Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

και εγώ κατάλαβα ότι την πίεσα περισσότερο από ότι έπρεπε...

το θέμα είναι ότι όλη μέρα πλέον δεν ζητά να θηλάσει, παρά μόνο την νύχτα. Να επιστρέψουμε δηλαδή στους νυχτερινούς θηλασμούς, που με τόσο δυσκολία είχαμε κόψει ή να της το προσφέρω την ημέρα και ας μην το ζητήσει.

Ρώτησα και ψυχολόγο, ο οποίος μου είπε ότι ο αποθηλσμός για να μην τραυματίσει το παιδί πρέπει να γίνει ομαλά και σε συνεργασία με παιδοψυχολόγο.

Λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται να χρειάζομαι ψυχανάλυση για να αποθηλάσω....:confused:

Πραγματικά αν δεν πλησίαζα τα 40 και αν δεν είχα θέμα υπογονημότητας δεν θα σταματούσα το θηλασμό... Μήπως φταίει και το γεγονός ότι αποθηλάζω με τύψεις...

Νομίζω ότι μόνη σου έχεις απαντήσει στον εαυτό σου. Το θέμα της ψυχανάλυσης είναι για να βοηθηθείς εσύ να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει μέσα σου ώστε να στηριχτείς σε αυτή την προσπάθεια. Κάποια πράγματα είναι βαθιά κρυμμένα κ μεταμφιεσμένα με τέτοιο τρόπο που δεν το συνειδητοποιείς.

Γι' αυτό στο πρότεινε ο ψυχολόγος γιατί πολύ συχνά το θέμα του θηλασμού ή του αποθηλασμού είναι χρωματισμένο με διάφορα στοιχεία από τον ψυχικό κόσμο της μαμάς. Και αν η μαμά "σαμποτάρει" αθελά της την όποια προσπάθεια της, χωρίς να το βλέπει, τότε θα δυσκολευτεί πάρα πολύ σε όλο αυτό. Και θα ταλαιπωρήσει κ το παιδί που σίγουρα λαμβάνει τα μηνύματα της και αντιδρά ανάλογα.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσπάθησε να κανεις κάποια κόλπα: να την κοιμιζεις όταν ξυπνάει αγκαλιά, να την έχεις κουράσει πολυ μέσα στην ημέρα, να της δίνεις άλλο γάλα, να της δίνεις ένα κουκλακι έχοντας πει ήδη απο την ημέρα οτι δε θα πίνεις γάλα το βραδυ αλλα θα κοιμάσαι με το κουκλακι. Δες κι αυτο http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/04/night_weaning/

Πιπιλα φαντάζομαι δεν χρησιμοποιεί ε;

Αυτά πάνω κάτω τα έχω βάλει στο πρόγραμμα... άλλο γάλα βέβαια δεν πίνει ούτε πιπίλα φυσικά, και κουκλάκι δεν έχει δεθεί με κάποιο ιδιαίτερα,αν και που και που ζητά να κρατάει αγκαλιά καποιο όταν την κοιμίζω. Θα επιμείνω περισσότερο σε αυτό.

Ν

Αυτο που εκανα εγω ήταν να την κανω να σταματησει να συνδυαζει τον υπνο με τον θηλασμό. δλδ αν ηθελε να θηλάσει την νυχτα ή πριν κοιμηθει δεν την θηλαζα στο κρεβατι, ουτε καν στο δωματιο. σηκωνομουν κ την θηλαζα σε αλλο δωματιο, στην πολυθρόνα. σιγα σιγα το αντιλήφθηκε κ ετσι οταν ξυπνουσε την νυχτα την ρωτουσα αν θελει να σηκωθουμε να πιει γαλα ή αν θελει να κατσουμε στο κρεβατι αγκαλια. αρχισε να προτιμαει το δευτερο :wink:

Σε αυτό νομίζω ότι εδώ και τρεις μέρες τα πάμε καλύτερα, αν και δεν φύγαμε από το δωμάτιο, δεν την αφήνω να κοιμηθεί στο στήθος, βέβαια με έχει πεθάνει η πλάτη γιατί το μόνο εναλλακτικό που δέχεται είναι βόλτες πάνω κάτω όρθια στο δωμάτιο (μετά θα ζητάω συμβουλές για το πως κόβεται αυτό...;)). Τουλάχιστον όμως σταθεροποιηθήκαμε στο πρωί - βράδυ θηλασμός και όχι ενδιάμεσοι. Αλήθεια πότε να δοκιμάσω να κόψω τον πρωινό? Σκέφτομαι να κρατήσω αυτό το πρόγραμμα τρεις εβδομάδες και μετά να πάμε στο επόμενο βήμα αποθηλασμού, είναι καλά?

