Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εχω ηδη εδω και καμια δεκαρια μερες που θηλαζω το μικρουλι μου μονο το πρωι γιατι το βραδυ δεν κοιμοτανε καλα και πεινουσε,οποτε του δινω μπουκαλι...Ηθελα να ρωτησω αν καποιες κοπελες εχουν αποπθηλασει φυσικα,χωρις χαπια δηλαδη...Θα αρχισω τωρα να θηλαζω μερα παρα μερα τα πρωινα αλλα πως θα ξερω οτι δεν εχω πλεον καθολου γαλα?Επισης εγω δεν ειχα περιοδο καθολου αυτους τους 7 μηνες που θηλαζω.Θα ειναι σημαδι αν εχω οτι σταματησε εντελως το γαλα?Θα προτιμουσα να σταματησω ετσι το θηλασμο,χωρις να παρω τα χαπια,γινεται? :roll:

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρένα μου δεν χρειάζεται να πάρεις χάπια. Στην μεγάλη μου κόρη εγώ σταμάτησα να θηλάζω σταδιακά και κάποια στιγμη έφτασα να της δίνω ένα γέυμα μόνο μετά ένα γεύμα και συμπλήρωμα ξένο και τέλος μόνο ξένο γάλα. Ο οργανισμός σου θα το καταλάβει και δεν θα παράγει γάλα. Αν πιέζεις το στήθος σου θα βγάζει γάλα αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εγώ έμεινα έγκυος στο δεύτερο και ακόμα αν πίεζες το στήθος μου έβγαζε γάλα, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Ας μας γράψει και η Αγλαϊα που ξέρει και καλύτερα.

.png.png.png
Link to comment
Share on other sites

Ρένα μου, την ίδια απορία έχω κι εγώ με σένα. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος να μας απαντήσει :) Ήδη η Pan βοήθησε...

Εγώ ξερω να σου πω μόνο για την περίοδο, ότι δε σταματάει το γάλα, αν το μωρό συνεχίζει να θηλάζει. Και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα αδιαθέτησα πρώτη φορά, αλλά δεν παρατήρησα να έχω λιγότερο γάλα. Μόνο τις πρώτες μέρες της περιόδου δεν είχα τόσο όσο πριν, μετά ομως νομίζω ότι αποκαταστάθηκε η ροή όπως και πριν.

Link to comment
Share on other sites

rena, rosi, εγώ είχα σταματήσει τον θηλασμό χωρίς χάπια. Απλά την θήλαζα όσο πήγαινε και λιγότερο (ποσοτικά, δηλ. κάπακι το μπιμπερό) . . . Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε και η μικρή μιας και άρχισε να ερωτεύεται το μπιμπερό της. Περίοδος μου είχε έρθει ήδη όσο θήλαζα, αλλά γάλα είχα. Η ποσότητα μειώνεται έτσι κι αλλιώς όταν δεν θηλάζει τόσο το μωρό. Όταν σταματήσεις τελείως, θα συνεχίσεις να έχεις γάλα, αλλά αν δεν σε πονάει, δεν θα έπρεπε να πατάς το στήθος σου γιατί έτσι δεν βοηθάς στο να σταματήσει.

0sLw.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ρένα, εγώ επειδή είμαι πολύ φοβιτσιάρα, φοβόμουν μήπως μείνει γάλα μέσα στο στήθος και δημιουργηθεί κάτι (τι? δεν ήξερα...). Στους 7 μήνες ζήτησα από το γιατρό χάπια. Μου είπε να θηλάσω καλά καλά ή να αντλήσω και να πάρω το πρώτο χάπι (δύο είναι αν θυμάμαι) και μετά να μην ξαναθηλάσω. Βέβαια με την πρώτη δεν πετύχαμε τίποτα. Ξαναπήρα χάπια και μετά μου ήρθε περίοδος. Τι να σου πω. Εγώ θήλαζα δύο φορές μέχρι να πάρω χάπια. Ίσως έπρεπε να το μειώσω κι άλλο για να γίνει πιο σταδιακά η διακοπή. Φαντάζομαι ότι χρειάζεται υπομονή για να μην πάρεις χάπια. Όπως κατάλαβες, εγώ δεν έχω καθόλου. :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γλυκιά μου δεν ξέρω τί είναι πιό σωστό φυσιολογικά ή φαρμακευτικά, αυτό που μόνο ξέρω πια από την εμπειρία του πρώτου μου θηλασμού ήταν ότι εμένα λόγω φυσιολογίας του στήθους μου (είναι πολύ στρογγυλό) και λόγω του ότι ο Θανασάκης μου γεννήθηκε μεγάλο παιδί με μεγάλη όρεξη δεν μάθαμε να "επικοινωνούμε" με τον θηλασμό. Έτσι λοιπόν αγόρασα ένα θήλαστρο ("αρμεκτική" όπως την έλεγε και γέλαγε ο αντρούλης μου) και κάθε φορά που ήταν η ώρα του φαγητού ένα τεταρτάκι νωρίτερα "συνδεόμουν" στο μηχάνημα με "άρμεγα" και τάιζα τον γίγαντα. Αυτό βέβαια κράτησε ακριβώς 50 ημέρες την 51η σταμάτησε η ροή του γάλακτος κι έτσι ο γίγαντας ξεκίνησε γάλα σκόνη.

