Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΙΕΣ ΓΕΝΑΝΕ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕ ΜΑΙΟ??

Recommended Posts

καλημέρα και σε σενα και με το καλο το μωρακι σου λοιπον κοιτα να δεις τι σχετικό βρήκα εγώ. Οι πόνοι αυτοί ονομάζονται πόνοι στρογγυλών συνδεσμων οι οποιοι σύνδεσμοι ειναι οι ζωνες ινώδους ιστου που συνδεουν την κεφαλη της μητρας με τα χειλη του αιδοιου. Η διαταση των συνδεσμων αυτων μπορει να προκαλεσει δυσφορια και ενω μπορει να ειναι αρκετα δυσάρεστο ειναι απολυτως φυσιολογικο και ο πονος συνηθως εξαφανιζεται ή μειωνεται μετα την 24η εβδομαδα. Αυτη ειναι η επιστημονική αποψη. Άλλη άποψη ποιο απλη κ κατανοητη ειναι οτι πιθανον μεγαλωνει το μωρο και τεντωνει το δερμα κ ισως εχεις κ φαγουρα στη κοιλια κ στα πλευρα που να το επιβεβαιωνει. Ακόμη μπορεί να εισαι και συ σε φάση που αλλάζεις μήνα απο τον 4ο στον 5ο πχ και γιαυτο να εχεις καποια πονακια ή μπορει σαν σήμερα να είχες περίοδο και συνοδευονται τα πονακια..Σε καθε περίπτωση αυτες ειναι προσωπικές αποψεις και αποσπασματα που διαβασα απο εγκυκλοπαιδειες και εσυ καλα θα κανεις αν νιωθεις οτι δεν καλυπτεσαι να επικοινωνησεις με το γιατρο σου.

8LVep3.png

ZxQWp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 617
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλα απο φαγουρα αλλο τιποτα... ολη την ωρα ξινομαι σαν τον ψωριαρη! :D

Νομιζω αυτο που βρηκες οτι σταματαει μετα την 24η πρεπει να ισχυει κι εμενα πιο πριν με πιανανε τραβηγματα, κραμπες και πονακια. Τωρα δεν το χω. τωρα η κοιλια μου θα πονεσει απο την κουραση ή αμα σηκωσω κατι βαρυ. Ειδικα με τα ψωνια του σουπερ μαρκετ!

καλημερα mariapap82 με το καλο κι σε σενα το μωράκι σου...Εγω κορίτσια ήθελα να ρωτήσω μια που εσεις ειστε κι σε ποιο προχωρημενη εγκυμοσυνη. Υπάρχουν φορες που αισθανεσται οτι το μωρό κάνει σβουρα στη κοιλια σας? Εννοώ οτι μπορει να αλλαζει πλευρο για παραδειγμα και εσεις νιωθετε να γυρνανε τα σωθικα σας? δε ξέρω αν το εξηφω σωστα... :cry:

8LVep3.png

ZxQWp3.png

Dovisdepi οι ανησυχητικοι πονοι ειναι αυτοι της συσπασης που και παλι θα πρεπει να εχεις αρκετες για να ειναι ανησυχητικο νομιζω ανα 10λεπτο. Και μαλιστα οι συσπασεις εκτος απο τον πονο δημιουργουν το χαρακτηριστικο πετρωμα στην κοιλια. Εσυ εχεις κατι τετοιο?

καλημερα mariapap82 με το καλο κι σε σενα το μωράκι σου...Εγω κορίτσια ήθελα να ρωτήσω μια που εσεις ειστε κι σε ποιο προχωρημενη εγκυμοσυνη. Υπάρχουν φορες που αισθανεσται οτι το μωρό κάνει σβουρα στη κοιλια σας? Εννοώ οτι μπορει να αλλαζει πλευρο για παραδειγμα και εσεις νιωθετε να γυρνανε τα σωθικα σας? δε ξέρω αν το εξηφω σωστα... :cry:

Να σου πω την αληθεια δεν μπορω να καταλαβω τι κανει εκει μεσα αυτο το μωρο. :? Τις κλοτσιες τις καταλαβαινεις ξεκαθαρα αλλα πολυ συχνα νιωθω ενα φουρπ σαν γουργουρισμα πολυ χαμηλα λες και γυρναει ο μπεμπης μονο που το νιωθω παντα τοσο χαμηλα που φοβαμαι οτι θα κανει ενα ντου το μωρο και θα βγαλει κανενα κεφαλι ή χερι απο κατω! :D

Διαφημίσεις

τωρα η κοιλια μου θα πονεσει απο την κουραση ή αμα σηκωσω κατι βαρυ. Ειδικα με τα ψωνια του σουπερ μαρκετ!

