Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσια νηπιαγωγεία, πρωτόκολλα και παρεξηγήσεις

Recommended Posts

Δεν συγκρίνεται με τον παιδικό το νηπιαγωγείο. Για την ακρίβεια το θεωρώ πολύ σημαντικότερο από κάθε άλλη χρονιά, μαζί με την Α δημοτικού. Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι επειδή ποτέ δεν άφησα τα παιδιά μου ως τις 4, έχασαν γνώσεις, επειδή μετά περνάμε σε άλλο άκρο. Με κάθε σεβασμό, πάντα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δει είπα ότι έχασαν σε γνώσεις τα παιδιά που δεν πήγαν ολοήμερο

Είπα, και νόμιζα ότι ήμουν πολύ ξεκάθαρη αλλά μάλλον δεν ήμουν, ότι τα παιδιά που πάνε ολοήμερο κερδίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που δεν πάνε.

Πάνω κάτω το γνωστικό κομμάτι είναι το ίδιο (με τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις εκπαιδευτικούς) αλλά μην μου πείτε ότι δεν έχει διαφορά ένα πράγμα να το μαθαίνεις με 3 τρόπους και να το μαθαίνεις με 5...... (όπου τρόποι δες διαφορετικές δραστηριότητες).

Γιατί αυτό γίνεται στο ολοήμερο!

Όσο για το φαγητό, δεν θα καθίσω να τα ξαναγράψω ακόμα μία φορά. Όποιος ενιδαφέρεται να δει πόσο σημαντική δραστηριότητα είναι και τι κερδίζουν τα παιιδά από αυτό, όπως και από την ώρα της ξεκούρασης, ας ανατρέξει σε παλιότερες αναρτήσεις μου.

Σίγουρα είναι επιλογή του κάθε γονιού, αλλά επειδή κάποιοι κάνατε την επιλογή σας, μην τα ισοπεδώνετε όλα βγάζοντας τα άχρηστα και αχρείαστα........ Κρίμα είναι

Τέλος, ας μην ξεχναμε ότι σε πάρα πολλές χώρες με προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα τα παιδιά δεν φεύγουν πριν από τις 4 από το σχολείο. Βέβαια, έχουν πολύ καλύτερες κτηριακές εγκαταστάσεις, αλλά το εκπαιδευτικό κομμάτι δεν διαφέρει από το Ελληνικό (πιστέψτε με το έχω ψάξει και το έχω δει)

Δει είπα ότι έχασαν σε γνώσεις τα παιδιά που δεν πήγαν ολοήμερο

Είπα, και νόμιζα ότι ήμουν πολύ ξεκάθαρη αλλά μάλλον δεν ήμουν, ότι τα παιδιά που πάνε ολοήμερο κερδίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που δεν πάνε.

Πάνω κάτω το γνωστικό κομμάτι είναι το ίδιο (με τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις εκπαιδευτικούς) αλλά μην μου πείτε ότι δεν έχει διαφορά ένα πράγμα να το μαθαίνεις με 3 τρόπους και να το μαθαίνεις με 5...... (όπου τρόποι δες διαφορετικές δραστηριότητες).

Γιατί αυτό γίνεται στο ολοήμερο!

Όσο για το φαγητό, δεν θα καθίσω να τα ξαναγράψω ακόμα μία φορά. Όποιος ενιδαφέρεται να δει πόσο σημαντική δραστηριότητα είναι και τι κερδίζουν τα παιιδά από αυτό, όπως και από την ώρα της ξεκούρασης, ας ανατρέξει σε παλιότερες αναρτήσεις μου.

Σίγουρα είναι επιλογή του κάθε γονιού, αλλά επειδή κάποιοι κάνατε την επιλογή σας, μην τα ισοπεδώνετε όλα βγάζοντας τα άχρηστα και αχρείαστα........ Κρίμα είναι

Τέλος, ας μην ξεχναμε ότι σε πάρα πολλές χώρες με προηγμένα εκπαιδευτικά συστήματα τα παιδιά δεν φεύγουν πριν από τις 4 από το σχολείο. Βέβαια, έχουν πολύ καλύτερες κτηριακές εγκαταστάσεις, αλλά το εκπαιδευτικό κομμάτι δεν διαφέρει από το Ελληνικό (πιστέψτε με το έχω ψάξει και το έχω δει)

Δεν είπες ότι χάνουν, αλλά ότι τα άλλα κερδίζουν πολύ περισσότερα...το ίδιο λες και τώρα...δε θα κάνουμε λογοπαίγνιο, φαντάζομαι. Πάντα συμφωνώ με όσα λες, σήμερα δυστυχώς όχι. Ευτυχώς στον τίτλο υπάρχει και το "παρεξηγήσεις" (;)).......