Νομίζω ότι μόνη σου έχεις απαντήσει στον εαυτό σου. Το θέμα της ψυχανάλυσης είναι για να βοηθηθείς εσύ να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει μέσα σου ώστε να στηριχτείς σε αυτή την προσπάθεια. Κάποια πράγματα είναι βαθιά κρυμμένα κ μεταμφιεσμένα με τέτοιο τρόπο που δεν το συνειδητοποιείς.

Γι' αυτό στο πρότεινε ο ψυχολόγος γιατί πολύ συχνά το θέμα του θηλασμού ή του αποθηλασμού είναι χρωματισμένο με διάφορα στοιχεία από τον ψυχικό κόσμο της μαμάς. Και αν η μαμά "σαμποτάρει" αθελά της την όποια προσπάθεια της, χωρίς να το βλέπει, τότε θα δυσκολευτεί πάρα πολύ σε όλο αυτό. Και θα ταλαιπωρήσει κ το παιδί που σίγουρα λαμβάνει τα μηνύματα της και αντιδρά ανάλογα.

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, είχα πολλές φορές προσπαθήσει στο παρελθόν να κόψω τους νυχτερινούς θηλασμούς, όμως τις όποιες προσπάθειες δεν τις έκανα με συνέπεια, τις "σαμποτάριζα" όπως είπες και πράγματι καταλάβαινα ότι δεν είχα αποφασίσει να αποθηλάσω. Το γιατί συναίβει αυτό, και ειδικά αν πιάσουμε την δική μου βρεφική-παιδική ηλικία και την σχέση μου με την δική μου μαμά, θα αποθηλάσει το παιδί μόνο του και εγώ ακόμη θα το σηζητάω.... :lol:

149fp3.pnga>

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, είχα πολλές φορές προσπαθήσει στο παρελθόν να κόψω τους νυχτερινούς θηλασμούς, όμως τις όποιες προσπάθειες δεν τις έκανα με συνέπεια, τις "σαμποτάριζα" όπως είπες και πράγματι καταλάβαινα ότι δεν είχα αποφασίσει να αποθηλάσω. Το γιατί συναίβει αυτό, και ειδικά αν πιάσουμε την δική μου βρεφική-παιδική ηλικία και την σχέση μου με την δική μου μαμά, θα αποθηλάσει το παιδί μόνο του και εγώ ακόμη θα το σηζητάω.... :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Άσε τα ίδια κ εγώ μάλλον άμα πιάσω την δική μου!:lol: Προς το παρόν ο γιος μου(16 μηνών) όπως διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη έκοψε με μεγάλη ευκολία όλους τους ενδιάμεσους θηλασμούς κ θηλάζει μόνο πρωί μεσημέρι βράδυ. Και το μεσημέρι το παραλείπει με άνεση όποτε βγει βόλτα. Επίσης δεν ζητά εδώ κ κάποιο καιρό πλέον να θηλάσει έξω (του το είπα 2 φορές ότι "θα πιουμε γαλατακι οταν παμε σπιτι" κ από τότε δεν ξαναζήτησε!:o )Μας βλέπω να αποθηλάζει κ εγώ να προσπαθώ να προσαρμοστώ παρά το αντίθετο. :lol::lol:

Πέρα από την πλάκα χαίρομαι πολύ που δείχνει αυτά τα σημάδια γιατί θέλω να γίνει πολύ ήπια ο αποθηλασμός. Και όσο δείχνει σημάδια ετοιμότητας τόσο πιο εύκολο θα ναι πιστεύω. Εκεί που αγχώνομαι πολύ είναι στο πως θα κοπεί ο βραδινός..

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Σε αυτό νομίζω ότι εδώ και τρεις μέρες τα πάμε καλύτερα, αν και δεν φύγαμε από το δωμάτιο, δεν την αφήνω να κοιμηθεί στο στήθος, βέβαια με έχει πεθάνει η πλάτη γιατί το μόνο εναλλακτικό που δέχεται είναι βόλτες πάνω κάτω όρθια στο δωμάτιο (μετά θα ζητάω συμβουλές για το πως κόβεται αυτό...;)). Τουλάχιστον όμως σταθεροποιηθήκαμε στο πρωί - βράδυ θηλασμός και όχι ενδιάμεσοι. Αλήθεια πότε να δοκιμάσω να κόψω τον πρωινό? Σκέφτομαι να κρατήσω αυτό το πρόγραμμα τρεις εβδομάδες και μετά να πάμε στο επόμενο βήμα αποθηλασμού, είναι καλά?

