Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια!δεχεστε αλλη μια στην παρεα σας με το ιδιο προβλημα;ειμαι 37,δεν εχω αποκτησει ακομη παιδια κ το προβλημα μου ειναι η καταραμενη!την ανακαλυψα πριν 2μηνες,χωρις θεραπεια απο 57 πηγε 39 κ τωρα κανω εδω κ 40μερες θεραπεια!το θεμα μου ειναι οτι εδω κ 3μερες εχω αναγουλες,λιγο ροζ αιματακι,πρηξιμο στο στηθος,υπληλια,λιγουρες...λετε;;;η θα απογοητευτω παλι;

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια!δεχεστε αλλη μια στην παρεα σας με το ιδιο προβλημα;ειμαι 37,δεν εχω αποκτησει ακομη παιδια κ το προβλημα μου ειναι η καταραμενη!την ανακαλυψα πριν 2μηνες,χωρις θεραπεια απο 57 πηγε 39 κ τωρα κανω εδω κ 40μερες θεραπεια!το θεμα μου ειναι οτι εδω κ 3μερες εχω αναγουλες,λιγο ροζ αιματακι,πρηξιμο στο στηθος,υπληλια,λιγουρες...λετε;;;η θα απογοητευτω παλι;

Δε λέμε τίποτα....θα περιμένουμε να μας πείς εσύ......:D....στο ευχόμαστε ολόψυχα.....:D

(Απλά μερικές φορές απο τη λαχτάρα μας να είναι επιτέλους αλήθεια....γινόμαστε κατά φαντασίαν έγκυες.....αν δε δείς καθυστέρηση....και δε κάνεις χοριακή....κράτα μια πισινή...για να μην απογοητευθείς...:roll:....ελπίζω κι εύχομαι.....αυτή τη φορά να είσαι πραγματικά έγκυος....θα χαρούμε πολύ....:D. Πότε ξεκινάς να μετράς καθυστέρηση; )

Εγώ πάντως με το που ανακάλυψα ότι φταίει η προλακτίνη και έκανα θεραπεία....στο πρώτο κύκλο έμεινα έγκυος....εύχομαι κι εσύ το ίδιο....:D

H4rkp2.png

Koρίτσια, εμένα ο γιατρός μου δε μου διευκρύνησε αν πρέπει να διακόψω τις προσπάθειες τώρα που παίρνω τα dostinex. Μήπως γνωρίζετε κάτι εσείς;

αντιθετως c_mellish,τωρα ειναι που ενδεικνυται γιατι ρυθμιζεται . εμενα η γιατρος μου ειπε οτι η ανεβασμενη προλακτινη ειναι η φυσικη αντισυλληψη της γυναικαςκαι αν δεν την ρυθμισεις.... μωρο γιοκ !

ΝΙΟΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!ΑΠΛΩΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 20ΗΜΕΡΟ!ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓ=ΓΕΙ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ!ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ Κ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ!

Διαφημίσεις

ΜΕΛΙΣΣ,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ ΠΑΙΡΝΩ Κ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΟΝΗΜΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΑΜΕΣΩΣ!!!!

Koρίτσια, εμένα ο γιατρός μου δε μου διευκρύνησε αν πρέπει να διακόψω τις προσπάθειες τώρα που παίρνω τα dostinex. Μήπως γνωρίζετε κάτι εσείς;

Με κάλυψε η zoun....τώρα είναι που πρέπει να κάνεις προσπάθειες.....καλή επιτυχία.....:D

ΝΙΟΒΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!ΑΠΛΩΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ,ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 20ΗΜΕΡΟ!ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓ=ΓΕΙ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ!ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ Κ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ!

ΜΕΛΙΣΣ,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ ΠΑΙΡΝΩ Κ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΟΝΗΜΟΤΗΤΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΑΜΕΣΩΣ!!!!

Δε μου απάντησες πότε έχεις καθυστέρηση....αλλά αν θές να κάνεις τέστ κάνε.....απλά αν το κάνεις νωρίτερα κατά πάσα πιθανότητα θα δείξει λάθος και θα απογοητευτείς.....ίσως χωρίς λόγο.

