Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ

Recommended Posts

ΗΚαλημερα σε ολους. Θα ηθελα τις συμβουλες σας για ενα θεμα που αφορα την ανιψια μου. Τελειωσε τις σπουδες της αλλα απο φοιτητρια εκανε ιδιαιτερα σε παιδακια δημοτικου. Ειναι πολυ καλη και οι γονεις την συστηναν ο ενας στον αλλο, της εδιναν ακομα και παραπανω χρηματα επειδη εμεναν ευχαριστημενοι. Τελη Μαιου ξεκινησε μαθηματα για καλοκαιρι με ενα παιδακι που η μαμα του βρηκε την ανιψια μου μεσω αγγελιας. Συμφωνησαν για τις ωρες, τα χρηματα και ξεκινησαν. Δεν της ειπε καθε ποτε θα την πληρωνει οποτε η ανιψια μου υπεθεσε με το μηνα αφου σε ενα μηνα απο τοτε που θα ξεκινουσαν της ειχε πει οτι θα πηγαιναν καποιες μερες διακοπες.

Οι μερες περνουσαν, οι διακοπες καθυστερουσαν και τελικα αρχες Ιουλιου της ειπε να κανουν το τελευταιο μαθημα. Αντι να την πληρωσει της ειπε να παει μετα απο εξι μερες δηλαδη μια μερα πριν φυγουν διακοπες να την πληρωσει. Η ανιψια μου δεν ηθελε να την φερει σε δυσκολη θεση και ειπε οκ. Στο μεταξυ την πηρε και ενα τηλ και ολα οκ.Την μερατης συναντησης πηρε τηλ η ανιψια μου να της πει οτι παει και αφου αρχικα δεν το .σηκωνε και μετα το σηκωσε και της ειπε οτι τους ετυχε κατι απροοπτο και οτι εφυγε . Μιλουσε με ειρωνικο τροπο ενω η ανιψια μου της μιλησε αψογα. Της εξηγησε οτι εχει αναγκη τα χρηματα και της ζητησε να της τα καταθεσει στην τραπεζα. Και αυτη της ειπε οτι δεν εχει. Δεν της εχει στειλει λεφτα ο ανδρας της ο οποιος λογω επαγγελματος μενει σε αλλη πολη. Το παιδι της ομως ειχε πει στην ανιψια μου οτι εχουν χωρισει.

Το θεμα ειναι οτι η γυναικα ειναι ψευτρα και φαντασμενη. Ελεγε στην ανιψια μου οτι θα παει διακοπες, θα παρει αμαξι, διαφορα ακριβα πραγματα για το σπιτι και οτι οι αλλες γυναικες στην γειτονια δεν την κανουν παρεα γιατι ειναι πολυ ομορφη και φοβουνται για τους ανδρες τους. Εντωμεταξυ τα μισα της δοντια ειναι χαλασμενα και τα αλλα μισα της λειπουν.

Τωρα αυτη γυρισε, η ανιψια μου την παιρνει τηλ, στελνει μηνυματα, της λέι θα παει απο κει και αυτη βγαινει και απο πανω, θυμωνει και κλεινει τα τηλεφωνα. Η ανιψια μουπολυ ευγενικα την ρωταει ποτε θα τα δωσει ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ και αν θελει και λιγα λιγα και αυτη τιποτα. Εχει δωσει λεφτα για εισιτηρια,φωτοτυπιες και δεν εισεπραξε ποτε ουτε ενα ευρω. Ε ΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ; ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ;

Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Θεωρητικά η ανιψιά σου είναι και παράνομη εκτός και εάν κόβει αποδείξεις ή χρησιμοποιεί εργόσημο. Είναι λίγο ρίσκο τα ιδιαίτερα, ειδικά εαν δεν γνωρίζεις τους γονείς ή εαν δεν σε έχουν συστήσει άλλοι σε αυτούς.

Ισως να επιμείνει από τον Σεπτέμβρη μήπως και ντραπεί η μητέρα και της τα δώσει.

Νομικα δεν υπαρχουν δυνατοτητες γιατι ειναι μαυρα τα λεφτα,η ανηψια σου δεν ειναι ο Μπρους Λι για να τα παρει με την βια,οποτε πρακτικα το μονο που μπορει να κανει ειναι να επιμεινει και να ελπιζει

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει καποιος να ξεκαθαριζει απο πριν ποσα θα παιρνει,ποτε θα τα παιρνει κτλ,ακομα και με καλοπληρωτες δημιουργουνται παρεξηγησεις οταν υπαρχουν ασαφειες

Ας την παρει με το καλο μπας και φιλοτιμηθει να της δωσει τουλαχιστον τα μισα!