Αυτό θα το δεις, με βάση την συμπεριφορά του παιδιού. άλλα θελουν περισσοτερο χρονο για το επομενο βήμα κ αλλα λιγότερο.

btw ουτε η δικια μου ποτε δεν κρατησε μεταβατικό αντικειμενο. ειναι στο παιδί, τι να πεις;!

Καλημερα!εχω ενα μωρακι 8 1/2 μηνων που θηλαζω αποκλειστικα.Επειδη δεν αντεχω αλλο τους βραδυνους θηλασμους καθε 2-3 ωρες προσπαθησα να του δωσω ξενο γαλα στο τελευταιο γευμα πριν τον υπνο.Την πρωτη μερα ηπιε100ml,τη δευτερη 150 και μετα αρχισε να μειωνεται ωσπου δεν πινει καθολου.Αλλαξα μαρκα γαλακτος μηπως δεν του αρεσε αλλα τιποτα.Δοκιμασε και ο μπαμπας να το ταισει αλλα παλι τιποτα.Με το που παω να του δωσω το μπιμπερο κλαιει.Προσπαθησα να του δωσω οσο ηταν κοιμισμενος,αλλα παλι ματαια.Γενικα μπιμπερο δεχεται ομως αφου πινει νερο.Τι να κανω για να δεχτει το ξενο γαλα και να κοιμηθει?

Διαφημίσεις

Καλημερα!εχω ενα μωρακι 8 1/2 μηνων που θηλαζω αποκλειστικα.Επειδη δεν αντεχω αλλο τους βραδυνους θηλασμους καθε 2-3 ωρες προσπαθησα να του δωσω ξενο γαλα στο τελευταιο γευμα πριν τον υπνο.Την πρωτη μερα ηπιε100ml,τη δευτερη 150 και μετα αρχισε να μειωνεται ωσπου δεν πινει καθολου.Αλλαξα μαρκα γαλακτος μηπως δεν του αρεσε αλλα τιποτα.Δοκιμασε και ο μπαμπας να το ταισει αλλα παλι τιποτα.Με το που παω να του δωσω το μπιμπερο κλαιει.Προσπαθησα να του δωσω οσο ηταν κοιμισμενος,αλλα παλι ματαια.Γενικα μπιμπερο δεχεται ομως αφου πινει νερο.Τι να κανω για να δεχτει το ξενο γαλα και να κοιμηθει?

Βασικά να αποσυνδεσεις απο το μυαλό σου οτι ξένο γάλα=ύπνος!

Το ενα ειναι τελείως άσχετο με το άλλο. Τα μωρα κοιμούνται συνεχώμενα όταν ειναι έτοιμα να κοιμηθούν κι όχι όταν πίνουν ξένο γάλα.

Υπάρχουν μωρα που θηλάζουν αποκλειστικά και κοιμούνται όλη νύχτα και μωρα που τρέφονται μόνο με ξένο γάλα αλλα ξυπνούν κάθε 3 ώρες.

Η κόρη μου ακόμα και τώρα που τρώει όλη μέρα (και το βραδυ τρώει πολυ καλα) ξυπνάει!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ένα από τα ομορφότερα ταξίδια αυτής της ζωής έλαβε τέλος. Μετά από 2,5 χρόνια και κάτι (30 μήνες) ο γιος μου αποθήλασε, ήρεμα όμορφα χωρίς γκρίνιες χωρίς νεύρα , χωρίς κλάματα. Όταν καμιά φορά το θυμάται του λέω πως «το ήπιε όλο όταν ήταν λίγο πιο μικρός και τελείωσε το γάλα της μαμάς για αυτό είναι τόσο δυνατό, γερό και έξυπνο παιδάκ騻. Εκείνος μου ζητάει να το κρατάει λες και είναι ο θησαυρός του. Ελπίζω και το νέο μας μωρό που είναι στο δρόμο να έχω την ψυχική δύναμη να το θηλάσω όπως και το πρώτο μου. Ευχαριστώ όλες όσες με στήριξαν καθώς και όλες τις μαμάδες που γράφουν σε αυτό το φόρουμ .Κάθε προσωπική εμπειρία είναι πολύτιμη. Καλή δύναμη σε όλες και πραγματικά τα παιδία μας ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς πότε είναι έτοιμα, τις περισσότερες φορές, να κάνουν το επόμενο βήμα. Δείξτε εμπιστοσύνη στα παιδία σας.;):D:p