Θυμάμαι που τα έλεγα στον μαιευτήρα μου (κλαίγοντας) ότι δεν είμαι σωστή μάνα δεν έχω γάλα δεν θα μεγαλώσει το μωρό μου δεν ... δεν .. δεν ... και κείνος είπε την φοβερή ατάκα "Μαρινάκι και στις αγελάδες υπάρχουν οι γαλακτοφόρες και οι μή ..... αυτές ειδικά δεν τις σκοτώνουμε γιατί κι αυτές είναι μάνες και ανασταίνουν τα μοσχαράκια τους κι ας μην τους δίνουν το γάλα τους!!!!"

 

Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία .... ήθελα πολύ να δώσω το δικό μου γάλα στον γιόκα μου αλλά η μαμά φύση δεν ήθελε !!! Φιλιά κι όλα θα πάνε μια χαρούλα, όπως και άν σταματήσεις το γάλα σου.

cRGo.jpg.png
Link to comment
Share on other sites

Oυτε κι εγω πήρα χάπια. Κάποια σιγμή εβγαζα μόνο σταγονίτσες με το θηλαστρο. Συνέχισα κανα δυο μέρες και μετα το παράτησα. Τωρα καλώς ή κακώς δεν ξερω. Σάμπως οι παλιές παιρναν χάπια όταν σταματούσαν τον θηλασμό; Ας μας διαφωτίσει η Αγλαϊα... Αλλα τωρα μετα από 11 μήνες θα πάρω χάπια. Too late...

Link to comment
Share on other sites

Σάμπως οι παλιές παιρναν χάπια όταν σταματούσαν τον θηλασμό;

 

Απ' ότι φαίνεται είστε αρκετά φωτισμένες! Πέρα από τις παλιές υπάρχουν και τοσα άλλα θηλαστικά, κανένα δεν χρειάζεται να πάρει χάπια για να σταματήσει το γάλα.

 

Επίσης τα χάπια έχουν σοβαρές παρενέργειες οι οποίες δεν είναι και τόσο σπάνιες... Υπάρχει οδηγία εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, να μη χρησιμοποιούνται τα χάπια για διακοπή γαλουχίας...

 

 

Από τις σελίδες του ΕΟΦ

 

http://www.eof.gr/Syntagologio/Chapter6.htm#68

 

 

 

BPΩMOKPYΠTINH MEΘANOΣOYΛΦONIKH

Bromocriptine Mesylate

Eνδείξεις: Yπερπρολακτιναιμία, λειτουργική ή οργανική (προλακτίνωμα), μεγαλακρία, αναστολή γαλουχίας (σε καταστάσεις που απαιτείται). Λοιπές: βλ. 4.5 και 7.3.

 

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετοι, δυσκοιλιότητα, γαστρορραγία, κεφαλαλγία, ζάλη, ορθοστατική υπόταση, λιποθυμία, υπνηλία, ξηροστομία, μυικές συσπάσεις, εργοτισμός, διέγερση, σύγχυση, παραισθήσεις, δυσκινησία.

 

....Iδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ασθενείς με ιστορικό ψυχωσικών διαταραχών (έχουν αναφερθεί περιπτώσεις οξείας ψύχωσης -ακόμη και σε ασθενείς χωρίς ιστορικό ψυχικής νόσου- αναστρέψιμης με τη διακοπή του σκευάσματος).

 

 

ΛIΣOYPIΔH

Lisuride

Eνδείξεις: Bλ. Bρωμοκρυπτίνη και 7.3.

Aντενδείξεις: Φαρμακευτικός παρκινωνισμός. Bαριές αρτηριοπάθειες, στεφανιαία ανεπάρκεια.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Kυρίως σε υψηλή δοσολογία μπορεί να εμφανιστούν ναυτία, κεφαλαλγία, κόπωση, αίσθημα ιλίγγου, σπανίως έμετος, αιφνίδια πτώση αρτηριακής πίεσης, εφιάλτες, παραισθήσεις, παρανοϊκές αντιδράσεις και καταστάσεις σύγχυσης. Πολύ σπάνια δερματικές αντιδράσεις και οιδήματα.

 

...Προσοχή στη χορήγηση: Kατά τον απογαλακτισμό δεν πρέπει το παιδί να θηλάζει. Nα διακόπτεται η θεραπεία αν εμφανισθεί υπέρταση, κεφαλαλγία ή άλλο σύμπτωμα από το KNΣ. Σε νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια έναρξη με χαμηλή δοσολογία. Σε ασθενείς με ψυχώσεις υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης των εκδηλώσεών της και η ένδειξη να τίθεται με αυστηρά κριτήρια.

Link to comment
Share on other sites

Εχω ηδη εδω και καμια δεκαρια μερες που θηλαζω το μικρουλι μου μονο το πρωι γιατι το βραδυ δεν κοιμοτανε καλα και πεινουσε,οποτε του δινω μπουκαλι...

 

Ρένα, θα μου επιτρέψεις να σχολιάσω μερικά πράγματα που μπορεί να φανούν χρήσιμα και σε άλλες μητέρες παρόλο που μπορεί να μην ενδιαφέρουν άμεσα εσένα.