Και να μην την πιεζει και πολυ ,γιατι (αν ειναι λιγο σαϊκο ,οπως λες) μπορει να την καταγγειλει στο ΣΔΟΕ την ανηψια σου και μετα θα τρεχει και δε θα φτανει!

Δυστυχως οι καταστασεις εδω μας φτασανε!

Να δουλευουμε και να φοβομαστε να ζητησουμε τα λεφτα μας!

Και μη μου πειτε το κλασσικο: `να ειμαστε σε ολα νομιμοι`....

Μακαρι να γινοταν!

Θα συμφωνησω. Και ισως, για να μην εχει ξανα τα ιδια, σε αυτους που δεν γνωριζει να λεει οτι πληρωνεται με τη βδομαδα η τη φορα. Μου ειχε τυχει να μου πει γονιος να παρω τα χρηματα μετα το καλοκαιρι γιατι δεν ειχε, ηταν το ιδιο ποσο και δεν ειχα μια, εμενα και μονη μου... Τελικα κρατησε το λογο του, αλλα αν δεν ξερεις τον αλλον, τα παντα μπορει να συμβουν δυστυχως..

Διαφημίσεις

Μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσει........ποτέ δεν περιμένεις ολόκληρο μήνα για να πληρωθείς στα ιδιαίτερα.......το πολύ 15νθήμερο......δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Μου έχει τύχει κι εμένα, (ενώ πληρωνόμουν κάθε 15), τον Ιούνιο να μου τον αφήσουν απλήρωτο, και καλά φύγανε διακοπές, και μετά το Σεπτέμβρη όταν ζήτησα τα λεφτά μου έλεγε ότι μου τα έδωσε.........δεν τα πήρα ποτέ.

Εχω ακούσει παρόμοια περιστατικά ξανά...μόνο με υπομονή & αν τα πα΄ρει. Γι' αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε να περνάει ο καιρός. Κάθε τέλος της εβδομάδας...'ισως, μήπως μπορεί να βρη από κάποιον με ΔΠΥ & να της το πη ώστε να μην έχει πάτημα να την εκβιάζει??? Λεω μήπως....

Συμφωνω οτι επειδη ειναι μαυρα δεν μπορει να τα απαιτησει...μπορει ομωςν α γινει απαιτητικη με τηλεφωνα και εκνευριστικη ισως,να επιμεινει μεχρι να τα παρει

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Η αδελφή μου ειχε ενα τετοιο περιστατικο και απο εδω και περα καθε 15 τους εχει πει να την πληρωνουν. Τωρα πια δεν μπορει να κανει κατι απλα θα της γινει μαθημα

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Έχω πολλά νέα. Βάλαμε έναν κοινό γνωστό να της μιλήσει και αυτή ντράπηκε - θύμωσε και είπε ότι όταν έχει θα τα δώσει. Όμως αρνείται να μιλήσει στην ανιψιά μου, της κλείνει το τηλ στα μούτρα και αν το σηκώσει στριγγλίζει και δεν την αφήνει να μιλήσει. Η ανιψιά μου δεν την πρόσβαλε και δεν απείλησε ποτέ. Απλά έγινα λίγο πιεστική με τηλέφωνα και μηνύματα για να μην νομίζει η κυρία ότι η ανιψιά μου παραιτήθηκε από την προσπάθεια να πάρει τα χρήματα.

Τελικά επειδή την έφερε στο αμήν της είπε ότι θα πάει από κει και ας τους ακούσει όλη η γειτονιά. Τότε αυτή της είπε ότι θα την πάει στον εισαγγελέα και η ανιψιά μου της είπε ότι αν έχει λεφτά για μηνύσεις να πάει. Η κυρία τότε πήρε την αστυνομία τηλέφωνο που είναι δωρεάν και ένας αστυνομικός τηλεφώνησε στην ανιψιά μου.