Δε ξέρω τι παίρνεις για τη γονιμότητα....αλλά γι'αυτό της προλακτίνης μήπως να ξαναρωτήσεις τη γιατρό σου....ή να πάρεις και μια δέυτερη γνώμη; :rolleyes: Εμένα ο γιατρός μου....μου έδωσε dostinex....και στο πρώτο δίμηνο της εγκυμοσύνης....απλά προς το τέλος μου το μείωσε σε μισό χάπι....και απ'ότι κατάλαβα το έκανε για να μειώσει τις πιθανότητες αποβολής....γιατί όταν έχεις προλακτίνη....ο οργανισμός θεωρεί ξένο σώμα το έμβρυο και το αποβάλει. Και μάλιστα μαζί με το dostinex....μου έδωσε και utrogestan.....τα οποία παίρνω ακόμη (είμαι σχεδόν 3 μηνών)....για να κρατηθεί το μωρό .....όπως μου είπε. Ψάξτο λίγο....:rolleyes:

H4rkp2.png

ΝΙΟΒΗ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΠΩΜΑΤΑ!ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ FILICINE K ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΛΑΚΤΗΝΗ ΤΟ PARLODEL,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ;ΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ!ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ;ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ;:P

ΝΙΟΒΗ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΠΩΜΑΤΑ!ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ FILICINE K ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΛΑΚΤΗΝΗ ΤΟ PARLODEL,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ;ΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ!ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ;ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ;:P

Το φιλισίν δεν είναι για αύξηση γονιμότητας. Είναι φολικό οξύ το οποίο θα βοηθήσει όταν μείνεις έγκυος ώστε το μωράκι σου να μην έχει θέματα με τα κόκκαλά του (σε γενικές γραμμές, δεν τα ξέρω και πολύ καλά, πάντως καμία σχέση με γονιμότητα).

Το παρλοντέλ που σου δίνει για την προλακτίνη, θα σου κατεβάσει την προλακτίνη με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις ωορριξία, άρα και περισσότερες πιθανότητες να συλλάβεις.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΗ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙ Η ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ;

Διαφημίσεις

To filicine.....όπως είπε και η κατερίνα δεν είναι για την αύξηση της γονιμότητας....είναι φολικό όξύ.....βιταμίνη που βοηθάει να προληφθεί πιθανό πρόβλημα με τα οστά του μωρού. Το έπαιρνα κι εγώ για μήνες...πρίν την εγκυμοσύνη...και συνεχίζω να το παίρνω.

Το Parlodel δε το ξέρω....αλλά υποθέτω ότι είναι σα το dostinex....για να ρίξει τη προλακτίνη σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην έχεις φόβο να αποβληθεί το σπέρμα απο τον οργανισμό ώς ξένο. Εμένα ο γιατρός μου μου είχε πεί....ότι όταν έχουμε ανεβασμένη προλακτίνη....ο οργανισμός μας καταλαβαίνει είτε ότι είμαστε έγκυες...είτε ότι θηλάζουμε (γι'αυτό και στο θηλασμό δε μπορείς να μείνεις έγκυος).....και στη προσπάθειά του να προστατέψει τον οργανισμό μας....αποβάλλει....κάθε τι που θεωρεί ξένο....και στη προκειμένη περίπτωση το σπέρμα. Γι'αυτό ρυθμίζεις τη προλακτίνη για να μην αποβάλλει ο οργανισμός σου το σπέρμα.