Εσύ φιλενάδα να κάτσεις φρόνιμη και να αφήσεις τις μεταφορές και τα βάρη στην "κολώνα του σπιτιού σου" που αντέχει :wink: . Εμείς κουβαλάμε άλλα βάρη, τα ψώνια του supermarket ας τα κουβαλάει και κάποιος άλλος!

Goutsoulini κάποιες φορές την έχω κι εγώ αυτήν την αίσθηση, δλδ όχι απλά ότι κλωτσαει, αλλά κουνιέται πέρα δώθε και κάνει σβούρες. Δεν είναι ενοχλητικό όμως, ούτε πόνο μου προκαλεί, μου φαίνεται αστειο... σκέψου λέω στον εαυτό μου ότι είναι ένα ανθρωπάκι εκει μέσα.... απιστευτο δεν είναι?!!!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ναι zouzounel οπως ακριβως το περιγράφεις αυτο εννοω....αχ σευχαριστω γιατι αρχισα να πιστευω οτι τα φανταζομαι ολα αυτα....και σε ποιον να τα πεις κ να σε καταλαβει αν δε περναει κατι αντιστοιχο...mariapap82 συμφωνω για τις κλωτσιες αυτες ειναι ξεκαθαρες ήδη εδω και 2 μέρες έχουν δυναμωσει σε ενταση

8LVep3.png

ZxQWp3.png

Dovisdepi οι ανησυχητικοι πονοι ειναι αυτοι της συσπασης που και παλι θα πρεπει να εχεις αρκετες για να ειναι ανησυχητικο νομιζω ανα 10λεπτο. Και μαλιστα οι συσπασεις εκτος απο τον πονο δημιουργουν το χαρακτηριστικο πετρωμα στην κοιλια. Εσυ εχεις κατι τετοιο?

ax! tromazw twra .... koita xtes eixa ponakia xamila kai pou kai pou htan arketa skliri h koilia mou ... oxi kathe 10' pantws alla to eixa olh mera ..shmera eimai mia xara ... kai mena o mpempalos kanei treles ntoumpes !!!! kai mou fernei kai zalada.. h slhtheia einai oti stenaxvriemai poly olous autoys tous mhnes yparxei periptwsi na pathei kati to agoraki mou???

prin 15 meres eixa ligo aima kai o giatros mou edwse adeia kai oute na perpataw den me afhnei eiani polu xamhla to mvraki .. kai fobatai..

Δεν χρειαζεται να τρομαζεις και προπαντον να στεναχωριεσαι οσο εφικτο μπορει να ειναι αυτο...απο τη στιγμή που έχεις προιστορια με αιμα και το μωρό ειναι χαμηλα καλό θα ήταν και αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη να επικοινωνησεις με το γιατρο σου ......

8LVep3.png

ZxQWp3.png

:oops: Τι να κανω βρε zouzounel μου αφου η "κολώνα του σπιτιού μου" γυρναει αργα. Βοηθαει ομως οσο μπορει και μου φωναζει ολη την ωρα να μην κουραζομαι. Αλλα ειμαι απο τη φυση μου δεν βαζω κ...ο κατω! :oops:

Κοριτσια μιας και λεμε για τις κινησεις του μωρου. Εσεις καταλαβαινετε τη σταση παιρνει? αν ειναι με το κεφαλι κατω ή οριζοντια? Η που ειναι τα ποδια του? Μια συναδελφος στη δουλεια οταν με κοιταει μου λεει "τωρα εχει γυρει δεξια το μωρο" ή "τωρα εχει ξαπλωσει οριζοντια". Εγω γιατι δεν καταλαβαινω τιποτα?