Ήταν ευγενέστατος, πήρε το μέρος της ανιψιάς μου και της είπε να κάνει λίγο υπομονή. Η κυρία είπε ότι θα τα δώσει δεν είπε όμως το πότε, δεν θέλει να την παίρνει τηλέφωνο και δεν θέλει να πάει από κει γιατί θα γίνει ρεζίλι στη γειτονιά και έχει μικρά παιδιά. Ο αστυνομικός είπε ότι αν δεν τα δώσει να τον πάρουμε τηλέφωνο να τον ενημερώσουμε να κάνεις κι αυτός μια προσπάθεια παίρνοντάς την τηλέφωνο.

Εντωμεταξύ γνωρίζουμε πολλά άτομα στην αστυνομία (συγγενείς, φίλους, γείτονες). Μας είπαν ότι η κυρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην ανιψιά μου. Κανείς στα ιδιαίτερα δεν κόβει απόδειξη ακόμα και οι καθηγητές που παίρνουν 40 Ευρώ την ώρα. Έκαναν μια συνεννόηση να της διαβάζει τα παιδιά και να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Εν γνώση της έγιναν όλα. Δεν την κορόιδεψε κανείς και ήξερε ότι αν θέλει απόδειξη πρέπει να γράψει τα παιδιά της σε φροντιστήριο.

Απλά η γυναίκα είναι παλαβή. Την πήρε χαμπάρι και ο αστυνομικός που της μίλησε στο τηλέφωνο.

Η ανιψιά μου τσέκαρε τον αριθμό να δει εάν όντως την καλούν από την αστυνομία, ρώτησε και το όνομα του αστυνομικού για να είναι σίγουρη. Και ενώ αρχικά δεν του είχε πει ότι γνωρίζουμε κόσμο στην αστυνομία και αναφέρει ονόματα, από μόνος του ο αστυνομικός της είχε πιάσει την κουβέντα και ήταν ευγενέστατος επειδή κατάλαβε ότι η γυναίκα έχει θέμα ενώ λέει του έκαναν εντύπωση η ευγένεια και η ηρεμία της ανιψιάς μου. Ευτυχώς υπάρχουν καλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Δυστυχώς παρότι γνωρίζουμε αστυνομικούς, παρότι έχουμε και δικηγόρο στην οικογένεια και η ανιψιά μου της φέρθηκε άψογα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λόγο των αποδείξεων. Μόνο υπομονή!

Απλά ελπίζουμε να της γίνει μάθημα και να μην το κάνει σε κάποια άλλη κοπέλα. Και ελπίζω να μην αποδειχτεί τόσο σκύλα και προκαλέσει οποιαδήποτε πρόβλημα στην ανιψιά μου (καταγγελία κτλ).

Διαφημίσεις

.....Εντωμεταξύ γνωρίζουμε πολλά άτομα στην αστυνομία (συγγενείς, φίλους, γείτονες). Μας είπαν ότι η κυρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην ανιψιά μου. Κανείς στα ιδιαίτερα δεν κόβει απόδειξη ακόμα και οι καθηγητές που παίρνουν 40 Ευρώ την ώρα. ...Απλά ελπίζουμε να της γίνει μάθημα και να μην το κάνει σε κάποια άλλη κοπέλα. Και ελπίζω να μην αποδειχτεί τόσο σκύλα και προκαλέσει οποιαδήποτε πρόβλημα στην ανιψιά μου (καταγγελία κτλ).

Πολλοί που κάνουν ιδιαίτερα, κόβουν απόδειξη.

Δυστυχώς, η κυρία μπορεί να κάνει πολλά:

α) Το νόμιμο: "Αν δεν κόψεις απόδειξη, δεν πληρώνω.". Θα έχετε δει το ταμπελάκι στα μαγαζιά...

β) Το "μουλωχτό": Ανώνυμη καταγγελία στο τηλέφωνο του Υπουργείου Οικονομικών.

γ) Αναφορά στην αστυνομία για τους αστυνομικούς που παρενέβησαν. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ;;;; ΠΟΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ;;;

Είναι πολύ συνηθισμένο να κάνουν νέα παιδιά ιδιαίτερα, χωρίς μπλοκάκια.

Όσοι δουλεύουν "μαύρα", πρέπει να προνοούν να πληρώνονται με το μάθημα.

Διαφορετικά, είναι μεν λυπηρό αλλά αυτοί είναι οι κίνδυνοι του επαγγέλματος...

Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει τώρα πια κάτι άλλο... Θα έλεγα ότι είναι αρκετά ριψοκίνδυνο να συνεχίσετε να ασκείτε τέτοια πίεση, και μάλιστα ανακατεύοντας αστυνομικούς κλπ.

