Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Recommended Posts

Άρα με βάση της οδηγίες του ΠΟΥ αν η μαμά και το παιδί επιθυμούν να συνεχίσουν το θηλασμό μέχρι τα 18, όλα καλά?

Εντυπωσιακά συνηθισμένο, προβλέψιμο και σαθρό επιχείρημα. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι ξέρεις πολύ καλά πως κάτι τέτοιο είναι εξίσου απίθανο με το να χρησιμοποιεί κανείς μπιμπερό ως τα 18.

Διαφημίσεις

Οι ψυχολόγοι / ψυχίατροι / ψυχοθεραπευτές λένε ότι όσο πιο νωρίς σταματήσει ο θηλασμός, ειδικά για τα αγόρια, τόσο το καλύτερο για την ψυχοσεξουαλική τους ανάπτυξη. Το ξέρω ότι δεν σας αρέσει να το ακούτε, αλλά αυτή είναι η γνώμη των ειδικών.

μπορεις να μας παραθεσεις το λινκ με την επισημη γραμμη των ψυχιατρων/ψυχολογων που το γραφουν αυτο?οχι απο εναν-δυο ή ομαδα ψυχιατρων που λενε θεωρειες χωρις επισημες ερευνες αλλα την επισημη σταση τους που γραπτως μας εξηγουν τις επιπτωσεις και τις ψυχολογικες/ψυχιατρικες παθησεις που δημιουργουνται?

Κοίτα η φύση προστάζει να κάνουμε πολλά πράγματα που δεν τα κάνουμε ως κοινωνία π.χ. σεξ πριν τα 16 ή γενικότερα ελεύθερο σεξ. Αλλιώς τι μας τις δίνει τις ορμόνες από τα 10; Και σίγουρα υπάρχουν χώρες στις οποίες τα κορίτσια και τα αγόρια έχουν σεξουαλικές σχέσεις από μικρή ηλικία και μέχρι να φτάσουν τα 30 έχουν γίνει όχι μόνο γονείς αλλά και παπούδες. Και χώρες όπου δεν υπάρχει η έννοια της δέσμευσης ή του γάμου και είναι απόλυτα φυσιολογικό να συνεβρίσκεται ένας άνδρας με πολλές γυναίκες ή το αντίστροφο. Επίσης η φύση δεν προστάζει να φοράμε ρούχα, και σε πολλές χώρες η θέα του στήθους (ή του πέους) δεν θεωρείται ταμπού και συνεπώς τα σημεία αυτά όχι μόνο δεν καλύπτονται, αλλά στολίζονται κιόλας και προβάλονται ως μέρος της ένδυσης. Εμείς όμως έχουμε άλλους κοινωνικούς κανόνες που δεν επιτρέπουν την σεξουαλική επαφή σε νεαρή ηλικία, την ελεύθερη επαφή σε καμία ηλικία, την προβολή συγκεκριμένων σημείων του σώματος κλπ. Δεν υπάρχει κάτι "στη φύση" που να σε σταματάει να κάνεις σεξ με το γείτονα, αλλά δεν το κάνεις και καλώς δεν το κάνεις γιατί θα γίνεις δαχτυλοδειχτούμενη. Με άλλα λόγια για να είσαι καλά προσαρμοσμένος στη δική μας κοινωνία πρέπει να πας αντίθετα σε πολλά πράγματα που προστάζει η φύση.

με την ιδια λογικη επισης στην δυτικη κοινωνια μια διασημη πορνοσταρ μπορει να εχει απιστευτη περιουσια ή γυναικες σαν την kardashian απιστευτα εκατομυρια και ανθρωποι με εκπαιδευση,παιδεια ή που με τον τροπο τους συμβαλουν στην ανθρωποτητα ειναι παμπτωχοι ή παλευουν για μια θεση στον ηλιο.τι παει να πει αυτο οτι θα μαθω στην κορη μου αυτο που προσταζει η δυτικη κοινωνια?ή θα πρεπει να εγκαταλειψω τα οπλα για ενα καλυτερο αυριο και σε καποια ιδανικα?γιατι να μην παλαιψω για τον θηλασμο?γιατι να μην παλαιψω εναντια στην ιδεα της γυναικας που ειναι μονο βυζια και κ..λος?το οτι "ετσι ειναι η δυτικη κοινωνια" δεν αποτελει δικαιολογια για τιποτα.εμεις ειμαστε η δυτικη κοινωνια,εγω,εσυ,η διπλανη σου,ο παραδιπλανος σου,αυτος που βρισκεται και ακομα παραπερα.δυτικη κοινωνια δεν ειναι αστικος μυθος που αναφερομαστε σαν κατι αοριστο και απιαστο