Να καταθέσω κι εγώ την τελική μου (δυστυχώς...) εμπειρία από το θηλασμό: αποθηλάσαμε πολύ εύκολα, αν και δεν το περίμενα! Το παιδί το πήρε πολύ άνετα, παρόλο που σχεδόν μέχρι τέλους θήλαζε όποτε ήθελε χωρίς πρόγραμμα από τη μεριά μου. Ίσως κατά βάθος να κατάλαβε τη δυσκολία της κατάστασής μου (...), ίσως να ήταν έτοιμο ψυχολογικά για ένα τέτοιο βήμα (σίγουρα πέσαμε και σε καλό timing, δεν το συζητώ), ίσως τελικά να είναι ανεξάρτητος χαρακτήρας, παρόλο που πολλοί φοβόντουσαν (κλασικά!) ότι με τόσο γάλα από τη μαμά και σε τέτοια ηλικία θα γίνει μαμάκιας!

Πάντως θα νοσταλγώ πάντα τις ωραίες στιγμές που χάζευα το μωρό μου να γελάει με το στήθος μου στο στοματάκι του, να με κοιτάει πονηρά, να με χαϊδεύει, να αποκοιμιέται θηλάζοντας... Ακόμα και τις δυσκολίες που περάσαμε (και πιστέψτε με, ήταν αρκετές) με νοσταλγία θα τις θυμάμαι εφεξής.

Ένα ωραίο ταξίδι τελείωσε-λίγο πρόωρα για εμένα, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχουν και οι εξωγενείς παράγοντες που δεν ελέγχουμε.

Ευχαριστώ όλες τις κοπέλες που με τον τρόπο τους με βοήθησαν :)

να ρωτησω επειδη δεν εχω καθολοιυ χρονο να ανατρεξω..

τις τελευταιες δυο εβδομαδες θηλαζω μονο το βραδυ πριν τον υπνο του μικρου και μετα μεσα στη νυχτα 3-4 φορες (πιπιλα περισσοτερο).. ομως με καποια προσπαθεια μου για αποθηλασμο ο μικρος (16 μηνων) δεν θηλασε απο προχθες τη νυχτα και ετσι σημερα τα στηθη μου ειναι τρομερα πρησμενα και πονουν αφορητα.. επειδη δεν εχω θηλαστρο διαθεσιμο βγαζω ανα 2-3 ωρες λιγο με το χερι και κανω μασαζ αλλα ειναι εντελως φραγμενοι οι ποροι απο οσο βλεπω απο τη σκληροτητα.. τι αλλο μπορω να κανω αμεσα για ανακουφιση του οιδιματος?

Διαφημίσεις

να ρωτησω επειδη δεν εχω καθολοιυ χρονο να ανατρεξω..

τις τελευταιες δυο εβδομαδες θηλαζω μονο το βραδυ πριν τον υπνο του μικρου και μετα μεσα στη νυχτα 3-4 φορες (πιπιλα περισσοτερο).. ομως με καποια προσπαθεια μου για αποθηλασμο ο μικρος (16 μηνων) δεν θηλασε απο προχθες τη νυχτα και ετσι σημερα τα στηθη μου ειναι τρομερα πρησμενα και πονουν αφορητα.. επειδη δεν εχω θηλαστρο διαθεσιμο βγαζω ανα 2-3 ωρες λιγο με το χερι και κανω μασαζ αλλα ειναι εντελως φραγμενοι οι ποροι απο οσο βλεπω απο τη σκληροτητα.. τι αλλο μπορω να κανω αμεσα για ανακουφιση του οιδιματος?