Συνεχίζεις λέγοντας για 3 και 5 τρόπους- άρα συνεχίζεις να εννοείς πως την ώρα του ολοήμερου γίνεται έξτρα μάθημα, άρα ο νοών νοείτω, όσα παιδάκια έχουν φύγει νωρίτερα, είναι τα "της μικρότερης" εκ των δυο ταχυτήτων που ανέφερες πιο πριν σε ποστ σου.

Μπορεί να είσαι η πιο αξιόλογη εκπαιδευτικός της γής, αλλά τα πράγματα δεν είναι παντού τα ίδια. Οι μαμάδες που εγώ συναναστρέφομαι, όχι μόνο δεν κάνουν κάτι παραπάνω τις υπόλοιπες ώρες τα παιδιά τους, αλλά όπως προείπα αν πάνε νωρίτερα τα βρίσκουν κολλημένα στα τζάμια με τα μπουφάν φορεμένα πολλή ώρα να τις περιμένουν έτοιμα να βάλουν τα κλάματα. Αυτή είναι η αλήθεια.....

Πάντως το "νήπια δυο ταχυτήτων", και "άλλος χάνει, άλλος δεν χάνει --αλλά άλλος κερδίζει περισσότερα, άλλος κάνει 3 πράγματα και άλλος 5", από στόμα εκπαιδευτικού, πονάει. Να το ξέρεις.

Και επειδή πάντα υπολογίζω τη γνώμη σου και έχω φάει φρίκη, θα το ξανασυζητήσω με τη νηπιαγωγό μας.

Καλή χρονιά σε όλους. ;););)

Νομίζω είναι θέμα διαχείρισης του κάθε νηπιαγωγείου. Οι δικές μας νηπιαγωγοί μοιράζονταν τις βάρδιες, φίφτυ φίφτυ, έτσι ώστε φαντάζομαι ότι έβγαινε και στις 2, κάθε 2 εβδομάδες, ένα χορταστικό ΣΚ που σχόλαγαν νωρίς την Παρασκευή και έπιαναν δουλειά μεσημέρι Δευτέρας! Δεν νομίζω ότι το έκαναν για αυτό βασικά, νομίζω ότι το έκαναν για πιο δίκαιο, για να μη φαίνεται ότι η απογευματινή έκανε λιγότερη και δευτερεύουσα δουλειά, να επιβλέπει τον ύπνο... Δηλαδή το πρωϊνό το έκανε την μια εβδομάδα η μία και την άλλη η άλλη.

Τα δικά μας παιδάκια τα είχαν χαλαρά στο απογευματινό πρόγραμμα και νομίζω ότι και το προτεινόμενο κάπως έτσι πιο χαλαρά τα λέει. Επίσης, αυτό τους επέτρεπε σε κάτι έκτακτο, αν και εφόσον συνέβαινε, που δεν είχα αντιληφθεί κατι τέτοιο, να κάνει η μια, μια στο τόοοοσο, 8 ώρες, χωρίς να το κάνει θέμα. Γενικά υπήρχε συνεργασία και δεν έφτανε στους γονείς καμία υπόνοια ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν με γνώμονα το καλό των παιδιών και την εξυπηρετηση των εργαζόμενων γονιών. Τα δικά μας ήταν χαρούμενα την ώρα που τα παίρναμε στις 16.00 και δεν φαινόταν είτε να είχαν βαρεθεί είτε να είχαν πιεστεί.

Σε εμάς ήταν λίγο πολύ ξεκάθαρο, ότι το καθαρά εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν κυρίως το πρωί. Το απογευματινό φαϊ - κήπος - ξεκούραση. Κυρίως.

Το να γυρνάει το παιδί σπίτι νωρίς, αν ο γονιός μπορεί να του προσφέρει ερεθίσματα, δεν ακούγεται καθόλου ότι ρίχνει το παιδί... Αν δεν έχει ερεθίσματα, ίσως είναι προτιμότερο να είναι με άλλα παιδάκια, σε αυτές τις ηλικίες. Όλα εξαρτώνται από το τι συγκρινει κανείς. Αν βλέπει τα παιδάκια μαραμένα και ότι δεν δείχνουν να περνάνε καλά... Προσωπικά το να γίνονται πολλές επαναλήψεις δεν το βλέπω ως καλό για τα περισσότερα παιδάκια, τουλάχιστον. Τα μαθαίνει να μη συγκεντρώνονται σε κάτι από την πρώτη φορά. Στα δικά μου είδα ότι έκανε κακό, το ολοήμερο, στο δημοτικό τουλάχιστον, τα έμαθε να εργάζονται σε ρυθμους πιο αργούς από αυτούς που μπορούσαν και να χασομεράνε. Το όριο έμπαινε στο εκεί που μπορεί ο πιο αργός, οπότε σου λέει, εγώ γιατί να τελειώνω πιο γρήγορα;

Αχ, έχω βαρεθεί ένα χρόνο που είχα το παιδί στο νηπιαγωγείο να ακούω κανόνες για τους γονείς.

