικοι παιδικοι σταθμοι εχουν απιστευτα προβληματα τα οποια κουκουλωνουν μεσα σε πολλα φρου φρου και αρωματα εντυπωσιασμου των γονεων. Αν γυριζα το χρονο πισω δεν θα επελεγα την ιδιωτικη εκπαιδευση για πολλους λογους.Τελος να συμπληρωσω οτι στο χωρο της εκπαιδευσης πολλοι εμπλεκομενοι δεν εχουν ιδεα που παν τα τεσσερα και κυριως δεν αγαπουν τα παιδια. Ειναι απογοητευτικο αυτο αλλα απο την προσωπικη μου πειρα βλεπω οτι ισχυει σε ολες τις κλιμακες της ιδιωτικης και δημοσιας εκπαιδευσης. Απο την αλλη αν πετυχεις και τον Δασκαλο (κυρια Στυλιανακη εχω την εντυπωση οτι κατατασσεστε εκει) ειναι σκετη ευτυχια!

μα πως γινεται να λες δυσάρεστο συμβάν μικρών διαστάσεων, το να παει ενα παιδί να ρίξει μπουνιά στη δασκάλα του?>

Απ΄ό,τι κατάλαβα, δεν ΠΗΓΕ να ρίξει μια μπουνιά στη δασκάλα του, αλλά απλά διαμαρτυρόταν έντονα στην κίνηση της δασκάλας να τον αγγίξει. Αν ήμουν διευθύντρια, θα πρότεινα στη δασκάλα για την επόμενη φορά τις μεθόδους που πρότεινες εσύ στο μήνυμά σου. Αλλά δεν θα έδινα μεγάλες διαστάσεις

στο συμβάν, ούτε θα το θεωρούσα ενδεικτικό για το χαρακτήρα του παιδιού ή της δασκάλας (εννοείται αν δεν υπήρχαν προηγούμενα).

Απ΄ό,τι κατάλαβα, δεν ΠΗΓΕ να ρίξει μια μπουνιά στη δασκάλα του, αλλά απλά διαμαρτυρόταν έντονα στην κίνηση της δασκάλας να τον αγγίξει. Αν ήμουν διευθύντρια, θα πρότεινα στη δασκάλα για την επόμενη φορά τις μεθόδους που πρότεινες εσύ στο μήνυμά σου. Αλλά δεν θα έδινα μεγάλες διαστάσεις

στο συμβάν, ούτε θα το θεωρούσα ενδεικτικό για το χαρακτήρα του παιδιού ή της δασκάλας (εννοείται αν δεν υπήρχαν προηγούμενα).

Αν διαβάσεις ξανά τα μηνύματα της μαμάς , θα δεις ότι λέει ''μου είπαν ότι έδωσε γροθιά στο μάτι της δασκάλας''. Ούτε πήγε να αποφύγει κίνηση, ούτε τίποτα άλλο.Για μένα , ένα 4χρονο ξέρει πολύ καλά τα όρια της συμπεριφοράς , εφόσον υπάρχουν ,άρα το βρίσκω απαράδεκτο. Για τον παιδικό , επίσης ασύλληπτο να διώξει επιτόπου το παιδί κ μάλιστα να το φορτώσει κ με τα πράγματα του.

3W24p3.png

• 3 months later...

Όλα όσα ανέφερες αλλά ειδικά αυτό.

Έχοντας δύο παιδιά με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, έχοντας ειδικά υπόψη τον γιο μου, ο χειρισμός καταστάσεων είναι το Α και Ω της ομαλής συνύπαρξης στο σπίτι και αλλού.

Και φέρνω στο νου πρόσφατο περιστατικό με τον πατέρα μου και τον γιο μου.

Ο γιος μου φόρεσε μια κορδέλα στον λαιμό. Καθώς το έκρινα επικίνδυνο, και για ευκολία μου (μαγείρευα) ζήτησα από τον πατέρα μου να του βγάλει την κορδέλα.

