Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

δεν το παλευω εγω με το μπιμπερο, οποιος κραταει τη μικρη το πρωι που δουλευω ετσι δε βλεπω ακριβως τι γινεται, παρα οτι μου λενε....... κι εγω οταν σχολαω τη θηλαζω οποτε τζιφος!!!!!!

ας μου απαντησει και καποια αν ειναι το ιδιο που πινει το γαλα σαν αραιη πολυ κρεμουλα με 1 κουταλια ανθος ορυζης....

εν τω μεταξυ, κανονικη κρεμα με γαλα και ανθος ορυζης τρωει και το απογευμα μετα το μεσημεριανο θηλασμο δηλαδη!

τη δευτερα θα της αλλαξω και το γαλα, θα περασουμε στον ΝΑΝ 2 και μηπως ειναι πιο ωραια η γευση του.... γιατι το ΝΑΝ ΗΑ 1 σκυλοβρωμαει, απορω πως τρωει τη κρεμα μαυτο το πραγμα..... παλι καλα ειναι πολυ καλοβολη η μπεμπα στις στερεες....

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

.μια ερώτηση πάντως γιατί όλο αυτό ακούμε για τα συμφέροντα των γιατρών..δηλαδή πού θα ξέρει η φαρμακευτική εταιρεία ότι ο γιατρός ο συγκεκριμένος, προώθησε το συγκεκριμένο φάρμακο ή τη συκγκεριμένη μάρκα γάλατος??στο φαρμακείο όταν πάμε λέμε και απο ποιον γιατρό ήρθαμε??και επίσης δεν νομίζω να είναι σωστό να απολογείται οποιαδήποτε μαά εδω μέσα για το πόσο θήλασε, και γιατί σταμάτησε και το πώς το σταμάτησε..και προσωπικά πιστεύω ότι μακάρι η γεύση από το λεμόνι να είναι το μόνο κακό συναίσθημα που θα νιώσει το παιδάκι...δηλαδή το ότι η μαμά ίσως δουλεύει και αναγκάζεται να το αφήσει από 2 και 3 μηνών, δεν νιώθει εγκατάλειψη το παιδι??ή μηπώς καταλαβαίνει ότι γίνεται αναγκαστικά??καμιά φορά διαβάζω μερικά ποστ, και νιώθω λες και δεν είμαι ποτέ τόσο καλή μαμά όπως πολλές μαμάδες εδώ μέσα, που θηλάζουν χρόνια, που΄δεν αφήνουν ποτέ τα παιδιά τους για να βγούνε έξω, που δεν νευριάζουν ποτέ, που τους μιλάνε συνέχεια και αυτά υπακούνε..τελοσπάντων, έτσι νιώθω μερικές φορές, λες και το φόρουμ είναι ένας τρόπος να επιδείχτούμε σε αγνώστους..όταν πριν έναν χρόνο περίπου, τόλμησα να ανοίξω ένα ποστ, λέγοντας πόσο δύσκολος μου φαίνεται ο θηλασμός, και τελικά δεν είναι τόσο εύκολος όσο μας λένε όλοι στην τηλεόραση, στα περιοδικά κλπ κλπ, και ότι καλό θα ήταν να ξέρει μια γυναίκα εκ των προταίρων ότι μπορεί και να δυσκολευτεί για να είναι προετοιμασμένη, τότε λοιπόν έπεσαν οι περισσότερες να με φάνε ζωντανή...ε λοιπόν ακόμη δεν μπορώ να διαβάζω ότι μια μαμά έβαλε λίγο λεμόνι για να αποθηλάσει, και ούτε λίγο ουτε πολύ να την κάνουμε να νιώσει τύψεις ότι έκανε κάτι το τοοοοσο τραγικό που θα δημιουργήσει τραυματα στο παιδί της..ελεος πια..