Πάντως, οι κοινωνικοί κανόνες σε μια κοινωνία δεν έχουν σαφή όρια. Υπάρχουν πράγματα τα οποία είναι μη αποδεκτά για σχεδόν όλα τα μέλη μίας κοινωνίας, π.χ. η δημόσια θέα του γυμνού στήθους στη δικιά μας κοινωνία (για να μην πω ότι είναι και παράνομο)

Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα αποδεκτά ή μη αποδεκτα, αλλά για άλλους είναι και για άλλους όχι. π.χ. ο μακροχρόνιος θηλασμός. Προσωπικά δε νομίζω ότι ο θηλασμός για όσο το παιδί δεν περπατάει θεωρείται ακραίος στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Ο θηλασμός από τη στιγμή που το παιδί αρχίζει να περπατάει και ακόμα περισσότερο όταν αρχίσει να μιλάει αντιβαίνει λίγο στις κοινωνικές συμβάσεις. Βρίσκεται κάπου στα όρια του αποδεκτού και του μη αποδεκτού.

Γενικά βλέπω με καλό μάτι τους ανθρώπους που προσπαθούν να αλλάξουν τις κοινωνικές συμβάσεις. Μου αρέσει οι κοινωνικές συμβάσεις να είναι πιο ευέλικτες και να υπάρχει περισσότερος χωρος για ατομική έκφραση. Στο θέμα του μακροχρόνιου θηλασμού θα ήθελα η κοινωνία σιγά σιγά να τον θεωρήσει ως κάτι το φυσιολογικό, γιατί είναι. Επομένως θα στήριζα μία μητέρα που επιλέγει να θηλάσει σε δημόσιο χώρο ένα νήπιο.

little monkey, υπάρχουν ψυχολόγοι που λένε ότι ο θηλασμός κάνει κακό στην ηλικία των 10, 12, 14 μηνών; Για αργότερα μπορώ να φανταστώ γιατί το θεωρούν όχι τόσο καλό, αλλά για μέχρι περίπου το έτος είναι δυνατόν να αφήσει κάτι περίργο στην ψυχολογία του μωρού;

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Και εμενα με ενδιαφερει να μαθω το ηλικιακο όριο που θετουν οι παιδοψυχίατροι. Προσωπικα θα προσπαθήσω να θηλασω μεχρι τα 2 ετη . Πιστευω ότι με την ολοκληρωση της οδοντοφυΐας το παιδι περνα από το στο ματικο σταδιο στο πρωκτικο κοινως μπαινει στην φαση ελεγχου των σφιγκτήρων. Ένα παιδακι 3 ή 5 ετων πιστευω έχει καλυτερα πραγματα να κανει από το να θηλάζει. Μου φαινεται ένα είδος καθήλωσης το να παρατείνεται ο θηλασμος σε μια ηλικια που το παιδι εχει περισσοτερες δυνατότητες παρηγοριας, εκφρασης , παιχνιδου , επικοινωνιας και φυσικα θρεψης κτλ κτλ Κοινως αυτό που ρωταω είναι αν οι οδηγιες του ΠΟΥ διαφερουν κατά πολύ από τις αποψεις των παιδοψυχίατρων...Για μενα τα 2 ετη είναι μια λογικη ηλικια αποθηλασμού από όλες τις απόψεις...

Διαφημίσεις

Ένα παιδακι 3 ή 5 ετων πιστευω έχει καλυτερα πραγματα να κανει από το να θηλάζει. Μου φαινεται ένα είδος καθήλωσης το να παρατείνεται ο θηλασμος σε μια ηλικια που το παιδι εχει περισσοτερες δυνατότητες παρηγοριας, εκφρασης , παιχνιδου , επικοινωνιας και φυσικα θρεψης κτλ κτλ

Μα ένα παιδί 3 ή ακόμα λιγότερο 5 χρονών δεν θα διακόψει το παιχνίδι για να θηλάσει, ή δεν θα έρθει να πει "μαμά, δεν με παίζει η τάδε, μπορώ να θηλάσω;". Θα θηλάσει μόνο σε φάσεις, στις οποίες έτσι κι αλλιώς ζητά την αγκαλιά της μαμάς. Κι αν το κάνει, τότε το ζήτημα είναι προφανώς πολύπλοκο και δεν λύνεται με γενικές οδηγίες.

