Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατί να κάνεις και άλλα παιδιά,όταν είσαι τόσο εξουθενωμένος με τα 1 ή 2 που έχεις?

Recommended Posts

Όσο για μένα...θα κάνω μια απέλπιδη προσπάθεια τώρα στα γεράματα.

Αν θέλει να' ρθει...κι αν προσπεράσει πάλι ευτυχισμένη θα είμαι.

Γιατί αν γνωρίσετε τη μικρούλα μου...μόνο κανένα δεν είναι!!!:-D

Σου ευχομαι να γινει το καλυτερο για σενα και την οικογενεια σου και πραγματικα να εισαι ευτυχισμενη οπως και να χει!

ΥΓ.Καθολου γεραματα. Η Μενεγακη ειναι 45!;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aννούλα με το καλό φιλενάδα!!! Μακάρι να μας πεις ευχάριστα σύντομα.....! Και όποια άλλη το θέλει φυσικά......και μην ακούτε κανέναν, ο κόσμος πάντα κάτι έχει να πει, το ένα ίσον κανένα, τα δυο κάνε ένα ακόμα, τα τρία κάντα τέσσερα, και μετά πωπω τι τα έκανες τόσα παιδιά? Μόνο και μόνο για να κουτσομπολεύουν! Στο κάτω κάτω μέσα στα σπίτια μας είμαστε ΕΜΕΙΣ και μόνο ΕΜΕΙΣ ξέρουμε τι γίνεται ! ;););)

Επομενως γιατι θιγονται οι ανθρωποι οταν τους λεει καποιος οτι δεν θελουν να ριξουν το βιωτικο τους επιπεδο φερνοντας αλλο ενα παιδι στον κοσμο? Δεν ειναι προσβλητικο, ειναι η αληθεια.

Εάν το βιωτικό επίπεδο κάποιου πρόκειται να πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, κι εσυ του λες "δεν κάνεις άλλο παιδί επειδή δε θέλεις να ρίξεις το βιωτικό σου επίπεδο" Τότε, ναι, είναι προσβλητικό!

...

Alcyon, άκουσα κάτι καμπάνες να βαράνε κι από τη μεριά σου.

Σου το εύχομαι.

...

Μπααα... υπογονιμότητας (η συνέχεια)...Δεν το κόβω να αλλάζει κάτι στην οικογενειακή μας σύνθεση. Και δεν ξαναμπαίνω πάλι σε λογική εξωσωματικής.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εγώ δεν πιστεύω πως το ένα παιδί παραπάνω μπορεί να φέρει τόσο πολύ τα πάνω κάτω στο βιοτικό επίπεδο μιας οικογένειας.

Αυτό που λένε τα κορίτσια, ότι δεν προλαβαίνουν λόγω εργασίας καλά καλά να δουν ούτε τα παιδιά που έχουν, είναι για μένα ο πιο ουσιαστικός λόγος για να μην μπει και πάλι μια μαμά σε διαδικασία εγκυμοσύνης, θηλασμού κλπ παρόλο που κατά βάθος επιθυμεί ένα παιδάκι ακόμα.

Αν δεν θέλει άλλο παιδί, αυτό δεν παίρνει σχόλια. Μακάρι να έχουν όλες οι γυναίκες αυτή την αυτογνωσία και να μη γεννιούνται παιδιά για να βουλώσουν τα στόματα ή για να κρατήσουν κοντά τους τον σύζυγο που ξενοκοιτάει και άλλα όμορφα, που νομίζω πως όλες έχουμε ακούσει κατά καιρούς. :-(

Ομολογώ κι εγώ το θαυμασμό και τη βαθιά μου εκτίμηση στους συνειδητοποιημένους πολύτεκνους γονείς. Τους ζηλεύω, με την καλή έννοια κι εύχομαι να είχα κι εγώ αυτή τη δύναμη και την πίστη.

Διαφημίσεις

Προσυπογράφω την ευχή και ανεβάζω: μακάρι όλα τα παιδιά και όλες εμείς να είμαστε καλά και να γίνουμε πολύτεκνες γιαγιάδες!!!