 

Για ένα μωρό τόσο μικρό όσο το δικό σου, συνήθως δεν αρκούν 2 θηλασμοί, τα περισσότερα μωρά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται πολύ περισσότερους. Επίσης είναι δύσκολο να διατηρηθεί η γαλουχία με 2 μόνο θηλασμούς ενώ το μωρό είναι τόσο μικρο. Αν βλέπουμε λοιπόν ότι το γάλα δεν είναι αρκετό και θέλουμε να συνεχίσουμε το θηλασμό, τότε θηλάζουμε το μωρό πολύ πιο συχνά, όσο πιο πολλές φορές τη μέρα γίνεται. Έτσι αυξάνεται η παραγωγή.

 

Αν μειώσουμε τους θηλασμούς τότε θα μειωθεί κι άλλο το γάλα, δηλαδή δεν θα του φτάνει ούτε για ένα γεύμα.

 

Ηθελα να ρωτησω αν καποιες κοπελες εχουν αποπθηλασει φυσικα,χωρις χαπια δηλαδη...Θα αρχισω τωρα να θηλαζω μερα παρα μερα τα πρωινα αλλα πως θα ξερω οτι δεν εχω πλεον καθολου γαλα?

 

Εκκατομύρια γυναίκες και τρισεκκατομύρια θηλαστικά αποθηλάζουν φυσικά χωρίς χάπια! Μετά τον αποθηλασμό υπάρχει λίγο γάλα στο στήθος και αυτό είναι φυσιολογικό, έτσι πρέπει να είναι. :wink:

 

Επισης εγω δεν ειχα περιοδο καθολου αυτους τους 7 μηνες που θηλαζω. Θα ειναι σημαδι αν εχω οτι σταματησε εντελως το γαλα?

 

Οι περισσότερες μητέρες που θηλάζουν πολύ καιρό τα παιδιά τους έχουν κανονικά περίοδο στη διάρκεια της γαλουχίας από μια ηλικία του μωρού και μετά. Η ηλικία αυτή μπορεί να διαφέρει πολύ, από τους 6 μήνες μέχρι τα 2 χρόνια.

 

Θα προτιμουσα να σταματησω ετσι το θηλασμο,χωρις να παρω τα χαπια,γινεται?

 

Φυσικά και γίνεται με σταδιακό απογαλακτισμό. Έτσι όπως το κάνεις, αν συνεργάζεται και το παιδί δεν θα χρειαστείς και καθόλου θήλαστρο.

 

Τις καλύτερες ευχές μου για τη συνέχεια :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επειδή στην κόρη μου έκανα απότομη διακοπή και πληρα χάπια, τώρα όμως θα ήθελα ΄πολύ να τα αποφύγω... Πώς γίνεται ? Σορρυ Αγλαία αλλά δεν κατάλαβα τον τρόπο του να το κόψεις χωρίς χάπια και πώς θα είμαστε σίγουρες ότι σταμάτησε και δεν θα πάθουμε καμιά ζημιά ?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στην κόρη μου έκανα απότομη διακοπή και πληρα χάπια, τώρα όμως θα ήθελα ΄πολύ να τα αποφύγω... Πώς γίνεται ? Σορρυ Αγλαία αλλά δεν κατάλαβα τον τρόπο του να το κόψεις χωρίς χάπια

 

Γίνεται παραλείποντας σταδιακά ένα γεύμα θηλασμού για μερικές μέρες (4-7 περίπου) και μετά άλλο ένα κλπ. Για να σου δώσω λεπτομερείς οδηγίες θα πρέπει να γνωρίζω την ηλικά του μωρού και τις συνήθειές του στο θηλασμό.

 

και πώς θα είμαστε σίγουρες ότι σταμάτησε και δεν θα πάθουμε καμιά ζημιά ?

 

αν δεν σε ενοχλεί σημαίνει ότι σταμάτησε :wink:

 

τι ζημιά νομίζεις ότι μπορείς να πάθεις; Όλα τα θηλαστικά αποθηλάζουν φυσικά....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Προσπάθησα να αποθηλάσω την κόρη μου φυσικά γύρω στους 12 μήνες, οπότε και μπήκαμε σταδιακά στο μπιμπερό το οποίο της κάλυπτε πλέον το αίσθημα της πείνας και ερχόταν στο στήθος μόνο για παρηγοριά, μυρωδιά κλπ. Ο γυναικολόγος με είχε συμβουλέψει να την θηλάζω όποτε πρήζεται το στήθος μόνο (ήμουν ήδη έγκυος στο δεύτερο), πράγμα που προσπάθησα μεν αλλά στάθηκε ανέφικτο δε γιατί η Φοίβη ζητούσε πιο συχνά. Με τον καιρό ψιλοέχασε το ενδιαφέρον της αλλά με τον ερχομό του δεύτερου το ξαναβρήκε και άρχισε πάλι να θηλάζει. οι τύψεις που έχω είναι οτι περισσότερο λόγω κούρασης της αρνήθηκα αρκετές φορές και τελικά αποθήλασε ίσως βεβιασμένα (ειδικά όταν είναι 18-20 μηνών και καταλαβαίνει, δεν είναι λιγάκι βάρβαρο ; εκείνη έπαιρνε το μπιμπερό και ο άλλος θήλαζε...). Τώρα συνήθως σιχαίνεται αλλά υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει. Το νέο χούι που έχει αποκτήσει τον τελευταίο 1,5 μήνα είναι να πιάνει τις μασχάλες μου (μόνο γυναικείες-χωρίς τρίχες) και να νανουρίζεται. Λέτε να έχει κάποια σχέση; Τώρα έγκυος στο τρίτο σκέφτομαι να αρχίσω τον αποθηλασμό του δεύτερου σε κανα μήνα αλλά τρέμω. Πώς θα μπορέσω να συνδυάσω το θηλασμό δύο παιδιών, αν τελικά δεν αποθηλάσω;