Θα ήθελα να μάθω τι ορίζουν οι παιδοψυχίατροι ομαλή σεξουαλική ανάπτυξη, και πώς ο θηλασμός την εμποδίζει. Προσωπικά, θεωρώ ότι η σεξουαλική ανάπτυξη είναι ομαλή όταν υπάρχει αυτοσεβασμός και σεβασμός στον άλλο, και δεν υπάρχει παθολογική εξάρτηση ή εκμετάλλευση.

ΥΓ: Τους τηλε-μαϊντανούς δεν τους έχω σε μεγάλη υπόληψη.

pax συμφωνω και εγω τους μαιντανους δεν τους μπορω και συμφωνω απολυτα μαζι σου ο παρατεταμενος θηλασμος ειναι δικη σου υποθεση και εγω το ιδιο κανω και θα κανω

εξαλλου μαγκια σου που μπορεις και κυριως εχεις γαλα

και εγω δεν παραπονεθηκα ποτε για ξενυχτια ή δαγκωμα κτλ

για αυτο και παει τελεια

Ο καθενας κανει ότι θέλει...εδώ καταθέτουμε τις προσωπικες μας αποψεις...δεν προσπαθουμε να πεισουμε η μία την άλλη ...ακουμε και ρωτάμε άλλες μαμαδες για να δουμε αν υπάρχει λόγος για να αλλαξουμε κατι στην σταση μας...προσωπικα δεν έχω πρόβλημα αν καποια θελει να θηλάσει το παιδι της μεχρι και τον στρατο!! Ο θηλασμος ουτε με κουραζει ουτε τον θεωρω το πιο δυσκολο πράγμα που έκανα για το παιδι μου...υπάρχει στο φορουμ καποια επαγγελματιας ψυχίατρος ή ψυχολόγος που να μας παραθεσει υπεύθυνα τις αποψεις των παιδοψυχίατρων?? Υπάρχει καποιοα άρθρο ή κάποιο site για να της βρει κανεις ενυπόγραφα και υπεύθυνα????

Ο θηλασμος ουτε με κουραζει ουτε τον θεωρω το πιο δυσκολο πράγμα που έκανα για το παιδι μου

Έτσι το βλέπω κι εγώ, δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα. Τα πρώτα χρόνια ίσως, τώρα έχουν προστεθεί αμέτρητες προκλήσεις και χαρές. Πού να φτάσουν και στην εφηβεία δηλαδή!

Η ανάπτυξη ενός ανθρώπου και οι σχέσεις μητέρας και παιδιών είναι πολύπλοκα θέματα και σίγουρα ο θηλασμός είναι μια πτυχή που μπορεί, μέσα στο γενικότερο κόντεξτ, να πάρει αρρωστημένες διαστάσεις. Έχω δει σε γνωστούς μου καταστάσεις που δεν μου άρεσαν, αν και στην πορεία φαίνεται ότι βρήκαν το δρόμο τους.

Θα ήθελα πάντως από ειλικρινές ενδιαφέρον να ακούσω τι λένε σοβαροί ψυχολόγοι ή ψυχίατροι για το θέμα. Όχι μόνο για το μακροχρόνιο θηλασμό, αλλά και γενικά για τη σωματική επαφή, αν θέλετε. Μόνο μην μου παραθέσετε Γιωσαφάτ, γιατί θα παραθέσω Sears!

Little Monkey, απίστευτα τα επιχειρήματά σου.

Δεν υπάρχει παιδί που να θηλάζει μέχρι τα 18, γιατί πολύ απλά στα 18 δεν είναι παιδί. Αν ένας άνθρωπος θέλει να θηλάζει απ'τη μητέρα του στα 18 του, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, και γι'αυτό σίγουρα δεν ευθύνεται ο θηλασμός. Αν θέλεις ψάξτο λίγο. Μίλα με μητέρες που έχουν θηλάσει κι έχουν αφήσει τα παιδιά τους να αποθηλάσουν μόνα τους. Ενημερώσου.

