Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

συγνώμη δεν είχα διαβάσει τα προηγούμενα! Το επόμενο που θα σου έλεγα και γω είναι αυτό που λέει η Κριστίνα. Λίγο με το χερι για να ανακουφίζεσαι. Κάθε μέρα και λιγότερο θα χρειάζεται να αντλείς...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με το χέρι δεν μπορείς να αντλήσεις? το λέω γιατί απλά θα ανακουφιστείς χωρίς θηλαστικές κινήσεις....λίγο λίγο με το χέρι θα είναι καλύτερα

Όλο προβλήματα είμαι ......

Δεν μπορώ με το χέρι. Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές. Να βγάζω με το θήλαστρο 600μλ με τη μία από τα 2 στήθη και να το πιέζω με το χέρι και να μην βγαίνει τίποτα.

Και το θήλαστορ χαμένο... Πού είναι τώρα που το χρειάζομαι;

Μου φαίνεται θα αγοράσω καινούργιο θήλαστρο για να αποθηλάσω.

Κουφό δεν είναι;

Προσπάθησε ξανά δεν είναι κάτι δύσκολο θέλει λίγο εξάσκηση – θα βγάζεις πολύ λίγο ίσα που να νιώθεις το στήθος λίγο πιο ανακουφισμένο....

Σου βάζω το βίντεο για να δεις και μόνη σου

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=4&ved=0CCUQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.breastfeeding.com%2Fhelpme%2Fhelpme_video_hand_expression.html&ei=lsagTLGcPNSH4gbo8Z2NDQ&usg=AFQjCNE1_xOlt3ATtVfh3-ROf1W8R96eqg

Γειά σας. επανέρχομαι κ εγώ στο θέμα του αποθηλασμού αφού ακόμη δεν έχω καταφέρει να αποθηλάσω. Τελικά δεν ξέρω αν δεν είναι έτοιμο το παιδί ή εγώ. Ή αν απλώς δεν μπορώ να σκεφτώ τα παραπονεμένα ματάκια της όταν προσπαθώ να της εξηγήσω οτι πρέπει να σταματήσει να πίνει γαλατάκι απο τη μαμά. Σε ένα μήνα κλείνουμε αισίως 2 χρόνια θηλασμού (αποκλειστικού το πρώτο εξάμηνο). Όμως δεν θέλω να συνεχίσω πλέον. Κουράστηκα δεν ξέρω, ξέρω μόνο οτι δεν θέλω να συνεχίσω. Νιώθω όμως τύψεις, γιατί όσες φορές προσπάθησα να της εξηγήσω δεν το δεχόταν. Έτσι κάνουν όλα τα παιδάκια; είναι τοσο δύσκολο; και εγώ τι πρέπει να κάνω; να της εξηγήσω και να το κόψω μαχαίρι; θηλάζει τώρα πρωί, μεσημέρι και βράδυ για να κοιμηθεί. Συχνά όμως και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διάβασα εδώ στο φόρουμ οτι το τσάι φασκόμηλο βοηθάει να μειωθεί η παραγωγή. Το έχει δοκιμάσει καμιά; σκέφτομαι, ,μήπως αν σταματήσει το γάλα μου είναι πιο εύκολος ο αποθηλασμός. Υπάρχει περίπτωση; οποιαδήποτε βοηθεια και απάντηση είναι πολύτιμη!

Διαφημίσεις

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΑΓΛΑΪΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Αποφάσισα μετά απο 23 μήνες να αποθηλάσω, ή έτσι νομίζω τουλάχιστον, σίγουρα εχω μπει στη διαδικασία. Θηλάζω τη μικρή μου πρωί, μεσημέρι, βράδυ και αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά απο περίπου 7 ώρες θηλασμού όσο είμαι στη δουλειά δηλαδή και δεν θηλάζει νιώθω το στήθος μου οτι κοντεύει να σκασει, δεν μπορώ να πω οτι πονάει αλλά έχω την αίσθηση της ασφυξίας. Τι πρέπει να κάνω για να μην πάρω χάπια; εχω διαβάσει σκόρπια διάφορα αλλά αν μπορείς να επανέλθεις στο θέμα θα με βοηθούσες πολύ. Πρέπει να διακόψω κάποιον ενδιάμεσο; και όταν νιώθω αυτό το πρήξιμο τι θα πρέπει να κάνω; Σ ευχαριστώ πολύ