Ζεστές κομπρεσες και γρήγορα για ενα ζεστό ντους:θα αφήσεις το νερό να τρέχει στην πλάτη σου και θα σκύψεις μπροστά κάνοντας αρμεγμα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και από μένα..Νομίζω πως ο μικρός μου σιγά σιγά αποθηλάζει μόνος του.Αν μου το έλεγε κανεις μάλλον δεν θα το πίστευα. Δεν ξέρω αν φτάιει που η παραγωγή μου παρόλα τα γιατροσόφια έχει μειωθεί πάρα πολύ και δεν επανήλθε αλλά πλέον φαίνεται να έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Για την ιστορία, θηλάζαμε το πρωι πριν φύγω γύρω στις 7 και μετά ξανά το βράδυ στις 8.30 (δεν αντλούσα στο ενδιάμεσο αλλά μέχρι ριν λίγο καιρό ήτανε οκ τα πράγματα με το στήθος και όλα) και την νύχτα όσες φορές ξυπνούσε. Πριν 3 μέρες δεν θήλασε για βράδυ, εχθές δεν θήλασε στις 3 που ξύπνησε αλλά κοιμήθηκε έχοντας τον αγκαλίτσα και τραηουδώντας του και σήμερα το βράδυ πάλι δεν θήλασε ικανοποιητικά. Σήμερα που ήμουνα σπίτι και πρόσφερα και πρωι,μεσημέρι,απόγευμα δεν ήθελε..Οπότε πιστεύω πως εκεί οδγούμαστε..υπάρχει περίπτωση να είναι φάση?:confused::confused:Το θέμα είναι ότι πλέον το στήθος τα έχει φτύσει εντελώς.Δεν αισθάνομαι πια γάλα να κατεβαίνει την ώρα που πίνει καιρό τώρα.Είχα ξεκινήσει μαγιά και τσάι θηλασμού ,πολλά υγρά και κανονικά γεύματα ,επανήλθε για 3-4 μερες και μετά ξανά τίποτα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Καλησπέρα και από μένα..Νομίζω πως ο μικρός μου σιγά σιγά αποθηλάζει μόνος του.Αν μου το έλεγε κανεις μάλλον δεν θα το πίστευα. Δεν ξέρω αν φτάιει που η παραγωγή μου παρόλα τα γιατροσόφια έχει μειωθεί πάρα πολύ και δεν επανήλθε αλλά πλέον φαίνεται να έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Για την ιστορία, θηλάζαμε το πρωι πριν φύγω γύρω στις 7 και μετά ξανά το βράδυ στις 8.30 (δεν αντλούσα στο ενδιάμεσο αλλά μέχρι ριν λίγο καιρό ήτανε οκ τα πράγματα με το στήθος και όλα) και την νύχτα όσες φορές ξυπνούσε. Πριν 3 μέρες δεν θήλασε για βράδυ, εχθές δεν θήλασε στις 3 που ξύπνησε αλλά κοιμήθηκε έχοντας τον αγκαλίτσα και τραηουδώντας του και σήμερα το βράδυ πάλι δεν θήλασε ικανοποιητικά. Σήμερα που ήμουνα σπίτι και πρόσφερα και πρωι,μεσημέρι,απόγευμα δεν ήθελε..Οπότε πιστεύω πως εκεί οδγούμαστε..υπάρχει περίπτωση να είναι φάση?:confused::confused:Το θέμα είναι ότι πλέον το στήθος τα έχει φτύσει εντελώς.Δεν αισθάνομαι πια γάλα να κατεβαίνει την ώρα που πίνει καιρό τώρα.Είχα ξεκινήσει μαγιά και τσάι θηλασμού ,πολλά υγρά και κανονικά γεύματα ,επανήλθε για 3-4 μερες και μετά ξανά τίποτα..

Υπάρχει περίπτωση να ειναι φάση, υπάρχει περίπτωση να έχασε το ενδιαφέρον λογω μείωσης παραγωγής, ποιος ξέρει;

Πως αισθάνεσαι εσύ για αυτο το θέμα;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Υπάρχει περίπτωση να ειναι φάση, υπάρχει περίπτωση να έχασε το ενδιαφέρον λογω μείωσης παραγωγής, ποιος ξέρει;

Πως αισθάνεσαι εσύ για αυτο το θέμα;