Είναι πολύ συνηθισμένο να κάνουν νέα παιδιά ιδιαίτερα, χωρίς μπλοκάκια.

Όσοι δουλεύουν "μαύρα", πρέπει να προνοούν να πληρώνονται με το μάθημα.

Διαφορετικά, είναι μεν λυπηρό αλλά αυτοί είναι οι κίνδυνοι του επαγγέλματος...

Ετσι ακριβώς.

Που να δεις και χειρότερα. Οικογενειάρχες με παιδιά απλήρωτοι για μήνες. Και να τρέχουν τα χαράτσια, οι φόροι και τα έξοδα....

Συμφωνώ πως η πίεση που ασκεί η ανηψιά σου μόνο να χειροτερέψει το πείσμα της οφειλέτριας μπορεί. Τίποτε άλλο. Μαλακά.

Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Aimee η κυρία δεν μπορεί να κάνει αναφορά στην αστυνομία γιατί αυτή την κάλεσε όχι εμείς.

Η ανιψιά μου ήθελε να μάθει πότε θα πληρωθεί ακόμα και με δόσεις κι επειδή την έπαιρνε τηλέφωνα, έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή της είπε ότι θα πάει από κει η κυρία κάλεσε την αστυνομία να επέμβει για να ενημερώσουν την ανιψιά μου ότι θα της δώσει τα χρήματα (το πότε παραμένει άγνωστο) και να ζητήσει να σταματήσει τα τηλέφωνα και να μην πάει από κει γιατί έχει μικρά παιδιά και δεν θέλει να γίνει ρεζίλι στη γειτονιά. Η ανιψιά μου δεν την είχε απειλήσει ποτέ, της μιλούσε ευγενέστατα και δεν είχε αναμίξει την αστυνομία.

Εάν η κυρία είχε μιλήσει ωραία στην ανιψιά μου και της είχε εξηγήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι τα χρήματα θα μπορέσει να τα δώσει την τάδε ημερομηνία ή με δόσεις, η ανιψιά μου δεν θα είχε πρόβλημα.

Όταν όμως η κυρία δεν παίρνει τηλ, δεν σηκώνει τηλ, δεν απαντήσει στα μηνύματα και εάν το σηκώσει μιλάει ειρωνικά, ουρλιάζει και απειλεί θες να πας από κει και να της βγάλεις το μαλλί.

Και αυτό που εκνευρίζει πιο πολύ την ανιψιά μου είναι που ''έχει μπει και μέσα'' αφού δεν εισέπραξε ποτέ τίποτα αλλά ίσα ίσα που έβαλε και από την τσέπη της.

Εμείς με τη συμπεριφορά της προς την ανιψιά μου καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι διατεθειμένη να τα δώσει επειδή όμως δεν την έχει απειλήσει με καταγγελία και επειδή είπε στην αστυνομία ότι θα τα δώσει έχουμε μια ελπίδα.

Όσον αφορά τα ιδιαίτερα με απόδειξη δε μου έχει τύχει ουδέποτε.Ούτε στα μαθήματα που κάνω στα παιδιά μου μου δίνουν απόδειξη (ιδιαίτερο Αγγλικά), ούτε στα ανίψια μου δίνουν, ούτε σε παιδιά φίλων και συγγενών που κάνουν ιδιαίτερα και για το σχολείο δίνει ο δάσκαλος ή ο καθηγητής απόδειξη.

Εμένα η μητέρα μου έκανε ιδιαίτερο στον μικρό μου αδελφό στο λύκειο (πριν την κρίση φυσικά) και ο καθηγητής έπαιρνε 45Ε την μιάμιση ώρα. Ήταν καθηγητής σε δημόσιο σχολείο, έκανε και ιδιαίτερα, έπαιρνε και τόσα λεφτά και απόδειξη δεν έδινε.