εμείς τώρα είμαστε 13μηνών και ο τελευταιος μας θηλασμός ήταν πριν 15μέρες. σήμερα νιώθω το ένα στηθος μου να εχει γάλα. το πιάνω και στο κάτω μέρος του είναι σαν σκληρό σφουγγάρι . τι κάνω??? να το αδειάσω με θήλαστρο, ή το αφήνω έτσι αφού δεν με ενοχλεί?? ευχαριστώ!!

εμείς τώρα είμαστε 13μηνών και ο τελευταιος μας θηλασμός ήταν πριν 15μέρες. σήμερα νιώθω το ένα στηθος μου να εχει γάλα. το πιάνω και στο κάτω μέρος του είναι σαν σκληρό σφουγγάρι . τι κάνω??? να το αδειάσω με θήλαστρο, ή το αφήνω έτσι αφού δεν με ενοχλεί?? ευχαριστώ!!

τώρα εχει αρχισει και με πονάει και τα πιανω σαν μικρά μπαλάκια στο κατω μερος του στηθους.

τωρα καμία απάντηση??

Διαφημίσεις

Ζεστό ντουσάκι, μασαζάκι και βγάλε γάλα -μάλλον καλυτερα με το χέρι- ώσπου να ανακουφιστείς. Αν προτιμάς το θήλστρο απλά πρόσεξε να μη βγάλεις πολύ γιατί βάζεις το στήθος σε διαδικασία να ξαναπαράγει.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Aγλαια τα φωτα σου κι εγω σε παρακαλω παρα παρα πολυ.Εχω μια μικρη ακριβως 2 χρονων.Αν και δεν πολυθελω να αποθηλασω η μικρη ειναι αλλεργικη στα γαλακτοκομικα ψαρι αυγα και ενα σωρο αλλα μικροπραγματα και μερικες φορες ειναι φοβερα δυσκολο να κρατηθω.Μου φαινονται πολλα τα 2 χρονια...αν αποθηλασω τωρα θα υπαρξουν συνεπειες στην ψυχολογια της?Εν τω μεταξυ παρολο που ειναι 2 ζηταει ακομα να θηλασει οταν πεφτει οταν ειναι στενοχωρημενη ακομα και οταν βαριεται...

Aγλαια τα φωτα σου κι εγω σε παρακαλω παρα παρα πολυ.Εχω μια μικρη ακριβως 2 χρονων.Αν και δεν πολυθελω να αποθηλασω η μικρη ειναι αλλεργικη στα γαλακτοκομικα ψαρι αυγα και ενα σωρο αλλα μικροπραγματα και μερικες φορες ειναι φοβερα δυσκολο να κρατηθω.Μου φαινονται πολλα τα 2 χρονια...αν αποθηλασω τωρα θα υπαρξουν συνεπειες στην ψυχολογια της?Εν τω μεταξυ παρολο που ειναι 2 ζηταει ακομα να θηλασει οταν πεφτει οταν ειναι στενοχωρημενη ακομα και οταν βαριεται...

εννοείς ότι δεν τρώς και εσύ δυο χρόνια τίποτα από όλα αυτά??

γιατί και εμένα είναι αλλεργική στο αυγό αλλά μόνο ωμό δεν το τρώω..μέσα στις τροφές κανονικά...

τι να σου πω βρε κορίτσι μου χαράς στο κουράγιο σου...εμείς τον αποθηλασμό τον βλέπουμε να έρχεται με το κυάλι......

και αποθηλασε επιτελους!

γιατί και εμένα είναι αλλεργική στο αυγό αλλά μόνο ωμό δεν το τρώω..μέσα στις τροφές κανονικά...

τι να σου πω βρε κορίτσι μου χαράς στο κουράγιο σου...εμείς τον αποθηλασμό τον βλέπουμε να έρχεται με το κυάλι......