Εγώ ταλαιπωρήθηκα 3,5 χρόνια για να καταφέρω να μείνω έγκυος....γιατί δεν ήξερα ότι φταίει η προλακτίνη....με το που το ανακαλύψαμε και τη ρυθμίσαμε, έμεινα έγκυος στο πρώτο κύκλο.:D

Στα συμπτώματα μη δίνεις μεγάλη σημασία.....το μόνο σίγουρο σύμπτωμα είναι η καθυστέρηση...και μετά η (ελπίζω) επιβεβαίωση με χοριακή. Περίμενε να έχεις τουλάχιστον μια μέρα καθυστέρηση και μετά κάνε χοριακή. Πολλές φορές συμπτώματα περιόδου και εγκυμοσύνης είναι ακριβώς τα ίδια...και άλλες φορές ισχύει αυτό που σου ξαναείπα....γινόμαστε κατά φαντασίαν έγκυες. Άλλωστε στη περίπτωσή μου....και απ'όσο γνωρίζω και γενικότερα...τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως στον 1,5 μήνα της εγκυμοσύνης...άρα είναι πολύ νωρίς για να έχεις συμπτώματα. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις...αλλά αυτή την εντύπωση έχω...:rolleyes:

Γι'αυτό χαλάρωσε....και περίμενε τη καθυστέρηση....που στην εύχομαι ολόψυχα....:D....και φυσικά μετά μια μεγάλη και θετική χοριακή....:D....καλή επιτυχία....και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

H4rkp2.png

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΗ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙ Η ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ;

Έχω 2 παιδάκια. Και τα 2 κατάφερα να τα αποκτήσω παίρνοντας σε μόνιμη βάση το παρλοντέλ (λόγω υπερπρολακτιναιμίας). Το 1ο παιδάκι μετά από την 3η προσπάθεια σπερματέγχυσης και το 2ο με φυσική σύλληψη (αφού είχαμε κάνει άλλη μία σπερματέγχυση).

Έχω υψηλή προλακτίνη και αυτό εμποδίζει την ωρίμανση των ωαρίων και κατά συνέπεια και την ωορριξία. Στην αρχή έπαιρνα τα παρλοντέλ μέχρι να δω την προλακτίνη να πέφτει και τα σταμάταγα, αλλά η προλακτίνη ξαναανέβαινε με αποτέλεσμα να μην κάνω σωστή δουλειά. Όταν αποφάσισα να τα παίρνω ακόμα και αν βλέπω στις εξετάσεις την προλακτίνη μου μειωμένη, τότε κατάφερα να μείνω έγκυος. Ο λόγος που ήθελα να τα σταματάω ήταν ότι μου δημιουργούσαν τρομερές παρενέργειες (ναυτία, υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης, ιλίγγους και τέτοια).

Αυτάααααα. Εύχομαι σε όλες τα καλύτερα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

νεο μελος στην παρεα σας!!βρηκα μετα απο κατι τελευταιες εξετασεις οτι ειχα αυξημενη προλακτινη με οριο το 23 εχω 53.αρχισα τωρα θεραπεια με dostinex καθε τριτη κ πεμπτη .αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι που λενε κ οι οδηγιες οτι οταν μεινεις εγκυοσ τα σταματας αμεσως..αν μεινεισ στη μεση του κυκλου πριν τα συμπτωματα κ συνεχισεισ τη θεραπεια τι μπορει να παθεις>?

Η ερώτησή μου απευθύνεται στα κορίτσια που κατάφεραν να μείνουν έγγυες με προλακτίνη.Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και για άλλες κοπέλες.1ον:Πόσα χάπια σας έδινε πριν την εγκυμοσύνη και 2ον:Σας έδωσε το χάπι για κάποιο διάστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά σε μικρότερη ποσότητα;

Αυτό που με τρώει είναι ότι όταν έμεινα έγκυος το σταμάτησα το χάπι και το χάσαμε το μωράκι,αλλά δεν ξέρουμε αν ήταν λόγω της προλακτίνης γιατί δεν αναπτυσσόταν καλά από την αρχή,βρήκαμε και γιατρό-σφαγέα και δεν μας πρόσεξε καθόλου.Ο 2ος που πήγαμε μου είπε ότι πρέπει να κάνω πρώτα θεραπεία να σταθεροποιηθεί η προλακτίνη και μετά προσπάθεια.Βέβαια ακόμα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα αλλά δεν το βάζουμε κάτω.Αυτό που δεν έχω ρωτήσει όμως είναι αν τα συνεχίζουμε τα χάπια.