Πριν ένα μήνα που παρατήρησα την μείωση αισθητά ήμουνα χάλια..ένιωθα πως θα τον εξαναγκάσω να αποθηλάσει ενώ δεν ήτανε έτοιμος έτσι ξεκίνησα την μαγιά και όλα αλλά αποτέλεσμα εν είδα.Όμως ψυχολογικά ανέβηκα γιατί έκανα την προσπάθεια μου..Τώρα αισθάνομαι καλά,πίστευα πως θα φτάναμε στα 2 χρόνια ,δυστυχώς δεν έγινε αλλά χαίρομαι που το κάνει μονος του συνειδητά-αν είναι αυτό και δεν είναι φάση- και που μεγαλώνει και ανεξαρτοποιείται..Θέλω να πιστεύω πως αισθάνεται σίγουρος και δεν χρειάζεται πλέον την επιβεβαίωση και όσα του δινει το στήθος με τον θηλασμό αλλά ξέρει πως τον αγαπάω πολύ και είμαι πάντα δίπλα του..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Πριν ένα μήνα που παρατήρησα την μείωση αισθητά ήμουνα χάλια..ένιωθα πως θα τον εξαναγκάσω να αποθηλάσει ενώ δεν ήτανε έτοιμος έτσι ξεκίνησα την μαγιά και όλα αλλά αποτέλεσμα εν είδα.Όμως ψυχολογικά ανέβηκα γιατί έκανα την προσπάθεια μου..Τώρα αισθάνομαι καλά,πίστευα πως θα φτάναμε στα 2 χρόνια ,δυστυχώς δεν έγινε αλλά χαίρομαι που το κάνει μονος του συνειδητά-αν είναι αυτό και δεν είναι φάση- και που μεγαλώνει και ανεξαρτοποιείται..Θέλω να πιστεύω πως αισθάνεται σίγουρος και δεν χρειάζεται πλέον την επιβεβαίωση και όσα του δινει το στήθος με τον θηλασμό αλλά ξέρει πως τον αγαπάω πολύ και είμαι πάντα δίπλα του..

Η μαγια σε αυτή τη φάση δε θα σε βοηθούσε γιατι χρειάζεται επαρκές ερέθισμα του στήθους.

Μην αποκλείεις το να ξαναγυρίσει στο στήθος άμεσα. Ειναι μικρός κι ειναι λίγο ρευστα τα πράγματα.

Υπάρχει περίπτωση να είσαι έγκυος;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Η μαγια σε αυτή τη φάση δε θα σε βοηθούσε γιατι χρειάζεται επαρκές ερέθισμα του στήθους.

Μην αποκλείεις το να ξαναγυρίσει στο στήθος άμεσα. Ειναι μικρός κι ειναι λίγο ρευστα τα πράγματα.

Υπάρχει περίπτωση να είσαι έγκυος;

Χα!Να μία πολύ καλή ερώτηση...δεν ξέρω..Θυμάμι πως η μείωση είχε συμπέσει με περίοδο οπότε ήτανε λογικό ίσως η μαγιά να βοήθησε κάπως αλλά για 2-3 μέρες μόνο..Τώρα δεν ξέρω αν είμαι έγκυος,υπάρχει μία πιθανότητα αλλά δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι.Γενικώς προσπαθούμε αλλά όχι με τρελούς ρυθμούς απλά αυτό το μήνα πήρα τεστ ωορρηξίας και πετύχαμε την ωορρηξία (το ΣΚ) και όλη αυτή τη βδομάδα είχα πονάκια (και σήμερα ακόμη) περιόδου αλλά περίοδο περιμένω λογικά το επόμενο Σάββατο..

Ωστόσο αν είναι μία φάση,ειλικρινά δεν ξέρω πως θα επαναφέρω την παραγωγή δεδομένων των άπειρων ωρών που λείπω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Χα!Να μία πολύ καλή ερώτηση...δεν ξέρω..Θυμάμι πως η μείωση είχε συμπέσει με περίοδο οπότε ήτανε λογικό ίσως η μαγιά να βοήθησε κάπως αλλά για 2-3 μέρες μόνο..Τώρα δεν ξέρω αν είμαι έγκυος,υπάρχει μία πιθανότητα αλλά δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι.Γενικώς προσπαθούμε αλλά όχι με τρελούς ρυθμούς απλά αυτό το μήνα πήρα τεστ ωορρηξίας και πετύχαμε την ωορρηξία (το ΣΚ) και όλη αυτή τη βδομάδα είχα πονάκια (και σήμερα ακόμη) περιόδου αλλά περίοδο περιμένω λογικά το επόμενο Σάββατο..

Ωστόσο αν είναι μία φάση,ειλικρινά δεν ξέρω πως θα επαναφέρω την παραγωγή δεδομένων των άπειρων ωρών που λείπω..

Μην αγχωνεσαι προκαταβολικά, σύντομα θα φανεί η υπόθεση.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Τελικά μάλλον φάση ήτανε!Μου ήρθε & περίοδος χθες & όλα μπήκαν στην σειρά τους:) Έεεεεεχουμ δρόμο ακόμη μπροστά μας!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Τελικά μάλλον φάση ήτανε!Μου ήρθε & περίοδος χθες & όλα μπήκαν στην σειρά τους:) Έεεεεεχουμ δρόμο ακόμη μπροστά μας!