ναι τιποτα μονο οταν της τα δοκιμαζα αλλα τελικα την πειραξαν.κι εγω μια απο τα ιδια με το κυαλι γιατι δεν μπορω να το παρω αποφαση...

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Αλλαξα το τίκερ:cry:αφού δε ζητάει καθόλου να πιπιλίσει(τον τελευταίο καιρό αυτό έκανε...)Τελικά σε μένα ίσχυσε το ότι κόβεται το γάλα με την εγκυμοσύνη...Με πολλές αγκαλίτσες και χαδάκια αντικαταστήσαμε τη γλυκιά εκείνη επαφή του θηλασμού;)

url]

url]

δεν πειραζει κοριτσι μου

τον θηλασες τον μπεμπακο σου αρκετα και σε λιγο καιρο θα θηλαζεις το επομενο

που ξερεις, μπορει να κανεις και tandem nursing σε λιγο καιρο!

δεν πειραζει κοριτσι μου

τον θηλασες τον μπεμπακο σου αρκετα και σε λιγο καιρο θα θηλαζεις το επομενο

που ξερεις, μπορει να κανεις και tandem nursing σε λιγο καιρο!

Λες;Πω,πω τί σχόλια θα έχω να ακούσω που το σταμάτησε κι εσύ τον ξανάβαλες στο βυζί,που θα τον κάνεις μαμάκια,που το έχει για παιχνίδι κτλ. κτλ.!!!!!!!Αν θέλει το γιαβρί μου όμως χαλάλι!

Πιστεύω όμως ότι η φύση προνόησε και μας οδήγησε στον αποθηλασμό,γιατί έχω ιστορικό συσπάσεων στην 35η εβδομάδα στις 2 προηγούμενες εγκυμοσύνες (1 ενδομήτριο θάνατο και 1 στο Θάνο),οπότε ίσως είναι καλύτερα έτσι...Γλυκιές οι αναμνήσεις από μια αξέχαστη περίοδο της ζωής μας:)

url]

url]

Καλημερα.

Δυστυχως αποθηλασαμε....

θα κρατουσα εναν θηλασμο αλλα σταματησε να δειχνει ενδιαφερον η μικρη.

οσο και να την εβαζα, πιπιλιζε για λιγα λεπτα και το αφηνε κλαιγοντας.

ηθελα πολυ να κανω παραλληλο θηλασμο.

ηδη μια βδομαδα δεν θηλαζει.

αν προσπαθησουμε ξανα θα το εχει ξεχασει?

οταν θα ερθει το νεο μωρο θα ζητησει ξανα?

νιωθω καπως περιεργα κυριως διοτι εχθες που ξυπνησε την νυχτα (αχ δοντια τι μας κανετε) την πηρα αγκαλια και με κλειστα τα ματια της με χαιδευε στο στηθος...

δεν ηθελα να σταματησουμε τελειως....

Γεια σας.

Είμαι νέα μανούλα και καινούρια στο forum. Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου.Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και μια κορούλα 3 μηνών. Θήλασα το γιό μου μόνο δέκα μέρες και όχι όλα τα γεύματα (μόνο πρωί και βράδυ με συμπληρώματα). Για κάποιο λόγο άργησε να μου έρθει το γάλα και ο γιος μου ήταν μεγάλο μωρό και πεινούσε. Να φανταστείται μέχρι και οι μαίες είχαν τρομάξει με τη λαιμαργία που έτρωγε!!! Μου πλήγωσε τις θηλές μάτωναν υπέφερα από τον πόνο και ετσι σταματήσαμε τελείως το θηλασμό. Το γάλα σταμάτησε μόνο του. Αφού δεν θήλαζα το μωρό μου συστηματικά είχα και μικρή παραγωγή γάλακτος.

