Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1,5 χρονων κ νεογεννητο ... Καροτσι ;;;;;

Recommended Posts

Κοριτσια θελω τη γνωμη σας ... Εχω ενα μωρακι σχεδον 1,5 χρονων κ σε λιγο θα αποκτησω αλλο ενα μικρουλι!!! Φυσικαεχω παρει ηδη καροτσι για τον "μεγαλο" χχχ κ τωρα σκεφτομαι να παρω ενα για διδιμα .... Αξιζουν τα λεφτα τους;;; Το σκεφτομαι γιατι εχω σχετικα μικρο αυτοκινητο κ δεν χωρανε με τιποτα 2 καροτσια ... Επισης με την εγκυμοσυνη ο " μεγαλος" μου εχασε τις πολλες βολτες κ ετσι λεω να επανορθωςω μολις σαραντωσει το μικρο .... Μια λυση ειναι καροτσι διδιμων κ η δευτερη ειναι καροτσι τυπου 'travel' που πιανουν ελαχιστο χωρο ... Τι λετε;;;

Διαφημίσεις

STO KAROTSI GIA NEOGENNHTO DEN ΠΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟς ορθιοσ?ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΟΤΣΙ,ΒΕΒΑΙΑ Τ ΑΕΧΩ ΜΑΘΕΙ Ν ΑΠΕΡΠΑΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΕΡΟΥΛΙ ΟΔΗΓΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΟΥ ...αλλα γενικα την ειχα μαθει να περπαταει αρκετα και δεν παραπονιοταν...κι εμενα ιδια διαφορα ηλικιας εχουν μετο καλο!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Εμένα με βόλεψε πολύ αυτή η πλατφόρμα με τα ροδάκια

http://www.kotsovolos.gr/site/personal-care/for-your-child/safe-walk/116450-lascal-buggyboard-maxi

αλλά θέλει να έχει ήδη το παιδί καλή ισορροπία. Επίσης το σύστημα καρότσι μονό + μάρσιπος αγκαλιάς για το βρέφος, και αργότερα καρότσι για τη μικρή + λουράκι για τη μεγάλη (μη βαράτε! τράβαγε το χεράκι κι έφευγε στους δρόμους...) με μάρσιπο στην τσάντα (άμα κουραζόταν η μεγάλη έμπαινε αυτή στο καρότσι κι η μικρή στο μάρσιπο). Εκεί που πηγαίναμε (στενά πεζοδρόμια, μαγαζάκια κλπ), όχι διδυμοκάροτσο, καλά καλά το απλό καρότσι δε χωρούσε να περάσει! Για κανένα χρόνο είναι η όλη δουλειά, απ'τα 2.5- 3 περπατάμε σαν ανθρωπάκια (περίπου!) και αν παρακουραστούμε πατάμε στο ράφι του καροτσιού για κανένα 5 λεπτο και δώσ'του πάλι. Που μεταξύ μας σιγά μην κουράζονται, εμένα η μεγάλη με βάζει κάτω στις αντοχές... απλά βαριέται και θέλει αλλαγή πότε πότε.

Υπάρχει κι αυτή η λύση:

http://www.thingamababy.com/baby/2006/07/single_to_tande.html

αν το παιδάκι δεν θα αντέχει πολύ ώρα περπάτημα κι ορθοστασία. Φαίνεται κι αυτό πιο πρακτικό από το κλασικό διδυμοκάροτσο...

Ευχαριςτω για το χρονο σας κοριτςι .... κ γω σκεφτομαι πολυ το χωρο που χρειαζονται τα καροτσια διδιμων ... Το θεμα ειναι πως ο μεγαλος μου ειναι τωρα 9 μηνων μπαινει στρατουρα κ στεκεται με βοηθεια βεβαια ... Οπορε θα πρεπει να περιμενω τελευταια στιγμη για να δω αν θα εχει ισορροπια .. Κ αγχωνομαι καπως ... . Η λυση με το μαρσιπο ειναι σχετικα καλη αλλα θελει να οεριμενω την αναρρωση μου απο τη γεννα ...

Διαφημίσεις

Κοριτσια θελω τη γνωμη σας ... Εχω ενα μωρακι σχεδον 1,5 χρονων κ σε λιγο θα αποκτησω αλλο ενα μικρουλι!!!

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ εδω

και μετα

εδω...

Το θεμα ειναι πως ο μεγαλος μου ειναι τωρα 9 μηνων μπαινει στρατουρα κ στεκεται με βοηθεια βεβαια ...

Το καροτισι για τα διδυμα - αυτο που ειναι διπλα διπλα δεν θα βολεψει στην αρχη γιατι τα μωρα εχουν μεγαλη διαφορα βαρους.

