Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

tasuki είπε:
Μ'αρεσει που λες οτι σας εσκασε! Καλυτερα που κοιμοσασταν σαν αρνακια, παρα να επρεπε να ειστε καθε ωρα κλαρινο οπως παθαμε εμεις που τα δοντακια αρχισαν 6 μηνων και μεχρι την ηλικια που αναφερεις εσυ ειχαν ηδη βγει 12.

Εμάς πάντως που δεν έχουμε δει ακόμα δόντι ανά 2 εβδομάδες περνάμε μια κρίση οδοντοφυίας 2/3 μέρες που ξυπνάει ανά μία ώρα και όταν πλέον καταρρέω την ξεπερνάει....

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

tasuki είπε:

Διορθωνω: οχι απλά ΠΑΡΑ πολυ τυχεροι, αλλά ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ τυχεροι... ΛΟΤΤΟ παιξατε???

Μ'αρεσει που λες οτι σας εσκασε! Καλυτερα που κοιμοσασταν σαν αρνακια, παρα να επρεπε να ειστε καθε ωρα κλαρινο οπως παθαμε εμεις που τα δοντακια αρχισαν 6 μηνων και μεχρι την ηλικια που αναφερεις εσυ ειχαν ηδη βγει 12.

Υπαρχει μια πετυχημενη αλβανικη παροιμια που εκφραζει με γλαφυρο τροπο τον πονο που υφιστανται τα βρεφη οσο το ουλο πρηζεται και το δοντι ανεβαινει: "Οταν το παιδι βγαζει δοντια, η μανα ντυνεται στα μαυρα."

tasuki κάθε παιδί σκάει τους γονείς του για διαφορετικούς λόγους. Στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε πολύ τυχεροι, θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά υπάρχουν ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ άλλα...

Υπομονή με τα δόντια κορίτσια θα βγουν τα άτιμα που θα πάνε :wink:

Σκεφτείτε τα καλά τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες και τα μωράκια.

Λυπάμαι που θίγω τέτοιο θέμα εδώ, αλλά χρειάζομαι βοήθεια για τον αποθηλασμό ....

Θηλάζω την μικρή μου αποκλειστικά εδώ και 3 μήνες και ήρθε η ώρα να σταματήσω, καθώς σε λίγο καιρό επιστρέφω στη δουλειά και θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω ....

Διαβάζοντας τις συμβουλές σας βλέπω πως ο σταδιακός αποθηλασμός είναι προτιμότερος από το χάπι ( αν και ο γιατρός μου είπε να μειώσω σταδιακά τους θηλασμούς και στο τέλος να πάρω και dostinex)

Έχω ξεκινήσει να μειώνω τους θηλασμούς εδώ και 3 μέρες ("πηδάω" ένα γέυμα κάθε φορά και δίνω δικό μου σε μπουκάλι, ευτυχώς έχω κάβα) αλλά το στήθος μου πρήζεται πάρα πολύ και πονάω απίστευτα, φοβάμαι μήπως δεν κάνω κάτι καλά.

Αν έχω καταλάβει, πρέπει κάθε 3 μέρες περίπου να μειώνω και από ένα γεύμα, μέχρι να μειωθεί η συχνότητα και η παραγωγή, σωστά? Επειδή όμως μέχρι τώρα θήλαζα πολύ συχνά, σχεδόν κάθε 2 ώρες και κάποιες φορές ακόμα και κάθε 1 ώρα, δεν ξέρω αν αυτή είναι η σωστή μέθοδος, κυρίως γιατί βλέπω το στήθος μου να βαραίνει πολύ και να γίνεται πέτρα και πονάω πάρα πολύ. Είναι όντως κατάλληλος αυτός ο τρόπος μετά από αποκλειστικό θηλασμό? Πόσο καιρό θα μου πάρει και πώς μπορώ να ανακουφίζομαι από τον πόνο? Το χάπι να το αποφύγω τελείως, ή να το πάρω στο τέλος τελικά? Υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας?

Σας ευχαριστώ όλες προκαταβολικά για τις συμβουλές σας, και καλή συνέχεια στην όμορφη εμπειρία του θηλασμού, τελικά παρόλες τις δυσκολίες, είναι υπέροχο!

babyfeb είπε:
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες και τα μωράκια.