Κανόνες για το σχολείο δεν έχει βάλει ποτέ κανείς, θαρρείς και μας κάνουν χάρη που 'εχουν' τα παιδιά μας.

Μπράβο που κάνουν τη δουλειά τους καλά, κι εγώ την κάνω και πληρώνομαι γι αυτό, γιατί θα πρέπει να μου χρωστάνε αιώνια ευγνωμοσύνη?

Το ότι όταν η δασκάλα αρρωστήσει, το παιδί μένει σπίτι, πώς το ακούς? Εκεί δεν υπάρχουν κανόνες? Ναι δεν είναι πάρκινγκ, αλλά και ο γονιός δεν είναι αργόσχολος, αξίζει σεβασμού.

Το ότι η πρωινή ζώνη δεν λειτουργεί λόγω συνδικαλιστικής επιταγής, τι κανόνας είναι? Δεν είναι ευθεία παράβαση του νόμου? Το ότι αναγκάζονταν μαμάδες να μας παρατάνε τα παιδιά έξω από το σχολείο για να τρέξουν να προλάβουν τη δουλειά τους, τι είναι?

Και το πρόβλημα είναι αν κάποιος θα ζητήσει να πάρει το παιδί λίγο νωρίτερα? Και χρειάζεται για το λόγο αυτό να πάει στη δ/νση που μπορεί να είναι σε άλλο δήμο?

Οι γονείς θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πιο εύκολα τους κανόνες αν το σχολείο (δεν το προσωποποιώ) τους σεβόταν λίγο περισσότερο.

Αργησα να το διαβασω, αλλα συμφωνω 100%.

Και βεβαια κουραζονται, αλλα κι εγω κουραζομαι στη δουλεια μου δεν καταλαβα, αυτο που λενε μερικες, οτι επειδη ειναι κουραστικο, να μας βγαζουν εμας το λαδι?

Και αυτη η καραμελα "Δεν ειναι παρκιγκ" ειναι ΑΚΥΡΗ. Γιατι το προνηπιο και το ολημερο, δημιουργηθηκαν για να βοηθησουν την εργαζομενη μανα, να μην αναγκαστει να χασει τη δουλεια της αν δεν μπορει να πληρωνει γυναικα. Δεν μπορουμε ολες να πληρωνουμε, ξερετε.

Το τι περασα περισυ ειναι αδιανοητο. 7 ημερες με ειδοποιησαν το ιδιο πρωι, οτι θα επρεπε να παρω το παιδι σε 2 ωρες αντι για τις 4. Απειρες φορες με πηραν τηλεφωνο ενω ημουν στην εργασια μου, να μου πουν να ερθω να την παρω γιατι "κατι εγινε". Μια μερα εβαλα τα κλαμματα στο λεωφορειο, ο αντρας μου στο εξωτερικο, η μανα μου νοσοκομειο, να εχω συναντηση και να με φωναζουν μεσα στη βροχη να ερθω στην αλλη ακρη της Αττικης να την παρω, γιατι ειχαν σεμιναριο!!!!

Προφανως δεν ξερουν τι σημαινει να εισαι εργαζομενη με προισταμενο, να κινδυνευεις να απολυθεις. Αυτο καταλαβα εγω.

Φτανει η μερα για το νηπιο και εχω νευρα γι αυτο τα γραφω....να μην ειχαμε κριση να την πηγαινα σε ιδιωτικο!

Βεβαια οσα γραφω ειναι για το δικο μας νηπιαγωγειο, ισως σε αλλα, να ειναι αλλη η κατασταση, ολα σ αυτη τη ζωη, ειναι θεμα μανατζμεντ!!!

Διαφημίσεις

Παντως εχετε σκεφτει τι μπαχαλο θα γινοταν αν δεν υπηρχε ωραριο? Και λαμβανοντας υποψη οτι στην Ελλαδα απο οτι λετε ειναι μια νηπιαγωγος ανα βαρδια? Ποιος θα κοιταει ποιος φευγει και ποιος θα κοιταει τον Γιωργακη που θελει να φυγει μαζι με τον φιλο του και τον Κωστακη που ενω εχουν ερθει να τον παρουν χτυπιεται οτι θελει να παιξει κι αλλο?

Δεν νομίζω να είπε καμμιά να μην υπάρχει ωράριο.

Αλλά η επιλογή είναι ή 12:15 ή 16:00.

(Παρεπιπτόντως σε ΚΑΝΕΝΑ ιδιωτικό νηπιαγωγείο δεν τελειώνουν 12:15. Η πρώτη αποχώρηση είναι γύρω στις 14:00).