v67qp3.pngoKmPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα να αποθηλάσω την κόρη μου φυσικά γύρω στους 12 μήνες, οπότε και μπήκαμε σταδιακά στο μπιμπερό το οποίο της κάλυπτε πλέον το αίσθημα της πείνας και ερχόταν στο στήθος μόνο για παρηγοριά, μυρωδιά κλπ. Ο γυναικολόγος με είχε συμβουλέψει να την θηλάζω όποτε πρήζεται το στήθος μόνο (ήμουν ήδη έγκυος στο δεύτερο), πράγμα που προσπάθησα μεν αλλά στάθηκε ανέφικτο δε γιατί η Φοίβη ζητούσε πιο συχνά. Με τον καιρό ψιλοέχασε το ενδιαφέρον της αλλά με τον ερχομό του δεύτερου το ξαναβρήκε και άρχισε πάλι να θηλάζει.

 

Γιάννα, να σου ζήσουνε!!! Συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά! :)

 

οι τύψεις που έχω είναι οτι περισσότερο λόγω κούρασης της αρνήθηκα αρκετές φορές και τελικά αποθήλασε ίσως βεβιασμένα (ειδικά όταν είναι 18-20 μηνών και καταλαβαίνει, δεν είναι λιγάκι βάρβαρο ; εκείνη έπαιρνε το μπιμπερό και ο άλλος θήλαζε...).

 

Όσα έκανες ήταν καλά, όμως όσα σκέφτεσαι δεν είναι... τι εννοώ; Βεβιασμένος είναι ο αποθηλασμός που συμβαίνει χωρίς συζήτηση, που συμβαίνει απότομα.

 

Εσύ είχες ένα αρκετά μεγάλο παιδί που καταλάβαινε αρκετά και μπορούσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Δεν έγινε κάτι βεβιασμένα.

 

Ακριβώς επειδή καταλαβαίνει δεν είναι βάρβαρο. Βάρβαρο είναι όταν δεν μπορεί να καταλάβει!

 

Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που αρνείσαι σε ένα μεγάλο παιδί, δεν είναι ή ίδια η άρνηση βάρβαρη αν τρόπος δείχνει όλο σου το σεβασμό στο παιδί και τις ανάγκες του.

 

Τώρα συνήθως σιχαίνεται αλλά υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει. Το νέο χούι που έχει αποκτήσει τον τελευταίο 1,5 μήνα είναι να πιάνει τις μασχάλες μου (μόνο γυναικείες-χωρίς τρίχες) και να νανουρίζεται. Λέτε να έχει κάποια σχέση;

 

Μυρίζουν μαμά, είναι ζεστές, είναι αγκαλιά... Ο θηλασμός αντικαθίσταται από άλλου ειδους στενή σωματική επαφή...

 

Μπορείς να εισαι ευχαριστημένη με όσα πρόσφερες και όσα συνεχίζεις να προσφέρεις στην κόρη σου, άδικείς τον εαυτό σου με τις τύψεις που γράφεις παραπάνω.

 

Τώρα έγκυος στο τρίτο σκέφτομαι να αρχίσω τον αποθηλασμό του δεύτερου σε κανα μήνα αλλά τρέμω. Πώς θα μπορέσω να συνδυάσω το θηλασμό δύο παιδιών, αν τελικά δεν αποθηλάσω;

 

Αν δεν έχεις ιστορικό πρόωρων συσπάσεων και δεν ενδιαφέρεσαι άμεσα να αποθηλάσεις δεν έχεις λόγο να το κάνεις.

 

Τα κατάφερες πολύ καλά με τα δύο πρώτα, στο τρίτο δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα! :):wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ aglaia για τα ενθαρρυντικά λόγια. Σίγουρα τα χρειάζομαι ειδικά με τις ορμόνες τις εγκυμοσύνης να ανεβοκατεβάζουν τη διάθεση.