γεια σου και χρονια πολλα!!!

Παράθεση
Θηλάζω την μικρή μου αποκλειστικά εδώ και 3 μήνες και ήρθε η ώρα να σταματήσω, καθώς σε λίγο καιρό επιστρέφω στη δουλειά και θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω ....

θα σου ειναι δυσκολο να αντλεις στη δουλεια ετσι ωστε να συνεχισεις το θηλασμο?ή δεν θελεις αλλο,κουραστηκες?

Παράθεση
Διαβάζοντας τις συμβουλές σας βλέπω πως ο σταδιακός αποθηλασμός είναι προτιμότερος από το χάπι

ναι ειναι προτιμοτερος

Παράθεση
το στήθος μου πρήζεται πάρα πολύ και πονάω απίστευτα, φοβάμαι μήπως δεν κάνω κάτι καλά.

μπορεις ισα-ισα να βγαζεις πολυ λιγο με ενα θηλαστρο ή με το χερι ισα-ισα να μην πονας(μιλαμε για 20-30γρ.)

Παράθεση
Πόσο καιρό θα μου πάρει και πώς μπορώ να ανακουφίζομαι από τον πόνο?

ο αποθηλασμος μπορει να παρει και μηνα!!!

Παράθεση
τελικά παρόλες τις δυσκολίες, είναι υπέροχο!

ναι ειναι πραγματικα υπεροχο συναισθημα αλλα γιατι δε συνεχιζεις,να αντλεις στη δουλεια σου 2 φορες και να συνεχιζεις στο σπιτι το θηλασμο?

συγγνωμη που ρωταω!!!

οσο για τα υπολοιπα που δεν σου απαντησα,σιγουρα θα σου απαντησουν αλλες κοπελες.

δε θελω να σου πω κατι λαθος...

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

babyfeb είπε:
Λυπάμαι που θίγω τέτοιο θέμα εδώ, αλλά χρειάζομαι βοήθεια για τον αποθηλασμό ....

Είσαι στο σωστό μέρος, δηλαδή που αλλού θα έγραφες;;; :wink:

Εδώ βοηθάμε και στον θηλασμό και στον αποθηλασμό!

Αν επιθυμείς μπορείς να συνεχίσεις να θηλάζεις δουλεύοντας. Εγώ είμαι ζωντανό παράδειγμα... :) Στο λέω γιατί εγώ αρχικά επικοινώνησα με την Αγλαΐα για να σταματήσω να θηλάζω γιατί θα επέστρεφα στη δουλειά!

Η κατερίνα σου τα έγραψε πολύ καλά, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το χάπι ποτέ. Δοκίμασε μετά τον θηλασμό να βάζεις μια κρύα κομπρέσσα στο στήθος. Επίσης να βγάζεις λίγο με το θήλαστρο. Κάνε λίγη υπομονή και το στήθος θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μπορεί να χρειάζεσαι λίγο παραπάνω χρόνο από 3 μέρες. Γενικά μετά απο αποκλειστικό θηλασμό το στήθος έχει μάθει να παράγει πολύ γάλα και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Τα χάπια έχουν αρκετές παρενέργεις, δεν σου "αδειάζουν" το στήθος αν νομίζεις αυτό. Μαστίτιδα δεν θα πάθεις αν μειώνεις σταδικά τους θηλασμούς.

Αν πάλι το ξανασκεφτείς, είμαστε στη διάθεση σου να βοηθήσουμε!

WLn5p2.png

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Αν και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω, δυστυχώς τα δεδομένα της δουλειάς μου δεν μου το επιτρέπουν (θα λείπω τουλάχιστον 12 ώρες από το σπίτι καθημερινά, και στη δουλειά λόγω των συνθηκών είναι αδύνατον να αντλώ :( )

Η αλήθεια είναι πως νιώθω θλίψη που τελειώνει κάτι τόσο ωραίο, αλλά πρέπει να το πάρω απόφαση, για να μην την μεταδώσω και στο μωράκι μου. Σκέφτομαι πως στο επόμενο με το καλό, θα πάρω όλη την καινούργια άδεια λοχείας (6 μήνες αν έχω καταλάβει καλά) και θα το θηλάσω περισσότερο.