Να μου πείτε τι το ψάχνεις τώρα μετά από τόσο καιρό,απλώς με κατατρώει ότι αν συνεχίζα με τα χάπια ίσως να μη χάναμε το μωράκι.Τελοσπάντων.....

ncVop3.png

Η ερώτησή μου απευθύνεται στα κορίτσια που κατάφεραν να μείνουν έγγυες με προλακτίνη.Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και για άλλες κοπέλες.1ον:Πόσα χάπια σας έδινε πριν την εγκυμοσύνη και 2ον:Σας έδωσε το χάπι για κάποιο διάστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά σε μικρότερη ποσότητα;

Αυτό που με τρώει είναι ότι όταν έμεινα έγκυος το σταμάτησα το χάπι και το χάσαμε το μωράκι,αλλά δεν ξέρουμε αν ήταν λόγω της προλακτίνης γιατί δεν αναπτυσσόταν καλά από την αρχή,βρήκαμε και γιατρό-σφαγέα και δεν μας πρόσεξε καθόλου.Ο 2ος που πήγαμε μου είπε ότι πρέπει να κάνω πρώτα θεραπεία να σταθεροποιηθεί η προλακτίνη και μετά προσπάθεια.Βέβαια ακόμα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα αλλά δεν το βάζουμε κάτω.Αυτό που δεν έχω ρωτήσει όμως είναι αν τα συνεχίζουμε τα χάπια.

Να μου πείτε τι το ψάχνεις τώρα μετά από τόσο καιρό,απλώς με κατατρώει ότι αν συνεχίζα με τα χάπια ίσως να μη χάναμε το μωράκι.Τελοσπάντων.....

Καλησπέρα και σου εύχομαι να αποκτήσεις σύντομα ένα μωράκι.

Ελπίζω να έχεις βρει, πλέον, έναν πολύ καλό γιατρό, ο οποίος θα σε βοηθήσει, τα μέγιστα.

Από τα λίγα που γνωρίζω, εάν κάποια κοπέλα ξέρει κάτι περισσότερο ή κάτι άλλο ας απαντήσει, το χάπι δίνεται για να κατεβάσει την προλακτίνη, ώστε να επιτευχθεί η σύλληψη. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της αιματολογικής εξέτασης, ο γιατρός κρίνει τις δόσεις, συνήθως 2 χάπια την εβδομάδα, ή και λιγότερο. Άλλωστε, το κουτί (και μιλάω για το dostinex) έχει ή 3 ή 6 χάπια. Ο γιατρός θα σου πει. Όταν με το καλό μείνεις έγκυος, πολλές κοπέλες τα κατάφεραν με τον πρώτο κύκλο, δηλαδή έχεις θετική χοριακή, και πάλι με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, το χάπι κόβεται. Δεν ξέρω, εάν κόβεται αμέσως ή μετά από λίγο διάστημα και μετά από πόσο.

Να σημειώσω, επίσης, ότι πολλά κορίτσια έχουν μείνει έγκυες και με υψηλή προλακτίνη. Οπότε, κορίτσια, ας μην το βάζουμε κάτω, ας έχουμε πίστη, επιμονή κι υπομονή κι όλα θα πάνε κατ' ευχήν. Αυτό ισχύει και για μένα.

Καλή μας επιτυχία. :P

Διαφημίσεις

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΛΕΝΧΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ.ΑΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΧΑΠΙ Κ ΟΤΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΗΨΗ!Η ΧΟΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Έλενα, η χοριακή (Β-χοριακή, όπως λέγεται) είναι η αιματολογική εξέταση, η οποία δείχνει την εγκυμοσύνη.

Σε παρακαλώ, εάν έχεις χρόνο, διάβασε τις προηγούμενες σελίδες και θα δεις ότι κάποια κορίτσια, ακόμη και με προλακτίνη, πάνω από τα όρια (δεν ξέρω πόσο πάνω) έμειναν έγκυες. Μάλλον, πρόκειται για τις τυχερές, αλλά, ας το έχουμε κι αυτό υπόψη μας, για να μην απογοητεύομαστε πλήρως. Είναι σπάνιο, αλλά όχι ότι δεν υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα.

