Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P:p:p ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ Η ΜΗ, ΣΥΝΔΡΟΜΑ down κλπ? κάποιος μου είπε και για κυστική ίνωση λχ. ανεξαρτήτως ηλικίας μητέρας αρκεί να είναι εξονυχιστικές!

ευχαριστώωωω και με το καλό να έρθουν τα μωράκια μας:-P:razz::-P:razz:

Διαφημίσεις

Μπορώ να σου πω αυτές που με έχει βάλει ο γιατρός μου να κάνω (είμαι 36 ετών):

Γενική αίματος και τιμής θυροειδή

Γενική ούρων

Εξέταση αίματος για αντισώματα σε ερυθρά, τοξοπλασμα και κυτταρομεγαλοϊό

Καλλιέργια κολπικού υγρού

Τέστ για στίγμα μεσογειακής αναιμίας

Όλα τα παραπάνω ανήκουν στις εξετάσεις προγεννετικού ελέγχου.

Για τη διάγνωση συνδρόμου down ή άλλων ανωμαλιών θα κάνω στις 11εβδομάδες+6 ημέρες το συνδυαστικό τέστ αυχενικής διαφάνειας και papp-a για να μας δώσει πιθανότητες για τρισωμίες. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δούμε αν θα χρειαστεί λήψη τροφοβλάστη ή αμνιοπαρακέντηση ή κάποιο μη παρεμβατικό τεστ αίματος, θα το κρίνουμε τότε με τον γιατρό. Την ίδια μέρα θα κάνω και το αιματολογικό τεστ για κυστική ίνωση.

σε ευχαριστώ vtgian!εγώ είμαι 6η εβδομάδα μου έγραψε τα πρώτα, οπότε λογικά θα μου πεί τα λοιπά στο ραντεβού του αυγούστου

Με το καλό το μωρό σου, καλή εγκυμοσύνη εύχομαι!!!!

Απαραίτητη είναι η εξέταση της κυστικής ίνωσης, πολλοί γιατροί δεν την προτείνουν, άλλοι την αναφέρουν ως δευτερεύουσα, αλλά μην την παραλείψεις!!!

Κάνε την τώρα που είναι νωρίς, το πιο αξιόπιστο κέντρο για την εξέταση είναι το Χωρέμειο (εντός του Παίδων Αγία Σοφία), το οποίο είναι και το μόνο που δίνει αποτέλεσμα για το 95% των μεταλλάξεων (μέγιστος αριθμός γνωστών μεταλλάξεων). Η εξέταση κοστίζει 350 ευρώ, ξέρω τσούζει, αλλά μην τα λυπηθείς!

Σου μιλάει μια "καμμένη" που αργοπόρησα να κάνω την εξέταση, δηλαδή την έκανα τελικά στην 11η εβδομάδα, έμαθα την 16η εβδομάδα ότι βρέθηκα φορέας

και χρειάστηκε τελικά να περιμένω μέχρι τις παραμονές του υπερήχου β' επιπέδου

για να μάθω τα αποτελέσματα του άντρα μου (ευτυχώς αυτός δεν είναι φορέας).

Η νόσος είναι σοβαρότατη και αποτελεί και την πιο συνηθισμένη κληρονομική νόσο της λευκής φυλής, είναι εξοργιστικό που οι γιατροί δεν επιμένουν στην εξέταση, όπως κάνουν για το στίγμα.

• 2 εβδομάδες μετά...

σε ευχαριστώ πολύ πήγα σήμερα και την έκανα στο τσακ γτ φεύγω αύριο, (7η εβδομ) αλλά όχι στο αγία σοφία γτ δεχόταν μόνο δευτέρα-τρίτη, στο intergenetics (πάγκαλος) και μου είπε για 85% 200ευρώ για 99% 900 ευρώ. έκανα το πρώτο (δεν είχα παραπάνω χρήματα) ελπίζω να είναι όλα καλά!

Διαφημίσεις

..... για 99% 900 ευρώ....

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Η τιμή μου φαίνεται απίστευτη!!! Εντύπωση μου έκανε και το ποσοστό, αλλά είναι προφανώς παραπλανητικό, μπήκα στο site του κέντρου και ουσιαστικά ελέγχουν και αυτοί το 95%, όπως και το Χωρέμειο, κρίμα να αφήνουν να εννοείται ότι τσεκάρουν το 99%!

μα ναι! κι εγώ αυτό πίστεψα και να σου πω και πάλι μένει 1%... αν είναι να σου κάτσει θα σου κάτσει.θα προτιμούσα χορέμειο αλλά βολεύτηκα με αυτό τώρα....ίδωμεν

μα ναι! κι εγώ αυτό πίστεψα και να σου πω και πάλι μένει 1%... αν είναι να σου κάτσει θα σου κάτσει.θα προτιμούσα χορέμειο αλλά βολεύτηκα με αυτό τώρα....ίδωμεν

Καλά αποτελέσματα και καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου!

καλησπερα και απο μενα κοριτσια θα σας πω και εμενα τι μου εγραψε..ειμαι στην 6 εβδομαδα ετων 25 και οι εξετασεις ειναι οι εξης γενικη αιματος και ουρων για τοξοπλασμα αντισωματα ερυθρας C.M.V σακχαρο,στιγμα ομαδα αιματος και ρεζους και υπαττιτιδα ....!:D

o0rgp3.png euUPp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...