Διαφημίσεις

ax! tromazw twra .... koita xtes eixa ponakia xamila kai pou kai pou htan arketa skliri h koilia mou ... oxi kathe 10' pantws alla to eixa olh mera ..shmera eimai mia xara ... kai mena o mpempalos kanei treles ntoumpes !!!! kai mou fernei kai zalada.. h slhtheia einai oti stenaxvriemai poly olous autoys tous mhnes yparxei periptwsi na pathei kati to agoraki mou???

prin 15 meres eixa ligo aima kai o giatros mou edwse adeia kai oute na perpataw den me afhnei eiani polu xamhla to mvraki .. kai fobatai..

Αααααα εσυ ειχες και αιματακι! Προσεχε βρε κοριτσι. Παντως απο τη στενοχωρια δε νομιζω οτι παθαινει τιποτα το μωρο απλως λενε οτι καταλαβαινει τη ψυχολογια της μαμας του. Αμα νιωθεις σκληρη την κοιλια σου περιεγραψε το στο γιατρο και αν ειναι συσπαση θα σου πει μαλλον να παιρνεις μαγνησιο. Αφου δεν το παθαινεις με μεγαλη συχνοτητα τυπου 10λεπτου μην ανησυχεις!

Και φυσικα να μην στεναχωριεσαι μια χαρα εγκυουλα εισαι αυτο αρκει για να σε κανει χαρουμενη οτι αλλο ασχημο κι αν συμβαινει στη ζωη σου!!!!!!

εγω mariapap82 δεν το αισθανομαι αυτο ίσως ειναι νωρις για να το νιωσω...ασε που η κοιλια ισα που φαινεται

:roll:

Ναι ισως ειναι νωρις εγω εχω μια βδομαδα τωρα που το νιωθω σαν να σκαλιζει τον τραχηλο μου σου λεει "απο δω ειναι η εξοδος"! :D Γενικα απο βδομαδα σε βδομαδα θα νιωθεις πιο εντονες κινησεις και ολο και πιο δυνατες κλοτσιες. Εγω τις προαλες επαιζα μαζι του εβαζα το χερι μου σε ενα σημειο τις κοιλιας και αυτο το κλοτσαγε. Αλλαζα σημειο και ξανα το πετυχαινε απιστευτο μιλαμε!!!

Εγω οποτε λεω τον αντρα μου "τωρα" να βαλει το χερι στη κοιλια εκεινο κατευθειαν σταματαει...αφου αρχιζει να τσατιζεται γιατι οταν το κανει η μαμα μου το νιωθει..εγω παλι του λεω για να τον καθησυχασω οτι επειδη ειναι πολυ ζεστο το χερι το νιωθει το μπεμπε κ σταματαει για να απολαυσει τη θερμοτητα...χιχιχιχιιχ τι να του πω του καημενου μονο μια φορα το εχει νιωσει και ακουει τρεις την ωρα εμενα "αχ αχ" κλωτσαει "αχ αχ" γυρναει....αστα λεμε για πολυ γελιο :lol::lol::lol:

8LVep3.png

ZxQWp3.png

Ναι ναι αυτο μας συνεβαινε κι εμας πολυ συχνα αμα του ελεγα κλοτσαει βαλε το χερι σου εκεινη την ωρα το ατιμο σταματαγε. Νομιζω οτι τις πρωτες βδομαδες που το νιωθεις αν βαλεις το χερι σου το μωρο το καταλαβαινει και τρομαζει. Τις τελευταιες μερες και εγω και ο αντρας μου αμα βαλουμε χερι το κλοτσαει σαν να θελει να το πετυχει!!! Ο αντρας μου μαλιστα εβαλε καποια στιγμη και το μαγουλο και το κλοτσησε κι αυτο! :D

Διαφημίσεις

χαχαχαχαχα τελειο αυτο....η πρωτη κλωτσια να ειναι στο μαγουλο ..... :lol::lol::lol: λες δηλαδή απο τωρα κ υστερα να αρχιζει τα δυνατα και να μη σταματαει οταν βαζουμε το χερι ε?

