Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πεταλουδίτσα αν κάποιος δεν έχει μπει ποτέ στην διαδικασία ίσως να μην κατανοεί πόσο δύσκολο και χρονοβόρο είναι. Εγώ το έζησα και μάλιστα όταν ο μικρός ήταν 10 ημερών και έκανα αγώνα για να εξασφαλίσω την ποσότητα γάλακτος που απαιτούσαν οι καθημερινές ανάγκες του μικρού (που ήταν πάρα πολλές για την ηλικία του, πολύ απαιτητικός το μανάρι μου) και να εδραιώσω και την γαλουχία. Για καλή μου τύχη στις 40 μέρες ο μικρός ξανάπιασε το στήθος και έτσι ξεχάσαμε και θήλαστρα και αποστειρώσεις και μπιμπερό.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1) και το πιο χρονοβορο την καταφερα να πιει αλλο γαλα μετα απο πολλα γαλατα σκονης καταλιξαμε στο φρεσκο πρωτα με κορν φλεικς και τωρα στο ποτηρι με καλαμακι

2) κοψαμε τους ενδιαμεσους θηλασμους της νυχτας ... της εδινα νερο φυσικα δεν το δεκτηκε και τοσο απλα αλλα σιγα σιγα

3) μετα κοψαμε το πρωινο θηλασμο , της εδινα το πρωινο .

4) και μετα τα δυσκολα ..... οι θηλασμοι που τους ηθελε για να κοιμηθει ο βραδυνος και ο μεσημεριανος. Προσπαθησα με παραμυθακια , κανα video απο το youtube με παιδικα και πολυ κουνημα.Αμα μου ελεγε για γαλα της ελεγα "Παει το γαλα μας τελειωσε".Αμα επεμενε πααααρα πολυ και εκλεγε της εδινα και ξαναπροσπαθουσα την επομενη μερα .

Προχθες μου τραβαει την μπλουζα και λεει " γαλα γαλα" με φιλαει στο στηθος και λεει "Παειιιιιιιιιι". Το καλο μου το παιδακι .

Ελπιζω να βοηθησα.....

Ευχαριστούμε irinef που μας είπες για την εμπειρία σου! Η κόρη μου λέει γάλα-γάλα και μου τραβάει τη μπλούζα ακόμα και δημόσια! Το πρωϊνό οκ είνανι με τονμπαμπά και πίνει φρέσκο γάλα με κορν φλεικς ή με το ποτήρι κανονικά αλλά με το βραδυνό τί γίνεται... μου έδωσες ιδέα για το νερό τη νύχτα και για το πώς το χειρίστηκες με το βραδυνό με τα βιντεάκια και το κούνημα. Πόσο καιρό σου πήρε συνολικά;

GJMap2.png

IRENEF αυτά που ανέφερες πιάνουν με την γιαγιά που μόλις νυσταξει λίγο να την κουνήσει ή να της τραγουδήσει κοιμάται όπως και σήμερα το μεσημέρι. Όταν είμαι εγώ όμως ξέρει και περιμένει το γάλα.

Έχετε δίκιο για την βόλτα με το αυτοκίνητο ότι δεν θα βγεί αποτελεσματικό.

Πάντως έχω αρχίσει και της εξηγώ ότι δεν χρειάζεται να πιει γάλα για να κοιμηθεί αλλά δεν νομίζω να καταλαβαίνει. Ίσως η επανάληψη να βοηθήσει.

Και κάτι άλλο, το βράδυ το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθεί αφού είμαι πτώμα συνήθως και το κούνημα και τα τραγουδάκια μου φαίνονται βουνό. Έτσι, υποκύπτω στην εύκολη λύση του θηλασμού.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

IRENEF αυτά που ανέφερες πιάνουν με την γιαγιά που μόλις νυσταξει λίγο να την κουνήσει ή να της τραγουδήσει κοιμάται όπως και σήμερα το μεσημέρι. Όταν είμαι εγώ όμως ξέρει και περιμένει το γάλα.

Έχετε δίκιο για την βόλτα με το αυτοκίνητο ότι δεν θα βγεί αποτελεσματικό.

Πάντως έχω αρχίσει και της εξηγώ ότι δεν χρειάζεται να πιει γάλα για να κοιμηθεί αλλά δεν νομίζω να καταλαβαίνει. Ίσως η επανάληψη να βοηθήσει.