Τώρα με την κόρη μου τα πράγματα είναι άκρως αντίθετα!!! Γεννήθηκε μικρούλα έπιασε αμέσως τη θηλή και ΧΟΡΤΕΝΕ! Τη θηλάζω 3 μήνες συστηματικά. Δεν έχει πιεί καθόλου ξένο γάλα.Τη νύχτα δεν ξυπνά καθόλου.Την Ταίζω στις 11 και ξυπνά στις οκτώ το πρωί μπορεί και εννιά. Όμως και εγώ τώρα έχω πρόβλημα με τη δουλειά. Έχουμε βενζινάδικο με τον άντρα μου και αρχισε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης. Πρέπει να κάθομαι αρκετες ώρες στο μαγαζί. Τα παιδιά μένουν με τη γιαγιά. Όταν είναι ώρα να φάει η μικρούλα πηγαίνω σπίτι και ξανάρχομαι. Αυτό όμως είναι πολύ κουραστικό και αγχώνομαι αρκετά. προσπάθησα σήμερα να της δώσω ξένο γάλα με το μπουκάλι αλλά τίποτα!!! Αηδιαζει στην υφή και τη γεύση της πλαστικής θηλής. Δεν παίρνει και πιπίλα. Δε θέλω όμως να τη στενοχωρώ και να την πιέζω. Όμως δεν ξέρω πόσο θα αντέξω να είμαι όλη μέρα στο δρόμο και να πηγαινοέρχομαι. Είναι πολύ κουραστικό πραγματικά! Πως μπορώ να την κάνω να τρώει κάποια γεύματα ξένο γάλα?

Σας ευχαριστώ!!!!:P:p:p

ΑΧ μανουλα27 σε πιανω εντελως αδιαβαστη! θα παρεις θηλαστρο κ θα το αποθηκευεις στο ψυγειο - καταψυξη κ θα το δινει η γιαγια. εγω θηλασα δυστυχως ΜΟΝΟ 6 μερες...!

αλλα χαρη στις τσουπρες εδω μεσα το ξερω. για ψαξε λιγο καλυτερα τα θεματακια. κ θα βρεις ευκολα την λυση σου.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Γεια σας! Είμαι καινούρια στο forum. Έχω ένα αγοράκι 2 ετών το οποίο θηλασε μόνο δέκα μέρες και μό νο πρωί-βράδυ. Έπαιρνε και συμπλήρωμα. Ήταν μεγάλο μωρό και λαίμαργο. Μέχρι και οι μαίες είχαν τρομάξει με την πείνα του! Μου πλήγωσε τις θηλές και σταμάτησα το θηλασμό. Ποτέ δεν με πόνεσε το στήθος μου. Αφού δεν θήλαζα συστηματικά δεν είχα και αρκετή ποσότητα. Ασε που μεχρι 7 μηνών ξύπναγε και τη νύχτα κάθε τρεις ώρες για φαγητό.

Τώρα έχω και μια κορούλα 3 μηνών. Κάνω όσα δεν έκανα στο γιο μου. Τη θηλάζω αποκληστικά. Δεν έχει πιει καθόλου ξένο γάλα. Δεν ξυπνάει τη νύχτα (κοιμάται από τις 11 έως τις 8-9 το πρωί), και είναι πολύ ήσυχη. Τώρα όμως με τη δουλειά λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Πρωσπάθησα να της δώσω μπιμπερό δεν το θέλει καθόλου. Την αηδιάζει η υφή της πλαστικής θηλής. Ούτε πιπίλα παίρνει. Φεύγω από τη δουλειά για να πάω να την ταίσω. Πραγματικά είμαι όλη μέρα πήγαινε-ελα στους δρόμους και αγχώνομαι πολύ. Δεν ξέρω πως να ρην κάνω να δεχτεί το μπιμπερο. Βοηθήστε με.... Σας ευχαριστώ!

θα παρεις θηλαστρο κ θα το αποθηκευεις στο ψυγειο - καταψυξη κ θα το δινει η γιαγια.

Εκανα και αυτό! Η μικρή δεν δέχεται την πλαστική θηλή του μπιμπερό. Θελει το στήθος μου!

Μπράβο σου! ΜΠράβο σου! Εχω και εγώ γιο 2 χρονών και μια κόρη 3 μηνών. Βλέπει που θηλάζω την κόρη μου και συχαίνεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...