νεο μελος στην παρεα σας!!βρηκα μετα απο κατι τελευταιες εξετασεις οτι ειχα αυξημενη προλακτινη με οριο το 23 εχω 53.αρχισα τωρα θεραπεια με dostinex καθε τριτη κ πεμπτη .αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι που λενε κ οι οδηγιες οτι οταν μεινεις εγκυοσ τα σταματας αμεσως..αν μεινεισ στη μεση του κυκλου πριν τα συμπτωματα κ συνεχισεισ τη θεραπεια τι μπορει να παθεις>?

Aυτό πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου....γιατί κάθε γιατρός δίνει τη δική του αγωγή....προσωπικά επειδή ήμουν στην ίδια φάση μ'εσένα...κι έμεινα έγκυος στο πρώτο κιόλας κύκλο που είχα αρχίσει τα φάρμακα για τη προλακτίνη....ο γιατρός μου....μου είπε να τα παίρνω και στο πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης...συγκεκριμένα μου τα έδωσε σχεδόν μέχρι και το δεύτερο μήνα.Τώρα είμαι 3 μηνών.Δε ξέρω αν παθαίνεις κάτι....κι ελπίζω πως όχι....έχω εμπιστοσύνη στο γιατρό μου...και τον ευγνωμωνώ γιατί χάρη σε αυτόν τα κατάφερα μετά απο 3,5 χρόνια ταλαιπωρία.Στο συγκεκριμένο γιατρό είχα μόλις 2 μήνες που με παρακολουθούσε και βρήκε ότι μπορεί να φταίει η προλακτίνη...τυχαίο....δε νομίζω!!!

Εμένα μου έδινε 2 χάπια dostinex την εβδομάδα....κάθε δευτέρα κι πέμπτη....πρίν την εγκυμοσύνη. Μετά την εγκυμοσύνη τα συνέχισα για 1,5 μήνα.....σχεδόν 2!!! Αλλά τα έπαιρνα ελαφρώς πιο αραιά....δηλαδή...ένα κάθε 5 μέρες.....ώσπου στα τελευταία 2 χάπια με έβαλε να πίνω μισό κάθε 5 μέρες...όπου και τα σταμάτησα.Τα dostinex που έπαιρνα εγώ....ήταν ένα μικρό μπουκαλάκι που είχε μέσα 8 μικρά χαπάκια των 0.5 mg.

Kαλή επιτυχία σε όλες.....:D

H4rkp2.png

Εμένα μου έδινε 2 χάπια dostinex την εβδομάδα....κάθε δευτέρα κι πέμπτη....πρίν την εγκυμοσύνη. Μετά την εγκυμοσύνη τα συνέχισα για 1,5 μήνα.....σχεδόν 2!!! Αλλά τα έπαιρνα ελαφρώς πιο αραιά....δηλαδή...ένα κάθε 5 μέρες.....ώσπου στα τελευταία 2 χάπια με έβαλε να πίνω μισό κάθε 5 μέρες...όπου και τα σταμάτησα.Τα dostinex που έπαιρνα εγώ....ήταν ένα μικρό μπουκαλάκι που είχε μέσα 8 μικρά χαπάκια των 0.5 mg.

Νιόβη γειά σου! Έχουμε συναντηθεί ξανά σε άλλο θέμα στις προσπάθειες μας για εγκυμοσύνη το οποίο και μας έκλεισαν! Δεν ξέρω αν θυμάσαι.

Καταρχάς συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!!!

Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα Dostinex, είχα την εντύπωση ότι σε περίπτωση που προκύψει εγκυμοσύνη πρέπει να τα σταματούμε αμέσως.