Ελλείψει εμπειρίας (ή έστω έχοντας στο μυαλό του τις δικές του παιδαγωγικές αρχές) άρχισε να τραβολογάει τον γιο μου ο οποίος αντιδρούσε στο να του βγάλουν τη κορδέλα. Η ολίγων δευτερολέπτων σκηνή εξελίχθηκε με ουρλιαχτά του γιου μου, και κατέληξε με εμένα να επεμβαίνω ήρεμα και με λόγια γλυκά να του βγάζω την κορδέλα. Και βέβαια με μια αγκαλιά παρηγοριάς. Με τον πατέρα μου δυστυχώς δεν τα πήγα τόσο καλά.

Τα παιδιά σε μικρές ηλικίες δεν κατανοούν τις συνέπειες αυτών που κάνουν. Προσοχή δεν λέω ότι δεν τις έχουν ακούσει λέω δεν τις κατανοούν. Είναι ένα στοιχείο που συμβαδίζει με την ανάπτυξη της ωριμότητας. Αλλά αυτά είναι άλλο ευαγγέλιο.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

• 2 εβδομάδες μετά...

Προφανως ειναι μια μεγαλη αποτυχια του παιδικου σταθμου,αλλα βλεποντας το σκεπτικο ως τριτος,σκεφτομαι οτι αν πηγαινε το παιδι μου σε ενα σχολειο οπου για χ,ψ λογους αδυνατουν τελικα να θεσουν ορια σε ενα αλλο παιδι ακρως επιθετικο,θα προτιμουσα να αποβαλλουν αυτο το παιδι (με σαφως διαφορετικο τροπο,οχι σαν αδεσποτο σκυλο) παρα να υποστει το δικο μου αναίτια βία.

Ακομη,ειναι προς διερευνηση γιατι ενα παιδι ειναι πχ σουπερ επιθετικο σχολειο,ενω στο σπιτι Παναγια.Ειναι πχ γιατι στο σπιτι θα πεσει ξυλο,το οποιο στην συνεχεια το αναπαραγει στο σχολειο;Απλη εικασια που σαφως μπορει να ειναι λανθασμενη.

Συμφωνα με τα γραφομενα,δεν φαινεται να υπηρξε ενδιαμεσο σταδιο,δηλαδη πηγε εκει ενα παιδι με θεματα, ειπαν οτι εδω θα ειναι ΟΚ με εμας και ενα πρωι το εβγαλαν εξω απο την πορτα;

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας, έχουν περασει καποια χρονια, αλλά τελικά τι  έγινε προχώρησες νομικά κατά του παιδικού σταθμού? Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μου ζητήθηκε να πάρω το παιδί (4 χρονών) από τον παιδικό σταθμό γιατι είναι υπερκινητικός και άγαρμπος. Τον πήγες σε άλλο παιδικό? Υπήρχαν προβλήματα? Εγώ σκοπεύω να καταθέσω μήνυση.Είμαι μόνη μητέρα και μετά από συνομιλία με την διευθύντρια κατάλαβα ότι εάν υπήρχε πατέρας δεν θα τολμούσαν να που τίποτα. Παρακαλώ η κοπέλα με το παιδάκι να επικοινωνήσει μαζί μου. Ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες μετά...

συγνωμη που θα σας στεναχωρησω η δυναται να προκαλεσω τωρα εριδες ΑΛΛΑ:

πηγαινα τα δυο παιδια μου σε ιδιωτικο σταθμο στον (edit admin) περιοχη (edit admin)  . Για ενα χρονο... Δυο παιδια που οπως οι ιδιοι μου ειπαν δε βριζουν, εχουν ορια, δεν εχουν σηκωσει χερι σε αλλα παιδια, δυο παιδια 5 και 3,5 ετων κοριτσι κι αγορι αντιστοιχα. στον παιδικο σταθμο παει ακομα και τωρα ενα αγορακι 4,5 ετων που ειναι ο ορισμος του προβληματος, (παιδιου που μεγαλωνει χωρις ορια και κανονες). παιδι που εχω δει η ιδια σε παιδικα παρτυ να εκβιαζει τον πατερα του να του παρει πατατακια γιατι αλλιως θα παει να κλεψει... παιδι που εχω δει η ιδια σε παιδικη χαρα να χυδαιολογει (ντροπη τους, αυτα μεσα απο το σπιτι τα μαθαινουν σε τετοιες μικρες ηλικιες τουλαχιστον, ειναι ο καθρεφτης τα παιδια μας, μη το ξεχνατε), να χτυπαει χωρις σοβαρη αιτια αλλα παιδακια και να ριχνει κλωτσιες και στους γονεις του.... ε λοιπον, εξαιτιας ΕΝΟΣ παιδιου εγω πριν ενα μηνα ταλαιπωρηθηκα, πληρωσα παραπανω λεφτα, "ξεριζωσα" τα παιδια μου απο τον παιδικο και τα αλλαξα σχολειο (πανε τωρα σε ενα ιδιωτικο που θα πηγαιναν απο σεπτεμβριο ετσι κι αλλιως γιατι το κοριτσακι παει νηπιο απο σεπτεμβριο που ο παιδικος δεν ειχε). Αντι να φυγει αυτο που προκαλει κανονικοτατο μπουλινκ σε ολα σχεδον τα παιδακια εκει μεσα (γιατι βεβαια η πλειοψηφια των γονιων εχει παραπονο εξαιτιας του, καναμε μεχρι και συναντηση στο σχολειο οι γονεις γιατι ΕΛΕΟΣ του μικρου του αρεσει να παιζει ενα παιχνιδι : τρεχει κυνηγαει αλλα παιδακια και μολις τα πιανει τους ριχνει μια μπουνια(!!) και οι γελοιοι οι γονεις του λενε "παιζει το παιδακι καλε!". Τι παιζει μωρε σουργελα? παιζει και χτυπαει τα παιδακια του κοσμακι χωρις να φταινε σε τιποτα? παιζει και παιρναει καλα αλλα γονεις εχουν παραλαβει τα παιδια τους με μαυρισμενα ματια κι ανοιγμενη μυτη εξαιτιας του!?ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? εμεις επρεπε να φυγουμε οι αυτοι να αποβληθουν? να αποβληθουν, ειδικα οταν οι γονεις αρνουνται να δουν οτι το παιδι τους εχει ΘΕΜΑΤΑ (και δε μιλαμε για θεματα ειδικης αγωγης αλλα αποτυχιας να βαλουν σωστα ορια) και να συνεργαστουν καταλληλα! γιατι αυτοι αρνουνταν, παιζει λεει το καμαρι τους. σα δε ντρεπονται λεω εγω...

Απλα παραθετω και την αλλη οψη του νομισματος που δυστυχως ετυχε να ζησω... αλλα οχι και να χρυσοπληρωνω κοντα στα 600 ευρω το μηνα μια τετοια ξεφτιλα!? να κανουν ζημια πανω στα παιδια μου και να το πληρωνω αυτο1!??!? (ζημια= φοβος. να εμπλουτιζουν το λεξιλογιο με βρισιες.ξαφνικα το αγορακι μου να σηκωνει χερι στην αδελφη του γιατι ετσι κανουν τα παιδιακια οταν θυμωνουν) Και μην ξεχασω κι αυτο: τελικα ημουν η εξαιρεση πανω στο "χρυσοπληρωνω" γιατι  τον παιδικο τον εχουν τιγκαρει με εσπα, ισως κατι να εχει να πει και αυτο (εχουν ριξει το επιπεδο, απελυσαν δυο νηπιαγωγους και προσελαβαν δυο κοπελιτσες με χαμηλοτερες σπουδες πχ).

Παντως ετσι για την ιστορια: στο καινουργιο σχολειο παμε εδω και ενα μηνα, προσαρμοστηκαν γρηγορα, απο την πρωτη μερα δε θελαν να ξαναπανε στο παλιο σχολειο. και σε δυο διαφορετικα τμηματα που εχω τα παιδια, δε χτυπαει ουτε ενα παιδι αλλα παιδακια... αρα ειναι και θεμα παιδαγωγων γιατι κι εκει ρωτησα και μου ειπαν οτι τους ειχαν τυχει παιδακια που χτυπανε αλλα τετοια θεματα λυνονται εν τη γεννεση τους οπως χαρακτηριστικα μου ανεφεραν και δεν προλαβαινουν να εξελιχθουν. βεβαια να πω κι αυτο: στο καινουργιο σχολειο το ποσοστο που δεχονται μεσω εσπα ειναι πολυ χαμηλο (το ειχα ρωτησει κι αυτο, βλεπετε ειχε καει ασχημα η γουνιτσα μου....).