Θέλω μόνο να μοιραστώ και αυτό. Οτι γενικά δεν είμαι από τις μητέρες που απόλαμβάνουν τον θηλασμό, μάλλον τον βαριέμαι. Δεν μπορώ να πω πως δεν το διασκεδάζω κατά καιρούς π.χ όταν με βλέπουν τα μικρά μου σαν ξερολούκουμο ή μέχρι να ανοίξω τη μπλούζα τα βλέπω να γλείφονται κλπ. Ειδικά γύρω στην ηλικία των 10 μηνών και τα δύο παρουσίασαν το ίδιο. Όλο το βράδυ να κοιμόμαστε αγκαλιά με το στομα στο στήθος. Και η Φοίβη αλλά και ο Βαγγέλης τώρα που κοντεύει χρόνο μόλις το αφήσει ξυπνάει και αρχίζει τα χοροπηδητά στο κρεββάτι. Τώρα που είναι μέρα και τα διηγούμαι γελάω, το βράδυ όμως...Δεν παραπονιέμαι ούτε μετανοιώνω για κάτι, και στο τρίτο πάλι θα θηλάσω με σκοπό να πάμε λιγάκι παραπέρα σε διάρκεια και να αποθηλάσει κατά βούληση (αν αντέξω εν πάση περιπτώση), απλά θέλω να μοιραστώ και τα προβλήματα που τουλάχιστον εγώ αντιμέτωπισα και αντιμετωπίζω στο θηλασμό...

v67qp3.pngoKmPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Yianna μια από τα ίδια κι εγώ. Θήλασα δύο χρόνια την κόρη μου και θηλάζω ακόμα το γιο μου. Ούτε εγώ μπορώ να πω ότι απολαμβάνω το θηλασμό, μάλλον τον βαριέμαι. Είναι βέβαια φορές που χαλαρώνω θηλάζοντας, αλλά σε γενικές γραμμές βιάζομαι και θέλω να τελειώνω. Ειδικά όταν ο μικρός κολλάει επάνω μου και δε λέει να ξεκολλήσει. Ίσως αυτές να είναι οι "παρενέργειες" του παρατεταμένου θηλασμού, τί να πω...

 

Αγλαϊα δώσε και σε μας τα φώτα σου. Θέλουμε να αποθηλάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Επειδή δεν είμαι και πολύ της υπομονής, αποθήλασα κάπως απότομα τη Ζωή και δε θέλω να κάνω το ίδιο και με τον Αλέξανδρο. Προς το παρών, όταν τον βλέπω να με πλησιάζει λέγοντας "μαμ" (αυτό λέει όταν θέλει να θηλάσει) προσπαθώ με κάθε τρόπο να του αποσπάσω την προσοχή με κάτι άλλο. Μερικές φορές και όταν βλέπω ότι δεν πιάνει τίποτα, αναγκάζομαι να του δίνω καραμέλες, γλειφιτζούρια (πράγματα που απεχθάνομαι αλλά αυτουνού του αρέσουν) για να ξεχαστεί.

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το πρόβλημα γίνεται έντονο όταν με βλέπει. Στο σχολείο για παράδειγμα δε με ζητάει, παίζει με τα παιδάκια και από ότι μου λένε οι δασκέλες του είναι μια χαρά.΄Όταν όμως με δει, κατευθείαν ζητάει αγκαλιά και φυσικά... "μαμ". Φυσιολογικά όλα αυτά θα μου πείτε, αλλά... κουράστηκα. Κάθε ιδέα/σκέψη/λύση θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Stellaki, συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλα!

 

Ειδικά όταν ο μικρός κολλάει επάνω μου και δε λέει να ξεκολλήσει. Ίσως αυτές να είναι οι "παρενέργειες" του παρατεταμένου θηλασμού, τί να πω...

 

Δεν έχει σχέση με το θηλασμό αλλά με την ηλικία και με τις ώρες που σε δεν σε βλέπει. Στην ηλικία αυτή, ανεξάρτηρα από το αν θηλάζουν ή όχι τα παιδιά, εκφράζουν έντονα την προσκόλληση με τη μαμά. Αυτό είναι αναμενόμενο και επιθυμητό.

 

Αν οι ώρες που σε βλέπει είναι λίγες, τότε αυτές τις λίγες προσπαθεί να πάρει όσα χρειάζεται όλο το 24ωρο. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι πολύ απαιτητικό είτε το θηλάζεις είτε όχι. Το να μεγαλώνεις δύο παιδιά είναι ακόμη πιο απαιτητικό...

 

Αγλαϊα δώσε και σε μας τα φώτα σου. Θέλουμε να αποθηλάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Επειδή δεν είμαι και πολύ της υπομονής, αποθήλασα κάπως απότομα τη Ζωή και δε θέλω να κάνω το ίδιο και με τον Αλέξανδρο. Προς το παρών, όταν τον βλέπω να με πλησιάζει λέγοντας "μαμ" (αυτό λέει όταν θέλει να θηλάσει) προσπαθώ με κάθε τρόπο να του αποσπάσω την προσοχή με κάτι άλλο. Μερικές φορές και όταν βλέπω ότι δεν πιάνει τίποτα, αναγκάζομαι να του δίνω καραμέλες, γλειφιτζούρια (πράγματα που απεχθάνομαι αλλά αυτουνού του αρέσουν) για να ξεχαστεί.

 

Η τακτική που ακολουθείς με τις δραστηριότητες είναι πολύ καλή όμως αυτή με τις καραμέλες και τα γλιφιτζούρια είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία του όχι μόνο τώρα...

 

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς στο παιδί γι αυτό που θέλεις ή δεν θέλεις να κάνεις. Δηλαδή να μην του αποσπάς απλώς την προσοχή αλλά να του λες πχ.¨"θα σου δώσω γαλατάκι όταν καθίσω στον καναπέ, τώρα έχω δουλειά". ή "θα σου δώσω γαλατάκι όταν τελειώσουμε το παραμύθι" κτλ.