Και κάτι άλλο, το βράδυ το μόνο που θέλω είναι να κοιμηθεί αφού είμαι πτώμα συνήθως και το κούνημα και τα τραγουδάκια μου φαίνονται βουνό. Έτσι, υποκύπτω στην εύκολη λύση του θηλασμού.

θα ξεκινησεις τις προσπαθειες απο τον μεσημεριανο υπνο. δηλαδη οταν ειναι να την κοιμισεις εσυ θα διαλεξεις ποιος τροπος πιστευεις οτι της ταιριαζει και θα την θηλαζεις αγκαλια αλλα δεν θα την αφηνεις να κοιμηθει. μετα πχ θα της διαβαζεις παραμυθακια και καποια στιγμη θα δεις οτι θα την παρει ο υπνος. το κολπο ειναι να ξεκινας λιγο πριν την καθορισμενη ωρα που κοιμαται ετσι ωστε να εισαι σιγουρη οτι θα νυσταξει αλλα οτι δεν θα ειναι ηδη εκνευρισμενη.

η επαναληψη σιγουρα βοηθαει, αλλα θα πρεπει καθε φορα να της λες τα ιδια λογια μεχρι να καταλαβει τι ακριβως εννοεις. επισης αφοτου δει οτι εχουν σταθεροτητα οι νεες συνηθεις του υπνου θα τις αποδεχτει.

περιμενουμε νεα σου.

καλημερα. Εμεις αποθηλασαμε στον χρονο. Εχω αναφερει την εμπειρια μου παραπανω. το μονο που μπορω να πω οτι χρειαζετε επιμονη και χρονο. Το γαλα και εμας ειναι υποαλλεργικο. Τα παιδια αντιδρουν γιατι οχι μονο δεν ειναι γενικα το ξενο γαλα ωραιο σε σχεση με το μητρικο αλλα φοβουνται οτι αποκοβονται και απο την μαμα. Χρειαζετε λοιπον τωρα να του δειχνετε την αγαπησας καθε λεπτο για να καταλαβουν οτι μπορει πια να μην θηλαζουν αλλα η μαμα τους ειναι εκει. Μην ξεχνατε οτι ο θηλασμος εκτος απο την τροφη διμιουργει μια ιδιαιτερη σχεση στο παιδι με την μαμα. Εμεις κοψαμε τον θηλασμο σταδιακα αρχικα με το να δινω στηθος μονο πρωι μεσημερι βραδυ. Μετα εκοψα το μεσημεριανο και στο τελος εδινα το ξενο μονο πρωι (οσο επινε 10ml) με τον καιρο επινε περισσοτερο. Μολις συνηθησε την γευση εδινα και το βραδυ (τσινισε αρκετα) και μετα το στηθος. Μεχρι που μια μερα ειχε κουραστει πολυ ειπιε ξενο και μετα κοιμηθηκε χωρις να ζητησει στηθος (μεχρι να το βγαλω την πηρε ο υπνος). Αυτο ηταν δεν της ξανα εδωσα και φυσικα ειχε μειωθει τοσο η παραγωγη μου που (αφου επινε και ξενο το βραδυ) και ετσι δεν πηρα κανενα χαπι και δεν ειχα κανενα πρηξιμο.

Διαφημίσεις

Το μεσημερι στην αρχη που ηθελε να θηλασει και δεν την αφηνα εκλαψε. Δυστηχως ομως δεν μπορουσα να κανω διαφορετικα. Την κρατουσα στην αγκαλια μου και της τραγουδαγα νανουρισματα, της χαιδευα τα μαλλια και της ελεγα ποσο την αγαπαω μετα απο δυο μερες το ζηταγε αλλα ευτυχως δεν εκλαιγε και ετσι σε μια περιπου βδομαδα το ειχε ξεχασει. Τωρα που εχει περιπου μισος χρονος οταν με βλεπει γυμνη φοναζει μαμ και εγω την αφηνω να χαιδεψει το στηθος και να παιξει με αυτο. Ειμαι σιγουρη οτι στο δευτερο παιδακι οταν ερθει με το καλο θα θηλαζει και αυτη.