Κι εγώ ομοιοπαθής με την προλακτίνη, έπερνα τα Dostinex, αλλά όταν έκανα την σπερματέγχυση τα σταμάτησα από μόνη μου. Είχα σκεφτεί ότι αν πετύχει και μείνω έγκυος να μην έχω καθόλου στον οργανισμό μου αυτό το χάπι αφού σίγουρα ως την μέρα της σπερματέγχυσης η ορμόνη θα ήταν αρκετά χαμηλή λόγω της αγωγής.

Τώρα σκέψεις δικές μου, γιατί τον γιατρό δεν τον ρώτησα και έχω ψιλοαγχωθεί διαβάζοντας το ποστ σου ότι ο γιατρός στο συνέχισε.

- Υπάρχει περίπτωση να έπρεπε να τα συνεχίσω κι εγώ και έκανα του κεφαλιού μου?

- Αφού προκύψει εγκυμοσύνη πόσο επηρεάζει η προλακτίνη στην εξέλιξη της κύησης?

Να πω ότι ποτέ δεν ήταν υπερβολικά ψηλή η προλακτίνη μου, πάντα στα ανώτατα όρια και λίγο πιο πάνω. Απλά ο γιατρός ήθελε να την μειώσουμε όσο τον δυνατόν πιο κάτω για να πετύχουμε σύλληψη.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ ;)

Νιόβη γειά σου! Έχουμε συναντηθεί ξανά σε άλλο θέμα στις προσπάθειες μας για εγκυμοσύνη το οποίο και μας έκλεισαν! Δεν ξέρω αν θυμάσαι.

Καταρχάς συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!!!

Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τα Dostinex, είχα την εντύπωση ότι σε περίπτωση που προκύψει εγκυμοσύνη πρέπει να τα σταματούμε αμέσως.

Κι εγώ ομοιοπαθής με την προλακτίνη, έπερνα τα Dostinex, αλλά όταν έκανα την σπερματέγχυση τα σταμάτησα από μόνη μου. Είχα σκεφτεί ότι αν πετύχει και μείνω έγκυος να μην έχω καθόλου στον οργανισμό μου αυτό το χάπι αφού σίγουρα ως την μέρα της σπερματέγχυσης η ορμόνη θα ήταν αρκετά χαμηλή λόγω της αγωγής.

Τώρα σκέψεις δικές μου, γιατί τον γιατρό δεν τον ρώτησα και έχω ψιλοαγχωθεί διαβάζοντας το ποστ σου ότι ο γιατρός στο συνέχισε.

- Υπάρχει περίπτωση να έπρεπε να τα συνεχίσω κι εγώ και έκανα του κεφαλιού μου?

- Αφού προκύψει εγκυμοσύνη πόσο επηρεάζει η προλακτίνη στην εξέλιξη της κύησης?

Να πω ότι ποτέ δεν ήταν υπερβολικά ψηλή η προλακτίνη μου, πάντα στα ανώτατα όρια και λίγο πιο πάνω. Απλά ο γιατρός ήθελε να την μειώσουμε όσο τον δυνατόν πιο κάτω για να πετύχουμε σύλληψη.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ ;)

Eυχαριστώ για τα συγχαρητήρια και εύχομαι σύντομα και στα δικά σου...:-D.

Κατ'αρχήν.....μη κάνεις το λάθος ν'αρχίσεις να ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου....και να σκέφτεσαι....αν έκανα αυτό...κι αν έκανα το άλλο....δε θα σου κάνει καλό!!!! Αν έπρεπε να τα συνεχίσεις μετά τη σπερματέγχυση....θα στο έλεγε ο γιατρός σου. Ίσως επειδή δεν είχες ιδιαίτερο πρόβλημα με τη προλακτίνη...και ήταν οριακές οι τιμές....να μη θεωρήθηκε απαραίτητο να τα συνεχίσεις. Αν δεν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου...άλλαξέ τον...αλλά μη τα βάλεις με τον εαυτό σου.....:roll:

Εμένα ο γιατρός μου...όπως είπα...μου τα συνέχισε. Κι εγώ είχα αμφιβολίες στην αρχή γιατί αν διαβάσεις παρενέργειες που γράφουν....θα πάθεις σόκ....:rolleyes:. Όμως τον εμπιστεύτηκα...και νομίζω έκανα καλά....:rolleyes:.