Κοπέλες σαν την ανιψιά μου δεν γίνεται να δουλεύουν με απόδειξη. Όταν κάνεις ιδιαίτερο σε ένα παιδάκι για το χαρτζιλίκι σου, που μπορείς να μην βρεις δεύτερο παιδί μέσα στη σεζόν ή που και το παιδί αυτό σήμερα το έχεις και την επόμενη βδομάδα μπορείς να μην το έχεις τι απόδειξη να κόψεις;

Εμένα η ανιψιά μου κάνει μια άλλη δουλειά και τώρα πήγαινε για ιδιαίτερο μόνο σε αυτή την κυρία για ένα μήνα και κάτι. Τι να δηλώσει στην εφορία και τι απόδειξη να κόψει? Τα ελάχιστα ευρώ που έπαιρνε την ώρα για 2-3 φορές το πολύ που πήγαινε την εβδομάδα? Σε λίγο θα απαιτούμε απόδειξη και από π.χ. τον κηπουρό που έρχεται να μας κόψει τα χορτάρια κάθε καλοκαίρι. Έλεος! Εδώ δεν δίνουν άλλοι και άλλοι που βγάζουν χιλιάδες ευρώ το μήνα και απαιτούμε από μεροκαματιάρηδες ανθρώπους? Δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε!!!!

ε, καλά τώρα!! μην περάσουμε και στο άλλο άκρο!!! εννοείται πως πρέπει να κόβουν αποδείξεις. άλλο αν κάνουν τους κινέζους και προτιμούν το μαύρο χρήμα. παρανομούν και το ξέρουν. και αυτοί που προσφέρουν την υπηρεσία και αυτοί που πληρώνουν.

αλλά, αυτές οι πρακτικές έχουν και αυτούς τους κινδύνους. το να μην μπορείς να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου γιατί δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δούλεψες!!

Kοπέλες σαν την ανιψιά μου δεν γίνεται να δουλεύουν με απόδειξη. Όταν κάνεις ιδιαίτερο σε ένα παιδάκι για το χαρτζιλίκι σου, που μπορείς να μην βρεις δεύτερο παιδί μέσα στη σεζόν ή που και το παιδί αυτό σήμερα το έχεις και την επόμενη βδομάδα μπορείς να μην το έχεις τι απόδειξη να κόψεις;

Εμένα η ανιψιά μου κάνει μια άλλη δουλειά και τώρα πήγαινε για ιδιαίτερο μόνο σε αυτή την κυρία για ένα μήνα και κάτι. Τι να δηλώσει στην εφορία και τι απόδειξη να κόψει? Τα ελάχιστα ευρώ που έπαιρνε την ώρα για 2-3 φορές το πολύ που πήγαινε την εβδομάδα? Σε λίγο θα απαιτούμε απόδειξη και από π.χ. τον κηπουρό που έρχεται να μας κόψει τα χορτάρια κάθε καλοκαίρι. Έλεος! Εδώ δεν δίνουν άλλοι και άλλοι που βγάζουν χιλιάδες ευρώ το μήνα και απαιτούμε από μεροκαματιάρηδες ανθρώπους? Δυστυχώς αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε!!!!

Συγνώμη αλλά αυτό που λες είναι τελείως άτοπο! Ανεξάρτητα από τα πόσα χρήματα πληρώνεται κανείς για τις υπηρεσίες που παρέχει είναι υποχρεωμένος να κόβει απόδειξη. Το ότι γίνεται αποδεκτό από τους γονείς να μην την λαμβάνουν, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και παράνομο. Πολύ κρίμα που συνέβη αυτό στην ανιψιά σου και μακάρι να βγάλει άκρη, άλλα μην φτάσουμε να ξεχάσουμε και τα αυτονόητα...!

Διαφημίσεις

Συγνώμη αλλά αυτό που λες είναι τελείως άτοπο! Ανεξάρτητα από τα πόσα χρήματα πληρώνεται κανείς για τις υπηρεσίες που παρέχει είναι υποχρεωμένος να κόβει απόδειξη. Το ότι γίνεται αποδεκτό από τους γονείς να μην την λαμβάνουν, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και παράνομο. Πολύ κρίμα που συνέβη αυτό στην ανιψιά σου και μακάρι να βγάλει άκρη, άλλα μην φτάσουμε να ξεχάσουμε και τα αυτονόητα...!

Όταν η ανιψιά μου ζητάει π.χ. 6 Ευρώ την ώρα και πηγαίνει σε ένα παιδάκι 2 φορές την εβδομάδα και παίρνει 48 ευρώ το μήνα και δεν βρίσκει κάποιο άλλο παιδάκι θα πάει στην εφορία ή όπου αλλού πρέπει να απευθυνθεί -γιατί δεν γνωρίζω- και με έσοδα 50 ευρώ το μήνα και τον επόμενο μήνα μπορεί και λιγότερα γιατί π.χ. μπορεί το παιδί να αρρωστήσει ή οι γονείς να μην έχουν χρήματα και τον μεθεπόμενο μήνα μπορεί και καθόλου γιατί μπορεί η μαμά να αποφασίσει να σταματήσει τα ιδιαίτερα, να πάει λοιπόν η ανιψιά μου και να ρωτήσει τους υπεύθυνους για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει για να κόβει αποδείξεις? Εγώ πιστεύω οι άνθρωποι θα γελάσουν.