Σ'ευχαριστω πραγματικα για την τοποθετηση σου... η αληθεια ειναι οτι εχω μετανιωσει χιλιες φορες το οτι εγραψα σε μερικα ποστ την εμπειρια του αποθηλασμου.:-(:-(:-(:-(.... διοτι ειναι ακριβος οπως τα λες παραλιγο να σε φανε ζωντανη:shock::shock::shock:...νομιζα οτι στα φορουμ μπορεις να μοιραζεσαι ελευθερα τις εμπειριες σου χωρις να σε κρινει κανενας για τις πραξεις σου ομως βλεπω οτι θα πρεπει να γραφουμε αυτο που θελουν να ακουσουν μερικοι :evil::evil:και οχι αυτο που πραγματικα συμβαινει!!! για να μην χρειαστει μετα να απολογηθεις:oops::oops::oops:... για αλλη μια φορα ;)Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Πρεπει να αποθηλασω αμεσα, ομως η μικρη μου α) εχει βγει θετικη σε αλλεργια στο γαλα και γι αυτο και εχει σοβαρη ΓΟΠ (ακομα, 9 μηνων....) και β) της εδωσα λιγο κατσικισιο σε σκονη να πιει και για 3η μερα σημερα, μου το φτυνει, με αγκαλιαζει & με τραβαει :( Σημαδια αλλεργιας δεν εχει ακομα με το κατσικισιο ουτε καν στο δερμα ουτε στα κακακια της (το δοκιμαζουμε μηπως και εχει αλλεργια μονο στο αγελαδινο) αλλα με το που το βαζω στο στομα της, φαινεται να αηδιαζει, πηγε σημερα να κανει εμετο!

Δυο γιατρους ρωτησα, λενε "αφου δεν εχει κανει αλλεργια δινε της λιγο καθε μερα"....

Να συνεχισω λιγες μερες ακομα ή πρεπει να αλλαξω γαλα? Ειναι συνηθισμενη η αντιδραση????

Πρεπει να αποθηλασω αμεσα, ομως η μικρη μου α) εχει βγει θετικη σε αλλεργια στο γαλα και γι αυτο και εχει σοβαρη ΓΟΠ (ακομα, 9 μηνων....) και β) της εδωσα λιγο κατσικισιο σε σκονη να πιει και για 3η μερα σημερα, μου το φτυνει, με αγκαλιαζει & με τραβαει :( Σημαδια αλλεργιας δεν εχει ακομα με το κατσικισιο ουτε καν στο δερμα ουτε στα κακακια της (το δοκιμαζουμε μηπως και εχει αλλεργια μονο στο αγελαδινο) αλλα με το που το βαζω στο στομα της, φαινεται να αηδιαζει, πηγε σημερα να κανει εμετο!

Δυο γιατρους ρωτησα, λενε "αφου δεν εχει κανει αλλεργια δινε της λιγο καθε μερα"....

Να συνεχισω λιγες μερες ακομα ή πρεπει να αλλαξω γαλα? Ειναι συνηθισμενη η αντιδραση????

εσενα η διατροφη σου ποια ειναι?δεν τρως αγελαδινα?ή και κατσικισια?

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

εσενα η διατροφη σου ποια ειναι?δεν τρως αγελαδινα?ή και κατσικισια?

εγω δεν τρωω αγελαδινο, ουτε σε ιχνη πχ σε μπισκοτα. τρωω αιγοπροβειο. Γι αυτο ξεκινησαμε με κατσικισιο με τη μικρη, μηπως δεν την πειραξει, αν ειναι μετα δοκιμαζω υποαλλεργικο γαλα.

ιριδα μεχρι ποτε θες να εχεις αποθηλασει?

το εγραψα και παραπανω... δεν εχω κατι που να με επειγει χρονικα... θελω να μειωσω τους θηλασμους κ καποια στιγμη να αποθηλασουμε τελειως.... αλλα αφου δε πινει γαλα απο το μπιμπερο το τραβαω για να μπουν κι αλλες στερεες....

WLFfp2.png XI11p2.png

Δεύτερη μέρα συνεχόμενη που το μωρό μου δεν θήλασε...το στήθος μου δεν πρήστηκε...υποθέτω ότι αυτό ήταν λοιπόν...ο αποθηλασμός τελικά έγινε τόσο ομαλά που ούτε το κατάλαβα! Μετά από τόσους μήνες, το αντράκι μου συνεργάστηκε άψογα, συνεχίζει να είναι χαρούμενος, να μου γελά και να με αγκαλιάζει ενώ τον ταίζω με μπιμπερό. Όσο εύκολα έπιασε το στήθος μου 3 ωρών μωρό, τόσο εύκολα δέχτηκε τον αποχωρισμό του από αυτό. Το καλόβολο μικρό θαυματάκι μου!