Στο παρελθόν αρκετά συχνά την έκανα να κοιμηθεί με κούνημα στα γόνατα σε κάποια φάση. Απλά τότε δεν ήθελα να αποθηλάσω. Η νταντά της την κοιμίζει έτσι τα μεσημέρια πολλές φορές. Τώρα λέω να το ξαναδοκιμάσω κι εγώ, αν και σε μένα στο τέλολος πάντα ζητάει γάλα, όσο και αν νυστάξει!

Ακριβώς το ίδιο κι εγώ!!! Είναι τόσο εύκολο και βολικό, ή τέλος παντων έτσι έχουμε συνηθίσει...

GJMap2.png

Πόσο καιρό σου πήρε συνολικά;

3 μηνες περιπου ....Ο στοχος μου ηταν να θηλαζω μονο το πρωι και το βραδυ αλλα τελικα μειωθηκε το γαλα μου και με ειχε για πιπιλα και δεν αντεχα αλλο . Οποτε τους κοψαμε ολους σιγα σιγα. QUOTE=melita;1595586]IRENEF αυτά που ανέφερες πιάνουν με την γιαγιά που μόλις νυσταξει λίγο να την κουνήσει ή να της τραγουδήσει κοιμάται όπως και σήμερα το μεσημέρι. Όταν είμαι εγώ όμως ξέρει και περιμένει το γάλα.

Το ιδιο ακριβως ειχαμε κι εμεις με το που την επαιρνα αγκαλια ηθελε γαλα ειχα αρχισει να πιστευω οτι το παιδι μου με θελει μονο για αυτο:shock:.Ουτε τον μπαμπα ηθελε αμα ημουν σπιτι εκλεγε και κτυπιοτανε ηθελε εμενα αστα δραμα. Καλα ακομα εμενα θελει αμα ξυπναει το βραδυ.

Βρες καποιο τροπο να την κρατας που να μην του θυμιζει τον θηλασμο.

Πάντως έχω αρχίσει και της εξηγώ ότι δεν χρειάζεται να πιει γάλα για να κοιμηθεί αλλά δεν νομίζω να καταλαβαίνει. Ίσως η επανάληψη να βοηθήσει..

Εγω πιστευω οτι ειναι πανεξυπνα τα παιδια μας και ολα τα καταλαβαινουν απλως διεκδικουν αυτο που ειχαν τοσο καιρο και δεν θελουν να αλλαξει το προγραμμα τους.

Σε καταλαβαινω γιατι κι εγω για πολυ καιρο ετσι εκανα.

Σιγα σιγα θα τα καταφερετε :).

3lSop2.png

DUvpp2.png

Να ρωτησω βρε κοριτσια κατι για τον αποθηλασμο??

Κι αν μπορουσε να μου απαντησει η Αγλαια θα ημουν ευγνωμων!!!!

Θηλαζω αποκλειστικα εδω και 6 μηνες, το βγαζω βεβαια ολο με θηλαστρο γιατι η μικρη μου δεν καταφερε ποτε να πιασει τη θηλη μου.

Εχω φτασει στο σημειο να βγαζω 1200 - 1300ml την ημερα με 4 αντλησεις καθημερινα, το οποιο βεβαια τωρα που εχουμε αρχισει φρουτα και ρυζαλευρο δεν το πινει ολο και αναγκαζομαι και το πεταω. Ασε που κανω 1 ,5 ωρα να το βγαλω σε καθε αντληση.

Ειναι απιστευτα χρονοβορα διαδικασια, δεν προλαβαινω να κανω τιποτα στο σπιτι και δουλευω κιολας.

Τι μπορω να κανω για να το μειωσω, χωρις να το κοψω εντελως με χαπια?????

Οποιος μπορει να με καθοδηγησει θα με βοηθησει παρα πολυ!!!!

anouκa σε επαναφέρω γιατι 'κρύφτηκες' εκει πισω κ δεν απάντησε κανένας αλλος...επισης θελω κ εγω να μαθω τι μπορεί κανεις να κανει στην περίπτωση σου.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Για να μειωθεί το γάλα όταν αντλείς μία είναι η λύση. Να μειώσεις τις αντλήσεις!

...και τον χρονο.

μωρε κ εγω αυτη την εντύπωση εχω

αλλα θελω να δω τι θα πουν οι ιδικές!!