Πως ξέρω οτι ΔΕΝ υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν οτι δεν βλάπτει ο μακροχρόνιος θηλασμός; Γιατί δεν υπάρχουν. Αν έχεις ανέβασέ τες.

Ναι η κοινωνία μας είναι διαφορετική, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη φύση του ανθρώπου. Δε θα σταματήσουμε να θηλάζουμε τα παιδιά μας επειδή το στήθος έχει γίνει σεξουαλικό στοιχειο. Αν είναι έτσι να μη θηλάζουμε ούτε τα νεογέννητα.

Και για το οτι συγκρίνεις το θηλασμό με το σεξ, και το στήθος απ'το οποίο σιτίζεται ένα μωρό, με το πεός, τι να πω; Μπορώ να πω κάτι; Δε νομίζω. Χαντακώνεις μόνη σου τα επιχεριήματά σου.

Όσο για αυτό που είπες για τα παιδιά μου,

Αυτό πες το στο γιο σου ή στην κόρη σου μεθαύριο που θα νιώθουν την ανάγκη για σεξουαλική επαφή πριν τελειώσουν το γυμνάσιο.

το πήγες πολύ μακριά. Ντροπή να πιάνουμε στο στόμα μας τα ξένα παιδιά. Πραγματικά πολύ άσχημο. Και γι'αυτό και δε θα συνεχίσω σ'αυτή τη συζήτηση που πήρε άσχημη τροπή. Εγώ δε σου είπα να πεις τα δικά σου επιχειρήματα στα παιδιά σου όταν θα έχουν το ένα ή το άλλο πρόβλημα λόγω έλειψης θηλασμού αργότερα. Αν θέλεις κάτσε και ψάξε μόνη σου να δεις ποια προβλήματα μπορεί να είναι αυτά.

Σκέφτηκες ποτέ οτι αυτή εμμονή με το στήθος που έχουν τα αγόρια είναι γιατί δεν έχουν θηλάσει καθόλου, ή αρκετά; Σκέψου το λίγο. Και μην ξαναπιάσεις τα παιδιά μου στο στόμα σου σε παρακαλώ. Να'σαι καλά.

όπως είπε και η agrini ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Ούτε να πιέσουμε μια γυναίκα να θηλάσει μπορούμε, ούτε να μη θηλάσει, ή να αποθηλάσει γρήγορα. Κάντε ό,τι θέλετε με τα παιδάκια σας, κι αφήστε μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε με τα δικά μας.

Διαφημίσεις

Αντί να ρίξουμε το φταίξιμο εκεί που πρέπει, για το γεγονός οτι τα παιδιά κάνουν σεξ όλο και σε μικρότερη ηλικία, και τα "φτιάχνουν" απ'το νηπιαγωγείο κιόλας, αντί να συνειδητοποιήσουμε οτι φταίει η κοινωνία μας και τα μέσα γι'αυτό, ας ενοχοποιήσουμε το θηλασμό. Πολύ βολικό.

When to Wean: Biological Versus Cultural Perspectives

Recommendations on Duration of Breastfeeding

World Health Organization

As a global public health recommendation, infants should be exclusively breastfed for the first 6 mos of life to achieve optimal growth, development, and health. Thereafter, to meet their evolving nutritional requirements, infants should receive nutritionally adequate and safe complementary foods while breastfeeding continues for up to 2 yrs of age or beyond.

American Academy of Pediatrics American

Exclusive breastfeeding is ideal nutrition and sufficient to support optimal growth and development for approximately the first 6 months after birth. It is recommended that breastfeeding continue for at least 12 mos, and thereafter for as long as mutually desired.

Academy of Family Physicians

The AAFP recommends that all babies, with rare exceptions, be breastfed and/or receive expressed human milk exclusively for about the first 6 mos of life. Breastfeeding should continue with the addition of complementary foods throughout the second half of the first year. Breastfeeding beyond the first year offers considerable benefits to both mother and child, and should continue as long as mutually desired. Nursing beyond infancy: breastfeeding should ideally continue beyond infancy, but this is currently not the cultural norm and requires ongoing support and encouragement. Breastfeeding during a subsequent pregnancy is not unusual. If the pregnancy is normal and the mother is healthy, breastfeeding during pregnancy is the woman's personal decision. If the child is younger than 2 yrs of age, the child is at increased risk of illness if weaned. Breastfeeding the nursing child after delivery of the next child (tandem nursing) may help to provide a smooth transition psychologically for the older child.