 

Το παιδί μπορεί να περιμένει λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες του και το χαρακτήρα του.

 

Επίσης μπορείς σιγά σιγά να του μάθεις ότι τώρα θα πίνει γάλα όταν ξυπνάει ο ήλιος και όταν πάει να κοιμηθεί.

 

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το πρόβλημα γίνεται έντονο όταν με βλέπει. Στο σχολείο για παράδειγμα δε με ζητάει, παίζει με τα παιδάκια και από ότι μου λένε οι δασκέλες του είναι μια χαρά.

 

Τα παιδιά καταλαβαίνουν ποιος είναι πού και δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις. Ξέρει ότι στο σχολείο είναι οι δασκάλες, οπότε δεν φωνάζει μαμά, απευθύνεται στις δασκάλες. Τα παιδιά τακτοποιούν γρήγορα την πραγματικότητα μέσα τους και προσαρμόζονται σε αυτήν ακόμη και αν είναι δυσάρεστη. Έτσι επιβιώνουν!

 

Αυτό που περιγράφεις είναι απλά φυσιολογικό. Αν το παιδί σε έβλεπε και δεν σε ζητούσε θα σήμαινε ότι δεν κατάφερε να προσκολληθεί σε σένα που είσαι το πρόσωπο-πρωταγωνιστής στο μεγάλωμά του. Αυτό θα ήταν πρόβλημα...

 

 

΄Όταν όμως με δει, κατευθείαν ζητάει αγκαλιά και φυσικά... "μαμ". Φυσιολογικά όλα αυτά θα μου πείτε,

 

Εντελώς φυσιολογικά και πολύ καλά!

Τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο μπορεί να θηλάζουν περισσότερο. Από τη μια είναι το ψυχολογικό, το παιδί προσπαθεί να ανταποκριθεί συναισθηματικά στο περιβάλλον του σχολείου και μετά προσπαθεί να ξεκουραστεί και να ανακουφιστεί στην αγκαλιά της μαμάς.

 

Από την άλλη είναι η υγεία του. Κυκλοφορούν αρκετές ιώσεις και το παιδί μπορεί να έχει κολλήσει κάτι αλλά να μη νοσεί. Όταν περνάει κάτι τέτοιο συνήθως θηλάζει πολύ περισσότερο για να μη νοσήσει ή να νοσήσει ελαφριά.

 

αλλά... κουράστηκα.

 

Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις μέσα σου αν αυτό που σε κουράζει είναι ο θηλασμός ή γενικά οι απαιτήσεις που έχει το παιδί σε αυτή την ηλικία. Αν σταματήσει να θηλάζει μπορεί να περάσει ένα διάστημα με μεγάλες απαιτήσεις σε αγκαλιά, σε απασχόληση, σε απαιτήσεις, σε... Για κάποιες μητέρες αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα ενώ για κάποιες άλλες το αντίθετο.

 

Καλή συνέχεια και πάντα στη διάθεσή σου :)

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να μην κολλαει εδω περα, αλλα ήθελα να σε ρωτησω Αγλαία, πώς καταλαβαινουμε ότι εφόσον σταμάτησε να θηλάζει, δεν θα μεζευτεί γάλα στο στήθος κλπ ? Γιατι αν μαζευτει θα παμε παλι πισω, σωστα ?

Link to comment
Share on other sites

Αγλαϊα καταρχήν σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός δε με βλέπει πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Εγώ έχω την «πολυτέλεια» να μειώσω τις ώρες που δε βλεπόμαστε, ξέρω όμως ότι αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά στην προσπάθεια μου να αποθηλάσω. Και αυτό γιατί τις μέρες που δεν πηγαίνει σχολείο, θέλει να θηλάζει αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Από την άλλη, νιώθω τύψεις που ενώ μπορώ να περνάμε πιο πολλές ώρες μαζί, δεν το κάνω…

 

Και είναι αρκετά επίμονος όταν αποφασίσει ότι θέλει να θηλάσει. Άσε το άλλο το απίστευτο που πολλές φορές δεν θηλάζει καν, απλά πιπιλάει… Μερικές φορές καταφέρνω να του αποσπάω την προσοχή με κάτι άλλο, άλλες πάλι όχι και απογοητεύομαι….Ξέρω ότι οι καραμέλες δεν είναι ο σωστός τρόπος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος που σχεδόν πάντα τον κάνει να ξεχαστεί για λίγο. Και του μιλάω, του λέω ότι πρέπει να περιμένει λίγο κτλ αλλά κι αυτό δεν πιάνει πάντα. Θα δοκιμάσω πάντως αυτό που μου είπες για τον ήλιο που κοιμάται και …ο Θεός βοηθός!

 

Και κάτι άλλο. Το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές (4-5) για να θηλάσει. Πιστεύεις ότι προσπαθεί να «αναπληρώσει» τους χαμένους θηλασμούς της ημέρας; Γι’αυτό το κάνει; Ούτε το νεογέννητο της αδερφής μου δεν ξυπνάει τόσες φορές μέσα στη νύχτα!