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Για την ωρα λογω ωραριου δουλειας μου ειναι δυσκολο να διαμορφωσω αλλο ωραριο αντλησεων απο αυτο που εχω τωρα.

Προσπαθησα ωστοσο να μην το βγαλω ολο χθες απο το ενα στηθος, κι αυτο γιατι ειχε σταματησει να βγαζει κι εγω ειχα ηδη μιση ωρα με το θηλαστρο, και δεν μπορουσα να κατσω παραπανω και να ταλαιπωρουμαι, οποτε εμεινε καποια ποσοτητα γαλακτος μεσα.

Ε μεχρι την επομενη αντληση το αισθανομουν ψιλογεματο, και ημουν λιγο αβολα, σαν να πονουσε λιγο.

Ειναι μια διαδικασια, ο αποθηλασμος η η μειωση της παραγωγης, που θελει πολυ χρονο απ' οτι καταλαβαινω, ειδικα για εμας που το βγαζουμε με θηλαστρο.

Οποιος μπορει να πει καμια γνωμη για το πως να γινει πιο ομαλα.....καλοδεχουμενος!!!

1260345600.jpg

Όταν ξεκινήσα την δουλειά είχα το ίδιο θέμα. Μέσα σε 4-5 μέρες είχε ρυθμιστεί η παραγωγή. Το στήθος θα το νιώθεις γεμάτο γιατί μειώνεται η παραγωγή αλλά σε 2-3 μέρες θα νιώθεις άνετα με αυτό. Θέλει τον χρόνο του.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Ειναι μια διαδικασια, ο αποθηλασμος η η μειωση της παραγωγης, που θελει πολυ χρονο απ' οτι καταλαβαινω, ειδικα για εμας που το βγαζουμε με θηλαστρο.

το αντίθετο θα έλεγα.

εγω που σε 5 15λεπτες αντλήσεις έβγαζα 1300μλ μου πηρε 13 μερες για να το κοψω εντελώς.

Albert Einstein

γεια σας κορίτσια!Σε αυτό το φόρουμ χρωστάω το γεγονός ότι κατάφερα να θηλάσω τη μικρούλα μου και σας ευχαριστώ πολύ όλες.. Το μωράκι μου είναι 9 μηνών και 5 ημερών. Θηλάσαμε αποκλεστικά μέχρι 6,5 μηνών και μετά σταδιακά μπήκαμε στις στέρεες. Το παιδάκι μου είναι υπερβολικά ολιγόφαγο. Δηλαδή τρώει 2 κουτ.του γλυκού φρουτόκρεμα, 6-7 κουτ. του γλυκού φαγητού και 3-4 κουτ. του γλυκού γιαούρτι. Έτσι μέσα στη μέρα θηλάζουμε συνέχεια για να σιγουρευτώ ότι δεν μένει νηστικούλα.. Σε κιλά είμαστε..συλφίδες..9 μηνών 6800γρ.. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλουμε 2ο παιδάκι με τον άντρα μου και η γονιμότητα μου δεν έχει επιστρέψει..Ο άντρας μου κάνει μια μακροχρόνια θεραπεία όπου θα σταματήσει για κάποιο διάστημα και θα συνεχιστει μετά για 3 χρόνια.. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τώρα παιδάκι και όχι σε 3 χρόνια..αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα θα θήλαζα τη μικρή μέχρι να θελήσει αυτή να το κόψει αλλά γιατί το απολαμβάνω πολύ..αλλά θέλουμε 2ο παιδάκι απεγνωσμένα και μπορούμε να το κάνουμε μέχρι τον Δεκέμβρη γιατί μετά ο άντρας μου ξεκινάει πάλι θεραπεία απαγορευτική για τεκνοποίηση..Εγώ όμως δεν αδιαθετώ και με το ρυθμό που θηλάζω δεν ξέρω αν μέχρι το δεκέμβρη θα αδιαθετήσω.. ο γυναικολόγος μου είπε πως αν δεν αραιώσω τους θηλασμούς δεν θα δω προκοπή..αλλά βρε κορίτσια δεν τρώει το μωράκι μου..να το αφήσω εντελώς νηστικό???? Βοηθήστε με σας παρακαλώ..Πως μπορώ να αποθηλάσω και να μην κάνω ζημιά στο μωράκι μου? υπάρχει τρόπος?