Παρόλο που ο στόχος μου ήταν να αποθηλάσω τώρα, το κεφάλαιο που κλείνει με γεμίζει θλίψη. Θέλω να ελπίζω ότι οι μοναδικές μαγικές στιγμές που μοιράστηκα με τον Νικόλα μου 8 μήνες, θα συνεχίσουν να υπάρχουν έστω και χωρίς τον θηλασμό.

Σας ευχαριστώ όλες που με τις συμβουλές σας με βοηθήσατε στις δύσκολες στιγμές που σαν νέα μανούλα συνάντησα (αν και στον αποθηλασμό δεν έτυχα της ίδιας υποστήριξης).

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Μαρακι χαιρομαι πολυ που τα καταφερατε! Αφου το μωρο το δεχτηκε τοσο καλα το μπιμπερο μη στεναχωριεσαι καθολου....... Του εδωσες ο,τι καλυτερο μπορουσες!!!!!!!! και ακομα παραπανω... νομιζω οτι ολες μας καθε μερα ξεπερναμε τους εαυτους μας... εγω τουλαχιστον ετσι αισθανομαι........

WLFfp2.png XI11p2.png

Μαράκι μου με συγκίνησες απίστευτα κοριτσάκι μου...

Ο Νικόλας είναι χαρούμενος που έχει την μανούλα του και τον αγαπάει τόσο πολύ..

Αν πίνει από το μπουκάλι ή αν θηλάζει δεν επηρεάζει την αγάπη σου.

Και πάλι συγχαρητήρια, πρόσφερες στο παιδί σου το καλύτερο και 8 μήνες και είμαι σίγουρη πως αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές θα συνέχιζες για πολύ ακόμη...

Επίσης Μαράκι και ΕΛΕΝΑ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας...Στο φόρουμ υπάρχουν δυστυχώς άτομα που κάνουν μια νέα μητέρα να νιώθει τύψεις αν δεν μπορεί ή αν δεν θέλει να θηλάσει. Δεν νομίζω να είναι αυτό το νόημα του θηλασμού και όπως έχω ξαναπεί ο θηλασμός είναι πράξη αγάπης, μην την μετατρέπουμε σε καταναγκαστικά έργα...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Λιζάκι να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!! Πολύχρονη να είναι. Σε χάσαμε από το καφέ μας!!!

Για αυτό που ρωτάς δεν ξέρω τι να σου απαντήσω αλλά δεν κατάλαβα...Η μικρή έχει ακόμη αλλεργία στο αγελαδινό γάλα???Δοκίμασες υποαλλεργικό??? Το κατσικίσιο νομίζω είναι για μετά τον 1 χρόνο. Η γιατρός τι λέει???

Καλή επιτυχία και σε σένα...

Και τώρα πείτε μου εγώ πως μπερδεύτηκα σε αυτή την συζήτηση αφού δεν σκέφτομαι να αποθηλάσω???:):):)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Κι εμείς αποθηλάσαμε κορίτσια χωρίς χημικά και κυρίως χωρίς γκρίνιες και κλάματα (από κανέναν απ΄τους δύο μας, χε χε !!!). Παρά τις δυσκολίες και τις στεναχώριες, τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια του θηλασμού, σκεφτόμενη πλέον από μακριά την όλη φάση, πέρασα υπέροχα αυτούς τους μήνες και δέθηκα πολύ με το μωράκι μου. Τώρα που ξέρω πόσο όμορφο είναι αυτό το συναίσθημα νομίζω ότι στο δεύτερο παιδί θα είμαι πιο χαλαρή και αν όλα πάνε καλά ίσως το θηλάσω και περισσότερο....