Εμένα μου τα συνέχισε και ταυτόχρονα μου έγραψε να παίρνω και utrogestan....προγεστερόνη δηλαδή. Τον ρώτησα γιατί, αυτό....και μου λέει....για να κρατηθεί το μωρό. Άρα με την αυξημένη προλακτίνη...είναι επίφοβο στην αρχή της εγκυμοσύνης....να θεωρήσει ο οργανισμός το έμβρυο ώς ξένο σώμα και να προσπαθήσει να το αποβάλει....γι'αυτό μου συνέχισε τα dostinex....για να συνεχίσουμε να έχουμε υπο έλεγχο και σε χαμηλά επίπεδα τη προλακτίνη....και μου έδωσε και τα utrogestan....σαν επιπλέον βοήθεια....για πάν ενδεχόμενο....για να κρατηθεί με σιγουριά το μωρό. Σχεδόν 2 μηνών και λιγότερο...έκοψα τα dostinex....και σχεδόν 3 μηνών...τώρα...κόβω και τα utrogestan!!!!

H4rkp2.png

Καλημέρα NIOBH και σ΄ευχαριστώ!

Μια διευκρίνιση, είμαι ήδη έγκυος 11 εβδομάδων και γι΄αυτό ψιλοαγχώθηκα που σου συνέχισε τα dostinex στην εγκυμοσύνη! Αν δεν μας πετύχαινε η σπερματέγχυση θα τα συνέχιζα σίγουρα. Τώρα όσον αφορά τον γιατρό μου, τον εμπιστεύομαι απόλυτα, ειδικά μετά την αντιμετώπιση του στην αποκόλληση που είχα, που σίγουρα δεν είναι λόγω προλακτίνης αλλά λόγω του κεφαλιού μου :rolleyes:

utrogestan παίρνω κι εγώ, απ΄την αρχή!

Εφόσον σου συνέχισε τα dostinex για τους λόγους που αναφέρεις, θεωρώ ότι ξεπέρασα αυτό τον αρχικό κίνδυνο αποβολής λόγω αντίληψης του οργανισμού για ξένο σώμα. Πιο μεγάλη μου ανησυχία ήταν μήπως επηρεαστεί το έμβρυο, αφού αυτό δεν παίζει όλα καλά :P

Σου εύχομαι Καλή Συνέχεια, να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!

Νιόβη,από εσένα άκουσα ότι σου έδωσε το χάπι και το πρώτο μήνα και νομίζω ότι καλά έκανε.Ο 1ος γιατρός που πηγαίναμε και ήταν χασάπης δε μας πρόσεξε καθόλου,τέλοσπάντων όταν πήγαμε στον δεύτερο και ήταν πια αργά μας είπε ότι πρώτα πρέπει να γίνει θεραπεία να σταθεροποιηθεί η προλακτίνη και μετά να αρχίσουμε προσπάθειες.Ο λόγος είναι ότι ανεβαίνει πάλι 3 μήνες αφού κόψεις το χάπι και μπορεί σ'αυτό να οφείλεται η αποβολή.όμως τώρα που τον ρώτησα μου είπε ότι σε περίπτωση εγκυμοσύνης το σταματάς και δεν πειράζει αν δε το πάρεις στην αρχή.Άλλα μας έλεγε στην αρχή και άλλα τώρα.Έχω μπερδευτεί,ότι να'ναι,μας κοροϊδεύουν και παίζουν με το πόνο μας.Πάλι ψάχνουμε για γιατρό γιατί μου είπε και το άλλο κουλό,"θα σου γράψω και κάτι χάπια για τις πολυκυστικές κλπ".Και σκέφτομαι,ρε άνθρωπε τόσο καιρό που έρχομαι δε μου ανέφερες ποτέ ότι έχω πολυκυστικές,για την ακρίβεια μου έλεγε όλα πεντακάθαρα!!!!!!!Και λέω μήπως με μπέρδεψε με άλλη ή ήθελε να προωθήσει τα χάπια επειδή είναι καινούρια;