Και τελικά γιατί να μην είναι το ίδιο και στο δημόσιο νηπιαγωγείο;

Ποιον εξυπηρετεί το 12:15 (εκτός απο τις νηπιαγωγούς :rolleyes:;; )

8HQvp2.png

(Παρεπιπτόντως σε ΚΑΝΕΝΑ ιδιωτικό νηπιαγωγείο δεν τελειώνουν 12:15. Η πρώτη αποχώρηση είναι γύρω στις 14:00).

Αυτο ακριβώς! Και επίσης θα ήθελα να επισημάνω και τις διαφορές ως προς τους τρόπους συμπεριφοράς των παιδαγωγών στα ιδιωτικά ,απέναντι σε παιδιά και γονείς. Εγώ από την μικρή μου εμπειρία εως τώρα αποκόμισα ότι πρέπει να πληρώσουμε για να δούμε το '' καλό πρόσωπο'' της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

ποσο δικιο εχεις!!!!!!!!!!!!!!

δεν εχω κανενα προβλημα με τις νηπιαγωγους. και ομολογω οτι οταν - πριν πολλα πολλα χρονια - ημουν και εγω νηπιο, μου αρκουσε το ωραριο εως τις 12 ή 1 (δεν γνωριζω ακριβως την ωρα αναχωρησης τη δεκαετια του 80), αλλα η μαμα μου δεν δουλευε και ηταν στο σπιτι. εγω που σχολαω 4 και μπορει να αργησω ακομα παραπανω τουλαχιστον μια φορα τη βδομαδα, σιγουρα δεν εξυπηρετω καμια νηπιαγωγο - παρα αυτες της ιδιωτικης εκπαιδευσης!

To ωράριο όπως ήδη έχουμε πει ορίζεται από νόμο, όχι από τα κέφια της νηπιαγωγού. Αν εσάς ως γονείς δεν εξυπηρετείστε μπορείτε να οργανωθείτε στους συλλόγους γονέων και να διεκδικήσετε μέσω της ομοσπονδίας συλλόγων γονέων να αλλάξει το ωράριο.

Πάω να σερβίρω το φαγητό και θα σας αναλύσω γιατί το ωράριο είναι έτσι....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Αυτο ακριβώς! Και επίσης θα ήθελα να επισημάνω και τις διαφορές ως προς τους τρόπους συμπεριφοράς των παιδαγωγών στα ιδιωτικά ,απέναντι σε παιδιά και γονείς. Εγώ από την μικρή μου εμπειρία εως τώρα αποκόμισα ότι πρέπει να πληρώσουμε για να δούμε το '' καλό πρόσωπο'' της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Το σχόλιο αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και θα σε παρακαλούσα να το αποσύρεις. Άνοιξα αυτό το θέμα ακριβώς για να ξέρετε ποια είναι τα δικαιώματά σας και οι υποχρεώσεις σας ως γονείς, για να μπορείτε να κρίνετε την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνετε και να ξέρετε τι μπορείτε να διεκδικήσετε και τι όχι, πότε κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του και από ποιον πρέπει να ζητήσετε τα ρέστα.

Τα υπόλοιπα είναι κακοήθειες και δε χωράνε στο θέμα μου. Δε δέχομαι ότι αν με πληρώνει ο σχολάρχης κάνω καλύτερη δουλειά ή είμαι πιο ευγενική από ότι όταν με πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Αν κάποιος είναι αγενής, αντιπαιδαγωγικός, αντιεπαγγελματίας έχεις υποχρέωση να το συζητήσεις και κατόπιν να το καταγγείλεις..

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το σχόλιο αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και θα σε παρακαλούσα να το αποσύρεις. Άνοιξα αυτό το θέμα ακριβώς για να ξέρετε ποια είναι τα δικαιώματά σας και οι υποχρεώσεις σας ως γονείς, για να μπορείτε να κρίνετε την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνετε και να ξέρετε τι μπορείτε να διεκδικήσετε και τι όχι, πότε κάποιος δεν κάνει τη δουλειά του και από ποιον πρέπει να ζητήσετε τα ρέστα.

Τα υπόλοιπα είναι κακοήθειες και δε χωράνε στο θέμα μου. Δε δέχομαι ότι αν με πληρώνει ο σχολάρχης κάνω καλύτερη δουλειά ή είμαι πιο ευγενική από ότι όταν με πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Αν κάποιος είναι αγενής, αντιπαιδαγωγικός, αντιεπαγγελματίας έχεις υποχρέωση να το συζητήσεις και κατόπιν να το καταγγείλεις..

miriki σαφώς και δεν αναφερόμουν σε εσένα και σε πολλούς άλλους συναδέλφους σου. Εσύ πολύ καλά λοιπόν τα λες και μπράβο σου. Μακάρι ΟΛΟΙ να σκέφτονταν το ίδιο. Μόνο σε παρακαλώ πολύ να δεχτείς ότι αυτό που έγραψα ισχύει για κάποιους. Εγώ τουλάχιστον γνωρίζω πολλούς γιατί κινούμαι κι εγώ στο χώρο της εκπαίδευσης. Ζητώ συγνώμη για το of topic και σε σένα προσωπικά.