vChmp3.png IkwYp3.png

Θα βρεις την ιστορία μας στις προηγούμενες σελίδες. Εν ολίγοις, αφού είχαμε κρατήσει μόνο τους βραδινούς θηλασμούς, άρχισα να του δίνω σιγά-σιγά φρέσκο γάλα με λίγο τριμμένο μπισκοτάκι με το κουταλάκι (δεν παίρνει μπιμπερό, πιπίλες, ποτηράκια). Σιγά-σιγά άρχισε να πίνει μεγαλύτερη ποσότητα. Του δίνω πρωί και βράδυ. Ένα βράδυ δοκίμασα να τον αφήσω στο κρεβατάκι του χωρίς στήθος και κοιμήθηκε σε 10'. Για λίγο καιρό ακόμα ξυπνούσε γύρω στις 5-6 το πρωί και ήθελε στήθος και σιγά-σιγά το έκοψε και αυτό. Στο θέμα του ύπνου ήταν πιο εύκολα από όσο περίμενα!!!

Αχ πόσο μ' αρέσει όταν μου χαϊδεύει το στήθος και βάζει μέσα το χεράκι του ακόμα και τώρα!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαβάζοντας όσα λέτε και σκεπτόμενη τα δικά μου συναισθήματα θεωρώ ό,τι πρέπει πρώτα να αποθηλάσει η μητέρα και μετά το μωρό. Είναι δύσκολο να το πάρεις απόφαση όταν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι που στο επιβάλλουν και κυρίως όταν έχεις κουραστεί για να τα καταφέρεις...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ ότι πρώτα πρέπει να "αποθηλάσει" η μαμά. Κι εγώ όταν χρόνισε το παιδί δεχόμουν πιέσεις από μαμάδες, πεθερές κτλ για να σταματήσουμε αλλά δεν ήμουν έτοιμη. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι ένα βράδυ (11 μηνών το μωρό) δοκίμασα να του δώσω μπιμπερό μήπως και το συνηθίσει γιατί δεν το ήθελε και το δέχτηκε (πρωτοφανές) πίνοντας 120μλ σε χρόνο μηδέν!!! Φοβήθηκα ότι θα αποθήλαζα τότε και δεν του ξαναέδωσα!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Voukal τις ίδιες πιέσεις δέχομαι και εγώ, περισσότερο γιατί ο μικρός είναι πολύ δεμένος με το στήθος (μάλλον μαζί μου) και μόλις γυρίσω από την δουλειά θέλει να θηλάσει, ακόμη και να έχει μόλις φάει.

Όμως νομίζω ό,τι ο θηλασμός είναι μια σχέση μητέρας-παιδιού και κανείς δεν έχει λόγο και άποψη πάνω σε αυτό. Εκνευρίζομαι αφάνταστα όταν μου λένε να του το κόψω γιατί δεν θα μπορεί να το κόψει αργότερα...Αν τους άκουγα θα είχα αποθηλάσει από 3 μηνών!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαβάζοντας όσα λέτε και σκεπτόμενη τα δικά μου συναισθήματα θεωρώ ό,τι πρέπει πρώτα να αποθηλάσει η μητέρα και μετά το μωρό. Είναι δύσκολο να το πάρεις απόφαση όταν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι που στο επιβάλλουν και κυρίως όταν έχεις κουραστεί για να τα καταφέρεις...

Έτσι ακριβώς είναι αγαπούλα μου. Ειδικά εσύ δεν έχεις κανένα λόγο να αποθηλάσεις ακόμα. Άντε λοιπόν σε άλλα τόπικς τώρα :lol:

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

ναι ναι ετσι ειναι.....

WLFfp2.png XI11p2.png

Λιζάκι να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!! Πολύχρονη να είναι. Σε χάσαμε από το καφέ μας!!!

Για αυτό που ρωτάς δεν ξέρω τι να σου απαντήσω αλλά δεν κατάλαβα...Η μικρή έχει ακόμη αλλεργία στο αγελαδινό γάλα???Δοκίμασες υποαλλεργικό??? Το κατσικίσιο νομίζω είναι για μετά τον 1 χρόνο. Η γιατρός τι λέει???

Καλή επιτυχία και σε σένα...

Και τώρα πείτε μου εγώ πως μπερδεύτηκα σε αυτή την συζήτηση αφού δεν σκέφτομαι να αποθηλάσω???:):):)

να σαι καλα!...Πως τα πατε? Μπαινω σπανια πια οντως.