8LVep3.png

ZxQWp3.png

:D:D:D ναι θα δειτε σιγα σιγα που θα ριχνει πολλες κλοτσιες απανωτα θα βαζετε χερι και θα το νιωθετε. Θα καταλαβεις οτι υπαρχουν ωρες που κοιμαται και ωρες που ειναι ξυπνιο και θα κλοτσαει σ υ ν ε χ ε ι α. Στη βδομαδα που ειμαι φαινεται και η κοιλια μου που πεταγεται στο σημειο που κλοτσαει! Αυτο κι αν ειναι φανταστικο! Μπορεις δηλαδη εκτος απο το να τη νιωσεις την κλοτσια να τη δεις κιολας!

πρεπει πραγματικα να ειναι μοναδικό....αντε με το καλο να τα νιωσουμε κ μεις....εσυ αγορακι ή κοριτσακι εχεις? εμεις δε θα το δουμε το φύλλο αλλα σύμφωνα με το κινεζικο και τη διασθηση μου μαλλον αγορακι...δεν θελουμε να το μαθουμε γιατι ειμαστε τοσο σιγουροι οτι ειναι αγορι που αν τελικα ειναι κοριτσι θα ειναι πραγματικα μεγαλη εκπληξη....χιχιχιχιχιχι :lol::lol::lol:

8LVep3.png

ZxQWp3.png

Χεχεχε θα το νιωσετε κι εσεις τωρα απο βδομαδα σε εβδομαδα νιωθεις αλλαγες οχι οπως πριν που δεν νιωθαμε τιποτα. Μεγαλωνει πολυ γρηγορα τωρα!

εμεις αγορι εχουμε! Ημουν σιγουρη οτι ειχα αγορι πριν καν το μαθω! Απο ενστικτο δεν ξερω πως. Ευχομαι να ειναι αυτο που θελετε και χαρα στο κουραγιο σας που θα αντεξετε μεχρι τη γεννα. Εμεις ειχαμε σκασει να μαθουμε απο την αυχενικη κιολας ρωταγαμε το γιατρο :oops:

Με το καλο να ερθουν και τα δυο και να πανε ολα καλα !

Κοριτσια μιας και λεμε για τις κινησεις του μωρου. Εσεις καταλαβαινετε τη σταση παιρνει? αν ειναι με το κεφαλι κατω ή οριζοντια? Η που ειναι τα ποδια του? Μια συναδελφος στη δουλεια οταν με κοιταει μου λεει "τωρα εχει γυρει δεξια το μωρο" ή "τωρα εχει ξαπλωσει οριζοντια". Εγω γιατι δεν καταλαβαινω τιποτα?

Mπα, ούτε κι εγώ μπορώ να ξεχωρίσω. Καταλαβαίνω μόνο τη διαφορά της κλωτσιάς από το στριφογύρισμα.

Μάλλον είναι νωρίς ακόμα, υπομονή.

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

εχω καταΑΓΧΩΘΕΙ! δεν εχω φαει ακομα κλοτσια... γενικα νομιζω δεν εχω νιωσει αυτο το στριφογυρισμα... να ανησυχω ή οχι? εχω να δω και το μωρο στον υπερηχο καμια 20ρια μερες... μονο κατι τραβηγματακια που θυμιζουν κλοτσια αλλα ειναι πιο ψηλα απ'το μωρο... θα κλοτσισει οπου να'ναι?

me and my men...

Καλημερα Μαργαριτα! Να μην αγχωθεις καθολου! Κι εγω στην εβδομαδα σου αρχισα να νιωθω κατι οπου να ναι θα το νιωσεις κι εσυ! Εχεις να φας πολυ κλοτσια dont worry! :D

Εμένα με κλοτσάει χαμηλά η ζουζούνα, λες και είναι όρθια και κοπανάει το "πάτωμα". Νόμιζα ότι ήταν κάτι άλλο αλλά όταν το ανέφερα στον γιατρό μου είπε ότι είναι το μωρό. Πάντως ακόμα κλοτσάει εσωτερικά και ο άνδρας μου δεν το καταλαβαίνει.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

τελικα πηγα σημερα απο το ΙΚΑ να γραψω φαρμακακια και το ειδα κιολας... ουφ εφυγε ενα βαρος... πωπω μεγαλωσε πολυ σε 20 μερες! αυτα παντως τα ανεπαισθητα χτυπηματακια εσωθεν τα εχω -χαλαρα αλλα υπαρχουν που και που-... τα βαρβατα ανυπομονω να νιωσω! :wink:

me and my men...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...