Σ΄ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Όμως εφόσον ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που μας ενοχλεί είναι κάτι που γίνεται παράνομα και παράτυπα, οφείλουμε να δράσουμε και κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Εννοώ ότι έχουμε ευθύνη ως πολίτες γιαυτό. Αν αρχίσουν να μαζεύονται παράπονα, θα αρχίσουν να μαζεύονται κι εκείνοι που δεεεεεν. Επίσης θα σας βάλω και το νόμο για τα πειθαρχικά και την αξιολόγηση για να δείτε ότι έχετε πια πολύ μεγάλη δύναμη την οποία οφείλετε να χρησιμοποιήσετε, αλλά με σύνεση και φειδώ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Και κάτι άλλο: Ωραία, εγώ και πολλοί άλλοι κρίνουμε κάποιες συμπεριφορές αγενείς, τις καταγγέλουμε. Και λοιπόν; Θα πάρει πόδι η νηπιαγωγός, θα αλλάξει ξαφνικά η συμπεριφορά της; Ίσως κάποια στιγμή αναφερθώ στο θέμα με λεπτομέρειες έχοντας δυό -τρία παραδείγματα που με πείθουν ότι τίποτα δεν ''κουνιέται'' στο δημόσιο.

Επεξεργάστηκαν by emma.c
λαθη

Σ΄ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Όμως εφόσον ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που μας ενοχλεί είναι κάτι που γίνεται παράνομα και παράτυπα, οφείλουμε να δράσουμε και κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Εννοώ ότι έχουμε ευθύνη ως πολίτες γιαυτό. Αν αρχίσουν να μαζεύονται παράπονα, θα αρχίσουν να μαζεύονται κι εκείνοι που δεεεεεν. Επίσης θα σας βάλω και το νόμο για τα πειθαρχικά και την αξιολόγηση για να δείτε ότι έχετε πια πολύ μεγάλη δύναμη την οποία οφείλετε να χρησιμοποιήσετε, αλλά με σύνεση και φειδώ.

προτρέχω και δεν περιμένω μια απάντηση. Για να μην πάρει το θέμα άλλου είδους έκταση μην λάβεις υπόψιν σου το προηγούμενο μήνυμά μου. Πάντως θα με ενδιέφερε ο νόμος που ανέφερες.

Διαφημίσεις

http://www.alfavita.gr/arthron/υπ-παιδείας-λειτουργία-σχολικών-μονάδων-πε-για-το-σχολικό-έτος-2014-2015-ενημέρωση-και

Αυτές είναι οι οδηγίες που ήρθαν φέτος στα σχολεία και το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο βασιζονται.

FLcUp3.png0BQfp3.png

http://www.alfavita.gr/arthron/υπ-παιδείας-λειτουργία-σχολικών-μονάδων-πε-για-το-σχολικό-έτος-2014-2015-ενημέρωση-και

Αυτές είναι οι οδηγίες που ήρθαν φέτος στα σχολεία και το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο βασιζονται.

με το ζεσταμα του φαγητου τι γινεται??εχετε καποια διευκρινιση απο το υπουργειο οι νηπιαγωγοι??αν οχι δεν θα επρεπε καποιος να ενδιαφερθει γι αυτο??να πληρωνουμε τις καθαριστριες εστω κ με ενα θεωρητικα μικρο ποσο δεν ειναι παρανομο??αν γνωριζεις κατι miriki βοηθησε με να καταλαβω

NRNSp2.pngsMstp2.png

miriki με συγχωρεις αλλα καποια παρανοηση βλεπω απο την πλευρα σου...τι σημαινει "το θεμα ΣΟΥ" κι αυτο μπορεις να το πεις, το αλλο οχι. Εδω ειναι δημοσιο φορουμ, καταθετουμε εμπειριες, συζηταμε. Δεν πιστευω οτι ειναι σωστο να απαγορευουμε στους αλλους να καταθετουν εμπειριες, επειδη δεν τους αρεσουν. Η αρνητικη εμπειρια δεν ειναι κακοηθεια, ολα πρεπει να λεγονται. Προβληματα δεν συζηταμε?

Συγχαρητηρια και μπραβο λοιπον που εισαι τοσο καλη στο επαγγελμα σου, αλλοι ομως δεν ειναι....μας αντιμετωπιζουν με την ψυχροτητα του χειροτερου δημοσιου υπαλληλου, και κρατανε τα παιδια ΜΑΣ. Και επειδη ΕΙΜΑΙ δημοσιος υπαλληλος, σου λεω οτι ξερω πολυ καλα, πως ειναι ο "καλος" δυ και πως αυτος που δυστυχως τα βλεπει ολα βαρετα, και κανει τη δουλεια του στη καλυτερη περιπτωση, διεκπεραιωτικα....