Πάντως πρέπει να σας πω πως όλες με βοηθήσατε πάρα πολύ στο να επιμείνω και να τα καταφέρω (έστω και για 3 μήνες) και γι αυτό σας ευχαριστώ!!

felinidoc, όταν λες ότι μπορεί να πάρει πάνω από 3 μέρες κάθε στάδιο, πώς θα καταλάβω ότι μπορώ να μειώσω κι άλλο? Οι ενδείξεις ποιές είναι για να περάσω στο επόμενο στάδιο, ότι δεν πονάει τόσο το στήθος?

Επειδή κιόλας η μικρή μου τρώει κάθε φορά από το ένα στήθος, αυτό σημαίνει ότι το άλλο που δεν τρώει, μένει ανενεργό για 2 θηλασμούς (αυτόν που θηλάζω και αυτόν που παραλείπω) οπότε μετά πονάει πολύ. Μήπως να βγάζω με το θήλαστρο από το στήθος που δεν τρώει κάθε φορά που θηλάζω, ή αυτό θα αυξήσει την παραγωγή?

Έχω μπερδευτεί, είμαι και λίγο down λόγω της όλης διαδικασίας....

babyfeb είπε:
Μήπως να βγάζω με το θήλαστρο από το στήθος που δεν τρώει κάθε φορά που θηλάζω, ή αυτό θα αυξήσει την παραγωγή?

Έχω μπερδευτεί, είμαι και λίγο down λόγω της όλης διαδικασίας....

Να βγάζεις αλλά όσο χρειάζεται για να μην σε ενοχλεί (20-30 γρ)

WLn5p2.png

:) ΚΑΛΗΜΕΡΑ, Χριστος Ανεστη και Χρονια πολλα! :D

γυρισαμε και εμεις απο το χωριο μας! ωραια περασαμε αλλα λιγο περιεργα... αν δεν φας αυγουλακα , τσουρεκακι, κουλουρακια... δεν λεει!

δεν πειραζει. χαλαλι ! :wink:

απο την παρασκευη λοιπον που φυγαμε, μου εκανε αιματακι ελαχιστο: παρασκευη ναι, σαββατο ναι,κυριακη οχι, δευτερα οχι και σημερα το πρωι παλι μια τριχουλα ( ειναι ομως πρωι ... :? ). οι κενωσεις της ομως ειναι λαχανι και καποιες φορες με πρασινες βλενες ή διαφανεις βλενες! :? οι χρονοι ειναι 8-ωροι θηλασμοι αν και απο χθες κανω 7-ωρους γιατι ποναει το στηθος μου. φασκομηλο πινω εδω και 6 μερες 1 φορα τη μερα.

παρατηρησα οτι οποτε μειωνω το ψωμι δεν κανει καθολου αιματακι,... :? , αλλα ειναι δυσκολο να το κοβω τελειως γιατι... πειναω...! απλα τρωω μια φορα τη μερα . εχθες το βραδυ δοκιμασα να φαω ελιες και σημερα ειχαμε αιματακι!

απο σημερα ομως θα δοκιμασουμε να φαμε οποτε, τα δεδομενα αλλαζουν λιγο!

πολλα φιλακια σε ολες!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

bon-bon Χρόνια σας πολλά και καλά!!

καλή αρχή στο φαγάκι σας!! περιμένω τα νέα σας!!

Αχ... μεγαλώσατε κι εσείς!!! :P

ΥΓ. με τη ζυγαριά χαλαρώστε κι εσύ και πολύ περισσότερο ο μπαμπάς σας! (όλοι οι μπαμπάδες τα ίδια!!) δε μπορεί το παιδί κάθε μήνα να βάζει τα κιλά των πρώτων μηνών!! θα γινόντουσαν γιγαντάκια!!

τώρα πιά θα ανεβάζει γραμμάρια! όχι μισόκιλα και βάλε!! :lol::lol::lol: άντε να είναι κανα τεταρτάκι ή λίγο παραπάνω!! ανάλογα πάντα με το παιδί!!

πολλά φιλιά!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

σας ευχαριστω για τις ευχες!

