Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βλεμματική επαφή

Recommended Posts

Ως νέα μαμά θα ήθελα να ρωτήσω τους έμπειρους γονείς κάτι που με απασχολεί.

Το μωράκι μου είναι 40 ημερών και δεν με (μας) κοιτάει στα μάτια. Συνήθως κοιτάει το ταβάνι ή άλλα αντικείμενα. Ακόμα και όταν το κρατάω από το σβέρκο μιλώντας του σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό μου, πάλι στρέφει το βλέμμα του αλλού.

Οι απαντήσεις σας μου είναι πολύτιμες! :oops:

jzS0p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 94
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακριβώς, είναι πολύ μικρό ακόμη. Εμένα η μπέμπα μου άρχισε να εστιάζει σιγά σιγά όταν έκλεισε το 2ο και μπήκε στον τρίτο. Μην ανυσηχείς καθόλου. Να σου ζήσει. :):)

Διαφημίσεις

o dikos mou pws estiazei?

O δικος σου ειναι 2 μηνων και ενω της rose ειναι μολις 40 ημερων!

an prosekses parapanw tha deis oti h marilia grafei oti dn estiazoun prin tous 3-4 mhnes!!!!!ok? ekei apantisa!!!!!

Αν εκανες παραθεση στο που απαντας δεν θα απαντουσα.Εγω νομιζα οτι δεν προσεξες την ηλικια του μωρου της rose!!!!!!οκ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

o dikos mou pws estiazei?

O δικος σου ειναι 2 μηνων και ενω της rose ειναι μολις 40 ημερων!

an prosekses parapanw tha deis oti h marilia grafei oti dn estiazoun prin tous 3-4 mhnes!!!!!ok? ekei apantisa!!!!!

Αν εκανες παραθεση στο που απαντας δεν θα απαντουσα.Εγω νομιζα οτι δεν προσεξες την ηλικια του μωρου της rose!!!!!!οκ?

Η απαντηση μου εξαρχης απεναντι σου ηταν εντελως καλοπροερετη και ειλικρινα δεν καταλαβα τον τροπο σου.Ρωτησες κατι και απλα απαντησα το προβλημα σου που ακριβως ηταν? Δεν ηθελες να σου απαντησουμε? που Πες το για να λυθει εδω και να μην μακρυγορουμε χωρις λογο.

rQGhp3.png

χαλαράααααααααααααααααααααα κορίτσια...

mariantinos δεν νομίζω πως η dalia ήθελε να σε τσιτώσει...καλοπροαίρετη την βρήκα την απάντησή της.

με συγχωρείτε που έτσι απλά μπλέχτηκα και ανακατεύτηκα στην συζήτησή σας, απλά καλά είναι σε ένα Φόρουμ να μην τα παίρνουμε και τόσο προσωπικά...ο γραπτώς λόγος είναι πάντοτε λιγάκι επικίνδυνος γιαυτόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο keep smiling :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

entaksei elikse to thema ap thn stigmh pou eksigise

ok.απλα να ξερετε οτι τις περισσοτερες φορες γραφω απο το γραφειο και οι απαντησεις μου ειναι λιγο συντομες.Οσο αναφορα το θαυμαστικο εχεις δικιο αλλα τις περισσοτερες φορες το χρησιμοποιω χωρις να θελω να τονισω κατι.

rQGhp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Επαναφέρω το θέμα γιατί δε βλέπω σπουδαία πρόοδο με τη μικρη μου στο θέμα. Ευτυχώς μας χαμογελάει, αλλιώς θα ανησυχούσα για πρώιμα σημεία αυτισμού. Όμως ακόμα κι όταν χαμογελά δε μας κοιτάει ακριβώς στα μάτια αλλά κάπου στο μέτωπο, στα μαλλιά στην κορυφή της κεφαλής.

Είναι που είναι μικρή ακόμα ή να ψαχτούμε σε αναπτυξιολόγο ή οφθαλμίατρο.

Ο παιδίατρος -κλασσικά- είναι καθησυχαστικός.

Τι λένε οι έμπειροι γονείς;

jzS0p2.png

Τι λένε οι έμπειροι γονείς;

Να ηρεμησεις, να χαλαρωσεις και να απολαυσεις την καθε της στιγμη.Ειναι πολυ μπεμπουλινι ακομη κοπελα μου, μην ανυσηχεις καθολου.Καταρχην τα μωρα μεχρι καποιους μηνες δεν βλεπουν καθαρα παρα μονο σκιες

rQGhp3.png

Έμπειρη ... δεν ειμαι αλλα πέρασα απο εκει που είσαι :D

Απολαυσε αυτα τα ομορφα πρωτα χαμόγελα και περιμενε και το πρώτο καθαρό βλεμμα που θα έρθει σιγα σιγα :D

Αν αγχωνεσαι απο τωρα τι θα γινει στην πορεια ? Ηρεμησε και απολαυσε καθε στιγμή με το μωρακι σου ...ειναι μοναδικες ...εμενα ήδη μου λείπουν ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Δεν μας έγραψες τί βρήκες στο CNN. Πάντως τα μωρά αρχικά βλέπουν σκιές και πολύ κοντινά πράγματα (30-40 εκατοστά τα νεογέννητα). Η όρασή τους αν δεν κάνω λάθος είναι η τελευταία αίσθηση που αναπτύσσεται λόγω του ότι στη μήτρα ήταν σκοτάδι. Εμένα ο δικός μου αν και νομίζω γύρω στο δίμηνο άρχισε να με παρακολουθεί στην άκρη του δωματιου ακόμα πολλές φορές αλληθωρίζει κάτι που επίσης είναι φυσιολογικό μέχρι κάποια ηλικια. Οπότε μην τρομάξεις αν σου συμβεί κάτι ανάλογο.