Φαινεσαι να ενδιαφερεσαι, λοιπον...Που να καταγγειλω, τη δασκαλα που δεν αγκαλιαζει το παιδι μου και φωναζει μεσα στην ταξη και ακουγεται 4 τετραγωνα και το ακουγε η γειτονισσα μου και μου το ελεγε??? Που ελειπε συχνα τελευταια στιγμη για 1-3 μερες (και φυσικα δεν προλαβαινε καν να ενημερωσει την πρωτοβαθμια γι αντικαταστατη) κι εγω παρολιγο να φαω κοκκινη και να μπω σε διαθεσιμοτητα???

Αν οντως υπαρχει "καταγγελια" για κατι τετοιο, θα ηθελα να μαθω....γιατι το δικο μου προβλημα ηταν καθαρα θεμα ανθρωπιας...ντρεπομαι που το λεω...

Φαινεσαι να ενδιαφερεσαι, λοιπον...Που να καταγγειλω, τη δασκαλα που δεν αγκαλιαζει το παιδι μου και φωναζει μεσα στην ταξη και ακουγεται 4 τετραγωνα και το ακουγε η γειτονισσα μου και μου το ελεγε??? Που ελειπε συχνα τελευταια στιγμη για 1-3 μερες (και φυσικα δεν προλαβαινε καν να ενημερωσει την πρωτοβαθμια γι αντικαταστατη) κι εγω παρολιγο να φαω κοκκινη και να μπω σε διαθεσιμοτητα???

Αν οντως υπαρχει "καταγγελια" για κατι τετοιο, θα ηθελα να μαθω....γιατι το δικο μου προβλημα ηταν καθαρα θεμα ανθρωπιας...ντρεπομαι που το λεω...

Το ότι δεν αγκαλιάζει το παιδί σου δεν ξέρω πώς μπορείς να το διεκδικήσεις για να αλλάξει και για να σου πω και την αλήθεια δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξει (σε σχολείο της Αγγλίας που δούλεψα, απαγορεύεται οι εκπαιδευτικοί να ακουμπάνε τα παιδιά, που πάει στο άλλο άκρο, αλλά απλά το αναφέρω).

Το ότι φωνάζει και τσιρίζει, μπορείς κάλλιστα να κάνεις μια καταγγελία στην πρωτοβάθμια.

Το ότι έλειπε, είναι ένα τεράτιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά σχολεία. Αλλά, τι θα γίνει αν ξυπνήσει η νηπιαγωγός και έχει πυρετό; Πώε να πάει στο σχολείο και να το ανοίξει; Τι θα γίνει αν εγχειριστεί το παιδί της ή χρειαστεί να λέιψει για κάποιο σοβαρό οικογενειακό λόγο; Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις και να τα προγραμματίσεις. αλλά και αυτό που μπορείς να τα προγραμματίσεις, δεν είναι πάντα εφικ΄το να αντικατασταθεί η νηπιαγωγός, καθώς δεν υπάρχουν σε όλες τις διευθύνσεις διαθέσιμοι (stand by) εκπαιδευτικοί.

Ξέρεις, εμείς δεν έχουμε τις άδειες που έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (25 μέρες το χρόνο + τις αναρρωτικές). Έχουμε 10 μέρες για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους + τις αναρρωτικές που έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να είναι με χαρτί γιατρού ή νοσοκομείου αν είναι πάνω από 2 (εκτός από 2 μονές μέρες που μπορούν να είναι με υπέυθυνη δήλωση).

Ελίσα24 , Όταν κάποιος γενικεύει και λεει "πρέπει να πληρώσω για να δω το καλό πρόσωπο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης" όπως είπε η φίλη πιο πάνω και μετά κατάλαβε τι εννούσα, τότε ναι προσβάλεις και δε θέτεις το συγκεκριμένο σου πρόβλημα το οποίο πρέπει να βρούμε πώς λύνεται. Άρα λοιπόν εκ των πραγμάτων ακυρώνεται και η καλή μας διάθεση για βοήθεια....

Λοιπόν για το ζέσταμα του φαγητού. Δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει κάτι συγκεκριμένο. Προβάλλεται ως παιδαγωγική διαδικασία (και υπό προϋποθέσεις είναι δυνατό να γίνει). Πέρσι σε κάποια σχολεία ήρθαν τραπεζοκόμοι με το ΕΣΠΑ (όπως και ψυχολόγοι κλπ). Μέχρι τώρα έχω δει να τα ζεσταίνουν οι νηπιαγωγοί, να μαζεύονται χρήματα για εξωτερική τραπεζοκόμο, να δίδονται χρήματα στην καθαρίστρια, να παίρνουν τα παιδιά θερμομπόλ, να έρχονται οι μαμάδες εκ περιπτροπής.

Καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν είναι ικανοποιητική κατά τη γνώμη μου εκτός από μόνιμες τραπεζοκόμους. Κι εξηγώ γιατί:

Το όποιο προσωπικό πρέπει να έχει σχετικό βιβλιάριο υγείας (φαγητό πιάνει! )

Η καθαρίστρια υποτίθεται ότι για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να εμπλέκεται στα φαγητά (και στους παιδικούς σταθμούς κανονικά άλλος είναι στην κουζίνα και άλλο στην καθαριότητα). Και ναι είναι παράνομο να ζητάει λεφτά η νηπιαγωγός.

Θα μπορούσαν να το κάνουν οι νηπιαγωγοί αν οι εγκαταστάσεις του σχολείου το επιτρέπουν, π.χ. να μπορεί να επιβλέπει τα παιδιά την ώρα που βάζει και βγάζει τα φαγητά από το φούρνο.

Η emmaki έχει περιγράψει πολύ ωραία και πρακτικά τη διαδικασία. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι γιατί κάποια νηπιαγωγός μπορεί να αισθάνεται ότι υποτιμάται ζεσταίνοντας και σερβίροντας. Είναι δηλ σαν να σου ζητάνε στη δουλειά σου να φτιάχνεις καφέ και να σερβίρεις για όλους. Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί, απλά με απασχολεί σε αρκετές περιπτώσεις η ασφάλεια των παιδιών.

Επανέρχομαι και για τα άλλα...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Tα δυο μεγαλυτερα παιδια μου πηγαν για 3 περιπου χρονια σε ιδιωτικο παιδικο σταθμο στην επαρχιακη πολη που ζουμε. Ο σταθμος θεωρειται κορυφαιος απο καθε αποψη απο ολους. Λοιπον, οταν περσυ φοιτησαν σε δημοσιο νηπιαγωγειο (προνηπιο και νηπιο), τα σχολια που ακουσα για τα παιδια μου ηταν απιστευτα λεπτομερη. Οι νηπιαγωγοι ειχαν κατα καποιο τροπο κανει ενα ψυχογραφημα του γιου και της κορης μου με καθε προσοχη. Ολες τους οι παρατηρησεις ηταν ακριβεστατες (και οι θετικες και οι αρνητικες), ενω εδειξαν μεγαλο ενδιαφερον να με ακουσουν και σε ενα θεμα που παρουσιαστηκε με τον γιο μου συνεργαστηκαν τελεια. Απο την αλλη πλευρα στον ιδιωτικο σταθμο εργαζονταν κατι κοριτσακια που μολις ειχαν τελειωσει τη σχολη τους με εντολη απο τη διευθυνση ολα να ωραιοποιουνται για να μενουν οι πελατες-γονεις ευχαριστημενοι. Αν καμια φορα η διευθυντρια του νηπιου ηταν αποτομη με καποιους γονεις (σε εμενα δεν εδειξε ποτε καποια τετοια συμπεριφορα, αλλα και εγω της φερομουν αναλογα), μπορω να τη δικαιολογησω απο το γεγονος οτι εργαζονται σε κακες συνθηκες (αν δειτε ακομα και το κτιριο του νηπιου μας θα καταλαβετε). Παντως προσωπικα προτιμω μια αποτομη/αυστηρη δασκαλα που ειναι ομως ντομπρα και κατατοπιστικη απο τις επιτηδευμενες γλύκες μιας αλλης που απλα θελει να σε εχει ευχαριστημενο. Απο αυτην την αποψη ειμαι καπως καχυποπτη με την ιδιωτικη εκπαιδευση.

Το ότι δεν αγκαλιάζει το παιδί σου δεν ξέρω πώς μπορείς να το διεκδικήσεις για να αλλάξει και για να σου πω και την αλήθεια δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξει (σε σχολείο της Αγγλίας που δούλεψα, απαγορεύεται οι εκπαιδευτικοί να ακουμπάνε τα παιδιά, που πάει στο άλλο άκρο, αλλά απλά το αναφέρω).

Το ότι φωνάζει και τσιρίζει, μπορείς κάλλιστα να κάνεις μια καταγγελία στην πρωτοβάθμια.

Το ότι έλειπε, είναι ένα τεράτιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά σχολεία. Αλλά, τι θα γίνει αν ξυπνήσει η νηπιαγωγός και έχει πυρετό; Πώε να πάει στο σχολείο και να το ανοίξει; Τι θα γίνει αν εγχειριστεί το παιδί της ή χρειαστεί να λέιψει για κάποιο σοβαρό οικογενειακό λόγο; Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις και να τα προγραμματίσεις. αλλά και αυτό που μπορείς να τα προγραμματίσεις, δεν είναι πάντα εφικ΄το να αντικατασταθεί η νηπιαγωγός, καθώς δεν υπάρχουν σε όλες τις διευθύνσεις διαθέσιμοι (stand by) εκπαιδευτικοί.