Καλη συνέχεια!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Γεια σας μανούλες!! Εδώ κ 18 μέρες αποθηλάσαμε χωρίς χάπι, (γάλα έχω ακόμα φυσικά αλλά δε με ενοχλεί). Τους 2 τελευταίους μήνες είχαμε μειώσει γενικά κατα πολύ τους θηλασμούς. Περίοδος όμως δεν έχει έρθει ακόμα!(έχω γεννήσει 7,5 μήνες) Μήπως πρέπει να πάρω το ρημαδοχάπι τελικά?? Η μαία μου με βοήθησε πολύ να αποθηλάσω με φυσικό τρόπο κ μου είπε να αποφύγω το χάπι!! Συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά έχει πολλές σελίδες,που να πρωτοδιαβάσω!! :)

Οι άντρες της ζωής μου...

Γεια σας μανούλες!! Εδώ κ 18 μέρες αποθηλάσαμε χωρίς χάπι, (γάλα έχω ακόμα φυσικά αλλά δε με ενοχλεί). Τους 2 τελευταίους μήνες είχαμε μειώσει γενικά κατα πολύ τους θηλασμούς. Περίοδος όμως δεν έχει έρθει ακόμα!(έχω γεννήσει 7,5 μήνες) Μήπως πρέπει να πάρω το ρημαδοχάπι τελικά?? Η μαία μου με βοήθησε πολύ να αποθηλάσω με φυσικό τρόπο κ μου είπε να αποφύγω το χάπι!! Συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά έχει πολλές σελίδες,που να πρωτοδιαβάσω!! :)

Μην πάρεις χάπι. Αν σε ενοχλει το στήθος βγάζε λιγο γάλα με το χέρι για να ανακουφιστεις και περιόρισε για μια εβδομάδα το αλάτι και τη ζάχαρη.

Μπορείς να πιεις και φασκομηλο:4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Μην πάρεις χάπι. Αν σε ενοχλει το στήθος βγάζε λιγο γάλα με το χέρι για να ανακουφιστεις και περιόρισε για μια εβδομάδα το αλάτι και τη ζάχαρη.

Μπορείς να πιεις και φασκομηλο:4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες.

ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! δε με ενοχλεί καθόλου,οπότε δε το πειράζω! και με τη μαία που ξαναμίλησα μου είπε να μην πάρω χάπι. όσο για την περίοδο, ήρθε και αυτή τελικά!! ευχαριστώ Nina-Nana!

Οι άντρες της ζωής μου...

• 4 εβδομάδες μετά...

Δεν το περίμενα να γράψω σε αυτό το τόπικ τόσο σύντομα αλλά είναι κάτι που το σκέφτομαι..

Εχω αρχίσει να κουράζομαι.Απο την άλλη τίποτα δεν με κάνει πιο χαρούμενη απο το να θηλάζω.Και θέλω να βάλω μπρος κ για άλλο παιδάκι όταν είναι η μικρή 15 μηνών.Πότε να αποθηλάσω?

Δεν μπορώ να βγω έξω χωρίς έγνοια γιατί η μικρή κοιμάται το βράδυ μόνο με στήθος.Βρίσκει επίσης πολυ παρηγοριά με το στήθος.Αν σταματούσα τώρα πώς να το έπαιρνε?Ο παιδίατρος με συμβούλεψε να το κόψω μια κι έξω,και να την αφήνω να κλαίει αλλά με τι καρδιά?Πώς θα ένιωθε αν έκοβα το θηλασμό τώρα?Υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω να θηλάζω αλλά α)να έχω κοινωνική ζωή και β)να κοιμάται το μωρό με άλλο τρόπο ή έστω στο κρεβάτι του? Και πότε ο αποθηλασμός δεν είναι τραυματικός για το παιδί (εφόσον δεν γίνει απο το ίδιο το παιδί)?

Θέλω να πάω για ποτό δεν την παλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Υ.Γ. με το θήλαστρο δεν βγάζω επαρκές γάλα

Υ.Γ.2 είμαστε 10,5 μηνών

y5yep3.png

Δεν το περίμενα να γράψω σε αυτό το τόπικ τόσο σύντομα αλλά είναι κάτι που το σκέφτομαι..