Μα αυτό είναι το νόμιμο! Εφόσον παρέχεις μια υπηρεσία, ανεξάρτητα από το πόσους πελάτες έχεις, το σωστό είναι να κόβεις απόδειξη, αλλιώς ρισκάρεις και εσύ και ο άλλος που συμφωνεί στο να μην την λαμβάνει..!

Μα αυτό είναι το νόμιμο! Εφόσον παρέχεις μια υπηρεσία, ανεξάρτητα από το πόσους πελάτες έχεις, το σωστό είναι να κόβεις απόδειξη, αλλιώς ρισκάρεις και εσύ και ο άλλος που συμφωνεί στο να μην την λαμβάνει..!

Συμφωνώ μαζί σου απλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό για τέτοια μικροποσά να μπεις στην διαδικασία που χρειάζεται για να κόψεις απόδειξη. Που πρέπει να απευθυνθείς? Το κράτος το δέχεται να έχεις μπλοκ νόμιμων αποδείξεων όταν δουλεύεις μια στο τόσο και με τόσο μικρά ποσά? Δεν πρέπει να πληρούνται κάποιες προυποθέσεις? Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει να μας πει?

Οι Ρωμαιοι ελεγαν: dura lex ,sed lex.

Δηλαδη : Σκληρος νομος , αλλα νομος!

Δυστυχως , ο νομος οριζει οτι οτιδηποτε δωθει εναντι αντιτιμου

(κοινως πωληθει) , ειτε ειναι προϊον ,ειτε υπηρεσια ,θα πρεπει να συνοδευεται απο αποδειξη, διαφορετικα η συναλλαγη ειναι παρανομη ,δημιουργει *μαυρο* χρημα.

Συμφωνω οτι υπαρχουν *μεγαλοκαρχαριες* που εκμεταλλευονται καταστασεις και οδηγουν την οικονομια της χωρας στο απροχωρητο.

Αλλα οχι βρε παιδια να τα βαζουμε με αδηλωτους μισθους των 100-200? και οι αλλοι που φοροδιαφευγουν εκατομμυρια ευρω να κοιμουνται ησυχοι γιατι δεν μπορει να τους πειραξει κανεις!

Στην τελικη , ειναι αδυνατον να εχεις μια επιχειρηση ή whatever και να εισαι καθ ολα νομιμος • θα πρεπει να την κλεισεις αυριο το πρωι.

Προς Θεου , δεν επιβραβευω την παρανομια , απλα θεωρω οτι ο νομος δε σου αφηνει περιθωρια κερδους.Και δε μιλαω συγκεκριμενα , μεταφερω την κατασταση , οπως την βλεπω σαν πολιτης της ελληνικης κοινωνιας το 2014!

Στην τελικη , ειναι αδυνατον να εχεις μια επιχειρηση ή whatever και να εισαι καθ ολα νομιμος • θα πρεπει να την κλεισεις αυριο το πρωι.

Προς Θεου , δεν επιβραβευω την παρανομια , απλα θεωρω οτι ο νομος δε σου αφηνει περιθωρια κερδους.Και δε μιλαω συγκεκριμενα , μεταφερω την κατασταση , οπως την βλεπω σαν πολιτης της ελληνικης κοινωνιας το 2014!

Είναι εξίσου όμως σκληρό να είσαι ιδιωτικός υπάλληλος, να παίρνεις έναν πενιχρό μισθό μετά από όλες τι παρακρατήσεις που έχεις φάει από ασφαλιστικά ταμεία και φόρους και στην ελληνική κοινωνία του 2014, μετά από όλα που έχουμε τραβήξει όλοι οι κλάδοι, να συνεχίζουν μερικοί να θεωρούν την παρανομία μονόδρομο! Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που κλέβει είναι μεγαλοκαρχαρίας ή την βγάζει με 100-200 ευρώ το μήνα, αυτό που με νοιάζει είναι να μπει μια τάξη επιτέλους και ο καθένας να πληρώνει οτι του αναλογεί. Το ξαναλέω ότι είναι κρίμα για το κορίτσι που έχασε τα χρήματα του, άλλα δυστυχώς η μαύρη εργασία ενέχει και τέτοιου είδους κινδύνους

Η ανιψια μουπολυ ευγενικα την ρωταει ποτε θα τα δωσει ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ και αν θελει και λιγα λιγα και αυτη τιποτα.