Και εν τελη, ενω ημουν υπερ του δημοσιου σχολειου γενικα, και εχουμε και δημοσιο σχολειο σχετικα κοντα μας με καλη φημη, δεν τα στελνω πλεον με τιποτα! Με αυτα που εζησα στον παιδικο, συγνωμη αλλα "θα κανω φονο" που λεμε, αν μου ξανατυχουν τετοια παιδια και γονεις τοσο αποτυχημενοι! να παρουν τις αποτυχιες τους να τις εχουν να τις "χαιρονται" και να τρωνε ξυλο οι ιδιοι, η υπολοιπη κοινωνια δε χρωσταει τιποτα να τους ανεχεται

2 ώρες πρίν, antsa είπε:

συγνωμη που θα σας στεναχωρησω η δυναται να προκαλεσω τωρα εριδες ΑΛΛΑ:

πηγαινα τα δυο παιδια μου σε ιδιωτικο σταθμο στον (edit admin) περιοχη (edit admin)  . Για ενα χρονο... Δυο παιδια που οπως οι ιδιοι μου ειπαν δε βριζουν, εχουν ορια, δεν εχουν σηκωσει χερι σε αλλα παιδια, δυο παιδια 5 και 3,5 ετων κοριτσι κι αγορι αντιστοιχα. στον παιδικο σταθμο παει ακομα και τωρα ενα αγορακι 4,5 ετων που ειναι ο ορισμος του προβληματος, (παιδιου που μεγαλωνει χωρις ορια και κανονες). παιδι που εχω δει η ιδια σε παιδικα παρτυ να εκβιαζει τον πατερα του να του παρει πατατακια γιατι αλλιως θα παει να κλεψει... παιδι που εχω δει η ιδια σε παιδικη χαρα να χυδαιολογει (ντροπη τους, αυτα μεσα απο το σπιτι τα μαθαινουν σε τετοιες μικρες ηλικιες τουλαχιστον, ειναι ο καθρεφτης τα παιδια μας, μη το ξεχνατε), να χτυπαει χωρις σοβαρη αιτια αλλα παιδακια και να ριχνει κλωτσιες και στους γονεις του.... ε λοιπον, εξαιτιας ΕΝΟΣ παιδιου εγω πριν ενα μηνα ταλαιπωρηθηκα, πληρωσα παραπανω λεφτα, "ξεριζωσα" τα παιδια μου απο τον παιδικο και τα αλλαξα σχολειο (πανε τωρα σε ενα ιδιωτικο που θα πηγαιναν απο σεπτεμβριο ετσι κι αλλιως γιατι το κοριτσακι παει νηπιο απο σεπτεμβριο που ο παιδικος δεν ειχε). Αντι να φυγει αυτο που προκαλει κανονικοτατο μπουλινκ σε ολα σχεδον τα παιδακια εκει μεσα (γιατι βεβαια η πλειοψηφια των γονιων εχει παραπονο εξαιτιας του, καναμε μεχρι και συναντηση στο σχολειο οι γονεις γιατι ΕΛΕΟΣ του μικρου του αρεσει να παιζει ενα παιχνιδι : τρεχει κυνηγαει αλλα παιδακια και μολις τα πιανει τους ριχνει μια μπουνια(!!) και οι γελοιοι οι γονεις του λενε "παιζει το παιδακι καλε!". Τι παιζει μωρε σουργελα? παιζει και χτυπαει τα παιδακια του κοσμακι χωρις να φταινε σε τιποτα? παιζει και παιρναει καλα αλλα γονεις εχουν παραλαβει τα παιδια τους με μαυρισμενα ματια κι ανοιγμενη μυτη εξαιτιας του!?ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? εμεις επρεπε να φυγουμε οι αυτοι να αποβληθουν? να αποβληθουν, ειδικα οταν οι γονεις αρνουνται να δουν οτι το παιδι τους εχει ΘΕΜΑΤΑ (και δε μιλαμε για θεματα ειδικης αγωγης αλλα αποτυχιας να βαλουν σωστα ορια) και να συνεργαστουν καταλληλα! γιατι αυτοι αρνουνταν, παιζει λεει το καμαρι τους. σα δε ντρεπονται λεω εγω...