εχω μερικες ερωτησεις:

1.το πιατακι και το κουταλακι τα πλενετε με το δικο σας σφουγγαρακι για τα πιατα; δεν τα αποστειρωνετε φυσικα!(....ειμαι υπερβολικη 8):oops::lol: )

2. για να βαλω δικο μου γαλα το θηλαστρο το αποστειρωνω κανονικα ή μονο το πλενω;;

3. γραφει η κρεμα : για 1 κοφτη κουταλια της σουπας βαζουμε 42 ml ετοιμο γαλα! ισχυει και για το δικο μου;;;

αντε να δουμε :roll::lol:8) τι θα φαει!!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Παράθεση
1.το πιατακι και το κουταλακι τα πλενετε με το δικο σας σφουγγαρακι για τα πιατα; δεν τα αποστειρωνετε φυσικα!(....ειμαι υπερβολικη)
bon-bon, εδώ είχαμε συζητήσει για πλύσιμο μπιμπερο αλλά ισχύουν και για τα υπόλοιπα σκέυη του μωρού!! αν θες πάρε μια ιδέα!! http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1848&highlight=

εγώ πάντως, έχω ξεχωριστό σφουγγαράκι για τα πράγματα του μωρού, που τα πλένω με πράσινο σαπούνι (πλάκα) για τις γιαγιάδες σε ποιό εύχρηστο έχω το υγρό της Προδέρμ, που είναι από φυσικό σαπούνι!

και, ναι... δεν τα αποστειρώνα γιατί μάλλον θα στράβωναν πρώτων... και δεύτερων πιθανών να εκλυθούν επικύνδινες ουσίες από την υψηλή θερμότητα στο πλαστικό...

και φυσικά, δεν είσαι υπερβολική! είσαι κι εσύ μια υπευθύνη μανούλα!

Παράθεση
2. για να βαλω δικο μου γαλα το θηλαστρο το αποστειρωνω κανονικα ή μονο το πλενω;;
εγώ πάντα αποστείρωνα... δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως από την ώρα που το μητρικό γάλα έρχεται σε επαφή με τον αέρα είναι το ίδιο ευάλωτο από τα μικρόβια...

:? αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο ας με διορθώσουν!

Παράθεση

3. γραφει η κρεμα : για 1 κοφτη κουταλια της σουπας βαζουμε 42 ml ετοιμο γαλα! ισχυει και για το δικο μου;;;

δεν το ξέρω αυτό, αλλά γενικά το βλέπεις και με το μάτι! να μην είναι ούτε ζουμί ούτε ζυμάρι! κάτι σε χυλό είναι ΟΚ!! (όσες φορές του είχα δώσει κρέμα... ποτέ δε μου έβγενε σωστή με τη δοσολογία που προτείνανε!)

και πάλι καλή σας επιτυχία!

Χρόνια Πολλά και από μένα!!!!!!!!!

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα!!!!!!!!

bon-bon είπε:
σεις:

1.το πιατακι και το κουταλακι τα πλενετε με το δικο σας σφουγγαρακι για τα πιατα; δεν τα αποστειρωνετε φυσικα!(....ειμαι υπερβολικη 8):oops::lol: )

Και εγώ έχω ξεχωριστά σφουγγαράκια για τα παιδιά.

bon-bon νομίζω ότι έχεις τελειώσει με αποστείρωση!!!!!!!!!!!

Άρχισες στερεές τροφές, τί νόημα έχει να αποστειρώνεις θήλαστρα, μπουκάλια κτλ......

Πλύνε καλά τον αποστειρωτή σου και βάλε τον στην αποθήκη για το επόμενο μπουμπούκι σου

:wink:

xrysalis είπε:
... γενικά το βλέπεις και με το μάτι! να μην είναι ούτε ζουμί ούτε ζυμάρι! κάτι σε χυλό είναι ΟΚ!! (όσες φορές του είχα δώσει κρέμα... ποτέ δε μου έβγενε σωστή με τη δοσολογία που προτείνανε!)

Συμφωνώ και εγώ :)

Διαφημίσεις

tboys είπε:
Χρόνια Πολλά και από μένα!!!!!!!!!

Ελπίζω να περάσατε υπέροχα!!!!!!!!

bon-bon είπε:
σεις:

Και εγώ έχω ξεχωριστά σφουγγαράκια για τα παιδιά.

bon-bon νομίζω ότι έχεις τελειώσει με αποστείρωση!!!!!!!!!!!

Άρχισες στερεές τροφές, τί νόημα έχει να αποστειρώνεις θήλαστρα, μπουκάλια κτλ......