Κορίτσια καλό ψάξιμο στους γιατρούς γιατί εύκολα τη πατάμε!!

ncVop3.png

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούρια στην παρέα σας και είμαι κι εγώ παθούσα. Με το σύζυγό μου προσπαθούσαμε να αποκτήσουμε μωράκι για 6 μήνες. Τελικά αποφάσισα μόνη μου να κάνω ορμονικές εξετάσεις, αφού ο γιατρός μου δε με έπαιρνε και πολύ στα σοβαρά. Οι ορμονικές έδειξαν προλακτίνη 560 με ανώτατο όριο το 490. Έκανα ένα μήνα θεραπεία με Dostinex και σήμερα πήρα τα αποτελέσματα. Με κατώτατο το 90, έχω 65,7. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ανησυχώ όμως μήπως ανεβεί ξανά. Μήπως γνωρίζει κάποια να μου πει αν τα αποτελέσματα της θεραπείας θα είναι μόνιμα ή προσωρινά;

Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούρια στην παρέα σας και είμαι κι εγώ παθούσα. Με το σύζυγό μου προσπαθούσαμε να αποκτήσουμε μωράκι για 6 μήνες. Τελικά αποφάσισα μόνη μου να κάνω ορμονικές εξετάσεις, αφού ο γιατρός μου δε με έπαιρνε και πολύ στα σοβαρά. Οι ορμονικές έδειξαν προλακτίνη 560 με ανώτατο όριο το 490. Έκανα ένα μήνα θεραπεία με Dostinex και σήμερα πήρα τα αποτελέσματα. Με κατώτατο το 90, έχω 65,7. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ανησυχώ όμως μήπως ανεβεί ξανά. Μήπως γνωρίζει κάποια να μου πει αν τα αποτελέσματα της θεραπείας θα είναι μόνιμα ή προσωρινά;

Σας ευχαριστώ!

Kαλώς ήρθες στη παρέα μας.....:-D

Αν διαβάσεις μόλις ένα μήνυμα παραπάνω θα δείς ότι σου έχει απαντήσει ήδη η io-io-io....:D. Δεν είναι μόνιμα τα αποτελέσματα....είναι προσωρινά...όταν περάσει η επήρεια της αγωγής θα ξανανέβει η προλακτίνη. Γι'αυτό εμένα μου τα έδωσε ακόμη και στην εγκυμοσύνη.

Άλλαξε γιατρό....:rolleyes:.

NeverLand....αφού είσαι έγκυος 11 μηνών και όλα πάνε καλά...μη σκοτίζεις το μυαλουδάκι σου....:D. Να έχεις μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη.....:D....και προσπάθησε να χαλαρώσεις...:D....άκου το γιατρό σου και όλα θα πάνε καλά....:D.

io-io-io.....άποψή μου....άλλαξε γιατρό....:rolleyes:. Απο τη στιγμή που δεν του έχεις εμπιστοσύνη και λέει άλλα τη μια φορά και άλλα την άλλη....δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεις σ'αυτόν. Άν μένεις Αθήνα...κι αν θές....μπορώ να σου συστήσω αυτόν που με βοήθησε κι έμεινα αμέσως έγκυος.....αν θές στείλε μου πμ. Όπως και να έχει...άλλαξε αυτόν που έχεις τώρα...και καλή επιτυχία.....:D

H4rkp2.png

ΝΙΟΒΗ ... δηλαδή υπάρχει πιθανότητα σε 1-2 μήνες να ανέβει ξανά; Κι αν γίνει αυτό τότε τί; Θα πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή θεραπεία; Και κάτι άλλο...Αν η προλακτίνη ανεβεί αφότου έχει επιτευχθεί η σύλληψη, είναι επικίνδυνο για την πορεία της κύησης;

Συγγνώμη που σε τρελαίνω στις ερωτήσεις αλλά όταν δε σε βοηθάει ο ίδιος σου ο γιατρός...τι να πεις...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...