Όταν η ανιψιά μου ζητάει π.χ. 6 Ευρώ την ώρα και πηγαίνει σε ένα παιδάκι 2 φορές την εβδομάδα και παίρνει 48 ευρώ το μήνα και δεν βρίσκει κάποιο άλλο παιδάκι θα πάει στην εφορία ή όπου αλλού πρέπει να απευθυνθεί -γιατί δεν γνωρίζω- και με έσοδα 50 ευρώ το μήνα και τον επόμενο μήνα μπορεί και λιγότερα

Τελικά πόσα βγάζει η ανηψιά το μήνα, 50 ή 200? Και αφού τη συστήνουν δεν μπορεί να έχει ένα μόνο μαθητή...

Θα ηθελα τις συμβουλες σας για ενα θεμα που αφορα την ανιψια μου. Τελειωσε τις σπουδες της αλλα απο φοιτητρια εκανε ιδιαιτερα σε παιδακια δημοτικου. Ειναι πολυ καλη και οι γονεις την συστηναν ο ενας στον αλλο, της εδιναν ακομα και παραπανω χρηματα επειδη εμεναν ευχαριστημενοι.

200 ευρώ το μήνα από ένα και μόνο παιδάκι, άμα έχει ας πούμε άλλα δύο παιδάκια, βγάζει ένα 600άρι μαύρα και ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Κανονικό μισθό, όχι χαρτζιλίκι.

Για να είναι νόμιμη δεν χρειάζεται να έχει σταθερή εργασία κάθε μήνα, το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό: http://www.payroll.gr/2013/12/06/amoibi_kai_parakratisi_asflistiko/

Τελικά πόσα βγάζει η ανηψιά το μήνα, 50 ή 200 (από το ένα παιδάκι γιατί μπορεί να μη βρει δεύτερο, πλην όμως αφού τη συστήνουν δεν μπορεί να έχει ένα μόνο μαθητή...)

200 ευρώ το μήνα από ένα και μόνο παιδάκι, άμα έχει ας πούμε άλλα δύο παιδάκια, βγάζει ένα 600άρι μαύρα και ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Κανονικό μισθό, όχι χαρτζιλίκι.

Η ανιψιά μου αυτή τη στιγμή περιμένει 170 ευρώ (είχα γράψει περίπου 200 γιατί δεν θυμόμουν ακριβώς). Βγήκαν τόσα χρήματα γιατί δεν ήταν ένας μήνας αλλά παραπάνω και γιατί τα παιδάκια ήταν δίδυμα και έκανε ξεχωριστά στο καθένα. Δεν έχει βγάλει ποτέ τόσα χρήματα όσα αναφέρεις γιατί η δουλειά της είναι άλλη και γιατί δεν εκανε ποτέ ταυτόχρονα σε πολλά παιδιά. Οι γονείς αφού τελείωναν τη συνεργασία τους την σύστησαν στον επόμενο. Και εν πάση περιπτώση δεν ειμαι εδώ για να αποδείξω την αθωότητα της ανιψιάς μου. Είναι πολύ ευσυνείδητη,έχει κάνει και δωρεάν μαθήματα σε παιδάκια που είχαν αναγκη και οι γονείς δεν είχα χρήματα και είμαι σίγουρη πως αν εβγαζε 600 Eυρώ θα φρόντιζε να κόβει αποδείξεις αφού θα αποτελούσε αυτό την κύρια εργασία της . Θα ήταν 100 ΩPEΣ εργασίας και παραπάνω αφού παλαιότερα θυμάμαι έπαιρνε και 5 από οικογενειες που είχαν οικονομικά προβληματα.