γεια σας κορίτσια!Σε αυτό το φόρουμ χρωστάω το γεγονός ότι κατάφερα να θηλάσω τη μικρούλα μου και σας ευχαριστώ πολύ όλες.. Το μωράκι μου είναι 9 μηνών και 5 ημερών. Θηλάσαμε αποκλεστικά μέχρι 6,5 μηνών και μετά σταδιακά μπήκαμε στις στέρεες. Το παιδάκι μου είναι υπερβολικά ολιγόφαγο. Δηλαδή τρώει 2 κουτ.του γλυκού φρουτόκρεμα, 6-7 κουτ. του γλυκού φαγητού και 3-4 κουτ. του γλυκού γιαούρτι. Έτσι μέσα στη μέρα θηλάζουμε συνέχεια για να σιγουρευτώ ότι δεν μένει νηστικούλα.. Σε κιλά είμαστε..συλφίδες..9 μηνών 6800γρ.. Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλουμε 2ο παιδάκι με τον άντρα μου και η γονιμότητα μου δεν έχει επιστρέψει..Ο άντρας μου κάνει μια μακροχρόνια θεραπεία όπου θα σταματήσει για κάποιο διάστημα και θα συνεχιστει μετά για 3 χρόνια.. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τώρα παιδάκι και όχι σε 3 χρόνια..αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα θα θήλαζα τη μικρή μέχρι να θελήσει αυτή να το κόψει αλλά γιατί το απολαμβάνω πολύ..αλλά θέλουμε 2ο παιδάκι απεγνωσμένα και μπορούμε να το κάνουμε μέχρι τον Δεκέμβρη γιατί μετά ο άντρας μου ξεκινάει πάλι θεραπεία απαγορευτική για τεκνοποίηση..Εγώ όμως δεν αδιαθετώ και με το ρυθμό που θηλάζω δεν ξέρω αν μέχρι το δεκέμβρη θα αδιαθετήσω.. ο γυναικολόγος μου είπε πως αν δεν αραιώσω τους θηλασμούς δεν θα δω προκοπή..αλλά βρε κορίτσια δεν τρώει το μωράκι μου..να το αφήσω εντελώς νηστικό???? Βοηθήστε με σας παρακαλώ..Πως μπορώ να αποθηλάσω και να μην κάνω ζημιά στο μωράκι μου? υπάρχει τρόπος?

Γειά σου genuine! Να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Εγώ αραίωσα τους θηλασμούς και έδωσα ξένο γάλα σαν πρωϊνό γεύμα πάνω στο χρόνο και τότε ακριβώς επανήρθε η περίοδος και η γονιμότητα. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να αποθηλάσεις τελείως για να επανέλθει η περίοδος.

GJMap2.png

Ξέχασα να σας πω ότι έχω δοκιμάσει να της αντικαταστήσω γεύμα θηλασμού με ξένο αλλά το περισσότερο που πίνει είναι 60μλ.Είναι ασφαλές να την αφήνω μόνο με 60μλ γάλα και να μη τη θηλάζω στο καπάκι?

Μη με πείτε ηλίθια..... please!!! Διαβάζω τόση ώρα αυτά που γράφετε οι προηγούμενες και δεν έχω καταλάβει ακριβώς...

Τελικά, όσο καιρό θηλάζει μια γυναίκα ΔΕΝ έχει περίοδο και κατά συνέπεια ΔΕΝ μένει έγκυος???

:oops:

Μη με πείτε ηλίθια..... please!!! Διαβάζω τόση ώρα αυτά που γράφετε οι προηγούμενες και δεν έχω καταλάβει ακριβώς...

Τελικά, όσο καιρό θηλάζει μια γυναίκα ΔΕΝ έχει περίοδο και κατά συνέπεια ΔΕΝ μένει έγκυος???

:oops:[/QU

Οσο θηλαζει θεωρητικα λεγεται οτι δεν μπορει να μεινει καποια εγκυος γιατι δεν εχει περιοδο.

Αυτο δεν ειναι σιγουρο ομως, εγω θηλαζω και μου ηρθε περιοδος , απλα δεν ειναι σταθερη. Υπαρχει περιπτωση να μεινεις εγκυος οσο θηλαζεις, ετσι εμεινε η μητερα μου στην αδερφη μου και στη συνεχεια της κοπηκε το γαλα.

1260345600.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...