Τώρα εάν υποθέσουμε ότι κόβουμε τους θηλασμούς μέσα στη μέρα, πώς τον ξεγελάμε 1ον: το βράδυ (σημ. κοιμάται στο στήθος) και 2ον: κατά τη διάρκεια της νύχτας που ξυπνάει και θέλει «μαμ»;

Σου βάζω δύσκολα, το ξέρω…

 

Και μια άσχετη ερώτηση για τη μπέμπα της αδερφής μου που μόλις σαράντησε. Η μικρή θηλάζει αποκλειστικά, μέσα σε ένα μήνα πήρε 1200 γρ, έχει καλές κενώσεις, με λίγα λόγια τα πηγαίνει περίφημα. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει αρκετά συχνά εμετό.… Τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός δε με βλέπει πολλές ώρες μέσα στην ημέρα. Εγώ έχω την «πολυτέλεια» να μειώσω τις ώρες που δε βλεπόμαστε, ξέρω όμως ότι αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά στην προσπάθεια μου να αποθηλάσω.

 

Το αντίθετο είναι πιο συνηθισμένο. Δηλαδή αν είσαι περισσότερο διαθέσιμη σε ώρες, ίσως τελικά θηλάζει λιγότερο. Στον αποθηλασμό ενός παιδιού σε αυτή την ηλικία προτείνουμε περισσότερες αγκαλιές για να καλύπτεται το παιδί και να μην χρειάζεται τόσο το θηλασμό.

 

Και αυτό γιατί τις μέρες που δεν πηγαίνει σχολείο, θέλει να θηλάζει αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

 

Μάλλον προσπαθεί να αναπληρώσει την έλλειψη των υπόλοιπων ημερών...

 

Από την άλλη, νιώθω τύψεις που ενώ μπορώ να περνάμε πιο πολλές ώρες μαζί, δεν το κάνω…

 

Χαλάρωσε και αφιέρωσέ του τις ώρες που μπορείς :)

 

Και είναι αρκετά επίμονος όταν αποφασίσει ότι θέλει να θηλάσει. Άσε το άλλο το απίστευτο που πολλές φορές δεν θηλάζει καν, απλά πιπιλάει…

 

Το ότι έχει άποψη και ξέρει να την εκφράζει και να την υποστηρίζει θα πρέπει να σε κάνει περήφανη. Θα ήθελες ένα άβουλο παιδί, που αμέσως συμμορφώνεται σε ό,τι του λένε; Μάλλον όχι, γι αυτό και δεν το έκανες στρατιωτάκι!!! :wink:

 

Μερικές φορές καταφέρνω να του αποσπάω την προσοχή με κάτι άλλο, άλλες πάλι όχι και απογοητεύομαι….

 

Αν είσαι περισσότερο ελαστική δεν θα απογοητεύεσαι! Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου και τους κανόνες που θέτεις!

 

Ξέρω ότι οι καραμέλες δεν είναι ο σωστός τρόπος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος που σχεδόν πάντα τον κάνει να ξεχαστεί για λίγο.

 

Αφού είναι για λίγο μάλλον δεν έχει νόημα, μόνο ζημιά κάνει...

 

Και του μιλάω, του λέω ότι πρέπει να περιμένει λίγο κτλ αλλά κι αυτό δεν πιάνει πάντα.

Να είσαι περήφανη για τις φορές που τα καταφέρνεις! Μην βιάζεσαι, αυτές οι φορές θα γίνονται όλο και περισσότερες!

 

Θα δοκιμάσω πάντως αυτό που μου είπες για τον ήλιο που κοιμάται και …ο Θεός βοηθός!

 

Και κάτι άλλο. Το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές (4-5) για να θηλάσει. Πιστεύεις ότι προσπαθεί να «αναπληρώσει» τους χαμένους θηλασμούς της ημέρας; Γι’αυτό το κάνει;

 

Το καλό είναι ότι απαντάς μόνη σου!!! :wink:

 

Η ανάγκη που έχει για επαφή είναι σαν γραμμάτειο, αν δεν το ξοφλήσει τη μέρα θα το κανει τη νύχτα. Αυτό πιθανόν θα το κάνει είτε θηλάζεις είτε όχι. Πολλές φορές τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θηλάζουν λιγότερο όσο περισσότερο διαθέσιμη σε ώρες είναι η μητέρα τους.

 

Το παιδί σου είναι αρκετά μεγάλο για να καταλάβει τόσο το πώς νιώθεις όσο και πολλά άλλα.

 

Στην ηλικία του ο θηλασμός περιορίζεται με περισσότερη επικοινωνία, περισσότερες αγκαλιές, περισσότερη επιβεβαίωση, περισσότερη κουβέντα για το θέμα, ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις τις καραμέλες ως μέθοδο απόσπασης...

 

 

Τώρα εάν υποθέσουμε ότι κόβουμε τους θηλασμούς μέσα στη μέρα, πώς τον ξεγελάμε 1ον: το βράδυ (σημ. κοιμάται στο στήθος) και 2ον: κατά τη διάρκεια της νύχτας που ξυπνάει και θέλει «μαμ»;

Σου βάζω δύσκολα, το ξέρω…

 

Για μένα είναι πανεύκολα! Τα δύσκολα είναι για σένα. Όσο περιορίζεις τη μέρα τόσο θα δυσκολεύονται οι νύχτες σου....