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Αν κάνεις κλικ πάνω εδώ θα σε πάει στο άρθρο του CNN.

Λέει με λίγα λόγια ότι η βλεμματική επαφή συμβαίνει μεταξύ της 6ης και 8ης εβδομάδας συνήθως και πως ένα βρέφος έχει περιθώριο μέχρι τον 3ο μήνα να μην έχει καλή βλεμματική επαφή (δηλαδή κοίταγμα στα μάτια εκείνου που το κρατάει και το παίζει και του μιλάει κλπ).

jzS0p2.png

• 10 χρόνια μετά...

Γειά σας, έχω ένα αγοράκι 2.5 μηνών το οποίο γεννήθηκε 36 εβδομάδων. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ κινητικά είναι άψογος, δεν μας κοιτάει πολύ στα μάτια και ανησυχώ. Συχνά η προσοχή του στρέφεται σε σημεία με έντονο φως ή κάτι με αντίθεση. Αν μιλάμε μπορεί να μας κοιτάξει αρχικά στιγμιαία και μετά στρέφει το βλέμμα του πάλι στο φως. 

Το θετικό είναι ότι μπορεί και ακολουθεί με τα μάτια το πρόσωπο μας από ένα σημείο σε ένα άλλο. Και επίσης αν τον πειράζω στο σώμα του πχ με τσιμπιματακια κλπ και του μιλαω παράλληλα τότε κοιτάει για παραπάνω ώρα. 

Ανησυχώ όμως γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία να κοιτάξει από μόνος του ούτε κοιτάει για πολύ ώρα. Η προσοχή του αποσπαται εύκολα. 

Κάτι άλλο που με προβληματιζει είναι ότι μιλάει πολύ λίγο μωρουδιστικα. 

Φοβάμαι για αυτισμό...  

πρίν από 5 λεπτά , Νίκηη είπε:

Γειά σας, έχω ένα αγοράκι 2.5 μηνών το οποίο γεννήθηκε 36 εβδομάδων. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ κινητικά είναι άψογος, δεν μας κοιτάει πολύ στα μάτια και ανησυχώ. Συχνά η προσοχή του στρέφεται σε σημεία με έντονο φως ή κάτι με αντίθεση. Αν μιλάμε μπορεί να μας κοιτάξει αρχικά στιγμιαία και μετά στρέφει το βλέμμα του πάλι στο φως. 

Το θετικό είναι ότι μπορεί και ακολουθεί με τα μάτια το πρόσωπο μας από ένα σημείο σε ένα άλλο. Και επίσης αν τον πειράζω στο σώμα του πχ με τσιμπιματακια κλπ και του μιλαω παράλληλα τότε κοιτάει για παραπάνω ώρα. 

Ανησυχώ όμως γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία να κοιτάξει από μόνος του ούτε κοιτάει για πολύ ώρα. Η προσοχή του αποσπαται εύκολα. 

Κάτι άλλο που με προβληματιζει είναι ότι μιλάει πολύ λίγο μωρουδιστικα. 

Φοβάμαι για αυτισμό...  

χα χα χα κανεις πλακα μαλλον . καταρχας μην διαβαζεις διαφορα απτο.ιντερνετ. 2.5 μηνων σιγα μη σου ανοιξει κ κουβεντα ενα αγκου να λεει μια φορα στο τοσο. κ φυσικα δεν.σε κοιτανε τα μωρα συνεχεια γιατι πολυ απλα σε βλεπουν συνεχεια κ πια δεν τους τραβας το ενδιαφερον . κοιτανε οτι τους κανει εντυπωση δηλαδη χρωματα φως τηλεοραση κτλ. ειναι πολυ μικρο το μωρακι κ μην περιμενεις πολλα. ο αυτισμος ξεκιναει απο 1.5 χρονων να φαινετε ακομα κ.ενας εμπειρος γιατρος δεν μπορει να τον καταλαβει πιο νωρις γιατι συνηθως τα συμπτωματα του ξεκινανε τοτε. δηλαδη ακομα κ.ενα απολυτα φυσιολογικο βρεφος σε ολα μετα τον εναμιση χρονο συνηθως εμφανιζει τα συμπτωματα του αυτισμου

Τόσο είναι και ο γιος μου.  Εγώ ανησυχώ για υπερτονια άκρων αλλά τα έχω αφήσει στην άκρη να φτάσει 6 μηνών. Μέρα με την ημέρα τα μωράκια αναπτυσουν νέες δυνατότητες. Κάποιες μέρες πιο νωχελικά άλλες πιο δραστήρια.  Εάν τυχόν υπάρξει ενδεχόμενο φάσματος αυτισμού θα αντιμετωπιστεί. Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και φυσικά όταν θα μπορεί να εξεταστεί από αρμόδιο ιατρό μόνον εκείνος θα σε καθησύχασει. Πολλές φορές η αποστροφή βλέμματος είναι από την ανάγκη τους να επεξεργαστουν όλα τα άλλα. Όταν τον ταΐζεις έχετε βλεμματικη επαφή; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...