Επισεις εμενα η πλατφορμα με βολεψε αργοτερα μετα τα 2μιση οταν καταλαβε οτι δεν πρεπει να κατεβαινει αποτομα (και να τον παταω).

Εγω ειχα παρει ενα tantem που δεν το χρησιμοποιησα παρα πολυ τελικα (οταν πχ ηταν καποιος μαζι μου περναμε δυο καροτσια). Ηταν αβολο στην συγκοινονια γιατι ηταν μακρυ οποτε στις στροφες εστριβε με το λεοφοριο. Θεωρητικα για τετοις διαφορες αυτος ειναι ο τυπος καροτσιου που προτινεται. Το μεγαλο παιδακι καθεται μπροστα (η πλατη γερνει λιγο) και το μωρο ξαπλωνει πισω..

Αυτο που με βολεψε ηταν ο μαρσιπος.. Ειχα το μωρο στον μαρσιπο και τον 'μεγαλο' στο καροτσι.

Εμενα μου αρεσε το Phil and Ted αλλα πειραμε αλλο στην αρχη οποτε για συμπληρωματικο ηταν πολυ ακριβο

Sorry για το μπερδεμα ... Ειμαι 5 μηνων εγκυος κ ο μεγαλος μου τωρα ειναι 9 μηνων. ... Δηλ οταν γεννησω θα ειναι 13 μηνων αλλα ειναι μεγαλοσωμος (ηδη 11 κιλα) αρα υπολογιζω θα ειναι σαν 1,5 χρονων!!! Σας μπερδεψα περισσοτερο;;; Χχχ

Τη διαφορα βαρους δεν την ειχα σκεφτει καθολου ... Σωστα θα γερνει!!!

Ειδα το καροτσι που σου αρεσε ... Δεν θελω το μικρουλι να βλεπει την πλατη του μεγαλου .. Δεν ξερω νιωθω οτι του στερω τη θεα .... Παραξενιες κ οι δικες μου ε;;;; Τι να πω ορμονες ..... :? γιαυτο τον λογο εψαχνα για διπλα διπλα ...

Διαφημίσεις

13 μηνών νομίζω θα είναι λίγο μικρός ακόμη για την πλατφόρμα. Η πλατφόρμα δεν κινείται μονοκόμματα με το καρότσι, οπότε όταν βρεις λακούβα ή ανεβαίνεις/ κατεβαίνεις στο πεζοδρόμιο το παιδάκι πρέπει να ξέρει πώς να πιαστεί και να κινηθεί. Κάτι σαν να κάνει πατίνι. Επίσης, επειδή δεν είναι δεμένο το παιδί, μπορεί να σου φύγει κιόλας αν μια στιγμή πχ ψάχνεις τα κλειδιά ή το πορτοφόλι να πληρώσεις για κάτι και έχεις τα χέρια γεμάτα. Θα έλεγα μην την αγοράσεις πάντως από τώρα, περίμενε να δεις πως θα είστε.

Όσο είναι μικρούλι το μωρό θα έλεγα σκεφτείτε σοβαρά το μάρσιπο, αφού δε θα γεννήσεις τώρα με τις ζέστες (η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό καλοκαίρι ο μάρσιπος δε λέει). Όσο για τις πρώτες πρώτες ημέρες, που θα αναρρώνεις, ας τον φοράει αυτός που θα έσπρωχνε το δεύτερο καρότσι :)

Τη διαφορα βαρους δεν την ειχα σκεφτει καθολου ... Σωστα θα γερνει!!!

Ειδα το καροτσι που σου αρεσε ... Δεν θελω το μικρουλι να βλεπει την πλατη του μεγαλου .. Δεν ξερω νιωθω οτι του στερω τη θεα .... Παραξενιες κ οι δικες μου ε;;;; Τι να πω ορμονες ..... :? γιαυτο τον λογο εψαχνα για διπλα διπλα ...

Ειμαι ακριβώς στην ιδια κατάσταση...και με ''καει κ εμένα το ίδιο ερώτημα τον τελευταίο καιρό...

Να σου πω τη δικη μου σκέψη...

αρχικά έλεγα πλατφόρμα σίγουρα...τώρα ούτε καν το συζητάω,δεν είναι λύση αυτή,άντε πανε μια δίωρη βόλτα στα μαγαζιά ή όπου αλλού με ενα μικρό στην πλατφόρμα,ποση ώρα θα αντέξει;και ασε που πριν γυρίσεις το κεφάλι σου θα έχει εξαφανιστεί το μικρό...