Ξέρεις, εμείς δεν έχουμε τις άδειες που έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (25 μέρες το χρόνο + τις αναρρωτικές). Έχουμε 10 μέρες για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους + τις αναρρωτικές που έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να είναι με χαρτί γιατρού ή νοσοκομείου αν είναι πάνω από 2 (εκτός από 2 μονές μέρες που μπορούν να είναι με υπέυθυνη δήλωση).

Πρωτον, δεν ελειπε επειδη ειχε να κρατησει αρρωστο παιδι αλλα επειδη ειχε να παει σε σεμιναριο τη μια φορα, και την αλλη επειδη ειχαν συνελευση κλπ. Προφανως δεν θα κατηγγειλα τη μητερα, που παει στο αρρωστο παιδι της....δεν μιλαμε για τετοιες εξαιρετικες περιπτωσεις.

Δευτερον, οταν λες "εμεις" ελπιζω να μην εννοεις οι εκπαιδευτικοι!!!!! :shock::shock: Γιατι ναι, οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν 25 ημερες + αναρρωτικες αλλα εσεις εχετε 10 ημερες, αναρρωτικες, ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (=3 μηνες), ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, και απειρες ημερες με αγιους εθνικα η τοπικα, εθνικες εορτες, μισες μερες λογω "σχολικων εορτων"....Για ζησε με 25 μερες αδεια, να δεις ΠΟΣΟ δυσκολο ειναι.....3 μηνες καλοκαιρι, ουτε στα πιο τρελλα μου ονειρα.....με τις αργιες στα σχολεια και τις αρρωστιες, 5 μερες διακοπες διακοπες το χρονο αν παω ειναι ζητημα και μαλιστα, παιρνω ανευ αποδοχων γιατι δεν εχω αλλες μερες!!

Και συγνωμη λοιπον αν γινομαι επιθετικη αλλα αν μου ζηταει να βρω καποιον να κραταει το παιδι ολο αυτο το διαστημα που ηδη ειναι τεραστιο και το ξερω, αλλα το εχω αποδεχθει, και μου προσθεσει αλλες 10-20 μερες "για σεμιναρια" που δεν ειχα υπολογισει...ε, τοτε με κατεστρεψε την εργαζομενη που δεν εχω αλλα χρηματα για γυναικα. Και που να τη βρω, τελευταια στιγμη.... Δεν εχουμε ολοι γιαγιαδες και παππουδες. Απολυση κατευθειαν....ελπιζω να εγινε τωρα κατανοητο το προβλημα.

για το σεμινάριο δε φταίει η νηπιαγωγός. Είναι υποχρεωμένη να πάει και είναι μία ημέρα το χρόνο (τα υπόλοιπα γίνονται τις ημέρες που δουλεύουμε χωρίς να έχουμε παιδιά). Αν η νηπιαγωγός θέλει να επιμορφωθεί και να λάβει μέρος σε κάποιο άλλου σεμινάριο ή συνέδριο ή ακόμη και να μιλήσει και η ίδια σε αυτό (ναι μην εκπλήσσεστε κάποιες από εμάς μιλάμε και σε συνέδρια γιατί είμαστε ερευνητές), η πρωτοβάθμια είναι υποχρεωμένη να στείλει αναπληρώτρια στη θέση της. Αλλά δε στέλνουν. Γιατί δεν έχουν. Γιατί τα λεφτά δεν πάνε στους αναπληρωτές κλπ. Πάνε αλλού.

Οι συνελεύσεις και για εμάς ήταν θέμα και πλέον γίνονται εκτός ωραρίου. Μέχρι πρότινος όμως ήταν νόμιμο.

Άρα μέχρι στιγμής "απολύεις" τη νηπιαγωγό για κάτι που δε φταίει.

Επίσης δεν μπορείς να προγραμματίσεις μια αρρώστια. Πέρσι μπήκα στο νοσοκομείο 13 Δεκεμβρίου έλλειψα με άδεια μέχρι να κλείσουμε. Φυσικά δεν έστειλαν αναπληρώτρια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για τις αγκαλιές που αναφέρθηκαν. Ούτε εγώ αγκαλιάζω και φιλάω. Το θεωρώ πολύ προσωπικό και δε θέλω να παραβιάζω το ζωτικό χώρο των παιδιών. Αν κάποιο με πλησιάσει έτσι φυσικά και θα ανταποκριθώ, αλλά από μόνη μου δεν απλώνω χέρια. Γιατί κάποια παιδιά νιώθουν άβολα.

Μπορείς να είσαι τρυφερός και ζεστός και να σε νιώθουν τα παιδιά κοντά τους και με άλλους τρόπους.

Για τις φωνές συμφωνώ με την εμμάκι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...