Δεν έχει σημασία βρε κορίτσι μου η εθελοντική προσφορά και η ευσυνειδησία της ανηψιάς σου. Και δεν έχει σημασία αν βγάζει 50 ευρώ ή 150 το μήνα, ο νόμος λέει πως ό,τι βγάζεις πρέπει να το δηλώνεις και να πληρώνεις τον φόρο που σου αναλογεί. Άρα η ανηψιά σου παρανομεί. Τι πάει να πει δεν είναι η κύρια εργασία της; Δηλαδή έχει εργασία και κάνει και μάθημα σε παιδάκια με το αζημείωτο; Ο νόμος δεν διαχωρίζει κύρια και δευτερεύουσα εργασία. Εισόδημα που δεν δηλώνεται είναι παράνομο, από όπου κι αν προέρχεται.

Δεν έχει σημασία βρε κορίτσι μου η εθελοντική προσφορά και η ευσυνειδησία της ανηψιάς σου. Και δεν έχει σημασία αν βγάζει 50 ευρώ ή 150 το μήνα, ο νόμος λέει πως ό,τι βγάζεις πρέπει να το δηλώνεις και να πληρώνεις τον φόρο που σου αναλογεί. Άρα η ανηψιά σου παρανομεί. Τι πάει να πει δεν είναι η κύρια εργασία της; Δηλαδή έχει εργασία και κάνει και μάθημα σε παιδάκια με το αζημείωτο; Ο νόμος δεν διαχωρίζει κύρια και δευτερεύουσα εργασία. Εισόδημα που δεν δηλώνεται είναι παράνομο, από όπου κι αν προέρχεται.

Το γνωρίζουμε ότι είναι παράνομο. Εγώ πρώτη το εγραψα στα μηνύματά μου. Το θεμα είναι πως εδώ στην Ελλάδα αν ο άλλος δεν θέλει να σου δώσει τα λεφτά που σου χρωστάει είτε έχεις χαρτιά είτε όχι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις τα χρήματα που σου οφειλουν. Ξέρω εγώ περιπτωσεις από ανθρώπους σε νόμιμες δουλειές η που νοίκιαζαν σπίτια με συμβόλαια και δεν πηραν ποτε τα λεφτά τους. Γιατί σε αυτή τη χωρα αν κάποιος εχει θράσος και γνωριμίες δεν φοβάται ούτε το Θεό. Οποτε θα διαφωνήσω με καποιους που πιστεύουν ότι αν είσαι νόμιμος θα πληρωθείς ενώ αν δεν είσαι νόμιμος όχι.Πρέπει να είσαι νόμιμος για να είσαι νόμιμος και να μην βρεθεί κάποιος να σε κατηγορήσει και όχι για να βρεις το δίκιο σου. Ομως σε αυτή τη χώρα εγώ ξέρω ότι οι κομμωτριες που έρχονται στο σπίτι δεν δίνουν απόδειξη, οι κοπελες που ερχονται για σιδερο και καθαρισμα σπιτιού το ίδιο και πολλοι πολλοί άλλοι. Το κράτος το γνωρίζει αλλά δεν κάνει κάτι. Ας ενημερώσουν τον κόσμο, ας απλουστεύσουν τις διαδικασιες, ας μειώσουν τις εισφορές, ας λιγοστεύσουν την γραφειοκρατία και θα θέλουν όλοι από μόνοι τους να είναι νόμιμοι. Οι εφημερίδες ειναι γεμάτες από αγγελιες από ανθρώπους που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες στα σπίτια μας χωρίς απόδειξη και το κράτος το γνωρίζει. Δηλαδή αν πάω εγώ και καταγγειλω την Ελληνιδα μεροκαματιάρα μάνα με τον άνεργο άνδρα που ερχεται και μου καθαριζει το σπιτι για να πάρει γάλα στα παιδιά της ή την Αγγλιδα κοπελίτσα που κάνει ιδιαίτερο Αγγλικά στα παιδιά μου για το χαρτζιλίκι της και φυσικά δεν μου δίνουν αποδείξεις τι θα γίνει; Τι προβλέπει η νομοθεσία; Τι κάνει το κράτος για να σταματήσει την αδήλωτη εργασία;

Το τι προβλεπει η νομοθεσια καλυτερα να μην το μαθετε.

Απο το 2009 και μετα οι νομοι που εχουν ψηφιστει ειναι επιεικως δρακοντιοι.

Και δεν κοιτανε καν το μεγεθος της συναλλαγης,δηλαδη σου λεει τσιχλα χωρις αποδειξη=ξεπλυμα βρωμικου χρηματος για ολους τους εμπλεκομενους (οχι μονο για τον πωλητη).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...