Επειτα πήγαινα προς το phil and ted (και αλλα παρόμοιου στυλ)γιατί κ εμένα μου άρεσε πολύ,ώσπου το είδα στο δρόμο αρκετές φορές και άλλαξα γνώμη.

ειναι πραγματικα ''απάνθρωπο'' για το παιδάκι που βρίσκεται πίσω,είναι λες κ σέρνεται στο δρόμο,πολύ χαμηλά και στριμωγμένα και επιπλέον σχεδόν ανύπαρκτο χώρο για να βάλεις τσάντα ή ψώνια κάπου...

Εντέλει για να μην πολυλογώ εχω σχεδόν αποφασίσει για καρότσι διδύμων δίπλα-δίπλα,παρ'ολο που σιχαίνομαι τα καροτσια διδύμων,αλλα είναι η πιο σοφή επιλογή,τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση,

αυτο με το βάρος είναι σωστό,αλλα είναι κάτι που σε λίγους μήνες απο τη γέννηση του μωρού αλλάζει,παίρνουν γρήγορα βάρος και θα υπάρχει ισορροπία...

Πολυ σωστα ... Απανθρωπα κ λιγα λες ... Απορω πως τα βγαζουν οι εταιριες ... Βρηκα κ καροτσια μετατρεψιμα απο μονο σε διπλο που κ αυτα θα βολευαν πχ donkey αλλα αγγιζουν το χιλιαρικο κ μου φαινονται παααραα πολλα λεφτα... Επισης δεν υπαρχει δειγμα εδω στη ροδο οποτε θα επρεπε να δωσω 1000? για κατι που ουτε καν εχω δει απο κοντα.... Νομιζω πως καταληγω σιγα σιγα στα cosatto (διπλα διπλα παντα) ή στο peg perego aria twin!!!! Οποιαδηποτε προταση/ κριτικη ευπροσδεκτη .... ;)

Ααα ξεχασα να σας πω κ για την ιδεα με το μαρσιπο .... Στον μεγαλο μου ειναι αγορασει ως πρωταρα κ κανονικο μαρσιπο κ σλινκ ... Ζητημα να ταβαλα 15 λεπτα .... Δεν με βολεψαν καθολου ειδικα οταν ηταν νεογεννητο κ δεν μπορουσε να στηριχθει καλα το κεφαλακι του :(

τα δικά μου πιτσιρίκια εχουν διαφορά 17 μήνες, όταν γεννησα την κόρη μου ο γιος μου ήταν κι αυτός πιτσιρικάκι, θεωρώ ότι ειναι πολύ δυσκολο να περιμένεις από ενα μωρό 1,5 χρονών να περπαταει διπλα σου με τις ωρες, ο δικός μου όλο αγκαλιά ηθελε. Οποτε πήρα ενα διπλό καρότσι τέτοιου τύπου, οπου η πισω θεση ειναι για νεογέννητο, λιγο υπερυψωμενη, μια χαρα έβλεπε η μπουμπού τριγύρω, ο γιος μου καθοταν μπροστά, εχει μεγάλο χωρο κατω από τα καθισματα για πραγματα και ήταν τοσο ευκίνητο που προτιμουσα να παιρνω αυτό, παρα το κανονικό μας peg-perego καρότσι. Και διπλωμενο χωραγε άνετα στο χωρο αποσκευών του μικροσκοπικού μου ατος! Δεν θυμαμαι τι μαρκα ήταν (νομίζω brevi αλλα δεν ειμαι σίγουρη), παντως δε μου στοιχησε πολύ πανω από 300 ευρώ, ίσως γύρω στα 350, και δεν το μετανιωσα καθόλου, το χρησιμοποιούσα αρκετό καιρο. Και ειναι ίσως το μονο βρεφικό αντικείμενο που δε μπορώ να αποχωριστώ! :rolleyes:

Μαρσιπο και σλιγνκ ούτε κι εγω βολεύτηκα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δες αυτό:

http://www.walmart.com/ip/Baby-Trend-Sit-N-Stand-Plus-Double-Stroller-Millennium/14894708

είναι ουσιαστικά αυτό που λέει και η zouzounel, θα βρεις πολλά από 130 έως 180 ευρώ και με την ηλικία που θα έχουν τα παιδιά σου επιβάλλεται να έχεις διπλό καρότσι νομίζω.

Κι εγώ τα είχα ψάξει αλλά τελικά αποφάσισα να μην πάρω γιατί λίγο πριν γεννήσω η 18μηνών τότε κορούλα μου δεν ήθελε να δει καρότσι ούτε για αστείο. Της άρεσε μόνο να περπατά. Και το καρότσι μας ήταν απαραίτητο μόνο για βόλτα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...