 

Πιστεύω ότι ήδη κάνατε σημαντικά βήματα. Το παιδί ίσως νιώθει τη διάθεσή σου και χρειάζεται περισσότερη επιβεβαίωση. Νομίζω ότι αν χαλαρώσεις λίγο και αυξήσεις την επικοινωνία μαζί του θα μειωθούν κι αλλο οι θηλασμοί και να είναι ακόμη πιο εύκολο να πλησιάσεις το στόχο σου!!!

 

Αν νιώθεις ότι αυτά που γράφω δεν σου ταιριάζουν, το ξανασυζητάμε μήπως και βρούμε μια προσέγγιση που να σου ταιριάζει περισσότερο. :)

 

Και μια άσχετη ερώτηση για τη μπέμπα της αδερφής μου που μόλις σαράντησε. Η μικρή θηλάζει αποκλειστικά, μέσα σε ένα μήνα πήρε 1200 γρ, έχει καλές κενώσεις, με λίγα λόγια τα πηγαίνει περίφημα.

 

Να σας ζήσει!!! Συγχαρητήρια και στην αδελφή σου!

 

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει αρκετά συχνά εμετό.… Τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό;

 

Ίσως μια ήπια παλλινδρόμηση. Δεν είναι ανησυχητικό γιατί το βάρος που παίρνει είναι πολύ καλό. Ο παιδίατρος τι λέει; Αυτός που παρακολουθεί το παιδί θα εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ θα αρχίσω να περνάω περισσότερες ώρες μαζί του μέσα στη μέρα. Βλέποντας και κάνοντας... Και θα επανέλθω - αν χρειαστεί- στο θέμα.

 

Και κάτι άλλο Αγλαΐα, άσχετο με το θέμα του αποθηλασμού. Ο μικρός εδώ και αρκετό καιρό (από τον περασμένο Μάιο) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Προσπαθώ να του δίνω τροφές που πρέπει να τρώει (προϊόντα ολικής άλεσης, όσπρια, χυμούς κλπ) αλλά το πρόβλημα επιμένει. Το κακό είναι ότι γενικά είναι δύσκολος στο φαγητό, ενώ αρνείται να πιει και νερό. Πίνει βέβαια, αλλά πολύ λίγο... Μήπως έχει να κάνει όμως και με το θηλασμό; Με κάτι που τρώω εγώ; Σου έχει τύχει ποτέ να γνωρίσει παιδάκι που θηλάζει και να είχε/έχει παρόμοιο πρόβλημα με μας;

Sorry αν σε ζάλισα με τις ερωτήσεις μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
Μπορει να μην κολλαει εδω περα, αλλα ήθελα να σε ρωτησω Αγλαία, πώς καταλαβαινουμε ότι εφόσον σταμάτησε να θηλάζει, δεν θα μεζευτεί γάλα στο στήθος κλπ ? Γιατι αν μαζευτει θα παμε παλι πισω, σωστα ?

 

Επανερχομαι στο θεμα του φυσικου αποθηλασμου.Εγω τελικα δεν πηρα τα περιβοητα χαπια.Αραιωσα τους θηλασμους μου,απο δυο φορες τη μερα το εκανα μονο καθε πρωι και μετα μερα παρα μερα και μετα καθε τρεις ή τεσσερις μερες.Στη φαση που ημουν εγω τουλαχιστον (7 μηνες θηλασμου) δεν ειχα προβλημα με πρηξιμο στο στηθος ουτε μαζευα γαλα.Αν το ειχα κανει νωριτερα το ξερω οτι θα ειχα προβλημα γιατι ειχα πολυυυ γαλα και δεν αντεχα πανω απο τεσσερις-πεντε ωρες χωρις να το βγαλω ή να θηλασω.ΤΕλικα εχεις περασει 1,5 μηνας και ειμαι μια χαρα και ολα καλα χωρις χαπακι :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Κι εγω σταματησα :cry: δυστυχως τον θηλασμο του μπεμπη.... ειναι περιπου 10 μερες τωρα... δεν πηρα χαπακι, αλλα εγινε σταδιακα και δεν ειχα ετσι κι αλλιως αρκετο γαλα απο την αρχη, οπως φανηκε...

Δοξα το Θεο δεν εχω κανενα προβλημα !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Περίπου δυο μήνες τώρα είμαι σε φάση απογαλακτισμού…

Μείωσα τα γεύματα σε ένα κάθε μέρα και μετά κάθε δύο, κάθε τρεις, κάθε τέσσερις μέρες, αλλά ξεχάσθηκα να θηλάσω την μικρή προχθές που έκλειναν οι πέντε μέρες και τώρα δεν κάθετε με τίποτα να θηλάσει… :shock::shock:

Το βλέπει παιχνίδι, μου δαγκώνει τη θηλή την τραβάει και μου μιλάει…αλλά δε θηλάζει!!! :(

Το πρόβλημα μου είναι ότι νιώθω να έχω γάλα στο ένα στήθος το οποίο βέβαια δεν με πονάει ούτε καν με ενοχλεί αλλά όταν το πιάνω το καταλαβαίνω. :?

Το ερώτημα μου είναι τι να το κάνω το γάλα;;; Να το βγάλω με θήλαστρο;;; Υπάρχει πρόβλημα άμα μείνει μέσα;; Έχετε καμία παρόμοια εμπειρία;; :?:?:?::?:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...