American College of Obstetricians and Gynecologists

The ACOG recommends that exclusive breastfeeding be continued until the infant is about 6 mos old. A longer breastfeeding experience is, of course, beneficial. The professional objectives are to encourage and enable as many women as possible to breastfeed and to help them continue as long as possible.

Healthy People 2010

Increase in mothers who breastfeed, 1 998 to 20 1 0 goal Objective l6*19a. In early postpartum period, from 64 to 75o/o Objective 16-19b. At 6 months, fuom29 to 50o/o Objective l6-19c. At 1year, from 16 to25o/o

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

When to Wean: Biological Versus Cultural Perspectives

Recommendations on Duration of Breastfeeding

World Health Organization

As a global public health recommendation, infants should be exclusively breastfed for the first 6 mos of life to achieve optimal growth, development, and health. Thereafter, to meet their evolving nutritional requirements, infants should receive nutritionally adequate and safe complementary foods while breastfeeding continues for up to 2 yrs of age or beyond.

American Academy of Pediatrics American

Exclusive breastfeeding is ideal nutrition and sufficient to support optimal growth and development for approximately the first 6 months after birth. It is recommended that breastfeeding continue for at least 12 mos, and thereafter for as long as mutually desired.

Academy of Family Physicians

The AAFP recommends that all babies, with rare exceptions, be breastfed and/or receive expressed human milk exclusively for about the first 6 mos of life. Breastfeeding should continue with the addition of complementary foods throughout the second half of the first year. Breastfeeding beyond the first year offers considerable benefits to both mother and child, and should continue as long as mutually desired. Nursing beyond infancy: breastfeeding should ideally continue beyond infancy, but this is currently not the cultural norm and requires ongoing support and encouragement. Breastfeeding during a subsequent pregnancy is not unusual. If the pregnancy is normal and the mother is healthy, breastfeeding during pregnancy is the woman's personal decision. If the child is younger than 2 yrs of age, the child is at increased risk of illness if weaned. Breastfeeding the nursing child after delivery of the next child (tandem nursing) may help to provide a smooth transition psychologically for the older child.

American College of Obstetricians and Gynecologists

The ACOG recommends that exclusive breastfeeding be continued until the infant is about 6 mos old. A longer breastfeeding experience is, of course, beneficial. The professional objectives are to encourage and enable as many women as possible to breastfeed and to help them continue as long as possible.

Healthy People 2010

Increase in mothers who breastfeed, 1 998 to 20 1 0 goal Objective l6*19a. In early postpartum period, from 64 to 75o/o Objective 16-19b. At 6 months, fuom29 to 50o/o Objective l6-19c. At 1year, from 16 to25o/o

Ευχαριστούμε πολύ Amaretto και μπράβο σου! Ε μα... γιατί πάω να σκάσω πια....

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστα και ξέρουμε ότι ο θηλασμός προσφερει συγκεκριμενα οφέλη σε σχέση με την υγεία του παιδιου. Αλλα δεν απαντουν στο ερώτημα που έχει ο τίτλος του συγκεκριμένου θέματος. Ενδεχομένως να μην υπάρχουν σχετικες μελέτες. Προσωπικα δεν έχω βρει μελέτη που να συσχετίζει με σαφηνεια τον παρατεταμενο θηλασμο με την εξελιξη της σεξουαλικότητας. Αν υπάρχει κα΄ποιος ψυχίατρος ή ψυχολόγος στο φορουμ που να έχει άποψη ή μπορεί να μας εξηγησει τι ακριβως προβληματίζει τους συγκεκριμένους επαγγελματιες υγείας εγω θα επιθυμούσα να ακούσω και αυτην την άποψη.

Όταν λένε όλοι αυτοί οι επιστήμονες ότι μόνο οφέλη υπάρχουν, προφανώς και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη τους κάποια διαταραχή στη σεξουαλικότητα, αλλιώς θα αναφερόταν. Μια χαρά θα βόλευε τις γαλακτοβιομηχανίες ένα τέτοιο εύρημα και θα το έκαναν βούκινο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...