AMD080911 πολύ καλά έκανες και έκανες τα τρια παιδάκια σου, και μακάρι να συνεχίσεις αν το θέλετε κι αν σας παίρνει. Και μην σκέφτεσαι άσχημα για όσους δεν παίρνουν αυτό το δρόμο, έστω κι αν ήταν για διακοπές στην Αράχωβα και Αι Φόουν 6.

Προσωπικά, ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη της πολυτεκνίας.

Να πω την αλήθεια, δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, ούτε σαν ενδεχόμενο προς απόρριψη. Ήταν κάτι ξένο, εξωτικό και ανεξερεύνητο.

Κάτι σαν τους μοναχούς του Θιβέτ: μου είναι εξαιρετικά συμπαθείς, αλλά ποτέ δε σκέφτηκα να γίνω μια από αυτούς :rolleyes:.

Ίσως είναι ότι δεν είχα τέτοιες προσλαμβάνουσες, ίσως είναι η φτιαξιά μου, ποιός ξέρει...

Ευχαριστώ λοιπόν τη mama-aga για αυτό το θέμα, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία για πρώτη φορά στη ζωή μου να φαντασιωθώ και να διασκεδάσω με τη θεωρητική εικόνα του εαυτού μου περιτριγυρισμένης από 4-5 παιδάκια. χμμμμ... μια άλλη ζωή, ανεξερεύνητη. Μια άλλη Άννα.

Επίσης, να της ζητήσω μια συγνώμη γιατί άνοιξε αυτό το θέμα γεμάτη όμορφα συναισθήματα κι εμείς της το προσγειώσαμε λίγο απότομα.

Mama-aga, το έχεις ήδη αποφασίσει και το ξέρεις. Αν συμφωνεί ο καλός σου...περιμένουμε να μας σκάσεις τη βόμβα.

Alcyon, άκουσα κάτι καμπάνες να βαράνε κι από τη μεριά σου.

Σου το εύχομαι.

Anna μου σου το εύχομαι και εσένα αφού το σκέφτεσαι!!

Όσο για την ηλικία ..εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι παιζει ρόλο!

Εχω δει φίλη μου, η μάλλον γνωστή .. να μένει έγκυος φυσιολογικά στα 46 της και ξέρω 20χρονες και 25 χρονες που δεν μπορούν με τίποτα..Αυτά κάποιες φορές είναι γραμμένα...δεν ξέρω ..Ολες έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν!

Όσο για το ένα ίσον κανένα...όποια έχει γίνει μάνα ξέρει ότι δεν ισχύει!!

Μάνα είσαι και με το ένα και με τα 10!!

Το έχω ξαναγράψει παλιότερα σε άλλο θέμα..το ένα ίσον κανένα το λέγανε οι γιαγιάδες μας , όχι για αυτές που δεν μπορούν ή δεν επιχειρούν άλλο...

αλλά για αυτές που με ευκολία ''ρίχνουν '' παιδιά αν τύχει να έρθουν..

τότε και 10 ίσον κανένα ..αν έχεις ρίξει άλλα 10!! με αυτήν την έννοια..

Πιστεύω ότι πλέον στην εποχή μας όσες δεν θέλουν ξέρουν να φυλάγονται..και αν τύχει πια .΄΄το μεγαλύτερο ποσοστό δεν το ρίχνει ''ελαφρά τη καρδία''.

Κατά τα άλλα εγώ μέσα μου το έχω αποφασίσει όπως λες, αλλά ποτέ δεν προχωράω αν δεν συμφωνήσει και ο σύζυγος!

Χρειάζεται ένα όχι για να σταματήσεις...

αλλά 2 ναι για να συνεχίσεις σε κάτι τέτοιο!! ;)

Άννα μου μακάρι!! Καλη επιτυχία κουκλαρα!!

Και εγω θα ήθελα και τρίτο και τέταρτο αλλα δυστυχώς το οικονομικό δεν μας παιρνει καθόλου :-(

Good luck φιλεναδα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...