Πλύνε καλά τον αποστειρωτή σου και βάλε τον στην αποθήκη για το επόμενο μπουμπούκι σου

:wink:

xrysalis είπε:
... γενικά το βλέπεις και με το μάτι! να μην είναι ούτε ζουμί ούτε ζυμάρι! κάτι σε χυλό είναι ΟΚ!! (όσες φορές του είχα δώσει κρέμα... ποτέ δε μου έβγενε σωστή με τη δοσολογία που προτείνανε!)

Συμφωνώ και εγώ :)

Χρονια πολλα!!!

Ο,τι ερχεται σε επαφη με το μητρικο γαλα (θηλαστρο και μπιμπερο)καλο ειναι να ειναι αποστειρωμενο, οχι για το μωρο αλλά για το ιδιο το γαλα!!Για την καλυτερη διατηρηση του! :wink:

frene είπε:

Ο,τι ερχεται σε επαφη με το μητρικο γαλα (θηλαστρο και μπιμπερο)καλο ειναι να ειναι αποστειρωμενο, οχι για το μωρο αλλά για το ιδιο το γαλα!!Για την καλυτερη διατηρηση του! :wink:

Ωχ :oops::oops::oops:

δεν το ήξερα αυτό για το μητρικό γάλα, sorry, είδες καμιά φορά που δίνουμε χαζές πληροφορίες :oops::oops::oops::oops::oops:

bon-bon βγάλε πάλι τον αποστειρωτή από το ντουλάπι :D:D:D:D:D

tboys είπε:
  frene είπε:

Ωχ :oops::oops::oops:

δεν το ήξερα αυτό για το μητρικό γάλα, sorry, είδες καμιά φορά που δίνουμε χαζές πληροφορίες :oops::oops::oops::oops::oops:

bon-bon βγάλε πάλι τον αποστειρωτή από το ντουλάπι :D:D:D:D:D

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Παράθεση
Ωχ

δεν το ήξερα αυτό για το μητρικό γάλα, sorry, είδες καμιά φορά που δίνουμε χαζές πληροφορίες

bon-bon βγάλε πάλι τον αποστειρωτή από το ντουλάπι

και εγω για αυτο ρωτησα!

μολις εβγαλα 50 ml με το ζορι και.... μου χυθηκε! γ@#$^&! :x

φοβαμαι να το ξαναβαλω μηπως με αυτο τον τροπο αυξανω παλι την παραγωγη! :?

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

:D φαγαμε περιπου 10 κουταλιτσες μισο-γεματες! :D

περιμενουμε τωρα τα αποτελεσματα! :roll:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Παράθεση
περιμενουμε τωρα τα αποτελεσματα!

Και εμείς μαζί σας. Μη νομίζεις, έχεις και κρυφούς θαυμαστές!! :lol:

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

bon-bon είπε:
:) φασκομηλο πινω εδω και 6 μερες 1 φορα τη μερα.

Χρειάζεσαι το φασκόμηλο τουλάχιστον 3-4 φορές τη μέρα. Η μία φορά που το πίνεις δεν έχει καμία σχεδόν επίδραση...

aglaia είπε:
Χρειάζεσαι το φασκόμηλο τουλάχιστον 3-4 φορές τη μέρα. Η μία φορά που το πίνεις δεν έχει καμία σχεδόν επίδραση...

8) Ωχ! δεν το ειχα καταλαβει αυτο! :roll:

καλημερα! :D

C@t είπε:
Και εμείς μαζί σας. Μη νομίζεις, έχεις και κρυφούς θαυμαστές!!

σε ευχαριστω πολυ! :lol::lol::oops:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

bon-bon είπε:
:D φαγαμε περιπου 10 κουταλιτσες μισο-γεματες! :D

περιμενουμε τωρα τα αποτελεσματα! :roll:

γιούπιιιιιιιι!!! :D:D:D:D 10 κουταλίτσες για πρώτη φορά;;;; θα πρέπει να πετάς από την χαρά σου!! αυτό είναι ρεκόρ!!! εμείς ξεκινήσαμε με 1-2... μετά 3-4... μετάααααα φτάσαμε στις 10.... και τώρα δεν προλαβαίνω να μετράω!!!

άντε να μας πεις και τα ευχάριστα αποτελέσματα! θέλω να πιστεύω πως έτσι θα είναι! :D

καλημέρα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...