Εχω αρχίσει να κουράζομαι.Απο την άλλη τίποτα δεν με κάνει πιο χαρούμενη απο το να θηλάζω.Και θέλω να βάλω μπρος κ για άλλο παιδάκι όταν είναι η μικρή 15 μηνών.Πότε να αποθηλάσω?

Δεν μπορώ να βγω έξω χωρίς έγνοια γιατί η μικρή κοιμάται το βράδυ μόνο με στήθος.Βρίσκει επίσης πολυ παρηγοριά με το στήθος.Αν σταματούσα τώρα πώς να το έπαιρνε?Ο παιδίατρος με συμβούλεψε να το κόψω μια κι έξω,και να την αφήνω να κλαίει αλλά με τι καρδιά?Πώς θα ένιωθε αν έκοβα το θηλασμό τώρα?Υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω να θηλάζω αλλά α)να έχω κοινωνική ζωή και β)να κοιμάται το μωρό με άλλο τρόπο ή έστω στο κρεβάτι του? Και πότε ο αποθηλασμός δεν είναι τραυματικός για το παιδί (εφόσον δεν γίνει απο το ίδιο το παιδί)?

Υ.Γ.2 είμαστε 10,5 μηνών

Και γιατί δεν πας?Επειδή κοιμάται με στήθος?Θέλω να πω αν την κοιμήσεις και βγεις και 1-2 ώρες? Θα σε συμβούλευα να μην κάνεις την βλακεία που σου είπε ο παιδ!Μα απορώ τα λένε σοβαρά αυτ΄ώρες ώρες ρε παιδί μου???Δηλ ποια μαμά κόβει έτσι ??Οκ συγνώμη αν υπάρχουν μανούλες εδώ που το έχουν κάνει έτσι αλλά εμένα μου φαίνετι εξωφρενικό...Νομίζω πως με λίγη προσπάθεια θα μπορέσει να μάθει να κοιμάται πάντως χωρίς στήθος δεν είναι & τόσο τραγικό..απλώς είναι τώρα στην φάση που περνάει & άγχος αποχωρισμού σιγά σιγά..Επίσης η εγκυμοσύνη τι σχέση έχει με τον θηλασμό?Εγώ θηλάζω αλλά προσπαθούμε και για δεύτερο άσχετα που δεν μου κάθεται. Δεν χρειάζεται να αποθηλάσεις για αυτό τον λόγο:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Υ.Γ.2 είμαστε 10,5 μηνών

Το έχουμε ξαναπεί αυτο νομίζω, μην ακούς τον παιδιατρο σου σε αυτά τα θέματα! Κατα πάσα πιθανότητα ξέρει τόσο καλα οσο κι η 5χρονη ανιψιά μου να σε συμβουλεψει!

Πως θα ένιωθε το μωρο; Δεν θα καταλάβαινε τι του γινόταν, θα αισθανόταν προδομένο και ξεκρεμαστο, θα ειχε αλλαγη στη συμπεριφορά του, θα ηταν νευρικό και θα παρουσιαζε πολυ πιο έντονη προσκολληση. Επίσης μπορει να σταματούσε να τρώει και να παίζει με όρεξη. Θα παρατηρούσες στιγμές που θα έμοιαζαν σαν να πάθαινε μπλακ αουτ δε θα έκανε τίποτα και θα ηταν σαν όλα να του φταίνε, με ανεξήγητο κλάμα και γκρίνια.

Καταρχάς για να μείνεις έγκυος δε χρειάζεται να αποθηλασεις.

Ο θηλασμος δεν ειναι εμπόδιο για να πας για ποτό. Εμποδια στο να βγεις με ευκολία βράδυ προκαλεί ολο το πακετο "μητρότητα". Ξέρω πολλές μαμάδες που δεν μπορούν να πανε για ποτό αλλα έχουν σταματήσει το θηλασμο εδώ και χρόνια.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς να έχει κοινωνική ζωή.. Αισθάνεσαι οτι δεν έχεις; Τι εννοείς κοινωνική ζωή, δλδ ζωή εκτός μωρού;

Το καλύτερο θα ηταν να κοιμηθεί και να φύγεις αλλα μπορείς και να βγεις και να κοιμίσει το μωρο αυτός που θα το κρατήσει που καλό θα είναι να εχει εμπειρία απο μωρά. Να βγεις κάπου κοντά! Αληθεια, ποιος θα το κρατήσει;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...