Αλλεργια στο γαλα ανακαλυψαμε προσφατα οτι εχει, γι αυτο ηταν τοσο χαλια το πουλακι μου, (δεν μας ειχε κανει εξανθημα κλπ και δεν το ειχαν συσχετισει με τη ΓΟΠ) και κραταει τουλαχιστον μεχρι το 1 ετος. Καμμια φορα σε ολη σου τη ζωη:( Η μαμα μου εχει.

Κατσικισιο υπαρχει σε σκονη για βρεφη 6-12 μηνων. Δεν ξερω ομως αν κανει τελικα σε μωρο με αλλεργια....υποαλλεργικο δεν θελει ο παιδιατρος μας να δωσω ακομα, λεει ειναι πολυ βαρυ μετα απο θηλασμο και τετοια. Αντε βγαλε ακρη.

Μεχρι στιγμης παντως, τζιφος. Αηδιαζει πολυ. Κλαιει και τετοια. Κατι μου λεει πως το υποαλλεργικο θα εχει ακομα χειροτερη γευση και εχω απελπιστει!

Λιζα μου ελπιζω να μη λεω χαζομαρα, υποαλλεργικο εννοεις το ΝΑΝ της Νεστλε???? Αν ναι αυτο εδινα κι εγω στη μπουμπου (τωρα περασαμε στο νο 2) και οντως εχει απαισια γευση αλλα με μια κουταλια ανθος ορυζης (και αρκετη υπομονη) πινιε καποια γραμμαρια... Σε μορφη κρεμουλας μαλιστα με αρκετο ανθος ορυζης, το τρωει ολο κι ας ειναι ανοστο εντελως........ Μην απελπιζεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Λιζα μου ελπιζω να μη λεω χαζομαρα, υποαλλεργικο εννοεις το ΝΑΝ της Νεστλε???? Αν ναι αυτο εδινα κι εγω στη μπουμπου (τωρα περασαμε στο νο 2) και οντως εχει απαισια γευση αλλα με μια κουταλια ανθος ορυζης (και αρκετη υπομονη) πινιε καποια γραμμαρια... Σε μορφη κρεμουλας μαλιστα με αρκετο ανθος ορυζης, το τρωει ολο κι ας ειναι ανοστο εντελως........ Μην απελπιζεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το Almiron Pepti μας συνεστησε η αλλεργιολογος. Το εχετε δοκιμασει?? Μαλλον κι αυτο χαλια γευση θα εχει. Στο ρυζι ειναι επισης αλλεργικη!!! Οποτε δεν γινεται να ακολουθησω το κολπο....

Κρεμα δεν εχει φαει καμμια για να καταλαβεις, και ειμαστε 9 μηνων.

οχι αφου δεχτηκε το ΝΑΝ ΗΑ 1 μονο αυτο της εδωσα...

δηλαδη 9 μηνων κ μονο τη θηλαζεις αποτι καταλαβαινω ε?????

αλλο κολπο δεν ξερω να σου πω δυστυχως....

καλη δυναμη σου ευχομαι!!!!!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

λιζα τι κρεμα δοκιμασες να της δωσεις? αν εχεις παρει του εμποριου νομιζω εχουν μεσα γαλα, οποτε ισως για αυτο να μην τις τρωει.

μπορεις να δοκιμασεις με βιολογικα που θα τα φτιαχνεις εσυ. αν θες μπορεις να βαζεις κ μητρικο γαλα μεσα για να το συνηθισει

Λίζα έχετε διακόψει τον θηλασμό ή είστε σε φάση αποθηλασμού? Ίσως θα μπορούσες (αν έχεις τα χρονικά περιθώρια) να μειώνεις ένα ένα τα γεύματα στην μικρή. Δηλαδή την πρώτη εβδομάδα να μειώσεις ένα γεύμα θηλασμούκ αι να δώσεις υποαλλεργικό γάλα ή κατσικίσιο σε σκόνη ώστε η μικρή να συνηθίσει σιγά σιγά. Δεν ξέρω, μια υπόθεση κάνω...Μπορεί να θέλει τον χρόνο της και εκείνη.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...