Απλα παραθετω και την αλλη οψη του νομισματος που δυστυχως ετυχε να ζησω... αλλα οχι και να χρυσοπληρωνω κοντα στα 600 ευρω το μηνα μια τετοια ξεφτιλα!? να κανουν ζημια πανω στα παιδια μου και να το πληρωνω αυτο1!??!? (ζημια= φοβος. να εμπλουτιζουν το λεξιλογιο με βρισιες.ξαφνικα το αγορακι μου να σηκωνει χερι στην αδελφη του γιατι ετσι κανουν τα παιδιακια οταν θυμωνουν) Και μην ξεχασω κι αυτο: τελικα ημουν η εξαιρεση πανω στο "χρυσοπληρωνω" γιατι  τον παιδικο τον εχουν τιγκαρει με εσπα, ισως κατι να εχει να πει και αυτο (εχουν ριξει το επιπεδο, απελυσαν δυο νηπιαγωγους και προσελαβαν δυο κοπελιτσες με χαμηλοτερες σπουδες πχ).

Παντως ετσι για την ιστορια: στο καινουργιο σχολειο παμε εδω και ενα μηνα, προσαρμοστηκαν γρηγορα, απο την πρωτη μερα δε θελαν να ξαναπανε στο παλιο σχολειο. και σε δυο διαφορετικα τμηματα που εχω τα παιδια, δε χτυπαει ουτε ενα παιδι αλλα παιδακια... αρα ειναι και θεμα παιδαγωγων γιατι κι εκει ρωτησα και μου ειπαν οτι τους ειχαν τυχει παιδακια που χτυπανε αλλα τετοια θεματα λυνονται εν τη γεννεση τους οπως χαρακτηριστικα μου ανεφεραν και δεν προλαβαινουν να εξελιχθουν. βεβαια να πω κι αυτο: στο καινουργιο σχολειο το ποσοστο που δεχονται μεσω εσπα ειναι πολυ χαμηλο (το ειχα ρωτησει κι αυτο, βλεπετε ειχε καει ασχημα η γουνιτσα μου....).

Και εν τελη, ενω ημουν υπερ του δημοσιου σχολειου γενικα, και εχουμε και δημοσιο σχολειο σχετικα κοντα μας με καλη φημη, δεν τα στελνω πλεον με τιποτα! Με αυτα που εζησα στον παιδικο, συγνωμη αλλα "θα κανω φονο" που λεμε, αν μου ξανατυχουν τετοια παιδια και γονεις τοσο αποτυχημενοι! να παρουν τις αποτυχιες τους να τις εχουν να τις "χαιρονται" και να τρωνε ξυλο οι ιδιοι, η υπολοιπη κοινωνια δε χρωσταει τιποτα να τους ανεχεται

Είναι καθαρά θέμα αγωγής παιδιού από το σπίτι, το σχολείο θα φωνάξει του γονείς προς επίπληξη και συμμόρφωση, είναι στο χέρι του να βελτιώσουν την συμπεριφορά του παιδιού . Τώρα γιατί δεν τον κάνουν; Δεν αντιλαμβάνονται όλοι και όλα.. Αυτά είναι παραδείγματα που θα συναντήσεις και σε δημόσια και σε ιδιωτικά σχολεία, δεν είναι φαινόμενο μόνο των δημοσίων. Στην πορεία των μαθητικών σας χρόνων θα συναντήσετε πολλά άσχημες συμπεριφορές, αδικίες κ.α οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συζητάς και να συμβουλευτείς σωστά τα παιδιά σου. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...